Találatok a következő kifejezésre: A kakaót kell (48 db)

Milyen gyakran kell cserélni az egész cica almot? A kakit mindig ki kell venni, ha látom, hogy ott van?

Nem igazán tudom, hogy hogy kell.

Legjobb válasz: Ha látod hogy kaki benne van akkor szedd ki egy lapáttal és a wc-ben lehúzhatod, a pisit érdemes legalább naponta kétszer kiszedni, hogy ne büdösödjön, mert a macska sem szereti ha teli van, olyankor inkább más helyet keres.

Ha látod hogy kaki benne van akkor szedd ki egy lapáttal és a wc-ben lehúzhatod, a pisit érdemes legalább naponta kétszer kiszedni, hogy ne büdösödjön, mert a macska sem szereti ha teli van, olyankor inkább más helyet keres.
Nekünk a szilikonos macskaalom vált be a legjobban. Ez olyan, hogy szemcséi magába szívják a nedvességet, így a pisivel nem is kell foglalkozni, a kakiból pedig csak a száraz rész marad meg - persze csak akkor ha az alomban hagyod egy idõre. A kakit ebbõl is a wc-be kell dobni. A teljes almot havonta egyszer kell lecserélni, a boltokban direkt egy havi adagokat árulnak.
Én naponta egyszer takarítom a cicawc-t, nekünk fedeles dobozunk van csapóajtóval. Ajánlom mindenkinek az Aldi-ban kapható cicaalmot (talán Shah a neve vagy vmi hasonló). 10 literes csomag ~650 Ft, a szemcsék magukba szívják a nedvességet és kemény gombóccá álnak össze, így nagyon könnyû takarítani a potyit és ritkábban is elég cserélni az almot.

Kislányunk lesz! Mit kell csinálni, ha a kaki belemegy a hüvelyébe? Minden alkalommal zuhany?

Els? gyermekem kisfiú, az els? hetekben minden szoptatás közben hát, és hasközépig ér? kakit produkált. :) Kicsit aggaszt, mi lesz majd a kislánnyal. :)I

Legjobb válasz: nem megy bele, ha bele nem nyomkodot,mivel nagyjából zárt annyi amit tudni kell,hogy mindíg a hüvelytõl elfelé törlünk, és a hüvelynél csak mosunk. tehát az kiázik este fürdéskor. kendõvel ott kakit ne törülgess, mert csak belenyomod. Én ha ilyen "nagyadag" jött akkor a csap alá tartottam a popsiját és inkább lemostam.

nem megy bele, ha bele nem nyomkodot, mivel nagyjából zárt annyi amit tudni kell, hogy mindíg a hüvelytõl elfelé törlünk, és a hüvelynél csak mosunk. tehát az kiázik este fürdéskor. kendõvel ott kakit ne törülgess, mert csak belenyomod. Én ha ilyen "nagyadag" jött akkor a csap alá tartottam a popsiját és inkább lemostam.
Egy picit ha szétnyitod a szeméremajkait, ki lehet törölni a punciját.
Nagyon óvatosan, a felületét kell csak letörölgetned, belenyúlni tilos! Öntisztuló szerv, és napi egyszer úgyis fürdeted, nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Nekem a doki és a védõnõ is azt mondta, hogy nem szabad úgy törölgetni, hogy széthúzzuk, mert öntisztító. Szóval, tuti nem lesz gond. az én lányom és volt a tarkójáig kakás, de nem lett semmi probléma.

3 éves mult a fiam jun. Ban. A pisi téma superül megy bilibe wc be bokorba. Nálunk a kaki téma nem megy csak pelusba. Ha kell neki jön szolni hogy kell neki majd elvégzi a dolgát és leveteti a pelust. Miért nem hajlando a wc be kakilni?

Legjobb válasz: Fiam szept. végén lesz 3 éves. A pisilés neki is simán ment, de a kaki csak pelenkába. Nem erõltettük, szólt, ha kellett, ráadtam a pelust, kakilt és kész. De már látszott rajta, hogy idegenkedik a kakitól és hogy utána olyan lesz a feneke. Néha elmondtam neki, milyen kényelmes is lenne, ha bilibe kakilna. Kb. 2 hete anyuéknál volt, ott a kertben a fûbe sikerült neki, attól kezdve már itthon is bilibe kakil. Szóval egyik napról a másikra meg fog oldódni.

Fiam szept. végén lesz 3 éves. A pisilés neki is simán ment, de a kaki csak pelenkába. Nem erõltettük, szólt, ha kellett, ráadtam a pelust, kakilt és kész. De már látszott rajta, hogy idegenkedik a kakitól és hogy utána olyan lesz a feneke. Néha elmondtam neki, milyen kényelmes is lenne, ha bilibe kakilna. Kb. 2 hete anyuéknál volt, ott a kertben a fûbe sikerült neki, attól kezdve már itthon is bilibe kakil. Szóval egyik napról a másikra meg fog oldódni.
A kérdező hozzászólása: megoldodott a kakitéma.kiderült hogy a fiam fél a klotyomanotol azért nem mert a bilibe kakilni.uj helyre költöztünk és megmondtam neki hogy otthagytuk a klotyomanot a másik házba itt nem kell félni semmitõl és senkitõl.itt kakiországba megy a kaki ahol vidámság és boldogság van.azt mondta az tetszik neki így sikerült.magátol ült a bilire és azt mondta tetszik neki és már nem kell neki pelus.nagyon boldog vagyok!fél éve probálkozunk.anyukák akik igy jártak, nem fél a gyerköcötök valamitõl?!
A kérdező hozzászólása: sajna csak egy napig mert utána megint kérte a pelust a kakihoz!megoldodik ez vajon ovikezdésig?????:(

Minek kell úszópelus nem elég a sima ha úgyis átázik, meg kiengedi a pisit csak a kakát tartja bent?

Legalábbis az eddigi válaszok ezt mutatják.

Legjobb válasz: Nem, mert a rendes pelus a folyadékot is bent tartja, így amint bemártod vízbe kb 2 kilós lesz. A lényege pont ez az úszópelusnak, hogy a kakit úgy tartja bent, hogy közben nem lesz mázsás súlya

Nem, mert a rendes pelus a folyadékot is bent tartja, így amint bemártod vízbe kb 2 kilós lesz. A lényege pont ez az úszópelusnak, hogy a kakit úgy tartja bent, hogy közben nem lesz mázsás súlya
Én is kipróbáltam a sima pelust az otthoni medencében, de pillanatok alatt felszívott nagy mennyiségû vizet. Szóval nem jött be, én is ajánlom az úszópelust.
Ahogy az elözõ válaszoló irta, én is az itthoni medencében kiprobáltam.Rettentõ sok vízet szivott magába.Tehát ezért kell az uszó pelus.

A fiam anyatejes, meg potlásként adok neki tápszert, milumil ha1-et, és 1 nap kb.2 szer van kakija.2, 5 honapos. Akkor igy nem alergiás a tápra? Kell ennyi kaki?

Legjobb válasz: A HA-s tápszernek pont az a lényege, hogy allergénmentes. Nyugi, minden rendben van a leírtak alapján.

A HA-s tápszernek pont az a lényege, hogy allergénmentes. Nyugi, minden rendben van a leírtak alapján.
Enyém is anyatejes, és ezt adom neki pótlésképpen. van, hogy 1 nap nincs is kakija, utána meg van. Azt mondták, hogy ez nem gond. 8 hetes a kisfiam.

Bölcsiben hogy oldják meg azt a sok pelenkázást? Gyakorlatilag egyfolytában lehetne mert valakit úgyis kell, vagy hagyják őket a kakiban?

Legjobb válasz: Nem hagyják a kakiban. Nálunk a bölcsiben 1 gondozóra jut 6-8 gyerek, jó esetben néhány már szobatiszta közülük.Reggel beadod tisztán, napközben pedig ellenõrzik: reggeli után, mielõtt kimennének az udvarra, lefekvés elõtt stb. Közben ha érzik hogy valaki bekakilt, megkeresik, melyik gyerek az és már pelenkázzák is. Nekik sem jó, ha kicsípi a gyereket, odafigyelnek rá.

Nem hagyják a kakiban. Nálunk a bölcsiben 1 gondozóra jut 6-8 gyerek, jó esetben néhány már szobatiszta közülük.Reggel beadod tisztán, napközben pedig ellenõrzik: reggeli után, mielõtt kimennének az udvarra, lefekvés elõtt stb. Közben ha érzik hogy valaki bekakilt, megkeresik, melyik gyerek az és már pelenkázzák is. Nekik sem jó, ha kicsípi a gyereket, odafigyelnek rá.
Nálunk jó minõségû pelust kell lehetõleg bevinni, - ez a kérés - így ha csak pisis, több idõt kibír. Egy nap többször nézik, meg persze egész nap figyelik, hogy kakás-e. Én nem panaszkodom, sosem piros a feneke. :-)
akkor nem kell, hiszen nincs benne
Igen, mert lehetnek benne még peték, vagy a szennyezett környezetbõl visszafertõzõdik a kutya és nem biztos, hogy az összes kiürült, akár 2-3 nap is eltelnet.Meg van egy féregtelenítés program, kölyökkortól kezdve, amit végig kell csinálni.
Attól függ, mennyi idõs a kutyus. Ha még nincs 4 hónapos, akkor kéthetente kell. Utána elég negyedévente.
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos. Elõzõ féregtelenítésnél még a nyáron voltak férgek benne azonnal látszott, akkor addig ismételtük amíg volt benne. Drontal plus-t kap mindig. Most semmi nem volt benne, napok óta figyelem.
Jól csinálod, így kell. Néha váltogasd, ne mindig ugyanazt a fajtát kapja. Mondjuk legyen minden 3. alkalommal Cestal, hogy ne szokjon hozzá, ha van benne valami.

Hogyan is kell kitörölni a kakit a szeméremajkak közül? Ha épp nincs lehetőség lemosni?

Nem találtam eddigi kérdéseknél olyan választ, ami leírná, hogy mégis hogyan fogtok neki a műveletnek. :) Szóval ha kibontom a pelusból, akkor a pelussal letörlöm a nagyját, és ugye látom, hogy a kis puncija is egymerő kaksi. Akkor hogy töröljem? Mert ha rögtön széthúzom a nagyajkakat akkor félek, hogy belecsurranik az ottlevő kaki a hüvelybe... Kérlek segítsetek ebben. Köszönöm!!!

Legjobb válasz: popsitörlõvel töröld ki amennyire tudod úgy, hogy széthúzod ott neki. minden gyereknél idõnként ez elõfordul, nem kell megijedni az ilyesmitõl

popsitörlõvel töröld ki amennyire tudod úgy, hogy széthúzod ott neki. minden gyereknél idõnként ez elõfordul, nem kell megijedni az ilyesmitõl
Nem hiszem, hogy nem lehetne erre itt válaszolni. Persze, nyugodtan hívd fel a védõnõt, de én azt tanácsolom, hogy ha belemegy a kaki, akkor nyugodtan húzd szét a szeméremajkakat, és töröld ki. Viszont kizárólag sensitiv törlõvel, ne illatosítottal. Széthúzod két ujjaddal, a másik kezeddel meg óvatosan kitörölgeted neki. Egyébként a DM-ben lehet kapni nedves törlõkendõt, ami kimondottan arra való, hogy ha nem tudod megfürdetni a babát, akkor azzal át tudod törölgetni az egész testét. Ebben semmi illatanyag, semmi allergizáló anyag nincsen, nyugodtan megtörölheted a nuniját vele.
hú szerintem van, amit nem kell itt megkérdezni :O:D amúgy nem erre vannak a nedves kendõk?
kell, h legyen védõnõd. én õt kérdezném.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget. :) Igen, én is DM-es popsitörlõket használok, most épp a fehéret, meg azt a kéket is szokom a kezére vagy az arcára. Néha ijesztõ látvány, hogy mennyire össze tudja kakilni magát. :) ) Pláne ha még rá is ül...
Széthúzod óvatosan az ajkait, másik kezeddel törlõkendõvel kitörlöd. és mindig a hüvelytõl kifelé, hogy ne menjen bele több, ne maradjon benne. óvatosan annyira ott is benyúlhatsz neki, ha benne maradna többet ártanál! Ja, és ami még fontos (fde talán értelemszerû), amikor odanyúlsz, mindig hatjs egyet a kendõn vagy vegyél elõ másikat, használt oldala véletlenül se kerüljön oda.
50
A kérdező hozzászólása: és akk ki jön magátol vagy h lehet mert sztem nekem már vna annyi
Kell hozzá egy transfergép.
A kérdező hozzászólása: az mi?
Elölrõl hátrafelé.
Elõlrõl hátrafelé törölgetve természetesen. Egyébként a kórházban a védõnõ azt mondta, hogy ha nagyon kakis lett a jó kis híg anyatejes kakival, akkor inkább zuhanyoztassam le a popsit, puncit, inkább, mint hogy beletöröljem...
Én a kisujjamra ráteszem a popsitörlõt, és kitörlöm. Ha nem húzod szét neki nagyon, akkor nem megy bele a kaki, nem nyílik szét a hüvely.
mindig csap alá dugom a popóját kaki után.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!