Találatok a következő kifejezésre: A keringési alatt (2 db)

Egy kisvonat 1m sugarú körpályán változatlan nagyságú sebességgel mozog és minden kört 20s alatt fut végig. -Mennyi a keringési ideje? -a fordulatszáma? -a kerületi sebessége? -a centripetális gyorsulása?

Legjobb válasz: Régen tanultam már fizikát, úgyhogy csak tippelek: Keringési idõ gondolom 20 másodperc, mert ennyi idõ alatt tesz meg egy kört Fordulatszáma: 180 fordulat/óra (3600/20) Kerületi sebesség: 0,314 m/s V=(2*pi*R)/T Centripetális gyorsulás: 0,0985 m/s^2 Acp=v^2/R Ha tévednék, akkor bocs...

Régen tanultam már fizikát, úgyhogy csak tippelek: Keringési idõ gondolom 20 másodperc, mert ennyi idõ alatt tesz meg egy kört Fordulatszáma: 180 fordulat/óra (3600/20) Kerületi sebesség: 0, 314 m/s V=(2*pi*R)/T Centripetális gyorsulás: 0, 0985 m/s^2 Acp=v^2/R Ha tévednék, akkor bocs...
Fordulatszáma egy körpályán mozgó vonatnak nincs mert az nem forgás hanem körpályán mozgás!A kettõ nem ugyanaz! A fordulatszámot mindíg percenként számolják amúgy.
Nem, a fordulatszámot másodpercenként nézik a középiskolai fizikában. Hogy 1/secundomot kapjanak mértékegységnek. Mert az az SI, és sok zavar történne, ha eltérnének tõle, az átváltásoknál.
Nem tudom hogy milyen fordulatszámot írsz! Ha látod a forma 1 autó fordulatszámmérõjét a 17500-as fordulat 1 percre vonatkozik! A villanymotor 1500-as fordulata egy percre vonatkozik! A mosógép 500-as centrifuga fordulata 1 percre vonatkozik! A generátor 1 perc alatt fordul 3000-et!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Az IPARBAN és ÁLTALÁBAN percenként mérjük. De he elolvastad volna amit írok, én a középiskolás fizikáról beszéltem, amiben valószínûleg a kérdezõ is mozog. Innentõl pofa be, mert hülye vagy.
fordulatszám=T ami másodpercben mérendõ a fizikában és körív/másodper

A keringési zavarok alatt pontosan milyen betegséget értenek?

Legjobb válasz: Érrendszeri és szívproblémákkal alakulnak ki keringési zavarok. Valami miatt nem mûködik megfelelõen a véráramlás. (egyszerûen fogalmazva)

Érrendszeri és szívproblémákkal alakulnak ki keringési zavarok. Valami miatt nem mûködik megfelelõen a véráramlás. (egyszerûen fogalmazva)
érrendszeri betegségeket. de pl a szív okozhat tüdö vizesedést is. szóval nem csak szivinfarktust kaphatsz hanem meg is fulladhatsz. keress rá az érrendszeri betegségekre, és akkor konkrétan kiadja mit jelent, milyen betgségek okozója.
keringési zavarokat az érszûkület okoz.enyhébb tünetei fázós végtagok, elszínezõdött végtagok, zsibbadó végtagok.durvább késõbb kialakuló betegségek szívinfarktus agyvérzés tüdõembólia.Tehát jó lesz vigyázni!Ajánlom a sonoterápiát a neten olvashatsz róla

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!