Találatok a következő kifejezésre: A kertünkben egy 6 éves (2 db)

A kertünkben van egy 6 éves németjuhász kutya. Összeszoktatható egy 8 hetes kiscicával?

(hozzáteszem hogy megpróbáltuk odavinni a cicát a kutyához, a kutya játszott volna, de a cica csak fujtatott)

Legjobb válasz: Hát ha a kutya játszani akart akkor már csak a cicusnak kell megszoknia kutyit....még aránylag fiatal a cicu...akkor sztem hamar hozzázokik.... Hagyjátok hadd fújjon a cica....engedjétek hadd közeledjenek egymáshoz...azért tartsátok szemmel õket...ha a kztyus esetleg(játékból)harapálni kezdené a cicust(vagy bármi rosszat csinálnának) akkor válasszátok szét õket!M.A

Hát ha a kutya játszani akart akkor már csak a cicusnak kell megszoknia kutyit....még aránylag fiatal a cicu...akkor sztem hamar hozzázokik.... Hagyjátok hadd fújjon a cica....engedjétek hadd közeledjenek egymáshoz...azért tartsátok szemmel õket...ha a kztyus esetleg(játékból)harapálni kezdené a cicust(vagy bármi rosszat csinálnának) akkor válasszátok szét õket!M.A
szia! hasonló szituácion mententünk át nem rég.A kutya idõsebb és játékos és kiscicák természetes hogy féltek a kutyától pedig az nem bántotta õket csak játszot volna velük nem kapkodtuk fel a cicákat a kutya elõl hanem hagytuk õket ismerkedni (fontos hogy felügyeld az ismerkedésüket de ne nagyon avatkozz közbe csak ha nagyon szükségét látod) eleinte a cica elszaladt(nem kell félni gyorsabb a kutyánál:) ) de késõbb egyre bátrabban közlekedett kint az udvaron és megszokta a kutya látványát ma már ott tartunk hogy egymás mellett esznek persze mindenki a saját tányérjábõl és aludni is együtt alszanak.
Áááá, most olvasom (az elsõ beírásban), hogy ezt leginkább a külföldi szervek kérik...
Nem értem, minek kell külön beleegyezõ nyilatkozat, hiszen a kiskorúak csak akkor kaphatnak útlevelet, ha MINDKÉT SZÜLÕ SZEMÉLYESEN megjelenik az okmányirodában, és együtt kérvényezik a gyerek útlevelét! Mindkét szülõnek ALÁ KELL ÍRNIA az útlevélkérõ lapot!... Ez már önmagában beleegyezés mindkét fél részérõl, hogy hozzájárul a gyerek külföldi utazásához!
Ezen az oldalon megtalálod, minek kell benne lenni a nyilatkozatban: http://www.police.hu/print/utravalo/jotudni.html "A nyilatkozat tartalmazza a kiskorú, a kísérõ és a szülõ(k) adatait, a kiskorú úti okmányának számát, a külföldi tartózkodás célját, helyét, a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény adatait, elérhetõségét. A külföldi rendõrizeti szervek különösen akkor vizsgálhatják a hozzájárulás meglétét, ha felmerül annak a gyanúja, hogy a gyermek jogellenes külföldre vitelérõl, gyermekkereskedelemrõl vagy a kiskorú érdekeinek másfajta veszélyeztetésérõl van szó. E szabályok államonként eltérõek lehetnek, ezért javasolt az elõzetes tájékozódás, amely az adott állam külképviseletén megtehetõ. "
Igen, valóban igazad van az útleveles dologban. De az útlevél elég hosszú idõre szól, s közben megváltozhatott sajnos olyan csúnyán a viszony pl. a szülõk közt, hogy felmerül, az egyik el akarja vinni a gyereket a másik tudta nélkül külföldre... És hát igen, a külföldi szervek miatt is kell.
Csodálom, hogy a két alatt most kérték elõször...
2: azért nem mindegy, hogy a másik szülõ csak pl. egy egy hetes horvátországi nyaralásba egyezett bele, vagy abba, hogy a gyerekkel lelépjenek a világ másik felébe....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!