Találatok a következő kifejezésre: A keresztény szerint bűn a maszturbáció (1 db)

A keresztény vallás szerint bűn a maszturbáció?

Legjobb válasz: Igen, de nem a gyermeknemzés hiánya miatt, hanem mert csak a házastársaddal lehet szexuális életet élni, hogy neki örömet okozz. Magadnak nem vagy a házastársa, meg magadnak okozol ezzel csak örömet, szóval nem kóser.

Igen, de nem a gyermeknemzés hiánya miatt, hanem mert csak a házastársaddal lehet szexuális életet élni, hogy neki örömet okozz. Magadnak nem vagy a házastársa, meg magadnak okozol ezzel csak örömet, szóval nem kóser.
Megkérdezném elõzõ kedves olvtársunkat, hogy MELYIK eredeti keresztény tanítás szerint? Ó és Újszövetség? Megintcsak felvetõdik, hogy hogyan értelmezzük. Mindent szó szerint, vagy csak kiragadunk részleteket, amit fontosnak tartunk? (Pl.: Exodus 32, 2: tilos szombaton dolgozni, ha mégis dolgozol, akkor meg KELL ölni téged; Lev 21, 20: beteg, nyomorék, vak, stb. nem mehet az oltár közelébe; Lev 19, 27: nem lehet hajat és pajeszt levágni; stb. stb.) Egyértelmûen le van írva, hogy mit tilos és mit kell tenni. Vajon hány "keresztény" tartja be ezeket? Hány "keresztény" dolgozik szombaton, vagy hord 2 féle anyagból készült ruhát, vágja a haját, pajeszát, esetleg megy az oltár közelébe sérülten, betegen? Hány "keresztény" válik boldoggá, amikor a csecsemõket a falhoz csapkodja? (Zsolt 137, 9) Hiszen ezek szerint, aki mindezeket nem tartja be, nem keresztény, mert ezzel nem tartja be a Biblia törvényeit sem! (Az apokrif iratokról már nem is szólok ugyebár, pedig azok is tartalmaznának jópár érdekességet.) Azt pedig kár lenne elõhozni, hogy ezek a törvények csak a zsidókra vonatkoznak, és csak egy régi szokásjogon alapul mind. Hiszen a Tízparancsnolat is akkor keletkezett. Sõt, a homoszexualitás elítélése is egyidõs törvény ezekkel. Nos, akkor ki is a keresztény? A homoszexualitásért is hasonló jár, mint a szombaton zajló munkáért. (Sõt, nem akkora bûn.) Javaslom maradjunk annyiban, hogy az a keresztény, aki annak vallja magát, és ne akarjuk meghatározni neki, hogy õ micsoda; csak azért, mert másként értelmezzük a leírtakat. (Meg egyébként a hatályos törvény is így vélekszik errõl.) Eléggé undorítónak tartom az ilyet, bár nem lepõdök meg azon, hogy magukat kereszténynek valló emberek ilyen minimális toleranciával viseltetnek más emberek iránt. Megszoktuk tõlük az évszázadok során. Új évezredet írunk, de elõrelépést még mostanra sem sikerült felmutatniuk ezügyben (és más dologban sem). Hogy a kérdésre is válaszoljak "némi" elõszó után: A Biblia szerint nem szabad a férfinek magját "elpazarolnia". Hogy ezt az egyik vallási irányzat betartja, a másik pedig nem, az már más kérdés. Kereszténybõl van sokféle. Mind másként értelmezi a leírtakat. Javaslom a kérdés pontosítását, egyértelmûbbé tételét. (Pl.: a katolikusok szerint bûn-e, vagy a reformátusok szerint bûn-e, stb.)
Igen.
1Móz38; 8-10: "És monda Júda Ónánnak: Eredj be a te bátyád feleségéhez, és vedd feleségûl mint sógor, és támaszsz magot bátyádnak. Ónán pedig tudja vala, hogy a magzat nem lesz az övé, azért valamikor az õ bátyja feleségéhez bemegy vala, földre vesztegeti vala el a magot, hogy bátyjának magot ne támaszszon. És gonoszságnak tetszék az Úr szemei elõtt, a mit cselekszik vala, annakokáért megölé õt is." Innentõl kezdve már csak az értelmezésben lehet eltérés. Értelmezhetjük úgy is, hogy az Úr azért ölte meg, mert nem engedelmeskedett apja parancsának. Meg úgy is lehet értelmezni, hogy maszturbált, és azt tekinette bûnnek.
Eredeti=ami a Bibliában van. A többi hozzátevés. Érdemes elolvasni, hogy mi vonatkozik a zsidókra és mi nem, elég egyértelmûen benne van. (Apostolok Csel-ben) Persze nem kötelezõ, de akkor nem kell úgy tenni, mintha értenénk hozzá.
Azok az ágak, amik homoszexuálisokat tömörítenek NEM keresztények, m. az a keresztény, ami az Ó- és Újszövetség alapján egyaránt megáll. Én is alapíthatok mindenféle vallást, ráfoghatom, hogy keresztény, de attól még nem lesz az. A kérdésre válaszolva pedig: az eredeti kereszény tanítás szerint bûn!
A kereszténység egy gyûjtõfogalom. Szinte összeszámolhatatlan, hogy mennyi ága és boga van. Csak hazánkban van 3-4 homoszexuálisokat tömörítõ keresztény egyház bejegyezve. Számossal találkoztam már, ahol maszturbációt a szexológusokhoz hasonlóan, kifejezetten egészséges dolognak tartják.
Bûn - a Biblia szerint. Meg lehet tõle szabadulni, hála Istennek!(Aki segítségül hívja Jézus nevét, az megszabadul, megmenekül és megtartatik). A kereszténység mellesleg nem vallás, de vannak vallások, akik kereszténynek mondják magukat.
Igen, mivel nem szolgálja a gyermeknemzést.
Egyáltalán nem bûn. Csak az egyes szekták tanítják ezt így idegroncsá teszik az embereket. A bibliában sehol sincs, hogy bûn lenne! Ennyi!
Megkaptam a választ! tévedtem, bûnrõl és megkötözöttségrõl van szó: http://www.ujkigyos.baptist.hu/index.php?m=6917
BIBLIÁBAN NINCS BENNE KONKRÉTAN! De nem az a bûn, hoyg "élvezkedni akarsz", hanem az, hoyg nem a feleségeddel/férjeddel, nem a pároddal teszed!
Olvasva a véleményeket, máshol is a témával kapcsolatban, van egy sor érv és ellenérv h miért bûn és miért nem az, melyek nagy része ködös, és önmaguk megnyugtatására szolgáló magyarázatok.. az Ószövetség számomra elég talányos, olvasva sokszor nem akarok hinni a saját szememnek, és egyszerûen nem tudom elhinni, hogy ilyen lenne Isten (pl. sokszor ölt meg embereket, holott a gyilkosság bûn), szóval én inkább az Újszövetségnek tudok igazán hinni.. így nekem a legutóbbi belinkelt "cikk" adta meg a választ: Jézus szavai a Hegyi Beszédben egyértelmûvé teszik a dolgot: "Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." Mt 5, 27-28 Itt Jézus a fantáziálástól a házasságtörésig szélesíti a paráznaság bûnét. Ebben benne van az önkielégítés is, aminek a kezdete gyakran maga a fantáziálás. Szerintem ez az igevers a tökéletes válasz, nagyon nem is szorul magyarázatra, önzõség ide vagy oda. (Bár az nincs benne, hogy férfiakra se tekinthetünk kívánsággal, biztos ezért van sok meleg :) De nyilván Jézus csak kiemelte az egyik nemet, viszont ez már csak egy saját vélemény, szóval csak férfitársainak egyértelmû kijelentés (illetve a leszbiknek, de ne vicceljük el, zárójel bezárva :) . Igazából eléggé lehetetlen megfelelni ennek az igeversnek, pl. nyáron az utcán sétálva százával jönnek szembe a csinos csajok, akikrõl hirtelen elfantáziálunk akarva-akaratlanul, de törekedni lehet/kell rá, hogy ez ne így legyen, illetve imádkozni kell, hogy a gondolatainkat is irányítani tudjuk. Szóval önmagában az önkielégítés, mint fizikai cselekedet, szerintem nem bûn, hanem a lelki része a bûn, és sajnos (bár ne így lenne) nem tudjuk elválasztani a kettõt..
Én, úgy érzem megtértem. De maszturbáltam és nagyon kínosnak érzem a dolgot, eddig tele voltam hormonnal élveztem minden apró dolgot, attól félek, h rossz érzésben telik el pár napom. Soha többé nem nyúlok a hímvesszõmhöz, csak pisiléskor. :S : ((((
És már soha többé nem is fogom csinálni! :) a fenti válaszoló vagyok és még mindig bírom
Rövid válasz: fogalmam sincs. Kicsit bõvebben: keresztény vagyok magam is jó néhány éve. Sok gondot okozott már nekem is ez a kérdés. A #23-as válasz nagyon tetszett, mert nem csak arra ad választ, hogy szerinte bûn, hanem konkrét megoldást is kínál Jézus személyében a szabadulásra. De ebbõl még mindig nem egyértelmû számomra, hogy bûn-e. Én csak és kizárólag a bibliából akarok kiindulni, nem pedig mások magyarázataiból. Nos, mint elõttem írták, Onán bûnét szokták emlegetni az Ószövetségbõl, illetve, a Mózesi törvényekben van szó a magömléses férfiról, mint tisztátalanról. Onán bûnére nem lehet ráhúzni egyértelmûen, hogy az önkielégítés lett volna, sokkal inkább, hogy önzésbõl nem akart utódot támasztani atyjafiának, ami kötelessége lett volna. Szerintem. Ami a magömléses tisztátalanságot illeti(3Mózes:15), óhéber-arámi nyelven nem tudok, hogy pontosan milyen kifejezés áll itt, csak a magyar nyelvû szövegösszefüggés alapján állítom: ugyanígy használja a tisztátalan kifejezést a szülõ asszony tisztulási kötelezettségére is. Meg a havivérzésesre. Még Jézus anyja, Mária is meg kellett, hogy tisztuljon Jézus születése után!: Lk.2:22. Ugyanakkor semmiféle vétekáldozatot nem követel a törvény. Ezekbõl számomra az következik, hogy itt természetes biológiai folyamatokról van szó, akár nõi dolgokról, akár férfidolgokról beszélünk. Egyszerûen arról van szó, hogy mosakodj meg, ne legyél piszkos, büdös, rászáradt váladéktól ill. vértõl mentes legyél. Szerintem. Elgondolkodtatónak tartom azt is, hogy az Ószövetség ennyire nem tekinti súlyponti kérdésnek ezt a dolgot, hogy csak egy legyintéssel elintézi: mosakodj meg, estére tiszta leszel. Annyi más bûnt részletesen taglal, beleértve az állatokkal való közösülést, a homoszexualitást, a rokonokkal való vérfertõzõ kapcsolatot, paráznaságot, házasság elõtti nemi életet, de az önkielégítést még csak említésre méltónak sem tartja. Tehát az Ószövetségbõl nem lehet egyértelmûen levezetni, hogy bûn volna. Szerintem. Nézzük az Újszövetséget: Pál írja Timóteusnak, hogy az ifjúkori kívánságot kerülje. Továbbá ír a bujálkodás ellen, illetve az önmegtartóztatásról, mint a lélek gyümölcsérõl. Valóban, Újszövetségi alapon, ha valaki akarja, levezetheti, hogy ez bûn. Ezért írtam, hogy jónak tartom az újkígyósi sztorit, #23. Itt jön be az én dilemmám, a tapasztalataim alapján: én speciel olyan "ügyes" vagyok, hogy meg tudom tenni, hogy hozzá sem érek, mégis bekövetkezik a dolog. Szerintem ez ügyeskedés, mert látszatra nem önkielégítek, fizikailag, de közben, hogy mire gondolok, azt inkább hagyjuk. Testileg betartottam valamit, szellemileg kijátszottam, találtam egy kiskaput, ügyeskedtem. Valahol azt olvastam egy evangélikus könyvben, hogy nem maga az önkielégítés a bûn, hanem, hogy mire gondolunk közben. Továbbá annyira "ügyes" vagyok, hogy akár jármûvön ülve is megtörténhet velem a dolog, ha elég hosszan utazok, anélkül, hogy bármit tennék ez ügyben. Hiába várok arra, hogy majd éjjel álmomban történik, ahogy ezt sokan idealizálják, felébredek hajnali háromkor, ágaskodó szerszámmal nem megy tovább az alvás, megintcsak bekövetkezik a dolog. Úgy vélem, ez egy visszatarthatatlan biológiai folyamat, melyet a test kikövetel magának, ugyanúgy, mint az egyéb ürítési funkciókat. Mint ahogy amazokat is csak szabályozni tudjuk, tartósan visszatartani nem, itt is errõl lehet szó. Hogy én milyen megoldásra jutottam? A kisebbik rossz elvét próbálom megvalósítani: szerintem sem az nem jó, ha az éjszakai alvásomat vágja gallyra a dolog, sem az nem annyira jó, ha jármûvön ülve jön rám, sem az, ha ugyan nem érek hozzá, de közben elragadnak a tisztátalan fantáziaképek. Egy megoldást látok: konkrétan szépen hasra fekszem, magam alá teszek egy zsebkendõt, és a feleségemre gondolok közben, ennyi. Akkor nem csináltam magamnak kézzel, és nem paráználkodtam gondolatban sem. Hogy miért nem a feleségemmel azt hagyjuk: fejfájás, menstruáció, fáradtság, idõhiány, összeveszés, ezernyi ok. Attól még vele is csinálom, csak sajnos túl ritkán ahhoz, hogy ez a kérdés ne okozzon gondot. Valamint azoknak is akartam válaszolni, akiknek nincs feleségük, ez egy lehetséges "technika" szerintem, akkor próbáljanak meg semmire nem gondolni közben, és kerüljék a kézzel végzett formát. Mivel ennek a dolognak úgyis meg kell történnie - így, vagy úgy.
Elõzõ: jobb lenne, ha egy kicsit elszakadnál a dogmatikus, séma szerinti, standard gondolkodásmódtól... Maszturbálni szabad, sõt, fiatalkorban kell is, de nem szabad túlzásba vinni! http://eletmod.hu/tart/cikk/j/0/118912/1/eletmod/Kapjuk_elo_.. http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96nkiel%C3%A9g%C3%ADt%C3%A9s Tessék elolvasni!
Nem tom mi bajod van, mi ebben a dogmatikus, éppen hogy az ellenkezõje! Akkor azt mondtam volna, hogy nem szabad, meg el fogsz kárhozni, bla-bla. Éppenhogy természetes emberi szükségletként írtam róla, egy biológiai folyamatról, ez elég egyértelmû, ha figyelmesen elolvasod amit írtam! Éppenhogy arról írtam, hogy - ellentétben sok dogmatikusan gondolkozó kereszténnyel - szerintem a Bibliából nem vezethetõ le egyértelmûen, hogy ez bûn! Akkor mi ebben a dogmatikus neked? Egy dolgot akartam kiemelni, nem maga a folyamat a bûn, hanem hogy mi játszódik le benned közben. Ha gonosz dolgokra fantáziálsz közben, az a bûn. Ad abszurdum, ha a feleségeddel vagy és testileg teljesen betartod a törvényt, de közben másra gondolsz az is bûn! Ha viszont megengeded a testednek a szükségletei normális élettani kielégülését, és közben nem fantáziálsz bûnös dolgokra akkor szerintem nem vétkezel. Ezt szerettem volna kifejteni, ez miért dogmatikus?
"Ha gonosz dolgokra fantáziálsz közben, az a bûn." - Úristen, milyen gonosz dolgokon lehet fantáziálni maszturbálás közben? :DDD
Ezt most nem kérdezed komolyan!!! Tippeket inkább nem adnék, csak némi támpontot, ha tényleg ennyire nem akarod érteni, mirõl beszélek. A kérdésfeltevõ úgy kezdte, hogy a KERESZTÉNY VALLÁS SZERINT bûn-e a maszturbáció. A vita itt tehát most nem arról folyik, hogy ÁLTALÁBAN az-e, ezzel kapcsolatos véleményeket ki lehet fejteni más oldalakon, biztos feltették már így is a kérdést. Én a Biblia alapján próbáltam meg választ adni. Fentebbi kérdésedre is ez alapján fogok. Isten világos útmutatást ad igéjében, hogy mit tart bûnnek a szexualitás terén. Világos az is, hogy vannak gondolati bûnök. Egyszóval, ha valami olyasmire gondolsz maszti közben, ami Isten igéje alapján tiltott, ez akkor is gonosz dolog, ha fizikailag nem követted el (félig már el is követted, hiszen ilyen formában elégültél ki). Ha arról akarsz vitatkozni, hogy ilyen bûnök nincsenek, akkor azt gondolom, hogy te nem az Ige alapján keresed a választ, hanem kötözködni jársz erre az oldalra. Kérésem, hogy válaszodat te is az Ige alapján fogalmazd meg, tiszteletben tartva a kérdezõ eredeti kérdését. Köszönöm.
sziasztok Az önkielégítésben tényleg van valami, ami miatt vitatéma. Ezért azt kérdezem, miért is gondoljuk, hogy elszakíthat Istentõl? Talán azért, mert közben nem Õrá gondolunk? Egy tiszta és nemes lelkû keresztény érzi, hogy nagyfokú tökéletlenség, a szexuális képesség kipallérozása, elállatiasítása még inkább. De akkor most jön az okoskodásom: Mivel Istenre és szeretteinkre fordított idõ kizárólag a mértéktelenség vagy függõség szemszögébõl szenvedhet valójában csorbát, ha egy férfinak, akinek nincs barátnõje, maximum ábrándjai, akkor miért ne végezhetné el (betartva mértékletesség és tisztaság parancsait) magán szükségleteit? Tehát a frusztráció elkerülése végett, illetve nem szennyes, pornográf, egyéb (tehát a testi adottságok aberráltan való bemutatása, amely valóban aberrált gondolatvilágot ébreszt) miért ne nézhetne akt és erotikus képeket egy érett férfi? A biológiai mechanizmusok anélkül is beindulnak, hogy parázna mozdulatokat vagy gondolatokat követnénk el? Persze, a magömlés során a férfiak nagy része rásegít, de van egy képzeletbeli határ ebben, ahogy fantáziálgatásban is. Legalábbis szerintem. Vagy rosszul gondolom? Persze, ha van barátnõje, akkor iszonyatos bûn, hiszen a vonzalmuk és kapcsolatuk csonkolódik meg, de ha nincs, akkor... ?
Üdv! Teljes mértékben egyetértek az elõzõ hozzászólóval! Nagyon örülök, hogy vannak olyan emberek, akik így közelítik meg a dolgokat! Ez a téma, szerintem az a fenti hozzászóló bejegyzésével egyértelmûen ki van merítve! Legfontosabb a hit, majd azután az elkötelezettség, az elszántság és a testi-, lelki tisztaságra való törekvés! "Ember küzdj és bízva bíttál!"
Miért lenne bûn az, hogy könnyítesz magadon? Állatok is csinálják. Ez egy teljesen természetes cselekvés, serdülõ fiúknál 90%os arányban fordul elõ. És ha nem szolgálja a gyereknemzést? Mintha nem lennénk elegen :) A spermára pedig nem kell úgy gondolni, mint 'fogyó eszközre'. Automatikusan újratermelõdik, és magától ígyis-úgyis kiürül. Emiatt aztán ne legyen bûntudata senkinek... Elég szomorú, hogy egyesek az erkölcscsõsz szerepét játszák, közben meg ugyanúgy 'vétkeznek' õk is. Ha nem ártasz vele senkinek, akkor miért ne...
1értelmûen bûn és punktumm. és nem azért mert valaki azt mondta. v mert az 1ház azt mondta. hanem mert az ÉLÕ ISTEN mondta. és kedves kommentelõ, itt felettem:D minke éppen az különböztet meg az állatoktól, h tudunk uralkodni a vágyainkon, szal engem ne hasonlíts 1 állathoz. köcce :D bûn, mert az is a paráznaság 1ik formája. öncélú vagy, csak magadra gondolsz, mikor azt csinálod. semmi értelme.
Igen, ez való igaz, bûn, mert idézhetünk a bibliából és az interneten is kereshetünk ezzel kapcsolatban. De amíg ez a világ nem a mi jóvoltunkból jött létre, hanem Istenébõl, addig köteles minden katolikus ember az õ parancsolatait tiszteletben tartania, és nem pedig mindenféle tévhitben azzal nyugtatni magunkat, hogy ez nem bûn.Keresztény, hitoktató családban nõttem fel, és ami bûn az bûn marad biblia nélkülis, mivel Isten által alkotott egyensúlyt és parancsokat sem ember sem más nem változtathatja meg.
Ha valaki megtér, akkor érezni fogja, hogy bûn. A Bibliában valóban így egyértelmûen nincs benne, de gondold végig: paráználkodás nem csak az, ha mással bújsz össze a házasságon kívül. Hanem amikor magaddal. Mikor maszturbálsz, képek jelennek meg a szemed elõtt, elképszelsz szituációkat, pedig a Bibliában benne van, hogy gondolatban is lehet vétkezni, sõt!!! Ez bûn. Egyértelmû
Milyen állatok csinálják? Én soha nem láttam vagy hallottam volna ezt.
Ez egyházanként változik. Egyes keresztény felekezetek konzervatívságuk mellett elég progresszív felfogással rendelkeznek, és próbálnak a racionalitásra törekedni ebben a témában is. Mivel a tudomány szerint a maszturbáció jót tesz az immunrendszernek illetve az idegrendszernek egyaránt, ezért sok keresztény vallás szerint nem bûn. Sok orvos is állítja, hogy a testnek és a szervezetnek sokkal jobb, ha maszturbáció során "vesztjük el" a "magvainkat", mint éjszakai magömlésnél. De inkább szerezz egy csajt magadnak, és akkor nem kell maszturbálnod :)
Szia! Biblia olvasó keresztyén vagyok, de a Bibliában nem találtam kifejezetten olyat, hogy bûn. Pontosabban: csak az az 1Mózes-beli ige, ami van, De gondoljunk bele, Az az Isten, aki ennyi mindent tett a világért, és hatalma van a halálon, miért lenne inkább mérges? Mert semmibe veszed a parancsát, ami a te javad szolgálja ( gondoljunk egy olyan apára aki féltõn szereti a gyermekét) vagy mert maszturbálsz? A maszturbáció önmagában nem lehet ÍGY elítélendõ. DE! ha egy picit belegondolunk, akkor milyen képek, gondolatok vannak a fejedben közben? Nem hiszem, hogy a lelki épülésed szolgálja. Ráadásul, ha feltételezzük, hogy Isten mindent lát, akkor azokkal a gondolatokkal, képekkel a fejedben, amik maszturbáció alatt ott vannak, nem biztos, hogy utána oda mernél állni Elé... Tehát ilyen formán nekünk árt. Mondhatjuk(?) hogy elválaszt Istentõl. És ha belegondolunk mi a bûn? Nem-e az, ami elválaszt Tõle? (Ézsaiás 59.2) ezzel nem azt mondom, hogy ne csináljuk, hanem: "Minden szabad" egy keresztyén embernek, "de nem minden használ"... ( 1 kor. 10.23)
nem..szard le az egész keresztény cuccot!!!
azt csinálj ami neked jól esik..pl:ez más hitvallásban rendszeresen kötelezõ!
A KATOLIKUS EGYHÁZ hivatalos álláspontja a pápa által elfogadott Katekizmusban került rögzítésre a még a kényes témának számító maszturbáció kapcsán is: "Figyelembe kell venni az érzelmi éretlenséget, a kialakított szokások erejét, a szorongásos állapotot és egyéb pszichikai vagy társadalmi tényezõt, amelyek csökkentik vagy akár megszüntetik az erkölcsi bûnösséget.” Tehát, mit lehet ezzel kezdeni? Elõször is tisztázni kell, hogy a Te esetedben van két pozitívum. Az egyik az, hogy a lelkiismereted mûködik, vagyis tudod, hogy mi jó és mi rossz, nem akarsz kibújni a felelõsség súlya alól, a másik pedig, hogy változni akarsz. Ez nagyon fontos. Másodsorban látnod kell azt is, hogy olyan szokás ellen harcolsz, amely olyan mély és elsõdleges ösztönökhöz kapcsolódik, ami az emberi természet része. Tehát NEM EGY PILLANAT alatt fognak a dolgok megváltozni, ez türelmet, nem passzív türelmet igényel, hanem olyan elszántságot, ami mögött jelen van az a tudás, hogy ez a folyamat talán több ideig fog tartani, mint ahogyan azt Te szeretnéd. Végeredményben újraépíted azt, aki vagy. Harmadsorban azt a szépséget kell látnod, AMIVÉ válni akarsz. Akár azt akarja Isten, hogy férj és apa légy, akár azt, hogy pap, Te tiszta akarsz lenni, saját magad cselekedeteinek ura, képes arra, hogy ÖNMAGADAT teljesen átadd, és hogy a legjobb tudj lenni annak, a személynek vagy éppen Személynek a számára az életedben, akivel elkötelezõdsz. Ezt az eszményképet vésd az eszedbe. Ennek az eszményképnek a megvalósítására törekedj, egy erõs és hûséges apa, vagy egy erõs és hûséges pap ideálja legyen elõtted.Néhány praktikus tanács: Nagyon gyakran egy fiú számára a maszturbálás már egy kialakult szokás, mikor rájön arra, hogy ez rossz, tehát egy szokást kell legyõznie. Egy szokás úgy alakul ki, hogy bizonyos cselekedeteket állandóan megismételünk, a szokástól úgy tudunk megszabadulni, ha cselekedeteket mással helyettesítjük. A frusztrációt az okozza a szokásokkal kapcsolatban, hogy gondolkodás nélkül tesszük azokat, hogy késõn döbbenünk rá, hogy már megtettük azt, amit el akartunk kerülni. Amikor valaki egy pillanat alatt megvilágosodik, hogy meg akar változni, az nem történik egyik napról a másikra. Minden esetben, amikor meg tudod állítani magad a cselekedet elõtt, MINDEN EGYES alkalommal, amikor el tudod kerülni azt, már egy lépéssel közelebb vagy egy új szokás, a tisztaság és önkontroll szokásának, kialakításában.Ezáltal tehát elkezded csökkenteni a vétkes cselekedetek gyakoriságát. Ezzel egyidejûleg törekedned kell arra, hogy azokat a külsõ hatásokat is kerüld, amelyek ingerlõen hatnak rád, például meg kell válogatnod, hogy milyen könyveket olvasol, miket nézel, mirõl beszélgetsz, miken gondolkodsz.Arra is oda kell figyelned, hogy ez a probléma ne váljék rögeszméddé. Tanuld meg, hogyan rázod le magadról a kísértéseket, hogyan irányítod figyelmedet más dolgokra, törekedj az egészséges életvitelre, elegendõ testmozgással és mély, baráti kapcsolatokkal. Ne tégy olyan dolgokat, amelyek elõsegíthetik a depresszió kialakulását. De mindenek elõtt KÉRD ISTEN segítségét. Részesülj a bûnbocsánat szentségében, gyakran járj Szentmisére és járulj Szentáldozáshoz, IMÁDKOZZ MÁRIÁHOZ (aki anyai szeretettel megérti a gyengeségeidet és örül, ha hozzáfordulsz és a kérések révén közbenjár érted), legfõképpen próbáld megismerni Jézust.
28-30-32-es válaszoló voltam. Nem értek egyet azzal, amit elõzõleg írtam. Úgy vélem, hiszem és vallom, hogy 23-as válaszoló tökéletesen az Igével egybehangzó bizonyságtételrõl írt, egy szabadulásról, mely a Szent Szellem munkája. Ehhez képest elõzõ kommentjeim emberi okoskodáson alapuló következtetgetések voltak, egyfajta, "ha már nem tudjuk a tökéletes megoldást, akkor válasszuk a kisebbik rosszat" elv követésén alapulva. Isten azonban nem ezt akarja, ne a kisebbik rosszat válasszuk, mert az még mindig a rossz választása. Mit akar Isten: válasszik a jót, amely a tökéletes szabadság ajándéka Jézus Krisztusban. És mi az a jó? "A Lélek gyümölcsei pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hûség, szelídség, önmegtartóztatás..." Gal.5:22-23. Ez a jó megoldás, amit isten kijelentett és nem az ennek kerülgetése, választani helyette valamit, ami egy nagyobb rosszhoz képest kisebb rossz. Õszintén szólva elég ostoba voltam, mert Isten figyelmeztetett Igéjén keresztül is, a lelkészem is világosan figyelmeztetett rá, hogy ez bûn, olvastam testvérem bizonyságtételét is (a 23-as újkígyósi történetet), én mégis találtam kerülõ utat, hamis megoldást. Sajnos ennek az lett a következménye, hogy súlyos függõségbe kerültem, egyre gyakoribbá vált az inger, visszakerültem korábbi bûneimbe, vád alá kerültem, sötétség, nyomottság jött az életembe, napokig, hetekig tartó álmatlanság tört rám, egyszóval a bûnön keresztül visszajött Sátán az életembe. Hálát adok Jézus Krisztusnak, hogy az én érteni nem akaró, okoskodó elmémet is meggyõzte az Õ Igéjének igazságával, és vezet a szabadulás útján. 28-as válaszom maradjon csak fent, mint az emberi okoskodás hiábavalóságának példája, szolgáljon tanulságul másoknak, hogy messze kerüljék az ilyenfajta hozzáállást, amikor magunkból kiindulva, alulról felfelé logikázgatva próbáljuk Isten igéjébe belekényszeríteni a saját okoskodásainkat. Hiszem és vallom, hogy egyedül Jézus Krisztus a szabadító, életünkre világos választ egyedül az Õ igéje alapján kaphatunk. Továbbiakban Õt akarom követni és szolgálni, és kerülni a bûnt és ehhez még itt, ezen a fórumon is kérek imatámogatást keresztény testvéreimtõl! A dicsõség egyedül Jézus Krisztusé, a hatalmas szabadítóé!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem tudtok Jézussal kapcsolatos mondásokat?

PL.: olyant h Isten kísérjen utadon, vagy ilyesmit.

5

Mennyire tud támogatni és megvigasztalni a vallás, amelyhez tartozol?

Ha nem tartozol semmilyen valláshoz, hogyan keresel vigaszt bánat, probléma esetén?

7

Mi a bajuk sokaknak a katolikusokkal?

20

Tudtod jó témákat, kérdéseket, játékokat ifire? Hol tudnék ilyeneket olvasni a neten?

Szeretnék alkalmakat tartani fiataloknak, de sajnos kevés a jó ötletem és a tudásom ehhez. Tudnátok ebben segíteni?

2

Jézus szelíd, ezért ő is örökli a Földet?

Máté 11.29: Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én SZELID és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

Máté 5.5: Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.

Ezekből az következik, hogy Jézus is örökségül bírja a Földet.

15

Egyházi temetésért mennyit kell fizetni?

Senkit se akarok kirekeszteni, de mivel katolikus vagyok, ezért kérem elsősorban katolikusok válaszoljanak:
Úgy hallottam, hogy ilyenkor be kell fizetni az elmaradt egyházi adót. Egyik ismerősöm három évi adóval volt elmaradva. Ez kötelező?
A miséért pedig már a középkor óta fizettek, de ma mennyibe kerül?
Valamint ha valaki siratást is akar, akkor az külön mennyibe kerül.

7

Ha apuka nincs megkeresztelve, csak anya, úgy a gyermeket nem is keresztelik meg?

A Párom nincs megkeresztelkedve, de a kisbabánkat szeretnénk. Ráadásul nem vagyunk házasok sem. Lehet így kereszteltetni? Én római katolikus vagyok.
Köszönöm előre is!

4

Miért követett el Dávid bűnt az Úr ellen?

Sámuel 2. könyve 24. részében, amikor az Úr megparancsolta Dávidnak, hogy vegye számba a népet, Dávid megszámláltatta, és akkor a 10. versben ez áll: Dávidot azonban bántotta a lelkiismerete azután, hogy megszámláltatta a népet, és ezt mondta Dávid az Úrnak: Nagyot vétettem azzal, hogy ezt tettem. Most azért bocsásd meg, Uram, a te szolgád bűnét, mert igen esztelenül cselekedtem.
Nem értem mi a bűne Dávidnak, pedig engedelmeskedett az Úrnak. Valaki megmagyarázná??

8

Tegyük fel, tízezerből 5 pap pedofil. Miért ítélik el 5 alapján a többit, illetve az egyházat az emberek?

16

Melyik tehat a piheno nap szerintetek?

Melyik tehat a piheno nap szerintetek?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!