Találatok a következő kifejezésre: A keresztényeknek kötelező (2 db)

A keresztényeknek tényleg kötelező hinni az ördögben/sátánban, hogy keresztények lehessenek?

Legjobb válasz: Aki kereszténynek mondja magát, annak az egész Bibliát teljesen el kell fogadnia, mindennel együtt, ami benne van.

Aki kereszténynek mondja magát, annak az egész Bibliát teljesen el kell fogadnia, mindennel együtt, ami benne van.
A kérdés kicsit félreérthetõ. Az Istenben, tanításában hisznek a keresztények, az ördögnek csupán a létezésében, aki igyekszik elhitetni magáról a mai világban, hogy nem létezik.
Semmi sem kötelezõ, de evidens. A Biblia szerint a sátán bukott angyal, Lucifer volt az eredeti neve, ami azt jelenti, fényhordozó. Õ vezette a Mennyben a dicséretet!Az egész üdvtörténet egy kozmikus perrõl szól: Kinek van igaza? Az Istennek, vagy a sátánnak? Ezt be kellett bizonyítani az embereknek is, és az angyaloknak is. Jézus bevállalta. Nyert. Tömören, röviden ennyi.
Igaz, ez elõírás náluk. Többek közt II. János Pál pápa is azt mondta: "aki nem hisz a Sátánban, nem hisz a létezésében, az nem hisz az Evangéliumban." A bibliában is több helyen szerepel Jézus tanításaként is a Sátánban való kötelezõ hit.
ha nem hiszed hogy van sátán, akkor nem hiheted hogy van isten is. szóval nem kötelezõ, csak így van értelme. :D márugye, amennyi van ebben. :D
ha nincs sátán, nincs bün ha nincs bün akkor Jézus hiába jött volna el, hogy meghaljon a büneinkért sajnos a sátán nagyon is létezik, akár hiszünk benne , akár nem.
Engem csak simán nem érdekel. Mégis kereszténynek mondom magam mivel megkereszteltek és még az elsõ áldozást is rám erõltették. Na ezt ûbereld.

Keresztények, főleg a radikálisabb gondolkodásúak! Kötelező a gyereketeknek követni azokat az előírásokat, amiket ti fontosnak tartotok?

Mi van, ha eléd áll, és azt mondja, nem megy templomba, mert inkább aludna vasárnap. Vagy lefekszik a barátjával, barátn?jével? A gyerek még persze nincs 18. Mi van, ha kijelenti, hogy nem akarja követni, amit te?

Legjobb válasz: Én nem szülõ vagyok, hanem gyerek. Annyit tudok mondani, hogy nálunk nem volt minden alkalommal kötelezõ (azért szerették, ha ott voltunk velük). Viszont mire elértem azt a kort, amiben elkezdenek lázadni a gyerekek, addigra már volt saját hitem, és fel sem merült bennem, hogy ezeken a területeken kellene lázadnom. Nem szükségszerû, hogy ebben az idõszakban a tini a szülõ teljes értékrendjét megkérdõjelezze. Õszintén szólva, nekem a házimunka szabotálása volt inkább ilyen lázadás, bár most már ezt is bánom, mert túl sok terhet róttam ezzel a szüleimre.

"Minden egészséges tini lázad." De ha odafigyel az ember a gyerekére, kivel barátkozik, stb akkor nem lesz belõle full drogos vagy hasonló.
Én nem szülõ vagyok, hanem gyerek. Annyit tudok mondani, hogy nálunk nem volt minden alkalommal kötelezõ (azért szerették, ha ott voltunk velük). Viszont mire elértem azt a kort, amiben elkezdenek lázadni a gyerekek, addigra már volt saját hitem, és fel sem merült bennem, hogy ezeken a területeken kellene lázadnom. Nem szükségszerû, hogy ebben az idõszakban a tini a szülõ teljes értékrendjét megkérdõjelezze. Õszintén szólva, nekem a házimunka szabotálása volt inkább ilyen lázadás, bár most már ezt is bánom, mert túl sok terhet róttam ezzel a szüleimre.
Nem kötelezõ, de ha normálisan neveled a gyerekedet, akkor fogja úgyis, hiszen látja azokat az értékeket és fontosságukat, amiket te is értéknek tartasz.
Egyáltalán nem igaz, hogy minden egészséges tini lázad. Vannak, akik egészségesek, mégsem lázadnak; vagy legalábbis nem olyan durva módokon, ahogyan a világi gyerekek szoktak. Az én lányom pl. ugyanúgy hangosan hallgatta a zenét álló nap, mint a többiek; csakhogy vagy klasszikusokat, vagy keresztény könnyûzenét. De így is nagyjából az idegeimre ment ezekkel is, úgyhogy vettünk neki fülhallgatós minirádiót, meg mp3-lejátszót. :D Ugyanúgy elmászkál állandóan, de nem bulikba / csavarogni / pasizni / stb., hanem gyülekezeti programokra / önkéntes munkára / stb. Pedig soha nem köteleztem semmire (gyülibe járás, részvétel az alkalmakon).
Szia! Gyakorló édesapaként a válaszom nem. A szülõnek példaadással és komoly türelemmel kell hozzáállnia a gyermekhez, a radikális szigorral csak ront a helyzeten. Az én fiaim 4 ill. 13 évesek, és csak akkor kell jönniük velem, ha van kedvük, nem kell végigülniük a prédikációt, bizonyos idõ után kimehetnek játszani. Mondjuk nálunk az Istentisztelet elõtt van egy órás gyermekfoglalkozás külön korosztályonként amin résztvesznek, ha jönnek, és a prédikátorok is szoktak az prédikáció elején egy pár percben kifejezetten a gyermekekhez szólni. Üdv. Péter
ma 22:02 Azért az nem olyan biztos.
Azt kell bennük tudatosítani, hogy ezek nem "elõírások", hanem mindennek meg van az oka. A templombajárásnak csak akkor van értelme, ha bizonyos alappal rendelkezik a kereszténység terén.
Keresztény vagyok, de nem radikális. Nem kell követnie.
A kérdező hozzászólása: Nem, itt nem a nevelésrõl, vagy a hitrõl van szó. A kamaszok egymásra akarnak hasonlítani, az idõsebbek hülyék, amit a szülõk akarnak, az hülyeség. Nincs ezzel baj, hormonok, a lázadás hiánya komoly bajt jelentene, csak mit lehet ezzel kezdeni?
A kérdező hozzászólása: Minden egészséges tini lázad.
Nyilván nem kényszeríthetek rá semmit, a hitet meg nem is lehet. DE! Kötelességem katolikus módon nevelnem, abban a környezetben, ugyanis erre ígéretet tettem a házasságkötésemkor is, meg a gyerek keresztelésekor is. Nem hiszem, hogy aki születésétõl kezdve ebben a miliõben nõtt fel, az egyik napról a másikra kitalálja, hogy én akkor mostantól pl. buddhista leszek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!