Találatok a következő kifejezésre: A kisbabám mennyi (100 db)

Mennyire bujos a kisbabad? Mennyire szereti ha dedelgeted? (bovebben lent)

az en kisfiam 8 honapos es nem nagyon szereti ha olelgetik vagy puszilgatjak.mindig elhuzodik.ez normalis ebben a korban vagy neki ilyen a termeszete?

Legjobb válasz: Az én kislányom sem szereti. Ha van hozzá kedve megengedi, de inkább õ bújik oda. Különben meg elhúzódik.

Az én kislányom sem szereti. Ha van hozzá kedve megengedi, de inkább õ bújik oda. Különben meg elhúzódik.
A lányom (2.5 éves) nagyon bújós-simogatós, a fiam (1 éves) meg egyáltalán nem. Szerintem ez habitusfüggõ.
A nagyobbik lányom soha nem volt bújós, sem picinek, sem most 3, 5 évesen. Úgy kell kicsikarni belõle egy ölelést vagy puszit :-) A kisebbik lányom, 8, 5 hónapos, õ folyton jön oda, bújik, sokkal ragaszkodóbb.Mindig lesi, hogy merre vagyok, keres a szemével, megnyugszik ha meglát. Teljesen más a két lányom.
Nekem 1 kislányom és 1 fiam van!(3 éves, és 1, 5 éves)A kislány alig akar puszit adni, de ha valahonnan úgy jön haza, vagy kap vmit, akkor a nyakamba ugrik, a fiú meg ha leülök, már mászik is az ölembe, ha nem lát sír, még az illemhelyre is jönne utánam, párom nem engedi, szóval még ott vagyok üvölt!Nagyon anyás!
Nekem 3 hónapba telt, mire hajlandó volt hagyni, hogy megöleljem. Most is csak akkor adhatok puszit, ha õ akarja és még csak 7 hónapos. De egyébként kedves és ragaszkodó kislány...
11 hós!Amikor föl kel az alvásából akkor tudunk egy kicsit összebújni, különös módon akkor õ is igényli de ez 5-10 perc és utánna már menne játszani!Na ezeket az 5-10 perceket jól kihasználom, olyankor agyon puszilgatom, szorosan ölelem, simogatom...áááá...imáááádom!!!

6 hetesen hány kg és cm volt a kisbabád? Mennyi volt a születési súlya?

Legjobb válasz: Kisfiam 3500 grammal és 50 centivel született. 6 hetesen 5120 gramm volt, centit nem tudom, nem mértem így, az biztos, hogy akkor már az 50-es rucik kicsik voltak rá, inkább 56-osakat adtam rá. Õ az elején nagyon belehúzott, rohamtempóban növekedett. Most teljesen átlagos 2,5 éves, 95 cm és 15 kg körül van.

Kisfiam 3500 grammal és 50 centivel született. 6 hetesen 5120 gramm volt, centit nem tudom, nem mértem így, az biztos, hogy akkor már az 50-es rucik kicsik voltak rá, inkább 56-osakat adtam rá. Õ az elején nagyon belehúzott, rohamtempóban növekedett. Most teljesen átlagos 2, 5 éves, 95 cm és 15 kg körül van.
Én kisfiam pont három hete volt 6hetes. 3050grammal született és 49cm-vel, 6hetesen 4240gramm volt, és kb 53-54cm. Te kisbabád?
A mi kisfiúnk 3350 és 52 vel született 6 hetesen volt 5000 és 57cm most 3 hónapos és 6610 és 63cm.
A kérdező hozzászólása: Az én kisfiam 4230 g és 58 cmvel született ma 6 hetes és 5210 g és 61 cm
csajsziról van szó születéskor: 3360 g és 49 cm 5 hetesen: 4200 g és 56 cm 7 hetesen: 4670 g és 57 cm bocs 6 hetesen pont nem mértük. anyatejes baba

6, 5 honapos a kisbabának mennyi a megengedett tej mennyiség üvegböl?

Legjobb válasz: Megengedett? Pontosan hogy érted? Az enyém kb. 180-200 ml-t evett ennyi idõsen. Most 8 hósan eszik 240 ml-t is.

Megengedett? Pontosan hogy érted? Az enyém kb. 180-200 ml-t evett ennyi idõsen. Most 8 hósan eszik 240 ml-t is.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi a feleltet éppen ezt szerettem volna megkérdezni, hogy mennyi tejcit adhatok egy evésre cumis üvegböl, mert ma kezdtem el adni és nem mertem 100ml töl többet megitatni vele!


Babahordozóval kapcsolatban, a kisbabák mennyire koszolják össze ezeket a kocsiba is bekapcsolható kézi hordozókat?

Gondolok itt arra, hogy pl buknak kicsit, vagy bepisilnek... Azért érdekelne, mert néztem a neten használtakat, és gondolkodom, hogy nem érdemesebb-e újat venni ezek miatt. Szerintetek?

Legjobb válasz: Én raktam az aljára egy plédet, szóval semmi baja :-) Ha megnézheted, az a legjobb, vakon ne vegyél használtat. Sok boldogságot :-))

Én raktam az aljára egy plédet, szóval semmi baja :-) Ha megnézheted, az a legjobb, vakon ne vegyél használtat. Sok boldogságot :-))
Összekoszolják. De a huzat tökéletesen mosható gépben. Én emiatt a szempont miatt biztos nem vennék újat. Ha más okból is hajtasz aj újra, akkor persze ok... Amúgy azért vannak technikák, amivel lehet védeni: Fej alá mindig textilpelus, amíg bukós. A pisi akkor kezd csak problémás lenni, amikor szobatisztaságra szokik, tehát korán sem az elején. Én vettem (IKEÁban) kis méretû vízhatlan lepedõt, és azt tettem összehajtva a feneke alá, így csak azt kellet mosni, ha útközben besikerült...
A fiam egyáltalán nem koszolta össze a babahordozót, pedig bukós volt. Kövezzetek meg, de egyszer sem kellett kimosnom a huzatát. Persze, most a második gyerkõcnek azért kimosom.
Nincs kõ kéznél. :o) Egyébként én azért mostam ki, mert nyáron irtóra bele tudnak izzadni, de ha épp téli egy baba, akkor ez sincs. Én se mosnám... :o)
Mi használtan vettük az elsõ babakocsit, hordozóval, mindennel együtt. A jó minõségû babakocsik, és autós hordozók huzata már valóban mosható, tehát teljesen ki lehet belõle szedni az elõzõ baba "nyomait". :) Egyébként használt és használt cucc közt is hatalmas különbség lehet, a mi babakocsinkat pl. csak pár alkalommal használták az elõzõ tulajdonosai, mivel kaptak ajándékba egy másikat is, teljes felszereléssel. ;)
A kérdező hozzászólása: Kösziszépen :) Tulajdonképpen azon filózom, hogy ha használtat veszek, akkor 6000, és utána kuka, ha újat veszek, akkor 12ezer, és utána eladom 6-ért, és akkoris 6 ezerbe került :D És akkor én választhatom a színt, meg a tipust.... Nem?

A kisbabáknak mennyi idő alatt forr be a fülük, ha nem használjuk a fülbevalót?

Mostanában egyre gyakrabban kapcsolódik ki neki a fülbevalója és ma el is hagyta alvás közben ahogyforgolódott. Így nem merem neki visszatenni. Holnap délután tudunk mennni neki másikat venni. Ilyenhamar ugye nem forr be neki?4hónapos:)

Legjobb válasz: 5 hónapos korában 1 hét alatt beforrt.

5 hónapos korában 1 hét alatt beforrt.
Nálunk 2 nap alatt.Persze nem teljesen de már nem tudtuk neki visszatenni.Állandóan tépte, húzta azóta csak az egyikben van ha nagyobb lesz újra lyukasztatjuk.
Az én csajszimnak védõnõ lõtte ki a fülét, próba fülbevalóval, aminek 6 hétig benne kellett lennie.A lelkemre kötötte, hogy ne vegyem ki a fülébõl.Ha probléma van, akkor inkább kijön, és megnézi, de ne vegyem ki, mert volt olyan baba, akinek egy éjszaka alatt beforrt a lyuk.Nem is volt semmi gond.Hanem amikor cseréltük ki neki az újra, ami egy picit kanyargós volt, felsérthette neki, mert bepirosodott.A Tetran kenõcsöt mondta a védõnõ, és most már szépen forog a fülében.Talán nem forr vissza neki, de gyorsan oldjátok meg, ha lehet!

Angliaban elek. Most szuletett a kisbabam, mennyi idobe telik utlevelet csinalni neki?

Legjobb válasz: Ha az egyik szulo megszakitas nelkul tobb,mint 5 eve az Egyesult Kiralysagban dolgozik,akkor a gyereknek lehet brit utlevele!Nalunk a ferjemre ez igaz volt,igy kuldtuk a rendes brit utleveles formanyomtatvanyt+a bizonyitekokat a munkavallalasra es 3 het mulva ott volt az utlevel:-)

Ha az egyik szulo megszakitas nelkul tobb, mint 5 eve az Egyesult Kiralysagban dolgozik, akkor a gyereknek lehet brit utlevele!Nalunk a ferjemre ez igaz volt, igy kuldtuk a rendes brit utleveles formanyomtatvanyt+a bizonyitekokat a munkavallalasra es 3 het mulva ott volt az utlevel:-)
2-3 hónap
Elõbb anyakönyveztetni kell, aztán kaphat útlevelet. 30+30 nap az ügyintézés, + postázások ... az 2-3 hónap
Magyart vagy angolt?A mi kisfiunknak mar lehetett angolt, 3 het alatt megvolt.
A kérdező hozzászólása: miert lehetett neki angolt? mert nektek az van?
Utolso valaszolo!Ez engem is erdekelne!Az en picim 4 hetes szeptemberbe tudunk csak hazamenni, de az utlevel honapokba telhet!Honnan lehet letolteni azt a nyomtatvanyt?Es hova kell bekuldeni?

A kisbabát mennyi idős korában kezdjük vinni emberek közzé, hogy ne csak a szüleit szokja meg?

Legjobb válasz: pontosan mire gondolsz? hozzánk már az elsõ nap jött a család, 3 hetes korában karácsony volt, így mentünk család látogatásra, onnantól kezdve közértbe is vittem magammal, és jártuk a világot, sokat voltunk levegõn, társaságban... 10 hónapos korától jár közösségbe. 2 éves, kiegyensúlyozott, bárkire rá tudom bízni akit jól ismer. de szerintem inkább az számít, hogy azzal legyen sokat akire majd rá szeretnéd bízni, pl. a mamával

pontosan mire gondolsz? hozzánk már az elsõ nap jött a család, 3 hetes korában karácsony volt, így mentünk család látogatásra, onnantól kezdve közértbe is vittem magammal, és jártuk a világot, sokat voltunk levegõn, társaságban... 10 hónapos korától jár közösségbe. 2 éves, kiegyensúlyozott, bárkire rá tudom bízni akit jól ismer. de szerintem inkább az számít, hogy azzal legyen sokat akire majd rá szeretnéd bízni, pl. a mamával
Szuletese ota sokan latogattak, bevasarolni is mindig vittem magammal, mert ugye otthon nem hagyhattam egyedul. Most 14 honapos, boldog es kiegyensulyozott, a bolcsodei beszoktatasra nem is volt szukseg, mar elso nap fel ora utan otthagyhattam egesz napra, barmikor, barkivel, barhol ott tudom hagyni, nem hisztizik utannam.
Mivel az én babám tápszeres, így volt olyan, hogy elvittem picurt( már 3 hónapos korától) reggel anyósomékhoz és este mentünk érte vagy anyukáméknál volt. Én közben bevásároltam, kitakaritottam, elvégeztem és egy picit tudtam magammal is foglalkozni. Emberek közé meg gyakran viszem, mert megyünk piacra, boltba, csavargunk, mert levegõn tud aludni.
Szerintem nincs ilyen, inkább babafüggõ. Én félénk és visszahúzódó voltam amikor kicsi voltam, mindig bújtam anyuhoz. A lányommal nem járunk el különösebben sok helyre, apukáját és nagymamáját látja napi rendszerességel maga körül, de akárhova megyünk, kedves és közvetlen mindenkivel. 14 hónapos.
Én már 1 hónapos korában simán a kezébe adtam a szomszédnak, persze nem úgy hogy én nem voltam ott, meg nem órákon át nála volt, csak hogy szokja, hogy nem csak anya apa van a világon. Azóta 20 hónapos és nagyon jól elfogadja, ha rábízom a mamára, papára, tesókra, szomszédasszonyra.Sõt örül neki ha valaki mással lehet mint velünk. Persze hiányol minket egy idõ után de akár 3-4 órát is el van nélkülünk.
Bármikor viheted. Minél korábban, annál jobb. Ha van a közeletekben valamilyen baba-mama foglalkozás, akkor pár hónaposan is nyugodtan mehettek.
nálunk ez vált be: elsõ 2 hétben sehova a lakáson, kerten kívül 2 héttõl 3 hónapig séta, kisbolt 3 hónaptól baba-mama klub, ringató, barátok, rokonok, ha szükséges: üzletek nagy bevásárlóközpontba nem viszem, csak ha muszáj, max.havonta 1x.

Köztudott, hogya panellakásokban nyáron nagyon meleg van. Júniusra várom a kisbabámat, és nem tudom ez mennyire gond, mármint a hőség? Mit tehetek?

Klímára nincs pénzünk.

Legjobb válasz: NE VEGYETEK OLYAN LÉGHÛTÕT!!!!NEM ÉR SEMMIT,20FORINTOT SEM!Komolyan mondom,csak felesleges pénzkidobás,nekünk volt,Orion,tavaly vettük,de nagyon megbántuk,eszméletlen zajos,és akár mennyi jeget teszel bele 1 fokkal sem lesz hûvösebb.Sajnos :-(((

NE VEGYETEK OLYAN LÉGHÛTÕT!!!!NEM ÉR SEMMIT, 20FORINTOT SEM!Komolyan mondom, csak felesleges pénzkidobás, nekünk volt, Orion, tavaly vettük, de nagyon megbántuk, eszméletlen zajos, és akár mennyi jeget teszel bele 1 fokkal sem lesz hûvösebb.Sajnos :-(((
Szia!mi a 10diken lakunk és kb 40fok van nyáron, gondolhatod a tetõ is ontja a meleget, pláne , hogy nyugati a két szoba.Mi veszünk egy léghûtõ berendezést.Olya 20körül van-nekünk sincs pénzünk klímára, a metroban szokott lenni, orion a márkája, jeget lehet belerakni és annak a szelével hût, ezt persze a másik szobába rakjuk majd be, de állítólag hût annyit , hogy a babának is jó legyen.Mást én sem tudok kitalálni én július közepére várom a babát-és ez még rosszabb, a tiied leglább már egy hónapos lesz kicsit erõsebb mikorra vélhetõen bejön a nagy meleg..Szval félek tõle én is.Párásítót ne hasznáj, mert attól csak szauna hatást érsz el és az még rosszabb!!! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok.28hetes kismama
Mi 4 emeletes panel 4. emeleten lakunk, szoval pokol van myaron... A lapos teto alatt izzik a szobakban a levego. Mi neztunk klimat, lehet mar szinten orion markaju es eta markaju klimat olcson venni, 50e alatt. Mi is a masik szobabol hutjuk a kicsiet, soha nem kozvetlenul.
Egyetértek az elõttem szóloval!!!!NE VEGYETEK levegõ hütöt semmit se én evvel foglalkoztam -->ezt árultam egy kalap......inkább áldozz klimára
Szia! Sem a klíma, sem más nem tesz jót a babának!!! Be kell húzni a sötétítõt (reluxa, redõny, kinek mi van). Sajna a meleg ellen mást a baba mellett nem lehet tenni. Kibírják, hidd el. Õk nem olyan érzékenyek erre, mint mi.
Az elõzõ válaszolónak üzenném, ill.kérdezném:te panelban laksz a tetõnél mint mi?Met akkor nem mondanál ekkorát!Mi tavaly egy szobát két ventillátorral próbáltunk hûteni vagyis elviselhetõbbé tenni, de így is kb 3-4szer zuhiztunkegy nap, hogy ne forrjon fel az agyunk, a kiskutyámat naponta legalább 4szer zuhanyoztattam, hogy kibírja, szerinted egy pici akinek nincs még rendesen kialakulva a hõháztartása ezt , hogy éli meg??? Nekem a kolleganõmnek orionja van és ezt használja évek óta, az a lényeg, hogy felül rakd be a jeget és felül legyen a rács is, akkor a jeges szelet nyomja, ha olyat veszel aminek alul van a rács az semmit sem ér, mert már a lecsepegõ jég vagyis víz szelét nyomja és akkor csak párásít na attól megdögleni lehet csak.Jah és megvan vele elégedve évek óta...a klíma drága és a babacuccok mellet nem mindenkinek van rögtön 100000ftja rá..nekünk sincsen.
Lehet, hogy nehezen viseli majd a pici, de az is lehet, hogy tök jól! A lányom tavaly született, és a kánikulában is éjjelre 2 takarót kellett rátennem, mert fázott ;)

Ki mennyit várt császárszülés után a következő kisbabaval? Mennyi ideig érdemes várni a két terhesség között?

Legjobb válasz: Olvastam már többfélét, de átlagban 2 évet mondanak, magyarán a császáros külsõ-belsõ varrat teljes gyógyulásához ennyi idõ kell.

Olvastam már többfélét, de átlagban 2 évet mondanak, magyarán a császáros külsõ-belsõ varrat teljes gyógyulásához ennyi idõ kell.
Nekem azt mondta, hogy 10 hónap de minimum 9.
Én is úgy tudom, hogy a szülés és a teherbeesés között 2 évnek kell eltelnie. Nekem azt mondta a dokim, hogyha kivárjuk ezt a 2 évet, akkor szülhetek spontán, de elõtte nem engedné. Mivel nagyon szeretném átélni legalább a 2. szülést teljes valójában, lehet, hogy több idõ telik el a két tesó születése között. 1 éves nagyfiú anyukája
Sziasztok Nekem azt mondta a Dr hogy legalább 4 évet várjak a következõvel mivel annyira rossz a méhem állapota de hát nem így történt és meg is lett az eredménye 3hó hijján3 év van köztük és a másodikkal hegszétvállás miatt sos császárom volt. Sérvhállót ültettek be és azt mondta a sebész, hogy nagy mákom volt és nem javasol többet de mi bátrak voltunk és nem volt szívünk elvetetni a harmadikatmost 4-éves lessz már a kislány és Szept elejére vagyok kiírva. De valójában ez egyénfüggö az orvosom szerint ki milyen jó kondiban van , hogy gyógyult az elõzõ seb, stb. Jó egészséget.
2 évet hallottam a legtöbbektõl, de volt, aki egyet mondott. Minél több idõ telik el a kettõ között, annál jobb. Én legalább 4 évet szeretnék várni az elsõ után, de nem a császár miatt, hanem mert én így terveztem el a párommal.
Egy barátnõm a császár után 19 hónappal szülte a második babát, õt már simán szülte, nem volt gond a korábbi császáros hegével.
Nekem is kb.:1 évet javasolt.
Hát ez érdekes én 11 hónapja szültem és mikor 2 hete voltam nõdokinál kérdeztem, hogy mennyit kell várni a köv. babával. Azt mondta, hogy nyugodtan elkezdhetünk akciózni :) . Én is a varrat miatt aggódtam Õ azt mondta, hogy 10 hónap után nyugodtan lehet próbálkozni mert "kibírja" a heg.
Császárral szültem, és megkérdeztem a dokit. 2 évet mondott, ennyi idõ kell a regenerálódára.
én három évet és most jönn a kistesó
szia egy evet vartunk a kovetkezo kisbabaval .pont a kislanyom egyeves szulinapjan voltam 6hetes terhes. nekem aztmondta a dr hogy igy tokeletes. ket szules kozott teljen el minimum egy es fel ev.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!