Találatok a következő kifejezésre: A kaki barna (6 db)

ha bûzös a széklete, vidd orvoshoz szerintem.
Savanyú, erjedt szagú a kakija? Az tutira a fogzástól van. Adj neki hasfogó ételeket, és Smectát (napi 3xfél tasakkal), és persze sok-sok folyadék! Adj neki ropogtatni sós kekszet, ropit, azzal pótolod az elveszített sómennyiséget, inni pedig limonádét.

Miért barna a kaki?

Mármint nem csak barna kaját eszünk és akkor miért PONT barna?:'D Én arra gondoltam,hogy azért,mert ugye amit kisz*runk abba nincs olyan amit felhasznál a szervezet és ezért lenne barna? És ha már itt tartunk a pisi miért sárga? :O

Legjobb válasz: Elhalt vörösvértesteket is tartalmaz, az alvadt vér is (sötét)barna, ha megfigyelted már. A benne található színanyag festi meg a székletet, ha az nem tartalmaz más olyan anyagot aminek erõsebb színezõanyag-tartalma lenne. A vizelet is csak akkor kap színt, ha nem kizárólag vizet tartalmaz, hanem más salakanyagot is. Színét szintén egy színezõanyag adja (urochrom), ami az anyagcsere-folyamatok egyik visszamaradó terméke. Ennek aránya határozza meg, hogy mennyire sárga a vizelet.

Elhalt vörösvértesteket is tartalmaz, az alvadt vér is (sötét)barna, ha megfigyelted már. A benne található színanyag festi meg a székletet, ha az nem tartalmaz más olyan anyagot aminek erõsebb színezõanyag-tartalma lenne. A vizelet is csak akkor kap színt, ha nem kizárólag vizet tartalmaz, hanem más salakanyagot is. Színét szintén egy színezõanyag adja (urochrom), ami az anyagcsere-folyamatok egyik visszamaradó terméke. Ennek aránya határozza meg, hogy mennyire sárga a vizelet.
decsunyavagy qqq:'D
Minél kevesebbet iszol, annál sárgább a vizeleted. Egyébként tök jó, hogy pont most eszek. :D

Milyen arányban kell összekeverni a kakaót a tejjel, hogy olyan barna színe legyen, mint a reklámban?

Az ajánlott adagtól, csak világos szürkés-barna.

Legjobb válasz: Milyen kakaó? A cukrozott kakaóporok, mint a Nesquick, nem igazán jók, akármennyit teszel belõle, soha nem lesz igazi. Hagyományos, cukrozatlan kakaóporból lesz az igazi, barna kakaó. Pl. a cicás vagy a holland kakaópor. Beleraksz egy evõkanálnyit egy csészébe, kikevered kevés forró tejjel, aztán teljesen felöntöd, és jó sötét, sûrû kakaód lesz.

Milyen kakaó? A cukrozott kakaóporok, mint a Nesquick, nem igazán jók, akármennyit teszel belõle, soha nem lesz igazi. Hagyományos, cukrozatlan kakaóporból lesz az igazi, barna kakaó. Pl. a cicás vagy a holland kakaópor. Beleraksz egy evõkanálnyit egy csészébe, kikevered kevés forró tejjel, aztán teljesen felöntöd, és jó sötét, sûrû kakaód lesz.
Ha olyan színû italt akarsz, mint a reklámban, akkor ne tejjel keverd, hanem forró vízzel! Ha viszont finom italt akarsz, akkor decinként egy teáskanál kakaót tegyél a tejbe. :)
Ha Te is teszel hozzá ételszínezéket, mint a reklámban nyilván. Ételfotózással kapcsolatban olvastam, hogy azért nem lesz olyan az általunk készített étel, mint a fénykép, mert sok mindennel feljavítják a fotózáshoz.


A kaki miért barna színű és miért büdi?

Legjobb válasz: mer hasonlít egy-egy kisebbségre

mer hasonlít egy-egy kisebbségre
Úgy tudom, hogy a barna színt a szétesett vértestek adják. Ezek a széklettel üörülnek ki a szervezetbõl. A szagot pedig gondolom a bomló, félig emésztett dolgok adják. A híg széklet mindig büdösebb, több félig emésztett, folyadékban rothadó részt tartalmaz. Szvsz.
Biztos a sok összeevett kaja színe is közrejátszik.. Ha festettél már, tudod, hogy bármely színeket kevergéled, a végeredmény trutymák mindig barna lesz..
A biokémiai válasz: barna, mert szterkobilint tartalmaz (elõttem jól mondták, a hem alegység bomlásterméke); büdös, mert szkatol is található benne (vicces anyag, kis koncentrációban élelmiszerekben és parfümökben is használják :) )).
Így van! A szkatol (metil-indol) adja a jellegzetes szagát, ami a különbözõ anyagok bomlástermékeként keletkezik. A színhez én úgy tudom, hogy az epefolyadék is hozzájárul.
XD az elsõ válasz XDXDXD
A szarmolekulák barna színûek, leginkább ezért. A bûzt pedig a szarmolekulák alkotják amikor a levegõvel kovalens kötést képeznek.
Mennyi idõs, és miket kap (már)?
normális az állagú neked, nekem is más a széklet állaga eleje vége. babáknál is
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos lesz jövõ héten.
A kérdező hozzászólása: Tejet kap , meg nagyon ritkán tápszert.
Ez teljesen normális. Ha tejet iszik, utána meg valami olyan ami szilárdabb vagy pépes, vagy kevesebbet iszik, akkor változik az állaga a dolognak és ha egyszerre jön ki 2 féle étel, hát van ilyen. Én is anno meg voltam lepõdve, de mára már nem is akadok ki rajta. /2éves ikrek anyukája/

Szülés után 8 héttel vagyok és a hasamon a hónaljamon és a bikinivonalban is barna foltos a bőröm. Mintha kakaót szórtam volna rá. Ez mikor fog elmúlni? Ugye el fog?

Legjobb válasz: lassan,de ki fog kopni.Ez csak pigment,olyan amitõl a mellbimbód is sötétebb.5 hónapja szûltem,még picit látszik nekem is...

lassan, de ki fog kopni.Ez csak pigment, olyan amitõl a mellbimbód is sötétebb.5 hónapja szûltem, még picit látszik nekem is...
Nem vagy egyedül :) Engem is nagyon zavar....mintha piszkos lennék, úgy néz ki :) 3 hónapja szültem.
Ezt én sem tudtam mitõl van, megnyugodtam, hogy más is így van vele.
Elmúlik majd, én 7 hónapja szültem és már semmi sem látszik! K.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!