Találatok a következő kifejezésre: A kiságyban fejvédőnek (7 db)

Mi a különbség a tejes, a teás, vizes cumi között? Miért kell külön cumi? A rékli és a kising ugyanaz? A kórházba mit kell majd bevinni? A kiságyban a fejvédő miért kell? (amit a kiságy oldalára kötnek)

Hamarosan megszületik a kisfiam. Most kezdtünk neki vásárolgatni dolgokat, és igencsak megakadtam. Els? baba, testvérem nincs hogy láttam volna ezt-azt, a családban sincs kisbaba. Fogalmam sincs hogy mi az ami feltétlenül szükséges, és mi az ami fölösleges. Elég szerencsétlennek érzem magam, hiszen eddig azt sem tudtam hogy mi az a body. :)

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok, a kórházba vigyél rendes bugyikat ne tangát, Tena betétet, törölközõbõl 2-õt, hálóinget ami elöl gombos( szoptatáshoz ez a jó), pohár, fogkefe, wc papír, a biztonság kedvéért bimbóvédõt. Sok szerencsét.

Elõzõ vagyok, a kórházba vigyél rendes bugyikat ne tangát, Tena betétet, törölközõbõl 2-õt, hálóinget ami elöl gombos( szoptatáshoz ez a jó), pohár, fogkefe, wc papír, a biztonság kedvéért bimbóvédõt. Sok szerencsét.
Evõeszközt is vigyél mert nem adnak! A cumik között pedig az a különbség hogy az egyiken nagyobb a lyuk mint a másikon. Ugye a sûrû dolgokhoz (pépek, fõzelékek) a nagyobb lyukméretû, a hígabbakhoz(víz, tej, tea) a kisebb.
A szobában elég a 22-23 fok de ha fürdeted akkor 26 legyen. A rékli és a kising már elavult, bodyt szoktak használni. Télen is ki kell vinni mert a friss levegõ kell. A fejvédõ azért kell mert ha már sokat mozog az ágyban és feljebb csúszik ne üsse be a fejét a rácsba. A cumidologról nem hallottam nekünk nincs külön cumi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
-tejes, teás, vizes cumik a lyuk méretében különböznek -hogy érted a "külön" cumit? a nyugtatócumi tök más mint az üvegre tehetõ cumi -a kiságyba azért kell fejvédõ, mert különben beüti a fejét, illetve a kezét lábát kidughatja arácsok között - télen is ki kell vinni a babát minden nap egy órára, bár vannak, akik szerint minusz 5 fok alatt már nem annyira nyerõ

Hahao! Meddig volt fejvédő a kiságyban?

Kisfiam 7 hónapos és lecibálj,a gyürködi, játszik vele. Lassan nem szükséges?

Legjobb válasz: én a minap vettem le,szintúgy emiatt.. letépte és megbomlott és az ujjára csavarta az összes lebomló szálat.. hát ez van ! 9 és fél hónapos kisfiú..

én a minap vettem le, szintúgy emiatt.. letépte és megbomlott és az ujjára csavarta az összes lebomló szálat.. hát ez van ! 9 és fél hónapos kisfiú..
Nekünk egyáltalán nem volt.
az én fiam 10 hós és használjuk, azaz nálunk körbe rácsvédõ van, mivel mindig beveri a fejét. duplapántos, alul-felül kötõs így nem tudja leszedni. ha a te babád nem fejeli le az ágyrácsot akkor akár le is veheted, vagy ha elég tágas az ágya. a miénk a pici sztenderd kiságy, így elkerülhetetlen hogy ne verje be mindig a kis buksiját.
2, 5éves a kicsi, és még fent van a fejvédõ a kiságyban(99, 98%ban használaton kívül van amúgy az ágyikó)
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. Ilyen körbe rácsvédõt hol lehet venni? Az jónak tûnik. Összevissza forog benne.
olyat, ami körbeér, én még nem láttam. én kettõt raktam a kiságyba, így ér körbe. más ugyan a mintája, de legalább nem unalmas :) és igen, olyat keress, aminek alul-felül van kötõje, vagy biztonsági gémkapoccsal tudod rögzíteni.
Én 4 hónapos korában vettem le.Igazából nem is láttam értelmét, hogy fent volt.Így jobban szeretem a kiságyat, hogy nincs rajta.Most 10 hónapos, és csak lecibálná, szerintem. Õ a kiságyba van szoktatva alváshoz. Elaludni, csak mellettünk, viszont utána a kiságyban alszik, mert átrakjuk.Meg sem moccan...
2, 5 éves fiam leesésgátlós ágyára is feltettem még, olyasmi, mint ami a belinkelt képen is van. Persze nem ér körbe, de jó, mert kuckósabb tõle az ágya és nem üti be annyira fejét, lábát, mert nagy fészkelõdõs.

Mivel van kitömve a fejvédő a kiságyba?

Vettem egy fejvéd?t és elég vékony azt szeretném ha vastagabb lenne. Mi a neve annak a vattaszer? anyagnak?

Legjobb válasz: Azt hiszem vatelinnek hívják.

Azt hiszem vatelinnek hívják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) )
Igen, vatelin.


Nagyon vékony párnát tehetek féléves babám feje alá? A kiságyhoz adták a takaróval, fejvédővel, eddig nem mertem odarakni neki.

Legjobb válasz: Alá teheted, az annyira vékony.Én már ennyi idõsen tettem egy kicsit vastagabbat is. De bizti sokan írják hogy nem kell mg az.

Alá teheted, az annyira vékony.Én már ennyi idõsen tettem egy kicsit vastagabbat is. De bizti sokan írják hogy nem kell mg az.
Én sem mertem odaadni neki, úgyhogy csak sima textil pelus volt a feje alatt.
Nekem is van ilyen párnám ami a takróhoz meg a fejvédõhöz járt. Én már mikor hazahoztuj a kórházból azóta használom neki. Csak akkor vesze ki a feje alól ha hason alszik mert akkor összegyûri. Most 4 hós és semmi baja nincs tõle. BÚÉK
Én is használom elsõ perctõl kezdve, és még rakok rá egy textilpelust. Ha bukik, azt könnyebb cserélni, mint minden nap mosni a párnát. De azt meg azért nem szeretem, mert õ minden fekvõ helyzetben képes összegyûrni a textilpelust. 3 hónapos a fiam, semmi baja tõle.
Nálunk a védõnõ pelenkát javasolt (textil), bár azért is talán, mert születése óta hason alszik. Amelyik baba háton alszik, annál szerintem nyugodtan lehet vékony párnácska.

A kiságyban a fejvédőnek feszesnek kell lennie?

Valahogy, olyan laza.... Jó ez így? 60*120-as a kiságy, 33*204-es a fejvéd?. Lehet, hogy nagy?

Legjobb válasz: szerintem feszesnek kell lenni, nehogy belekeveredjen

szerintem feszesnek kell lenni, nehogy belekeveredjen
Nálunk feszes, szerintem ha trükkösen kötöd fel, nem lesz laza. Érdemes picit "meghúzni" ahogy megkötöd. Nekem is laza volt, de ha kellett, nem ott kötöttem meg, ahová pontosan esett a kötözõje, hanem egy ráccsal arrébb. Bevált!
NÁlunk lazára van állítva. Bármennyire is szorosra kötöttem az én pici aranyos lnyom mindig kilazította. Az egyik kötötzõjét sikerült le is szakítani. Én ikább lazábbra hagyom, de csak annyira, hogy ne gabalyodjon bele. Így nem is rángatja :) . egy 4, 5 hónapos kislány anyukája

Mikortól rakjam le a kiságy rácsát? + Fejvédő?

5 hónapos a babám, nagyon mozgékony, forog, állandóan húzza fel magát, hogy ülni akar stb. Eljött már az ideje, hogy lerakjam a kiságy rácsát legalulra? Vagy ráér még?

Legjobb válasz: Jobb,ha lejjebb teszed az ágyat. A fejvédõre pedig semmi szükség. Nem lát ki miatta az ágyból. Ha beveri a fejét az ágy rácsába,akkor sem lesz semmi baja tõle. Sõt,ha egyszer-kétszer beveri,akkor fordulásnál vigyázni fog. Okosak a babák.

Jobb, ha lejjebb teszed az ágyat. A fejvédõre pedig semmi szükség. Nem lát ki miatta az ágyból. Ha beveri a fejét az ágy rácsába, akkor sem lesz semmi baja tõle. Sõt, ha egyszer-kétszer beveri, akkor fordulásnál vigyázni fog. Okosak a babák.
Szerintem is jobb, ha már lejjebb rakod. Nekünk még a mai napig fent van a fejvédõ (állatos), 2 éves lesz a kisfiam :) Mégiscsak otthonosabb, mint a rácsok szerintem :)
Semmi baja nem lesz. ennél nagyobbakat fog majd esni, ehhez szokjál hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!