Találatok a következő kifejezésre: A kettes miért (58 db)

Valaki legyen szíves elmagyarázni, hogy a 21E tizenhatos szrendszerben miért lesz 1000011110 a kettesben?

Eddig azt hittem értem a logikáját, ahogy az összes hexa számot, ezt is tagjára bontottam, így a 2 az '10', az 1 az '1', az E pedig '1110' kettes szrendszerben. Ha egymás mellé írom, ez 1011110. Mit rontok el? próbáltam úgy, h egyben néztem a 21-et, úgy sem jön ki... Mit kezdjek tehát azzal, ha két számjegy van a hexa számban? : (

Legjobb válasz: http://easycalculation.com/hex-converter.php a kettes és tizes számrendszerben ha egymáshoz viszonyítod, akkor 2 = 10 Ha viszont a kettest a tizenhatoshoz, akkor 2 = 0010 Ahogy a fenti táblázat is számol: 2 (hex) = 0010 (bin) 1 (hex) = 0001 (bin) E (hex) = 1110 (bin) Ha ezt egymás után is leírod, akkor kijön a hex-bin váltásban a 001000011110. Ha viszont a hex számot elõször dec-be majd bin-be váltod, akkor lesz 101110

http://easycalculation.com/hex-converter.php a kettes és tizes számrendszerben ha egymáshoz viszonyítod, akkor 2 = 10 Ha viszont a kettest a tizenhatoshoz, akkor 2 = 0010 Ahogy a fenti táblázat is számol: 2 (hex) = 0010 (bin) 1 (hex) = 0001 (bin) E (hex) = 1110 (bin) Ha ezt egymás után is leírod, akkor kijön a hex-bin váltásban a 001000011110. Ha viszont a hex számot elõször dec-be majd bin-be váltod, akkor lesz 101110
Azért rontod el mert lesprólod a nullákat. Hexában négy bináris bitet tárolunk: 2 = decimális 2 = bináris 0010 1 = decimális 1 = bináris 0001 E = decimális 11 = bináris 1110 Most fésüljük össze: 0010 0001 1110 Az elejérõl a két nulla elhagyható.
A kérdező hozzászólása: Végre értem. Köszi mindkettõtöknek.
Hexa E természetesen decimális 14, elütöttem a 11-et, ami hibás. A bináris ábrázolás már jó.

Miért volt értelme az ikarus négyes sorozat bemutatása után még több, mint egy évtizeddel is gyártani a kettes sorozatot?

Esetleg olcsóbb volt el?állítani a 15 centivel magasabb padló szint miatt?

Legjobb válasz: az más kérdés hogy a kettes sorozat sokkal strapabíróbb...

az más kérdés hogy a kettes sorozat sokkal strapabíróbb...
magyarországon hiába keresed a dolgok értelmét, nem vetted még észre?:D
A kérdező hozzászólása: Privátban írsz nekem, ha küldök neked e-mailt? -már csak azért kérdezem, mert nem tudom hol kell beállítani, hogy nekem is lehessen privit küldeni.
Oké! Rendben...
A kérdező hozzászólása: Jah... -ne is mondd utolsó, ismerem a törléssel kapcsolatos dolgokat ezen az oldalon. Ezért jobbak ilyen célra a buszos topicok. :) Mind a mellett mesélhetnél, biztos tudnál pár érdekes dolgot írni.
Az Ikarusnál dolgoztam 14 évig. A 90' es években a mi gyárunk már nem gyártott 200-as buszokat csak pótalkatrészt hozzá. (Nem tudom Szvár.-on mi ment akkor.) A 400-as család már a hetvenes évek végén kész volt a gyártásra. De sajnos sok -elõbb már felsorolt- ok miatt nem gyártották. Szerintem a volánok nem vennének 200-as buszt, ha az drágább volna mint a 400-as. Többet nem merek írni az Ikarusról, mert már egy hozzászólásomat így is törölték hasonló témában, ahol az általam tapasztaltakat próbáltam megosztani.
Semmi! Az eredmény a magyar buszgyártás halála lett. Persze ez csak az egyik elsõ kiváltó ok volt. Utána még számos lehetõsége lett volna a cégnek visszakapaszkodnia, de rendre mint "falakba" ütközött. Sajna...
Nap mint nap Ikarusozok 40 km-t. Reggel 200 délután 400 (bár néha MAN fos jön) 200 ezerszer kényelmesebb, a 400-nak olyan kényelmetlen ülései vannak hogy az nemigaz S:
Szerintem is sokkal jobbak és erõsebbek a 200-asok és nekem nem is tetszenek annyira a 400-asok.
A 200-asok strapabíróbbak, és nemcsak olcsóbbak voltak, de a karbantartásuk is olcsóbb. Jókis RÁBA-híd, D10-es motor, és kimegy a világból ha úgy van kedve.. A 400-asok meg váztöröttek, sok gyerekbetegségük van mind a mai napig, szûkek... Bár én trolizok, de a GVM-eket (280T) sokkal jobban szeretem, mint a 300-asokat (435T). Megbízhatóbbak, erõsebbek
Hát én 400-asokkal szívesebben utazok mint a 200-asokkal. Nekem kényelmesebbek igaz nem mennek olyan gyorsan a 435ösök mint a 280-asok. Meg azért az alacsonyabb padlószint sem mindegy (az idõseknek mert nekem viszont mindegy) és hát a 284-es nem lett vmi siker széria. 16:45ös voltam
hát a 400-asok se lennének olyan rosszak, fõleg a ragasztott ablakos 412, csak már ezekbõl kispórolták az anyagokat...
a 200-as sokkal jobb szerintem, mint a szar 400-asok
A 200-as sorozat a keleti utakat jobban bírta. Tõlünk keletre nem igazán volt kelendõ a 400-as. Igaz van Lengyelben és Oroszban is 400-as de nem annyi. 400as váza már nem volt olyan erõs éss inkább nyugatra akartak vele nyitni hát nem jött össze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:D-mondjuk igaz az opel astra a vw golf és a renault clio esetében is elgondolkodtam már ugyan ezen.
Opel asta Classic VW Golf Rabbit az elõbbit 5 évig gyártják (az elõdmodellt) a golf rabbit pedig mexikóban az 1es (esetleg 2es) golf egy az egyben. Azért érte meg mert az Ikarus elsõsorban a 200as szériával tarolt külföldön (szu) és azt is engedhették meg maguknak a tagállamok a jóval fejlettebb és drágább 400assal szemben. Azt rendelték azt gyártották. Amúgy valószínüleg az elcsúszott (túlrendelések miatt) így tudták csak leszállítani az összes megrendelt autóbuszt.
Adatmódosítás. Lehessen neked e-mailt írni a kérdéseidnél, válaszaidnál (e-mail címed nem válik publikussá, csupán rajtunk keresztül tudnak e-mailt küldeni a bejelentkezett felhasználók):

A buszosok miért indulnak mindig kettesben? Akkor az egyesnek mi értelme van?

De láttam olyat is, hogy kapásból hármasban indult mindig. Odáig értem, hogy er?s dízelmotor és elbírja, de károsanyag kibocsátás, fogyasztás és kopás szempontjából mennyire el?nyös, vagy hátrányos?

Legjobb válasz: Elõször én sem értettem, miért járnának párosával. Elképzeltem, ahogy baktat a sok édes pár a garázs felé. :DD (10:12 voltam.)

Elõször én sem értettem, miért járnának párosával. Elképzeltem, ahogy baktat a sok édes pár a garázs felé. :DD (10:12 voltam.)
Akkor vannak többen, ha messzire kell menni, pl másik országba. Mivel nem vezethetik le az egész utat egyedül, kell a váltás.
egyáltalán nem árt meg a busznak ha kihagyja az egyest, teherautókat, munkagépeket, buszokat általában nagyon rövid eggyel csinálják, hogy legyen olyan fokozat is , amiben nehéz körülmények között meglehet mozdítani a jármûvet ( pl hegynek fölfelé elindulás , pótkocsival, utánfutóval) normál használatban ezért ezt kilehet hagyni, és a gk vezetõ így kezdhet 2.-3.- ban is elindulni
A kérdező hozzászólása: Elsõ: Sebességi fokozatra gondoltam. Második: Köszi, érthetõ.
Még annyi, hogy, az 1-es nagyon rövid. Gondolj bele például, hogy városi buszoknál a 60-70(-80) km/órás végsebességre jut 6-7 fokozat.
Teherautóknál is gyakran kettesben indulnak, ha üres vagy nincs full megrakva. Ha tele van, akkor kellhet az egyes.
Ja nem, bocs, 10:23 voltam.
Egyszer a buszban elromlott az automata váltó. Kéziváltással (nyomógombos váltómû) simán ment 2-esben 35-ig. Jó fokozat lehet a II-es, mert indulni is lehet benne, de haladni is, ha muszáj.
Nana, a városi buszoknál általában 3, max 4 fokozatú a váltó!


Soha sem kettesben akarnak velem randizni a fiúk. Miért?

Nemrég ért véget egy hosszabb kapcsolatom,és azóta sokan írogatnak facen,sok srác hívott találkozni,de csak pár volt,akivel szívesen találkoztam volna. Viszont ők meg soha nem úgy hívtak,hogy kettesben lettünk volna,hanem úgy,h ott lettek volna a haverjaik is. Többször is elhívtak,de hol egy haverjukkal lettek volna,hol többel,és hol úgy,h a haverja és a haverjának a csaja. Egyszerűen nem értem...ennyire félnek tőlem? Dehát én is egy csendesebb,félénkebb fajta lány vagyok,és mégsem viszem magammal a barátnőmet...a randi kettőnkről kéne,h szóljon,egyébként is csak úgy tudnék sztem feloldódni. Most is van egy ilyen srác,iszonyatosan bejön nekem,3szor elhívott már,de sosem kettesben lettünk volna. Én is elhívtam őt egyszer,akkor kettesben lettünk volna,de arra meg nemet mondott.:( Egyébként mikor megismertük egymást (strandon váltottunk pár szót),akkor is ott voltak a haverjai. Pedig egyébként nem tűnik ő félősnek.:D Mit csináljak? Nagyon szeretném,ha összejönne a dolog... 20/L

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy nem is randira hívott, hanem egy baráti összeröffenésre? Talán félreértetted... :-\

Nem lehet, hogy nem is randira hívott, hanem egy baráti összeröffenésre? Talán félreértetted... :-\
gyere :D elhívlak én :D Fogalmam sincs mért nem csak téged hívnak, lehet nem úgy tekintenek rád mint nõ hanem csak mint egy barát.
Nézd, én is néha így hívok el csajokat, fõleg ha van közös baráti kör. Egyszerû az ok: elõször én ezt nem randinak tekintem, csak felmérem, hogy lehetne-e köztünk valami, egyáltalán õ akarná-e. Az ilyen haveros összejövetelekben is vannak olyan szakaszok ahol kicsit már beszélgetõsebb a légkör, olyankor szoktam a kiszemelttel kicsit beszélgetni, hogy lenne egyáltalán értelme elhívni. Ha igen, akkor eleve könnyebb élõben, mint mondjuk x hét/hónap után csak úgy felhívni v. ráírni facebookon (utóbbitól eleve kiráz a hideg). 29F
Talán mert mégse vagy akkora ász csaj, és nem randira hív minden pasi aki az utadba kerül, hanem csak haverkodnak
A kérdező hozzászólása: A pasik miért akarnának csajokkal haverkodni?:D Hát nekem nem úgy tûnik, mert bókolgatnak is. De aztán lehet...
Huhha te is aztán maradi lehetsz... Miért ne akarnának haverkodni? -.- Inkább örülnél neki, hogy nem csak a p*nát látják benned, hanem az embert is. Sok férfiból ez hiányzik. N

A nők miért mennek kettesével pisilni?

Pasiknál még megérteném hogy fogják a másiknak. De n?knél... :D

Legjobb válasz: pletykálunk elõtte, közben utánna azért.

pletykálunk elõtte, közben utánna azért.
Mert olyankor beszélik meg, kinek melyik pasi jön be:)
Kicsit hosszú, de ha végigolvasod pontosan érteni fogod a miértjét :D Nõknek pedig kötelezõ olvasmány, ha eddig még nem tettétek meg: http://cotcot.hu/cikk/2009/02/16/a-nagy-titok-a-nokrol-es-a-..

A robogóm miért nem akar kettesbe váltani?

Húzom neki, és csak egyesbe döcög, nem akar kettesbe váltani! Mi lehet a baj? Arra gondoltam hogy a keverékbe túl sok az olaj, vagy a kipufogóba sok trutyi gyűlt össze.

Legjobb válasz: Úristen... Na, a kezdeti sokk után visszakérdezek: milyen robogód van?

Úristen... Na, a kezdeti sokk után visszakérdezek: milyen robogód van?
A prózaibb hiba az, hogy csúszik a kuplung (mert hogy az is van benne ám, csak röpsúlyos!)
A kérdező hozzászólása: Ment zöld!
Pl. rossz tömegû görgõ van a variátorban, és vagy túl kis, vagy túl nagy fordulaton indulna meg a robogód, amikor nincs benne elég erõ, emiatt aztán amíg nem áll be a fordulat megfelelõre, addig olyan lesz, mint a csiga.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi lehet a baj, ha pl 100méterig megyek 10-el, aztán pedig begyorsul 60-70-re?
A variátorban nincsenek sebességi fokozatok... Ezért hívják fokozatmentes hajtásnak. Ennek értelmében se magától se ösztönzésre nem vált, ugyanis nincs hova... Így mûködik: http://www.robogo-hangolo.hu/wp-content/uploads/2012/05/2007..
Nah elõször olvass utána, hogy mûködik a variátor, nézz róla videót, és aztán gyere vissza.
A kérdező hozzászólása: Bár a variátor azt jelenti hogy magától vált. Igen, van benne, de ez az hogy nem vált magától csak ritkán
Ez "csak" egy robogó, mint bármelyik más. Fokozat nélküli váltója van (variátor), tehát csak húzod a gázt, vagy a féket. Nem kell kapcsolgatnod, és õ sem kapcsolgat...hagyományos értelemben persze.
A kérdező hozzászólása: Hát fogalmam sincs.
Ööö, izé, az nem variátoros?
A kérdező hozzászólása: Aprilia Atala Hacher
Halgass az elõttem írókra, csak megerõsíteni tudom a véleményüket!
A kérdező hozzászólása: vagyis úgy volt h lenyekkent a berugókar ahogy ráléptem
Vagy simán kilazult a berúgókar és lenyeste a menetet, vagy valami belül szállt el. Lenyeste a fogakat, vagy elreccsent a berúgótengely. Milyen Simsonod van? Bár annyira nem lényeg. Szedd le a baloldali deknit és nézd meg, hogy nincs-e valami gáz.
A kérdező hozzászólása: hát a berugókart meghúztam de akkor se lett semmi mert ha erõsebben ráléptem akk megint lenyekkent..am simson s51 n
Pont mint az enyém. Most szedtem szét darabokra csapágycsere miatt. Váltóolaj van benne? Ha igen, akkor engedd le valami edénybe az alján lévõ csavarral, és szedd a le a berúgó és a váltókart, csavard ki a 6 csavart ami tarja a deknit és ott nézz körül.
A kérdező hozzászólása: igen van benne váltóolaj!
A kérdező hozzászólása: utolsó hozzászóló.a tiédnek mi volt a baja?
Nekem csak fõtengelycsapágyat kellett cserélnem, "csak". Amúgy én vagyok az elsõ válaszoló is. Viszont így jobban megtudtam, hogyan is mûködik a berúgószerkezet. annyira sok minden nem szállhat el. Lehet, hogy a fogaskerekek letörtek, de elvileg akkor is mennie kéne. Vagy hátul van a racsni, az is lehet, hogy elkopott. De inkább vidd szerelõhöz, és fizess neki 5-10 ezer forintot, inkább mint tönkretedd. Én is szétszedtem, de összerakást inkább profi szerelõre bízom, nehogy valami gubanc legyen.
A kérdező hozzászólása: hát valójában apumé a motor és õ simsonszerelõ-profi...már csukott szemmel is összerak egy simsont:) köszi mostmár nagyjából vágom én is mi a helyzet vele:)

A férfi, akivel "nagyon jóban vagyunk" (hivatalosan nem vagyunk együtt), amikor kettesben van velem egyszerűen egy tündér. Annyira édes tud lenni, hogy az már fáj. A barátai előtt azonban már más a helyzet. Miért?

A legközelebbi barátai el?tt, akik azélrt sejtenek vcalami kett?nkr?l, normális, de mások el?tt nemhogy nem túl kedves, de iszonyatosan bunkó! NAgyon csúnyán beszél velem, durva és nem egyszer megalázott már nem is kicsit. Miért teszi ezt? :\'( Én szeretem ?t, és így még jobban fáj.

Legjobb válasz: Nem mer Téged vállalni a többiek elõtt! De ez idõvel változhat, szerintem várd ki, jó lehet ez még!

Nem mer Téged vállalni a többiek elõtt! De ez idõvel változhat, szerintem várd ki, jó lehet ez még!
Mert bunkó!
Szerintem keress mást, de gyorsan. Ez a férfi nem szeret igazán!!!
Ha nem mer vállalni - sõt bunkó - NAGYON HAMAR hagyd ott!!! Késõbb csak rosszabb lesz!

Emberek, akik ezt csinálják, válaszoljanak: miért ültök a buszon a kettes üléseknél a külső ülésre, és nem a belsőre?

egy amúgy közepesen teli buszon, ahol mondjuk még van egy csomó hely, miért ÁLLSZ be közvetlenül az üres helyek elé, hogy mindenkinek át kelljen esnie rajtad, ha le akar ülni, ahelyett, hogy valahol máshol állnál, vagy LEÜLNÉL?

Legjobb válasz: Azért ülök a külsõre hogy ilyen kis köcsögök mint Te ne oda üljenek mellém.

Azért ülök a külsõre hogy ilyen kis köcsögök mint Te ne oda üljenek mellém.
"és mi van ha engem nem érdekel hogy neked hogy kényelmes, és nagyon utálok idegeneket szólítgatni?" Senki nem kötelez arra, hogy a tömõközlekedést igénybe vedd!
Azért mert kényelmesebb a külsõ ülés, mint a belsõ a fal mellett nyomorogva. De szerencsére a jóisten teremtett neked szájat, hogy ki tudd nyitni és meg tudj kérni engem, hogy engedjelek beülni bentre. Én pedig udvarias vagyok és beengedlek. Utána meg ki, ha hamarabb szállsz le mint én. Azért, mert te sem szereted, ha ülve egy másik ember tehénkedik bele az aurádba, ha körülötted ott egy csomó üres hely, ahol tudna állni úgy, hogy nem lóg valaki intim szférájába. Én sem szeretem. Ezért állok az üres üléshez. De szerencsére a jóisten teremtett neked szájat, hogy ki tudd nyitni és meg tudj kérni engem, hogy engedjelek lelülni az ülésre. Én pedig udvarias vagyok és beengedlek. Utána meg ki, ha hamarabb szállsz le mint én.
"és mi van ha engem nem érdekel hogy neked hogy kényelmes, és nagyon utálok idegeneket szólítgatni?" Akkor szarul jártál, és végigállod az utat. Néma gyereknek anyja sem látja a fától az erdõt. :-) Én sem szeretek idegen embereket szólongatni, és ha bentre ülök, akkor meg kell szólítani téged.
"mi az hogy kényelmesebb a külsõ ülés? jobban ki van párnázva?" Nem vagy egy nagy darab ember ugye?:) Nekem hál Istennek nem kell sokat buszozni, évente 1-2 alkalommal csak. De én is mindig a külsõ ülésre ülök. Mert belül nem férek el. 195 magas vagyok és olyan 95 kg. Ha belülre beülök és mellém ül valaki akkor nem férnek a térdeim. Terpeszbe kell ülnöm. ez meg csak úgy megy, hogyha kívülre ülök. Meg ha ül mellettem valaki a vállaim se férnek el normálisan.
Utolsó voltam. Arról nem is beszélve, hogy belül ülve kibambulsz az ablakon és elmerülsz a saját kis gondolatvilágodba. A folyosó felõli ülésen bámulhatod a körmödet vagy az öledet...
A kérdező hozzászólása: ez két külön kérdés volt, ha nem egyértelmû. nagyon régóta foglalkoztat már ez a dolog.
Nem, mi azok a típusok vagyunk, aki hozzá mer szólni a másik emberhez a BKV-n ha akar valamit.
buszon a nyomorékok ztaznak.üdv:alfás :-)
Mert vagy foglalom a helyet valakinek, vagy nem akarom hogy mellém üljenek. Ha megkérnek rá, akkor természetesen leülhetnek mellém. Általában megúszom és nem kérdezik meg. (persze csak ha nem foglalom a helyet)
Ha meg belülre ülök, akkor én verekedhetem át magamat a külsõ ülésen ülõkön, ugyanott tartunk...
Én mikor babát vártam, akkor elõre és kívülre ültem, hogyha valami gond van, tudjak szólni a sofõrnek.
A nagyobb mozgástér miatt kényelmesebb kívül ülni és mivel first come, first served alapon jutsz helyhez, én azt szoktam választani, ha nem zsúfolt a járat (zsúfoltság esetén azonban az álló utasok az arcodba nyomják a genitáliáikat, szóval akkor inkább a belsõ ülés a nyerõ). Mindenesetre ha valakin látom, hogy le akar ülni (ezt azért némi rutinnal ki lehet szûrni), akkor megpróbálom felvenni a szemkontaktust és felkínálni a lehetõséget, hogy üljön be. Aki annyira nyuszi, hogy egy kultúráltan kinézõ huszonéves srác e jó szándékú metakommunikációjára sem reagál, az így járt, majd más ül le helyette. Egyébként is úgy vélem, mi magyarok túl keveset kommunikálunk egymással, fõleg az utcán és utazás közben, más népekhez képest. Nem egyszer sikerült már ilyen leültetõs akciók során szóba elegyednem random emberekkel és néha egész jó arcokkal lehet így összehaverkodni. Szóval, nem egyértelmûen rossz szokás ez szerintem.
Én nem férek el belül a 180 centimmel, ha beül valaki velem szemben. Kívül viszont ki tudok fordulni oldalra kicsit, így elférek.
Azt a roha_dt életbe, ilyen primitív dolgon problémázni, hogy ki ül belülre, meg kívülre, meg ki áll a szabad ülés elé... Lehet én vagyok a nyomorék, de nekem ezernyi más bajom is van ennél, akár távolsági, akár helyi járat (BKV). A büdös, koszos emberek, általában télen nyáron piszok meleg van a villamosokon, buszokon, a jegy-bérlet árak, feszt pofázó, baromi hangosan viháncoló, zenét hallgató egyének, a kéregetõk, koldusok, a retek, a mocsok ami alapból a buszok 70-80%-án jelen van. Elképesztõ, ne legyen ennél nagyobb örömöd az életben, mint megérteni azt, hogy miért nem a belsõ ülésre ülnek utastársaid...
Én meg azért ülök kívülre, hogy ha nem megyek végig, csak pár megállót, akkor ne üljön be mellém valaki és ne kelljen kipréselnem magamat. Illetve, hogy nekem se kelljen megkérnem, hogy adjon helyet. Szóval, ha le akar ülni, akkor megkér arra, hogy engedjem be, vagy áll.
:DDDDDD Én nem vagyok az a típus mert a kabatomnak már alapból van helye ----> melletem
A kérdező hozzászólása: ti egyébként ugyanazok az rohadt idegesítõ emberek vagytok, akik télen a hosszú szövetkabátjukat nem rakják be maguk alá hanem átlógatják a másik ülésre, hogy most ne tudd eldönteni hogy rá merj-e ülni vagy szólítsd meg?
A kérdező hozzászólása: mi az hogy kényelmesebb a külsõ ülés? jobban ki van párnázva?
A kérdező hozzászólása: és mi van ha engem nem érdekel hogy neked hogy kényelmes, és nagyon utálok idegeneket szólítgatni?
A kérdező hozzászólása: de amúgy a nagyon leülni szándékozó emberek akkor is le fognak melléd ülni, ha nem akarod, csak én ezt nem szoktam, mert tényleg soha az életben nem szólítanék meg senkit bkv-n, annyit nem ér az egész. csak az elmélet érdekelt. egyébként általában én is azt szeretem, ha nem ül mellettem senki, szóval értem a dolgot, viszont vagyok olyan empatikus, hogy ha nincs egyes ülés, akkor a kettesnél a belsõre ülök, mert magamból indulok ki, aki ugye sose kérne meg senkit hogy beülhessen. de nyilván mindenki máshogy gondolkozik, és örökké gyilkos szemmel fogjuk egymást figyelni a buszokon :(
A kérdező hozzászólása: "Senki nem kötelez arra, hogy a tömõközlekedést igénybe vedd!" azért ezt az állítást remélem nem gondoltad komolyan. diák vagyok, nem járkálhatok kocsival iskolába, haver. egyébként tényleg azzal még annyira nincs bajom ha valaki azonnal beengedi a másikat a belsõ ülésre, de egy csomóan még fel sem állnak hogy be tudjon ülni az illetõ, annyira lusták és bunkók...
Állításod szerint te belülre ülsz. Viszont így hogyan kezeled azt a problémád, hogy nem szólítanál meg senkit a buszon? Végigutazol a végállomásig, ha a melletted ülõ is addig utazik, vagy azért szólsz neki, hogy kérem, legyen szíves kiengedni?
"és mi van ha engem nem érdekel hogy neked hogy kényelmes, és nagyon utálok idegeneket szólítgatni?" És mi van ha engem meg az nem érdekel hogy neked hogy jó, meg te mit szeretsz és mit nem? Mert tegyük fel vagyok akkora önzõ patkány hogy a saját komfortom elõkelõbb helyen van a prioritásaim listáján mint a tied, és olyan magasról szarok rád hogy a RedBull Stratos akart szponzorálni.
Szerintem azért, mert nem akarják, hogy oda üljön valaki melléjük... Én is ilyen voltam régen, mindig kívülre ültem, de ma már [email protected]
A kérdező hozzászólása: 20:11-es, ezt meg lehet oldani szó nélkül is, táskával és egyéb hatezer cuccal vagyok legtöbbször, és amint elkezdek pakolászni, mindenki veszi az adást.
Azért ülök kívülre hogy a redvas büdös ember ne üljön mellém szal szoptad.. :)
A kérdező hozzászólása: amúgy tényleg hihetetlen, hogy mennyi bunkó ember létezik, eddig nem is gondoltam volna, hogy a buszon ülõ emberek mind ennyire parasztok, és akik a külsõ ülésre ülnek, mind ilyen visszataszítóan gondolkoznak, és nincsen bennük semmi empátia...
Én ezt úgy oldom meg, hogy inkább le se ülök.. Beállok a csuklóba, és ott egész kényelmesen lehet támaszkodni, ha olyan a pozíciód. Ha meg mindképpen le akarok ülni, akkor igyekszem egyes ülésen helyet foglalni. Ha meg csak dupla ülés van, akkor én is kívülre ülök, ha valaki leül, megszólít. Nem hiszem, hogy egy ápolt külsejû, normális 15 éves sráctól félni kellene. Azért ülök kívül, mert imádom amikor leülök belülre, és az amúgy sem kis termetû öregasszony leül mellém 6 zacskóval, utána meg ha leszállnék, és megkérem hogy engedjen ki, meg nem mozdulna, szóval verekedhetem ki magam a helyrõl. Egyik kedven sztorim az, hogy barátnõmmel utaztunk a buszon, erre az öreglány konkrétan rámkiabál, hogy engedjük leülni. Mondom ne haragudjon, de 30 centivel odébb ott van egy másik, egyes hely, és mi meg szeretnénk ketten ülni. Neki az nem jó, hova teszi a 3 tömött zacskóját? Mondom én meg a barátnõmmel vagyok, és az a 2-es ülõhely 2 emberre, nem 1 emberre, plusz a cuccaira van kitalálva. Aztán már a sofõr tette helyre a vénasszonyt, mert másba is belekötött. BKV, én így szeretlek.:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!