Találatok a következő kifejezésre: A keresztelőre ruhában kell (3 db)

Katolikus keresztelőn mit jelent a fehér ruha átadása? Mármint azon kívül a babán van vinni kell még egy ruhát és azt oda kell adni a papnak?

Legjobb válasz: Ilyet még nem hallottam, h vinni kellene fehér ruhát (azonkívûl ami a babán van).Nekem mind a 2 gyerekem katolikus, a keresztelõn fehér keresztelõi ruhában voltak, és nem kellett plusz ruha

Ilyet még nem hallottam, h vinni kellene fehér ruhát (azonkívûl ami a babán van).Nekem mind a 2 gyerekem katolikus, a keresztelõn fehér keresztelõi ruhában voltak, és nem kellett plusz ruha
Ahol keresztszülõ voltam, mindkét helyen volt plusz fehér ruha, ami a frissen keresztelt baba bûn nélküliségét szimbolizálja. Hogy kell-e vinni az helyenként eltérõ. Egyik helyen a paptól kapott a baba, a másik helyen meg vinni kellett. Ezt elmondják a keresztelõ elõtt. Ha nem mondják, hogy kell vinni, akkor valószínûleg fog kapni.
A kérdező hozzászólása: Nem mondták hogy kell vinni, de kaptunk egy keresztelési füzetet hogy hogyan fog zajlani és abban van leírva hogy lesz ilyen hogy átadják a fehér ruhát. Ezért nem tudom.

A keresztelőre milyen ruhában kell menni?

A fiam keresztel?je a hónap végén lesz. Én milyen ruhát viseljek? És a keresztszül?k? Mert t?lem kérdezik, de én se nagyon tudom. Gondolom valami csinos, de milyen szín pl.? Nekem tuti varratni kell, mert a régebbi szép ruháimba nem férek bele, még elég duci vagyok sajnos :( De milyen anyagot válasszak?

Legjobb válasz: ha te vagy a szülõ mindenképp kosztümöt viselj már nagyon szépeket lehet kapni és több fazont, ami a te alakodnak is elönyös. Azt, hogy milyen színû legyen azt neked kéne tudni pl figyeld meg a bõröd és a hajadszínéhez mi állna jól vagy, hogy te milyen színeket szeretsz szerintem egy kosztümben a baba kék a legszebb de most nagy divat a sárga szín. A keresztszülõknek is mindenképpen nagyon csinos ruha dukál pl egy szép felsõ szoknyával arra ügyeljetek, hogy a szoknya ne legyen túl rövid mert mégis csak egy templomba mentek de egybe ruha is lehet már olyan csinosakat lehet kapni amit alkalomra és a hétköznapokban is lehet hordani egyaránt. Szín pedig teljessen mindegy azt mindenki maga eldöntheti saját ízlése szerint. Bár a feketét nem ajánlom az ilyen szép májusi napokon szerintem nagyon gyászos. Általában kisgyermekre akit keresztelnek pedig hófehér ruhát szoktak adni,remélem segítettem.

ha te vagy a szülõ mindenképp kosztümöt viselj már nagyon szépeket lehet kapni és több fazont, ami a te alakodnak is elönyös. Azt, hogy milyen színû legyen azt neked kéne tudni pl figyeld meg a bõröd és a hajadszínéhez mi állna jól vagy, hogy te milyen színeket szeretsz szerintem egy kosztümben a baba kék a legszebb de most nagy divat a sárga szín. A keresztszülõknek is mindenképpen nagyon csinos ruha dukál pl egy szép felsõ szoknyával arra ügyeljetek, hogy a szoknya ne legyen túl rövid mert mégis csak egy templomba mentek de egybe ruha is lehet már olyan csinosakat lehet kapni amit alkalomra és a hétköznapokban is lehet hordani egyaránt. Szín pedig teljessen mindegy azt mindenki maga eldöntheti saját ízlése szerint. Bár a feketét nem ajánlom az ilyen szép májusi napokon szerintem nagyon gyászos. Általában kisgyermekre akit keresztelnek pedig hófehér ruhát szoktak adni, remélem segítettem.
ja a férfiakon pedig egy szép ing és öltönynadrág a legmegfelelõbb. (elözõ válaszadó)
Szerintem arra is figyeljetek, hogy ne legyen túl kivágott a felsõ, meg, hogy a vállatok ne legyen ki a felsõbõl, mert szerintem az gáz a templomban. Ja, meg persze ne legyen pl. piros, vagy tulságosan élénk szinû a ruha.

Keresztelőre mindenképp fehér ruha kell a lányomnak?

Nyáron, egy éves kora előtt tartanánk az esküvőnk után közvetlen a keresztelőjét. Az esküvőnkre bordó színű ruhát vettem neki és most keresek hozzá fehér cipőt. Esetleg a bordó ruha jó lesz a keresztelőre vagy vegyek egy fehéret is neki?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a papot, írtam már, hogy minden templomban máshogy kérik a papok. Nem számít hogy itt a netezõk mibe vitték, ha a Ti templomotokban nem az a szokás.

Kérdezd meg a papot, írtam már, hogy minden templomban máshogy kérik a papok. Nem számít hogy itt a netezõk mibe vitték, ha a Ti templomotokban nem az a szokás.
Szerintem vegyél neki fehéret. A bordó nem igazán való keresztelõre.
Mi megkérdeztük a papot. Azt mondta, nem kell fehér, elég ha világos. De ilyen templomos kérdések esetén mindig a papot kell megkérdezni, mert minden templomban más a szokás, papja is válogatja...
nem kell fehér
Az én kislányom fehérben volt, katolikus keresztelõje volt.Nálunk keresztelõre fehéret szoktak ráadni.De ha nem vagy benne biztos akkor kérdezd meg a papot.
Nekem ugyan fiam van, és télen volt a keresztelõ, nem volt fehérben, csak egy fehér inget kellett vinni, amit a keresztanya a fiamra terített, amikor a pap keresztelte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!