Találatok a következő kifejezésre: A külső nyitva, (61 db)

Jobban fáj a méhszájvizsgálat abban az esetben, ha már a külső méhszáj nyitva van?

Eddig sose fájt különösebben, de eddig mindig teljesen zárt is volt. A héten nem a saját dokim vizsgált, hanem az, aki ?t majd helyettesíti szabadság alatt és baromira fájt a vizsgálat. Csak gondolkoztam, lehetett-e azért, mert most már 3110 és úgymond ilyenkor jobban "fel tud nyúlni"? Vagy egyszer?en dokifügg??

Legjobb válasz: Szia. Nekem is nyitva van a külsõ, de nem fájt a méhszájvizsgálat eddig még. Szerintem dokifüggõ lehet.De ha jól látom, Neked 3110, vagyis a középsõ is nyitva van egy újjnyira, de szerintem akkor sem kellene hogy fájjon.

Szia. Nekem is nyitva van a külsõ, de nem fájt a méhszájvizsgálat eddig még. Szerintem dokifüggõ lehet.De ha jól látom, Neked 3110, vagyis a középsõ is nyitva van egy újjnyira, de szerintem akkor sem kellene hogy fájjon.
Szia! Nekem szuper orvosom van, és én is mindig csodálkoztam azon, hogy fájhat a méhszájvizsgálat. Eddig mindig teljesen zárt volt a méhszájam, és semmi fájdalmat nem éreztem. Viszont az e heti vizsgálaton már 2 ujjnyira nyitva volt, és bizony fájt a vizsgálat. Valószínûleg, ahogy írtad, jobban felnyúlnak. Én arra gondoltam közben, hogy ez még semmi a szüléshez képest. Sok boldogságot! 40 hetes kismama

Ha a külső méhszáj már nyitva van egy ujjnyira (a belső még zárt), akkor mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.

Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.
Nekem is így volt, a 36. hét körül nyílt ki a külsõ, ha jól emlékszem, és én napra pontosan szültem.
A kérdező hozzászólása: 38 hetes vagyok. Csak érdeklõdtem. Köszi!
Hidd el, ez semmit nem jelent. Van aki egyáltalán nem akar tágulni (mint én), van aki meg órák alatt 300-bõl 3-4 ujjnyira tágul (mint a barátnõm, aki múlt héten szült)Nekem a 32. héttõl 2200 a méhszájam (csak a külsõ van nyitva 2 ujjnyira), mára vagyunk kiírva, és még mindig semmi. A doki pénteken vizsgált, még mindig 2200 a méhszáj, a sok jósló ellenére nem akar tágulni. Holnap megindítja, ha addig sem lesz semmi. 40+2 hetes kismami
Bocsi nem 300-bõl, hanem 3000-bõl
Nekem is nyitva volt a külsõ méhszájam 36 hetesen, aztán 38 hetes vizsgálaton a dokim azt mondta 2111-es a méhszáj tehát nyitva vagyok egy ujjnyira akár készülhetünk is.Na ez volt kedden!Azóta egyszer megtréfált a fiam, pénteken este 20 majd hajnalban 15 perces fájásaim voltak, de reggelre elmúlt minden!Azóta is várom mi történik, de most meg olyan jól vagyok mintha nem a végén járnék! 38+5 hét

Nagyon kell aggódnom, ha a méhnyak rövidül és a külső méhszáj nyitva van kicsit 20 hetesen? Második baba.

Az els? terhességemmel sosem volt semmi panaszom,most a másodikkal egyvégtében görcsöl a hasam,szúr stb.Voltam dokinál és 2000es a méhszáj plusz a küls? nyitva van fél centire.Azért ki lehet végig húzni így? Más is járt így?

Legjobb válasz: Nekem is nagyon korán nyitva volt a külsõ méhszáj (24. hét). A doki több pihenést javasolt (nehéz lett volna megoldani 3 gyerek mellett), de én csak akkor pihentem, ha elfáradtam vagy görcsölgettem. Így is kihúztuk a 38. hétig, ami szerintem bõven jó, mert a nagyok se voltak bent tovább, max. +1 hét.

Nekem is nagyon korán nyitva volt a külsõ méhszáj (24. hét). A doki több pihenést javasolt (nehéz lett volna megoldani 3 gyerek mellett), de én csak akkor pihentem, ha elfáradtam vagy görcsölgettem. Így is kihúztuk a 38. hétig, ami szerintem bõven jó, mert a nagyok se voltak bent tovább, max. +1 hét.
Szia.Én most vagyok 28. hetes.Nekem is a 20. héten mondta a doki hogy megrövidült a méhnyak , és kinyílt a külsõ méhszáj.Az én adatom rosszabb volt, 1.5100.Meg is ilyedtem rendesen, bár a doki nem rémisztett, csak mondta hogy több pihenés. Napi fél óra sétát engedett, és könnyített házimunkát.Tehát semmi emelés, semmi biciglizés, mondjuk a szexet nem mondta, de azt magamtól is tudom hogy nem szabad ilyenkor.Eleinte annyira megilyedtem hogy szinte egész nap feküdtem vagy két hétig.Aztán a védõnõm is mondta hogy nyugodtan megfõzhetek, nem kell egész nap feküdni. 24 hetesen voltam nála utoljára, akkor szerencsére nem romlott a helyzet, ugyanez az érték lett.Most már kicsit bátrabb vagyok, de nem merek sokat talpon lenni, inkább fekszek vagy ülök, és nem járkálok csak minimálisat. Egy hét múlva megyek megint, majd kiderül hogy milyen a méhszáj.Én mondjuk nem görcsölök, nem keményedek hála az égnek. Tehát sok pihenés, de a tiéd nem olyan vészes nyugi.Nekem ez az érték már 14 hetesen megvolt, és akkor nem mondott rá semmit a doki, csak a 20. héten. jó pihenést
A második terhességemmel nekem is ez volt a 22.héten, ne izgullj, pihenj amennyit csak tudsz és nekem emellett magne b6-ot kellett szednem, de kihúztuk a 39.hétig.Nyugi ne idegeskedj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Legalább látom hogy koraszülés az nem lett belõle:) Másfél éves örökmozgóm van, segítségem nulla, szóval a pihenés kizárva :(( Szedem hetek óta a magnéziumot 3x2-t azt mondta a doki hogy ennél többet nagyon nincs értelme már szedni, nyugtatót adhat még (de azt kisgyerek mellett félnék bevenni). 1 hó múlva kontrollt mondott, remélem nem változik tovább akkor.. A fiamat 10 nappal túlhordtam, vajon most is arra számíthatok inkább?


Ma tölttem a 36. hetet. Voltam orvosnál. A méhnyak 1 cm, a méhszáj a külső - belső 1 ujjnyira nyitva. Mennyi lehet még szülésig?

Legjobb válasz: A méhszáj nem záródhat össze.Nekem a 30.tól volt nyitva a külsõ és a közép.40.re szültem.Ne aggódj ,36után nem lehet baj.

A méhszáj nem záródhat össze.Nekem a 30.tól volt nyitva a külsõ és a közép.40.re szültem.Ne aggódj , 36után nem lehet baj.
Szia! :) A méhszáj esetlegesnyitottsága nem jelenti azt, hogy mármost szülni fogsz. Nõvéremnek 29. héttõlnyitott volt, hozzádhasonlóan, s 1nappal akiírt idõpont elõtt szült. Barátnõm ezzel ellentétben 38 hetesen zárt méhszájjal volt reggel dokinál, estére megszületett a kisfia. Tehát ne izgulj, ez nem jelenti feltétlen azt, hogy te napokon belül világra hozod a kisbabád. További gyöyörû heteket így a célegyenesben is :)
Nem írtad, keményedik-e a hasad, én a 36. betöltött héttõl abbahagytam fokozatosan a magnézium szedését orvosi javaslatra, mondván, hogy már nem indokolt visszatartani, ha jönni akar. Épp betöltöttem a 37. hetet, másnap megindult a szülés, viszont óránként többször keményedett a hasam a emgelõzõ héten.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát tegnap ilyen fél óránként keményedett a hasam. Ma reggel wc-zés után ilyen barnás - nyálkás valami jött belõlem, gondolom ez a nyákdugó. Mit csináljak???

32 hetesen gond lehet, ha a külsõ méhszáj már egy ujjnyira nyitva van?

Legjobb válasz: Nem, 32 hetesen már nekem is nyitva volt. Doki azt mondta erre, könnyû szülésem lesz. Végülis könnyû lett, oxitocinnal (mert reggel 5kor folyt el a magzatvizem, de fájásaim is alig voltak, meg 1 ujjnyira voltam nyitva fél 9kor is d.e.), kb. 2,5 óra alatt és 2-3 nyomásra megszületett a fiam, 38+6 hetesen.

Nem, 32 hetesen már nekem is nyitva volt. Doki azt mondta erre, könnyû szülésem lesz. Végülis könnyû lett, oxitocinnal (mert reggel 5kor folyt el a magzatvizem, de fájásaim is alig voltak, meg 1 ujjnyira voltam nyitva fél 9kor is d.e.), kb. 2, 5 óra alatt és 2-3 nyomásra megszületett a fiam, 38+6 hetesen.

Ha nyitva van a külsö méhszáj, és megrövidült a méhnyak, hanyagolni kell az együttléteket?

És ha igen,az orgazmus is árthat,vagy csak a szex?

Legjobb válasz: Szia! Ha nyitva van a méhszáj,hanyagold a szexet.Én nem voltam nyitva,mégis mondta az orvos ha lehet ne piszkáljuk.Nekem lejjebb volt a lepény. Az orgazmusnak szerintem ehhez nincs köze. Üdv 30 hetes kismami

Szia! Ha nyitva van a méhszáj, hanyagold a szexet.Én nem voltam nyitva, mégis mondta az orvos ha lehet ne piszkáljuk.Nekem lejjebb volt a lepény. Az orgazmusnak szerintem ehhez nincs köze. Üdv 30 hetes kismami
Nem írtad hány hetes vagy. Hacsak nem a 39-40 hétben jársz, akkor igen, hanyagolni kell az eggyütlétet. Elsõ terhességemnél nem volt gond. másodiknál a 20. héttõl nyílt a méhszáj. Most a harmadiknál pedig a 9. héten nyílt ki a külsõ és a középsõ, és a méhnyak is megrövidült. Pihenés és magnézium, semmi házasélet, semmi emelés, lépcsõzés, stb... úgyis mondhatnám 24 órás fekvésre vagyok ítélve.

Ha már nyitva van a külső méhszáj, hamarosan szülök vagy ennek nincs jelentőssége? 36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Kismamája válogatja. Én veszélyeztetett terhes voltam, a 34. héttõl 3 ujjnyira nyitva volt a méhszájam (másnak ez több órás vajúdás...) Aztán a kiírt idõ után szültem. Figyelj oda magadra, mert így "nyitva" könnyebben fertõzõdhetsz, amitõl beindulhat a szülés. A gyereknek az a legbiztosabb, ha 40. héten születik, úgyhogy vigyázz még rá egy kicsit!

Kismamája válogatja. Én veszélyeztetett terhes voltam, a 34. héttõl 3 ujjnyira nyitva volt a méhszájam (másnak ez több órás vajúdás...) Aztán a kiírt idõ után szültem. Figyelj oda magadra, mert így "nyitva" könnyebben fertõzõdhetsz, amitõl beindulhat a szülés. A gyereknek az a legbiztosabb, ha 40. héten születik, úgyhogy vigyázz még rá egy kicsit!
Csak megerõsíthetem az elõttem szólót. Teljesen egyetértek. Messzemenõ következtetés nem vonható le a szülés várható idejére, már ebben a terhességi korban a külsõ méhszáj sokaknak nyitott. Az még semmi.....
Nekem a 28. héttõl nyitva volt, igaz, a 4. babával. A doki szerint ez ilyenkor már teljesen természetes volt, hiszen a záróizmok már nem olyan erõsek. A 39. héten szültem.

Ha az orvos azt mondta hogy 1 ujjnyira nyitva van a külső méhszáj, attól még lehet szeretkezni, nem fogja beindítani a a szülést?

Legjobb válasz: ha nyitva a méhszáj szerintem jobb, ha már nem szeretkeztek, nem veszel ülõfürdõt stb. Gondold el, ez az állapot volt amikor megvizsgált az orvos, mire hazaértél kinyilhatott teljesen is! De szerintem már a küldõ része, ha nyitva megnõ a fertõzés veszélye. Orvosod semmit nem mondott?

ha nyitva a méhszáj szerintem jobb, ha már nem szeretkeztek, nem veszel ülõfürdõt stb. Gondold el, ez az állapot volt amikor megvizsgált az orvos, mire hazaértél kinyilhatott teljesen is! De szerintem már a küldõ része, ha nyitva megnõ a fertõzés veszélye. Orvosod semmit nem mondott?
A kérdező hozzászólása: annyit mondott hogy meg csak akülsö van piucit nyitva tehat ez nem jar fertözes veszellyel.de meglatjuk.szeerencsere a baba mar elég nagy 3kilo, és 35hetcsak nem lenne mar gond ha megszuletne nem?
hát, nem tudom. Szerintem a 40 hét az ideális. Még azért van mit fejlõdnie, nem csak a súly számít, ha minden jól megy, akkor fog megszületni úgy is, ha készen áll a "kinti" életre. 5 hét elég sok idõ! és amilyen tempóban fejlõdnek a picik ilyenkor még sokat is számít! fogod látni miután megszületett, hogy 2-3 hét alatt is milyen sokat fejlõdik egy csecsemõ. Boldog babavárást. és sok türelmet :D

Mit jelent? 32 hetesen cx3000. a külső méhszájam már nyitva van.

Legjobb válasz: C 3000 nel nincs nyitva meg semmi.

C 3000 nel nincs nyitva meg semmi.
cx3000 teljesen zárt méhszájat jelent.Inkább cx3100, nem?
A kérdező hozzászólása: hát ez érdekes mert azt mondta a doki hogy a külsõ nyitva van hogy mennyire azt nemtudom.de valószínû hogy elírta mert az elõzõ eredménynél valóban 3100 van írva.az mit jelent hogyy 3100?
A külsõ méhszáj van nyitva 1 ujjnyira, ez ebben a korban már teljesen normális, nyugi. Hanyadik baba? 3 gyerekes anya
A kérdező hozzászólása: második babám köszönöm hogy válaszoltál.most 35 hetes vagyok kíváncsi vagyok hogy most mennyi lesz
Ne aggódj, gyorsabb lesz a szülésed, mert már most elkezdtél kinyílni! :)
Ja és 2. babánál ez már teljesen természetes, hogy hamarabb kezdesz nyílni.

Ha nyitva van a külsö méhszáj 1 ujjnyira, lehet használni Pimafucin hüvelykúpot? 24hetesen

Legjobb válasz: Szia.Lehet,nekem 36hetesen kellett használnom,és nekem is nyitva van már a 30.dik héttõl.. Minden jót,38hetes kismama

Szia.Lehet, nekem 36hetesen kellett használnom, és nekem is nyitva van már a 30.dik héttõl.. Minden jót, 38hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!