Találatok a következő kifejezésre: A kertünkben egy (498 db)

Mennyi ideig van el a kutya a kertben egyedül? Ha van mindene a kertben: kaja, víz, játék, fekhely? Ezért esetleg érdemesebb 2 kutyát tartani?

Legjobb válasz: ha egy kutyával se tudsz foglalkozni, akkor ne vegyél még egyet, sõt... inkább próbálj meg ezzel a mostanival több idõt tölteni, hogy ne unatkozzon, mert ez neki így nagyon nem jó. a kutya meg magát nem úgy fogja szórakoztatni, ahogy te elképzeled, hanem törhet, zúzhat.

ha egy kutyával se tudsz foglalkozni, akkor ne vegyél még egyet, sõt... inkább próbálj meg ezzel a mostanival több idõt tölteni, hogy ne unatkozzon, mert ez neki így nagyon nem jó. a kutya meg magát nem úgy fogja szórakoztatni, ahogy te elképzeled, hanem törhet, zúzhat.
Két kutya jobban elvan egymással, viszont a gazdájuk részérõl kétszer annyi idõt igényelnek. Én azt mondom, hogy jó a kutyának a kertben, de csak annyi ideig, amennyit egy szobakutya a lakásban töltene amíg a gazdája dolgozik, vagyis mikor otthon vagy, a kutya veled van. Másképp az égvilágon semmi értelme kutyát tartani, mert nem azért vesz az ember kutyát, hogy "mindent" biztosítson neki: vagyis kirakja a kaját, vizet, játékot meg a fekhelyt az ólba és ezzel mint aki jólvégezte dolgát le is tudja a felelõs állattartás témáját.
Egy munkanapot kibír, ha utána minõségi idõt tölthet a gazdájával, illetve ha már egész este bent lehet vele.
Neki a gazdi a legfontosabb. Meg sok dologtól függ, pl h ki ugat jobban a kutya vagy a szomszédok. Meg a fekhely ólban van? Elõbb utóbb ráunhat, de meg is szokhatja h kint marad egyedül szegény de az már nem jó
Ha kölyökkortól úgy szoktatod, remekül elvan a kertben. Nekem is kint lakik a kutyám, soha nem volt gondja még vele. sokszor szeret maga lenni, elbóklászik, pihenget, õrzi a portát stb. Persze ha kint vagyok, akkor van hogy velem van, de van hogy elvonul. Az enyém játékot és fekhelyet nem tûri. Egyedül egy sima ólat tûr, abba is nagyritkán megy be. Kaja a legfontosabb az enyémnek, és a napi sétáltatások. Két kutya félig megoldás mert ha úgy van játszanak, de viszont kettõt kell fárasztani, etetni, és oltani is, szóval anyagilag is dupla
A kérdező hozzászólása: 1. Még nincs kutyám. 2. Én nem vagyok olyan hogy elõbb cselekszek azután gondolkodok. És persze foglalkoznék vele. Egy csomó mindenre tanítanám, kutyasuliba nem biztos hogy vinném, és ha otthon vagyok akkor foglalkoznék vele. Amit egyedül ki kéne bírnia az olyan 8 óra. Két kutyával nem biztos hogy bírnám. Ezért tettem fel a kérdést.
Ketten jobban elvannak, a komondort tudnám ajánlani, nem igényli annyira az ember közelségét.

Hogyan lehet rászoktatni a kiskutyámat, hogy a kertben egy adott helyre végezze a dolgát?

Legjobb válasz: naponta vidd ki 6-szor a kertbe és vezesd oda arra a helyre ahova szeretnéd hogy...meg ne felejtsd el hogy reggel és este is ki kell vinni egy hossszú sétára.szóval így 8-szor kell kivinni és reggel és este egy 30-40 perces séta!

naponta vidd ki 6-szor a kertbe és vezesd oda arra a helyre ahova szeretnéd hogy...meg ne felejtsd el hogy reggel és este is ki kell vinni egy hossszú sétára.szóval így 8-szor kell kivinni és reggel és este egy 30-40 perces séta!
odaviszed az udvar többi részérõl az ürülékét, hogy a szagot érezve oda végezze a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! (ja, mindig kint tartózkodik a kertben)
Valószínûleg ott raktak valahol fészket. Nézz körül a kertben, fõleg olyan helyeket nézz, ami magasan van és sûrûek az ágak.
Fehér pávagalamb. Anno mi is tartottunk, lehet valaki most vett és elszabadultak. Vagy nem most vett és elszabadultak. Vagy kiengedte õket. Nem hiszem hogy lenne bármilyen ezoterikus vonatkoztatása.
Nálunk is van csomó. Szomszéd tart, és elengedi õket.
Nem sok. Maximum akkor ha te tulajdonítasz neki valamit.
A kérdező hozzászólása: hm hát kár :(
Van egy régi babona , amit kislány koromba megjegyeztem. Fehér galambok , ahol sokan leszállnak, nagy háború kezdetét jelzik. De ez tudod régi és az a két galamb ... tudod nem biztos.
néger gyerek elõjele.

Ha bedobnak a kertembe egy bizonyítottan mérgezett csomag húst, és tudom hogy ki tette, de bizonyíték ugye nincsen, akkor mit lehet tenni?

Természetesen a kutyáimnak szánták a meglepit...helyi "kismenhely"-ként szolgálunk.

Legjobb válasz: Tegyél feljelentést, egy nyomozás során akár bizonyítékot is találhatnak.

Tegyél feljelentést, egy nyomozás során akár bizonyítékot is találhatnak.
Elkéne vinni bevizsgáltatni a húst, hogy milyen méreg van benne és feljelentést tenni!!
A környékünkön is volt hasonló. A sértett fél feljelentést tett, az egész sztorit megjelentették a helyi újságban és óriási közfelháborodás lett belõle. Onnantól kezdve mindenki árgus szemekkel figyelte a gyanusítható embereket, azok meg persze nem mertek lépni. Hivatalos ügy ugyan nem lett belõle, de az ilyen esetek megszûntek.
Békülj ki a szomszédaiddal!!!
A húst mindenképp õrizd meg lefagyasztva, jól elkülönítve a többitõl, mert valószínûleg nem ez volt az utolsó amit bedobtak, így lesz bizonyítékod is. A rendõrségnek is mindenképp szólnék, ha még tenni sem tesznek semmit. Nagyobb ügy lehet belõle, ha egy kutya elpusztul legközelebb mivel te már máskor is szóltál az ügyben nekik (de õk nem sokat tettek) így joggal lehetsz majd felháborodva.
Esetleg szerelj fel (ál)kamerát és írd ki, hogy "kamerával megfigyelt terület", sokszor már ez is elég.

Szerintetek tegnap éjszaka a kertben egy ufot láttam az ablakból?

volt ott egy kisebb világító autó féle szer?ség és akörül két furcsa valami az egyikkel szó szerint szemeztem nem mertem mozdulni teljesen lebénultam

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy egy autó állt be az udvarba? :D Vagy szívtál valami ütõset az este?

Nem lehet, hogy egy autó állt be az udvarba? :D Vagy szívtál valami ütõset az este?
A kérdező hozzászólása: mondom a kertbe! ne keverd össze az udvarral -.- tudod a kert az az a hely ahol ültetni kell napraforgót hagymát paradicsom stb.... és az udvarban álló suzukinak nincsen akkor fény ereje -.- a másik meg h én nem szoktam se cigizni se füvezni se semmi!
Tudom mi a kert, de ne legyél flegma kisgyerek. Mit szólsz nálunk itt Dunántúlon az udvart meg a konyhakertet is együttesen kertnek nevezik. Szerintem hallucináltál...Irány a dokihoz..:D:D:D
Jajj ne haragudj...gyakorold azért a helyesírást is mert rád fér! :D Béke veled kisgyerek! :D
A kérdező hozzászólása: az van ott ez meg itt van Hatvanban és nekem nem szokásom a hallucináció nem vagyok se beteg se semmi, nem képzelõdöm este 10-kor még tökéletesen lehetett látni mindent mivel nem volt annyira nagyon sötét csak az a baj h nagyon hátul volt
Persze, hát mi mást láthattál?
A kérdező hozzászólása: szomszédok???? a 70 meg 80 éveseket??? :O hááát nem tudom :D lehet party-ztak egyet
Én akkor látok ufókat ha részeg vagyok. Te oké voltál? Azt nem írtad meg, hogy álltál-e valamilyen szer hatása alatt.
Nincs ott hátul a kert végében kertszomszédotok aki randalírozhatott az Õ kertjében esetleg? Ötletem sincs mi a bánat lehet az, de UFO tuti nem :)
hernyó
A kérdező hozzászólása: De nem úgy mászott, inkább mint egy normális bogár.
Nünüke?

Mivel oldjam meg a kertben egy éves fiam szökdösését? Én kb.1m magas megoldásra gondolok.

Van egy 1m széles szakasz,ahol átmegy a szomszédhoz (osztatlan telken), ahol mindig kupi és szemét,törött üvegek,stb a földön. A gond csak az,hogy én is errefelé megyek ki az utcáta,ezért mobil vagy nyitható megoldás kellene. Nehezíti a helyzetet,hogy rögzíteni egyil oldalon fa rúdhoz tudnám,de a másik oldalon most csak a házam sarka és az eresz függőleges szakasza van. És ezek sem egymással egy vonalban,kb 20cm a síkbeli különbség.Emiatt pl nem tudok odatenni egy biztonsági babarácsot,aminek állítható a szélessége.

Legjobb válasz: Ezt nem nagyon tudom elképzelni. Nem lehet a falba fúrni két zsanért és rátenni egy kis ajtót?

Ezt nem nagyon tudom elképzelni. Nem lehet a falba fúrni két zsanért és rátenni egy kis ajtót?
Én is egy nyitható kapura gondoltam kapásból, de biztos butaság. :)
A kérdező hozzászólása: Hát...a ház sarka dryvitos, ez van a jobb oldaladon, balra egy méterre és kb 20cm elõre egy virágfuttató falat tartó fa oszlop, erre gondoltam rögzíteni....
Esetleg ha ezzel az oszloppal egy vonalba a ház mellé tennél még egy oszlopot? egyiken lennének a zsanérok, másikon valami egyszerû zárszerkezet vagy retesz, mert az sem árt.
A fa rúdra (ha elég stabil) két zsanér és valami könnyû kapu, pl. lécbõl egy téglalap (belül kell egy merevítõ átlóban hogy megálljon) és behúzva pl. drótfonattal. De akármi megteszi. Egy egyszerû kis tolóreteszt fel lehet rá rakni, annak az ellendarabja sem lehet túl nagy. Nem nagy ügy, barkácsolásban jártas férj/élettárs/apuka/após/valaki 2 óra alatt megvan vele.
Feltetlen valamilyen kis kapu a megoldas, mivel a babaracs mar lassan nem lesz akadaly, hiszen felmaszik pl.

Egy hete találtunk a kertünkben egy nagyon édi kismacskát. Rendszerint a farka végét cumizza, úgy alszik el! Ez írtó aranyos, de nem lesz ettől baja?

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem lesz. Ha esetleg van valami hosszabb szõrû sál, sapka, ilyesmi azt odateheted neki, hogy legyen neki mami-pótlék. Az én felnõtt cicám gyakran még mindig cumizza a szõrmetakaró egy-egy tincsét :-)

Ne aggódj, nem lesz. Ha esetleg van valami hosszabb szõrû sál, sapka, ilyesmi azt odateheted neki, hogy legyen neki mami-pótlék. Az én felnõtt cicám gyakran még mindig cumizza a szõrmetakaró egy-egy tincsét :-)
Óóó de édes lehet. :) Nem lesz tõle baj. Tehetsz neki oda valami szõrös ruhát, az alá meg egy melegvizes palackot. :)

Mit tegyek, hogy ez a mostani kiskutya ne pisilje ki? . És, hogy taníthatnám meg, hogy a kertbe egy helyre végezze a dolgát?

Van egy tacskó kutyám és nemrég lett egy nagy testû-re növõ kutyus de még kölyök! A tacskó kipisilte a kertben az összes füvet.

Legjobb válasz: Ásd el egy kicsit

Ásd el egy kicsit
A kérdés csak a héten háromszor elhangzott, kérjük tanulja meg használni a keresõt. Ha nincs találat várjuk vissza kérdésével. Köszönjük.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!