Találatok a következő kifejezésre: A kerítések anyagára, (2 db)

A kerítések kinézetére, anyagára, stb. vonatkozik valamilyen törvényi előírás, amit a készíttetés során be kell tartani?

Legjobb válasz: igen meg kell terveztetni mint egy házat ha betonbol vagy szilárd anyagbol lesz. ki kell mérni pontosan hol lesz. ha két karó közé kihuzol egy drótot azt nem kell, csak ügyelj ne a szomszéd telkén belül 10cm-re legyen.

igen meg kell terveztetni mint egy házat ha betonbol vagy szilárd anyagbol lesz. ki kell mérni pontosan hol lesz. ha két karó közé kihuzol egy drótot azt nem kell, csak ügyelj ne a szomszéd telkén belül 10cm-re legyen.
Én annyit hallottam, hogy az meg van szabva környék szerint, hogy a kerítésnek az utcafront felé hány % legyen az átláthatósága. De ez sajnos nem tuti információ, viszont felvetheted a kérdést az önkormányzatotok építési osztályának.
Mindenképpen kérdezd meg az építési osztályon mert ebben az évben nagyon sok é.pítési szabály váûltozott, és nem akkarok butaságot írni de úgy tudom, hogy ettõl az évtõl nem építési engedély köteles a kerítés építés.
csak akkor kell engedély rá ha a keritésed falbol lesz vagy valami hasonlobol meg arra még tervet is kell készitetn
ne legyen rajta horogkereeeeeszt meg ne akassz rá macskááákaat és ne hirdess rajta seeemiiit és jó lesz.

Furcsa kérdés lesz :D Ha egy udvar egyenes falú tömör kerítésének tetejét bekenjük csúszós anyaggal, akkor a cicák nem fognak onnan elszökni soha?

Legjobb válasz: Nekem már sok macsekom volt. Hidd el, szerettem is õket. Mindegyik egyéniség volt. Ha bent tartod õket a lakásban, - akkor nem élnek teljes életet. Ha elengeded õket, megvívják harcaikat, lehet meghalnak, de ez az õ döntésük volt.

Nekem már sok macsekom volt. Hidd el, szerettem is õket. Mindegyik egyéniség volt. Ha bent tartod õket a lakásban, - akkor nem élnek teljes életet. Ha elengeded õket, megvívják harcaikat, lehet meghalnak, de ez az õ döntésük volt.
Ha a cica menni akar, nem nagyon fogod tudni visszatartani:)
Jackson Galaxy mondta egyszer (õ ilyen macskaszakértõ vagy mi), hogy a 45 fokos szögben lévõ dolgokra nem tudnak felmenni a macskák. Most ezt nehéz így leírva elmegyarázni, de a lényeg, hogy ha van egy falad, akkor rakj fel rá egy rácsot és döntsd meg 45 fokban. Úgy mint ezen a képen a fekete vonal a fal, a piros a rács :) https://www.google.hu/search?safe=off&hl=hu&site=imghp&tbm=i..
intrepid, azért az ha ösztöntõl hajtva megy és területi harcot vív az nála nem döntés... Szerintem teljes életet tud élni úgy is, ha bent él... Sokat kell vele foglalkozni, sétáltatni sem árt, de nagyobb biztonságban van és ott is talál magának kalandot. :) Ez a kerítés dolog végül is mûködhet. Igazából elég magas fal is önmagában akár. Bár kapu csak kell :D mondjuk ha elég sûrû vasrács... hmmm mûködhet éppen, mondjuk macskabiztos kerítés biztosabb. :) A csúszóf anyag azért nem jó, mert szerintem nincs igazán célnak megfelelõ... mindig síkos, nem mossa le az esõ, nem mérgezõ, stb. Öletnek vicces :D
Belinkelték amire gondoltam :)
http://macskainfo.com/node/9 http://kutyakifuto.hu/macska_maszasgatlo_karos.html Milyen csúszós anyaggal kennéd be? A körmét úgy is belevágja, nem érdekli, hogy amúgy szerinted csúszós-e.
A kérdező hozzászólása: Mondtam, hogy furcsa kérdés lesz! :) Tudnál esetleg errõl egy fényképet linkelni? Nem tudom elképzelni, hogy tömör legyen az a befelé dõlõ rács, vagy lehet "lyukas", szellõs is? Ha utóbbi, azon (valahogy) szerintem fel tudnának kapaszkodni, vagy tévedek? Szeretném, ha tévednék. :)
Ilyen kérdést se hallottam még :) Mért nem szereltek a kõfal tetejére befelé dõlõ rácsot úgy kb 0, 5-1 métereset?Azn nem tudnak átmenni.
A kérdező hozzászólása: Értem, ez "rendben" is van, de akkor 1: te egy Maine Coon-t és egy Ragamuffint szinte soha nem engednél ki a házból? 2: ha mégis kiengeded õket, akkor hogy szöknének meg az udvarról, ha az elõbb említett csúszós kerítésen nem tudna sehol fogást találni (máshol pedig betömnéd a lyukakat)?
Hallottál már schrödinger macskájáról?Ha nem nézz utána.Lényegében a macska ha akar bárhonnan meglép nem lehet megállitani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!