Találatok a következő kifejezésre: A kertben kutyák (112 db)

Hányszor vigyem a kerti kutyámat sétáltatni egy nap?

Nyáron egy nap többször is kiviszem sétálni a kutyusomat, de de hétköznap csak egy nap egyszer szombat vasárnap 2× szünetekben többször is . Ti hogy csináljátok?? (ink. sulisok irjanak)

Legjobb válasz: Én minden nap 1-szer viszem 1-2 órára.(sulis vagyok,a kutya kerti)

Én minden nap 1-szer viszem 1-2 órára.(sulis vagyok, a kutya kerti)
Én elviszem egy órára mikor hazajöttem a suliból, egy órára kb 5-6 óra felé, meg fél órára kb 8-9 óra felé... + egy csomót játszok vele a kertben is, így eleget van mozgatva. :)
Egyszer viszem pár órára, mert itt nem az a lényeg hogy tudjon pisilni meg kakilni hanem hogy szórakozzon.
Mi egyszer sétálunk egy nap, 1-2 órát, nyáron akár 3-at is elvagyunk, meg persze megyünk fürdeni a Dunába, meg van a környéken egy bányató is. Nagytestû kerti kutya.
Én is suliba járok én hétköznap minden féle képpen kiviszem minimum 2 órára ha hétvége van akkor háromszor is kiviszem pedig ott van az egész kert, de én jobban szeretem ha a kutya egynap töbször is kibontakozhat..:D
2 órát sétáltatom naponta, ha tudom, hogy délután lesz idõm, akkor délután viszem egyszer, ha nem lesz, akkor suli elõtt fél órára és utána 1, 5-re.

Tényleg rossz ember az, aki a kerti kutyáit nem viszi minden nap sétálni?

A kutyáim hatalmas területen mozognak szabadon,láncot,kennelt,nem ismerve.Játszok velük,tanítom õket-a kertben;ha jó idõ van,sétálni is elmegyünk.Viszont nem mindennap.Nem is tanulok itthon,ezért a távol töltött napok értelemszerûen kimaradnak,ha itthon vagyok,igyekszem velük minden nap tenni egy sétát(általában délután),de van,hogy fáradt vagyok,dolgom van,olyankor be kell érjék a kerti szórakoztatással.Meglepve olvastam,hogy itt a gazdik a kerti kutyáikat is naponta többször viszik sétálni...Én el sem merem mondani,hogy van,hogy egy hét is eltelik úgy-ha mondjuk beteg vagyok-hogy nem viszem õket sétálni,csak a kertben simogatom õket,meg labdázunk,gyakorolunk.Ezek alapján tényleg rossz gazda vagyok?

Legjobb válasz: Azért más, ha nincs rá módod, mintha egyszerûen lusta lennél. Jelen helyzetben annyit tehetsz, hogy amikor sétálni mentek, próbálod minél változatosabban, minél több helyet bejárva több ingerrel szembesíteni õket. Ettõl függetlenül ha napi szinten játszotok, tanultok, mozogtok a kertben, és lehetõségeidhez mérten viszed õket sétálni is, nem vagy rossz gazda. Lehetnél jobb, de - ahogy ezt már elõttem is leírták - ebben az országban ez már bõven szupernek számít. Nyugi :)

Azért más, ha nincs rá módod, mintha egyszerûen lusta lennél. Jelen helyzetben annyit tehetsz, hogy amikor sétálni mentek, próbálod minél változatosabban, minél több helyet bejárva több ingerrel szembesíteni õket. Ettõl függetlenül ha napi szinten játszotok, tanultok, mozogtok a kertben, és lehetõségeidhez mérten viszed õket sétálni is, nem vagy rossz gazda. Lehetnél jobb, de - ahogy ezt már elõttem is leírták - ebben az országban ez már bõven szupernek számít. Nyugi :)
Nem rossz ember. Mi sem sétálunk minden nap (igaz, ritka ha nem, de van velük foglalkozva). Ráadásul foglalkozol velük, így nincsenek elhanyagolva. Tény, hogy foglalkozhatnál velük többet is, de még mindig jobb, mint a a mai magyar átlag...
Nem vagy rossz gazda. Én azért is viszem sétálni a kertben tartott kutyámat minden nap (mondjuk nekünk is kimarad néha 1-2 nap), mert nekem is van rá igényem. Plusz se a kert nem nagy, se társasága sincs, és emellett elég nagy a mozgásigénye.
A kérdés az, hogy van-e bármi jele annak, hogy a kutyákat nem elégíti ki ez az életmód. Ha nincs, akkor jó gazdi vagy :) Magyarországon a kutyák nagy többsége ki se teszi a lábát a kertbõl :(
Mihez képest? A magyar átlaghoz képest iszonyat jó gazda vagy, a "fejlett" kutyás társadalmas országokhoz képest, meg talán kicsit durván szólva, de állatkínzó, hogy nem viszed sétálni, minden nap. Mi is kertes házban vagyunk, törekszem a napi sétákra, de van, hogy nem jön össze.Emberek vagyunk, létezik betegség, munka, család, stb van, hogy nincs idõ sétálni, csak labdázni a kertben. Amíg a kutyám kiegyensúlyozott, harmonikus, nem látom jelét, hogy frusztrált lenne, addig nem tartom magam rossz gazdának.Így téged sem.
Nem vagy rossz gazdi :)
A kérdező hozzászólása: Ez így van, alig várom, hogy vége legyen a sulinak, már csak ez az évem van hátra-akkor több idõm lesz rájuk.
Nem rossz gazda, ha rendszeresen foglalkozik vele és viszonylag gyakrabban kiviszi sétálni.
Nem vagy rossz gazda...ez valóban SOKKAL több, mint amit átlag gazdi csinál a kutyáival :) Még annál is többet ér, mint mikor panelból kiviszik 3-szor 10-15 percre pórázon és slussz

Vadászoknak meg lehet azt tenni, hogy engedély nélkül keresztül mennek a kertünkön kutyákkal, s lövöldöznek lakott területen?

igaz a kert nem zárt, nincs kerítés, de senkinek nincs elkerítve a kertje. minden évben jönnek, nem foglalkoznak semmivel, a kutyákat felidegesítik a házaknál. amelyik kutya kint van azt le is lövik. több embert is zavar. lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: lakott területen tilos lövöldözni...

lakott területen tilos lövöldözni...
A kutyát lelövik? Kóbor vagy valamelyik szomszédé? Mind1 menjetek a rendõrségre. Kert az magánterület ha jól tudom. Menj a rendõrségre magánlaksértésért..
A vadászat is szigorúan engedélyhez kötött . Fel kell jelenteni õket .
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!


Miért van az, hogy nem eszek többet, mint máskor (sőt, sokat mozgok a kertben, kutyát sétáltatok és futok is vele és mégis hízom?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ. Nem igazán értek a kalória kiszámolásához. Ezek a cselekedetek pedig nem igazán régiek. max 6hónap.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Nem igazán értek a kalória kiszámolásához. Ezek a cselekedetek pedig nem igazán régiek. max 6hónap.
A nem eszel többet kalóriában, mennyi a korábbihoz képest? Számold ki a szinten tartó kalória mennyiséged, vonj le belõle 2-300, v. 3-400, akár 500 kalóriát. A maradt kalóriát "alakítsd át" kajává, oszd szét napi legalább hat étkezésre. Ha kevesebbszer eszel, azzal pont a hízást segíted elõ, mert a szervezet rákényszerül a raktározásra. Amúgy, ha régóta végzed az említett mozgásokat, akkor hozzászokott a szervezeted, és már nem reagál rá, nem jelent számára kihívást. Valamit változtatni kell. Sissy
A 6 hónap már sok, ennyi idõ alatt bármilyen mozgáshoz, terheléshez hozzászoknak az izmok. Ajánlott 3 havonta, max 4, változtatni valamit. Nagyobb terhelés, más mozgásfolyamatok. Kondiban is javasoljuk, hogy 3 hónap után ugyanarra az izomcsoportra, egy kicsit más gyakorlatot végezzenek, mert nem fog növekedni az izom, tehát nem fogyaszt kalóriát sem. Táblázat: http://kaloriatablazat.extra.hu/ Szintentartó: http://body.builder.hu/pub_sporttap.htm4
A kérdező hozzászólása: Köszi

Milyen fajta kutyát válasszak? Két kisgyerekem van. "Kerti" kutyát szeretnék, tehát a lakásba nem engednénk be, közepes/kisméretű kutya érdekelne (a német juhászkutya nálam már nagyméretűnek számít).

Legjobb válasz: kerti törpe van, kerti kutya nincs, ha nincs mozgatva(sétáltatva), nevelve, képezve az eb akkor nem lesz egészséges se testileg, se lelkileg!

kerti törpe van, kerti kutya nincs, ha nincs mozgatva(sétáltatva), nevelve, képezve az eb akkor nem lesz egészséges se testileg, se lelkileg!
Kistestû nem való kintre, max a közepes. De kölyök korában ha fogjátok és kizárjátok, majd meghálálja egy gyönyörû vonyításkoncerttel minden éjjel. Amúgy némi infó még kéne: milyen idõsek a gyerekek? Mennyi kutyás tapasztalatod van? Milyen szõrápolást vagy hajlandó bevállalni? Mennyi szabadidõd van? Mennyit lenne sétáltatva?
Hétvégén a 2000 nm-es telkünkön töltjük az idõt, mégis viszem sétálni a kutyát. Sõt, a folyamatos "csesztetésem" eredményeként néhány ember már elviszi néha sétálni a kutyáját. És érdekes, azóta a kutyák csendesebbek, nyugodtabbak és a gazdik is élvezik.
kistestû kutyát nem lehet csak kint tartani!! szóval azt felejtsd el!! mennyit lenne sétáltatva foglalkozva vele egy nap??
pulit válassz Azért mert magyar fajta Azért mert nagyon szereti a kisgyerekeket, nem eszik sokat és õrzi is a házat de szõrére figyelni kell, de annyira nem vészes...
Ha nem sétálsz vele, akkor plüsskutyát tudok ajánlani. A kert olyan, mintha te be lennél zárva folyamatosan a lakásba. Se kommunikálni nem tudnál másokkal, és ott kéne kakilnod és pisilned, ahol élsz (nem, nem a wc-be, hanem bent kéne csinálnod a szobában).
a plüsskutyása baromságokra ne halgass. Az a belvárosiaknak van. A két gyerek megmozgatja eléggé. A kutyára vonatkozóan az elsõ válaszolóval értek egyet:) Mellesleg vidéken élek, minden 2. háznál van kutya és minden 50.ember sétáltatja ezekbõl.
persze azzal, hogy nevelni és képezni kell, egyetértek de a séta csak azoknak kötelezõ ahol 5 m2-n él a kutya.
A kérdező hozzászólása: Húúú, nem gondoltam, volna, hogy ekkora vitát "provokálok" a kérdésemmel. És most bármit írnék, valakinek úgysem tetszene. Köszönöm azoknak a válaszokat, akik tényleg a kérdésemre válaszoltak!
labradort vállasz. a kistestû kutyák azért nem jók kisgyerek mellé mert kisebb a testük, így az agyuk is és legtöbször barátságtalanabbak mint a nagyobb kutyák. nekem is van egy 2 éves kislányom és egy labrador kutyám. tudom hogyha a kislányom elesik a kutya otvan mellete és segít neki fölálni. a labradorok nagyon inteligens kutyák.
szerintem labrador, boxer vagy esetleg golden retriver is játszhat, õk lehetnek kinti kutyák. ha közepes termetût szeretnél, akkor spánielt lehetne még mondani. Kis testût nem teszünk kertbe. De el kell vinni sétálni, mert agresszív lesz a kutya, nem tudja levezetni a feszültséget. Naponta vigyétek sétálni egy kicsit.
Amilyen kutyatartási kultúra van az országban, már annak is örülni kell, hogy ha valaki nem láncon tartja a kutyáját és az kap rendesen enni, oltva van. Nekem 3 kutyám van, családtagok, bejárásuk van a lakásba (kertesben lakom). Rendszeresen sétáltatom õket. A kutyatartási szokásaim miatt már az egész családom ellenem fordult. A testvérem, a régimódi szüleim is többek között. Elõbbinél szokás a megunt állatot a határban szélnek ereszteni, az utóbbiaknál hagyni vemhesülni a szuka kutyát, aztán hagyni megfagyni a kölyköket télen. A kandúrmacskát a szomszéd (aki állatorvos mellett volt segéd anno és asszisztált malacok herélésénél) heréli pengével, érzéstelenítés nélkül. Emberek! A fentiek olvasása után, valóban akkora bûn, ha egy kertes házban tartott kutyát nem visznek minden nap sétálni?
Így van, pláne ha elsõ kutyád lenne, tulajdonképpen nem tudod mi kell a kutyának. Hát , elõszõr is nem csak enni kell neki adni, hanem nevelni is kell, és nem érzi jól magát egy láncon, szóval ha gyerek mellé lenne, akkor mindenképp egy olyan kutya kell, aki gyerekcentrikus, játékos, nyugodt. Sétáltatni kell, és miért milyen helyen laksz, ahol ilyen kutyák vannak, ahol naponta verekedenek??
Ne veszekedjetek a kinti-benti kutyákon:) Szerintem ez kutyától függ:D A berni pásztorunk például éjjel-nappal velünk lenne, bújik belénk, és a szeretetét egy liter nyállal mutatja ki:D Neki az lenne a legjobb, ha megterítenénk a számára is, és leülhetne az asztalhoz kb. De mondjuk - legyen tél vagy nyár - félóránál/óránál többet nem bír a lakásban lenni, szüksége van a kinti létre is. Az ismerõsömék leonbergije például csak akkor akar a lakásban tartózkodni, amikor vihar van. Az én kistermetû keverékem meg nyáron kint van, be se jön, csak éjszakára, télen meg napi egyszer mászik ki, hogy elintézze a dolgát. Komolyan, ez nem normális nála, de nincs semmi baja, csak fázós- vagy nem szereti ha összenedvesedik a lába:D:D:D Szóval, fajtától, kutyától és gazditól is függ, hogy most melyik szeret bent lenni, melyik nem, melyik odavaló, melyik kintre..:D
Jól mondtam Ikszdéééé, hogy annyira értesz a kutyákhoz mint a tyúk az ABC-hez. Szerinted a vakvezetõ kutyákat, az autista gyermekek mellé ki képzet kutyákat kiteszik a kertbe és majd napközbe nevelgetik kint? Egy jól lemozgatott, jól nevelt és tiszta kutyában mi van kivetnivaló ha bent van a házban? Vannak olyan fajta kutyák amelyek nagyon igénylik, hogy a közeledben lehessenek anélkül, hogy lábatlankodnának és ez nem függ a mérettõl.
Ha nem sétáltok vele akkor semmilyent.
Ne haragudj Iksz, ki él a lakásban? A vendég vagy én? Akinek nem tetszik h nálam a kutya a lakásban van, az nem jön hozzám...ez ilyen egyszerû. Bár megjegyzem az én ismerõseimet, barátaimat ez nem zavarja - különben nem lennének a barátaim :o))) ugyanis nálunk a kutya családtag és nem csak a kert tartozéka.
De amúgy ott a puli is pl.:) annak azért nagy szõre van:) és kis termetû:) az tényleg imád kint lenni:P
Szerintem sokmindentõl függ, hogy milyen kutyád legyen. Egy ismerõsöméknek tacskó kutyájuk volt, a kis ólja kivolt szépen bélelve, télen minden nap cserélték benne a meleget(felváltva kb. 3-4db-ot), meg néha-néha bejöhetett az elõszobába, de csak addig. És egyszer kellett elvinni állatorvoshoz, (oltáson kívül) 10éves korában. a kutyus 15 évig élt:) ) szóval szerintem attól is függ, hogy hogy tartják --megfelelõen, télen meleggel nyáron hideggel, plusz rengeteg szeretet:)
Kedves kérdezõ! Ha nem tudod sétáltatni, akkor inkább tényleg ne legyen kutyád. Egy kutyának mozgásra, de legfõképpen új ingerekre, tapasztalatokra van szüksége, amit egy kert nem tud kielégíteni. Az egy dolog hogy otthon nevelgetitek, tanítgatjátok (ha egyáltalán így lenne) , de annak a kutyának ezen kívül még a szocializációra is nagy szüksége van. Gondolj csak bele. Te hogyan éreznéd magad, ha egy 300nm-es házban kellene élned, úgy, hogy közben soha nem mehetsz sehová és egyetlen emberrel sem találkozol egész életed során. Ugye nem túl csábító? Kérlek, csak azért, mert a gyerekek kikönyörögték, vagy mert olyan jópofa kerti dísznek tûnik, ne vállalj kutyát! Ha viszont vállalni tudod a napi rendszeres foglalkozást, a sétákat, akkor hajrá. Nagyon jó dolog a kutyatartás. A FELELÕS kutyatartás.
Miért nem kell nagyobb testû? Egy labrador pl teljesen ideális egy 4éves mellé is. Nem löki fel, sõt, védelmezi, és teljesen gyengéd.
A kérdező hozzászólása: Ja: nem fajtatisztába gondolkodom, menhelyrõl szeretnék elhozni.
A kérdező hozzászólása: 8 és 4 éves gyerekek vannak. A környékünkön nem igazán lehet sétáltatni a kutyát, mert folyamatosan összeverekszenek (szinte heti rendszerességgel visznek a környékünkrõl egy-egy kutyát az állatorvoshoz az összekapások miatt). A kertben tudunk vele játszani. Szüleimnek német juhászkutyájuk volt, annál mindenképpen kisebb termetût szeretnék, de nekem tulajdonképpen ez lenne az elsõ kutyám.
a legjobb vélasztás a labrador.nekem is van labrador kutyám és egy kisgyerekem nagyon jól kijönnek. én még nem láttam olyan labradort ami nem lett volna gyermekbarát.néhányuknak nagyobb szive van mint egy embernek.ráadásul nagyon inteligensek. viszont akármilyen fajtát választasz tenyésztõtõl vegyed!

Kutyák a kertben? Hogyan teremthetek kutyakompatibilis kertet az udvaromban?

városi kis udvarban élek 3-4 mentett közepes test? lakásban tartott kutyával. Kicsi kertem van így igyekszem rendszeresen sétáltatni ?ket de sokszor végzik a dolgukat a kertben. Szeretnék tavasszal füvesíteni illetve néhány kisebb bokrot, fát ültetni, valamint a kert felében szeretnék járólapot/kavicsot- nincsw igazán még öletem de egy viszonylag stabil jól tisztítható részt is leválasztani.

Legjobb válasz: A mi krtünk épségének a kulcsa a teljes lemozgatás és foglalkoztatás :) Másképp nem megy. De a szembeszomszédunk úgy oldotta meg, hogy legyenek virágai, hogy jó erõs oszlopokat helyezett el, és azokról csüngenek le a cserepes virágok, zöld kerti növények, illetve a kerítésrõl is lógatott le, gyönyörû látvány. Nagyobb testû kutyánál (20-25 kg-tól - nem tudom, a tieid mekkorák pontosan) lehetetlen elkerülni, hogy a pázsit ép maradjon, mert a kutya súlya önmagában kikoptatja, amint azon jár-kel és fekszik. A bokrok, fák már nehezebb kérdés kutyától függõen, azokra vigyáznod kell, amíg csemeték. A kutyákat viszonylag egyszerû arra szoktatni, hogy egy helyen végezzék a dolgukat nagy wc esetén, a kicsire pedig az elõttem hozzászóló már írt megoldást.

A mi krtünk épségének a kulcsa a teljes lemozgatás és foglalkoztatás :) Másképp nem megy. De a szembeszomszédunk úgy oldotta meg, hogy legyenek virágai, hogy jó erõs oszlopokat helyezett el, és azokról csüngenek le a cserepes virágok, zöld kerti növények, illetve a kerítésrõl is lógatott le, gyönyörû látvány. Nagyobb testû kutyánál (20-25 kg-tól - nem tudom, a tieid mekkorák pontosan) lehetetlen elkerülni, hogy a pázsit ép maradjon, mert a kutya súlya önmagában kikoptatja, amint azon jár-kel és fekszik. A bokrok, fák már nehezebb kérdés kutyától függõen, azokra vigyáznod kell, amíg csemeték. A kutyákat viszonylag egyszerû arra szoktatni, hogy egy helyen végezzék a dolgukat nagy wc esetén, a kicsire pedig az elõttem hozzászóló már írt megoldást.

Mennyi ideig van el a kutya a kertben egyedül? Ha van mindene a kertben: kaja, víz, játék, fekhely? Ezért esetleg érdemesebb 2 kutyát tartani?

Legjobb válasz: ha egy kutyával se tudsz foglalkozni, akkor ne vegyél még egyet, sõt... inkább próbálj meg ezzel a mostanival több idõt tölteni, hogy ne unatkozzon, mert ez neki így nagyon nem jó. a kutya meg magát nem úgy fogja szórakoztatni, ahogy te elképzeled, hanem törhet, zúzhat.

ha egy kutyával se tudsz foglalkozni, akkor ne vegyél még egyet, sõt... inkább próbálj meg ezzel a mostanival több idõt tölteni, hogy ne unatkozzon, mert ez neki így nagyon nem jó. a kutya meg magát nem úgy fogja szórakoztatni, ahogy te elképzeled, hanem törhet, zúzhat.
Két kutya jobban elvan egymással, viszont a gazdájuk részérõl kétszer annyi idõt igényelnek. Én azt mondom, hogy jó a kutyának a kertben, de csak annyi ideig, amennyit egy szobakutya a lakásban töltene amíg a gazdája dolgozik, vagyis mikor otthon vagy, a kutya veled van. Másképp az égvilágon semmi értelme kutyát tartani, mert nem azért vesz az ember kutyát, hogy "mindent" biztosítson neki: vagyis kirakja a kaját, vizet, játékot meg a fekhelyt az ólba és ezzel mint aki jólvégezte dolgát le is tudja a felelõs állattartás témáját.
Egy munkanapot kibír, ha utána minõségi idõt tölthet a gazdájával, illetve ha már egész este bent lehet vele.
Neki a gazdi a legfontosabb. Meg sok dologtól függ, pl h ki ugat jobban a kutya vagy a szomszédok. Meg a fekhely ólban van? Elõbb utóbb ráunhat, de meg is szokhatja h kint marad egyedül szegény de az már nem jó
Ha kölyökkortól úgy szoktatod, remekül elvan a kertben. Nekem is kint lakik a kutyám, soha nem volt gondja még vele. sokszor szeret maga lenni, elbóklászik, pihenget, õrzi a portát stb. Persze ha kint vagyok, akkor van hogy velem van, de van hogy elvonul. Az enyém játékot és fekhelyet nem tûri. Egyedül egy sima ólat tûr, abba is nagyritkán megy be. Kaja a legfontosabb az enyémnek, és a napi sétáltatások. Két kutya félig megoldás mert ha úgy van játszanak, de viszont kettõt kell fárasztani, etetni, és oltani is, szóval anyagilag is dupla
A kérdező hozzászólása: 1. Még nincs kutyám. 2. Én nem vagyok olyan hogy elõbb cselekszek azután gondolkodok. És persze foglalkoznék vele. Egy csomó mindenre tanítanám, kutyasuliba nem biztos hogy vinném, és ha otthon vagyok akkor foglalkoznék vele. Amit egyedül ki kéne bírnia az olyan 8 óra. Két kutyával nem biztos hogy bírnám. Ezért tettem fel a kérdést.
Ketten jobban elvannak, a komondort tudnám ajánlani, nem igényli annyira az ember közelségét.

Biztonságos a kutyát a kertben tartani?

Soakak szerint nem ajánlott pl,. éjszaka kint tartani. Inkább bent a garázsban, ott is ugat, ha betörnének. Mások szerint, meg akkor egész nap legyen benn a házban, amíg dolgozik az ember, ha ennyire féltik... És tegyék a kutyát széfbe.

Legjobb válasz: 1. mi is egybõl felébredünk, ha valami van 2. ha esetleg nem vagyunk otthon, de a kutya benti hangjára a betörõ nagy valószínûséggel nem fog merni bejönni, mert nem tudja a kutyát hatástalanítani, mint ha kertben lenne //utolsó voltam//

Nekem is kinti benti kutyáim vannak. Éjszaka nyitva hagyom az ajtót és eldönthetik, hogy mikor mennek ki és jönnek be. De általában bent alszanak velem, meg ilyenkor is itt fekszenek körülöttem mikor gépezek, fõleg a kölyök a székem alatt.:) Egyébként ez a szökõsdi érdekes, mármint, hogyha kötõdik a gazdához akkor nem szökik. 2 huskym van, amirõl tényként kezelik, hogy szöknek. Az felnõtt 2 évesen került hozzám, nem tanitottuk, hogy ne szökjön, elejében féltem is, hogy majd fog. De nyitott kapunál sem szökik ki, sétáláskor egyszer megesett, hogy elejtettem a pórázt, nem szaladt el tõlem , meg az is megesett egyszer, hogy lehúzódott a nyakáról a nyakörv, akkor is megindult volna játszani, de elsõ szóra odajött hozzám. Meg anyunál is egyszer kiment a kapun, anyu hiába kiabált utána, nekem csak egyszer kellett utána kiabálnom és jött is vissza be. A kicsi még csak 10 hetes, de vele is igyekszem, minél jobban kialakitani a kapcsolatot. Szerintem már elég jó kötõdik hozzám õ is.
1. mi is egybõl felébredünk, ha valami van 2. ha esetleg nem vagyunk otthon, de a kutya benti hangjára a betörõ nagy valószínûséggel nem fog merni bejönni, mert nem tudja a kutyát hatástalanítani, mint ha kertben lenne //utolsó voltam//
Én nem hagyom kint a kutyámat éjszaka, mert én így érzem jól magam, azért is, mert velem van a kutya, meg azért is, mert nincs egyedül kiszolgáltatva odakint. Ha például késõ este megmérgezik (ahogy a szomszéd kutyákkal tették), reggelre már cseszhetem, hiába viszem dokihoz. Nappal azért kevesebb rosszarcú ember tevékenykedik, meg a szomszédok is észreveszik, ráadásul anyósom szinte mindig itthon van, tud figyelni a kutyákra.
Nálunk lakásban van, amikor akar akkor kiengedjük, de éjszaka és amikor nem vagyunk otthon, akkor bent van, így sokkal hatásosabb a nem kívánt látogatók ellen.
Ha nekem egyszer családi házam lesz, kutyaajtóval lesz megoldva, és csak akkor lesz kijárása, ha valaki otthon van. Ha valaki be akar törni, és a kutya már a kertben megugatja, akkor meg fogja találni a módját, hogy eltegye láb alól. De ha a betörõ be akar jönni a lakásba, és a kutya a lakásban ugatja meg, akkor sokkal kisebb az esélye, hogy bejusson. Egy kerti kutyához nem rohangál ki az ember minden vakkantásra, de ha a lakásban ugat, akkor arra odafigyel. Én soha nem tartanék kutyát csak kertben, annak semmi értelme. A kutyának sem jó, és nem vagyok olyan olcsójánnos, hogy riasztó helyett kutyát használjak.
Szerintem egy kutyának (kivéve ami tényleg inkább szobakutya, pl. pincsi és társai) kint van a helye. Én be nem engedném a házba, bármennyire is szeretem. Éjszakára sem zárnám be sehová, ott a kutyaház védett helyen, menjen be abba.
Nálunk mindig kint vannak, éjjel-nappal. Olyan fél éves korukig volt, hogy éjszakára meg ha nem voltunk otthon, akkor bezártuk õket, mert egy olyan kicsi kölyök kutyát még ellophatnak, mer amíg nagyon kicsi volt, a kerítésen is átbújhatott. Ilyenekre figyeltünk eleinte, de aztán ez már nem jelent gondot. Télen ha nagyon fáznak, bemehetnek egy kis mellék épületbe, de ezt opcionálisan választhatják. :)
7-es vagyok! Ezt mondom én is. A kutya a gazdihoz kötõdik, ha jól érzi magát ott, ahol él, és a gazdihoz az érzelmi kötõdés megvan, nyugodtan nyitva hagyhatsz kaput, vagy amit akarsz, ki is megy rajta, ha úgy tartja kedve, de az elsõ hívó szóra visszamegy. Nem kell õket erre külön tanítani, meg póráz, stb.
Nálam a kutyák kinti-bentiek. Én nem tartanék kutyát csak kint. Én így vagyok nyugodt, ráadásul nekik is jobb, ha a gazdival lehetnek. Éjszaka eldöntik, hogy kint maradnak-e (eléggé védett kertünk van), általában nem. Kölyökkutyát elvbõl nem hagynék kint éjszakára.
3. vagyok. Nekem most yorkshire terrierem van, és volt már olyan, hogy részeg fiatalok megálltak az ajtónk elõtt, és ott ordibáltak. A kutyám erre elkezdett ugatni a lakásban, apám odament, és jó hangosan, mély hangon megszólalt, hogy "mi a franc folyik itt, na most kimegyek, és rendet teszek" Gondolhatjátok :D Ha egy kertben tartott kutya ugatja meg õket, akkor még el is kezdik cukkolni, még akkor is, ha az egy moszkvai õrkutya, káj, komondor, vagy akármi.
Amíg kertes házban éltünk tacsink volt. Az elszökik vagy nem az nem nevelés kérdése. A kutyák gazdihoz kötõdnek, ha ez megvan, a kutya nem fog elszökni. Számtalanszor volt, hogy vendégeket kikísértünk a kapun, amíg beszélgettünk, a kutya is kiment az utcára bóklászolni (csendes utca jármûforgalom szinte semmi), és ha szólítottuk, mindig jött vissza az elsõ szóra. Amúgy nyáron eszébe sem jutott volna hogy bent aludjon a lakásban, csak a saját házában maradt az udvaron. Amikor pedig jött a hideg, saját maga választotta meg, hogy kint marad-e éjszakára, vagy már igényelte, hogy a lakásban levõ kuckójában aludjon. És nyugodtan bent hagyhattuk és elmentünk dolgozni, semmi rosszat nem tett, tudta, hol az alom, oda pisilt. Reggel persze odakint elvégezte a nagyját.:) )
miért ne lenne biztonságos kint tartani? meg kell nevelni hogy ne szökjön el, meg hogy ha bedobnak valamit ne egye meg és kész...
mer=meg
A kutyának (persze ha nem egy öleb) az a legjobb ha a kertben tartják. Nagyobb a tér és kint van a friss levegõn. A kert legyen biztosítva, hogy ne szöhessen ki a kutya. Az egyetlen veszély hogy megmérgezhetik, de hát ez nem egy nagyon gyakori dolog. Persze, ha ennyire félted a kutyád, megtaníthatod hogy ne fogadjon el idegenektõl enni. Kérd meg egy barátod (aki nem látogat meg gyakran)hogy a kerítésen kívülrõl adjon a kutyának enni, és abban az ételbe rakjon csípõspaprikát (fontos hogy ne érezze rajta a te szagodat!). Aztán egy másik ismerõsöd is csinálja ezt meg. A kutya hamar rájön majd hogy csak a tõled kapott ételben nincs csípõspaprika. (Ürítésnél csíphet neki, de elég ezt kétszer csinálnod vagy háromszor és nem fog elfogadni több ételt idegenektõl.)

Kedves kutya tartók! Miért kell a kutyát akit benn tartanak a házban nyáron éjszakára ki****ni a kertbe nyivákolni?

Eddig úgy voltam vele, hogy semmi baj, szeretem én is a kutyákat. De nem bíííírom felfogni! Miért? A szomszédban van 2 kutya, kistestű az a yorki meg westi. Jófejek, semmi gond nincs velük. A gond ott van, hogy benti kutyák. Egész évben bent tartják, ott nőttek fel, tavaly is, az előtt is. A baj az, hogy most nyáron a szomszédok nem értem miért kirakják a kertbe őket éjszakára. Ez nem lenne gond, az a gond, hogy egész éjjel sírni hallom őket. 3 napon keresztűl, ezek nem álmosak, vagy nem tom, de nyivákolnak. Aztán úgy voltam vele, semmi baj, megszokják 3-4 éjszaka alatt, és bek***olnak. Igen ám, ez történne, ha a szomszédaim nem lennének olyanok, hogy kint hagyják, 2 hétre, vagy nem tom, NEM! kint van 3 napig a kutya, majd bent van 3 napig, és megint kirakják, és keződidk minden előről! És r*hadtul zavar, hogy hiába nem panelba lakok, q*va meleg van éjjel, ablakot becsukni meg nem akarom, mert megfulladok, és ha becsukom is hallom őket ugatni, sírni, vonítani, mert vékonyak a falak, és az ablakom alatt sírnak, ugatnak. Tudom, hogy durva amit írtam, és nem akarok senkit megbántani, de valaki magyarázza már el nekem, hogy a kutya ami bent van tartva egész évben, és fél életét a házban tölti, azt miért kell kínozni, és kizárni nyárno napokra, majd vissza engedni, hogy megint megszokja a bent létet, és megint kizárni, hogy szegény kutya lelkileg összeomoljon?

Legjobb válasz: Az én szomszédomba is volt egy nõ aki hasonló módon rapszódikusan hol kirakta a kutyát a kertbe hol beengedte a lakásba. Persze nyáron. Az ablakunk pont a ketjükre nyillik. Egy éjszaka nem bírtam tovább és pizsibe papucsba átcsattogtam hozzájuk, rátenyereltem a csengõre és addig nem száltam le rólla amíg nem nyitott ajtót. Csodálkozva nézet rám és megkérdezte mi a gond. Mondtam hogy amikor kizárja a kutyáját egész éjjel az ablakom alatt üvölt a szerencsétlen, legyen szives csináljon valamit. Elnézést kért, õ nem hallota mert a szobája a másik oldalra nyillik. Onnantól csend volt éjszakánként.

Az én szomszédomba is volt egy nõ aki hasonló módon rapszódikusan hol kirakta a kutyát a kertbe hol beengedte a lakásba. Persze nyáron. Az ablakunk pont a ketjükre nyillik. Egy éjszaka nem bírtam tovább és pizsibe papucsba átcsattogtam hozzájuk, rátenyereltem a csengõre és addig nem száltam le rólla amíg nem nyitott ajtót. Csodálkozva nézet rám és megkérdezte mi a gond. Mondtam hogy amikor kizárja a kutyáját egész éjjel az ablakom alatt üvölt a szerencsétlen, legyen szives csináljon valamit. Elnézést kért, õ nem hallota mert a szobája a másik oldalra nyillik. Onnantól csend volt éjszakánként.
Mindenképpen beszélned kell velük, ez a kutyának sem jó hogy egyszer bent vannak aztán meg kiteszik. Mondd nekik hogy "Hello! Egész éjszaka vonyítanak a kutyáitok, csináljatok vele valamit, mert nem tudok aludni. Elõre is köszi :) "
Mondd meg nekik nyugodtan, hogy téged zavar és a jó szomszédság érdekében tegyenek valami érdemlegeset.
Javasold nekik, ha már éjszakára kicsukják õket akkor legalább kutya ki-be járót szereltessenek az ajtajukra. Lehet, hogy a kutyák sem ugatnának és nem nyivákolnának, mert ki-be tudnának menni.
esetleg probáld meg KEDVESEN megkérdezni és megkérni a szomszédokat :) nem minden kutyatartó csinálja ezt, így nem tudhatjuk hoy náluk mik az okok erre...
Nem normális dolog az biztos. egyszer kint egyszer bent szegény állatok nem is értik mi van.
Ezt a szomszédodtól kéne megkérdezni/megbeszélni vele.
A kérdező hozzászólása: És mit mondjak nekik? hogy "Hello, légyszi ne kínozzátok már a két szegény kutyát, és ne zárjátok ki éjszakára?"
Szerintem legjobb megoldás, ha becsöngetsz hozzájuk, mondd neki hogy jöjjön mán ide beszélni akarok magával. Elkapod, azt jól meghupálod, mert a kutyájuk miatt nem tudsz aludni. Nyugodtan add ki a dühödet rajtuk, abból érteni fogják a mi a gond.
verekedés helyett inkább a csengõre rátenyerelést csináld, mikor a kutyusok nyüszögnek...
Ebbõl lesznek a nyuszika b..zd meg a létrát esetek. Kicsit off, de egyik haver kertjében csendesen beszélgettünk, söröztünk páran. Szomszéd hajnali 1-kor valami ordenáré hangon elküld minket az anyukánkba, mondván, hogy "éjfélig tûrte, de mostmár húzzunk be a g..cibe". Ha tudtuk volna, hogy neki hangos ez az alapzaj (zene nem szólt, tényleg beszélgetés volt), bementünk volna elõtte, de õ megvárta, míg jól felhergeli magát. Csöngess be a szomszédodhoz, és próbáld kulturáltan, nem emelt hangon, nem személyeskedve elmondani, hogy nem tudsz aludni. Ne fenyegetõzz, arra ráérsz késõbb, ha nem reagál rá semmit, vagy elküld.
Ez egyáltalán nem szokványos, talán nem teljesen szobatiszták.Tényleg érdemes beszélgetni velük és elmondani, hogy nem lehet a kutyuktól aludni.Nálam még sosem jött be, ha értelmesen próbáltam egy problémát megbeszélni a szomszéddal, de elsõ körben mégis ezzel kell indítani, hátha felfogják.
Nyár van, idõnként meleg is, nyilván akkor teszik ki a kutyákat a kertbe, amikor bent nagyon meleg van a lakásban. Azt érdemes megbeszélni velük, hogy éjszakára hagyják nyitva az ajtót a kutyáknak, hogy ha akarnak, be is tudjanak menni, és akkor nem fognak nyafogni. Amúgy elõször tényleg érdemes normális hangnemben megpróbálni megbeszélni a dolgot, hogy hallod, hogy nyüszítenek, emiatt nem tudsz aludni, legyenek kedvesek valamit csinálni a kutyákkal. Hõzöngeni ráérsz akkor is, ha ez elsõ körben nem vezet eredményre.
Õsztõl kora nyárig az én kutyám is a lakásban volt éjszaka, aztán az elsõ igazi kánikuláktól kezdve kint alszik. Tény, hogy bent alváskor teljesen csendben van, de most, hogy kint van, azért szokott ugatni. Attól függ, mekkora és milyen ingerek érik az utcáról. Ritkán van csupán, hogy szórakozásból pofázik, akkor mindig kiszólok, hogy most már kuss legyen :) A kutyám azt is elfogadja, ha egyik éjjel bent altatom, másik éjjel kint. Én vagyok a gazdája, azt kell tegye, amit várok tõle. Csak nevelés kérdése. Kedvesen beszélj a szomszéddal elõször, aztán ha nem hajlandó az együttmûködésre, a jegyzõnél tehetsz panaszt zavaró állattartásra hivatkozva.

Sok kullancs van a kutyáinkban. Mivel ritkán visszük őket sétálni, valószínű, hogy itthon a kertben megy beléjük. Kismama vagyok, és félek, hogy rám és a kutyákra is veszélyesek lehetnek. Van valami megoldás a kiirtásukra?

Legjobb válasz: A kertre van egy speciális szer, ami hatásos kb. 2-3 hónapig, teljesen kiöli a kullancsokat. Viszont nagyon-nagyon drága. Mi 20 ezer forintért vettük 2 éve. Bár az igaz, hogy a talán fél literes flakonból még mindig jócskán van. Nálunk is bevált a Frontline Combo! Mi kb. 6-8 hetente szoktuk rárakni a kutyáinkra.

A kertre van egy speciális szer, ami hatásos kb. 2-3 hónapig, teljesen kiöli a kullancsokat. Viszont nagyon-nagyon drága. Mi 20 ezer forintért vettük 2 éve. Bár az igaz, hogy a talán fél literes flakonból még mindig jócskán van. Nálunk is bevált a Frontline Combo! Mi kb. 6-8 hetente szoktuk rárakni a kutyáinkra.
Próbáld meg a Frontline Combo-t!Ez egy szer amit a kutyák bõrébe kell dörzsölni a nyakánál!Elég sokáig hatásos!Sokszor keféljétek és vizsgáljátok át õket!A kertre nincs ötletem!:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors és hasznos válaszokat, mindenképp ki fogom próbálni! Ami a védõoltást illeti, azt hallottam, hogy kismamák csak nagyon indokolt esetben kaphatják, de majd rákérdezek a háziorvosnál!
frontline- kicsit drága de hatásos kilóra lehet venni bármelyik patikába mi mindig azt veszünk a kutyimnak õ szamojed, spicc


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!