Találatok a következő kifejezésre: A külső nyitva, a belső (14 db)

A nyákdugó mikor távozik? Ha a külső vagy a belső méhszáj van nyitva?

Legjobb válasz: szia szerintem a mindkettõnek nyitottnak kell lennie hogy távozhasson zárt méhszájon át nemigen tud elmenni a nyák. csak a magzatvíz azt hallottam., az is csak szivároghat. bár ezt amnioszkópián jobban látják

szia szerintem a mindkettõnek nyitottnak kell lennie hogy távozhasson zárt méhszájon át nemigen tud elmenni a nyák. csak a magzatvíz azt hallottam., az is csak szivároghat. bár ezt amnioszkópián jobban látják
Igen, teljesen nyitva kell lenni hozzá legalább 1 ujjnyira, úgy tudom. Nekem legalábbis csak utána távozott.

38 hetes terhes vagyok! A külsö, meg a belső méhszájam is nyitva van. A lábam teljesen eldagadva! Éjjel Fájdalmas egyik oldalrol a másikra fordulni, mert szur a hasam! Menyi időm lehet még?

Legjobb válasz: Passz...nekem semmi elõzmény nem volt, 37 hetesen szültem úgy szombaton, h csüt ön még dokim mondta totál zárva vagyok. Ülj meleg fürdõbe, s igyál sok málnalevél teát ha gyorsítani szeretnél dolgon, mert még ki tudja mennyi idõ van hátra....

Passz...nekem semmi elõzmény nem volt, 37 hetesen szültem úgy szombaton, h csüt ön még dokim mondta totál zárva vagyok. Ülj meleg fürdõbe, s igyál sok málnalevél teát ha gyorsítani szeretnél dolgon, mert még ki tudja mennyi idõ van hátra....
Nem tudom, de ha már nyitva vagy, annak örülj, mert könnyebben fogsz szülni.
még bármi lehet... nekem félidõtõl volt nyitva a belsõ. pakolj össze, mert lehet, hogy holnap már szülsz. nem lehet kiszámítani, már benne vagy a "korban". Ehetsz homeós puhító bogyót, vajúdás alatt meg tágítót is és hamarabb túlleszel rajta. a forgolódás nem jelent semmit, nekem is nehéz volt már az utolsó pár hétben. boldog babavárást, könnyû, gyors szülést. 12 hetes kisfiú anyukája
jaa, nem szabad fürdeni már ha nyitva vagy, fertõzés miatt!!! maz meleg zuhany az segíthet... utolsó

Ha a külső méhszáj már nyitva van egy ujjnyira (a belső még zárt), akkor mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.

Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.
Nekem is így volt, a 36. hét körül nyílt ki a külsõ, ha jól emlékszem, és én napra pontosan szültem.
A kérdező hozzászólása: 38 hetes vagyok. Csak érdeklõdtem. Köszi!
Hidd el, ez semmit nem jelent. Van aki egyáltalán nem akar tágulni (mint én), van aki meg órák alatt 300-bõl 3-4 ujjnyira tágul (mint a barátnõm, aki múlt héten szült)Nekem a 32. héttõl 2200 a méhszájam (csak a külsõ van nyitva 2 ujjnyira), mára vagyunk kiírva, és még mindig semmi. A doki pénteken vizsgált, még mindig 2200 a méhszáj, a sok jósló ellenére nem akar tágulni. Holnap megindítja, ha addig sem lesz semmi. 40+2 hetes kismami
Bocsi nem 300-bõl, hanem 3000-bõl
Nekem is nyitva volt a külsõ méhszájam 36 hetesen, aztán 38 hetes vizsgálaton a dokim azt mondta 2111-es a méhszáj tehát nyitva vagyok egy ujjnyira akár készülhetünk is.Na ez volt kedden!Azóta egyszer megtréfált a fiam, pénteken este 20 majd hajnalban 15 perces fájásaim voltak, de reggelre elmúlt minden!Azóta is várom mi történik, de most meg olyan jól vagyok mintha nem a végén járnék! 38+5 hét


Ma tölttem a 36. hetet. Voltam orvosnál. A méhnyak 1 cm, a méhszáj a külső - belső 1 ujjnyira nyitva. Mennyi lehet még szülésig?

Legjobb válasz: A méhszáj nem záródhat össze.Nekem a 30.tól volt nyitva a külsõ és a közép.40.re szültem.Ne aggódj ,36után nem lehet baj.

A méhszáj nem záródhat össze.Nekem a 30.tól volt nyitva a külsõ és a közép.40.re szültem.Ne aggódj , 36után nem lehet baj.
Szia! :) A méhszáj esetlegesnyitottsága nem jelenti azt, hogy mármost szülni fogsz. Nõvéremnek 29. héttõlnyitott volt, hozzádhasonlóan, s 1nappal akiírt idõpont elõtt szült. Barátnõm ezzel ellentétben 38 hetesen zárt méhszájjal volt reggel dokinál, estére megszületett a kisfia. Tehát ne izgulj, ez nem jelenti feltétlen azt, hogy te napokon belül világra hozod a kisbabád. További gyöyörû heteket így a célegyenesben is :)
Nem írtad, keményedik-e a hasad, én a 36. betöltött héttõl abbahagytam fokozatosan a magnézium szedését orvosi javaslatra, mondván, hogy már nem indokolt visszatartani, ha jönni akar. Épp betöltöttem a 37. hetet, másnap megindult a szülés, viszont óránként többször keményedett a hasam a emgelõzõ héten.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát tegnap ilyen fél óránként keményedett a hasam. Ma reggel wc-zés után ilyen barnás - nyálkás valami jött belõlem, gondolom ez a nyákdugó. Mit csináljak???

Teljesen nyitva a külső méhszáj és a belső is egy ujjnyira nyitva van. Szerintetek sok van még?

39. hétben vagyok.Sokat keményedik a hasam.Az nst fájásokat is szokott mutatni.Holnap ultrahangra kell mennem.Nyákdugóval nem találkoztam.

Legjobb válasz: Szerintem nincs már sok:) Én is a 39- hétben vagyok, fájogatok, keményedek stb, a nyákdugó nekem sem ment még el.Szülnék már kézzel-lábbal :):)

Szerintem nincs már sok:) Én is a 39- hétben vagyok, fájogatok, keményedek stb, a nyákdugó nekem sem ment még el.Szülnék már kézzel-lábbal :) :)
A kérdező hozzászólása: Már én is kinlódok!A dokim azt mondja minden bemenetelemkor hogy azt hitte már megszülök!

28. hetet ma töltöttem be, de már 1 cm-re nyitva a külső és a belső méhszáj. Nagy baj van? Koraszülésem lesz? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Picit jobban kell vigyáznod magadra, de amúgy ettõl még nem lesz koraszülött a picurod. Anyukám amikor velem volt terhes, a 6. hónaptól nyitva volt, nálad jobban és mégsem lett gondja belõle. Azt hiszem, egy igazi hátránya van: No sex. És nem fürödhetsz kádban sem. Ne aggódj, ne hajtsd magad, ne emelj nehezet, ilyesmi és akkor minden rendben lesz. Sok boldogságot!

Picit jobban kell vigyáznod magadra, de amúgy ettõl még nem lesz koraszülött a picurod. Anyukám amikor velem volt terhes, a 6. hónaptól nyitva volt, nálad jobban és mégsem lett gondja belõle. Azt hiszem, egy igazi hátránya van: No sex. És nem fürödhetsz kádban sem. Ne aggódj, ne hajtsd magad, ne emelj nehezet, ilyesmi és akkor minden rendben lesz. Sok boldogságot!
Tényleg pihenj sokat, próbálj meg minél többet aludni, de még akár kétujjnyira nyitott méhszájjal is jöhetsz mehetsz.Viszont, ha továbbra is ez a tendencia, akkor be fognak fektetni, de ezzel még ki lehet húzni a 40 hetet.
Én is így voltam és végül meg kellett indítani a 40. héten. No szex sajnos. És pihenés, ne eröltesd meg magad. Én nem bírtam a sok pihenést, mentem mint a golyó, de nem lett baj. 6, 5 óra alatt megszültem, viszont 1 héttel elõtte be kellett menjek a korházba. Könnyû szülést.
Én kb. 32-33.héttõl vagyok nyitva, elõször csak a külsõ nyílt ki, utána már a belsõ is, most leszek holnap 37.hetes, biztosíthatlak, hogy sok pihenéssel nem szokott gond lenni, ez a lényeg, hogy pihenj sokat, mindent amit kell, csináljanak meg mások, amennyiben lehetséges!
Én szigorú fekvést mondanék. Van egy barátnõm, a negyedik babájával fekszi végig ugyanemiatt az utolsó 10 hetet, és kihúzta mindegyikkel 39 hétig, de feküdt is. Tényleg csak annyira kellj fel, amennyire tényleg muszály, és a fekvés vízszintes fekvés legyen!! akkor nem terheled lefele a méhed, nem nyílik tovább. Nem lesz baj, de vigyázz magadra!!:-))
Nekem félidõtõl volt nyitva, és a pihenés, magnézium, végül izomlazító gyógyszer ellenére is szép lassan nyílt tovább. 37. hétre szültem, minden rendben volt a babával, 3 ujjnyira volt nyitva addigra, így volt egy nagy elõnye: 2 óra alatt mindenestül megvoltunk! Ne félj, tartsd be, amit a doki javasol, és ha a 36-ot betöltöd, már nyugodj meg teljesen ;)

A külső méhszáj nyitva, a belső pedig 3 ujjnyira van nyitva. Szülés előtt lehetek már?

Ma voltam az orvosnál.39hetes vagyok.Megvizsgált, és a küls? méhszáj nyitva, a bels? pedig 3 ujjnyira van nyitva.Jöv? vasárnapra vagyok kiírva, azt mondta, pénteken befektet, mert császárom lesz. Kihúzom addig?A vizsgálat óta alig tudok menni, az alhasam iszonyatosan fáj!!Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: Lehet, hogy kihúzod addig, de nem biztos, mikor megvizsgált a doki nekem is nagyon fájt a hasam, sõt véreztem is.Én is császárral szültem a végére, de téged miért császároz?

Lehet, hogy kihúzod addig, de nem biztos, mikor megvizsgált a doki nekem is nagyon fájt a hasam, sõt véreztem is.Én is császárral szültem a végére, de téged miért császároz?
szia..engem amikor anno éve megvizsgáltak 2 ujjnyira nyitva voltam és másnap meglett a baba...de lehet hogy te kihuzod..szia..
Szia! A kérdés elejét olvasva még örültem, hogy jajj de jó, ha már ennyire ki vagy tágulva könnyebb lesz a szülésed, mert már túl vagy a felén úgymond. Mikor a császáros részhez értem picit elszomorodtam, hogy így kell megszülnöd a babádat. Remélem valóban indokolt, nem csak a doki könnyíti meg magának a dolgot. Sokan örülnének ha ennyire nyitva lennének szülés elõtt :) Általában ilyen nyitottságnál már hamar jön a babóka, de természetesen az is elõfordulhat hogy még 1-2 hetet benn maradna. Mindkettõre van millió példa. Mindenesetre én inkább tippelnék az elõbbire, hogy hamarabb indul útra a kisangyal, lehet el szeretné kerülni a programozott császárt. Nagyon szurkolok, írd majd meg, hogy mi lett!
emelgetni megerõltetni magadat biztos nem tesz jót..sztem amikor tudsz inkább pihenj..
Ez normális. Ha nem elsõ baba, akkor meg pláne. Ha "ügyelni kéne" valamire, azt a doki is mondta volna. Második babámmal félidõtõl így voltam, semmi gond nem volt, picivel jött elõbb. Mi szerelmeskedtünk is, és pihenni sem tudtam extrán a nagyobb miatt, csak a délutáni alvása alatt aludtam én is. Emelgetni mondjuk nem emeltem, de nem is bírtam volna...
Nekem is nyitva van a külsõ méhszájam kb. 21 hetes korom óta.Fizikai kímélet és házasélet tiltva.De nem kell feküdnöm meg ilyenek.Ne aggódj, a doki külön felhívta volna a figyelmedet, ha feküdnöd kellene. 28 hkm

35 hetesen egy ujjnyira nyitva a külső és a belső méhszájam is, nem korai még?

Egyéb tünetem még, hogy néha er?s szúró fájdalmat érzek a bels? combomban egy ponton pár másodpercig, mintha lebénulna a lábam. Elég ijeszt?, lehet a baba talál el valamit odabent? Néha iszonyú "nyomást" érzek lent, mintha ki akarna pottyani. Félek, hogy korábban akar érkezni a baba!

Legjobb válasz: Ugyanezek a tüneteim voltak 1 hete, szintén 35 hetesen. Még egyben vagyok, és remélem kicsit még maradok is! Pihenj sokat, én is azt teszem. Könnyû szülést!

Ugyanezek a tüneteim voltak 1 hete, szintén 35 hetesen. Még egyben vagyok, és remélem kicsit még maradok is! Pihenj sokat, én is azt teszem. Könnyû szülést!
Teljesen ugyanez van nálam is 4-5 napja, 2100-az a méhszáj, de a középsõ is puha (sõt a doki azt mondta beljebb már nem mer tapogatózni, mert lehet az is kinyílna tõle). Nem tudok állni 1-2 órát már, sokat fekszem. Én is megijedek néha, úgy bele tud szúrni a combtövembe, de szerintem a medence tágul ilyenkor. A kipottyanós érzés meg szerintem inkább a hólyagodat nyomhatja, mert nálam ez van szerintem, és az elég kellemetlen, néha fájdalmas is tud lenni. Ez még nem a szülés, (már átéltem). Pihenj sokat, és nem lesz baj! Én is így állok hozzá! 34 hetes ikres kismama
Szia! Nekem a 28. héttõl volt ez, és még mindig egyben vagyok. :) Nyugi, ezek az értékek nem sokat jelentenek. 39+2 h km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Elsõ babánkat várom, így tapasztalatom még nincs. Az orvosom is azt javasolta, hogy legalább két hét intenzív pihenés, hogy a 37. hétig ne történjen semmi, utána meg már jöhet ha akar. Azért bízom, hogy megvárja az idejét. (((o;

35 hetet töltöm hétfőn. ma befekügtem orvosi javaslatra a kórházba mert 1 ujjnyira nyitva van a külső és belső méhszáj. fekszem szigorúan, de mégis mire számíthatok?

Legjobb válasz: Ha nem nyílsz tovább és fájások, keménydések sincsenek, akkor ha betöltöd a 36.at akkor szerintem haza engednek mert akkor már nem számít koraszülöttnek.Nálam így volt.Túl is hordtam!!

Ha nem nyílsz tovább és fájások, keménydések sincsenek, akkor ha betöltöd a 36.at akkor szerintem haza engednek mert akkor már nem számít koraszülöttnek.Nálam így volt.Túl is hordtam!!
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugodtam köszönöm.Nem keményedek meg semmi bajunk egyébként, sõt...túl élénk..:)
Szia Fenntebb már írtam neked, de igen a 36. héten hazaengednek, ha nem vérzel. A dolgod, hogy pihenj, ne stresszelj és nem lesz semmi baj!!! A legrosszabb a mi történhet, hogy infúziót kaphatsz, ha keményedsz.
SZIA, NE KESEREDJ EL, ÉN MOST SZOMBATON JÖTTEM KI A KORHÁZBOL, BELSÖ MÉHSZÁJ 1 UJJNYIRA KITÁGULT, 5 PERCES FÁJÁSAIM VOLTAK, 3 NAPOT VOLTAM BENT, ÉS MÉG MA VAGYOK 32 HETES. INFUZIOT KAPTAM 12 ORÁN KERESZTÜL A SZÜLÉSZETEN.SZERETNÉK MÁR 36 HETES LENNI, HOGY TUDJAM BIZTOSRA HOGY MÁR JÖHET A BABA, REMÉLEM ADDIG NEKEM IS BENT MARAD.FEL A FEJJEL, TE MÁR NEMSOKÁRA TUL LESZEL RAJTA.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!