Találatok a következő kifejezésre: A kiscicáimnak a (872 db)

Ellés után mennyi idö mulva foghatom meg a kiscicákat? A dobozba szeretnék tiszta rongyot tenni mert ami benne van az véres meg maszatos

Legjobb válasz: Ha a mamacica már nyugodt, simízd együtt együtt a kiscicákkal, hogy bízzon a kezed "szagában".készítsd oda a tiszta ruhát,amekkorára ráfér a család, és próbáld átemelni a cicát legalább egy kiscicával együtt. aztán gyorsan a többi picit, villámgyorsan kitakarítani a helyüket és tiszta ronggyal együtt vissszatenni õket. megint simizd szorgalmasan, hogy megnyugodjon a cicamama.

Ha a mamacica már nyugodt, simízd együtt együtt a kiscicákkal, hogy bízzon a kezed "szagában".készítsd oda a tiszta ruhát, amekkorára ráfér a család, és próbáld átemelni a cicát legalább egy kiscicával együtt. aztán gyorsan a többi picit, villámgyorsan kitakarítani a helyüket és tiszta ronggyal együtt vissszatenni õket. megint simizd szorgalmasan, hogy megnyugodjon a cicamama.
igen, úgy ahogy az elsõ mondja, ilyenkor nagyon agresszív a mamacica ha úgy érzi el akarják venni a kölykeit :-) óvatosan!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, csak attol félek hogy utána nem fogja etetni öket ha megfogom a piciket.nagyon szoros a szeretet és bizalom köztem az anyamacskával, az én ágyamba akart elleni:)
Ha bízik benned az anyamacska, akkor nem lehet baj, mert ismeri a szagod. Mindenképpen olyankor csináld, amikor ott van és látja.
én három cica fialásán vagyok túl (hosszú évek alatt)de csakis bennem bíztak az anyacicák.volt, hogy amikor a burokból kihámozta a kiscicát már nem volt ereje elrágni a köldökzsinórt és én vágtam el kisollóval.a kis mázas cicát odatettem a cicijéhez szopni, szóval én rögtön megfogtam õket. ne félj nem lesz semmi baj, õ tudja, hogy rád számíthat. a lényeg, hogy a fizikai és a lelki kontaktus is meglegyen. Simogasd õket és beszélj is közben hozzájuk, így tündéri, kezes, barátságos kiscicákat tudsz majd elajándékozni. nem mindegy, hogy fújó karmológép, vagy egy doromboló szõrmók. Elsõ fialásuk után mindegyik cicámat ivartalanítottam, de örök élmény marad mindig, ahogy egy cicaalom fejlõdik. Bocs, de elfogult vagyok cicügyben:) üdv-cicás-
Nálunk a munkahelyemen születtek kis cicák és a cicamama akit mi etettünk simán hagyta hogy megfogjuk az újszülött babáit, szerintem nem lesz gond.Azért , ha lehet nem kell õket állandóan fogdosni hagy tudjon a mama nyugodtan gondoskodni róluk, ha sokat zavarod elköltözteti a családját.

Van egy kb 9 Hónapos cicám és már nagyon sokszor tüzelt különböző kandúrokkal. Mit tegyek hogy a kiscicái a mi kertünkben szülessen és ne máséba? Mert nem akarom majd őket elveszíteni és soha többet nem látni.

Legjobb válasz: Hát ha tiéd a cica, akkor gondolom haza megy hozzád és otthon fogja megszülni a piciket. Készíts elõ neki valami kis védett puha helyet, ahol a kiscicák is lehetnek majd.

Hát ha tiéd a cica, akkor gondolom haza megy hozzád és otthon fogja megszülni a piciket. Készíts elõ neki valami kis védett puha helyet, ahol a kiscicák is lehetnek majd.
Figyelj! Nem fog az utcan szulni, mert a cica megerzi hogy nemsokara szulnie kell es akkor a tervezett helyen marad, amit kinezett maganak.
Hihetetlen vagy... Az lenne a legjobb, ha vennél néhány könyvet a macskákról és a szülésig is olvasgatnál és tanulnál. Ezenkívül nem ártana egy állatorvossal is felvenned a kapcsolatot és megbeszélni vele a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Vagy még egy kérdés.A macskám vajon nem fog belehalni a szülésbe, elvigyem állatorvoshoz kivizsgáltatni mert hát elég kicsi cica kb. 46 cm.
A kérdező hozzászólása: A kicsiknek mi leszünk a gazdái ha nem fognak értük jelentkezni mert nem fogjuk õket a menhelyre adni.Igen talán a macskám értelmesebb min én, de ha épp akkor jön rá akkor szerinted majd futva jön vissza a házunkhoz?!Szerintem nem fog tudni szülés közben futni.
Nem vagyok ideges, ne aggódj. Tudom, mindenki ezt mondja: lesznek gazdáik. És gondolom a következõ tíz alom kölykeinek is. Arról nem beszélve, hogy menhelyen lévõ cicáktól veszed el így az esélyt. Az utcán jön rá a szülés? Mi van? A macskád valószínûleg értelmesebb, mint Te és nem fog az utcán szülni.
A kérdező hozzászólása: De ha éppen az utcan sétal es rajon a szules mit csinaljak a kicsiknek lesznek gazdijuk nyugi:)
Jelen esetben az ivartalanítás mellett vagyok én is. 9 hónapos. Nincs szüksége a szervezetének egy szülésre. És egyébként is. Ha nem fajtatiszta, minõségi cicák születnek, akkor minek még több cica a világra??? Vagy pár havonta szeretnéd, hogy a cicád 'anyai örömök elé nézzen'? Mert ivartalanítás nélkül ez elkerülhetetlen. És a kölykök? Egy év múlva õk is ezerszám ontani fogják magukból az édi-bédi kicsikéket? Ez felelõtlenség. Egyébként, ha a macskád a Ti otthonotokat tartja a sajátjának is, akkor ott fog szülni. (Bár én biztos nem engedném, hogy a kertben szüljön...)
Mi mindig elõkészítünk nekik egy dobozt a kamrában, vagy a melléképület padlásán. Jól kibéleljük rongyokkal. Egyszer - kétszer megmutatjuk nekik a helyet. Általában mindig ott hozták világra a kicsiket. Ha azt szeretnèd hogy a kölykök ne legyenek olyan félénkek mint az anyjuk, akkor miután megszülettek mindennap látogasd meg õket. Ha sokat foglalkozol velük akkor úgy fognak szeretni mint az anyjukat. Nálunk mindig így van:-)
ivartzalanítani kéne és nem szaporítani, hadd haljanak halomra
A kérdező hozzászólása: Igen az én cicám csak az a baj, hogy nagyon félénk
A kérdező hozzászólása: Vagyis ott ahol eddig lakot ?

Hogyan szokassam rá a kiscicámat a szobatisztaságra?

Most kaptam egy kb 3 hetes kiscicát... nem az almos tálba piszkít hanem az alvóhelyére....szeretném rászoktatni az alomra,de amint belerakom ekzdi megenni a köveket és játszik velük meg kaparja...de nem oda piszkít. Segítseketek ://

Legjobb válasz: Tedd az alomtálcát az alvóhelyre! A kiscicák ösztönösen szeretik elkaparni a piszkukat. Esetleg tedd az alomtálcálba, kicsit fogd meg a mancsát, és kaparj vele bele az alomba. Hogy tudja, mire való, tehetsz bele "produktumot", így amikor szagolgatja, megjöhet a kedve, hisz ott már van egy, akkor ott jó helyen lesz. Elképzelhetõ, hogy homokkal kéne elõször próbálkoznod, hátha az ismerõs neki, aztán mehet az alom. Ha napokon belül nem jön rá, hogy az az alomtálca, és neki oda kell, akkor nem is fogja használni.

Tedd az alomtálcát az alvóhelyre! A kiscicák ösztönösen szeretik elkaparni a piszkukat. Esetleg tedd az alomtálcálba, kicsit fogd meg a mancsát, és kaparj vele bele az alomba. Hogy tudja, mire való, tehetsz bele "produktumot", így amikor szagolgatja, megjöhet a kedve, hisz ott már van egy, akkor ott jó helyen lesz. Elképzelhetõ, hogy homokkal kéne elõször próbálkoznod, hátha az ismerõs neki, aztán mehet az alom. Ha napokon belül nem jön rá, hogy az az alomtálca, és neki oda kell, akkor nem is fogja használni.
Ez a cica még nagyon fiatal, ilyenkor még szopni szoktak és anyjuk megeszi amit pisilnek, kakilnak. Max 1 hónapon belül viszont szobatiszta lesz. Próbálkozz azzal, hogy akkor tedd bele, ami éppen wc-zni akar. Pl. ha látod rajta, hogy elmélyülten épp rákészül a szarásra. Miután párszor rájött, hogy milyen jó alomba kakálni és hogy ott el is lehet ásni utána már csak oda fog. De mondom, még nagyon pici, legyél vele türelmes.
Nekem egy 5 hetes kiscicám van! Saját kézzel neveltem!:) Ahogy felkel egybõl nyávog ilyenkor vagy éhes vagy pisilni-e kell! Mindig bele rakom az alomba ha pisilni-e kell akkor pisil ha nem akkor kapja a kaját! :D
Én ebben nem tudok segíteni, mert nekem nagy cicát kellett volna alomra szoktatnom! Volt egy kinti cicám, és vemhes lett! Hát a lakásban hozta világra a piciket! Naná, hogy ott is hagytuk, akkor legyen a lakásba! Vettem neki még aznap almot, meg raktam be egy dobozt, és hihetetlen, de soha nem pisilt mellé, mindig ott végezte a dolgát! Közvetlenül a picik mellett volt a tálca, és nem nment ki, ahogy megszokta, hanem rögtön az alomba pisilt! Pedig soha nem volt benti macska! A picik pedig anyától tanulták nálam! Gondolom! Már hallottam azt is, hogy ha a cica pisil, akkor szórd le az alommal, és hagyd, hogy az felszívja! Majd rakd bele vissza a cuccot az alomba! Akkor érzi a szagot! Bár ezt lehet hogy kutyánál hallottam, már nem emlékszem, de miért ne mûködhetne?
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat :) ....megpróbálok mindent jól csinálni :D....ma sikerült kaki elõtt elvinnem az alomig és abba végezte :) ...ez már haladás !!!! :) )


Miért eszi a kiscicám a macskaalmot?

Pénteken kaptuk meg a cicust, még nagyon pici, kb. 7-8 hetes. Cicatejet kap amit nagyon szeret, macskatápot immel ámmal eszik, a csirkehúst szereti. A macskaalomból mindig falatozik, akárhányszor bemegy a dolgát elvégezni. Elég rossz nézni amikor követ rág! A macskaalom papírzacskóját is imádja rágcsálni.

Legjobb válasz: A kiscicák, ugyanúgy mint a kisbabák, szeretik a dolgokat kóstolni, rágicsálni. Ilyenkor jönnek a fogacskái, azért is jólesik neki valami keményet rágcsálni. Adj neki egy darabka botot, akkor nem az almot fogja "enni".

A kiscicák, ugyanúgy mint a kisbabák, szeretik a dolgokat kóstolni, rágicsálni. Ilyenkor jönnek a fogacskái, azért is jólesik neki valami keményet rágcsálni. Adj neki egy darabka botot, akkor nem az almot fogja "enni".
Termeszetes, majdnem minden kiscicamnal tapasztaltam. Nem lesz tole baja :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még mindig rágcsálja, pedig most már száraz tápot is vettem neki. Nem nagyon szereti a macskakajákat, de a lecsókolbászért nagyon odavan! :) Szerintetek jó neki? Nem túl fûszeres? ÜDv. Inda
Ha a cica megeszi a lecsókolbászt, akkor biztos jól esik neki. Hadd egye!!!! Az enyémek a fokhagymás húst is megeszik, tök büdik tõle, ne csak úgy cafog. Az almot sajnos megkostolgatják, az én cicáim is ették egy idõben. Azért ne engedd neki, legalább akkor ne egye, ha észreveszed. A száraztáp lenne a legjobb, de tudom, hogy nagyon nehéz szõrõsszívûnek lenni, az ember nagyon szívesen kényezteti õket. Én reggel este etettem õket a kedvenc kajájukkal, napközben viszont csak száraztáp volt elöttük. A reggeli és esti adagokat soha nem növeltem ahogy nõttek, így rákényszerültek arra, hogy egyék a szárazat is. Szépen lassan rászoktak így a tápra. A tápot is érdemes váltogatni, fontos, hogy az étrendjük változatos legyen. Én 3-4 féle prémium minõségû tápot tartok itthon.

Hogy szedjük le a kiscicát a fáról?

Egy egészen kicsi cica fent ragadt egy hatalmas nagy fán. A fa kint van az utcán, közvetlenül a suli tornaterme mellett, és a fa alatt víz folyik. (egy kis csatorna, kb. fél méter mély) Már tesiórán hallottuk, hogy nyávog, és most, hogy vége a sulinak, megnéztük. A fa hatalmas, és az ág belelóg a vízbe. Fel akartunk rá mászni, mert a törzse elég vastag, de az ágai irtó vékonyak, és a kiscica pont egy ilyen vékony ág végén van. Felhívtuk a tűzoltókat, de nem foglalkoztak vele, aztán pedig egy helyi állatvédőt, aki azt mondta, hogy felmászna a fára, ha tudna, de így, hogy vékonyak az ágak, nem tud mit csinálni. Ez az állatvédő is, és még 2 járókelő azt tanácsolta, hogy hagyjuk ott, mert ha egyedül lesz, úgyis megpróbál majd lemászni. Jó, de hogy? Reggel egyébként sem jár arra senki, miután az órák megkezdődtek, mert nem egy forgalmas járda, csak azok mennek arra, akik a suliba mennek. Bőven volt ideje egyedül maradni, de nem jött le. Félek, hogy ha egyáltalán megpróbál majd lejönni, beleesik a vízbe. Nincs valami jó tanácsotok? Tényleg hagyjuk csak úgy ott, és majd lejön? Esetleg valami hosszú bottal felnyúlni érte? Vagy lerázni onnan, és valaki elkapja? Vagy próbáljak meg felhívni valaki mást?

Legjobb válasz: Nem tudtok valakitõl létrát kérni? Vagy valamit amirõl elérhetnétek? :S Mindenesetre nagyon rendes tõletek, hogy foglalkoztok vele, õszintén remélem hogy sikerrel jártok!

Nem tudtok valakitõl létrát kérni? Vagy valamit amirõl elérhetnétek? :S Mindenesetre nagyon rendes tõletek, hogy foglalkoztok vele, õszintén remélem hogy sikerrel jártok!
Ne hagyjátok és ne rázzátok a fát mert megsérûlhet. Facebookon írj a Cicamentõ Angyaloknak. Õk tesznek valamit. Csak írj nekik. Õk sok ilyennel találkoztak már. De ne késlekedj mert hideg van és kitudja mikor evett szegény. Írj nekik minél hamarabb. Ha nem találod õket facebookon írj nekem privát üzenetet itt.
unokatestvéreméknél egyszer a kútba esett egy kismacska, oda kijöttek az önkéntes tûzoltók, nálatok nincs ilyen lehetõség? egyébként fél méter mély tócsa az elég mély, már nem azért
Vannak még jólelkû emberek! :D Sajnos nem tudok semmit se tenni, de drukkolok!
Én is drukkolok :) . De azért írhatál volna annak akit írtam a Cicamentõ Angyaloknak . Lehet kerestek volna valakit. Sõt. És mi lesz a cicával ha letudják szedni? Befogadod? Mert ha nem, akkor meg végképp kelett volna nekik írnod.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a Cicamentõ Angyalokat, és leginkább Budapesten tevékenykednek, én pedig Gyulán lakom. Nem hinném, hogy 3 perc alatt tudtak volna keríteni valakit ilyen messze... Na mindegy. Amúgy befogadtam volna. De ma reggel már nem volt ott. Remélem, épségben lejutott.
Én is lementettem egy pici kiscicát a szomszéd diófájáról. (azon a részen, ahol a boxer el volt kerítve, az eb nagyon tekergett a fa körül, a macs meg kétségbeesetten nyávogott :( ) Pár napig nagyon ijedõs volt, de kb. a harmadik napon nagyon hízelgõs lett, le se lehetett kaparni magadról. Nem érdekel, mit mondanak a macskagyûlölõk, de nagyon jó érzés volt látni, mennyi szeretet és hála szorult abba a csöpp kis jószágba! :D
Gyerekek! Évmilliók óta MINDEN szabadban élõ kiscica felmászik egy bäszott nagy fára, aztán ott nyivákol kétségbeesetten. Ha nem tudtak volna lejönni, már rég kihalt volna a macskák rendje. Nálunk is volt ilyen, a nejem még veszekedett is velem, , , hogy lehetek ilyen szívtelen, mért nem mászok utána. Végül áthívta a szomszéd gyereket, az nagy nehezen levarázsolta a fáról. Még aznap este ugyanott nyervákolt! Békén hagytuk, reggelre lent volt épen, egészségben. Ha leszedjük, oshasem tanulja meg, hogy ne másszon olyan helyre, ahonnét gázos a lemenetel.
*sohasem

Mikor lehet észre venni hogy mozognak a kiscicák a pocakban?

Ma amikor simogattam a cicámat ,mintha éreztem volna hogy mozognak a picik !Hányadik héttől kezdenek el valójában mozogni?

Legjobb válasz: Kik mozognak és hol????? Jézusom.

Kik mozognak és hol????? Jézusom.
6 hét.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a normális választ :) akkor már kb 2-3hét mulva jönnek a picik :) ))
Kb. 9 hétig vemhes egy cica. A 6. héttõl már érezhetõ.
Ilyenkor kell elvinni az orvosi vizsgálatra és egyeztetni a dokival a teendõket. Érdemes vele megbeszélni, hogy elérhetõ legyen akkor, amikor ellik a cica. Utána úgyis meg kell vizsgálnia ismét és a piciket is.
hát törd el anyukád egyik ujját és mondd neki h ne menjen orvoshoz, túléli...
nincs olyan rokon aki segítene neked ebben a témában, pénzt adna elkísérne stb. (ha már anyukád nem akar)? én biztos megmutatnám egy állatorvosnak.
Igazából az orvos sem sok mindent tud tenni, max ad fájdalom csillapítót, vagy megpróbálja rögzíteni, ami szinte lehetetlen. Én a cicámat törött farokkal vettem, ez az õ jellegzetessége.
Erdekes anyukad hozzaallasa...... Nem egyszeru, ha van egy kis penzed vidd el dokihoz te. Szegeny cica :(
A kérdező hozzászólása: Próbálnám, de csak Gyõrben van orvos én meg 13 éves vagyyok és faluban élek :(
A kérdező hozzászólása: már van egy törött farkú cicám.. a papám véletlenül rádobbantott a farkára, és azóta is olyan a farka és boldogan élk :)
Sajnálom a kiscicádat. Sajnos nem értek hozzá... nem lehet sínbe tenni? Két pálcika közé körbetekerni gézzel? hátha egyenesen forrna össze? Próbálj telefonon felhívni állatorvost.
én pont így jártam a ccám lábával!! fogj két lapos fa darabot vagy múanyagot (jégkrémes pálcika) és gézzel jól tekerd be de vigyázz nehogy elszorítsd a vérkeringést! remélem segítettem
Utolso: a farka van eltorve nem a laba:) Sinbe tenned a farkat? Amugy kedves kerdezo nekem is volt torott farku cicam. Az uccso kb 1-2 centi derekszogben allt neki. Amikor hozzam kerult mar ilyen volt. Ha nem mozdul el neki, akkor majd nem lehet latni. Ha mindez lejjebb van akkor nem tudom ... :S

Miért szökik ki a kiscicám a viharba, ha fázik és fél odakinn?

Itt nyávog nekem az ablak alatt, hogy hozzam be, és mikor kimegyek érte, reszket, meg a dörgésre/villámlásra összerezzen... Behoztam, becsuktam minden ablakot - hiába nincs így leveg? - de most meg szaladgál meg sipákol, mint aki nem találja a helyét. Miért ilyen kis gyagyás most?

Legjobb válasz: mert bátor

mert bátor
Lehet éhes, szomjas, unatkozik.
gondolom még bent is fél csinálj bent neki valami jó kis búvóhelyet
Nekem is félnek a cicáim a vihartól. Rohangálnak, néznek nagy szemekkel, össze-össze rezzennek. Túl sokat nem tudsz tenni. Próbáld lefoglalni egy kis játékkal. Étellel.

Miért dideregnek még ilyenkor is a kiscicáim? ( a többi lent)

Sziasztok! Nyilván tudom hogy miért dideregnek de azt nem értem hogy vettem nekik a tescoba egy puha plédet betakartam ?ket és még ilyenkor is dideregtek Mi lehet a bajuk?

Legjobb válasz: vajon mi? tesco...

vajon mi? tesco...
A kérdező hozzászólása: ÕÕÕ bocsi félreírtam Tescos plédbe
Attól is függ, mekkorák a kiscicák? A pár naposakat, heteseket melegíteni kell, még nyáron is, ha nincs anyukájuk, aki melegítené õket.

Hogyan és mikor szoktattátok át a kiscicát a "felnőtt" táplálékra?

Két hete fogadtam be egy kiscicát, most kb 4 hetes lehet, és lassan szeretném elkezdeni a hozzátáplálást. Hogyan csináltátok?

Legjobb válasz: szerintem várj legalább 5-6 hetes koráig. mi kb. 7 hetesen kaptuk a cicánkat és akkor már evett szilárd táplálékot,úgyhogy sztem az 5.hét után elkezdheted hozzászoktatni

szerintem várj legalább 5-6 hetes koráig. mi kb. 7 hetesen kaptuk a cicánkat és akkor már evett szilárd táplálékot, úgyhogy sztem az 5.hét után elkezdheted hozzászoktatni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!