Találatok a következő kifejezésre: A kisbabám szereti (84 db)

Hogyan tudnám, régi dohos szagú könyveimet frissebb illatúvá tenni? (Mesekönyvekről van szó, és a kisbabámnak szeretnék belőlük mesélni, de így nem lenne jó! )

Legjobb válasz: Napra kellene kitenni, már ha volna de sajnos most csak az esõ esik. :) Egyébként a nap tényleg kiszívja a szagát, úgy mint a paplanoknak is.

Napra kellene kitenni, már ha volna de sajnos most csak az esõ esik. :) Egyébként a nap tényleg kiszívja a szagát, úgy mint a paplanoknak is.
Szellõztesd ki a könyveket és szobahõmérsékletben kell tartani õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Mért van az hogy én csak másfél honaposan szerettem meg a kisbabámat? Most 4 honapos de már nagyon szeretem!

Legjobb válasz: Teljesen normális vagy. Kicsit furcsán hangzik, de õ egy idegen ember, és hiába volt a te testedben, még nem ismerted õt igazán. Most, hogy látod, hogy mennyire szeret, szüksége van rád, te is megszeretted õt. A szülõi szeretet amúgy sem egy kapásból, és feltétlenül létrejövõ érzés. Nagyon sokakat elönt a szeretet az elsõ pillanatban, amikor találkoznak a gyerekükkel, de nagyon sokan vannak azok, akiket nem. Csakhogy errõl nem trendi beszélni. Nem vagy se rosszabb, se semmilyenebb attól, hogy meg kellett barátkoznod a kisbabáddal.

Ez teljesen természetes. Szerintem ezen az idõszakon minden anyuka átmegy, max. fél beismerni. Énrám is biztosan ez vár majd... 16 hkm
Teljesen normális vagy. Kicsit furcsán hangzik, de õ egy idegen ember, és hiába volt a te testedben, még nem ismerted õt igazán. Most, hogy látod, hogy mennyire szeret, szüksége van rád, te is megszeretted õt. A szülõi szeretet amúgy sem egy kapásból, és feltétlenül létrejövõ érzés. Nagyon sokakat elönt a szeretet az elsõ pillanatban, amikor találkoznak a gyerekükkel, de nagyon sokan vannak azok, akiket nem. Csakhogy errõl nem trendi beszélni. Nem vagy se rosszabb, se semmilyenebb attól, hogy meg kellett barátkoznod a kisbabáddal.
Egyrészt szülés után kimerült, fáradt, stresszes az ember , nem tudja kipihenni magát, valamin mindig aggódik, fõleg ha az elsõ gyereked. idõ kell hozzá amig megszokod (akkor is ha tervezett volt) , az új helyzetet. Másrészrõl minél nagyobb a gyerek, annál több visszajelzést ad, rádmosolyog, visszagügyög, 4 hónaposan már lehet vele játszani, miközben egy újszülöttel csak a "probléma" van: eszik, alszik, fáj a hasa, állandóan becsinál ..:) Az anyaságba is bele kell jönni ne aggódj. Meg az elsõ 1-2 hónapban a hormonok is hülyítik még az embert elég rendesen.
szerintem ezen a legtöbb anya keresztül megy amin te, csak sokan nem beszélnek róla. az elsõ hetek kimerítõek, és hát nem mindig tömény boldogság mint a filmeken! nekem is borzasztó lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem tudtam kiélvezni úgy az elsõ heteket, mint ahogy szeretem volna.
Istenem, az elsõ négy válaszolónak hogy lehetne akár1%-ban is hasznos a válasza?:-( kérdezõ:akármilyen hihetetlen, teljesen normális, amit éreztél és érzel.hidd el, egyre jobban imádni fogod:-), emlékezni sem fogsz a kezdeti nehézségekre.az 5. Válaszoló nagyjából leírt mindent.de az ítélkezõnek üzenem:nyilván árnyaltabb ez az egész, mint ahogyan azt a kérdezõ leírta.
Biztosan van, van aki nem szereti. Szülés utáni depresszió, de utána megszereti :) Miben nyilvánult meg hogy nem szeretted?
Honapos... hÓÓÓÓÓÓnapos!
Akkor hogyan vágtál bele a gyermekvállalásba? Hogy nem fogod szeretni de azért megszülöd? Furcsa de nagyon. Nekem.
ja, biztos ugy van
Én nagyon akartam a kisbabámat, és vártam is, beszéltem hozzá amig a hasamban volt. Sok könyvben olvastam, hogy amikor majd megszületik, olyan szeretet önt el, ami semmihez sem fogható. Megszületett, és nem önött el semmi :( Aranyos volt, tényleg szerettem, de azon kivül, hogy gépiesen tettem a napi teendõim, nem történ semmi. 2 hónapos volt, amikor elõször rám mosolygott, és akkor tört meg a jég, hogy ez az érzés nem hasonlitható semmihez:) ))) Ez 17 éve volt, ma néha legszivesebben agyon csapnám:) ))))
Hát, akkor én egy kivétel vagyok, én ugyanis már akkor, ahogy megszületett, ahogy a kezembe fogtam a kisfiamat, attól a pillanattól érzem a feltétel nélküli anyai szeretetet iránta. Magát a helyzetet, hogy anya lettem és felelõsséggel tartozom valakiért, akit gondoznom kell, azt egy idõ után szoktam csak meg. Nem lehet, hogy nálad is csak errõl van szó? Hogy addigra tudatosult benned, hogy anya lettél, de kezdettõl fogva szereted õt? Vagy ha addig tényleg nem éreztél iránta szeretetet, akkor nem tudom, hogy az normális-e vagy van-e valami pszichológiai magyarázata, de nem mindenki megy át ezen. Én tényleg az elsõ pillanattól fogva szerettem.
Hallottam már másoknál is h az az igazi ragaszkodás kicsit késõbb alakult ki nem azonnal. Sõt egy nõ azt egyszer azt nyilatkozta h akkor kezdte igazán anyának érezni amikor a gyerek elõször mondta neki h anya... hát mondjuk az már egy kicsit sok idõ, de elõfordulhat. Bár egy nagy prof könyvében azt olvastam h már akkor fontos lenne h akard és szeresd a babát amikor még a pocakodban van hogy kialakuljon egy bizonyos "õsbizalom" amitõl kiegyensúlyozott felnõtté válhat.
En is így voltam. Terveztuk a babát, de egyszeruen nem tudtam vele mit kezdeni. Evett, alutt és ennyi. Szerencsére jo alvokája van a mai napig is és nem hasfájos. Mégis olyan idegennek éreztem. Amikor meg már tobbet volt fent, játszani kezdett, felismert, orult nekem, stb. teljesen oda voltam. Most meg másfél éves, teljesen elolvadok tole. Már kezd mondatokban beszélni, olyan cuki ahogy ossze-vissza rakja a szavakat. Allandoan csak olelgetném és puszilgatnám. Idovel alakul minden.
a Majkáéké, már elmúlt féléves is
Majka hogy áll ehhez a dologhoz?
A kérdező hozzászólása: köszi hogy ilyen megértöek vagytok!! és kössz a válaszokat is!
A kérdező hozzászólása: nem azt kérdeztem hhogy hosszú ó-e te nyelvtan tanár!!!!
A kérdező hozzászólása: hát igen köszi már nagyon szeretem senkinek és semmiért nem adnám oda:)

Úgy szeretnék a kisbabámmal megnyugtató, relaxációs, kisbabának való zenét hallgattatni. Hol találok ilyet? Ti is hallgattok ilyen zenéket? Tippek?

Olyan zenére gondolok mint amit a 4D Genesisnél a cdre van rátéve háttérzeneként.Olyan jók azok és megnyugtatók,de sehol nem talált nekem a férjem itt a neten.Esetleg valami tanács?19 hetes km.

Legjobb válasz: Keressetek rá úgy hogy indián zene, egy csomó mindent lehet találni így. Mi is a 4d genesisnél voltunk, tényleg megnyugtató a zenéjük! Amúgy mi (Bébim és én) az eljétõl kezdve Enya-t hallgatunk, neki is jó zenéi vannak! :-) 30 hetes kismami

Keressetek rá úgy hogy indián zene, egy csomó mindent lehet találni így. Mi is a 4d genesisnél voltunk, tényleg megnyugtató a zenéjük! Amúgy mi (Bébim és én) az eljétõl kezdve Enya-t hallgatunk, neki is jó zenéi vannak! :-) 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ!
Nézd meg Kövi Szabolcs zenéit a youtube-on! Ott biztos találsz megfelelõt! :) 26 hetes kismama
A Kövi Szabolcs nagyon jó!!! Most kerestem rá. S ott találsz meditációs zenéket, andalító filmzenéket is. Csak valahogy le kellene tölteni...
A kérdező hozzászólása: Fúúú megnéztem nagyon-nagyon szépen köszönöm nektek!!!Pont azok a zenék is itt vannak amik a 4D Genesisnél is vannak és az is Kövi Szabolcs:-))))Nagyon örülök!!!

Melyik a legjobb vitamin? Szeretnénk majd kisbabát és szeretnék picit felkészült lenni. Melyik a legjobb vitamin a kisbabának és nekem?

Legjobb válasz: Véleményem szerint a Femibionnál jobb nincs! Kövezzetek meg, de így látom! :)

Véleményem szerint a Femibionnál jobb nincs! Kövezzetek meg, de így látom! :)
Szia! Szerintem az Elevit.
Én is Femibiont szedek. Állítólag van olyan szervezet, ami nem tudja felszívni a folsavat és azért kell mellé a metafolin, ami ezt segíti.
Én femibion párti vagyok! Van benne jód és folsav+metafolin ami segít a folsav leszívódásában! A gravidától nagyon fájt a gyomrom!
Én is az Elevitre szavazok, mindhárom terhességem tervezésekor nekiálltam a szedésének, napi 1 szemet, a 25-28 héttõl pedig minden másnap szedtem. Nálam annyi mellékhatása volt, hogy ha este vettem be nem tudtam elaludni)amúgy is rossz alvó vagyok), így reggel vagy napközben vettem be.
Én a Gravidát ajánlom, mert abba van jód is, ami igen fontos a gyerek idegrendszerének kialakulásához. Meg azt mondják, hogy az Elevit-ben sok az A-vitamin, amit nem szabad túladagolni, mert ha igen akkor rendellenesség lehet a gyerek fejlõdésében. (Elevitben 3600 NE van Gravidába 2000 NE) Mondjuk a túladagolása 5500 fölött van. Én is utána néztem mert jövõre szeretnénk babát párommal és én is szeretném elkezdeni elõtte csak azt nem tudom mennyivel elõtte kéne megkezdeni.
A legjobb, ha természetes úton jut a szervezeted a vitaminokhoz, tehát a helyes és változatos táplálkozás. Elég, ha folsavat és jódot szedsz külön. Én nem eszem rendesen, ezért Femibiont szedek, nekem semmi bajom vele. Külföldön élek, itt nincs se Gravida, se Elevit.
Én is Elevitet szedek, és minden rendben vele. Az ismertebbek között van még a Gravida és a Femibion. Nagykn fontos, hogy olyan vitamint válassz, amiben van folsav és sokféle B vitamin, mert ha ezeket a fogamzás elõtt elkezded szedni és legalább a 12. hétig szeded, akkor nagyon sok súlyos fejlõdési rendellenességet ki levet védeni vele, pl nyitott gerincet, vagy az agy- és koponyahiányt.
Szerintem nincs olyan, hogy legjobb. Mindenkinek más jön be. Én konkrétan Elevitet szedek és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Én is Femibiont szedek, és nekem negyon bevált. Semmi mellékhatás.A dokim szerint is ez most a legjobb.

Mennyire bujos a kisbabad? Mennyire szereti ha dedelgeted? (bovebben lent)

az en kisfiam 8 honapos es nem nagyon szereti ha olelgetik vagy puszilgatjak.mindig elhuzodik.ez normalis ebben a korban vagy neki ilyen a termeszete?

Legjobb válasz: Az én kislányom sem szereti. Ha van hozzá kedve megengedi, de inkább õ bújik oda. Különben meg elhúzódik.

Az én kislányom sem szereti. Ha van hozzá kedve megengedi, de inkább õ bújik oda. Különben meg elhúzódik.
A lányom (2.5 éves) nagyon bújós-simogatós, a fiam (1 éves) meg egyáltalán nem. Szerintem ez habitusfüggõ.
A nagyobbik lányom soha nem volt bújós, sem picinek, sem most 3, 5 évesen. Úgy kell kicsikarni belõle egy ölelést vagy puszit :-) A kisebbik lányom, 8, 5 hónapos, õ folyton jön oda, bújik, sokkal ragaszkodóbb.Mindig lesi, hogy merre vagyok, keres a szemével, megnyugszik ha meglát. Teljesen más a két lányom.
Nekem 1 kislányom és 1 fiam van!(3 éves, és 1, 5 éves)A kislány alig akar puszit adni, de ha valahonnan úgy jön haza, vagy kap vmit, akkor a nyakamba ugrik, a fiú meg ha leülök, már mászik is az ölembe, ha nem lát sír, még az illemhelyre is jönne utánam, párom nem engedi, szóval még ott vagyok üvölt!Nagyon anyás!
Nekem 3 hónapba telt, mire hajlandó volt hagyni, hogy megöleljem. Most is csak akkor adhatok puszit, ha õ akarja és még csak 7 hónapos. De egyébként kedves és ragaszkodó kislány...
11 hós!Amikor föl kel az alvásából akkor tudunk egy kicsit összebújni, különös módon akkor õ is igényli de ez 5-10 perc és utánna már menne játszani!Na ezeket az 5-10 perceket jól kihasználom, olyankor agyon puszilgatom, szorosan ölelem, simogatom...áááá...imáááádom!!!

Igaz e hogy a kisbabám is szivesebben megeszi majd azokat az ételeket, amiket én is nagyon szeretek és többször ettem terhesség alatt?

Legjobb válasz: Én terhesen rengeteg spenótot ettem, de a fiam nem nagyon szereti. Mondjuk baba korában ette, de azóta nem szereti. Viszont amit állandóan ettem még, az a Tesco-ban kapható Vici rákrúd (vagyis rák ízû halrúd), elég gagyi kaja, de én szabályosan függök tõle :) Persze baba korban nem adtam, de már két éves a fiam, és ha meglátja, hogy ilyet eszem, akkor kinézi a számból szinte, õ is nagyon szereti. Rajtunk kívül nem ismerek olyan embert, aki ezt képes lenne magában enni, mi imádjuk :)

Én terhesen rengeteg spenótot ettem, de a fiam nem nagyon szereti. Mondjuk baba korában ette, de azóta nem szereti. Viszont amit állandóan ettem még, az a Tesco-ban kapható Vici rákrúd (vagyis rák ízû halrúd), elég gagyi kaja, de én szabályosan függök tõle :) Persze baba korban nem adtam, de már két éves a fiam, és ha meglátja, hogy ilyet eszem, akkor kinézi a számból szinte, õ is nagyon szereti. Rajtunk kívül nem ismerek olyan embert, aki ezt képes lenne magában enni, mi imádjuk :)
én úgy tudom, hogy a karakteres ízek átmennek a magzatvízbe is, és így a baba megszokhatja õket. erre jó példa az is, hogy én imádom a hagymákat, fõleg a fokhagymát, és rengeteget ettem pocakosan is. A lányom még csak anyatejes volt, de már attól beindult a cuppogás meg nyáladzás, ha csak megérezte az illatát - ha meg picit megnyalattam vele, akkor szabályosan rácuppant és ereszteni sem akarta volna... most 15 hós és mindenféle fõzeléket vagy egyéb ételt meg tudok etetni vele, ha picit megfokhagymázom :) abszolute favorit nála is.
Én a terhességem vége felé megettem 1 kiló almát minden nap. Nem tudom miért mert egyébként egyáltalán nem eszem gyümölcsöt sajnos. A kislányom utálja az almát. :/ 10 hós
én a terhességem idején nagyon kívántam a paradicsomos ételeket és a sört. A lassan 17 hónapos fiam nagyon szereti a paradicsomos ételeket, pl. paradicsomleves, spagetti. A sört egy ideig nem kívánjuk bevezetni:)
Én terhesen mindent ettem, ami jött, nagyon jó étvágyam volt. Viszont a paradicsom, az volt a nyerõ. A kislányom kétpofára eszi a paradicsomot, imádja. Meg minden más ételt. Jó étvágyú, mint az anyukája :)
Terhességem alatt rengeteg gyümölcsöt ettem, szerencsém volt igaz, mert nyári terhes voltam. A 15 hós kisfiam imád minden gyümölcsöt, ahogy én is. A paradicsomos dolgokat és a halat is szeretem, és Õ is. Gyakorlatilag mindent ettem és Õ is mindent megeszik, még a spenótot is:) Nálunk sose volt kajakifújás, vagy ilyesmi. Szerintem ez attól függ, hogy mikor kezdik a hozzátáplálást és hogy mit adnak neki. Én szerintem az anyatejes babák, akik sokáig szopnak nehezebben állnak rá a kajákra. Fõ a fokozatosság. Én 4 hós korától adtam szépen mindent (gyümi, fõzi, husik és így tovább.)

Ha fiú létemre nagyon szeretem a kisbabákat, meg úgy általában a gyerekeket az égő?

Nagyon szeretem a gyerekeket és szívesen szeretek játszadozni, poénkodni és szórakozni is velük. Ez égő?

Legjobb válasz: Én is ugyan így vagyok, + a macskákkal is. :D Azokat meg már-már betegesen szeretem. xD:D

Ha ezt gond nélkül vállalod is, és két igazán világos mondatban rendezed a fanyalgókat, akkor férfi vagy.
Én is ugyan így vagyok, + a macskákkal is. :D Azokat meg már-már betegesen szeretem. xD:D
Nem baj ez és nem égõ.Macskás dolog sem baj :D
Az még jobb is. :)
sztem nem :) jó ha elvagy velük
Nem
egyáltalán nem
Dehogyis égõ, sõt, ez jó.:)
NEM BAJ! Ez azt jelenti, hogy normális ember vagy. (Tény, hogy evvel tagja lettél egy egyre inkább kipusztuló, kisebbségbe szoruló embertípusnak.)... :) )
Dehogy baj. Pedofilekre mindig szükség van. Komolyra fordítva: teljesen rendben levõ, szociális szempontból érett tényezõt jelent.
Ez a baj a mai Világgal, azt gondolják már égõ ha valaki v. valami normális.
Kedves kérdezõ, ha javasolhatom, legközelebb nem úgy fogalmazz, hogy "játszadozni velük", mert eléggé félreérthetõ. :) Lehet, h ezért néznek rád sandán? ;-)
az annyira aranyos :)
Mert aki valamilyen okból nem szereti õket az nem normális ugye? :) Persze bujjunk el, mi nem vagyunk emberek...
Ha valaki más milyen, mint az átlag, az már egybõl nem normális...
A kérdező hozzászólása: * anyukáját
Alapból? Amikor megszületik rögtön? Nem...szerintem. Késõbb, de nem olyan késõn mint ahogy Te gondolod. Én úgy vettem észre, hogy kell egy kis idõ míg megismeri anyukáját a baba, az anyuka megismeri a babáját, összeszoknak. A gyerekek egyfajta ösztön vezérelt lényecskék, azaz aki táplálja õt azt fogja szeretni, ahhoz fog jól viszonyulni, abban fog megbízni. Ezzel azt szeretném mondani, hogy hiába én vagyok az anyja, ha pl a nagyanyanyja neveli kezdetektõl, õ táplûlja, õ gondoskodik róla, õ teszi tisztába tanítja az életre, játszik vele. Õ lesz az aki a gyerek szemében a mndenséget fogja jelenteni, nem pedig a vérszerinti anya.
Azt sem tudják, mi a szeretet. Csak szükségleteik van.
nem dehogyis.ösztönösen élnek, elõször kötõdni kezdenek, szeparációs szorongásos korszak után, a szeretet mint érzés csak utána fogalmazódik meg bennük.én úgy gondolom elõször csak azt érzik mi a kellemes és kellemetlen számukra.

Akik nem szeretik a kisbabákat/kisgyerekeket, elmondanák, hogy miért?

Van itt egy kérdés, és az ihlette az enyémet! Kíváncsi vagyok kinek mi a magyarázata arra, hogy miért utálja/nem szereti a babákat/kicsi gyerekeket? Mondjuk azt hozzá teszem, hogy az elkényeztetett, hisztis kislányokat, és agresszív, vereked?s kisfiúkat Én sem szeretem! Meg a neveletlen, és szemtelen gyerekeket sem! 25 éves anyuka vagyok 14 hós kislánnyal.

Legjobb válasz: Én nem szeretem, hogy hangosak, és ha nem fogadnak szót, vagy hisztiznek. Amúgy meg amit még utálok, mikor egy anyuka affektál a gyereke fölött. Sokszor azért nem mennék oda megnézni a babakocsiban egy gyereket, mert az anyja áll fölötte, és nézi az õ cukimuki gyerekét és gügyög neki. Szóval engem a gyerekes emberek úgy általában nem vonzanak.

Én nem szeretem, hogy hangosak, és ha nem fogadnak szót, vagy hisztiznek. Amúgy meg amit még utálok, mikor egy anyuka affektál a gyereke fölött. Sokszor azért nem mennék oda megnézni a babakocsiban egy gyereket, mert az anyja áll fölötte, és nézi az õ cukimuki gyerekét és gügyög neki. Szóval engem a gyerekes emberek úgy általában nem vonzanak.
Ott is válaszoltam, azt hiszem 3-ik voltam.Azért nem mert egyszerûen nem, zavar hogy nem tudok velük mindenrõl beszélgetni, meg az egész gyerek gondolkodással nem jutok semmire.Türelmem sincs hozzájuk.pl.Nem tartom õket aranyosnak inkább cikinek ha valami olyat csinálnak.Inkább kerülöm õket...26/L
Mármint nem a gyerek van vagy nincs, hanem az anyai ösztön. 14:46 voltam
Nem tudom elmagyarázni. Azt hiszem egyszerûen hiányzik belõlem az a bizonyos anyai ösztön. Mások (gondolom te is) nem tudják elképzelni, milyen ha nincs, én nem tudom elképzelni sem, milyen, ha van.
Akik nem szeretik a krumplifõzeléket/gulyáslevest elmondanák, hogy miért?
Én a hisztit nem szeretem, akaratoskodást és visítást. Ezek szinte kivétel nélkül a szülõ hibái persze, vagy szélsõséges esetben a gyerek személyisége ilyen.. de ez szerintem teljesen normális, a saját gyerekemet sem dicsérném meg érte. No meg a nõk amúgy is érzékenyebbek a magas hangokra, pont azért, hogy felébredjenek pl. a gyerekük sírására.. Aki nem szereti a gyerekeket, azoknak szerintem fõleg a hiszti és a nyáladzás a legfõbb indokuk:) Mást nem igazán tudok elképzelni.. Van, akinél esetleg lelki okok vannak a háttérben, és tudat alatt a gondolatot is utálja, hogy felelõsséget vállaljon egy magatehetetlen lényért.
A normális gyerekeket a legtöbben szeretik szerintem. Aki mégsem, az valószínûleg nem elég érett még ahhoz, hogy kezelni tudja õket/nem érett az anyaságra, apaságra. Sokan a gyerekvállalással járó dolgok miatt nem szimpatizálnak a kicsikkel. Plusz kilók, mell problémák, rosszullétek. A gondtalan fiatalkor végét jelzi sokaknál a családvállalás, amitõl a vagányabb, szabadabb emberek féltik magukat. Aztán azoknak is gondjuk lehet velük, akik ellenzik a berögzült nõi szerepkört, anyaság fõzés, mosás, takarítás, szülés stb. Hirtelen ennyi jutott eszembe :) 24f
s (:
Úgy hiszem azért, mert még nem volt dolguk egy igazán kedve kisgyerekkel.
Az elõbbibõl csak azt akartam kihozni, hogy talán sokan azért sem szeretik a gyerekeket, mert a szülõ sokszor felhasználja, olyan is volt egyszer a postán, hogy a mögöttem lévõ nõ mondta a gyerekének, hogy "bõgjél hangosan, majd elõre engednek, és utána megyünk fagyizni"!A gyerek meg ordenáré módon rákezdett, földhöz vágta magát, és ordított, hogy "melegem van, menjünk már"!
Kedves utolsó, érdekes ennek ellenére van aki emellett lesz terhes... Nahát! Nincs 100% módszer... OFF: Aki rendesen szedi azt a nyamvadt gyógyszert, pontosan betartva a szedés szabályait, úgy mint hányás-hasmenés, egyéb mellészedett gyógyszer esetében kiegészítõ védekezést alkalmaz, nem lesz terhes mellett, ilyen marha egyszerû. A hibaarány a hülye tyúkokra vonatkozik, akik nem szedik jól. Persze mindenkinek van olyan szomszédasszonya meg kolléganõje, aki "gyógyszer mellett" lett terhes, csak az ilyeneknek egyszerûbb a gyógyszerre fogni a becsúszott gyereket mint bevallani, hogy basztam a rendeltetésszerû szedésre. Mellesleg még egyszer elmondom, hogy a fogamzásgátló lényege, hogy NINCS peteérés, feltéve, ha jól szedik. Bocs az off-ért, itt befejezem.
Nem, nem csak azok esnek teherbe. A test nem egy gép, hogy megnyomsz pár gombot és ha helyesen teszed mindegyik ugyanúgy reagál... Na mindegy látom téged nagyon felidegesít ha nem neked van igazad. Bár nem tudom mit számít ez. Akármit mondanak mások, nincs jogod hogy leszóld õket... Ha õ gumit húz a gyógyszer mellé akkor tegye, szerintem nem õt kéne lenézni.
Mi a francért kellene szeretnem más gyerekét? Ennyi erõvel kérdezhetnéd, hogy valaki az öregeket miért nem szereti.
nem tudom
Én 20 évesen nagyon vágytam a babára, de akkor még fiatalnak éreztem magam hozzá, és a barátomban sem bíztam meg tökéletesen.Minden esetre nagyon szerettem volna, simogattam a hasam, minden második gondolatom a baba volt.Így 10 év elteltével elmúltak ezek az érzések.Más problémák foglalkoztatnak, más gondolataim vannak, nem vagyok még teljes, nem tudnék mindenemmel rá figyelni.Pedig benne vagyok a korban.Valóban sok egyébként a kezelhetetlen gyerek, és a mi házunk körül is egész délután visítanak(illetve a szüleik ordítanak, káromkodnak(!)De tény, hogy ha IDÕT TÖLTESZ egy kisgyerekkel, ha kialakul közöttetek egyfajta egymásrahangolódás, azonnal megérted mi lehet az a kapocs anya és gyermeke között.A mai nevelésbõl(szülõkbõl)hiányzik a harmónia.A feltöltött képen és az aláírtakon fuldokolva röhögtem.Ez egy kisbaba, emberek!
Az elõre engedésrõl jutott eszembe, hogy a laborba vérvételnél, hogy lökdösnek kis a sorból a kismamák, mert õk ugye elõnyt élveznek, mert hogy cukorterhelésre mennek.Én pedig születésem óta vagyok súlyos cukorbeteg, és nekem is fontos, hogy ne órákat álljak ott, hanem minél hamarabb végezzek én reggel.El kezdett ordibálni a kismama, hogy õ kismama!!!vagyem tudomásul, és ráadásul nála van a pár éves gyereke is, és hogy igenis õ fog most elõre menni, mert hogy kisgyerekkel, kismamaként nehogy már még õ várjon rám, mire kijövök.Én meg a cukorbeteg, igaz én nem vagyok terhes, és még kisgyerekem sincs...Igen, a legtöbben kihasználják a gyereket, és cimbálják magukkal, még akkor is ha esetleg tudná kire hagyni.Ezt jó néhány ismerõsöm el is ismerte már, hogy így általában elõre engedik, meg hogy ha rászól az emberekre, akkor a buszon is le tud ülni.
Velem a héten volt olyan, hogy felszálltam a még tök üres vonatra és ott értek kellemetlen dolgok. Késõbb jött egy nõ egy gyerekkel, és a másik oldalra ültek. Hát mit ne mondjak elég kellemetlen volt, hogy pár perc után a gyerek odaült elém. A fejéig mocskos volt a fagyitól és nem rég volt a wc-n ami szembe volt az ülésekkel, az anyjával folytatott üvöltõ kommunikáció közben végezte a dolgát nyitott ajtóval... Ezek után odaült elém és centikrõl a képembe bámulva evett tovább... Biztos én vagyok a életre sem érdemes ember, hogy ez zavart. Néztem az anyjára hogy szóljon már neki, de semmi. Egyszer kétszer bepróbálkozott, hogy elhívja és kész. Mintha én ott sem lennék. Aztán amikor fogtam magam és arrébb ültem, akkor még rám nézett csúnyán. Ha meg szóltam volna akkor szerintem még én lettem volna a bûnös. És ha ez lenne az egyetlen rossz tapasztalatom...
Kedves 17:06! Tudom, hogy furcsán hangzik, amit írtam, de hozzá kell tennem, hogy ezek pusztán érzések. Nyilván az agyammal tudom, hogy mi az élet rendje, mi a terhesség biológiája. Nem azt gondoltam, hogy egy alien van bennem, hanem csak egy ilyesmi érzést váltott ki belõlem. A környezetem semmit nem tud ezekrõl a gondolatokról. A mindennapokban ugyanolyan anyuka vagyok, mint bárki más. Ha majd kinézel az ablakon, és látsz egy anyukát nevetgélve játszadozni a gyerekével a homokozóban, biztos jó anyának fog neked tûnni. Ki tudja, lehet, hogy pont én leszek az... Fontos, hogy minden anya el tudja mondani a negatív érzéseit is valahol. Akár a Csernusnál is. Annyira elvárja a társadalom tõlünk a teljes odaadást. De ahogy vannak, rossz gyerekek, úgy vannak rossz anyák is.
Kedves utolsó, érdekes ennek ellenére van aki emellett lesz terhes... Nahát! Nincs 100% módszer...
Keresztanyámhoz is ment egy anyuka kisgyerekkel, A sztori ott kezdõdött, hogy mi is épp ott nyaraltunk, elõre szóltak, hogy ne merjünk röhögni és mondjuk azt, hogy aranyos a gyerek. Keresztapukám volt az elsõ, aki elröhögte magát :D Szegény gyerek :D Rögtön lemondtam a sajnálatról, amikor megláttam, hogy berohant a szobába és a létezõ összes üveget, poharat, ablakot mindent össze vissza nyalt. :D 5 percig nem bírnám idegekkel :D
Fogamzásgátlót szed, + ovu hetében még gumiznak is Meséld el a nagyokosnak, hogy fogamzásgátló szedése mellett NINCS peteérés, mert ez a lényege. Hogy milyen hülye nõk vannak, az ész megáll...
En csak az egeszen kicsiket nem szeretem, nem tudom megmagyarazni, olyan esetlenek es csunyak nekem. Elnezest kerek az anyukaktol! Olyan 6 honapos kor folott valtozik, akkor mar nevetnek es nem olyan torekenyek, kezdenek alakulni. Tenyleg elnezest, biztosan furcsa lehet ezt egy anyukanak olvasni, de en igy latom.
Van egy kolléganõm, 28 éves.Fogamzásgátlót szed, + ovu hetében még gumiznak is, annyira nem akar gyereket, és kis patkánynak õket, én még nõt gyerekekrõl így nem hallottam beszélni, ahogy õ beszél.Ledöbbentõ, de komolyan.Azt mondja, ha véletlenül becsúszna mégis a gyerek, akkor az természetes hogy elveteti, de azonnal 'el is kötteti magát', az biztos.28 éves..Csak azért írtam le, mert én azért ezen nagyon ledöbbentem, ahogy beszél, azon is nagyon, és mondja ezt a gyerekesek szemébe is egy az egybe.
15:01-es, én nem bántani akarlak, de ugye tudod, hogy ez beteges? Csernus régi mûsorában volt szó egy hasonló nõrõl, õ is ilyeneket érzett, hogy egy "Alien" nõ a hasában, meg "daganat". Mondanom se kell, hogy terápiára szorult. Beszélj errõl egy orvossal, mielõtt kárt teszel a gyerekben vagy magadban:S
A képen én is szétröhögtem magam :D Azt bírom még, amikor egymásnak mutogatják a kisbabákat és látszik, hogy rondának tartja a másik gyerekét (az is, nincs mit szépíteni), de azért elcsukló hangon azt mondja "gyönyörû". Amikor születtem akkor anyu megismerkedett a kórházban egy nõvel, és apukám szerint annak a gyereke volt gusztustalan. Ezen szavakat használta: Hullámos volt a feje és rohadt :D Koszmós volt a feje, az anyja meg nem mosta meg normálisan :DDD Mondjuk amikor apa elõször meglátott engem nem bírt szóhoz jutni, szerinte ocsmány voltam, 1 hét múlva kezdtem hasonlítani egy gyerekre:DDD a kisbabakori fényképeimbõl ítélve, tökéletesen igaza van :DDDD
Még annyit(utolsó regényíró)hogy a terhesség, a növekedés és a szoptatás egy TERMÉSZETES és szép dolog.És olyan kapocs, amit amíg nincs gyermeked nem érthetsz tökéletesen meg.
Nem értem miért nem lehet valakinek ilyen (nem túl kellemes) véleménye a gyerekekrõl. Miért ne tarthatnák õk rondának és idegesítõnek õket. Szívük joga ezt gondolni, majd elmúlik ez az állapot, vagy nem. Ettõl még más nagyon is szeretheti a gyerekeket és lehet olyan is aki csak a saját gyerekeit imádja a többit meg utálja ilyen olyan okból. Nem értem miért csak az a megfelelõ reakció egy gyerekre, hogy halálra örüljük magunkat és el kezd remegni a petefészkünk a látványukra. Amúgy én megvagyok a gyerekekkel, nem zavarnak én se õket. De ha valaki egyszerûen nem bírja õket az legyen az õ baja, én minek foglalkozzak ezzel. Valószínûleg nem fog odajönni hozzám hogy ezt a nézetét megossza velem, maximum a barátainak mondja el, szóval nekem még hallgatnom se kell a véleményét, amihez mellesleg joga van.
Észrevettem elírtam, bocs :bejön
Teljesen egyetértek, de ez a "belyön"... :D
Én is utálom a gügyögõs anyukákat, és utána azt nézik, ki figyeli õket, meg a babát...Én sem szeretem más gyerekét, pontosabban nem érdekel, de akit ismerek, 2 ilyet ismerek, akik semmit nem változtak, ugyanúgy bármirõl lehet velük beszélgetni, sõt szóba se hozták a gyereket, csak ha kérdeztem valamit.Õket szeretem.de ha pl ha belyön a közértbe egy gyerekes anya ne méricskéljen már engem hosszú másodpercekig, sztem ilyenkor azt nézi, hogy én mennyire leszek vevõ az õ gügyögésének.Nagyon fárasztóak egyesek...Meg az a sok neveletlen gyerek meg a szüleik!!! Én szeretnék, de a legtöbbje sajnos ilyen, az én tapasztalatom szerint. 30/L
Meg kell védenem a kérdezõt annyiban, hogy én sem örülnék, ha lekölköznék a gyerekemet, és egyáltalán, ilyen hangnemben írnának róla.Azt pedig természetes, hogy nem érti/illetve szeretné megérteni!/ahogy egyesek itt a gyerekekrõl írnak. Valóban mindenki a saját gyermekével fogja megtapasztalni a dolgokat, és sokan visszagondolnak majd akkor erre, hogy tudtak ilyeneket gondolni.Zárásképpen egy fontos dolog még kikívánkozik:Ha neveletlen a gyerek, nagy általánosságban a szülõ hibája, a türelem vagy a tudatosság hiánya miatt.A gyerekek önmagukban tiszták, és úgy ismerik meg a világot, ahogy mi megmutatjuk nekik.
Kérdezõ, most te mentél át kõbunkóba. A gondolatrendõrségnek, annak örülnél??? És a legtöbben, akik nem szeretik a gyerekeket, nyilván nem is lesznek anyák soha, a maradék meg majd megváltozik a sajátjával, rendjén is van ez így! Az meg hogy mind voltunk csecsemõk, nagy ügy! Kialakulásunk során valamikor ondósejtek is voltunk, akkor most muszáj szeretni a g*cit is?
Na, itt a bunkó ír megint.. Idefigyelj kisanyám! Furcsa volt nekem is, hogy kismama létedre normális vagy és nem kritizálsz senkit, de a végén te sem tudtad meghazudtolni, hogy milyenek a tiféléd: a babucikról csak szépet és jót! Minek tetted fel a kérdésed? Hogy mindenki meggyõzzõn arról, hogy milyen édesek a babók, és te milyen szerencsés vagy, hogy megadatott az anyaság? Titeket össze kellene zárni 1 szigetre! De legalábbis letiltani minden fórumról, és egyetlen baba-mama fórumot csinálni nektek! Ott aztán gügyöghetnétek egymásnak! Nem érdemeljük meg az anyaságot? Elárulom, hogy k*rvára leszarom az anyaságot. Ha azzal jár, hogy én is így kifordulok, akkor nem is kell az anyaság. Mellesleg ne használj nagy szavakat. Te sem kiérdemelted, hanem felcsináltak, azt 9 hónap múlva kinyomtad. A biológiakönyvek nem írják, hogy a gyerekhez sperma és petesejten kívül érdem is kell... Most meg menj és nézd meg, hogy nem szart-e még bele a peluskájába a kis drágád! Mást úgy se nagyon tud, csak szarni meg bõgni.
Nagyon buta kislány vagy még te, kérdezõ, hiába vagy már anya, egy éretlen éppcsak nõ vagy. Te persze kritizálhatsz mindenkit, de másnak nem lehet téged, mi? Szégyelld magad!!
Na kibújt a szög a zsákból "kedves" kérdezõ. Gyanúsan kúltúrált és visszafogott voltál idáig pedig sejtettem hogy itt is mire megy majd ki a játék. Akinek ez a véleménye annak ez a véleménye akkor is ha téged felháborít. És mivel megkérdezted a véleményünket tiszteletben is kell tartanod.
Mert neked mindig csak tiszta és szent gondolataid vannak, ugye kérdezõ? Miért ne gondolhatna bárki ilyesmit? Nem a te pici babád vagy akárkiét szídja, bántja, egyszerûen csak nem tetszenek neki a gyerekek! Akárhogy fáj, a gyerekben nincs semmi nagy szám, semmi csoda. A gyerek is csak egy ember, természetes dolog. Több milliár van belõlünk. Tisztelni és csodálni azt kell aki letett valamit az asztalra. Az nem érdem, hogy valaki gyerek. Természetesen te imádd a gyereked mert úgy kell, de ne várják már a szülõk hogy valami istenként nézzen rájuk a társadalom.
A kérdező hozzászólása: 17:39-es bunkó! De az is baj, ha ezt gondolják! És úgy gondolom, hogy aki ilyeneket gondol egy pici babáról az egy beteg állat, és meg sem érdemli, hogy Édesanya legyen! Ha nem itt lennénk megmondanám kit nevezz kölöknek Te se**fej!
Számomra is fura, hogy a kisbabákat szeretni KELL. Mert kisbaba. Tehát a kora miatt. Egy barátomat se szeretem azért, mert annyi idõs, amennyi. "Te cimbi, úgy szeretlek, mert 27 éves vagy." Ha meg a kedves babákat szeretjük, az undokokat meg nem; ez az emberekre is igaz, hisz a kedves embereket szeretjük, az undokokat nem, tehát itt a kor nem faktor. 23/L
Kedves kérdezõ! Nem kell, hogy így beszéljenek róluk? Tehát az nem gond, hogy ezt gondolják, hanem csak az, hogy ki is mondják? Tehát csak a gyügyögõ kismamik nyithatják ki a szájukat? Akinek negatív érzései vannak, és nyíltan elmondják, azok inkább kussoljanak be? Hát úgy látom nagyon passzív kölköd lehet, ha ennyire ráérsz másokkal foglalkozni.
"Nekem inkább az a furcsa, és bevallom rossz érzés olvasni, hogy sok nõ milyen véleménnyel van a kisbabákról: undorítóak, gnómok, a testet felfaló ronda daganatok.. De az, hogy valaki nem akar gyereket, még nem kell, így beszéljen róluk! Ez nagyon gáz!" Kérdezõ, már ne is haragudj, de te kérdezted, MIÉRT nem szeretjük a kisgyerekeket, mi csak válaszoltunk. Ha valaki ocsmánynak, undorítónak vagy gnómnak találja õket, az szíve joga. Mégis mit vártál, milyen válaszok fognak születni? Ha valaki nem szeret valamit, ahhoz általában negatív jelzõket társít...
"halálra örüljük magunkat és el kezd remegni a petefészkünk a látványukra." :'DDDDDD
Belyön:D:D sírok
Elõzõ vagyok, még annyit tennék hozzá, hogy ahogy múlnak az évek, most már eljutottam odáig: idõnként mosolyt csal az ajkamra egy-egy aranyosabb kisgyerek, de csak tisztes távolból figyelem õket. Illetve most pont beugrott egy jelenet, utazott az anyuka két gyerekkel a metrón, az egyik még babakocsis (talán kislány) volt (ilyen "ülõ" babakocsis, nem tudom, hogy hívják azt hivatalosan), a nagyobbik meg olyan 4-5 (?) éves kisfiú. A kisfiú azzal szórakoztatta a kistesóját, hogy vicces pofákat vágott neki. Na, az pl. tök aranyos volt, de ott sem a csecsemõ tetszett, hanem a nagyobbik gyerek. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nem mondom, hogy Én megértelek, megdöbbentett amit írtál, fõleg, hogy akartad is a babát, de nem ítéllek el, és örülök, hogy örülsz, hogy elmondhattad valakinek! Igazából sajnállak mindkettõtöket! Te sajnos nem azt tapasztaltad meg, ami miatt jó anyának lenni! Én mindenkinek (aki maga is akarja) kívánom, hogy tapasztalja ezt meg! (a kislányom itt áll a lábam mellett, öleli a combom, és az ölembe fúrja a kicsi fejét) Nekem ennél több nem is kell! :)
Utálom mindet, irritálnak. Tõlük jobban csak a kisgyermekes anyák irritálnak, azt hiszik nekik mindent szabad, csak azért mert ott van az oldalukon egy poronty. A múltkor kaptunk lufit, viszem haza, a hülye kis toprongy elkezd rinyálni az anyjának, hogy neki is kell (oké, gyerek, vágyik rá), de hogy az anyja odajön és megkér, hogy ugyan adjam már nekik oda, mert kell a gyereknek... Hát álljon már meg a menet. Ez csak a legutóbbi példa, mindenhol ott vannak és egyszerûen elviselhetetlenek. A villamoson is mindig ott ordít a szerencsétlen, és arrébb menni sem tudsz, mert a közepére ülnek le, mindenhol ugyanúgy hallatszik az vinnyogás. Nekem biztosan nem lesz gyerekem, vagy lesz mellette valami dada, aki csak akkor hozza elém, ha éppen normálisan viselkedik.
A kisbabáktól egyszerûen undorodom, nem szépek és nem aranyosak. A nagyobbakkal nincs gondom.
azokat a gyerekeket nem szeretem, akik azzal az idióta kismotorral mennek mint a tank, nem néznek sehova, belédütköznek, mi több, átmennek a lábadon. nem az a bajom, hogy fáj, hanem hogy nem bírok tõlük közlekedni, és hogy az anyjuk nem bírja õket megnevelni, és megtanítani arra, h nem csak õk vannak a világon, hanem más emberek is. vagy pl amikor ok nélkül üvölt egyik-másik a játszótéren. nem , nem azért mert elesett vagy mert a másik elvette a játékát, hanem azért mert épp úgy tartja kedve. szeretnék gyereket, és biztosan szeretni fogom, élvezni az anyaságot. majd ha eljön az ideje. most még ráérek, 23 vagyok, 5 év múlva majd érettebb leszek. de az tuti, h meg fogom nevelni, mert a neveletlen gyerek az anya szegénységi bizonyítványa.
Ahogy írtam az elõbb, a gyerekeket nem utálom, csak nem érdekelnek. Az anyukákat viszont nagyon tudom utálni amikor egy bizonyos irányba változnak a szülés után. Tisztelet a kivételnek. Nekem még jó tapasztalatom nem volt ezzel. És tudjátok ez olyan mint egy reklám. Nem tûnik túl csábítónak ez a változás, hogy én is akarjam. Ha elvárják a szülõk hogy szépen nézzenek rájuk akkor nekik is tenni kell érte. Már maga az társadalmi elvárás i irritál, hogy a gyerekeket szeretni KELL, stb... De ezek csak ilyen részletkérdések. Az érzés vagy megvan vagy nincs.
Teljesen idegen tõlem a gyerekek lelkivilága, dolgai, nem tudok velük mit kezdeni. Nem tudom hogy szóljak hozzájuk, hogyan viselkedjek velük és nem is nagyon érdekelnek megmondom õszintén. Nem élvezem a velük töltött idõt, nem köt le a velük való "játék" és a sírást, hisztit meg egyáltalán nem tolerálom. A terhesség, szülés, szoptatás kérdéseirõl ne is beszéljünk mert egész egyszerûen rosszul leszek ha rá gondolok, undorítónak tartom az egészet. Hogy a saját testem ki legyen szolgáltatva és használati eszköz legyen a gyerek fejlõdéséhez, ettõl kiver a víz. Lehet hogy önzõ vagyok de nem tudom a saját testi-lelki szabadságomat feláldozni egy gyerekért. Pedig én már úgymond "benne vagyok a korban", 26 éves vagyok de csírája nincs meg bennem az anyai ösztönnek. Nem tudom valaha kialakul-e bennem de most úgy érzem nem.
A kérdező hozzászólása: Hát, érdekes ilyen dolgokat hallani, hogy undorodom tõlük.. De mindegy, nem akarok téríteni! :) Persze, minden gyereket nem szeret az ember, fõleg a visítós, hiszits, ütögetõs, szemtelen gyerekeket nem! De szerintem az ilyen gyerekeket senki sem szereti! Ezzel nincs is baj. Nekem inkább az a furcsa, aki úgy általában nem szereti Õket, undorodik tõlük! Persze, ha másnak a gyereke teszi meg pl. az elsõ lépéseit, az Nekem sem okoz örömet, normális, hogy nem érzel semmit, de egy szülõnek ez a legcsodásabb dolog a világon, amit illik tiszteletben tartani! Mindegy, kár ezen agyalni! Mindenkinek köszi a választ! :)
Te el tudod magyarázni, hogy miért szereted az anyukád vagy a párod? Vagy miért nem jön be az az ember aki amúgy teljesen normélis és minden kritériumnak megfelel? Vagy megvan az érzés vagy nem. Lehet hogy valakinek személyes oka van, de azt nem lehet kiterjeszteni az összes gyerekre. Én nem szeretem õket. Egyszerûen rájuk nézek és nem érdekelnek. Nem is utálom õket. Ha olyan a gyerek akkor legfeljebb idegesítõ. De amúgy semmi érdekeset nem látok rajtuk. Szeretem a szép dolgokat, és a kicsi gyerekek nem tetszenek, mert még formátlanok meg minden. Szeretem az okos embereket, és akármilyen okos egy kisgyerek, akkor is a saját szintjén van, nekem meg erre nincs igényem és türelmem. Egyszerûen nem hoznak lázba a velük kapcsolatos dolgok.
Én is az anyai ösztön hiányát említeném meg elsõ helyen. Gondolom ebbõl adódik, hogy bár nõ vagyok, meglehetõsen irritálnak a gyerekek. Egyrészt többnyire negatív tapasztalataim vannak velük, másrészt pedig nem tudok velük mit kezdeni. Nem tudok velük bánni, untatnak, nem érdekelnek, rosszul vagyok a sírásuktól és a hisztijüktõl, tkp. mindentõl ami a gyerekvállalással kapcsolatos (terhesség, szülés, szoptatás, pelenkacsere). Igazából absz nem érint meg a gyermekség ténye, én a leendõ felnõttet látom bennük, nem pedig az ártatlanságot.
Talán nem így fogalmaznék, hogy nem szeretem õket, hiszen remélem egyszer én is édesanya leszek, inkább csak nem csípem õket, nem vagyok oda értük. A kicsit borzalmas hangokat tudnak kiadni, olyan éles, sivító hangokat, hogy falra mászom tõlük, roppant idegesítõ. Azonkívül olyan kis butácskák még. Ez alatt azt értem, hogy nem tudják kontrollálni magukat, nem tudnak viselkedni, olyan kis ösztönlények még. Pl. többször megtörtént, hogy velem szemben ült egy kisgyerek a buszon, kalimpált a lábával, és hiába kérte, mondta neki az anyukája, hogy ezt ne csinálja, mert megrúg, bekoszol, vagy csinálta tovább, vagy amelyik szófogadóbb volt, az is egyszerûen megfeledkezett róla pár perc elteltével, és újra kalimpálni kezdett. Tehát a memóriájuk sem olyan még, amivel alkalmasak lennének az embertársaikkal való zökkenõmentes együttélésre. Meg a kisebbeknek olyan kiszámíthatatlanak a reakcióik, hogy elképesztõ. Több barátnõmnek van már gyereke, és mikor kisbabák voltak, voltak közülük olyanok, akik egyik pillanatban sírós hangot adtak ki, és az arckifejezésük alapján is sírni kezdtek majdnem, majd pár másodperccel (!) késõbb kacagtak. Majd megint sírós nyivákolás, ismét nevetés. Hát, nem mondom ezt elviselni! Le a kalappal azok elõtt, akiket ez nem idegesít!
Én pl. szeretem õket, csak annyira nem értek hozzájuk és nem tudok nekik mit mondani, hogy nem is nagyon keresem a társaságukat, úgyhogy úgy jön le, mintha nem szeretném õket. :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Valahol minden magyarázat érthetõ. Szerinted mi olyat tud csinálni egy gyerek ami ciki? Ne vedd támadásnak, Én elfogadom mindenki véleményét, csak kíváncsi vagyok, mert érdekel, hogy más emberek mirõl mit gondolnak! :)
Én sem szeretem mindegyiket. A kisbabákat fõleg nem, mert nem is tudom undorodom tõlük és folyton idegesítenek, mert mindenhol ott vannak és üvöltöznek. A 2-3 évesek szerintem már aranyosak. Persze mindenhol vannak jó és rossz kivételek is.
Szia Én is egy olyan nõ (lány...21) vagyok, aki nem szereti a gyerekeket, de nem tudom megmondani miért... Tényleg nem. Egyszerûen csak annyit érzek, hogy semmit nem váltanak ki belõlem. A nagybátyáméknak egy 2 éves kislányuk van, aranyos meg helyes meg minden, de nem tudok vele mit kezdeni. Nekem az nem okoz különösebb örömet mert éppen megtette az elsõ lépéseit, vagy kimondta az elsõ szavakat...ezek engem nem hatnak meg, semmi érdekeset nem találok benne. Nem fogok odarohanni hozzá és végigcsókolni, h. úristen de ügyimügyi vagy...stb. Számomra ezek tök semleges dolgok. Egyszerûen nem érdekelnek. Hogyha meg még rinyálni meg ordítani vagy nyavalyogni kezdenek...hát ott is hagyom rögtön, nekem erre nincs szükségem. Lehet, hogy egy szívtelen dögnek tûnök, de egyelõre ez a véleményem. Bár azt még hozzátenném, hogy már észrevettem magamon, hogy késõn érõ típus vagyok. Lehet majd 30 éves koromra máshogy gondolom, és családot akarok majd alapítani. Egy jó ideig azonban még nagyon nem szeretném.
Szia! Nekem nem igazán a gyerekekkel van a gondom, hanem azzal, hogy amit pozitívat tesztel a nõ, onnantól többesszámban kezd el beszélni.Ettünk, ittunk, aludtunk, kakáltunk, ennyi meg ennyi idõsek vagyunk.És onnantól nem lehet velük másról beszélni, csak a rosszulléteikkel, terhesgondozóval, meg a gyerekkel traktálnak egész nap.És itt jön a gyerek a képbe, valahogy nem kedvelem annyira a mások gyerekeit, ha nem csinál semmit, akkor nincs gond, de ha nyálas kézzel meg szájjal erõlteti a szülõ hogy adjon nekem a gyereke puszit, akkor én is lépek azonnal hátrébb..Meg a neveletlen gyereket sem szeretem, amikor beszélgetsz az anyjával, és elkezdi rugdosni, ütni, vágni, rángatni az anyját, sõt, olyan is volt, hogy engem is. Saját babát viszont nagyon szeretnék már minél elõbb, már nagyon régóta küzdünk érte.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek jobb lesz, ha szülsz, Kedves Utolsó! :) Ja, és arról meg annyit, hogy mindent azért tényleg nem lehet egy nõnek csak mert van vele egy "poronty", de azért a helyet igazán át lehet adni, fõleg ha még egész pici a baba!
A téma láttán azt hittem, hogy itt majd egymásnak feszülnek a gügyögõs anyucikák, és a lázadó anti-gyerekesek, és majd hevesen vitáznak. Ehhez képest akkorákat röhögök! :D Itt mindenkibõl kijön most a rejtett agresszió! 15:01 voltam
Most is esik az esõ, kis nyári zápor, aztán már itt ugrálnak kint, visítoznak, ordibálnak stb. Elviselhetetlen. Naa, kijött az apjuk is, mondja nekik, ne rohangáljanak, erre csak csinálják az esõben. Ó, hogy kapnának vmi tüdõgyulladást.
Ez komoly? Ha cumisüvegbõl van etetve a kis purdé, akkor nem lesz szottyadt a mell? Hmmm, lehet mégis lesz gyerekem, bár dada még így is kell mellé.
15:41 ezen olyan jót nevettem!! :D
Már írtam ide, olyasmit hogy a kisbabáktól kiráz a hideg meg ilyenek. Azaz igazság, hogy az újszülöttek nagyon aranyosak tudnak lenni, mert állandóan alszanak, nem ordítoznak torka szakadtukból. :} Viszont a nagyobbacska csecsemõket ki nem állhatom, leírtam már hogy miért. A 2-3 évesek aranyosak. Tehát csak a kettõ közötti állapotban lévõ gyerekeket nem szeretem.
Na ja, a mellettem lévõ társasházban is lakik egy csomó pulya. Itt rohangálnak, üvöltöznek, sírnak stb. Valamelyik nap is mit csinál az egyik? Kezébe vett egy gereblyét, aztán elkezdett vele hadonászni a fûben, mintha sepregetne. Mindemellett még brummogott is, legalább 2 percbe telt míg rájöttem, hogy motorosfûkaszát játszik... Nekem ilyen gyerek nem kell, sõt semmilyen.
Már írtam ide a 14:54-es válasz az enyém, csak azt még kifelejtettem, amit már más is megemlített, hogy valóban nem épp szemet gyönyörködtetõek. Az egész testfelépítésük, hatalmas fej, apró lábak aránytalan. Tudom, hogy egy kisgyereknél ez a normális, vagyis a felnõtt testéhez képest aránytalan. De nekem akkor is egy felnõtt teste a normális forma, a kisgyerekeké emiatt torznak tûnik a szememben, taszító, olyanok, mint ha földönkívüliek lennének, mint egy-egy kis gnóm, úgy néznek ki. És amit már szintén írtak, hogy untatják az embert, ez rám is igaz, engem is ez az érzés jár át, mikor a többi ember figyel egy kisgyereket, miket csinál épp, hogyan játszik, engem ez abszolút nem érdekel, nem találom aranyosnak. Ha egy teljes hetet el kéne töltenem egy kisgyerekkel, hát, ki tudnék rohanni a világból, teljesen életunt, depressziós lennék.
15:01 vagyok. Én akkor úgy éreztem, hogy készen állok. Nem tervezett baba volt, de eszembe sem jutott az abortusz. Mindenesetre köszönöm, hogy nem törtök pálcát felettem, és hogy emberi hangnemben mondtátok el nekem a véleményeteket. Higgyétek el, nem vagyok büszke magamra.
Én inkább a tiniket nem szeretem.:D És attól rettegek elõre, mi lesz, ha gyerekem lesz és belép abba korszakba, amikor is s csordaszellem mindenekfelett. Az aranyos kisgyerekekkel nincs bajom, de a hisztis, nyafogós, elkényeztetetteket ki nem állhatom. És nem akarok majomszeretetû anyuka se lenni, aki mindig a gyereke seggében van nonstop kiszolgálja és azt is elfelejti, hogy hoppá férjem is van.
Na tessék. Épp tanulni próbáltam, de egy hülyegyerek torkaszakadtából üvöltözik, meg sikít az utcán 5 perce. Hát ez nem normális. 2 ember kijött a házból, mert azt hitték, elütötte az autó vagy valami. Az ilyeneket levetném a Tajgetoszról.
Akik nem szeretik a kisbabákat/kisgyerekeket, elmondanák, hogy miért? Mert nem vagyok az a típusú nõ, aki eszét vesztve gügyög, ha meglát egy babakocsit vagy egy 2 évest, amint épp produkálja magát. Aranyos, helyes gyerekek nekem is mosolyt csalnak az arcomra, de nem fogok tyúkanyóba átmenni. Nekem a gyerek egy kis ember, nem vagyok képes magától a ténytõl hanyatt esni ilyen módon aranyosnak se tartani azt, hogy kicsike és selypítve mutogat. Ha lesz sajátom, azzal nyilván én is elfogultabb leszek, de biztos vagyok benne, hogy nem fog megváltozni a hozzáállásom más gyerekekre vonatkozólag. 25 N
15:01-es! Ezért kell még elõtte milliószor átgondolni a gyerekvállalást, hogy igazán akarod-e, készen állsz-e rá, mert ha nem akkor ez lesz belõle. Én pont ezért nem merem bevállalni még mindig, hiába várnák már el tõlem a korom miatt. Amíg hasonló gondolatok vannak a fejemben mint neked addig nem szabad.
Na hát ez az, hogy miért kéne? Ha egy nem gyerekes ember fáradt vagy akármi miatt le akar ülni az kevesebbet ér? Akinek gyereke lesz annak bizony számolni kell azzal hogy sok dolog bonyolultabbá válik és nem másoktól elvárni.
Nem szeretem a kis gyerekes anyukákat. A gyerekekkel (nem hisztisrõl van szó) nincs bajom. Nem bírom, azt, hogy ha valakinek gyereke lesz nem képes egy emberi mondatot kimondani becézõ szó nélkül (cici, babuci, cipõcske, ruhácska, szopizás, stb.) idegrohamot kapok tõle. Szerintem a babának gügyörészni is zavaró, de ha ugyanígy beszélnek mondjuk velem na attól falnak megyek.
Visszakérdezek: miért kell szeretni minden gyereket? Azért szeretek embereket, mert kedvesek, viccesek, stb. Ez kortól független. De egy babát, akinek nincs még személyisége, számomra nem lehet szeretni. Csak azért mert van, eszik, alszik, pisil, kakil. A sajátodat persze igen, beléd van kódolva. Ráadásul elég diszkriminatív. Szeretem a gyerekeket azt jelenti, szeretem az embereket felnõttkorukig?

A kisbabám jobban szereti a bébikaját, mint amit én kotyvasztok neki. Nagy baj ez? Próbálom adni neki, de keveset kér belőle, többet és nagyobb lelkesedéssel eszi a kész babakaját. Miért?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy mondjuk fûszeresebben készíted, mint a bébikaják és azért nem szereti? Vagy pont fordítva: annyira igyekszel, nehogy valamibõl sok legyen, hogy ízetlen marad? Javaslom, kóstold meg a babakaját, aztán hozzá hasonlóan próbáld elkészíteni. A házilag fõzött étel biztosan egészségesebb, na meg olcsóbb is, mint a bolti.

Nem lehet, hogy mondjuk fûszeresebben készíted, mint a bébikaják és azért nem szereti? Vagy pont fordítva: annyira igyekszel, nehogy valamibõl sok legyen, hogy ízetlen marad? Javaslom, kóstold meg a babakaját, aztán hozzá hasonlóan próbáld elkészíteni. A házilag fõzött étel biztosan egészségesebb, na meg olcsóbb is, mint a bolti.
A kérdező hozzászólása: Nem fûszerezem. Mivel fûszerezzem? Csak simán megfõzni szoktam, krumplival mindent és aztán paszírozom. Felöntöm pici anytejjel, a boltit is, mert azt az ízt már ismeri. Így nem jó? Te, ti hogy csináljátok, hogy jó legyen?
SZERINTEM NE AGGÓDJÁL EMIATT.NEKEM A KISLÁNYOM 11 HÓNAPOS KORÁIG CSAK AZ ÜVEGES BÉBIKAJÁT FOGADTA EL.AMINT BETÖLTÖTTE A 11. HÓNAPJÁT MÁR CSAK AZT FOGADTA EL AMIT MI IS ETTÜNK.ÉS MINDENT MEGEVETT JÓÍZÜEN.NE ERÕLTESD MERT CSAK ROSSZABB LESZ
A fiam eleinte csak azt akarta amit én fõztem, aztán meg áttért a bébiételre és már amit én turmixoltam neki nem kérte. Most leginkább azt eszi amit mi, ha olyat fõzök amit még nem ehet akkor kap bébikaját. Kitapasztaltam, hogy õ a darabosat szereti már, pedig csak 1 foga van :) ezért kér a mienkbõl és ezért nem akarta az általam turmixolt kaját megenni. Folyamatosan változnak. A lányom szinte bébiételen nõtt fel, de ma már mindent megeszik.
Olyat adj, amiben nincs cukor meg tartósító. A hipp az ilyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!