Találatok a következő kifejezésre: A kiscicáimnak a szemei (60 db)

Mi lehet a kiscica szemével? Kékes szürek hályog van minkét szemén. Lehetséges, hogy megvakul?

Miel?tt még lehordanátok,nem az én cicámról van szó,és nagyon jól tudom,hogy orvosnál lenne a helye,de sajnos nem rajtam múlik.:( Egy ismer?sömhöz csapódott,aki így is már több kóbor cicát etet,nem tud,és nem is akar orvosra költeni...

Legjobb válasz: Szia! Kiscicáknál ez elõ szokott fordulni sajnos. Amikor esetleg az anyja nem tudja olyan szépen rendben tartani(esetleg mert koszosabb helyen vannak), be szokott gyulladni a szemük amikor kinyílik. Ez általában kötõhártyagyulladás. Szerencsés a kiscica, ha "csak" hályogos lett a szeme. Attól még lát, csak gyengébben, teljes életet élhet vele. Hagyományos kötõhártyagyuszi elleni szemcseppel javítható a dolog, az állatorvos sem tud vele többet tenni. Ne aggódj miatta, viszont ha csúnyán begyullad, bedagad esetleg, akkor mindenképp orvos. üdv: sok cica gazdija

Szia! Kiscicáknál ez elõ szokott fordulni sajnos. Amikor esetleg az anyja nem tudja olyan szépen rendben tartani(esetleg mert koszosabb helyen vannak), be szokott gyulladni a szemük amikor kinyílik. Ez általában kötõhártyagyulladás. Szerencsés a kiscica, ha "csak" hályogos lett a szeme. Attól még lát, csak gyengébben, teljes életet élhet vele. Hagyományos kötõhártyagyuszi elleni szemcseppel javítható a dolog, az állatorvos sem tud vele többet tenni. Ne aggódj miatta, viszont ha csúnyán begyullad, bedagad esetleg, akkor mindenképp orvos. üdv: sok cica gazdija
szia. szomszédunk kismacskájával is ez volt, mi"gyógyítottuk meg", h kamilla teával törölgettük a szemét(nem csak csipára jó), olyan 2 hét múlva szépen kitisztult a szeme, eltûnt az a hártya:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most egy kicsit megnyugodtam, mert biztosra vettem, hogy meg fog vakulni, és gondolom úgy nem maradna életben sokáig... Szerencsére nincs begyulladva neki, "csak" a hályog van rajta. Gondolom magától nem fog javulni, igaz?Mindenképp valami szemcsepp vagy krém kellene. És ha néha lekezelgetném neki, amikor arra járok, segíthetne valamit? Ez olyan heti 2x lenne. Szerintetek javulhatna egy kicsit?
Bocsi, hogy csak most. Mindenképp kezelgesd neki, ha van rá lehetõséged, de ne krémmel, mert az beleragadhat, a szemcsepp jó. Egyetértek az utánam szólóval, a kamillateás borogatás is nagyon jó és nyugtatja a szemecskéjét. Mindig tiszta, új vattapamacsot használj a teánál, nehogy tovább fertõzd. Megvakulni biztosan nem fog, ne aggódj! Amúgy nekem sajnos van egy fél szemére vak cicám, orvos sem tudta megmenteni a szemét és ugyan olyan ügyes, mint a többiek, teljes életet él. Örülök, hogy van aki foglalkozik más állatkájával is! Üdv: sok cica gazdija
Szia. Ha meg aktualis, egy valasz. Valoszinuleg a macskanatha huzodott a szemere, es ezert van a halyog a kotohartyajan. Javitani, karbantartani lehet. Van kenocs, meg szemcsepp a kezelesere. Esetlegesen mutettel el lehet tavolitani a beteg hartyat a szemerol. Elofordulhat, hogy felulfertozodik, es megvakul. Egyebkent "betegen" is lehet talalni neki otthont. pl. itt van ket blog, amit olvashatsz ezzel kapcsolatban.: http://lattekakaoval.blogspot.com/ http://cicufer.blog.hu/ Itt egy-egy testverpar ket tagja, hasonlo szembetegseggel rendelkeznek. Az egyikuk egeszen jol van, a masik kicsit betegebb volt. Neki mutetet is kellett csinalni.

Sos! Találtam kiscicát, (hazahoztam) nem rég nyílhatott ki a szeme, gyulladt is gennyes. Nos kérdés? Ihat e tehéntejet, vagy csak kecsketejet? Kamilla jó a szemére?

Legjobb válasz: ihat nyigodtan tehén tejet és kismkamillás víz jó lesz, míg el nem viszed dokihoz (oltás, féregtelenítés, bolhairtás miatt). szuperjófej vagy, h otthont adtál egy kóbor kiscicának!

ihat nyigodtan tehén tejet és kismkamillás víz jó lesz, míg el nem viszed dokihoz (oltás, féregtelenítés, bolhairtás miatt). szuperjófej vagy, h otthont adtál egy kóbor kiscicának!
Tehéntej ilyen picinek nem jó, kecsketejet adjál és minél elõbb vidd orvoshoz. Kamilla minden gyulladásra jó.
igazából egyik tej sem jó a cicának de ha forralsz fel vizet és öntesz hozzá picit..talán úgy annyira nem rossz.a forralt kamillás víz szemre nagyon jó lesz! és tényleg nagyon jó fej vagy h nem hagytad ott a cicát!!!:) több ilyen emberke kéne!:) üdv
Kamilla minden gyulladásra jó. Natur joghurt, minél vastagabb legyen az állaga és mutasd meg állat dokinak az elõttem írókhoz csatlakozva. Szuper vagy, hogy felkarolsz egy kóbor kis cicát:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap viszem dokihoz. Lekamilláztam a szemét, már jobb, mint volt. Adtam neki natur joghurot az volt otthon, tej helyett, de majd szétnézek állatosba milyen ennivalót lehet adni pici cicáknak, kozerv...
Konzerv?! Némi logikával ki lehet követkesztetni hogy nem tudja merágni... A kecsketej pedig jó a kismacskáknak mert nem zsíros mint a tehéntej.Zsiros ételek hasmenést okozhat kismacskánál ami kiszáradáshoz vezethet.
Lehet kapni boltba cicáknak való tejet. Olyat adj neki, és akkor minden rendben lesz az emésztésével. Az orvoshoz vidd el feltétlenül, nézze át, szeme, füle, õ megtudja mondani hogy milyen idõs, és ezáltal, hogyan tovább, akár étkezésileg, oltásilag, és ellát jó tanácsokkal!
Van cicáknak való tej, de ezt kiválthatod a legtöbb boltban kapható laktózmentes tejjel.

A kiscicáim szeme tiszta csipás! MIt csináljak?

Kenem kamillával de nem múlik el!!

Legjobb válasz: Be van oltva macskanátha ellen? Vidd állatorvoshoz, ha a kiscica szeme csipás az a legtöbbször macskanátha, ami halálos is lehet.

A langyos kamillateás lemosás tényleg jóó ötlet, de arra ügyelj, hogy ugyanazon cica két szemét se mosd ugyanazzal a rongydarabbal. Meg minél sûrûbben tisztogasd le, különben összeragad a szemük, elkezd gennyesedni, és megvakulnak.:( Úgyhogy ha 1-2 nap alatt nem javul, akkor vidd el állatorvoshoz, és õ kiír egy krémet a szemükre. Ha jól emlékszem, nem túl drága, tavaly 8-900 Ft körül lehetett.
Be van oltva macskanátha ellen? Vidd állatorvoshoz, ha a kiscica szeme csipás az a legtöbbször macskanátha, ami halálos is lehet.
Orvos!
DEHOGY KELL IDE ORVOS!HÜLYÉK VAGYTOK?!Ez egyszerû: -hívj oda pár embert lefogni a macskát, -készíts oda 2-3 fülpiszkálót, -vizezd be, -és lassan, óvatosan szedd ki. Ugyanígy lehet tisztítani a fülét és az orrát. NEM AJÁNLOM A HÜLYE KIS KÉNYES PICSÁKNAK.
Naponta többször mosd le a szemét és van valamilyen krém is, de kérdezd meg azállatorvost, õ majd mond valamit.
Mosd minden nap többször kamillával.Én fel szoktam magamnak íratni szemcseppet és azzal csepegtetem
Langyos kamillateába mártott vattával mosd le a szemét naponta párszor, az én cicámnak is volt már ilyen baja, és mûködött. Ha nem javul, akkor kérdezz egy állatorvost, vagy vidd el hozzá a cicát.
Jól vagy, már megbocsáss? Azért kell orvos, mert ha komolyabb baja van, vagy nem javul a helyzete azt nem lehet otthon ellátni.
A kérdező hozzászólása: Kössz a válszokat.a kicsikém még csak 5 hetesek.szóval még ne lehet beoltani mecskanátha ellen.hja és mostanra javult de ne szünt meg.
Szia! Mi segített annak idején a cicáknak? Az én cicám is csipás.

2 hetesek lesznek Kedden a kiscicáink.3 gyönyörű kiscica, pár napja már a szemük is nyitva van. Ha tiszta, és fedett helyen vannak a picik, ugye nem fog "becsipásodni" a szemük? Mitől alakulhat ki ez a betegség?

Sok kérdezőt láttam itt akiknek a kiscicája szeme begyulladt. Gondolom nem hanyag gazdikról van mindig szó (remélem). A szekrényben van a mama biztonságos helyen a picikkel. A picik nagyon édesek! A szemeiknek semmi baja, egészségesek. Tündér cicák, mint az anyukájuk! :) Mind a három picit lefoglalták már születésük előtt! Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: oltatlan anyának a kölykei lehetnek szopornyicásak, macskanáthásak. Ha az anya oltva volt, akkor a tejjel a kölykök is védettek és nem kapják el a fertõz betegségeket

oltatlan anyának a kölykei lehetnek szopornyicásak, macskanáthásak. Ha az anya oltva volt, akkor a tejjel a kölykök is védettek és nem kapják el a fertõz betegségeket
A szem gennyesedése valójában nem a szem gyulladása, ezért nem segít a kamillás mosogatás stb. Ez a macskanátha egyik tünete, ami kezelés nélkül halálos lehet. A macskanátha pedig egy vírus okozta betegség, tehát nem sok köze van az emberi megfázáshoz. Ha az anyamacska nem fertözött és nem is visz haza sehonnan fertözést a kicsiknek, akkor nem lesz baj. Ha a mamacica benyalja valahol a vírust, akkor viszont a kicsik is elkapják. Van ellene oltás, viszont kevesen adatják be. Ugyanúgy, ahogy az ivartalanítást is sokan pénzkidobásnak tartják. Az ivaros macska pedig kóborol, verekszik/szaporodik mindenféle macskával, így könnyen összeszed bármit. Szóval de, sok a felelötlen gazdi sajnos. Remélem segítettem. Jó babázást a leválasztásig!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Az édesanya oltott, az alap oltások vannak meg neki. Viszont amikor pici volt úgy mentettük meg egy felelõtlen embertõl. 7 hetes volt, de elfért bõven a tenyeremben, pedig nagyon pici kezem van. A szemit nem bírta kinyitni a váladéktól. Fertõtlenítettem, és sok kamillával mosogattam ahogy az állatorvos javasolta. Az orvos azt mondta nem fogja túlélni, de ma egy 4-5kg-os gyönyörû félperzsa cica! Sok-sok szeretet, és a kamilla segített. Teljesen meggyógyult. Ezt a betegséget nem hordozhatja ugye?
az a jó, ha hordozza (ez az oltás lényege is) hiszen akkor van a szervezetében ellenanyag is és azt átadja a tejjel a kicsiknek is. Tehát akicsik nem lesznek betegek.
Tavaly a három kiscicánkból az egyiknek csúnyán begyulladt az egyik szeme. Nem volt se szopornyicás, se macskanáthás. Kamillás lemosás néhány napon belül elmulasztotta. Más baja nem volt, csak a szemgyulladás, váladékozás. Valószínûleg nem is volt fertõzõ, hiszen a másik két kölyöknél nem tapasztaltunk hasonlót. Szóval néha van ilyen, és gond nélkül elmúlik (a cica lassan egy éves lesz, velünk maradt és nagyon jól van).
igaz, néha gond nélkül elmúlik, de sokszor elõbb hal meg az állat, mintsem gond nélkül elmúlna. ne bíztassunk lutrira másokat ha életrõl van szó. kérdezõ, akkor valószínûleg minden okés lesz. de persze figyeld õket. minden betegséget könnyebb az elején elcsípni
Én nem olvastam olyat, hogy a kérdezõnél fennállna jelenleg ez a probléma... Csak érdeklõdött, hogy mitõl lehet, és arra válaszoltam, hogy néha "csak úgy"...
Az én cicámnak is, mikor pici volt, gyulladt és csipás volt a szeme (pár hetesen). Akkor még csak látogatóban voltunk nála, de az akkori gazdája kamillával borogatta, és ma egy erõs, gyönyörû, egészséges kandúr. :) Ha a cica eleven és játékos, valószínûleg nem beteg. Sajnos nem tudom, mitõl alakulhat ki, de általában ártalmatlan szerintem, csak legyen idõben kezelve.

Hogyan tanítsam meg a 6 hetes kiscicámat arra, hogy ne karmoljon annyit, és ne rágjon össze mindent? Nem erősen karmol, csak játszásból, de tegnap este is belekapott kicsit a szemembe.

Legjobb válasz: 6 hetes kiscicát sehogy nem lehet nevelni, ezért is nem szabad ilyen korán elválasztani az anyjától és tesóktól, mert ezeket tõlük tanulná meg.

6 hetes kiscicát sehogy nem lehet nevelni, ezért is nem szabad ilyen korán elválasztani az anyjától és tesóktól, mert ezeket tõlük tanulná meg.
A kérdező hozzászólása: Menhelyrôl hoztam el, mert túlzsúfoltság miatt, elaltatták volna.. Azért köszönöm szépen. Majd idôvel vsak-csak megtanulja. Más "probléma" nincs vele, szobatiszta, eszik/iszik, alszik, játszik ^^
Nálunk az a módszer válik be, hogy ha véletlenül megkarmol, akkor megnyikkanok, mint egy kiscica. Ekkor abbahagyja és nyalogat. Nem tudom, nálad beválik-e, mert mi késõbb hoztuk el a cicát + a tenyésztõ is ezt csinálta. Most már olyan ügyesen tud bánni a mancsaival, hogy karommal meg tudja fogni az ujjamat úgy, hogy nem bánt.

Miért kap bele a szemembe a 8 hetes kiscicám?

Tegnap került hozzám, nagyon bújós és kedves, de ma már 3szor belekapott a szemembe:S

Legjobb válasz: Kiscica,játszik,és kapkod...majd nagykorában leszokik róla. :)

Kiscica, játszik, és kapkod...majd nagykorában leszokik róla. :)
Sehogy. Ne hajolj olyan közel, hogy elérje a szemed. Nézd meg, ha kismacskák játszanak egymással, akkor is "szemre mennek", csak idõben becsukják.
Mert mozog, csillog.
A kérdező hozzászólása: és hogy lehetne leszoktatni errõl? eléggé félek, hogy valami komolyabb sérülést okoz.
szerintem is csak játszik .:)

Kiscicám szemén észrevettem egy kis foltot ami rajta van a szaruhártyáján mert mikor a szeme mozog az is úgy. Nem fáj mert nem sír nem is kedvtelen hanem játékos. Nagyon aggódom mi lehet ez? Holnap első dolgom lesz elvinni orvoshoz.

Legjobb válasz: Csipa? Próbáld meg a szemhéjára rátenni az ujjadat és a szemét lecsukva megpróbálni finoman mozgatni hátha lejön, vagy arrébb megy. A másik lehetõség langyos székfûteával szembe csepegtetni neki azzal nem ártasz. Ha mégsem változik akkor állatorvos.

Csipa? Próbáld meg a szemhéjára rátenni az ujjadat és a szemét lecsukva megpróbálni finoman mozgatni hátha lejön, vagy arrébb megy. A másik lehetõség langyos székfûteával szembe csepegtetni neki azzal nem ártasz. Ha mégsem változik akkor állatorvos.

12 napja születtek kiscicák. Egy kivételével kinyílott a szemük. Ennek a kis szerencsétlennek ma gennyes váladékjelent meg a szemén. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Fõzz kamillát neki, és kenegesd vele a szemét! Ez segíteni fog rajta, ki is fog nyílni a szeme. Nem egy macska almon túl vagyok tudom, hogy mûködik :)

Fõzz kamillát neki, és kenegesd vele a szemét! Ez segíteni fog rajta, ki is fog nyílni a szeme. Nem egy macska almon túl vagyok tudom, hogy mûködik :)
Az elõttem szólónak igaza van! Ha esetleg nincs azonnal kamilla, akkor forralj vizet, majd langyosra hûtsd le, és egy kozmetikai vatta lappal törölgesd! Vigyázz, ne nyomd rá nygyon! Sokazor húzd végig a kamillás lapot a nozija felõl oldalra végig a szemén, és akkor szépen ki fog nyílni! :) Én másfé hétig kamilláztam anno egyik kinti cicám szemét, mert mindig tele ment porral, és gondolom begyulladt neki... napi 2-3 kamillázás, és rendben lesz! Sok sikert a picikhez! Ja, és a kamillát le kell forrázni, és langyosra hûteni! :) Másnap már azt a kamillát nem nagyon kellene használni, mindig fõzz újjat!
Nagyon gyakori a kiscicáknál, nekünk is sokszor elõfordult. A kamillás lemosás tényleg segít!

Fehér-szürke szőrű kék szemű kiscicának bezöldül nagy korára a szeme?

Legjobb válasz: hát az enyémnek bezöldült. pedig olyan édes volt kék szemmel és fehér szõrrel:)

hát az enyémnek bezöldült. pedig olyan édes volt kék szemmel és fehér szõrrel:)
Minden kiscicának kék a szeme. Késõbb bezöldül.
Nekünk volt cicánk fehér szõrû és neki kék maradt a szeme :) nagyon egyedi volt. A brit chocolate cicámnak is kék maradt :) Úgyhogy lehet a te cicádé is úgy marad.
A házi cicáké többnyire bezöldül(sárgul), különleges (fajtatiszta cicák esetében) más a helyzet. Õk különbözõ szemszínnel rendelkezhetnek.
Utolsó elõtti vagyok. A fehér cicánk egyszerû házicica volt és fehéreknél elõfordul a kék szem.
Igen, lehetséges, hogy van benne pl. perzsavér, akár csak a nagyszülõk által. Nekem is volt perzsa cicám, annak meg felemás szeme volt. Egy kék, egy sárga:)
hát a mi cicánknak bezöldült.. pedig gyönyörû tengerkék volt :) egyébként NEM minden kiscicának kék a szeme..

Ma 4 hetesek a kiscicáim:D 4 cicus van, 3 már eszik néha-néha magától de az egyik nem. Neki nyílt ki utoljára a szeme Miért? Félénk, de ma verekedett az egyik tesójával.

Legjobb válasz: Elsõnek: Nem az a kérdés, hogy miért neki nyílt ki utoljára, hanem, hogy miért van kicsit lemaradva a többitõl kérdezõnek: ez a kiscica kicsit gyengébb a többinél, de semmi baj nincs vele, ha nagyobb lesz, ugyanolyan virgonc kis cicus lesz, mint a többi, szóval ne aggódj miatta!

Elsõnek: Nem az a kérdés, hogy miért neki nyílt ki utoljára, hanem, hogy miért van kicsit lemaradva a többitõl kérdezõnek: ez a kiscica kicsit gyengébb a többinél, de semmi baj nincs vele, ha nagyobb lesz, ugyanolyan virgonc kis cicus lesz, mint a többi, szóval ne aggódj miatta!
Aranyosak lehetnek, de mi a kérdés? Miért neki nyílt ki utoljára a szeme? Mindig az egyiknek nyílik ki utoljára!
A kérdező hozzászólása: 21:08-as! köszi a választ:D
A kérdező hozzászólása: ide is elért a lepontozó :S pedig én 100%ra pontozok mindig mindenkit

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!