Találatok a következő kifejezésre: A kis hogyan lehet kiírtani (4 db)

A kis szilvafa hajtásokat hogy lehet kiírtani, mindenfele nő?

Tele van velük a kert, ha a tetejüket levágom az alja vastagszik és újabb hajtást hoznak

Legjobb válasz: ugyanez a gondom,én sem tudom kiirtani õket, van két hatalmas, 40 éves szilvafánk, és ezeknek a "gyerekei". Kíváncsi vagyok, engem is érdekne pár jótanács.

ugyanez a gondom, én sem tudom kiirtani õket, van két hatalmas, 40 éves szilvafánk, és ezeknek a "gyerekei". Kíváncsi vagyok, engem is érdekne pár jótanács.

A kis macskákból hogyan lehet kiírtani a bolhákat?

Hogyan lehet a kis macskákból kiírtani a bolhákat? Mivel még nyakörvet nem viselhetnek...

Legjobb válasz: Nyomogasd belõle a bolhákat és a petéket. Meg vegyél szárasz sampont. és bolha nyakörvet. A fürdetés kis macskánál nem hiszem, hogy jóttene.

Nyomogasd belõle a bolhákat és a petéket. Meg vegyél szárasz sampont. és bolha nyakörvet. A fürdetés kis macskánál nem hiszem, hogy jóttene.
frontline vagy promeris. mindkettõ nagyon jó. de vidd el állatorvoshoz és õ majd rácsepegteti a bõrére és az 6 hétig jó. ha pedig nagyon kicsit akkor is állatovso mert lehet olyat hogy pár hetes cicáknál hogy egy kis vízbe belenyom egy szert , megfürdeted õket és akkor az összes bolha lemászik ez tuti. csak óvatosan mert mi utána bolhásak voltunk egy pár hétig mert átjött ránk is.
A Frontline spray már 2 napos kórtól használható.Ha elmúlt 8 hetes a cica sok féle csepp létezik bolhák ellen.Advantage csak bolhára jó aztán frontline ami a bolha mellett kullancsra is védi.A por semmi képen nem jó szer.Ott marad a cica bõrén és kiszárítja így azután azért fog vakarózni.A nyakörvekpedig általában 4 hónapos kórtól használhatók.
Mindenképpen megfürdetheted a kismacskát, mindegy milyen kicsi, láttam az animal planeten is fürdettek kiscicákat, semmi bajuk nem lett, hemzsegtek a bolhák bennük, aztán tettek rá bolhairtó nyakörvet, minjárt jobbam érezték magukat, de kérhetsz a dokitól is vami gyógyszert rá, mert vaszélyes ha túl sok bolhája van, mert súlyos vérszegénnyé válhat, ami el is viheti. Mindenképpen fürdesd meg az jót tesz neki, ártani sem árt. Sok sikert!
mindenképp Frontline spray.
Ha vannak már 6 hetesek, akkor rájuk teheted a Stronghold spot-ont, ami nemcsak a bolhák kifejlett alakját, de a petét és a lárvát is elpusztítja, valamint féreghajtó hatása is van. Ha ennél kisebbek, akkor tényleg csak a bolhaírtó por marad.
napalm
Mennyire kicsik? Nekem a 2 hetes kiscicáim bolhásak, a helyüket beszórtam borhairtó porral, azóta nincsenek bolhák rajtuk.
lehet kapni csak természetes anygaokat tartalmazó, bõrbarát csepegtetõt is. ne állatgyógyszertárban, hanem cicaeledel boltban keresd:)
Én is szenvedek a bolhákkal a nnagymacskáknak bolhanyakörv van de nem használ most áttértem olyan bolhaírtó csepetetõre.A kismacskáknál már problémás.Az állatgyógyszertáros nem ajánlotta a kismacskáknak a frontline cseppentõt.Szóval most csak annyit tudok csinálni hogy fürdetem õket.
Elviszed állatorvoshoz, õ ad rá gyógyszert, leginkább Frontline-t. Csak rá kell cseppenteni, azzal megoldódik.
A Frontline drága!!! Jóval olcsóbb megoldás: Neostomosan. Vízben kell feloldani és beledörzsölni a bõrébe. A nyakörv sem ér semmit. És a macskának véletlen sem Neocidolt vegyél.

Van egy kis bolha gondunk se kutyánk se macskánk nincs de az ismerõseinknek van és talán tõlük van a gond, hogy lehet õket kiírtani? (többi lent)

Próbáltunk már diófaleveleket szétszórni mert nem szeretik a szagát és vizet is raktunk ki hogy majd megfulladnak és hogy a csípés-re mi a jó?

Legjobb válasz: Lehet kapni kisállatkereskedésekben ilyen bolhaírtó port, mi azt használtunk, lehet nem kényelmes, hogy mindenhol ez van, de hatásos, én ezt ajánlom. Csípésre pedig a rossmannban lehet kapni aloevera gélt vagy sprayt(sztem a spray jobb, hamarrabb és jobban beszívódik) egy nap alatt helyrerakja a bõrt.

Lehet kapni kisállatkereskedésekben ilyen bolhaírtó port, mi azt használtunk, lehet nem kényelmes, hogy mindenhol ez van, de hatásos, én ezt ajánlom. Csípésre pedig a rossmannban lehet kapni aloevera gélt vagy sprayt(sztem a spray jobb, hamarrabb és jobban beszívódik) egy nap alatt helyrerakja a bõrt.
A kérdező hozzászólása: Köszi


Hogyan lehet teljesen kiírtani az ágyipoloskát? Vettünk rovarirtó sprayt ami nagyon erős. De 1-2 ronda kis poloskát még mindig találok néha a falon, padlón illetve az ágyamon.

Nemis az a baj hogy vannak rajtam csípések meg a családomon mert jajj eyg kicsit viszket de nemis ez a baj..hanem komolyabb..valamelyik éjszaka amikor ünnep volt és nemkellett iskolába menni azon a napon éjfél körül feküdtem le kicsi később a megszokottnál.Feltehetően már éhesek voltak a poloskák mert később feküdtem le és mikor már kezdtem volna elaludni,éreztem hogy mászik rajtam..természetesen egyből felkapcsoltam a villanyt és elkezdtem pattogni hogyha van raktam akkor essen le rollam..leis esett és egyből szétnyomtam..utánna nemmertem visszaaludni mert féltem hogy megint rámmászik és nemtudok elaludni(félek a bogaraktól).Tehát azon az estén nem aludtam semmennyit pedig reggel iskola volt..Tehát az a tanulság hogy amíg 100%-osan kinem írtjuk őket addig nem feküdhetek le 11-óránál később mert megint nemfogok tudni elaludni tőllük.

Legjobb válasz: Nem, nem az a tanulsag, hogy korabban kell nekiallj szoptatni a poloskakat, hogy összehangoljatok a bioritmusotokat! Az a tanulsag, h ki kell öket irtani! Es az se normalis h csipesek legyenek rajtatok es vakarozzatok, mar miert ne volna ez gond? Miert vagy olyan nagystilu , hogy ez nem is gond!? Csak , hogy estenkent rakoncatlanok? Menj el egy allatüzletbe es ott van tutti szer, amit higitasz vizzel es befujod vele az ágyat . Igazsag szerint ki kene dobni az ágyat , ugy ahogy van , de gondolom ezt nem lehet sajnos, mindent kidobni , amit lehet atmosni

Nem, nem az a tanulsag, hogy korabban kell nekiallj szoptatni a poloskakat, hogy összehangoljatok a bioritmusotokat! Az a tanulsag, h ki kell öket irtani! Es az se normalis h csipesek legyenek rajtatok es vakarozzatok, mar miert ne volna ez gond? Miert vagy olyan nagystilu , hogy ez nem is gond!? Csak , hogy estenkent rakoncatlanok? Menj el egy allatüzletbe es ott van tutti szer, amit higitasz vizzel es befujod vele az ágyat . Igazsag szerint ki kene dobni az ágyat , ugy ahogy van , de gondolom ezt nem lehet sajnos, mindent kidobni , amit lehet atmosni
Mire kiderült mi a baj, én is és az állataim is tele voltunk sebekkel. A poloska csípés fájdalmasabb és viszketõsebb, mint a szúnyogé. Amit tehetsz: ruhanemûket, textileket minimum 60 fokon mosni, gõzölõs vasalóval átnyomatni mindent, ha lehet, maximumra tekerve. Mosni-mosni-mosni, folyamatosan!!! Vasalni mindent, ruhát, mielõtt felveszed, ágyat, mielõtt lefekszel. (Érdemes kicsit feküdni az ágyon elõtte, hogy átmelegedjen, attól elõjönnek a dögök és akkor vasalni). Pizsama ne maradjon ki! Tehát napjában többször. Bõrdzseki, szövetkabát, szõnyeg mehet a tisztítóba, ott lehet kérni kártevõ mentesítõ tisztítást. Bio megoldás: GERÁNIUM illetve INDIAI CITROMFÛ illõolaj, ezeknek a szagát nem bírják, így ki lehet hajtani pl ágynemûtartóból. (valamit átitatsz olajjal és beteszed szekrénybe). Erre jó a petroleum is, de az nekünk sem a legjobb. Ez mindig legyen friss. Ha nincs kisállat, akkor: Protect és Profissimo márkáknak van ágyi poloska irtó szerük, ezek kb 1000-1200Ft Ha van kisállat vagy kisgyerek: Insecticide 2000 - ezt kisállatpatikában árulják, még magamra is és az állatokra is fújhatom, kb 2000-2500Ft. A vegyszeres kezeléseket hetente minimum kétszer kell csinálni.
2-es válaszát javaslom megfogadni azzal a bõvítéssel, hogy a padló, és a falak, valamit az összes bútor valamennnyi repedését fújjátok le.
Mondom, hogy a rovarirtó sprayek, amelyek nagykeresekedesekben lehet kapni, nagy üzletekben, nem elégséges, mert tojásokat is irtani kell es szpeciális szer kell. Ezt vagy megérted, vagy nem. De ha te amúgy elegedett vagy ezzel a helyzettel, akkor ez a jó.
A tanácsom egy megbízható rovarirtó cég.Mi már 2 hónapja próbáljuk kiírtani..mindenféle por, vegyszer stb...de eddig haszontalan...a csípés pedig ha neked nem gond...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) de azt hallottam hogy nemcsak ruhába meg ágynemûbe meg ilyenekben fészkelnek hanem kicsi résekben és mindenhol megél ahol fa van.Az olyan speciális spray amink van itthol ami direkt megöl mindenféle bogarat hangyátol kezdve csotányig.Már nem elõször használjuk azt a sprayt és jelentõsen öli õket mostanában nem csípkednek tehát minden jobb lett 1 fokkal.
Ja es porszivozas utan kidobni a porszivozsakot! Mert kibújnak belöle
Összeszeded az ágynemút és 90 fokon kimosod. Az ágyadat alaposan kiporszívózod, elhúzod a faltól, ott is. Ha elnyitható, a belsejét is. Még nincs vége. Forró ecetes vízzel lemosod és környékét is. Ezután befújod a szerrel és vársz. Mielõtt megágyaznál, egy erõs zseblámpafénynél átvizsgálod, és ha találsz még bogárkát, ne resteld elhívni a rovarirtókat. Ne aggódj! Nálunk muslinca repked, az is csíp és ráadásul zümmög, mint a szúnyog.
De a rovarirtó spray nem segit! Csak a poloskairtó mereg, amit szpecialisan allatkereskedesben árulnak , ampullaban es higitani kell
Mindent ki kell mosni, legalább 60 fokon! Ágynemût, takarót, plédet, ruhát, mindent! Az ágyat szedjétek szét, és minden zegét-zugát kezeljétek a szerrel. Utána 3 héten keresztül ismételjétek meg minden héten a kezelést, hogy a petébõl kikelt dögök is elpusztuljanak.
A kérdező hozzászólása: Már 4.jára hívtuk a rovarírtókat és már kezdenek eltûnni a rovarok 1-2-t még találun knéhanéha de már kezdenek kipusztulni..köszi zépen a tanácsokat okos dolgokat mondtatok mert a rovarirtók is ilyeneket mondtak és mostmár amíg kinek irtódnak zsákokban tartju ka ruhákat nem pedig a szekrényben és mindent átmostunk..a falakat is áttörölgettük, minden reggel amikor felkelek átnézzük az ágyamat hogy nincs e benne/rajta az az elsõ minden reggel és hogy megrázzuk a párnákat, takarókat..köszi szépen a tanácsokat.. :) puszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!