Találatok a következő kifejezésre: A kandúr ha (33 db)

Mit csinaljak a kandurommal, ha mindent lepisil? Egy másodperce nem figyelek, már a lábamat is

4 éves kandur ivartalanitas nem johet szoba, azon kívül javasoljatok légyszi! ezen ne is kerdezgessetek, hosszu, de nem lehet!

Legjobb válasz: nem lehet ivartalanitani!!!!!! olyanra gondoltam, hogy kiabáljak rá ha pisil? ijesszem meg? az ivartalanitason kérlek lepjetek túl. ha lehetett volna már meg lenne! koszi elore is

Amúgy most már úgy is késõ lenne ivartalanítani, nem hagyná abba a jelölést... Azért jelöl meg téged is, mert te is a "tulajdona-territóriuma" vagy. Fecskendõbe saját vizeletedet felszívod és azzal lespricceled, amint közelít. Tudom, furcsa, de így megmutatod, hogy te vagy a fõnök-cica, és ez a te területed. Hátha bejön..
A kérdező hozzászólása: nem lehet ivartalanitani!!!!!! olyanra gondoltam, hogy kiabáljak rá ha pisil? ijesszem meg? az ivartalanitason kérlek lepjetek túl. ha lehetett volna már meg lenne! koszi elore is
"ivartalanitas nem johet szoba, azon kívül javasoljatok légyszi! ezen ne is kerdezgessetek, hosszu, de nem lehet! " Ez nem volt világos, felfogható indok, nem kellett volna titokzatoskodni. Egyébként pedig ajánlom, beszéld meg szakemberrel, úgy hívják: ÁLLATORVOS, tõle szakmai segítséget fogsz kapni. Igaz, az nem ingyen lesz, mint a GYK. Viszont hasznosabb.
A kérdező hozzászólása: olvasd már el a kérdés leírását. leírtam világosan, AZON KÍVÜL javasoljatok. de egyszerûen keptelenek felfogni itt
Öcsém, nem kell felkapni a vizet.Ne írj ki kérdést, ha nem tudsz normálisan válaszolni a válaszokra. Miért nem lehetett rögtön leírni, hogy orvosi okok miatt nem lehet?Mit kell túlkomplikálni?
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Feltételezem szívbeteg ha orvosi okok miatt nem lehet ivartalanítani... Hormonchip ami egy évig elnyomja a hormonjait, de emellett is elõfordulhat, hogy jelöl.Beszélj ezügyben az orvossal.
A kérdező hozzászólása: 8# te is inkább arra figyelnel, hogy másodjara írom le, NEM szobacica!!!!!
Már bocs de nem nekünk gyenge a felfogásunk hanem neked :D Te nem érted meg, hogy nincs más mód rá... senki nem mondta, hogy ivartalanítsd ki, csak annyit mondtunk, hogy ez az egyetlen megoldás.... kész vagy öcsém.
Engem azért érdekel hogy milyen orvosi dolog miatt nem lehet. Nem írnád le? Am. meg ilyen esetben tényleg az a megoldás hogy nem engeded be a lakásba. De azért a kertben is legyen egy olyan hely ahová elbújhat(viharoknál, esõ elõl, hideg..)
A kérdező hozzászólása: istenem.... orvosi okok miatt nem lehet ivartalanitani... egy darab sütõtöknek gyorsabb a felfogása... egyébként meg nem engedem be a lakásba, de engem azért ne pisilgessen.. kosz a semmit!
Jó nagy h.lye vagy! Az emberi hülyeség határtalan!!!!
Macskából kinevelni a jelölést...? Hol élsz te? :-DDDDD Vagy ivartalanítsd, vagy törölgesd a pisit.
Vagy ne engedd be a lakásba! Ennyi.
Nem lehet kinevelni belõle.... a területét jelöli meg, ha ráordítasz akkor keres egy másik jelölhetõ területet, ezenfelül tõled is félni fog, az meg nem jó. Nincs rá módszer az ivartalanításon kívül.
Nem lepisil, hanem jelöl. Az pedig ivartalanítás nélkül nem fog megszûnni. Ennyi.
az enyém napokig is elszokott menni
A fentiekhez hozzátenném, hogy ha nálatok nem is jelöl, de abban biztos lehetsz, hogy a környéket szorgosan körbejelöli és ezt nem minden szomszéd díjazza, plusz azt sem, ahogy üvöltve verekednek párzási idõszakban és nem lehet tõlük aludni. Ezzel szerez magának jó pár haragost és nem mindenki olyan jólelkû/gátlásos/kulturált hogy ne tegye el láb alól.
1. a macska mindig hazatalál 2. ha akarják elviszik, akiket megkínoznak sem kérdezik meg hogy szeretnék e... 3. ivartalanítás a felelõs állattartás leglényegesebb dolga!!!!!! Nem csak magad miatt, ha már téged nem zavar, hogy elütik, nem jön haza, sebesen jön haza, vagy jelölget a lakásban, akkor legalább zavarjon az, hogy felcsinál esetleg más macskákat (biztosa vannak rajtad kívül mások is, akik nem ivartalanítanak! pl idõs nénik, akiknek nincs pénze) és vajon mi lesz azokkal a macskákkal? Utcára kerülnek vagy megölik õket mielõtt a szemük kinyílna!
A kérdező hozzászólása: Megkerült...3 utcával lejebb megtaláltam!Ki volt dögölve...de most már hálistennel jól van!Köszönöm a válaszokat a jókat és a rosszakat egyaránt mert a rosszban mindig van egy kis építõ jellegõ kritika.Köszönöm még 1X mindekinek.
Hacsak nem vagy tenyésztõ, ivartalaníttatnám a cicust. Úgy legalább a nõstények után nem koslatna és az ivaros kandúrok verekedésébõl is kimaradna. Amúgy totál kiszámíthatatlan, az ivartalanított kandúrom is néha elmegy 1-2 napra, a maximum 2 hónap volt, de akkor valaki befogadhatta, mert gyanúsan jó formában volt, amikor visszajött (azóta nyakörve, címtartója van, a cseppes bolhairtó amúgy sem vált be). Az emberek jóindulatában, meg abban, hogy szép cicát nem fognak be, ne nagyon bízz. (Végtelenül nyugodt környéken lakunk, de mégis szedtem ki légpuska lövedéket a tiétekhez hasonlóan félõs cicámból.) Ha nem lesz meg néhány napon belül, lehet érdemes lesz plakátolni, hátha valaki látta.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném hogy valaki elvitte mert az idegentõl azonnal elhúzza a csíkot.Még ha a kertben van és idegent vaqy kutyát lát azonnal jön be a lakásba...inkább attól tartok h valakinél bent ragad vagy hogy nem talál haza.Még forgalmas út mellett sem lakunk...
Ha igazi maine coon, siman lehet, valaki szepen hazavitte...
Felelosseg teljes allattartok -.-' Nincs eleg kobor macska még. Van hogy két kandur osszetalalkozik es az egyik uj megsebesiti a masikat hogy az beledoglik. Vagy mikor az egyik eluldozi a másikat es az nem figyel oda hogy egy kocsi elé rohan.ki és kaputt.... ezekre azert elemi szinten lehetne gondolni szerintem.
Nekem európai kandúrjaim voltak, õk(kinti cicák) volt hogy napokra is eltüntek.mostani kandúrom, (kinti-benti)de õ már ha reggel nem jön be én is aggódom.õ még nem tünt el napokra
En kritikus velemenyt fogalmaztam meg, de ettol fuggetlenul szivbol orulok, hogy meglett. :)

Mi a teendő, ha nekem pedig az ivartalanított kandúrom idegbeteg?

Mindenki a m?tétet javasolja, de neki ez már megvolt..menhelyr?l hoztam, kb 8-9 hónapos.

Legjobb válasz: Én megpróbálnám kiengedni (elõször mindig felügyelettel). Szoktatok vele eleget foglalkozni? Esti fél óra játéktól az enyém el szokott ájulni. (Szintén kandúr)

Én megpróbálnám kiengedni (elõször mindig felügyelettel). Szoktatok vele eleget foglalkozni? Esti fél óra játéktól az enyém el szokott ájulni. (Szintén kandúr)
A kérdező hozzászólása: Naponta 2-3x szoktam vele kb 20 perceket játszani..de neki meg se kottyan.. :(
Akkor valóban az lesz a legjobb ha kiengeded kicsit. Talán elfoglalja magát vadászattal és a ti lábatok kevésbé fogja érdekelni utána.


A kandúr jelöl ha ivartalanítják?

3 hónapos a kiskandúrom, szeretném ivartalanítani.

Legjobb válasz: nem utána nem jell nekünk is van egy kandur amióta töketlen:) azóta nem jelöl

nem utána nem jell nekünk is van egy kandur amióta töketlen:) azóta nem jelöl
szia, az enyém ivartalanítás után abbahagyta a jelölést, sokkal nyugodtabb, bújósabb lett, és a másik macskánkkal sem veszekedik azóta
Szia ! Mi is emiatt a jó szokása miatt ivartalaníttatuk. Kár volt. A helyzet ugyanaz:-(( Még kapott utána gyógyszert is hátha, de nem használt. Ez van.
Igen.Nem mindegyik macskánál de ivartalaítás után elõfordul néhány macskánál hogy megmarad ez a rossz szokás
A tapasztalat azt mutatja, hogy a kesobb (up to 6honap) ivartalanitott kandurok egy resze "megszokasbol" is jelolget. Ez egy megmaradt rossz szokas, turelemmel lenevelheto rola. Amugy, ivartalanitas utan, ha jelol is, nem lesz _annyira_ budos. (Olcso vigasz ^_^ )
Hát a miénk is ki lett ivartalanítva!!! Igaz, õ három évesen!!! És mûtét után három-négy hónapig nem jelölt, most meg ugyanúgy elkezdte!!!Örülünk neki, mert most tapétáztunk, még át se lett fesvte, de már lepisilte. :@ Amúgy, hogy lehet lenevelni a macskát, hogy ne jelöljön?????? Ezt, hogy értetted?
Utolso kommentelo: A te macskad pont azert jelol, mert tapetaztok - atrendezitek a helyet, ez streszeli, es igy biztositja hogy a hely bar valtozik, meg mindig az o helye. ( http://www.feliway.hu/ ) Leszoktatasra meg a jolbevalt vizipisztolyos megoldas a legegyszerubb. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, remélem nem ragaszkodik majd ehhez a büdös szokáshoz -szobacica- és elég kellemetlen volna...
A mienk azóta ugyanúgy jelöl :(

Ha tüzel a lány cica akkor elmászkál ő is mint a kandűrok?

Elvittük novemberbe ivartalanítani,de az orvos csak az egyik petefészkét vette ki,a másikat állítólag elkötötte.De azt mondta ha lesznek kismacskák akkor,ingyen megcsinálja újra.Természetesen oda akkor sem vinném már vissza szegénykémet.Most napok óta olyan kis furcsa,nem foglalkozik velünk,és van,hogy egész napra eltűnik.Idáig ilyet nem csinált.Lehet,hogy várhatóak lesznek a kis cicák???

Legjobb válasz: Hallottátok nyávogni? mert ha igen, akkor várható (de akkor sem biztos) hogy cicái lesznek. Ugyanis hiába csinálta fel egy kandúr, ha nem sikerült a párzás valamilyen okból kifolyólag, akkor nem lesz terhes.

Hallottátok nyávogni? mert ha igen, akkor várható (de akkor sem biztos) hogy cicái lesznek. Ugyanis hiába csinálta fel egy kandúr, ha nem sikerült a párzás valamilyen okból kifolyólag, akkor nem lesz terhes.
A kérdező hozzászólása: Minden képp elviszem, de sajnos ebben a hónapban már nem tudom, várni kell fizetésig.Pedig a füle nagyon atkás.Kapott rá szurit mielõtt elkóborolt, meg fülcseppet, de csak nem akar múlni.Az orvosnak mondtam, hogy talán ki kéne pucolnia, de azt mondta így is el fog múlni.:SNem úgy veszem észre.
orulok hogy hazakerult a cicad :) vidd el dokihoz hogy vizsgalja meg, nehogy beteg legyen :)
A kérdező hozzászólása: Másfél hét után végre haza jött.Nagyon sovány, és nagyon remélem nem beteg, mert a másik cicám is elkapja akkor.:SRemélem a doki elkötötte rendesen, mert nem szeretnék kis cicákat.Nehéz õket elajándékozni, annyi van.:/
A kérdező hozzászólása: Már 3. napja nem jött haza, a kis testvére nem ment el õ kinnt napozik, játszik.Este jön csak be.Már napok óta nem alszok, mindig lesem az ablakot.:(
az en benti cicam is most, hogy jo ido van nyavog hogy ki szeretne menni szerintem (ha nem tuzelesrol van szo) akkor azert nyavog mert erzi hogy jo ido van es ki szeretne menni napozni, jatszani. Meg van egy nosteny cicam aki 1 honapja volt ivartalanitva.Tegnap kivittem a kertbe es jottek hozza a macskak ahogy lattak hogy hempereg a fuben, elvezte a napsutest.Az en cicukam meg nezte oket es mikor a kutyam elkergette a masik macskat nem ment utana. Osszefoglalva: Az is lehet hogy csak ki szeretne menni. :) Remelem hogy rendesen van ivartalanitva es nem lesznek kiscicai ;)
A kérdező hozzászólása: Nem olyan nyávogása volt mint amit halottam a kinti macsekoknak, henem csak olyan kis halkan jelezte, hogy engedj már ki.:)
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, hogy még nem fejlõdött ki a másik rendesen.Pedig már fél éves volt.Nem volt rá jellemzõ a kóborlás, mindig este bennt volt velünk a szobában az ágyon.Pár napja nem is jön hozzánk fel, csak gubbaszt egy sarokban, és nyávog hogy ki akar menni.:SS
Az ivarzásnak eléggé látványos jelei vannak: a cica hangosan vernyákol, dörgölõzik, emelgeti a popsiját, és elõfordul, hogy elkóborol. Ha ezeket tapasztaltad, akkor sikertelen volt az ivartalanítás. Remélem, hogy nem ez az oka annak, hogy elmászkál. Nem is értem, hogy miért csinálta ezt az orvos, ha már az egyiket úgyis kivette, miért nem tette ezt meg a másikkal is?! Szerintem helyesen teszed, ha többet nem viszed hozzá.
Nincs idegesitõbb dolog egy tüzelõ benti cicánál.:DDDD

Ha tartok egy kandúrt és egy lány cicát és lesznek kicsinyeik akkor nem fogja meg enni a kandúr a kicsiket?

Legjobb válasz: Hát sztem ne engedd a kicsikhez, amíg nagyobbacskák nem lesznek.

Hát sztem ne engedd a kicsikhez, amíg nagyobbacskák nem lesznek.
Nekünk is most született két kiscica, mi most a garázsban tartjuk õket, mert oda fialt az anya. De általában nekünk jelez a cica, ha beindul a szülés, és mi a fürdõszobában, vagy a szobában tartjuk a kicsiket. Szerintem amíg kicsik nagyon vigyázz rájuk, és ha már elkezdenek járni, akkor se nagyon engedd még ki õket, csak ha te is ott vagy. Remélem, tudtam segíteni;)
de egyhúron pendültünk az oroszlánnal:)
A kérdező hozzászólása: De hogy próbáljam meg megvédeni a kicsiket, mitcsináljak? Most elkerítettem õket de félek hogy valahogy bemennek és annyi a kicsiknek!:(
Õ nem. De más kandúr igen. Ha a szabadban szüli meg a kölyköket, és ott marad, akkor nagy eséllyel eszi meg õket másik kandúr. Szomszédoméknak 5 macskából egy maradt meg. Szóval vigyázz a többi kandúrral szemben. :)
A kérdező hozzászólása: Született kettõ kiscica és az utcában rengeteg kandúr van és rengeteg kiscicám volt és egyikse bírta 2-3 hétnél tovább mert széttépték a kandúrok !:, ((
Harmadik válaszoló vagyok, elkéstem egy kicsit a válasszal
Biztos, hogy nem, legyél nyugodt! A macsek nem kannibál, mint pl. rokona az oroszlán (az is csak a másik kantól született kölyköket pusztítja el) Jót fogsz mosolyogni: úgy fél az anyától és a kicsiktõl, messzi ívben kikerüli, de azért érdekli, szaglássza a levegõt, de közel menni nem mer. Az anyamacska meg is tépné! Késõbb azért konszolidálódik a helyzet. Sok sikert!:) )
Nem hinném, hogy a kandúr kölyköket enne, de majd vmi okosabb kijavít ha nem így van, elvégre nem oroszlánok ezek:) meg azok is ált. a más kölykeit eszik meg nem a magukét. Amúgy meg az anyjuk úgyis elbújik velük padlásra vagy vmi más helyre, meg elüldözi a kandúrt. Persze ha panelbe laktok akkor ez az albújósdi nem fog menni, de akkor sem valószinû, hogy odaengedi. Sõt még rád is fújni fog, ha közelítesz a kicsik fele.
A kérdező hozzászólása: Igen és köszönöm a segítséget!

Nem lesz féltékeny a másfél éves kandúrom, ha hozok mellé társnak eg kiscicát?

Úgy értem nem fogja úgy érezni, hogy már nem szeretem ôt? És, ha valakinek 2 cicája van, ôk nem féltékenykednek egymásra, ha mondjuk az egyiket simogatom a másiknak ez nem esik rosszul?

Legjobb válasz: az elején féltékenykedni fog, lassan kell összeszoktatni õket.

az elején féltékenykedni fog, lassan kell összeszoktatni õket.

A kandurnak nem okoz lelki stresszt, ha az elsó alom után ivartalanítom? Vagy inkább ivarérettség előtt 6 hónapos korban ivartalanítsam? Nagyon sajnálom. Az alom kiscicái jó helyen lennének!

Legjobb válasz: Ja, az összes hím élõlény arra vágyik, hogy kiheréljék:P Szóval nyilván okoz stresszt, de túléli, és nem is azért ivartalanítod, hogy õt boldogísd vele.

Ja, az összes hím élõlény arra vágyik, hogy kiheréljék:P Szóval nyilván okoz stresszt, de túléli, és nem is azért ivartalanítod, hogy õt boldogísd vele.
Ivartalanított kandúrom van. Boldog , egészséges cica. Semmi stresszel nem járt az ivartalanítás. 8 hónapos volt amikor elvégztettük a mûtétet.
Szia, a te életed lesz könnyebb, nem lesz annyira rossz, picit lustibb lesz, legalábbis az én kandúrom az lett. Pár napig szenved... de aztán semmi baja nem lesz.
Dehogy okoz stresszt! A macskák ivartalanításánál nem kell megvárni, hogy ivarérettek legyenek, legfõképpen a kandúroknál nem, akik ilyenkor vesznek fel egy csomó kellemetlen szokást, mint például a jelölés. A mûtétet gyakorlatilag észre sem veszik, ébredés után úgy élnek tovább, mintha mi sem történt volna, kivéve, hogy nem akar állandóan csavarogni, nem fogja összejelölni a lakást, ami szerintem egyáltalán nem hátrány, sõt! Ne ruházzuk már õket fel emberi tulajdonságokkal, a szaporodás számukra nem több, csak egy ösztön. A legjobb, amit tehetsz vele, hogy még ivarérés elõtt ivartalaníttatod. Így is 3 millió macska van az országban, amibõl elenyészõen kevés van rendes gazdánál, nem kell melléjük néhány újabb.
Szerintem a 6 hónapos kor ideális fiú macskánál. Két macskám van, az egyiket 6, a másikat 8 hónapos korában ivartalaníttattuk. A 6 hónapos nem törõdött vele, úgyanúgy viselkedett (azóta persze sokkal ragaszkodóbb, "kedvesebb" lett), viszont a 8 hónaposat kicsit megviselte, 3-4 napig rosszkedvû volt, de utána már nem törõdött vele õ sem.:) Bár nekünk kijött az állatorvos, úgyhogy az állatorvosi rendelõs stressz meg az utazás kimaradt nekik.. Egyébként én hezitáltam rajta, halogattam egy darabig - akkor döntöttem az ivartalanítás mellett, mikor az idõsebbik (akkor már ivarérett) cicám hazajött véresre karmolt szemmel, és mellé egy jónagy sebbel a nyakán..
Szia. Természetesen nem kis stresszt okoz neki(egy férfinak hogyan esne, ha kiherélnék???), mivel nagyon cicabarát vagyok, így azokkal nem teljesen értek egyet, akik szerint "csak ösztön, ne foglalkozz vele".Igenis foglalkozni kell vele, ha igaz cicabarát vagy. Félreértés ne essék, ha fiúcicám lenne, én is megcsináltatnám a mûtétet az elsõ alom után, mert JÓ NEKI ÉS JÓ NEKEM is.Neki azért, mert ha az igényeit nem elégítheti ki, szintén stresszt okoz neki, nekem azért, mrt elkerülhetem az ezzel járó nyûgöt, illetve a "bûzös helyzeteket".Épp ezért nem tartottam soha kandúrt, csak nõstényt, a 2, 5 éves nõstény cicámat jövõ tavaszra fialtatom, és utána visszük miskároltatni(szörnyû belegondolni, hogy nem lehet többé kiscicája, pont ezért szeretnék almot tõle, de amikor látom, hogy tüzelés közben mennyire szenved, és mennyire nem önmaga, valamint sokszor 1 hétig nem alszunk tõle, mert folyamatosan kürrög, és baukol iszonyúan, akkor én is jobbnak látom, ha a szenvedéseit megkönnyítjük, és csak jelzem, hogy eddig viseltem a "koncertet", de mostmár annyira hosszúak a tüzeléses idõszakok, hogy kénytelenek vagyunk, pedig nem akartuk.).Én nem "csak" állatként tekintek rájuk, mivel saját gyermekem nem lehet, így nekem Õ az. Tehát a válaszom:Stresszt okoz, az én szívem is majd megszakad, de jobb neki és neked is.Lizy

A kandúr akkor is hívja a nõstény ha már párosodtak?

Szóval 2 napja kiszökött a ideiglenesen befogadott nõstény cica. Már most szökés mentesen bezártam, de a kandúrtól egész éjszaka nem tudtam aludni, itt vernyákolt, hívta a nõstényt. Ez vajon jelentheti azt hogy nem sikerült felcsinálnia? Vagy tök mindegy hogy volt-e akció akkor is hívja?

Legjobb válasz: Nem egyszer párzanak.

Nem egyszer párzanak.
Amíg a nõstény tüzel, addig hívni fogja és a nõstény is a kandúrt. A legcélszerûbb ivartalanítani. Rengetegszer párzanak, az ovuláció csak az elsõ párzás után következik be tehát legalább a második párzásnak meg kell történnie ahhoz, hogy egy petesejt megtermékenyüljön. Érdemes lenne mielõbb ivartalanítani a tüzelés vége után, mert ha nem, akkor gyorsan egy ideiglenes család lesz nálad :/
Igen, mivel a kandúr egész évben készen áll a párzásra. Most tudja és érzi is, hogy tüzelõ nõstény van a közelében, ezért is nyávog. Tüzelés során többször párzanak és az is megeshet, hogy nem csak egy kandúrral, így lehet, hogy az alomban teljesen eltérõ mintázatú cicák születnek. Jó lenne mielõbb ivartalanítani, mert hiába zártad be szökésmentesen, az ösztönei vezérlik és minden alkalmat ki fog használni, hogy megszökhessen. Ha nem termékenyül meg, akkor a tüzelés akár 2 héten belül újra elkezdõdik, ez neked is és neki is kellemetlen lehet. Olyan is elõfordulhat, hogy megszületnek a kiscicák és pár héten belül megint el kezd tüzelni, akár magára is hagyhatja a kölyköket, szóval érdemesebb lenne egy kis pénzt összespórolni a mûtétre és utána ezzel már nem lesz "gondod".

Mi az oka és mi a teendő ha nyolc hetes kandur cicáim egymás fütyijét cumizzák?

Négy hetesek voltak, amikor anyjuk eltünt. Felhoztam ?ket a lakásba. Négy-öt óránként 2/3 forralt, majd langyosított biotej és jana bébivíz keverékével cumiztattam ?ket. Ma már Royal Canin pici cica kaját esznek, szobatiszták és önállóan is próbálkoznak tisztálkodni.

Legjobb válasz: Csapj rá kicsit a fejükre, amikor ezt csinálják, csak leszoknak róla.

Csapj rá kicsit a fejükre, amikor ezt csinálják, csak leszoknak róla.
Az ok, a hamar elválasztás, egy kicsit koppints az orrukra, vagy amikor meglátod, akkor szedd szét õket!
Az oka, hogy hamar elváltak az anyjuktól. Amúgy igen, koppints az orrukra mikor csinálják és majd egy idõ után leszoknak róla.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!