Találatok a következő kifejezésre: A keresztény szerint bűn a házasságon (2 db)

Vallásos ember számára a vallási elöirások fontosabbak mint egy két sürgös ba-ás.
szex nélkül nem létezne élet. ha isten szereti az embereket, akkor azt is szeretné, h az emberek élvezzék az életet. a szexuális vágy kielégítését, a szexuális örömöt biológiailag belénk kódolta, tehát semmi gond ennek a vágynak kielégítésével, amennyiben ezzel másnak nem ártasz.
Ezt a baromságot! Ha szexelni akarsz, akkor szexelj! Ezt a hülyeséget akkor találta ki az egyház, amikor még 12 évesen házasították ki a szülõk a lányukat és így gátolták meg, hogy a nulla fogamzásgátlás mellett házasságon kívüli gyerekek szülessenek. Ennek a "szabálynak" már rég nincs létjogosultsága, de mit várjon egy olyan hulladék korcs egyháztól, aki bûnváltókat árult, keresztes háborúkra vett rá embereket, inkvizíció, 300 évvel késõbb íródott példabeszédek, persze szó szerint minden így történt, mint a bibliában. Szóval egészen nyugodtan szexelj! Egyszer élünk! 28F
Keresztyén vagyok. Többször inkább bele sem kezdtem egy kapcsolatba egy nem hozzám hasonlóan gondolkodó lánnyal, minthogy ez megtörténjen. Lehet lepontozni.
Nem vagyok vallásos, de kis sem bírnám házasságig az biztos.
>2013 >kereszténység lol
Undorító szentfazék.
Elõzõ vagyok. Szerintem nem bûn "szeretni". Ezt csak a papok találták ki, sehol nem olvasod, hogy Ádám és Éva házasok lettek volna. Csak, hogy az elsõ ember pár. Szerintem ezt csak a papok erõltetik. Fõiskolán is azt tanultuk a "gazdaság alapja a család/házasság".
A Biblia nem plátói, hanem testi szerelemrõl beszél. „Domború csípõid ékszerekhez hasonlók... Tested búzahalom... Két melled, mint két õzike... Nyakad elefántcsonttorony... Szemeid hesbóni tavak... Orrod, mint a Libánon tornya...” (Énekek 7, 1 -10) (forrás: http://biblia.hu/a_biblia_a_hazassagrol/mi_a_szerelem)
Hányok az ilyen szentfazekaktól...
vallásos vagyok de ezt a szabályt nem tartom be. szexelek a nõvel, akit szeretek és majd el is akarom venni. ezt nem tartom bûnnek
En ugy gondlom hogy ezek a torvenyek regiek, ujra kell ertelmezni. 2000 eve meg masok voltak a viszonyok..szntem ma hazassag elott ha mind ket fel akarja lehet szex :) katolikus vagyok

A keresztény vallás szerint bűn a házasságon kívüli szexuális együttlét, és hogy ha házasságon belül a gyermek nemzésen kívül is szeretkezünk a feleséggel?

Legjobb válasz: A házasságon kívüli együttlét nem szabad. Házasságon belül azonban - legalábbis a Biblia alapján - nincs korlátozás. Így aztán szabad a fogamzásgátlás, ha pedig szeretne a pár gyereket, akkor is mindent meg lehet tenni, hogy a szeretkezés örömteli legyen. Az abortusz azonban tilos. Hogy ehhez aztán melyik felekezet mit tesz hozzá, az más kérdés. Érdekesség, hogy a katolikus tanítás szerint nem megengedhetõ a fogamzásgátlás, csak a naptármódszer, vagyis, hogy a termékenynapokon a pár nincs együtt. Szerintem ez is születésszabályozás, de persze nézõpont kérdése.

A házasságon kívüli együttlét nem szabad. Házasságon belül azonban - legalábbis a Biblia alapján - nincs korlátozás. Így aztán szabad a fogamzásgátlás, ha pedig szeretne a pár gyereket, akkor is mindent meg lehet tenni, hogy a szeretkezés örömteli legyen. Az abortusz azonban tilos. Hogy ehhez aztán melyik felekezet mit tesz hozzá, az más kérdés. Érdekesség, hogy a katolikus tanítás szerint nem megengedhetõ a fogamzásgátlás, csak a naptármódszer, vagyis, hogy a termékenynapokon a pár nincs együtt. Szerintem ez is születésszabályozás, de persze nézõpont kérdése.
Ha a Ne paráználkodj-ot veszed az azt jelenti, hogy ne feküdj össze fûvel fával. Ha van egy párod akivel akár az életedet is összeköthetnéd mert komoly a kapcsolatotok, szeretkeztek azután hónap múlva szakítotok az valami miatt volt. De ez nem bûn. Nincs a házassági szerzõdéshez vagy papírhoz kötve. Ha a feleségeddel szeretkezel a feleségeddel az egy pompás dolog mivel így egészséges a szexuális életetek. Ez egy természetes dolog és a bibliában sehol se írja, hogy ne tedd mert bûn!
Mivel ketten lesznek egyek, ez így igaz. Házasságon belül szinte kötelezõ a szexuális együttlét:-) Vannak már olyan fogamzásgátlók, amelyek nem ölik meg a magzatot; ezügyben érdeklõdjetek a nõgyógyásznál.
Ahogy emlékszem, a középkorban egyáltalán a szex is bûn volt, az emberi élet pedig bûnbõl származott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!