Találatok a következő kifejezésre: A kenguruba idős (16 db)

A kenguruba mennyi idős babát lehet belerakni?

ha jól tudom akor lehet amikor már tartja a fejecskéjét tehát kb. 3 hónapos korbannekm most a babám 11 hetes és a városban elég körülményes a babakocsi,meg hát csak közvetlenebb a kenguru.a fejecskéjét már majdnem stabilan tarja,kicsit meginog néha meg picit el?rebukik.rakhatom már a kenguruba?

Legjobb válasz: igazából arra lennék kíváncsi hogy egészséges-e a 11 hetes babómat kenguruban vinni?

A kérdező hozzászólása: igazából arra lennék kíváncsi hogy egészséges-e a 11 hetes babómat kenguruban vinni?
Szia. Ha huzamosabb ideig akarnád a babát benne tartani, akkor inkább vidd babakocsinban.ha kb.1 óra, akkor lehet, de olyan kengurut használj, aminek kemény a ha´ta.Azt mondják, hogy 3 hónapos kortól lehet.
Ilyen kicsi babánál én mindenképpen a hordozókendõt ajánlom
van olyan kenguru, amiben újszülöttet is lehet szállítani, mivel fektetni lehet, így jó a gerincének, fejecskéjének is. Én is most vettem a leendõ kisfiamnak. A márkája Cybex, a Brendonban lehet kapni.

Mikortol ülhet a babám, és mikortol tud majd magátol megülni? A kenguruba csak akkor tehetem, vagy milyen idösen?

Legjobb válasz: Pl a CHICCOO-nak olyan a kenguruja, amit o hós kortol lehet, de 3 hóskor elõtt nem ajánlott. + hósan már rövidebb utakra nyugodtan beleteheted..nem fogja bántani a gerincét, hiszen ha belegondolsz a hasadban sem egyenes háttal ült.

Pl a CHICCOO-nak olyan a kenguruja, amit o hós kortol lehet, de 3 hóskor elõtt nem ajánlott. + hósan már rövidebb utakra nyugodtan beleteheted..nem fogja bántani a gerincét, hiszen ha belegondolsz a hasadban sem egyenes háttal ült.

Mennyi idős kortól és meddig használható a kenguru? Érdemes e télre venni?

Legjobb válasz: Télen a legjobb használni szerintem. És min. 3 hós kortól de inkább még késõbb. A kendõt már újszülött kortól lehet. Az, hogy meddig az meg a baba méretétõl függ szerintem meg, hogy egyáltalán meddig marad el benne.

Télen a legjobb használni szerintem. És min. 3 hós kortól de inkább még késõbb. A kendõt már újszülött kortól lehet. Az, hogy meddig az meg a baba méretétõl függ szerintem meg, hogy egyáltalán meddig marad el benne.
én egyszer használtam csak, 6 hónapos volt a lányom, mikor kölcsön kaptunk egyet. a postáig mentem el vele, kb. tíz perc oda, tíz vissza. mire hazaértünk, fel a lépcsõn, azt hittem, leszakad a derekam és a hátam. nekem nem vált be. maradt a babakocsi.
Nálunk nagyon bevált, egyszer muszáj volt 2, 5 hónaposan használnunk, másképp nem tudtam dokihoz vinni, (10-10 perc) és bár tartottam tõle, hogy hogy viseli, de nagyon tetszett neki. A következõ alkalommal vártam még 2 hetet, onnantól már szinte minden nap használtuk. Még hosszabb kirándulásokra is, egészen addig, míg ki nem nõtte, úgy kb. másfél éves koráig. (8 kg volt kb akkoriban). Mi télen nyáron használtuk, szerintem érdemes télre is használni. Lehet, hogy érdemes lenne valakitõl egy alkalomra kölcsönkérni és akkor jobban meg tudnád ítélni, hogy nektek hogy válik be.
2. vagyok. amúgy a lányomnak tetszett a kenguru.. :) csakhát õ 6 hónaposan már majdnem 8 kiló volt, és én nem bírtam.
Mi elejétõl használtuk éa használjuk, most 8 hós és 8 kg: http://www.chicco.hu/product.php?item_id=CH0706759078&age=0
Akkortól lehet használni, amikor már tudja egyedül tartani a fejét. Kb. 3 hónapos kortól. Elõtte a hordozókendõ. Mi is kaptunk, de 1-szer használtam, mert õ is hatalmas baba, Már eleve 4, 17 kg-val született, így egy 10 perces séta után majd leszakadt a derekam 1 hétig. Ezen kívül 2-szer használtuk még, de akkor a férjem vitte. Neki nem volt vele baja. Bababörzére mentünk, ott iszonyú nagy tömeg volt, nem tudtuk volna babakocsiban tolni. Arra jó volt, a baba egyébként tök jól elnézelõdött benne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kölcsön sajna nem tudok kérni, sajna nincs a környezetembe ismerõs, akinek lehetne. (babás anyukákat sem ismerek. Mindenképpen veszünk egyet, nem túl drága, és a kis fejét már tudja rég tartani.:) 20-án lesz 3 hós, és most 6 kg. Még edzésnek sem lesz utolsó!:) )A téli használat miatt csak a bundazsák és hasonló téli rucik miatt gondoltam, h nem lesz kényelmes neki.
Használjátok csak, nagyszerû dolog. A mi babánk is nagyon élvezte. 2hósan elaludt benne, késõbb kifelé raktam bele, így tudott nézelõdni is. Télen is használhatjátok a megfelelõ öltözék mellett.


Milyen idős kortól lehet kenguruba rakni a babát?

Legjobb válasz: ülõs kenguruba en azt hallottam akkortól, amikor már stabilan ul magatol is.

ülõs kenguruba en azt hallottam akkortól, amikor már stabilan ul magatol is.
3 hós kortól lehet , de olyanba amit lehet fektetni!! Ültetni csak akkor szabad ha már stabilan tartja a kis fejét!! De ugy is fogod még szerintem a kis hátát!üdv egy 6 hós babuci anyucija
Én 2, 5 hónapos korától abban viszem sétálni.Nem viseli el a babakocsit.Magam felé van fordítva, így tudom tartani a kicsi hátát, fejét.Amúgy meg az van a dobozon, hogy 3, 6-9, 5kilóig.
Sziasztok! Szeretném a figyelmetekbe ajánlani ezt a babahordozót: http://www.mei-tai.hu/

Mennyi idős koráig lehet a piciket kenguruban vagy kendőben vinni?

Legjobb válasz: Nekem anyukám azt mesélte, hogy még egy évesen is vitte öcsémet kenguruban. Igazából addig használhatod, amíg elbírod így, bírja a derekad.

Nekem anyukám azt mesélte, hogy még egy évesen is vitte öcsémet kenguruban. Igazából addig használhatod, amíg elbírod így, bírja a derekad.
Igen, ez nem rossz, hogy 1 éves koráig, mert utána már csak csak tud járni a saját lábán:p
Amíg bírod :) De valószínûleg amint megtanul egyedül közlekedni, nem fogja igényelni a hurcolást.

Mennyi idős korában tehetem kenguruba a kisbabámat?

A babakocsival nem tudok buszra szállni, mert nagyon nehéz, meg általában fel sem férnénk, viszont itt, a külvárosban nem tudom az ügyeimet intézni, ezért szükséges lenne, hogy minél hamarabb hordozóba tehessem. Autóm meg nincs és vezetni sem tudok.

Legjobb válasz: szia, Hordozó kendõbe az elsõ perctõl teheted. Azt hiszem, hogy van már olyan kengurú is amit lehet 1-2 hónapos kortól használni. Csak télen a vastag ruházat mi

szia, Hordozó kendõbe az elsõ perctõl teheted. Azt hiszem, hogy van már olyan kengurú is amit lehet 1-2 hónapos kortól használni. Csak télen a vastag ruházat mi
Mi kengurut használtunk és használunk, kb.2hónapos korátol(onnantol tartodta a fejét)Elhiszem hogy jobb a kendö csak hát nem mindenki tudja azt megfizetni.nekünk bevált a kenguru, igaz már 8 hónapos igy már nehéz a kicsi ezért egyre kevesebbet használjuk csak ha muszáj.....régen nem volt hordozokendö mégse lett egy gyerek se zombi, fogyi a kengurutol....
Szerintem csak akkor tedd kenguruba, ha már tudja tartani a fejét. Bár én alapból nem szeretem a kengurut, szerintem nem egészséges tartást ad a babának. A kendõ viszont igen, és újszülöttként is beleteheted. Inkább azt javaslom
Igen, én is azt mondom, hogy a kendõ jobb mint a kenguru.A kenguruba a gerincére nehezedik a súly és ez nem túl jó a babának.
Szia! 3 hónapos kor felett ajánlják, mivel akkor már tudja tartani magát és a fejét. Addig van egy fektethetõ kenguru de az irtózatosan drága. Én kivárom a három hónapot és addig marad az autósülés a tömegközlekedésen.

Akik használnak kengurut, milyen idősen raktátok bele a babátokat? És kerékpározni lehet vele?

Legjobb válasz: hát én nem használtam, de elképzelni se tudom, hogy abban valaki biciklizne:O baleset veszélyes. és a kenguru állítólag nem jó, vannak ezek a kendõk, azt szokták ajánlani.

hát én nem használtam, de elképzelni se tudom, hogy abban valaki biciklizne:O baleset veszélyes. és a kenguru állítólag nem jó, vannak ezek a kendõk, azt szokták ajánlani.
nekem van ilyenem , de bevallom még sosem próbáltam ki:) kerékpározni meg egyátalán nem mernék vele
3 hónapos volt, amikor elõször kenguruba tettem. Nagyon ritkán használtam egyébként, havonta 1-2 alkalommal csak. Tényleg nem a legjobb a babának, de ha nem mindennap használjátok, hanem csak néha-néha, akkor nem gond. Kerékpározni pedig nem kerékpároznék vele.
Szia! 3 hónapos volt a kislányom, amikor elõször használtuk! Nekünk nagyon beválik, mert a buszra könnyebben fel lehet szállni. Én biztos, hogy nem bicikliznék így!
chicco csatos kenguruba, 3 hetesen, ujjszülött kortól lehet ezt a fajtát, 9kg-ig, csak bevásárláskor, városi ügyintézéskor használtam, mert keskeny a terpeszrésze, máskor kendõt, de a kocsiból kiszállva nem tudtam volna megkötni a kendõt.
elõzõ folytatása: és csak úgy, hogy felém néz, mert kifelé nézve nem szabad!! biciklizni veszélyes lenne, kendõvel is.
A kenguruk többsége nem túl egészséges, mert keskeny az ülepük, a baba lába lóg benne, holott terpeszben kéne lennie; a hátuk vagy túl merev, és nem illeszkedik a baba gerincvonalához, és az kiegyenesedik benne, vagy túl lazák, és nem támasztják a babát kellõen. Biciklizni semmiképp sem bicikliznék. Ha valami rád van kötve elõl, nehezebben mozogsz, nehezebb kormányozni, fékezni is. Egy hirtelenebb megállásnál ha elõredõlsz, a baba simán lefejeli a kormányt. Van olyan ismerõsöm, aki hátraköti mei tai-ban a gyerkõcöt, és úgy megy vele, de az kevésbé veszélyes, mert ugye a gyerek hátul van, de én azt sem tartom túl biztonságosnak, hátibabával sem bicikliznék.

Mennyi idős kortól rakhatom meitai-ba, vagy kenguruba a picúrt?

Legjobb válasz: Mei tait és csatos horodzót csak akkortól használjatok ha már ül önállóan/mászik a babád. Addig a szövött kendõt vagy karikás kendõt ajánlom. Kengurut pedig sosem szabadna használni:), egyáltalán nem elõnyös se a hordozó személynek, sem a babának.

Mei tait és csatos horodzót csak akkortól használjatok ha már ül önállóan/mászik a babád. Addig a szövött kendõt vagy karikás kendõt ajánlom. Kengurut pedig sosem szabadna használni:) , egyáltalán nem elõnyös se a hordozó személynek, sem a babának.
Attol fugg, melyik milyen konstrukcio. Mei tai: ha allithato a terpesze, akkor ujszulott kortol. Ha nem, akkor kb. 3-4 honapos kortol, amikor tartja a fejet. Kenguru: ha manduca, akkor szinten ujszulott kortol. A tobbi markat felejtsd el, nem csinalnak jo terpeszt, a baba laba csak log.
Mei tai-ba újszülöttkortól, hogyha: felpakolod a lábát békapózba vagy ha állítható a terpesze, akkor úgy is, hogy kilóg a lába. "Rendesen", olyan mei tai-ba, aminek nem lehet állítani a terpeszét, 3 hónapos kortól. A kengurut lehetõleg kerüld, mert: -nem tesz jót a baba gerincének -szintén nem jó csípõjének -neked is kényelmetlen -kifelé is ajánlják a vele a hordozást, de az a legrosszabb módja a hordozásnak, azt tényleg felejtsd el! http://www.mamami.hu/kifelene/ Ha kenguru alatt a csatos hordozóra (Manduca, ErgoBaby, Beco, Magyarinda stb.) gondolsz, akkor azt 3 hónapos kortól lehet használni.
Utolsónak: a mei tai-jal és a csatossal nem kell megvárni, hogy másszon/üljön a baba, bele lehet tenni 3 hós kortól.
A gyártó ezt állítja...nézd meg a képeket a helyes hordozáskori pozíciókról, könnyen belátható, hogy a mt.- ban ez nem valósul meg, hiszen fix a terpesze, egy kisebb baba spárgázik benne, és a háta is egyenes. http://1.bp.blogspot.com/_QHKTuQLzqx0/TQUtzdVhx3I/AAAAAAAACg.. Tulajdon képpen ez olyan dolog, hogy nem biztos, hogy a mt.- jal ártunk a legkisebbeknek, a kendõvel/ karikással jó kötésben viszont szinte biztos hogy nem, ugyanis az ideálishoz legközelebbi testtartást tudjuk vele biztosítani, ami a mt.- ról nem mondható el.
Szerintem mar sosem tudjuk meg, hogy miben szeretne a kerdezo hordozni. :-) Nekem pl. olyan mei taiom van, aminek allithato a terpesze. Ebben lehet ujszulottet is hordozni, tanacsado mondta tobbek kozt. Mamamin varrta egy anyuka kendobol, szoval szuper puha es allithato. Ha esetleg ilyenje lenne a kerdezonek, akkor abba siman mehetne par honapos is. :-)
A kérdező hozzászólása: bocsánat, csak nem egyszerû az élet egy 3 hetessel, meg egy 2 évessel:) ksznöm válaszokat!kzben tgnap itt volt a doktornénink, megkérdeztem õt is, õ a mei tait már 3hetes kortól ajánlotta-ha belülre rakom a lábacskákat.a kengurura meg húzta a száját. mindenkinek jó egészséget.

Mennyi idős kortól lehet kenguruban vinni a babát?

Legjobb válasz: Nem csak az elsõ egy-két hónapban, hanem késõbb sem jó a kenguru. Lóg benne a baba, rossz a csípõjének, illetve mivel szeméremtájon támasztja a babát, kisfiúknál akár herezúzódást is okozhat. Legjobb a kendõ, de ha azt bonyolultnak tartod, vannak megfelelõ láb- és csípõtartást lehetõvé tevõ hordozók (mei tai, SSC). Itt a képen látszik a különbség: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/403297_101506..

Nem csak az elsõ egy-két hónapban, hanem késõbb sem jó a kenguru. Lóg benne a baba, rossz a csípõjének, illetve mivel szeméremtájon támasztja a babát, kisfiúknál akár herezúzódást is okozhat. Legjobb a kendõ, de ha azt bonyolultnak tartod, vannak megfelelõ láb- és csípõtartást lehetõvé tevõ hordozók (mei tai, SSC). Itt a képen látszik a különbség: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/403297_101506..
Hát, nem tudom... Nekem a kendõ nem szimpatikus, néztem róla egy bemutató elõadást és egyáltalán nem gyõzött meg. Semmit nem tart és a baba alig kap levegõt. Én maradok a klasszikus kengurunál. Az legalább tartja a babát. Úgysem órákig lesz benne, addig meg mindegy, hogy lóg a lába vagy sem. Amúgy meg kézzel is alá lehet fogni a lábijának és akkor nem lóg.
minden kengurunak van egy "ideje", ami gyártótól függ. Van, amit 0, 2 vagy 4 hónapostól, van, amit 6 hóstól és van, amit csak akkortól, amikortól már stabilan, önállóan tud ülni a gyerek.
Amikor már tudja tartani a fejét, de általában 3 hónapot szoktak mondani, de ez kenguru függõ is, mert valamelyik, mint például az enyém, fektethetõ is, és abba az újszülöttet is bele lehet tenni.
A miénk is 0+-os. Nem fektethetõ ugyan, de úgy van kialakítva, hogy tartsa a fejét. Bár mi eleinte nem nagyon használtuk, most már, hogy nagyobb a babónk, viszont nagyon szeretjük. Szerintem az elsõ 1-2 hónapra a hordozókendõ a jobb.
Kedves utolsó! Amit linkeltél, mind a kettõ kenguru, csak az egyik rossz fajta, a másik jó fajta. De attól még kenguru.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem sem szimpatikus a kendõ a kengurunkra pedig az volt írva, hogy újszülött kortól használható, de nem ez a vízszintesbe is helyezhetõs van. Anno a lányomnál nem emlékszem, hogy mikortól használtuk, talán az 1 hónapos státuszvizsgálatra is abban vittem már. Viszont ameddig kenguruztunk fogtam a fejénél (nagyon magas a hátrésze a kengurunak és kellõen ki van merevítve)és tartottam a popsijánál. A fiam még csak 1 hetes szerencsére csak 1 hónapos kora körül kell elkezdenünk szaladgálni a vizsgálatokra + még talán a téli kezes, lábasa is tartja valamennyire.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszod. Remélem másnak is segítséget nyújt majd.

Mennyi idős korától lehet a babákat kenguruba vinni? Nekem a babám 31napos.

Legjobb válasz: Kendõben újszülött kortól fogva: http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-biologiaja/ Kenguruban lehetõleg sose, mert nem támasztja alá megfelelõen a baba fejét, gerincét, a lábát meg egyáltalán nem. :( http://hugipakk.blog.hu/2008/02/29/3_babahordozas_hordozok_f.. http://olbebaba.hu/hordozasrol/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/

Kendõben újszülött kortól fogva: http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-biologiaja/ Kenguruban lehetõleg sose, mert nem támasztja alá megfelelõen a baba fejét, gerincét, a lábát meg egyáltalán nem. :( http://hugipakk.blog.hu/2008/02/29/3_babahordozas_hordozok_f.. http://olbebaba.hu/hordozasrol/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/
Mi kb 5 hetesen vittük kb fél órát volt benne. 10 hónapos koráig használtuk, utána hátihordót vettünk. Vicc, hogy állandóan a kendõvel jönnek, aháhy kendõs anyáukát látok, gyerek uyganúgy van mint a kenguruban, vagy egész bizarr pózban:-((( Csak mondjuk még lóg feje is. A múltkor láttam egy párt ikrekkel, anyun kendõ volt, apun kenguru, akéét bab tök ugyanoylan pózban volt. Na akkor hol is az igazság??
Van már olyan amit elvileg lehet használni bármilyen kortól, de én mikor rákérdeztem a gyerekorvosnál, azt mondta, hogy 3 hónapos kor elõtt nem ajánlja.
Én kenguru párti vagyok, nagyon szerettük, lehet már olyanokat tartani, amik rendesen tartanak, masszívak. 3 hónapos kor alatt egyáltalán nem ajánlott, mondanám úgy is, hogy nem szabad, de bevallom, én rákényszerültem két hónapos korától és olyan 8 hónapos koráig használtuk. Én még minimum 1 hónapot várnék a helyedben, de ha nem bont törvényt a szükség, akkor kettõt.
A miénket 3 hónapos kortól lehet használni. Elõbb nem is tettem volna bele, pedig nagyon masszív, ügyes volt a kisfiam. A miénket fektetve is lehet használni, tök jól támasztja a fejét, hátát. Érdemes körbenézni és jó minõségût venni. Amúgy egyet értek az anyukával a kendõ vs kengurut írta. Hétvégén gyereknapon én is láttam kendõs gyerekeket, semmiben nem különbözött a mi kengurunktól. Ugyanúgy lógott benn a gyerek, nyeklett a feje össze-vissza.
Mi is vettünk kengurut. Rá van írva, hogy 2 hónapos kortól, de a bababoltban azt mondták, hogy akkor rakjuk bele a babát, ha már biztosan/fixen tartja a fejét. Kb. 1 hete elõszedtük a 27 fokos lakásban belecsomagoltuk (a fiam egy rövidujjú bodyban volt). Rájöttem: ez nem nyári holmi a sok szivacsbetéttel, frotírbelsõvel... Amúgy a fiamnak nagyon tetszett, de 5 perc után csurom vizesen szedtem ki belõle. ...majd õsszel...
elõzõ vagyok. Kenguruban árnyékolási lehetõségrõl sem tudok. Szerintem ilyen meleg idõszakban inkább babakocsi (sajnos).
Kenguruban sose, mert nem támasztja megfelelõen a gyereket, lóg benne a lába.
Utolsó vagyok: elnézést a helyesírási hibákért, gyorsan írtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!