Találatok a következő kifejezésre: A kereseti váláshoz (12 db)

Közösen megegyeztünk a válásban, csak egy közös ingatlanunk van, gyerek nincs. Meg is írtam a kereseti kérelmet, meg a közös megegyezős papírt. Azt mondták, hogy egy ügyvédnek ellen kell jegyeznie. Ez igaz? Melyik papírt?

Közösen megegyeztünk a válásban, csak egy közös ingatlanunk van , gyerek nincs. Meg is írtam a kerseti kérelmet, meg a közös megegyezös papírt. Pont ahogy a negykönyvben meg van írva. Férjem vitte be, és azt mondták neki, hogy egy ügyvédnek ellen kell jegyeznie. Ez igaz? és melyik papírt? akkor most fizethetünk ügyvédet? minden hol azt mondták nem kell ügyvéd, de ezek szerint kell. èn külföldön vagyok, ezért nem tudok ott lenni egy ügyvédnél, ha nem vagyok ott hogyan jegyezheti ellen. ilyet sehol nem írtak.

Legjobb válasz: Magához a váláshoz nem kell ügyvéd,mivel megegyeztetek.Viszont a megegyezést egy ügyvédnek kell hitelesíteni.Ez minden alkalommal így van,aki közös megegyezéssel válik.Az ügyvéd köteles elmondani,ha valamelyik fél rosszabbul járna,felhívni a másik figyelmét ha valami nem stimmel,tehát ne lehessen átvágni,kisemmizni mert esetleg megvan félemlítve,vagy kettõig sem tud számolni.Mivel külföldön tartózkodsz,valószínû hogy egy ottani ügyvédet kell keresni,aki elõtt te is aláírsz.A két ügyvéd majd intézkedik a papírok továbbításáról.

Magához a váláshoz nem kell ügyvéd, mivel megegyeztetek.Viszont a megegyezést egy ügyvédnek kell hitelesíteni.Ez minden alkalommal így van, aki közös megegyezéssel válik.Az ügyvéd köteles elmondani, ha valamelyik fél rosszabbul járna, felhívni a másik figyelmét ha valami nem stimmel, tehát ne lehessen átvágni, kisemmizni mert esetleg megvan félemlítve, vagy kettõig sem tud számolni.Mivel külföldön tartózkodsz, valószínû hogy egy ottani ügyvédet kell keresni, aki elõtt te is aláírsz.A két ügyvéd majd intézkedik a papírok továbbításáról.

Hogyan zajlik a válás, ha Én adom be a keresetet és a férjem nem foglalkozik vele?

Sok-sok éve külön élünk, a címét sem tudom. Facebookon többször írtam neki, de nem is válaszol. Szóval egyedül belevágok, gyakorlatilag gondolom simán menne, mert közös gyerek-vagyon nincs, nem is kérek semmit, csak szabadulni akarok a nevét?l. Ilyenkor kérhetem, hogy Õ fizesse a költségeit a válásnak? Kinyomozza a bíróság, hogy hol lakik? Vagy hogy megy ez?

Legjobb válasz: Az utolsó ismert lakcímet kell megadni, jelezve, hogy jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. Ilyenkor hirdetmenyileg értesítik es ugyanúgy lesz tárgyalás, mintha ott lenne. A költségeket a felperesnek kell fizetnie, ez te leszel.

Az utolsó ismert lakcímet kell megadni, jelezve, hogy jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. Ilyenkor hirdetmenyileg értesítik es ugyanúgy lesz tárgyalás, mintha ott lenne. A költségeket a felperesnek kell fizetnie, ez te leszel.
szétválasztanak*
Tovább tart, ha nem találják az alperest, de elõbb utóbb szétválasztnak
Ha egy alperest nem lehet idézni, akkor általában ügygondnokot jelölnek ki neki, bár azért válásnál ez egy necces dolog...
A válóper illetéke már 30.000, - Ft, és a felperes fizeti, nem hajtják be rajta.
A kérdező hozzászólása: Aki küldte a linket: Köszi, de az 2010-es ár... már megtaláltam, most 30ezer. De kérni fogom a költségmentességet, mivel nincs bejelentett munkám. Sajna nem tudnak neki idézést küldeni, mert nincs hova.
beadod a válópert mind a kettõtöknek küldeni fognak idézést hogy mikor lesz a tárgyalás!és ha az anyagi helyzeted olyan, hogy kevés pénzbõl élsz akkor kérhetsz illetékmentességet ami annyit takar hogy nem kell semmiféle költséget fizetned!
A válóperindítás illetéke 12 000 forint, melyet a felperes fizet meg. A felperes az, aki elindítja a pert. Ha Ön kezdeményezi a válást a bíróságon a házastársa ellen, akkor Ön lesz a felperes. http://valasinfo.hu/valoper-koltsegei/a-valoper-koltsegei
A kérdező hozzászólása: Valahol 30ezret olvastam...
12500 forint, ha jol emlékszem az egész. Mivel te vagy a felperes es nem közösmegegyezessel váltok, szerintem nem lehet.
A kérdező hozzászólása: És azt nem lehet, hogy behajtsák rajta a felét?
Hány éve éltek külön? Kijelentkezett a közös lakcímrõl? Ha nem, tanúkkal kell igazolnod, hogy mióta nem éltek együtt. Van egy új szabály, miszerint, ha igazolhatóan 3 éve külön éltek, akkor automatikusan elválasztanak. Csak be kell adnod a papírokat, és vége. Ha nincs bejelentett lakcíme a nyilvántartásban, hirdetményezik. Alperesként szerintem nem kell jelen lennie, de errõl tájékozódj. Van ingyenes jogi tanácsadás is, a bíróságokon panasznap. Költségmentességet kérhetsz, írd bele a keresetleveledbe, és az önkormányzatnál igazolják, hogy munkanélküli vagy. Kérhetsz pártfogó ügyvédet is. Sok sikert!


A kereseti kérelmet váláshoz hány példányban kell beadni?

Legjobb válasz: 3 vagy 4 példányban.1-et kiküldenek majd az idézéssel neked,a másodikat a párodnak,a harmadik meg a bírósági aktában marad.De lehet kettõ marad bent.3 az tuti.

3 vagy 4 példányban.1-et kiküldenek majd az idézéssel neked, a másodikat a párodnak, a harmadik meg a bírósági aktában marad.De lehet kettõ marad bent.3 az tuti.
4 példányban.lehet nyomtatott vagy kézzel írott is.csak az aláírás legyen kézzel írott.és két tanúnak is alá kell írni.

1. Mennyibe kerül egy "sima" válás? 2. Bárhol be lehet adni a váló keresetet, vagy az állandó lakóhelyhez kötött? 3. Hogyan zajlik a válás? (mennyi idő, mire hivatalosan is elváltak lesznek? )

4. Muszáj-e mindkét félnek eljönni, vagy az is elég, ha csak az egyik fél indítja el és van jelen?(A vagyonon megtudnak egyezni.)

Legjobb válasz: 1. sima válás ha semmi gond nincs akkor a jelenlegi illetékbélyeg összege(nekem még 12000 forint volt amit felesben fizettünk.) 2.A lakóhelyhez kötött. 3.Ha közös megegyezéssel váltok el,és mindenben egyetértetek,ha van gyerek és abban is teljes egyetértés van,hogy kinél legyen,ha ingó és ingatlan vagyonnál is teljes egyetértés van akkor 1 tárgyalás az egész.De a várakozási idõ hosszú.Nálunk volt ingó,ingatlan vagyon,közös kisgyerek.Mi mindenben tökéletesen egyetértettünk,így 1 tárgyalással megúsztuk.A válópert közösen adtuk be májusba,és szeptember 21-re kaptunk idõpontot.Majd olyan 3-4 héttel késõbb megjött a végzés,hogy hivatalosan is elváltak vagyunk.. 4.Ha közösen megegyeztek akkor ott kell lenni mindkettõtöknek..Ha már az egyik fél nem megy el akkor nem beszélhetünk közös megegyezésrõl,mert a távolmaradása tiltakozást jelent..Akkor hosszabb lesz a válóperi folyamat....

1. sima válás ha semmi gond nincs akkor a jelenlegi illetékbélyeg összege(nekem még 12000 forint volt amit felesben fizettünk.) 2.A lakóhelyhez kötött. 3.Ha közös megegyezéssel váltok el, és mindenben egyetértetek, ha van gyerek és abban is teljes egyetértés van, hogy kinél legyen, ha ingó és ingatlan vagyonnál is teljes egyetértés van akkor 1 tárgyalás az egész.De a várakozási idõ hosszú.Nálunk volt ingó, ingatlan vagyon, közös kisgyerek.Mi mindenben tökéletesen egyetértettünk, így 1 tárgyalással megúsztuk.A válópert közösen adtuk be májusba, és szeptember 21-re kaptunk idõpontot.Majd olyan 3-4 héttel késõbb megjött a végzés, hogy hivatalosan is elváltak vagyunk.. 4.Ha közösen megegyeztek akkor ott kell lenni mindkettõtöknek..Ha már az egyik fél nem megy el akkor nem beszélhetünk közös megegyezésrõl, mert a távolmaradása tiltakozást jelent..Akkor hosszabb lesz a válóperi folyamat....
Jajjhj de szomorú, hogy el akarsz válni :...( nem tudok sokban segíteni de azt tudom, hogy az én szüleimnek irtó hosszú ideig tartott.1év kb. de ha mindenben megegyeztek, akkor csak egy tárgyalás kell, és utána kimondjak a válást. nem baj, ha megkérdezem, hogy van e gyereketek? vagy inkább úgy kérdezem, hogy nekik. mert nem írtad, hogy rólad van szó.
1. Ügyvéd nélkül 12.000 forint. 2. Az utolsó KÖZÖS lakhelyhez tartozó bíróságra kell beadni. 3. Változó. Közös megegyezéssel az elsõ tárgyaláson elválasztanak, ha nincs gyerek. Min. 2-3 hónap. A tárgyaláson lehet kérni, hogy nem szeretnél a fellebezés jogával élni, így kéred az azonnali hatályt. Így már aznap elvált vagy hivatalosan. 4. A tárgyalás során van alperes és felperes. Ha a felperes nem vesz részt a tárgyaláson, akkor a bíróság visszavonásnak tekinti. A bíró ilyenkor feltételezi, hogy a felperes meggondolta magát. Röviden ennyi.

Ha közös megegyezéssel akarom beadni a válási kereseti nyilatkozatot, akkor azt csak nekem kell aláírni ugye?

A férjemnek nem kell aláírni a 4 példányt?

Legjobb válasz: Szia! Nem kell aláírnia, csak Neked!!!

Szia! Nem kell aláírnia, csak Neked!!!
Szia! Ha Te adod be a keresetlevelet, akkor Te leszel a felperes. A férjednek (hamarosan ex-ednek) ezt nem kell aláírnia.

Válás kereseti kérelemhez az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot kell csatolni? Vagy elég egy másolat és a tárgyalásra visszük az eredetit?

Legjobb válasz: Szerintem elég a másolatot csatolni, az eredetit ne küldd el, max. ahogy írod, vidd magaddal. Ha konkrétan az kell nekik, majd írnak.

Szerintem elég a másolatot csatolni, az eredetit ne küldd el, max. ahogy írod, vidd magaddal. Ha konkrétan az kell nekik, majd írnak.
Eredeti kellett, nekem maradt a másolat, a végén visszaadják.
Nincs közös megegyezés akkor a bíróság dönt. Egyébként a felperes.
Elõször a gyerekelhelyezésrõl dönt a Bíróság. Ha nálad helyezik el a kicsit, és nincs megegyezés köztetek a gyerektartás összegérõl, akkor azt a Bíróság állapítja meg. Általában az apa nettó keresetének 15-20 %-át. Ebben az esetben több tárgyalás is lehet. Ha egyikõtök sem kért és kapott költségmentességet, akkor azt a vesztes félnek kell majd fizetni.

Ha most Április 26. -án beadtuk a válási keresetet közösmegegyezéssel kb mikorra tűzik ki az első tárgyalást? Nem esik bele a birósági nyári szünet?

Legjobb válasz: Kb másfél hónap mulva lehet a tárgyalás. Elõször is iktatják a beérkezõ levelet. Az én esetemben a csaj 2 hetet ült a levélen, amit a kezébe nyomtam. Az iktatás után csak 1 hét kellett a bírónak, hogy kitûzze a tárgyalás idõpontját, ami minimum 1 hónappal késõbb kell legyen.

Kb másfél hónap mulva lehet a tárgyalás. Elõször is iktatják a beérkezõ levelet. Az én esetemben a csaj 2 hetet ült a levélen, amit a kezébe nyomtam. Az iktatás után csak 1 hét kellett a bírónak, hogy kitûzze a tárgyalás idõpontját, ami minimum 1 hónappal késõbb kell legyen.
Nekem is két hét volt miután beadtam a kereset levelet! Nálunk nem volt közös megegyezés mert a nejem nem akart megegyezni! De én ez Január 14-én adtam be a papírt, és Január 28-án jött meg az idézés, hogy Február harmadikán menjek a tárgyalásra! Ekkor nem akart a nejem megegyezni ezért elnapolták! Én most megyek Május 12-én a tárgyalásra! Szóval szerintem két hét múlva kaphatok idézést ha nem ülnek rajta sokáig!
A kérdező hozzászólása: Én ugy tudtam hogy legalább gy hónap mire küldenek idézést!!Akkor még a nyári szünet elõtt meglehet a békitõ?
Azon múlik, hogy melyik bírósághoz adjátok be. Budapesten és pest megyében elég hosszú idõ, vidéken jobb a helyzet.

Férjem nem fizet bele a rezsibe, én egyedül nem tudom fizetni mert munkanélküli vagyok. Még arra sem hajlandó, hogy kereseti igazolást hozzon a munkahelyéről (támogatás igényléshez kellett volna). Válásra nincs pénzem. Hová fordulhatok?

Már nincs közöttünk szeretet, teljes az elhidegülés, de egy házban élünk. Két kiskorú gyermekünk van.

Legjobb válasz: Anno ugyanígy voltam, rettenetes volt. Csak az volt a szerencsém, hogy volt munkám és valahogy én evickéltem osztottam szoroztam a gyerek mellett.Nagyon csúnya dolog tõle, még ha el is hidegültetek egymástól, de ugyanabban a házban él, és ha kikapcs. villany, gáz, akkor mi lesz. Az elõzõhöz csatlakozom, valóban higgadtan ülj le vele beszélni, legalább a gyerekeire legyen már tekintettel. Azoknak enni kell adni mindennap.A válásról érdeklõdhetel a bíróság ingyen fogadóóráján elmondják a te esetedben mit lehet lépni, arra gondolok ha nem tudsz fizetni.

Hát ha nincs része a lakásban, akkor ki is rakathatod. Én biztosan nem is mosnék rá, nem pakolnék utána, nem tudom, gondolnám, hogy nem együtt alszotok, az õ részét nem takarítanám stb. Ha egyébként az anyagi részek rendezettek, a gyerekek nálad vannak jó helyen, akkor a váláshoz nem kell ügyvéd. Tehát az anyagi része sem annyira megterhelõ.
Anno ugyanígy voltam, rettenetes volt. Csak az volt a szerencsém, hogy volt munkám és valahogy én evickéltem osztottam szoroztam a gyerek mellett.Nagyon csúnya dolog tõle, még ha el is hidegültetek egymástól, de ugyanabban a házban él, és ha kikapcs. villany, gáz, akkor mi lesz. Az elõzõhöz csatlakozom, valóban higgadtan ülj le vele beszélni, legalább a gyerekeire legyen már tekintettel. Azoknak enni kell adni mindennap.A válásról érdeklõdhetel a bíróság ingyen fogadóóráján elmondják a te esetedben mit lehet lépni, arra gondolok ha nem tudsz fizetni.
kie az ingatlan? szerintem is menj be a birosag ingyenes fogadoorajara es kerdezd meg a lehetosegeket. ha meg albiban laksz vele akkor pakold ossze a gyerekeket es koltozz el es fizesse o a szamlakat. nem tudsz szuleidhez koltozni ideiglenesen?
A váláshoz nem kell mindenképpen pénzzel rendelkezned, mert az anyagi helyzetedre való hivatkozással kérhetsz mentességet. Valóban elindít a megoldás útján: a bírósági panasznapon tájékozódni a lehetõsdégeidrõl Ezt akkor is megtenném -jó tisztán látni, mert így nem vagyok kiszolgáltatott a másik félnek-, ha sikerül beszélni és egyezségre jutni a férjeddel. (Habár engem kiábrándítana, ha ilyen mértékben magamra hagyna életem párja...nem hiszem, hogy ezek után fellángolna bennem a szeretet).
és a gyerekek, a gondozásukba besegít? Ki veszi a kaját? Kié az ingatlan?
A válás nem egy akkora pénz, max. nem lesz külön ügyvéded. Nagyon itt nincs min vitatkozni úgyse, indítsd el a válást. A házból a férjednek el kell mennie, hiszen a válással se lesz rajta tulajdonjoga. Viszont: mibõl akarsz megélni? Ha a rezsit nem tudod fizetni, a válás után mibõl fogod? A férjed eteti a gyerekeket, asszem ezzel a rá háruló nevelési költségek csaknem rendben vannak, a rezsit a válás után is neked kell fizetned, amire szintén nem lesz pénzed. Maximum segélyben reménykedhetsz, mert ha váltok, jogosult leszel rá, ugye ezért lenne fontos a válás... Hogy segélyhez juss. Keress munkát, add be a válást és tartsd fenn magadat (ne segélybõl), felnõtt ember vagy. A férjed majd fizet gyerektartást, de a gyerekek neveléséhez neked is hozzá kell járulnod. Ami most nem megy, ha jól értem.
Már meg is adtad a válszt a miértre.Egy másik férfi.Persze, hogy azt akarja hogy tõle függjél.El kell döntened te mit akarsz.Így kettõ pasi közt élni nem lehet.Vagy a férjed a másik.Ha meg eldöntötted közöld vele. És igen tanácsos elmenni egy ilyen tanácsadásra mert elmondják a lehetõségeidet. Esteleg kérd meg a másik pasit, hogy picit segítsen, nem kerül sokba egy válás:) És a férjedre is át lehet ruházni a költségeket.
Nagyon [email protected] helyzet, de... Most dühösek vagytok egymásra, ahol lehet keresztbe tesz neked. A megoldás mégis az, hogy nagyon higgadtan, nagyon szépen megtaláljátok a közös hangot, mert a saját, és gyerekeitek érdeke is ezt kívánja. Próbáld megbeszélni vele többször is, ne tágíts ha elzárkózik, de szép hangnemben.Vigyázz, hogy ne torkolljon veszekedésbe akkor sem, ha dühösek vagytok, és olyan fafejû. Tudom ez nagyon nehéz, és tanácsolni könnyû.... Sok sikert és kitartást kívánok.
Azért örülök, hogy internetre van pénzetek, bár a segély elsõsorban nem ilyesmire szokták költeni... Komolyan nem is értem, ha van egy új pasid, mit vársz a férjedtõl...
A kérdező hozzászólása: A ház 1/4 részben az enyém, férjemnek nincs benne része, már házasságkötésünk elõtt is megvolt. Tehát elköltözni nem akarok, viszont õ sem (ez érthetõ mert szépen berendezett a lakás). Én a gyámhatóságra gondoltam hogy bemegyek, de ezek szerint az nem megoldás. Élelmiszert vesz magának és a gyerekeknek. Igen, részérõl ez egy bosszú hadjárat, ugyanis megmondtam neki hogy van egy másik férfi az életemben.
A kérdező hozzászólása: Januártól nincs munkám, azóta próbálkozom. A válást csak akkor indítom el, ha már lesz munkahelyem. A férjemnek pedig nincs joga ahhoz, hogy így álljon bosszút.
Miért nem rakod ki a férjed, és költözteted be az új párodat? Vagy tõle ciki lenne olyat kérni, hogy kvázi tartson el benneteket, amíg nem lesz munkád? És a férjedtõl mire föl várnád el, hogy tartson téged is el, mikor tudja, hogy csak addig van maradása, amíg neked nincs pénzed?
A kérdező hozzászólása: Amíg házasságban élek nem költöztetem be az új páromat. A férjem pedig jól érzi magát, pláne hogy momentán én fizetem a rezsit. Kirakhatnám ha nem lenne erõfölényben velem szemben.
Na igen ezért kell jogi úton ezt megoldani ha szép szóval nem megy!! Add be a válópert és lépjél.Szülõk uj pasi valaki csak tud neked segíteni.Ne mujáskodjál!!A te és a te gyermeked életérõl van szó.Milyen példát mutatsz te igy??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!