Találatok a következő kifejezésre: A kiscicákat anyuk (27 db)

Meghalt a kiscicák anya, mit csináljak?

Éjszaka meghalt a kiscicáink anyukája. A picurkák vasárnap lesznek 6 hetesek. Olyan 1 hete kezdték megenni a szilárd ételt. Olvastam ahol azt írták napi 4x kell megetetni ?ket.. De nem tudom mennyire fognak az anyuk nélkül önállóak lenni.

Legjobb válasz: 6 hetes cicákkal nem lesz semmi gond.Mindig legyen elõttük szárazeledel(kölykök részére)Emellé naponta 4x adhatsz nekik kecsketejet langyosan,húst(disznó tilos)illetve konzervet. Kinti vagy benti cicák? Sokat legyél velük és ne aggódj nem lesz semmi baj hisz tudatosul bennük,hogy te gondoskodsz róluk a mama helyett. Nagyon sajnálom,hogy a mama cicc meghalt.

6 hetes cicákkal nem lesz semmi gond.Mindig legyen elõttük szárazeledel(kölykök részére)Emellé naponta 4x adhatsz nekik kecsketejet langyosan, húst(disznó tilos)illetve konzervet. Kinti vagy benti cicák? Sokat legyél velük és ne aggódj nem lesz semmi baj hisz tudatosul bennük, hogy te gondoskodsz róluk a mama helyett. Nagyon sajnálom, hogy a mama cicc meghalt.
A kérdező hozzászólása: Kinti cicák. A fás fészerünkben ellett meg az anyukájuk. És amúgy meg 4-en vannak..nagyon sokat játszanak egymással.

Halva születhettek a kiscicák? Mi lesz most az anya cicával? Nem lesz baja? Mi az a tejláz? És mit lehet tenni hogy ne legyen baja?

A cicám pénteken megfialt,de olyan eldugott helyre,egy hatalmas cs?rben a szalmába,onnan jött ki pénteken,de nem tudom mi a helyzet,mert nem találom a kicsiket.Az anyamacska állandóan itt van velünk,nem hajlandó a kazalhoz menni,innen gondolom hogy nem élhetnek a kicsik,mert akkor nem hagyná ?ket.

Legjobb válasz: Szia,én annyit tudok neked segíteni,hogy ha valóban halva jöttek a világra a kiscicák,és az anya macskának van teje,akkor az a lényeg hogy 1-2 hétig próbáljátok meg nem simogatni,nem ölbe venni,nem szeretgetni,mert akkor nem apad el a teje,és akkor valóban nem lesz jó vége.Mi kutyával jártunk hasonlóan,de gondolom ez cicára is igaz.Állatorvos mondta.nem mgamtól találtam ki.

Szia, én annyit tudok neked segíteni, hogy ha valóban halva jöttek a világra a kiscicák, és az anya macskának van teje, akkor az a lényeg hogy 1-2 hétig próbáljátok meg nem simogatni, nem ölbe venni, nem szeretgetni, mert akkor nem apad el a teje, és akkor valóban nem lesz jó vége.Mi kutyával jártunk hasonlóan, de gondolom ez cicára is igaz.Állatorvos mondta.nem mgamtól találtam ki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm neked a jótanácsot, gondoltam is hogy nem orvosság kell rá, hanem egy tapasztalt ember véleménye.
Tejláza lehet, én elvinném dokihoz, fôleg, mert kérdés, hogy mitôl haltak meg a picik.

Mikor pisil kakil a kiscica, hová űrít? Vagy csak az anyja körbenyalja az is elég?

Legjobb válasz: Kakilni még egy ideig nem fog. Elõször akkor mikor már javában mászkál. De a pisit az anyja lenyalja.

Kakilni még egy ideig nem fog. Elõször akkor mikor már javában mászkál. De a pisit az anyja lenyalja.
JAJA! én láttam a miénknél, és pont így van.
Az elsõ kakikat az anyja megeszi. Állatorvos szerint ez normális.
Nálunk is ez volt :)
fúúj :O


A kiscicámat bementem neostomosan-al! Ha az anyja elkezdi nyalogatni, akkor lesz valamilyen baja az anyamacskának?

Legjobb válasz: Macskára mérgezõ ez a szer, fõleg olyan kicsire, akit még az anyja gondoz. Gratulálok, jó eséllyel a kicsit és a nagyot is megmérgezted. De ugye utólag kell gondolkodni. Ráadásul nem bekenni kell, hanem megfürdetni az oldatában, de kölykökre még azt sem javasolnám.

Macskára mérgezõ ez a szer, fõleg olyan kicsire, akit még az anyja gondoz. Gratulálok, jó eséllyel a kicsit és a nagyot is megmérgezted. De ugye utólag kell gondolkodni. Ráadásul nem bekenni kell, hanem megfürdetni az oldatában, de kölykökre még azt sem javasolnám.
A bekenés bekenést jelent, te meg megfürdetted. Nem fogod megmagyarázni, hogy a kettõ ugyanaz. Továbbra is mondom, kicsi, 3 hónaposnál fiatalabb állatot nem kezelünk vegyszerrel. Légy felelõs macskatartó, és nyugodtan vond kétségbe, ha egy ilyen pici macskára vegyszert ajánl a doki! Teljesen egyszerûen válaszoltam, csak nem azt, amit vártál. A kezelés igenis veszélyes a kicsire és az anyjára is. A Neostomosan kutyára való, macskára nem adják, mert a macskák lenyalják magukról és egymásról. Én figyelmeztettelek, ami egy teljesen korrekt válasz volt a kérdésedre. Azt kérdezted: Lesz baja az anyamacskának? én elmondtam, hogy simán lehet, sõt a kicsinek is.
A kérdező hozzászólása: 1., Szerintem a kérdés elég egyértelmû volt!Mivel a testére juttattam, és nem megitattam vele!(Csak egy példa) 2., Mivel csak annyit írtam, hogy az orvos ajánlatára és nem azt, hogy "az orvos mondta, hogy nem lesz semmi baja!" 3., Igen, az orvos ajánlatára, csak nem mondta, hogy lesz-e valami gondja valamelyik cicának! 4., Kérlek értelmezd a retardált szót! Ez csak egy egyszerû kérdés volt, amire általában egyszerû választ lehetett volna adni!
Akkor közlöm, hogy 1. nem jól írtad le a kérdésben, ugyanis azt írtad, "bekentem" 2. ennek ellenére full retardált dolog az, hogy utólag parázol be valami ilyesmin 3. ha az állatorvos ajánlotta, akkor mi a baj? Amúgy továbbra is tartom, hogy a neostomosan nem való macskának, és kicsire semmi vegyszert nem szoktunk használni. Csak a dokid másban hisz.
A kérdező hozzászólása: Akkor közlõm, hogy az egy hónapos kiscicámra permeteztem állatorvos ajánlatára és kutyabaja sem lett!Egy ampullát 2 liter vízben hígítottam!A bolhák eltûntek, a kiscicának semmi baja!
De álszent itt mindenki, jól lepontoztok. Pedig amit írtam, teljesen igaz! Lehet finomkodni, meg egymás fenekét nyalni, de attól ez egy átgondolatlan butaság volt, ami veszélyezteti a macskák életét. Bocs a törékeny kis lelketektõl.
Ha a neostomosant töményen hazsnáltad, akkor fürdesd meg a picit, meleg vízben és szárítsd meg, mert mérgezõ rá, fõleg töményen. Majd vidd el állatorvoshoz.
vegyél insecticide 2000 spray-t az nem mérgezõ kismacskára.
Ja és igen, az adagolása pedig 1 ampulla 1 liter vízhez.
3 hónapos kor alatt tilos, akármennyire bolhásak, ez az egyik. Kettõ, elõzd meg az anyját és mosd le a kicsit alaposan, kézmeleg vízzel, aztán alaposan töröld szárazra! A Neostomosan és a hozzá hasonlók idegmérgek, az én 7 kilós méteres kandúrom is 3 napig kába volt tõle, és engem is irritál, úgyhogy soha többet nem fogom, csak a környezet fertõtlenítésére használni, de állatra nem!
Kedves Kérdezõ, kiírtál egy állítást és egy kérdést, és a neked nem tetszõ válaszok után kezdted el részletezni, mi is történt valójában. Most akkor ne pampogjál itt nekünk, mert mindenki úgy értelmezte a kiírásod, ahogy le van írva, a részletekrõl ugyanis csak Te tudtál, nem tudom, hogy gondolod, hogy ha Te tudod, akkor mindenki tudja! Ha legközelebb pontos választ vársz, akkor légy kedves pontos kérdést kiírni pontos információkkal, félszavakból sem a hülye, sem az okos nem ért, ennyi. Második válaszoló vagyok, és én is tartom továbbra is a válaszom. Létezik különben Bio kullancs- és bolhairtó, múlt héten láttam Rossmann üzletben, azt nyugodtan cseppentheted a cicákra, nem lesz bajuk és nem is olyan durva, mint a Neostomosan, de attól még hatékony. 2500-ért láttam egy üvegcsével, de mivel cseppenteni kell, untig elég, egyszer kell megvenni és jó sokáig kitart.

Mikor lehet a kiscicákhoz nyúlni, hogy az anyjuk utána is elfogadja őket?

Legjobb válasz: Attól függ milyen a kapcsolatod az anyacicával. Én már aznap fogdostam hogy megszülettek, mert át kellett raknom õket egy dobozba a kutyaházból, a kutya nem díjazta hogy odaszült:) Aztán meg a húgom is állandóan simogatta õket, meg anyám is fogdosta, de a macskát nem zavarta, sõt ilyenkor ment ki pisilni meg enni amíg mi "babáztunk".

Attól függ milyen a kapcsolatod az anyacicával. Én már aznap fogdostam hogy megszülettek, mert át kellett raknom õket egy dobozba a kutyaházból, a kutya nem díjazta hogy odaszült:) Aztán meg a húgom is állandóan simogatta õket, meg anyám is fogdosta, de a macskát nem zavarta, sõt ilyenkor ment ki pisilni meg enni amíg mi "babáztunk".
Legjobb ha már kinyilt a szemük, de mi pl. rögtön megsimiztük õket stb, mert velünk nagyon közvetlen kapcsolatba van.
Az én cicám is megengedte, hogy születése után megsimizhessük, megfoghassuk a kiscicát. Szerintem ha jó a kapcsolatotok, akkor jobb ha hamarabb piszkálod (nem kell túlzásba vinni, mert az anya elköltöztetheti).
Ha kinyílt a szemük de ha jó a kapcsolatod az anyával és nagyon szeret akkor 1-2 nap.

4 hetesek a kiscicáink nem akarnak még enni más ételt, csak anya tejet. Ez normális? Nem baj? Hogy próbáljam őket hozzá szoktatni más ételekhez?

Próbálkoztam kiscica tasakos kajával, próbáltam villával is összetörni, próbálkoztam májkrémmel is, de egy kis szimatolás után otthagyják. Mivel próbálkozhatnék még? Ti mit ajánlanátok? Nem baj, hogy még nem esznek?

Legjobb válasz: MÉg csak 4 hetesek... Az én macskám még 14(!) hetesen is szopott. Hagyd, ez teljesen normális, sõt, természetes. Ja és nehogy elválaszd õket 12 hetes koruknál elõbb!!!

MÉg csak 4 hetesek... Az én macskám még 14(!) hetesen is szopott. Hagyd, ez teljesen normális, sõt, természetes. Ja és nehogy elválaszd õket 12 hetes koruknál elõbb!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Miért választanám el elõbb? Ne aggódj 12 hetes korukig a mamával és velünk lesznek. Nem is engedném el õket elõbb. Az állatorvosunk azt mondta 3 hetesen már próbáljunk egy kis darált húsit adni a piciknek, mert egy idõ után kevés lesz nekik a mami teje. Ezért aggódtam, de megnyugtattál, köszönöm szépen.

Egy tanyáról "mentettem" meg a kiscicámat, ahol nem kapott enni. Kb. 8-9 hetes lehet, ott az anyjával és egy testvérével együtt volt (nekik is sikerült gazdit találni). Nem tettem vele rosszat, hogy elszakítottam tőlük?

(Õk egy helyre kerültek, sok cica mellé egy tanyára)A cica már elég hamar rákényszerült a szilárd ételre mivel az anyjának nem volt teje, azt ették amit mi vittünk nekik, ezért az elválasztással nincs gond. Nálam is jól tudja majd érezni magát a cicus, vagy jobb lenne ha a "családjával" lenne?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Attól semmi baja nem lesz, csak szeretõ gondoskodásra van szüksége, amiért nagyon hálás lesz! Sok sikert!

Ne aggódj! Attól semmi baja nem lesz, csak szeretõ gondoskodásra van szüksége, amiért nagyon hálás lesz! Sok sikert!
sztem jobb lenne ha a családjával lenne mert még picike! és kb 3hónapos korában már elválaszthatod az anjától!!!!!
Már nem jelent neki gondot, ha megfelelõen gondozod. Én kb. 4 hetesen találtam kiscicákat (2-t). Mivel nem tudtam biztosra, hogy az anyjuk elhagyta-e õket, elkezdtem etetni õket(és raktam ki a mamájuknak is ételt), a jelek szerint egy pár napig még járt hozzájuk azután elmaradt. Pár nap után az egyik pici elpusztult(megfázás miatt-állatorvos mondta). A megmaradt cicának semmi baja nem lett, teljesen jól szocializálódott, már elmúlt 5 hónapos és láthatólag jól érzi magát.
Jól cselekedtél!7-8 hetes korukban történik az elválasztás.Az anya macskának, újra erõre kell kapnia, mert ilyenkor már nem képes annyi tejet termelni, amennyit a kismacskák igényelnek.Ennek ellenére, a kismacskák , természetesen addig szopnának, ameddig csak lehet. :-)

Nekem tetszik a kiscicám, de anyámnak nem. És nektek tetszik? Három szótagú név is kellene neki, fiú a drágám.

http://img208.imageshack.us/img208/4928/kiccica.jpg

Legjobb válasz: Nagyon tündérbogyó. Gyönyörû!

Nagyon tündérbogyó. Gyönyörû!
Szerintem édes :) A mi cicánk is hasonló mintázatú. õ Döme, Dönci, Dömötör :)
A kérdező hozzászólása: És nagyon igaza van 14:30-nak, hogy a viselkedése alapján kellene nevet adni neki. Ha lesz valami jellegzetes, akkor erre is gondolok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, legalább már tudom, hogy nem vagyok egyedül, akinek tetszik a kicsi. A Falatka név nagyon tetszik, erõsen gondolkodom, hogy ez legyen a neve. Aztán majd ha 7 kilós kandúrrá cseperedik, akkor ráérek másikon gondolkodni. :)
Nagyon cuki!!! Dió? Bogyó?
Nagyon szép cica! Legyen a neve: Öcsike
Jajjdenagyon cukiii *_* énis akarok ilyen cicát. :| :$ Legyen a neve Theodor (Teo), mint az Alvin és a mókusokban :P, õis annyira cuki volt.
Jóféle! :) Kicsit várj esetleg, és a viselkedése alapján lehet, hogy majd úgyis rá ragad valami név. Nálunk így volt.Folyton gyilkolászott minket, és így lett Marci (marcangol szóból). Most már felnõtt, úgyhogy Márton. :) Na jó meg Marci is, és Marc, tündérmárton, meg még sok minden édesség.... :)
Falatka-hátom szótag, és illik hozzá :-)
Jól néz ki a kiscicád anyád nemtudja mi a jó
Tündéri, .... Frici? Nyávogi? Nyau?
Nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon szép :) De barátnõmnek is megmutattam, szerinte nem túl szép... Szerintem ez is olyan, hogy ízlések, és pofonok, kinek mi jön be.
Juuuj!!! Ez imádnivalóóó!!! Legyen a neve Édi! :D Nem három szótag, de illik rá:)
szerintem nagyon édes :D nem tudom, anyukádnak mi nem tetszik benne..
õ pont olyan cica hogy nincs átmenet, vagy nagyon cuki vagy nagyon nem szép. szerintem nagyon cuki :'d nevet nem tudok neki :s
Nagyon édes! Imádnivaló! Kedvenc nevem a Tejszín, Castiel. Mazsola is 3 szótagos :) A Falatka nagyon édes!
szerintem aranyos nagyon imádni való de amugy meg ha nem tetszik anyukádnak meg szereti hidd el nekem :) mi is hoztunk még egy macskát régen ami vörös volt anyám utálja a vöröset de mostanra nagyon egybe barátkoztak. :) hát én most olyan neveket fogok mondani amik nekem tetszenek mint pl. Fanta, Csipszy , Pixel , Rudi , Falatka , Puding , és Nermál meg Gárfild :)
Szerintem nagyon édes a pofikája :) Nekem a Nyafi név nagyon tetszik de a Flatka is aranyos
A kérdező hozzászólása: Végül is a Falatka nevet kapta azzal a fenntartással, hogy ha megnõ, akkor esetleg elgondolkodunk új néven. Bár akár 6-7 kilósan is maradhat Falatka a neve.
hát törd el anyukád egyik ujját és mondd neki h ne menjen orvoshoz, túléli...
nincs olyan rokon aki segítene neked ebben a témában, pénzt adna elkísérne stb. (ha már anyukád nem akar)? én biztos megmutatnám egy állatorvosnak.
Igazából az orvos sem sok mindent tud tenni, max ad fájdalom csillapítót, vagy megpróbálja rögzíteni, ami szinte lehetetlen. Én a cicámat törött farokkal vettem, ez az õ jellegzetessége.
Erdekes anyukad hozzaallasa...... Nem egyszeru, ha van egy kis penzed vidd el dokihoz te. Szegeny cica :(
A kérdező hozzászólása: Próbálnám, de csak Gyõrben van orvos én meg 13 éves vagyyok és faluban élek :(
A kérdező hozzászólása: már van egy törött farkú cicám.. a papám véletlenül rádobbantott a farkára, és azóta is olyan a farka és boldogan élk :)
Sajnálom a kiscicádat. Sajnos nem értek hozzá... nem lehet sínbe tenni? Két pálcika közé körbetekerni gézzel? hátha egyenesen forrna össze? Próbálj telefonon felhívni állatorvost.
én pont így jártam a ccám lábával!! fogj két lapos fa darabot vagy múanyagot (jégkrémes pálcika) és gézzel jól tekerd be de vigyázz nehogy elszorítsd a vérkeringést! remélem segítettem
Utolso: a farka van eltorve nem a laba:) Sinbe tenned a farkat? Amugy kedves kerdezo nekem is volt torott farku cicam. Az uccso kb 1-2 centi derekszogben allt neki. Amikor hozzam kerult mar ilyen volt. Ha nem mozdul el neki, akkor majd nem lehet latni. Ha mindez lejjebb van akkor nem tudom ... :S
Ajaj, akkor ne!
Akkor engedd csak ki õket, ha már az összes oltásukat megkapták és megvan a védettségük.
A kérdező hozzászólása: azért nem merem "kirakni" õket, mert nemrég felfedeztük, hogy van egy nyest a kertben
A nyest is veszélyes és a fertõzõ betegségek is az oltások nélkül. Bármelyikbe belehalhat egyenlõre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!