Találatok a következő kifejezésre: A kisbabák nem ehetnek (4 db)

A kisbabák miért nem ehetnek epret, és mennyi idős korig nem ehetik?

Legjobb válasz: Azért nem ehetnek epret, mert attól könnyen ekcémásak lehetnek. Azt azonban sajnos nem tudom, hogy meddig nem ehetik.

Azért nem ehetnek epret, mert attól könnyen ekcémásak lehetnek. Azt azonban sajnos nem tudom, hogy meddig nem ehetik.
2 éves korig.
Erõsen allergizáló étel, ezért is nem ehetik.
Az én fiaim nagyon korán kaptak epret.Nem lett semmi bajuk tõle.Persze mértékkel, és csak óvatosan lehet próbálkozni.
Úgy tudom, hogy az apró magvas ételektõl késõbb allergiás lehet a gyerek. Az eper is ilyen. Illetve a baba nehezebben emészti meg. De úgy néz ki vannak kivételek. Mindenesetre én nem kockáztatnék.

Miért nem ehetnek a kisbabák 1 éves korukig paradicsomot, vagy paradicsom pürét, csak a paradicsomos bébi ételeket?

Nem értem a logikát,ha a paradicsom és ugyanígy a banán magja is kibocsájt valamit,ami megtalálható a húsában is,akkor üveges kivitelben miért kaphatja? Mi oldódik ki a magból? Nem tudja valaki?

Legjobb válasz: Nem tudom,h mire gondolsz,de banánt és paradicsomot is ehetnek a babák 1éves kor alatt.A banánt fél éves kortól,a paradicsomot pedig 7 hónapos kortól. Az én lányom meg sem eszi a bolti bébiételeket...

Nem tudom, h mire gondolsz, de banánt és paradicsomot is ehetnek a babák 1éves kor alatt.A banánt fél éves kortól, a paradicsomot pedig 7 hónapos kortól. Az én lányom meg sem eszi a bolti bébiételeket...
Miért ne ehetnének? A kecskeméti paradicsomos-krumpli azt hiszem 5 hótót van. Hey-ho fõzöparadicsomot használok vagy rendes paradicsomot. Sok benne a vitamin.
Én is úgy tudom, ehet paradicsomot, egyéves kor alatt. A magvas gyümiknél van az pl epernél hogy a bébiételest megeheti, mert azt máshogy készítik, de a rendes epret nem.
A paradicsomról nem tudok semmit (még), de a banánra a gyerekorvosom nekem is azt mondta, hogy csak egyéves kor után szabad, mert súlyos vérzést okozhat a bélrendszerben. Még nem elég fejlett az emésztõrendszerük a babáknak hozzá. Én nem fogok adni neki, még egy fél évet kibírunk, ott az egész élet, amikor mindent ehet. Alig várom, hogy mit szól a szalonnához egyébként:D
Szia! Én már kb. 7 hónapos korától rendszeresen adok paradicsomos krumplit a babámnak. Igazi paradicsomból (házi, nem vegyszeres). Most a lefagyasztottból adom, mert tél van. Egyedül arra figyeltem, hogy eleinte hámozva tettem a fõzelékbe, mert azt hallottam, hogy a héját nem mindenkinek bírja a gyomra. Szerintem emiatt nem javasolják. Én mostmár héjával együtt használom, elõször egy pici héjat hagytam csak rajta, aztán egyre többet. Nem volt semmi gond, nagyon szereti.
Ehetnek paradicsomot, csak a héját, és a magvakat kell kiszedni.
A banánnak nincs magja: biológia tanár vagyok. Az amirõl te azt hiszed, az nem a magja. Növénynemesítéssel hozták létre ezt a típust amit te is ehetsz.(Az eredetinek annyi magja volt, hogy nem volt alkalmas emberi fogyasztásra). Nem is lehet ezért a hagyományos módon szaporítani.
hali, Honnan vetted, hogy nem ehet paradicsomot? Tele van K vitaminnal, ezért már egész korán lehet adni, passzírozva, mag nélkül. A banánnak van magja, az a pici fekete, de semmi baja nem lesz tõle a babának, adhatod nyugodtan. Az én bébim 17 hónapos, és mind a kettõt eszi 6 hónapos korától. A világon semmi baja nincs tõle.
A banánnak nincs is magja.
A kérdező hozzászólása: Nekem a gyerekorvosunk és a védõnõnk is azt mondta, hogy nem kaphatnak a babák 1 éves korig sem banánt sem paradicsomot a magja miatt, amit hiába veszel ki, a húsába is belekerül az az anyag a magból, ami allergizál 1 éves kor alatt.Csak bébiételben kaphatja, mert az másképpen van elõállítva.De amúgy a gyerekorvosok és a védõnõk is egy európai szakmai plánum szerint dolgoznak, tehát mindegyik védõnõnek ugyanazt kellene mondania.Miért van akkor az, hogy az egyik szerint ehet a gyerek banánt, a másik szerint meg nem.Sajtot kaphat 10-11 hónaposan, másik szerint 12 hónapos kor után ajánlott, mert tejtermék.Most akkor mi van? Ehet banánt meg paradicsomot 10 hónaposan, vagy nem, csak a bébiételeset?
Nekem is most mondta a védõnõm, hogy egy éves koráig ne adjak a kisfiamnak paradicsomot meg banánt mert allergizál mind a kettõ. Igaz fiam 6 hós kora óta eszi mind a kettõt most 8, 5 hónapos.

Mit nem ehetek az alábbiak közül, ha szoptatok és a kisbabám valamire allergiás és egy kicsit hasfájós is lett?

Egy hete iszonyatosan kipöttyösödött a kismanókám pofija (csak a pofija). Most azt találgatom, hogy mit nem ehetek, amit abban az id?ben ettem, amikor elkezdett pöttyösödni. Kisilabizálni kicsit hosszú id? lenne, ezért kérem a tapasztalataitokat, kinek pöttyösödött ki a babája valamelyik kajától?

Legjobb válasz: Nálunk kb.2,5-3 hónapos korára múlt el. Se a doki, se a védõnõ nem foglalkozott vele. Egyébként mind a 4 gyerekemnél voltak ilyen pöttyöcskék, pattanások. Az a fontos, hogy nem szabad bántani õket, maguktól elmúlnak. A normaflor a baba bélbaktériumait teszi rendbe..a másikat nem ismerem.

Nálunk kb.2, 5-3 hónapos korára múlt el. Se a doki, se a védõnõ nem foglalkozott vele. Egyébként mind a 4 gyerekemnél voltak ilyen pöttyöcskék, pattanások. Az a fontos, hogy nem szabad bántani õket, maguktól elmúlnak. A normaflor a baba bélbaktériumait teszi rendbe..a másikat nem ismerem.
Szia.Nem az ételek csinálták , valószínû, hogy az anyai hormon távozik.Mivel szoptatsz, én egyik dolgot sem használnám, max. a kenceficét.A fenistil allergiára szokták adni v.enyhe megfázásnál, a Normafort meg ha antibiotikumot szedett valaki, mert az antibiotikum tönkreteheti a bélbolyhokat és ez visszaállítja.
Majdnem minden anyatejes babuci kipöttyösödik, de nem ételallergiája van, hanem az anyai hormonoktól lesz ilyen pici piros és fehér pöttyökkel tele a kis arca. De pöttyös lehet még sok minden mástól is, nem feltétlenül ételtõl. Én az itt felsorolt ételekbõl majdnem mindbõl ettem. A tejet nem iszom, mert a gyermekorvos ezt külön kiemelte, hogy nem nagyon szabad. Bár õ napi egy poharat mondott, hogy még belefér. A méz nekem még gyanús, annak szerintem érdemes még utánajárni. Zöldségek közül a "K" betûsöktõl kell óvakodni és a hüvelyesektõl, mert puffasztanak, s hasfájást okozhatnak a picinek. Gyümölcsök közül a citromot, narancsot, grapefruitot érdemes kihagyni szintén. Én csokit szoktam enni, de étkezésenként csak nagyon pici mennyiségben. Olvasd el a http://www.lll.hu oldalán az étkezési tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: oké!! Köszönöm
Szia! Nem írod, hogy mennyi idõs a babád, de ha csak néhány hetes, akkor a pöttyöket az anyai hormonok okozzák, így ürülnek ki a szervezetébõl.
Bocsi, rutinból elküldtem! :) )) Tehát én ezek közül mindent eszek szinte az elsõ napok óta, sosem volt semmi baja tõlük a babáimnak. Egyébként minden baba máshogyan reagál, van akinek szinte állandóan fáj a pocija, bármit is eszik vagy nem eszik az anyuka. És van olyan is, aki mellett bármit lehet enni, semmitõl nincs semmi baja. Igen, a citrusféléket és a puffasztó ételeket szokták mondani, hogy ajánlott kerülni, de erre se reagál minden baba hasfájással. Egyébként én tejet is iszom -a védõnõ napi fél litert mondott-, attól sincs semmi baja a kislányomnak. Tehát igazán nem feltétlenül kell "diétázni" szoptatás alatt se. Ha valamelyik ételrõl észreveszed, hogy nem tesz jót a babádnak, akkor azt hagyd el néhány hétig és utána újra próbálkozhatsz, nem kell teljesen lemondanod róla a szoptatás végéig, hiszen az akár 1-másfél évig is eltarthat..
A kérdező hozzászólása: 4 hetes a kisbabám. Elgondolkodtató ez a hormonos dolog. A gyermekorvosom rögtön fenistil cseppeket, fél normaflore/nap és valami kenceficét és diétát "rendelt" el. Gondolom ezektõl gondja nem lehet. Mennyi idõ alatt ürülhet ki a szervezetébõl a hormonjaim?
mármint a pöttyöket.

Mit ehetek, ami nem fokozza a kisbabám hasfájását?

A kisbabám 8 hetes. Elég hasfájós, és bizonytalan vagyok abban, hogy mit ehetek. Eddig annyit hallottam, hogy nem tanácsos "k" bet?s zöldségeket enni. Ez tényleg így van? Mi az amit még nem tanácsos ennem és innom? Én csak néhány dologtól puffadok, és érdekes módon a "k" bet?s zöldségekt?l például nem.

Legjobb válasz: Nem ajánlatos tejterméket enni, babot, lencsét, borsót, a k betûseket (a krumpli ez esetben burgonya :o)). Tiltólistás a méz, a szénsavas ávíz, szénsavas üdítõ, a rostos üdítõ, aszaltszilva, aprómagvas gyümölcsök. Hú, elsõre ennyi jutott eszembe, remélem segített! Boldog babázást! :o)

Nem ajánlatos tejterméket enni, babot, lencsét, borsót, a k betûseket (a krumpli ez esetben burgonya :o)). Tiltólistás a méz, a szénsavas ávíz, szénsavas üdítõ, a rostos üdítõ, aszaltszilva, aprómagvas gyümölcsök. Hú, elsõre ennyi jutott eszembe, remélem segített! Boldog babázást! :o)
Szia én még az elõzõ nagyonjó felsoroláshoz adnám a mákot , a banánt , a rizst, erõs fûszerezésû kajákat.Én a rostosat ittam , álltalában 100%os narancsot.Ezzel nem volt gond.Ha iszol szoptatós teát , a babádbak is segíthet a szelek távozásában.Jó babázást .
Az én kislányomnak a Laktoherb teámtól fájt a hasa, amint abbahagytam, azonnal helyreállt a béke.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket. Lehet, hogy megvan a probléma. Sok tejet iszom, mert azt hittem, hogy az jó.
Igen, a tej okozhat ilyen gondokat. Amúgy a k betûs zöldségek nem minden babának okoznak gondot, én pl. rengeteg karfiolt ettem a szoptatás alatt, és attól nem fájt a pocak, viszont ha kicsit jobban meg volt sózva a kajám, azt rögtön megérezte a picúr.
Szia! Van akinek a hagymát, a pirospaprikát, fokhagymát, hüvelyeseket, rántott dolgokat nem bírja a babája. A fiammal nem volt semmi gond, de a lányommal már csak fõtt krumplit, rizst meg tejfölt ettem. Igazából neki az Infakol szuszpenzió segített, ez egy recept nélkül kapható gyógyszer!
Szia! Csak egyszerûen figyelgesd, hogy mitõl lesz rosszabb, és mi nem árt neki. A tiltott dolgok listáján gyakorlatilag bármi szerepelhet, elég babafüggõ. Mire rájössz, elmúlik a hasfájás is :) .
Az én babám is a tejre volt érzékeny, de annyira, hogy ha egy decit megmertem inni reggel(!) aznap éjjel tuti nem aludtunk nyugodtam. Persze õ mindenre érzékeny volt, ami a listán van, de a tej kihatott neki 6 hós koráig:( Akkor abbahagytam, még a kétnapontai 1 deci tej ivását, és abbamaradt a nyugtalan éjjel. 2 hét után ittam 2 decit mert már nagyon hiányzott, és már egyáltalán nem érzte. Ja azt elfelejtettem mondani, hogy a tejterméket sem tûrte. Most 7 hónapos, és tulajdonképpen ehetek bármit, csak mérsékelten.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!