Találatok a következő kifejezésre: A kiscicákat anyuk nem (17 db)

Egy tanyáról "mentettem" meg a kiscicámat, ahol nem kapott enni. Kb. 8-9 hetes lehet, ott az anyjával és egy testvérével együtt volt (nekik is sikerült gazdit találni). Nem tettem vele rosszat, hogy elszakítottam tőlük?

(Õk egy helyre kerültek, sok cica mellé egy tanyára)A cica már elég hamar rákényszerült a szilárd ételre mivel az anyjának nem volt teje, azt ették amit mi vittünk nekik, ezért az elválasztással nincs gond. Nálam is jól tudja majd érezni magát a cicus, vagy jobb lenne ha a "családjával" lenne?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Attól semmi baja nem lesz, csak szeretõ gondoskodásra van szüksége, amiért nagyon hálás lesz! Sok sikert!

Ne aggódj! Attól semmi baja nem lesz, csak szeretõ gondoskodásra van szüksége, amiért nagyon hálás lesz! Sok sikert!
sztem jobb lenne ha a családjával lenne mert még picike! és kb 3hónapos korában már elválaszthatod az anjától!!!!!
Már nem jelent neki gondot, ha megfelelõen gondozod. Én kb. 4 hetesen találtam kiscicákat (2-t). Mivel nem tudtam biztosra, hogy az anyjuk elhagyta-e õket, elkezdtem etetni õket(és raktam ki a mamájuknak is ételt), a jelek szerint egy pár napig még járt hozzájuk azután elmaradt. Pár nap után az egyik pici elpusztult(megfázás miatt-állatorvos mondta). A megmaradt cicának semmi baja nem lett, teljesen jól szocializálódott, már elmúlt 5 hónapos és láthatólag jól érzi magát.
Jól cselekedtél!7-8 hetes korukban történik az elválasztás.Az anya macskának, újra erõre kell kapnia, mert ilyenkor már nem képes annyi tejet termelni, amennyit a kismacskák igényelnek.Ennek ellenére, a kismacskák , természetesen addig szopnának, ameddig csak lehet. :-)
hát törd el anyukád egyik ujját és mondd neki h ne menjen orvoshoz, túléli...
nincs olyan rokon aki segítene neked ebben a témában, pénzt adna elkísérne stb. (ha már anyukád nem akar)? én biztos megmutatnám egy állatorvosnak.
Igazából az orvos sem sok mindent tud tenni, max ad fájdalom csillapítót, vagy megpróbálja rögzíteni, ami szinte lehetetlen. Én a cicámat törött farokkal vettem, ez az õ jellegzetessége.
Erdekes anyukad hozzaallasa...... Nem egyszeru, ha van egy kis penzed vidd el dokihoz te. Szegeny cica :(
A kérdező hozzászólása: Próbálnám, de csak Gyõrben van orvos én meg 13 éves vagyyok és faluban élek :(
A kérdező hozzászólása: már van egy törött farkú cicám.. a papám véletlenül rádobbantott a farkára, és azóta is olyan a farka és boldogan élk :)
Sajnálom a kiscicádat. Sajnos nem értek hozzá... nem lehet sínbe tenni? Két pálcika közé körbetekerni gézzel? hátha egyenesen forrna össze? Próbálj telefonon felhívni állatorvost.
én pont így jártam a ccám lábával!! fogj két lapos fa darabot vagy múanyagot (jégkrémes pálcika) és gézzel jól tekerd be de vigyázz nehogy elszorítsd a vérkeringést! remélem segítettem
Utolso: a farka van eltorve nem a laba:) Sinbe tenned a farkat? Amugy kedves kerdezo nekem is volt torott farku cicam. Az uccso kb 1-2 centi derekszogben allt neki. Amikor hozzam kerult mar ilyen volt. Ha nem mozdul el neki, akkor majd nem lehet latni. Ha mindez lejjebb van akkor nem tudom ... :S

Halva születhettek a kiscicák? Mi lesz most az anya cicával? Nem lesz baja? Mi az a tejláz? És mit lehet tenni hogy ne legyen baja?

A cicám pénteken megfialt,de olyan eldugott helyre,egy hatalmas cs?rben a szalmába,onnan jött ki pénteken,de nem tudom mi a helyzet,mert nem találom a kicsiket.Az anyamacska állandóan itt van velünk,nem hajlandó a kazalhoz menni,innen gondolom hogy nem élhetnek a kicsik,mert akkor nem hagyná ?ket.

Legjobb válasz: Szia,én annyit tudok neked segíteni,hogy ha valóban halva jöttek a világra a kiscicák,és az anya macskának van teje,akkor az a lényeg hogy 1-2 hétig próbáljátok meg nem simogatni,nem ölbe venni,nem szeretgetni,mert akkor nem apad el a teje,és akkor valóban nem lesz jó vége.Mi kutyával jártunk hasonlóan,de gondolom ez cicára is igaz.Állatorvos mondta.nem mgamtól találtam ki.

Szia, én annyit tudok neked segíteni, hogy ha valóban halva jöttek a világra a kiscicák, és az anya macskának van teje, akkor az a lényeg hogy 1-2 hétig próbáljátok meg nem simogatni, nem ölbe venni, nem szeretgetni, mert akkor nem apad el a teje, és akkor valóban nem lesz jó vége.Mi kutyával jártunk hasonlóan, de gondolom ez cicára is igaz.Állatorvos mondta.nem mgamtól találtam ki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm neked a jótanácsot, gondoltam is hogy nem orvosság kell rá, hanem egy tapasztalt ember véleménye.
Tejláza lehet, én elvinném dokihoz, fôleg, mert kérdés, hogy mitôl haltak meg a picik.


Logikus lenne kaját meg vizet adni nekik....
Bírom, még az ilyen felelõtlen lényeknek áll feljebb. Iszonyú.
A kérdező hozzászólása: A többinek ezer hála!Minden oké!
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentáló!csezd meg te majom!szülõ anyucikád az állat kínzó!Ha az lennék letojnám mi van velük te Uránusz fej!Nem kérdezném hanem csak hagynám had szenvedjenek!Ha tudni akarod már táplálom õket és jól vannak!Te semmire kellõ majom!Ne ítélkezz mert rácseszel az életben!Te agyhalott hímvesszõ fej!
Nem értem, miért kell szaporítani, ha a legalapvetõbb dolgokkal nem vagy tisztában. Állatkínzó vagy.
[link]
Én is hasonlóan jártam! Fogj egy cseppentõt vagy valami hasonlót és félig teje félig víz arányban hígisd fel! Így próbáld megetetni! +küldök mindjárt egy linket olvasd el hasznos!
Hívj fel valami állatvédõ egyesületet/menhelyt, õk biztos tudnak segíteni, tanácsot adni.
Akkor meg kiegészítésnek lehet venni nekik tápszert, amit õk is kaphatnak. Állatorvos tud ebben segíteni, hogy milyet. Még 10-12 éve mi is felneveltünk alig 1-2 hetes koruktól több cicát tápszerrel, amit fecskendõvel szívtunk fel, kis gumicsövecskét raktunk a végére és úgy szopiztak.
A kérdező hozzászólása: adtam de nem kell nekik!Mondom éppen hogy 4 hetesek!
A kérdező hozzászólása: utolsó is telibe az anyukáját!

4 hetesek a kiscicáink nem akarnak még enni más ételt, csak anya tejet. Ez normális? Nem baj? Hogy próbáljam őket hozzá szoktatni más ételekhez?

Próbálkoztam kiscica tasakos kajával, próbáltam villával is összetörni, próbálkoztam májkrémmel is, de egy kis szimatolás után otthagyják. Mivel próbálkozhatnék még? Ti mit ajánlanátok? Nem baj, hogy még nem esznek?

Legjobb válasz: MÉg csak 4 hetesek... Az én macskám még 14(!) hetesen is szopott. Hagyd, ez teljesen normális, sõt, természetes. Ja és nehogy elválaszd õket 12 hetes koruknál elõbb!!!

MÉg csak 4 hetesek... Az én macskám még 14(!) hetesen is szopott. Hagyd, ez teljesen normális, sõt, természetes. Ja és nehogy elválaszd õket 12 hetes koruknál elõbb!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Miért választanám el elõbb? Ne aggódj 12 hetes korukig a mamával és velünk lesznek. Nem is engedném el õket elõbb. Az állatorvosunk azt mondta 3 hetesen már próbáljunk egy kis darált húsit adni a piciknek, mert egy idõ után kevés lesz nekik a mami teje. Ezért aggódtam, de megnyugtattál, köszönöm szépen.

Nekem tetszik a kiscicám, de anyámnak nem. És nektek tetszik? Három szótagú név is kellene neki, fiú a drágám.

http://img208.imageshack.us/img208/4928/kiccica.jpg

Legjobb válasz: Nagyon tündérbogyó. Gyönyörû!

Nagyon tündérbogyó. Gyönyörû!
Szerintem édes :) A mi cicánk is hasonló mintázatú. õ Döme, Dönci, Dömötör :)
A kérdező hozzászólása: És nagyon igaza van 14:30-nak, hogy a viselkedése alapján kellene nevet adni neki. Ha lesz valami jellegzetes, akkor erre is gondolok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, legalább már tudom, hogy nem vagyok egyedül, akinek tetszik a kicsi. A Falatka név nagyon tetszik, erõsen gondolkodom, hogy ez legyen a neve. Aztán majd ha 7 kilós kandúrrá cseperedik, akkor ráérek másikon gondolkodni. :)
Nagyon cuki!!! Dió? Bogyó?
Nagyon szép cica! Legyen a neve: Öcsike
Jajjdenagyon cukiii *_* énis akarok ilyen cicát. :| :$ Legyen a neve Theodor (Teo), mint az Alvin és a mókusokban :P, õis annyira cuki volt.
Jóféle! :) Kicsit várj esetleg, és a viselkedése alapján lehet, hogy majd úgyis rá ragad valami név. Nálunk így volt.Folyton gyilkolászott minket, és így lett Marci (marcangol szóból). Most már felnõtt, úgyhogy Márton. :) Na jó meg Marci is, és Marc, tündérmárton, meg még sok minden édesség.... :)
Falatka-hátom szótag, és illik hozzá :-)
Jól néz ki a kiscicád anyád nemtudja mi a jó
Tündéri, .... Frici? Nyávogi? Nyau?
Nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon szép :) De barátnõmnek is megmutattam, szerinte nem túl szép... Szerintem ez is olyan, hogy ízlések, és pofonok, kinek mi jön be.
Juuuj!!! Ez imádnivalóóó!!! Legyen a neve Édi! :D Nem három szótag, de illik rá:)
szerintem nagyon édes :D nem tudom, anyukádnak mi nem tetszik benne..
õ pont olyan cica hogy nincs átmenet, vagy nagyon cuki vagy nagyon nem szép. szerintem nagyon cuki :'d nevet nem tudok neki :s
Nagyon édes! Imádnivaló! Kedvenc nevem a Tejszín, Castiel. Mazsola is 3 szótagos :) A Falatka nagyon édes!
szerintem aranyos nagyon imádni való de amugy meg ha nem tetszik anyukádnak meg szereti hidd el nekem :) mi is hoztunk még egy macskát régen ami vörös volt anyám utálja a vöröset de mostanra nagyon egybe barátkoztak. :) hát én most olyan neveket fogok mondani amik nekem tetszenek mint pl. Fanta, Csipszy , Pixel , Rudi , Falatka , Puding , és Nermál meg Gárfild :)
Szerintem nagyon édes a pofikája :) Nekem a Nyafi név nagyon tetszik de a Flatka is aranyos
A kérdező hozzászólása: Végül is a Falatka nevet kapta azzal a fenntartással, hogy ha megnõ, akkor esetleg elgondolkodunk új néven. Bár akár 6-7 kilósan is maradhat Falatka a neve.
Ajaj, akkor ne!
Akkor engedd csak ki õket, ha már az összes oltásukat megkapták és megvan a védettségük.
A kérdező hozzászólása: azért nem merem "kirakni" õket, mert nemrég felfedeztük, hogy van egy nyest a kertben
A nyest is veszélyes és a fertõzõ betegségek is az oltások nélkül. Bármelyikbe belehalhat egyenlõre.
Állatorvos, mindenkit be kell oltani, anyacicát, és a kicsiket is!
Állatorvos a gyógymód.De gondolom erre nem gondoltál!!
Az anyukkal együtt dokihoz kell vinned a kicsiket, mert ezt kamillateával tuti nem gyógyítod meg.
A macskanátha mögött különféle kórokozók állhatnak, de nem minden macskanátha, amikor a cica tüsszög. De ha már a szemük is váladékozik, akkor tényleg doki, a macskanátha nem egyenlõ az embernáthával! Akár halálos is lehet, az állat el is veszítheti a szeme világát.
A kérdező hozzászólása: De a kiscicák még csak 7 hetesek
Nekem is közel fél éves a cicám...de az enyén egy nap 1xkakil!! Sztem kérdezz meg egy állatorvost!
valamilyen bélfertõzése lehet, vagy nem megfelelõ tápot kap. Mindenképpen vigyétek állatorvoshoz, vagy legalább hívjátok fel, és kérdezzetek rá. Nem normális állapot, ez biztos
Nekem is ilyen fostos volt a cicám kiskorában, volt, hogy az ölünkben fekve bekakilt, pedig jókedvû, játékos cica volt, megmutattunk állatorvosnak, õ azt mondta, egészséges, a kajája körül lehet valami gond. Kipróbáltuk, hogy nem adunk neki tejet, és teljesen rendbe jött.
Megnyugodhatsz, örülök neki :) csak megjegyeztem
Akkor a tiéd nem érzékeny rá, örülj neki. Attól még a többségük az.
Ez a tej dolog nem mindíg igaz. Az én kiscicám minden nap kap tejet és semmi baja nincs tõle. De azért én is hallottam errõl hogy nem tudják megemészteni, csak nem tapasztaltam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek hogy írt!!!
Igen, a tejet általában nem tudják megemészteni, kivéve a laktózmentest.
Ne adj neki tejet. Az én kiscicám attól fosott, bocsánat a szóért. :D
Laktóz érzékeny macska:D:D amm sztem is kaja gond nekem is volt az egyik cicámmal ilyen gond. De azért vidd el dokihoz is sztem.

Pár hónapja befogadtunk egy macskát, azóta lekölykezett, nem tudom, hogy hány hetesek, mivel az istálló padlására kölykezett, KB két hetesek, még szopniuk kéne, viszont az utóbbi pár napban nem látni az anyát, a kiscicák sírnak egész nap, mit tegyek?

Csak 2 nap múlva tudok venni nekik tejpótló tápszert, addig mit csináljak? Adjak nekik tehéntejet vízzel felhígítva? Vagy a másik lehet?ség: a n?véremnek van egy 8 hónapos kisgyereke, kérjek t?le babáknak való tápszert? Az jó a kiscicáknak is?

Legjobb válasz: A semminél mind a 2 megoldás jobb. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a tehén teje jobb. Ugye arra gondolsz, ami az állatból jön ki közvetlenül? Kecsketej is jó lehet, ha van esetleg. De biztos van állatorvos a faluban, érdemes felhívni, õ majd megmondja, h mi a legjobb. :) Kitartás!!!

A semminél mind a 2 megoldás jobb. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a tehén teje jobb. Ugye arra gondolsz, ami az állatból jön ki közvetlenül? Kecsketej is jó lehet, ha van esetleg. De biztos van állatorvos a faluban, érdemes felhívni, õ majd megmondja, h mi a legjobb. :) Kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: hát, ami az állatból kijött tej, olyan sztem nincs...az a tápszer? az nemjó nekik?
Csak azért gondoltam, mert írtad, h az istálló padlásán vannak a cicák, gondoltam hátha van tehén, kecske, ilyesmi. Ha nincs, akkor sztem jobb a tápszer. Sok kismacska laktózérzékeny, és sok baba is, asszem abban nincs. Viszont cumiztatnod kell õket, még nem tudnak enni. (Én 2 hétig cumiztattam egy kiscicát egyszer, de macskatápszerrel.) Fressnapf vagy Tesco nincs a kozeletekben? Ott ezeket megkapod!!! Találtam neked egy hasznos linket: http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk..
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsot !
a nagyobb boltokban lehet venni whiskas cicatejet, vagy vegyél laktóz mentes tejet a boltban! ha van otthon fecskendõ, abból etesd õket! a babatápszer is jó ötlet, a tejbe is tehetsz belõle. foglalkozz velük sokat és biztosíts nekik egy jó meleg helyet sok ronggyal, nehogy megfázzanak a picik ha van valami régi plüssálatkátok otthon, melléjük teheted mamapótlónak :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!