Találatok a következő kifejezésre: A kenguruba idős babát (11 db)

A kenguruba mennyi idős babát lehet belerakni?

ha jól tudom akor lehet amikor már tartja a fejecskéjét tehát kb. 3 hónapos korbannekm most a babám 11 hetes és a városban elég körülményes a babakocsi,meg hát csak közvetlenebb a kenguru.a fejecskéjét már majdnem stabilan tarja,kicsit meginog néha meg picit el?rebukik.rakhatom már a kenguruba?

Legjobb válasz: igazából arra lennék kíváncsi hogy egészséges-e a 11 hetes babómat kenguruban vinni?

A kérdező hozzászólása: igazából arra lennék kíváncsi hogy egészséges-e a 11 hetes babómat kenguruban vinni?
Szia. Ha huzamosabb ideig akarnád a babát benne tartani, akkor inkább vidd babakocsinban.ha kb.1 óra, akkor lehet, de olyan kengurut használj, aminek kemény a ha´ta.Azt mondják, hogy 3 hónapos kortól lehet.
Ilyen kicsi babánál én mindenképpen a hordozókendõt ajánlom
van olyan kenguru, amiben újszülöttet is lehet szállítani, mivel fektetni lehet, így jó a gerincének, fejecskéjének is. Én is most vettem a leendõ kisfiamnak. A márkája Cybex, a Brendonban lehet kapni.

Mikortol ülhet a babám, és mikortol tud majd magátol megülni? A kenguruba csak akkor tehetem, vagy milyen idösen?

Legjobb válasz: Pl a CHICCOO-nak olyan a kenguruja, amit o hós kortol lehet, de 3 hóskor elõtt nem ajánlott. + hósan már rövidebb utakra nyugodtan beleteheted..nem fogja bántani a gerincét, hiszen ha belegondolsz a hasadban sem egyenes háttal ült.

Pl a CHICCOO-nak olyan a kenguruja, amit o hós kortol lehet, de 3 hóskor elõtt nem ajánlott. + hósan már rövidebb utakra nyugodtan beleteheted..nem fogja bántani a gerincét, hiszen ha belegondolsz a hasadban sem egyenes háttal ült.

Mennyi idős kortól lehet kenguruban vinni a babát?

Legjobb válasz: Nem csak az elsõ egy-két hónapban, hanem késõbb sem jó a kenguru. Lóg benne a baba, rossz a csípõjének, illetve mivel szeméremtájon támasztja a babát, kisfiúknál akár herezúzódást is okozhat. Legjobb a kendõ, de ha azt bonyolultnak tartod, vannak megfelelõ láb- és csípõtartást lehetõvé tevõ hordozók (mei tai, SSC). Itt a képen látszik a különbség: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/403297_101506..

Nem csak az elsõ egy-két hónapban, hanem késõbb sem jó a kenguru. Lóg benne a baba, rossz a csípõjének, illetve mivel szeméremtájon támasztja a babát, kisfiúknál akár herezúzódást is okozhat. Legjobb a kendõ, de ha azt bonyolultnak tartod, vannak megfelelõ láb- és csípõtartást lehetõvé tevõ hordozók (mei tai, SSC). Itt a képen látszik a különbség: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/403297_101506..
Hát, nem tudom... Nekem a kendõ nem szimpatikus, néztem róla egy bemutató elõadást és egyáltalán nem gyõzött meg. Semmit nem tart és a baba alig kap levegõt. Én maradok a klasszikus kengurunál. Az legalább tartja a babát. Úgysem órákig lesz benne, addig meg mindegy, hogy lóg a lába vagy sem. Amúgy meg kézzel is alá lehet fogni a lábijának és akkor nem lóg.
minden kengurunak van egy "ideje", ami gyártótól függ. Van, amit 0, 2 vagy 4 hónapostól, van, amit 6 hóstól és van, amit csak akkortól, amikortól már stabilan, önállóan tud ülni a gyerek.
Amikor már tudja tartani a fejét, de általában 3 hónapot szoktak mondani, de ez kenguru függõ is, mert valamelyik, mint például az enyém, fektethetõ is, és abba az újszülöttet is bele lehet tenni.
A miénk is 0+-os. Nem fektethetõ ugyan, de úgy van kialakítva, hogy tartsa a fejét. Bár mi eleinte nem nagyon használtuk, most már, hogy nagyobb a babónk, viszont nagyon szeretjük. Szerintem az elsõ 1-2 hónapra a hordozókendõ a jobb.
Kedves utolsó! Amit linkeltél, mind a kettõ kenguru, csak az egyik rossz fajta, a másik jó fajta. De attól még kenguru.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem sem szimpatikus a kendõ a kengurunkra pedig az volt írva, hogy újszülött kortól használható, de nem ez a vízszintesbe is helyezhetõs van. Anno a lányomnál nem emlékszem, hogy mikortól használtuk, talán az 1 hónapos státuszvizsgálatra is abban vittem már. Viszont ameddig kenguruztunk fogtam a fejénél (nagyon magas a hátrésze a kengurunak és kellõen ki van merevítve)és tartottam a popsijánál. A fiam még csak 1 hetes szerencsére csak 1 hónapos kora körül kell elkezdenünk szaladgálni a vizsgálatokra + még talán a téli kezes, lábasa is tartja valamennyire.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszod. Remélem másnak is segítséget nyújt majd.


Mennyi idős korától lehet a babákat kenguruba vinni? Nekem a babám 31napos.

Legjobb válasz: Kendõben újszülött kortól fogva: http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-biologiaja/ Kenguruban lehetõleg sose, mert nem támasztja alá megfelelõen a baba fejét, gerincét, a lábát meg egyáltalán nem. :( http://hugipakk.blog.hu/2008/02/29/3_babahordozas_hordozok_f.. http://olbebaba.hu/hordozasrol/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/

Kendõben újszülött kortól fogva: http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-biologiaja/ Kenguruban lehetõleg sose, mert nem támasztja alá megfelelõen a baba fejét, gerincét, a lábát meg egyáltalán nem. :( http://hugipakk.blog.hu/2008/02/29/3_babahordozas_hordozok_f.. http://olbebaba.hu/hordozasrol/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/
Mi kb 5 hetesen vittük kb fél órát volt benne. 10 hónapos koráig használtuk, utána hátihordót vettünk. Vicc, hogy állandóan a kendõvel jönnek, aháhy kendõs anyáukát látok, gyerek uyganúgy van mint a kenguruban, vagy egész bizarr pózban:-((( Csak mondjuk még lóg feje is. A múltkor láttam egy párt ikrekkel, anyun kendõ volt, apun kenguru, akéét bab tök ugyanoylan pózban volt. Na akkor hol is az igazság??
Van már olyan amit elvileg lehet használni bármilyen kortól, de én mikor rákérdeztem a gyerekorvosnál, azt mondta, hogy 3 hónapos kor elõtt nem ajánlja.
Én kenguru párti vagyok, nagyon szerettük, lehet már olyanokat tartani, amik rendesen tartanak, masszívak. 3 hónapos kor alatt egyáltalán nem ajánlott, mondanám úgy is, hogy nem szabad, de bevallom, én rákényszerültem két hónapos korától és olyan 8 hónapos koráig használtuk. Én még minimum 1 hónapot várnék a helyedben, de ha nem bont törvényt a szükség, akkor kettõt.
A miénket 3 hónapos kortól lehet használni. Elõbb nem is tettem volna bele, pedig nagyon masszív, ügyes volt a kisfiam. A miénket fektetve is lehet használni, tök jól támasztja a fejét, hátát. Érdemes körbenézni és jó minõségût venni. Amúgy egyet értek az anyukával a kendõ vs kengurut írta. Hétvégén gyereknapon én is láttam kendõs gyerekeket, semmiben nem különbözött a mi kengurunktól. Ugyanúgy lógott benn a gyerek, nyeklett a feje össze-vissza.
Mi is vettünk kengurut. Rá van írva, hogy 2 hónapos kortól, de a bababoltban azt mondták, hogy akkor rakjuk bele a babát, ha már biztosan/fixen tartja a fejét. Kb. 1 hete elõszedtük a 27 fokos lakásban belecsomagoltuk (a fiam egy rövidujjú bodyban volt). Rájöttem: ez nem nyári holmi a sok szivacsbetéttel, frotírbelsõvel... Amúgy a fiamnak nagyon tetszett, de 5 perc után csurom vizesen szedtem ki belõle. ...majd õsszel...
elõzõ vagyok. Kenguruban árnyékolási lehetõségrõl sem tudok. Szerintem ilyen meleg idõszakban inkább babakocsi (sajnos).
Kenguruban sose, mert nem támasztja megfelelõen a gyereket, lóg benne a lába.
Utolsó vagyok: elnézést a helyesírási hibákért, gyorsan írtam.

Milyen idős kortól lehet kenguruba rakni a babát?

Legjobb válasz: ülõs kenguruba en azt hallottam akkortól, amikor már stabilan ul magatol is.

ülõs kenguruba en azt hallottam akkortól, amikor már stabilan ul magatol is.
3 hós kortól lehet , de olyanba amit lehet fektetni!! Ültetni csak akkor szabad ha már stabilan tartja a kis fejét!! De ugy is fogod még szerintem a kis hátát!üdv egy 6 hós babuci anyucija
Én 2, 5 hónapos korától abban viszem sétálni.Nem viseli el a babakocsit.Magam felé van fordítva, így tudom tartani a kicsi hátát, fejét.Amúgy meg az van a dobozon, hogy 3, 6-9, 5kilóig.
Sziasztok! Szeretném a figyelmetekbe ajánlani ezt a babahordozót: http://www.mei-tai.hu/

Mennyi idős korában rakhatom először kenguruba a babámat?

Legjobb válasz: Én nem szeretem mert nem tartja magát benne rendesen.De szerintem ez attol füg milyen kengurutok van. Vannak már ujszülöt kortol is vannak 3 honapostol sstb.

Én nem szeretem mert nem tartja magát benne rendesen.De szerintem ez attol füg milyen kengurutok van. Vannak már ujszülöt kortol is vannak 3 honapostol sstb.
A kérdező hozzászólása: Újszülött kortól használható, egyszer kipróbáltam és tartja jól.De mégcsak 6 hetes a babám, ezért dilemmázok annyit, nem szoktam látni ilyen pici babákat kenguruba.Pedig már nagyon jó lenne, mert a bevásárlás nagyon nehéz babakocsival...
Nekünk 5 hetesen volt benne rövid ideig (fél óra), amíg menéztük a Hollõkõi várat. A háta merev és az apja fogta fejét. Nagyon sokat használtuk, amikor nagyobb volt, az apja mindig elvitte magával a kisboltba. Nyaraláskor, illetve sokat kirándulunk Sajnos már kinõtte, vettünk hátihordozót helyette. második

Mennyi idős kórtól lehet a babát kenguruba tenni?

Legjobb válasz: az enyém olyan ami 3,5kilótól használható.de általában 0hónapos kor van rájuk írva.Én olyan 2,5-3hónapos korától hordtam benne.

az enyém olyan ami 3, 5kilótól használható.de általában 0hónapos kor van rájuk írva.Én olyan 2, 5-3hónapos korától hordtam benne.
Akkortól amikortól már biztosan tartja a fejét. Általában 3 hónapos kortól mondják, hogy lehet. Az én fiam most lett 4 hónapos (majdnem 7 kilós) és most tartja rendesen a kenguru. 3 hónaposan már beleültettem, de akkor még tartanom kellett a kis hátát.

Mennyi idös kortol lehet beletenni a babát a hordozo kenguruba?

Legjobb válasz: Gabka, ne törõdj vele... mi kendõsek voltunk, most is beletenném, de még mindig nincs elég bátorságom hátrakötni, pedig õ élvezi, csak én nem látom :S

Gabka, ne törõdj vele... mi kendõsek voltunk, most is beletenném, de még mindig nincs elég bátorságom hátrakötni, pedig õ élvezi, csak én nem látom :S
Kedves 8-as, a mei-taik között is van olyan, ami kisebb, tehát kifejezetten a fiatalabb babáknak való. Gremese pl. gyárt kétféle méretezésben is. Igazad van, hogy nem minden meitai megfelelõ minden babának, de a komolyabb készítõk tudják ezt és életkorra szabják a méretet. Ezért nem szabad meitai-ból sem akármilyet venni, érdemes megfizetni a márkát, mert azzal minõség is jár.
Gabka! Ne törõdj vele! Nekem is van néha olyan érzésem, mintha a pontozások tök véletlenszerûen történnének. Sokszor nem is értem, hogy egy teljesen normális, adekvát választ mi a fenéért kell lepontozni??? Na, mindegy. Egyetértek az elõttem szólókkal. Az én fiam még ugyan nem ül, és nem mászik, de attól Mei taiba még belerakhatom, nem?
Soha. Árt a csípõjének, ahogy elõttem is írták, ha kifelé fordítod, még a gerincének is, nem mellesleg sokkal nehezebb benne hordozni a babát, mint tisztességgel megkötött kendõben vagy meitai-ban. Rossz nézni a sok szerencsétlen babát a kengurukban, lóg a lába, lóg a csípõje, nagyon durva. Amikor mindezt még kifelé fordítva csinálják, legszívesebben szólnék az anyukának, egyáltalán tudja-e, mit csinál a gyerekével. :-(
A meitai tökéletes, 3 hós kortól nyugodtan használhatod. :-) A fiam jobban szerette, mint a kendõt, a lányomnak meg mindegy volt, csak hordozzam. :-))
Kedves 7es:) ! Ha megfelelõ magasságba kötöd hátra a babát, akkor látod:) ! Az szokott lenni a legkényelmesebb, hogy a baba épp átlásson a vállad felett, így látod is õt:) . És a hordozós kelléktár hasznos eleme egy kistükör, amibõl bármikor meglesheted. Egyébként csak eleinte lesz fura, hogy nem látod, aztán megszokod, hogy érzed minden apró rezdülését, nem is lesz szükséged a vizuális "kontrollra". Ha szeretitek a hordozást, akkor érdeme a hátra tétellel próbálkozni, mert 6- 7 kiló körül már a Te derekadnak/gátadnak is sokkal jobb, és a babád is jobban tud nézelõdni:) . Gabka, nem értem én sem a lepontozást, talán az lehetett a baja valakinek, hogy nem egyszerûen tényeket közöltél, hanem véleményt is alkottál a hozzászólásoddal, amit nem mindenki visel el:(.
Kengururba nem ajánlott, mivel az ágyékán öl a baba(nem jó sem az ágyéki lágy részeknek sem a gerincének), lógó lábakkal(nem kedvez a csípõfejlõdésnek), nem öleli körbe. Vannak olyan hordozóeszközök, amikkel elérhetjük az optimális testtartást(M lábtartás, köldökig felhúzott térdek, 90- 110 fokos terpeszben, gömbölyû háttal). Ezek: újszülött kortól hordozókendõ, karikás kendõ, ülõ/mászó kortól mei tai, kicsit késõbb SSC/csatos hordozó Mennyi idõs a babád?
Semmikor sem ajánlott betenni, mivel egészségtelen, kifelé beletenni meg egyenesen durva, annyira árt a baba gerincének. Inkább ruházz be más féle hordozókba.
Mondja már el valaki, hogy miért épp engem szeret lepontozni, pontosan ugyanazt írtam, mint a másik két válaszoló, de az én válaszom szar, a többi jó. Miért????
#28-as, nem vagy te enyhén megszállott? Látom ma az összes kengurus topikot végigtrappoltad módszeresen. Irigyellek, hogy ennyire ráérsz. Nem tudom minek írom le ezredszer, mert eddig se fogtad fel, de legyen: nem Józsi bácsi mondta, hanem egy elismert ortopédorvos, gyermekneurológus, gyermekorvos és a védõnõ. Nem tudom ez miért nem számít észérvnek... De mondok még észérveket: nincs lehetõségem elmenni kendõs tanfolyamra, mert itt ilyen nincs. Anélkül meg nem merném beletenni a gyereket a kendõbe. Tudom, van csatos hordozó is, de mivel már megvettünk egy kengurut, és nekünk bevált, a gyerek szereti, én nem hiszem el, hogy tényleg káros, ezért felesleges lenne megvenni még egy hordozót, csak mert TE minõsíthetetlen stílusban lehordasz engem a sárga földig, amiért kengurut használok.
Lehet ezen méltatlankodni, de egy újszülöttnek ez ai ideális testtartás: http://1.bp.blogspot.com/_QHKTuQLzqx0/TQUtzdVhx3I/AAAAAAAACg.. , ebben egyetértenek az orvosok is. És nincsolya nkenguru, amiben ez elérhetõ, azthiszem ez nyilvánvaló. A hordozáshoz meg nem értenek sokan közülük, hiszen többségük nem nagyon találkozik hordozott babával.
"A hordozáshoz meg nem értenek sokan közülük, hiszen többségük nem nagyon találkozik hordozott babával." Okos mondat... Nyílván a gyerekortopédorvos, a gyermekneurológus, a sima gyerekorvos és a védõnõ se találkozott még soha hordozott kisbabával :) A hordozott gyerekeket a sámánhoz viszitek orvos helyett, vagy mi?
Õszintén, Te hány helyesen hordozott gyereket látsz? MIért látna egy orvos többet? Hiszen a hordozott gyerek is kikerül a hordozóból mikor bemegy vele az ember a rendelõbe. Vagy hogy máshonnan hozzak példát. Hány olyan gyerekorvost ismerünk, akik még mindig azt szajkózzák, hogy 4 óránként kell szoptatni, vagy hogy sûrûbb szoptatás helyett egybõl a tápszert nyomják ha kicsit megcsappan a tejmennyiség mondjuk egy növ.- i ugrásnál? Vagy hány olyat, aki azt se tudja, az LLL- t és az IBCLC- t eszik- e vagy isszák...
Bizony, nagyon igaz, amit az utólsó leírt! Sajnos a védõnõk (illetve szerintem ártónõk, mert én még normálissal soha életemben nem találkoztam) ahelyett, hogy hordozásban, szoptatásban és hasonló, nagyon fontos kérdésekben képeznék magukat, csak szajkózzák a hülyeséget. Pedig ha ezekben kompetensek lennének, nagyon sokat segíthetnének a kismamáknak! A gyerekorvosok meg valóban nem is látnak hordozott gyereket, csak az utcán, ha figyelnek erre egyáltalán és 10 hordozott kicsibõl kilenc tutira horrorisztikus módon van hordozva... :-( Ha valaki kimegy az utcára és nézi, ki hogyan hordoz, mást se lát, csak kenguruban kifelé kötött babácskákat... rémisztõ. Vidéki, közepes méretû városban lakom és egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan anyuka van, aki ismeri és használja a hordozókendõt.
Most a vitától teljesen elvonatkoztatva válaszoljatok légyszi a következõ kérdésre. Õszintén! Mibõl gondoljátok, hogy TI, laikusok jobban értetek valamihez, amit más évekig tanult egyetemen és doktorit szerzett belõle, valamint több évtizednyi tapasztalat áll mögötte? Mivel gyõznétek meg, hogy inkább nektek higgyek, mint az orvosoknak? Azzal nem gyõztök meg, hogy nem mindent úgy csinálnak, ahogy az pl. LLL jónak tartja. (Pl hogy némelyik "gonosz" orvos/védõnõ nem hagyná, hogy a gyerek éhezzen hetekig, ha az anyukának nincs elég teje és adnának neki tápszert)
Elnézést a nagybetûért, nem "kiabálok, csak könnyebb így válaszolnom és kiemelnek amit én írok a szövegben:) . "Most a vitától teljesen elvonatkoztatva válaszoljatok légyszi a következõ kérdésre. Õszintén! Mibõl gondoljátok, hogy TI, laikusok jobban értetek valamihez, amit más évekig tanult egyetemen és doktorit szerzett belõle, valamint több évtizednyi tapasztalat áll mögötte? AZ EGYETEMEN NEM TANíTJÁK A HORDOZÁST. A HELYES TESTTARTÁST TANÍTJÁK, EBBEN EGYET IS ÉRT AZ ORVOSOK 98 SZÁZALÉKA. EZ PEDIG A CSECSEMÕKNÉL A GERINC GÖRBÜLETE(NEM FEKVÉSKOR!!!), A LÁBAK MAGASAN FELHÚZOTTSÁGA(MIVEL ÍGY ILLESZKEDIK A MEGFELELÕ HELYEN A CSÍPÕVÁPÁBA A COMBCSONT), ÉS A NEM TÚL NAGY TERPESZ. EZT PEDIG KIALAKÍTÁSA MIATT(KESKENY "ÜLEP", NEM "RUGALMAS ÉS KÖRÜLÖLELÕ ANYAG...)KENGURUVAL NEM LEHET ELÉRNI. ÉS MIVEL A HORDOZÁS NEM ELTERJEDT, A KENGURU SZÓT HASZNÁLJÁK SZINTE MINDEN OLYAN ESZKÖZRE, AMELY A HORDOZÁSRA SZOLGÁL. PÉLDÁUL: RÁíRJÁK A LELETRE A CSíPÕPROBLÉMÁS BABÁKNÁL, HOGY KENGURUBAN AJÁNLOTT HORDOZNI, EZ PEDIG SZÖGES ELLENTÉTBEN ÁLL UGYE A TERPESZPELENKA/BETÉT HATÁSMECHANIZMUSÁVAL(AMELY UGYEBÁR A FENT LEíRT HELYES TESTTARTÁS SEGíTENÉ), MIVEL A KENGURUKBAN EGYÉRTELMÛEN LÓG A BABÁK LÁBA ÉS EGYENES A GERINCÜK(PRÓBÁLD KI, HA BEHAJLíTOD MINDKÉT LÁBAD KÖLDÖKMAGASSÁGBA ENYHE TERPESZBEN, AUTOMATIKUSAN GÖRBÜL A GERINCED, TEÁT A KETTÕ ANATÓMIAILAG ÖSSZEFÜGG). TEHÁT A LEGNAGYOBB GOND ÚGY GONDOLOM, A HELYTELEN SZÓHASZNÁLAT ÉS A KIFEJEZÉSEK TISZTÁZATLANSÁGA. Mivel gyõznétek meg, hogy inkább nektek higgyek, mint az orvosoknak? A FENT LEíRT ANATÓMIAI OKFEJTÉS SZERINTEM EGYÉRTELMÛ:) . Azzal nem gyõztök meg, hogy nem mindent úgy csinálnak, ahogy az pl. LLL jónak tartja. (Pl hogy némelyik "gonosz" orvos/védõnõ nem hagyná, hogy a gyerek éhezzen hetekig, ha az anyukának nincs elég teje és adnának neki tápszert) SENKI NEM BESZÉLT HETEKRÕL, HANEM ARRÓL, HOGY A HELYETT, HOGY GYAKORI MELLRETÉTELRE BUZDíTANÁK AZ ANYUKÁKAT(MERT UGYE A TEJTERMELÉSHEZ SZÜKSÉGES PROLAKTIN HORMON A MELBIMBÓ INGERLÉSEKOR TERMELÕDIK), EGYBÕL TÁPSZERT A TÁPSZERT JAVASOLJÁK(AMI NEM ÖRDÖGTÕL VALÓ, HISZEN AZ A FOINTOS, HOGY A BABA NE ÉHEZZEN ÉS HA NINCS MEGOLDÁS A TEJPROBLÉMÁRA, EGYÉRTELMÛ SEGíTSÉG LEHET, EZT NEM VONJA SZERINTEM SENKI KÉTSÉGBE). EZZEL KAPCSOLATBAN PEDIG A PRIORITÁSSAL VANNAK PROBLÉMÁK SZERINTEM.
A kenguru nem egy jó konstrukció, akármilyen korú gyerekrõl is van szó. Nem kéne sokat igazítani a szabásmintán, hogy jó legyen, de nem teszi meg senki. Az emberek jóhiszemûen megveszik, és nem is tudják, hogy létezik jobb, más. Az gyerekorvosok 85%-a nem is hallott még másról, mint a kenguru, a védõnõk úgyszintén. Viszont az elgondolkodtató, hogy már Magyarországon is egyre több újszülött osztályon használnak a csecsemõs nõvérek szövött hordozókendõt napi szinten. OFF: Gabka77: #18-as ugyanezeket leírja minden egyes hordozókendõs, és kengurus topicnál. Soha egyetlen észérvet nem tudott még felmutatni, a hozzáállása az, hogy "nekem tetszik, Józsi bátyám azt mondta, hogy ez jó, úgyhogy mindenki vegye tudomásul, hogy a kenguru a király!" Ezért vagy lepontozva, mert észérvek helyett azzal áll bosszút, hogy minden kommentet lepontoz.
Kedves utólsó, pont az általad említett Chicco kenguru is azok közé tartozik, amit föl kéne gyújtani, meg a kitalálóját is. :-( Nézd meg, ha beleteszed a picit, hogy lógnak a lábai csípõbõl!! Nagyon durva. A baba persze hogy szereti, neki ebbõl a testközelség jön le, a többivel nem tud mit kezdeni, nem ortopédus, csak kisbaba. Szeret rajtad lenni, ez teljesen természetes. De ettõl még nem lesz jó neki.
Érdekes, hogy a kenguru állítólagos borzalmas hatásairól az orvosok nem tudnak, viszont itt mindenki nagyon szakértõ. Nemrégiben a negyedik orvost (gyermek neurológus) kérdeztem meg errõl, õ is azt mondta, hogy semmi gond nincs a kenguruval, ha nem egész nap abban van a baba. Persze attól is fûgg, hogy milyen kengururól van szó. Válaszolva a kérdésre: van olyan kenguru, amit újszülõtt kortól lehet használni, nekünk is egy ilyen van. (Chicco Go) Használjuk is az elsõ séta óta, a kisfiam imádja, nekem is kényelmes. Csak azt sajnálom, hogy az elején sokat paráztam miatta, mert utánaolvastam pl itt is. Nem kellett volna, jobb lett volna hallgatni azokra, akik értenek is hozzá. Nekem sem szimpatikus a kendõ, és a mei tai sem, valahogy nekem nem tûnik olyan stabilnak és biztonságosnak, mint egy jó kenguru.
Azért nem tökéletes választás 3 hónapos babát meitaiba vagy csatosba tenni mert mivel fix a derékrésze, tehát nem alakul a terpesze a baba méreteihez, túlterpeszti a kicsit, és e miatt a háta sem tud megfelelõen görbülni. Természetesen egészséges babát rövid távon nem tud "tönkretenni" de napi szinten való hosszabb(egy órás) hordozáshoz ülni nem tudó babáknál nem ajánlott igazán.
Tudom, ismerem a hordozókat:) , ezzel együtt írtam, amit:) . Nekünk is pont Gremese volt az elsõ mt.- unk, a kisebbik, mégis egészen másképp "ül" benne a kicsi mint a kendõben. EZért mondom azt, hogy érdemes megpróbálni a kendõt(nem muszáj beruházni, szerencsére elég sok helyen van már hordozós klub vagy hordozó anyuka, aki tud segíteni) és ha nem megy, akkor nyúlnék ilyen kicsi korban meitaihoz. Kedves KÉrdezõ, mindenképp azt tanácsolnám, hogy ha hordozni szeretnéd a babádat, akkor keress fel egy hordozós klubot vagy hordozós anyukát, hogy próbálhass hordozókat, elõfordulhat, hogy neked nem kényelmes, amit kinézel elsõre.
Egyetértek az elõttem szólókkal: lehetõleg soha. Nem jó a csípõnek, gerincnek, és még neked is kényelmetlen. Plusz fiúknál akár herezúzódást is okozhat a kenguruban hordozás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat nagyon hasznosak, bár már nem tudom milyet vegyek! A kendötöl félek! Félek hogy nem jól kötöm fel! :-( 1 hónapos a kisfiam!
Kedves kérdezõ, a kendõkötés hidd el, nem olyan bonyolult valami. A kendõvel szoktak adni leírást, sõt, dvd-t a kötési módokról, de a neten is találsz. Egyedül is simán meg lehet tanulni, de biztosan van is a közeledben olyan anyuka, aki tud segíteni. Ha félsz a babát magadra kötni, akkor tanuld a dolgot egy plüssmacival vagy hasonlóval és ha már megy, akkor próbáld ki a kicsin. De tutira menni fog, nem olyan nehéz, aztán már csak azon fogsz csodálkozni, hogy mi is tûnt ebben olyan bonyolultnak. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megprobálom macival :-) sajnos nincs olyan ismerösöm aki tudna segíteni! :-( És bármelyik bababóltban lehet ilyen kendöt kapni?Nem tudjátok mennyibe kerül? KÖSZÖNÖM
Kendõt bababoltban is lehet kapni, pl. Nandu márkájút de kezdésnek, pici babához inkább kezesebb kendõt ajánlanék, a legobb ha használtan veszel olyat, amit már "betörtek". A mamami.hu- n a piactéren találsz jópárat, és szivesen segítenek az egyes kendõkrõl infókkal. Elsõsorban olyat keress, amelyik hosszában csíkos(ez segít a sávonkénti meghúzásban), különbözé színû a szegése és kersztsávoly szövésû. Árak: nagyon változó, hossztó is függ de átlagos testalkathoz egy 4m- 4m20cm körüli kendõt használtan jó állapotban 10 000 forint körül biztosan találsz. Ne félj használtat venni, kezdõként sokkal könnyebb dolgod lesz vele:) .
Merre laksz? Priviben is írhatsz nyugodtan, keresünk segítséget:) !
Nekem is van tapasztalatom a vita tárgyában. A kötelezõ csípõvizsgálaton megkérdeztem a jónevû ortopéd orvost, hogy szerinte berakhatom-e kendõbe a babámat. A doki válaszában totál összemosta a kendõt, kengurut, egyéb hordozókat, vagyis fogalma sem volt a különbségekrõl. Pedig orvos is, jónevû is, tapasztalt is. Ennyit arról, hogy ki kompetens a témában.

Mennyi idős kortól lehet kenguru hordozóban vinni a babát?

Legjobb válasz: Az én védõnõm szerint, ha biztosan ül. Addig árt a gerincének.

Az én védõnõm szerint, ha biztosan ül. Addig árt a gerincének.
A kérdező hozzászólása: és kb hány hónapos kortól ül biztonságosan?
Úgy tudom, 8-10 hónaposan legkésõbb. Amúgy én is meglepõdtem, mert eddig én is úgy tudtam, hogy már 3 hónapost bele lehet tenni. De nem kockáztatok, mert nekem, és az apjának is problémás a gerincünk.
Akkor valószínû, hogy ettõl a kérdezõ gerince is károsodni fog.8-10 hónapos gyereket nem lesz leányálom cipelni:) ) Mi 3 hónaposak vagyunk, annyit szokott merev falú kenguruban lenni, ameddig leszaladunk a közértig...Most 5, 5 kiló és néha azért megizzaszt.
Ez a probláma már nekem is eszembe jutott :) De most azt olvastam, hogy elõbb is ülnek már, csak segítséggel. A védõnõ szerintem arra gondolhatott, hogy amíg "belerogy" a kenguruba, addig nem szabad.
A kérdező hozzászólása: mi másfél hét múlva leszünk 3 hónaposak, és most kb szintén 5.5 kiló lehet a babám.Az merevhátúnak számít ha van égy mûanyag kivehetõ betét a támlában ami hajlítható, de mégis tart vmennyire?
Én is úgy tudom hogy 3 hónapos kortól. Ha várni kéne 8-10 hónapos koráig, már szinte nem is lehetne használni a kengurut, mert általában 9-10 kilóig jók. Az én fiam még nincs 3 hós, de majdnem 6 kiló! Mi nemsokára megpróbálkozunk a kenguruval.
Mi 4 hetes korától használjuk a kengurut (a gyártó szerint elvileg újszülött kortól lehet), és nagyon szeret benne lenni a pici. A 6 hetes csípõszûrésen a doki ráírta a papírra, hogy havasolja a tornáztatást és a kenguru használatát, úgyhogy gondolom, hogy nem árt a babáknak, hamár az orvosok is ajánlják. Nekünk puha hátú kengurunk van, és gyakorlatilag olyan, mintha kézbe lenne a baba, tehát nem ül, mert a kenguru tartja a hátát is. A babám most 8 hetes és már 6 kilós, és bizony már most megérzem a hátamat, tehát mi túl sokáig már nem fogjuk tudni használni. Hozzáteszem csak rövid idõt szokott kenguruban tölteni, pl. ha gyorsan kell leszaladnom a boltba.

Mennyi idős kortól lehet kenguruba vinni a babákat?

Legjobb válasz: Elvileg újszülöttkortól, hisz az van a használati utasításban, hogy 3,5kg-tól, illetve újszülöttkortól. Mi megvártuk a 4 hónapot.

Elvileg újszülöttkortól, hisz az van a használati utasításban, hogy 3, 5kg-tól, illetve újszülöttkortól. Mi megvártuk a 4 hónapot.
Én nem idõhöz kötném, hanem ahhoz, hogy ha már tartja stabilan a kis buksiját. De még jobb, ha saját súlyát is tartja már, vagyis például a karodban elég a popsija alatt tartani és tartja a kis gerincét, nem görnyed már össze. De az elsõnek is igaza van.
Nekünk két hónaposan ortopéd szakorvos javasolta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!