Találatok a következő kifejezésre: A kisbabám szereti a (84 db)

Hogyan tudnám, régi dohos szagú könyveimet frissebb illatúvá tenni? (Mesekönyvekről van szó, és a kisbabámnak szeretnék belőlük mesélni, de így nem lenne jó! )

Legjobb válasz: Napra kellene kitenni, már ha volna de sajnos most csak az esõ esik. :) Egyébként a nap tényleg kiszívja a szagát, úgy mint a paplanoknak is.

Napra kellene kitenni, már ha volna de sajnos most csak az esõ esik. :) Egyébként a nap tényleg kiszívja a szagát, úgy mint a paplanoknak is.
Szellõztesd ki a könyveket és szobahõmérsékletben kell tartani õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő! Rendszertelen a menstruációm, vagyis 7 hetente jön meg! Már van egy három éves kisfiam, de szeretnénk neki kistestvért és ez nem jön össze! 25 éves vagyok és még szeretnék kisbabát szülni!!! Mi lehet a probléma

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő! Rendszertelen a menstruációm, vagyis 7 hetente jön meg! Már van egy három éves kisfiam, de szeretnénk neki kistestvért és ez nem jön össze! 25 éves vagyok és még szeretnék kisbabát szülni!!! Mi lehet a probléma?? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Legnagyobb valószínűség szerint ez hormonális probléma. Javaslok egy mielőbbi kivizsgálást, illetve a PreMens tabletta szedését. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Legnagyobb valószínűség szerint ez hormonális probléma. Javaslok egy mielőbbi kivizsgálást, illetve a PreMens tabletta szedését. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mért van az hogy én csak másfél honaposan szerettem meg a kisbabámat? Most 4 honapos de már nagyon szeretem!

Legjobb válasz: Teljesen normális vagy. Kicsit furcsán hangzik, de õ egy idegen ember, és hiába volt a te testedben, még nem ismerted õt igazán. Most, hogy látod, hogy mennyire szeret, szüksége van rád, te is megszeretted õt. A szülõi szeretet amúgy sem egy kapásból, és feltétlenül létrejövõ érzés. Nagyon sokakat elönt a szeretet az elsõ pillanatban, amikor találkoznak a gyerekükkel, de nagyon sokan vannak azok, akiket nem. Csakhogy errõl nem trendi beszélni. Nem vagy se rosszabb, se semmilyenebb attól, hogy meg kellett barátkoznod a kisbabáddal.

Ez teljesen természetes. Szerintem ezen az idõszakon minden anyuka átmegy, max. fél beismerni. Énrám is biztosan ez vár majd... 16 hkm
Teljesen normális vagy. Kicsit furcsán hangzik, de õ egy idegen ember, és hiába volt a te testedben, még nem ismerted õt igazán. Most, hogy látod, hogy mennyire szeret, szüksége van rád, te is megszeretted õt. A szülõi szeretet amúgy sem egy kapásból, és feltétlenül létrejövõ érzés. Nagyon sokakat elönt a szeretet az elsõ pillanatban, amikor találkoznak a gyerekükkel, de nagyon sokan vannak azok, akiket nem. Csakhogy errõl nem trendi beszélni. Nem vagy se rosszabb, se semmilyenebb attól, hogy meg kellett barátkoznod a kisbabáddal.
Egyrészt szülés után kimerült, fáradt, stresszes az ember , nem tudja kipihenni magát, valamin mindig aggódik, fõleg ha az elsõ gyereked. idõ kell hozzá amig megszokod (akkor is ha tervezett volt) , az új helyzetet. Másrészrõl minél nagyobb a gyerek, annál több visszajelzést ad, rádmosolyog, visszagügyög, 4 hónaposan már lehet vele játszani, miközben egy újszülöttel csak a "probléma" van: eszik, alszik, fáj a hasa, állandóan becsinál ..:) Az anyaságba is bele kell jönni ne aggódj. Meg az elsõ 1-2 hónapban a hormonok is hülyítik még az embert elég rendesen.
szerintem ezen a legtöbb anya keresztül megy amin te, csak sokan nem beszélnek róla. az elsõ hetek kimerítõek, és hát nem mindig tömény boldogság mint a filmeken! nekem is borzasztó lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem tudtam kiélvezni úgy az elsõ heteket, mint ahogy szeretem volna.
Istenem, az elsõ négy válaszolónak hogy lehetne akár1%-ban is hasznos a válasza?:-( kérdezõ:akármilyen hihetetlen, teljesen normális, amit éreztél és érzel.hidd el, egyre jobban imádni fogod:-), emlékezni sem fogsz a kezdeti nehézségekre.az 5. Válaszoló nagyjából leírt mindent.de az ítélkezõnek üzenem:nyilván árnyaltabb ez az egész, mint ahogyan azt a kérdezõ leírta.
Biztosan van, van aki nem szereti. Szülés utáni depresszió, de utána megszereti :) Miben nyilvánult meg hogy nem szeretted?
Honapos... hÓÓÓÓÓÓnapos!
Akkor hogyan vágtál bele a gyermekvállalásba? Hogy nem fogod szeretni de azért megszülöd? Furcsa de nagyon. Nekem.
ja, biztos ugy van
Én nagyon akartam a kisbabámat, és vártam is, beszéltem hozzá amig a hasamban volt. Sok könyvben olvastam, hogy amikor majd megszületik, olyan szeretet önt el, ami semmihez sem fogható. Megszületett, és nem önött el semmi :( Aranyos volt, tényleg szerettem, de azon kivül, hogy gépiesen tettem a napi teendõim, nem történ semmi. 2 hónapos volt, amikor elõször rám mosolygott, és akkor tört meg a jég, hogy ez az érzés nem hasonlitható semmihez:) ))) Ez 17 éve volt, ma néha legszivesebben agyon csapnám:) ))))
Hát, akkor én egy kivétel vagyok, én ugyanis már akkor, ahogy megszületett, ahogy a kezembe fogtam a kisfiamat, attól a pillanattól érzem a feltétel nélküli anyai szeretetet iránta. Magát a helyzetet, hogy anya lettem és felelõsséggel tartozom valakiért, akit gondoznom kell, azt egy idõ után szoktam csak meg. Nem lehet, hogy nálad is csak errõl van szó? Hogy addigra tudatosult benned, hogy anya lettél, de kezdettõl fogva szereted õt? Vagy ha addig tényleg nem éreztél iránta szeretetet, akkor nem tudom, hogy az normális-e vagy van-e valami pszichológiai magyarázata, de nem mindenki megy át ezen. Én tényleg az elsõ pillanattól fogva szerettem.
Hallottam már másoknál is h az az igazi ragaszkodás kicsit késõbb alakult ki nem azonnal. Sõt egy nõ azt egyszer azt nyilatkozta h akkor kezdte igazán anyának érezni amikor a gyerek elõször mondta neki h anya... hát mondjuk az már egy kicsit sok idõ, de elõfordulhat. Bár egy nagy prof könyvében azt olvastam h már akkor fontos lenne h akard és szeresd a babát amikor még a pocakodban van hogy kialakuljon egy bizonyos "õsbizalom" amitõl kiegyensúlyozott felnõtté válhat.
En is így voltam. Terveztuk a babát, de egyszeruen nem tudtam vele mit kezdeni. Evett, alutt és ennyi. Szerencsére jo alvokája van a mai napig is és nem hasfájos. Mégis olyan idegennek éreztem. Amikor meg már tobbet volt fent, játszani kezdett, felismert, orult nekem, stb. teljesen oda voltam. Most meg másfél éves, teljesen elolvadok tole. Már kezd mondatokban beszélni, olyan cuki ahogy ossze-vissza rakja a szavakat. Allandoan csak olelgetném és puszilgatnám. Idovel alakul minden.
a Majkáéké, már elmúlt féléves is
Majka hogy áll ehhez a dologhoz?
A kérdező hozzászólása: köszi hogy ilyen megértöek vagytok!! és kössz a válaszokat is!
A kérdező hozzászólása: nem azt kérdeztem hhogy hosszú ó-e te nyelvtan tanár!!!!
A kérdező hozzászólása: hát igen köszi már nagyon szeretem senkinek és semmiért nem adnám oda:)

Úgy szeretnék a kisbabámmal megnyugtató, relaxációs, kisbabának való zenét hallgattatni. Hol találok ilyet? Ti is hallgattok ilyen zenéket? Tippek?

Olyan zenére gondolok mint amit a 4D Genesisnél a cdre van rátéve háttérzeneként.Olyan jók azok és megnyugtatók,de sehol nem talált nekem a férjem itt a neten.Esetleg valami tanács?19 hetes km.

Legjobb válasz: Keressetek rá úgy hogy indián zene, egy csomó mindent lehet találni így. Mi is a 4d genesisnél voltunk, tényleg megnyugtató a zenéjük! Amúgy mi (Bébim és én) az eljétõl kezdve Enya-t hallgatunk, neki is jó zenéi vannak! :-) 30 hetes kismami

Keressetek rá úgy hogy indián zene, egy csomó mindent lehet találni így. Mi is a 4d genesisnél voltunk, tényleg megnyugtató a zenéjük! Amúgy mi (Bébim és én) az eljétõl kezdve Enya-t hallgatunk, neki is jó zenéi vannak! :-) 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ!
Nézd meg Kövi Szabolcs zenéit a youtube-on! Ott biztos találsz megfelelõt! :) 26 hetes kismama
A Kövi Szabolcs nagyon jó!!! Most kerestem rá. S ott találsz meditációs zenéket, andalító filmzenéket is. Csak valahogy le kellene tölteni...
A kérdező hozzászólása: Fúúú megnéztem nagyon-nagyon szépen köszönöm nektek!!!Pont azok a zenék is itt vannak amik a 4D Genesisnél is vannak és az is Kövi Szabolcs:-))))Nagyon örülök!!!

Melyik a legjobb vitamin? Szeretnénk majd kisbabát és szeretnék picit felkészült lenni. Melyik a legjobb vitamin a kisbabának és nekem?

Legjobb válasz: Véleményem szerint a Femibionnál jobb nincs! Kövezzetek meg, de így látom! :)

Véleményem szerint a Femibionnál jobb nincs! Kövezzetek meg, de így látom! :)
Szia! Szerintem az Elevit.
Én is Femibiont szedek. Állítólag van olyan szervezet, ami nem tudja felszívni a folsavat és azért kell mellé a metafolin, ami ezt segíti.
Én femibion párti vagyok! Van benne jód és folsav+metafolin ami segít a folsav leszívódásában! A gravidától nagyon fájt a gyomrom!
Én is az Elevitre szavazok, mindhárom terhességem tervezésekor nekiálltam a szedésének, napi 1 szemet, a 25-28 héttõl pedig minden másnap szedtem. Nálam annyi mellékhatása volt, hogy ha este vettem be nem tudtam elaludni)amúgy is rossz alvó vagyok), így reggel vagy napközben vettem be.
Én a Gravidát ajánlom, mert abba van jód is, ami igen fontos a gyerek idegrendszerének kialakulásához. Meg azt mondják, hogy az Elevit-ben sok az A-vitamin, amit nem szabad túladagolni, mert ha igen akkor rendellenesség lehet a gyerek fejlõdésében. (Elevitben 3600 NE van Gravidába 2000 NE) Mondjuk a túladagolása 5500 fölött van. Én is utána néztem mert jövõre szeretnénk babát párommal és én is szeretném elkezdeni elõtte csak azt nem tudom mennyivel elõtte kéne megkezdeni.
A legjobb, ha természetes úton jut a szervezeted a vitaminokhoz, tehát a helyes és változatos táplálkozás. Elég, ha folsavat és jódot szedsz külön. Én nem eszem rendesen, ezért Femibiont szedek, nekem semmi bajom vele. Külföldön élek, itt nincs se Gravida, se Elevit.
Én is Elevitet szedek, és minden rendben vele. Az ismertebbek között van még a Gravida és a Femibion. Nagykn fontos, hogy olyan vitamint válassz, amiben van folsav és sokféle B vitamin, mert ha ezeket a fogamzás elõtt elkezded szedni és legalább a 12. hétig szeded, akkor nagyon sok súlyos fejlõdési rendellenességet ki levet védeni vele, pl nyitott gerincet, vagy az agy- és koponyahiányt.
Szerintem nincs olyan, hogy legjobb. Mindenkinek más jön be. Én konkrétan Elevitet szedek és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Én is Femibiont szedek, és nekem negyon bevált. Semmi mellékhatás.A dokim szerint is ez most a legjobb.

Mennyire bujos a kisbabad? Mennyire szereti ha dedelgeted? (bovebben lent)

az en kisfiam 8 honapos es nem nagyon szereti ha olelgetik vagy puszilgatjak.mindig elhuzodik.ez normalis ebben a korban vagy neki ilyen a termeszete?

Legjobb válasz: Az én kislányom sem szereti. Ha van hozzá kedve megengedi, de inkább õ bújik oda. Különben meg elhúzódik.

Az én kislányom sem szereti. Ha van hozzá kedve megengedi, de inkább õ bújik oda. Különben meg elhúzódik.
A lányom (2.5 éves) nagyon bújós-simogatós, a fiam (1 éves) meg egyáltalán nem. Szerintem ez habitusfüggõ.
A nagyobbik lányom soha nem volt bújós, sem picinek, sem most 3, 5 évesen. Úgy kell kicsikarni belõle egy ölelést vagy puszit :-) A kisebbik lányom, 8, 5 hónapos, õ folyton jön oda, bújik, sokkal ragaszkodóbb.Mindig lesi, hogy merre vagyok, keres a szemével, megnyugszik ha meglát. Teljesen más a két lányom.
Nekem 1 kislányom és 1 fiam van!(3 éves, és 1, 5 éves)A kislány alig akar puszit adni, de ha valahonnan úgy jön haza, vagy kap vmit, akkor a nyakamba ugrik, a fiú meg ha leülök, már mászik is az ölembe, ha nem lát sír, még az illemhelyre is jönne utánam, párom nem engedi, szóval még ott vagyok üvölt!Nagyon anyás!
Nekem 3 hónapba telt, mire hajlandó volt hagyni, hogy megöleljem. Most is csak akkor adhatok puszit, ha õ akarja és még csak 7 hónapos. De egyébként kedves és ragaszkodó kislány...
11 hós!Amikor föl kel az alvásából akkor tudunk egy kicsit összebújni, különös módon akkor õ is igényli de ez 5-10 perc és utánna már menne játszani!Na ezeket az 5-10 perceket jól kihasználom, olyankor agyon puszilgatom, szorosan ölelem, simogatom...áááá...imáááádom!!!

Igaz e hogy a kisbabám is szivesebben megeszi majd azokat az ételeket, amiket én is nagyon szeretek és többször ettem terhesség alatt?

Legjobb válasz: Én terhesen rengeteg spenótot ettem, de a fiam nem nagyon szereti. Mondjuk baba korában ette, de azóta nem szereti. Viszont amit állandóan ettem még, az a Tesco-ban kapható Vici rákrúd (vagyis rák ízû halrúd), elég gagyi kaja, de én szabályosan függök tõle :) Persze baba korban nem adtam, de már két éves a fiam, és ha meglátja, hogy ilyet eszem, akkor kinézi a számból szinte, õ is nagyon szereti. Rajtunk kívül nem ismerek olyan embert, aki ezt képes lenne magában enni, mi imádjuk :)

Én terhesen rengeteg spenótot ettem, de a fiam nem nagyon szereti. Mondjuk baba korában ette, de azóta nem szereti. Viszont amit állandóan ettem még, az a Tesco-ban kapható Vici rákrúd (vagyis rák ízû halrúd), elég gagyi kaja, de én szabályosan függök tõle :) Persze baba korban nem adtam, de már két éves a fiam, és ha meglátja, hogy ilyet eszem, akkor kinézi a számból szinte, õ is nagyon szereti. Rajtunk kívül nem ismerek olyan embert, aki ezt képes lenne magában enni, mi imádjuk :)
én úgy tudom, hogy a karakteres ízek átmennek a magzatvízbe is, és így a baba megszokhatja õket. erre jó példa az is, hogy én imádom a hagymákat, fõleg a fokhagymát, és rengeteget ettem pocakosan is. A lányom még csak anyatejes volt, de már attól beindult a cuppogás meg nyáladzás, ha csak megérezte az illatát - ha meg picit megnyalattam vele, akkor szabályosan rácuppant és ereszteni sem akarta volna... most 15 hós és mindenféle fõzeléket vagy egyéb ételt meg tudok etetni vele, ha picit megfokhagymázom :) abszolute favorit nála is.
Én a terhességem vége felé megettem 1 kiló almát minden nap. Nem tudom miért mert egyébként egyáltalán nem eszem gyümölcsöt sajnos. A kislányom utálja az almát. :/ 10 hós
én a terhességem idején nagyon kívántam a paradicsomos ételeket és a sört. A lassan 17 hónapos fiam nagyon szereti a paradicsomos ételeket, pl. paradicsomleves, spagetti. A sört egy ideig nem kívánjuk bevezetni:)
Én terhesen mindent ettem, ami jött, nagyon jó étvágyam volt. Viszont a paradicsom, az volt a nyerõ. A kislányom kétpofára eszi a paradicsomot, imádja. Meg minden más ételt. Jó étvágyú, mint az anyukája :)
Terhességem alatt rengeteg gyümölcsöt ettem, szerencsém volt igaz, mert nyári terhes voltam. A 15 hós kisfiam imád minden gyümölcsöt, ahogy én is. A paradicsomos dolgokat és a halat is szeretem, és Õ is. Gyakorlatilag mindent ettem és Õ is mindent megeszik, még a spenótot is:) Nálunk sose volt kajakifújás, vagy ilyesmi. Szerintem ez attól függ, hogy mikor kezdik a hozzátáplálást és hogy mit adnak neki. Én szerintem az anyatejes babák, akik sokáig szopnak nehezebben állnak rá a kajákra. Fõ a fokozatosság. Én 4 hós korától adtam szépen mindent (gyümi, fõzi, husik és így tovább.)

Nagyon szeretnék kisbabát, de a párom még várni szeretne 1-2 évet, én mégis szeretnék felkészülni a teherbeesésre. Mit tehetek azért, hogy problémamentes terhességem legyen?

14órában dolgozom egy étteremben,nem vagyok bejelentve, és nem is leszek.Milyen munkahelyet keressek érettségivel,ahol várandósan is dolgozhatok,kapnék GYEDet és mennyi id?t kell ehhez dolgozni?

Legjobb válasz: elõzõ vagyok.hyedre fél évet kell bejelentve dolgozni akkor vagy rá jogosult!

elõzõ vagyok.hyedre fél évet kell bejelentve dolgozni akkor vagy rá jogosult!
egy terhes nõnek a 14 ora eléggé sok!Én nemdolgoztam terhesen. Ha anyagi helyzet megengedi ha terhes leszel akkor mondj fel!
Szia, ha azt szeretnéd hogy minnél több gyedet kapj, akkor jó lenne ha találnál egy munkahelyet ahol 8 órába bejelentenek, én úgy hallottam már 1 év kell, mert ezzel én is megszívtam, mert csak 4 órába voltam bejelentve így sokkal kevesebb jár majd.
Szia!A Gyed-hez 180 nap biztosításnak kell lennie folyamatosan, és a szüléskor is kell tartania a biztosításnak.így kapod a fizetésed 70%-át.

Ha fiú létemre nagyon szeretem a kisbabákat, meg úgy általában a gyerekeket az égő?

Nagyon szeretem a gyerekeket és szívesen szeretek játszadozni, poénkodni és szórakozni is velük. Ez égő?

Legjobb válasz: Én is ugyan így vagyok, + a macskákkal is. :D Azokat meg már-már betegesen szeretem. xD:D

Ha ezt gond nélkül vállalod is, és két igazán világos mondatban rendezed a fanyalgókat, akkor férfi vagy.
Én is ugyan így vagyok, + a macskákkal is. :D Azokat meg már-már betegesen szeretem. xD:D
Nem baj ez és nem égõ.Macskás dolog sem baj :D
Az még jobb is. :)
sztem nem :) jó ha elvagy velük
Nem
egyáltalán nem
Dehogyis égõ, sõt, ez jó.:)
NEM BAJ! Ez azt jelenti, hogy normális ember vagy. (Tény, hogy evvel tagja lettél egy egyre inkább kipusztuló, kisebbségbe szoruló embertípusnak.)... :) )
Dehogy baj. Pedofilekre mindig szükség van. Komolyra fordítva: teljesen rendben levõ, szociális szempontból érett tényezõt jelent.
Ez a baj a mai Világgal, azt gondolják már égõ ha valaki v. valami normális.
Kedves kérdezõ, ha javasolhatom, legközelebb nem úgy fogalmazz, hogy "játszadozni velük", mert eléggé félreérthetõ. :) Lehet, h ezért néznek rád sandán? ;-)
az annyira aranyos :)
Mert aki valamilyen okból nem szereti õket az nem normális ugye? :) Persze bujjunk el, mi nem vagyunk emberek...
Ha valaki más milyen, mint az átlag, az már egybõl nem normális...
A kérdező hozzászólása: * anyukáját
Alapból? Amikor megszületik rögtön? Nem...szerintem. Késõbb, de nem olyan késõn mint ahogy Te gondolod. Én úgy vettem észre, hogy kell egy kis idõ míg megismeri anyukáját a baba, az anyuka megismeri a babáját, összeszoknak. A gyerekek egyfajta ösztön vezérelt lényecskék, azaz aki táplálja õt azt fogja szeretni, ahhoz fog jól viszonyulni, abban fog megbízni. Ezzel azt szeretném mondani, hogy hiába én vagyok az anyja, ha pl a nagyanyanyja neveli kezdetektõl, õ táplûlja, õ gondoskodik róla, õ teszi tisztába tanítja az életre, játszik vele. Õ lesz az aki a gyerek szemében a mndenséget fogja jelenteni, nem pedig a vérszerinti anya.
Azt sem tudják, mi a szeretet. Csak szükségleteik van.
nem dehogyis.ösztönösen élnek, elõször kötõdni kezdenek, szeparációs szorongásos korszak után, a szeretet mint érzés csak utána fogalmazódik meg bennük.én úgy gondolom elõször csak azt érzik mi a kellemes és kellemetlen számukra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!