Találatok a következő kifejezésre: A külhoni miért utálják, néhol miért (1 db)

A külhoni magyarok miért utálják, néhol miért gyűlölik az anyaországiakat?

Legjobb válasz: Nem tudom ezt hol tapasztaltad,én akármerre jártam,a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt,de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is,akárcsak közöttünk.

Nem tudom ezt hol tapasztaltad, én akármerre jártam, a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt, de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is, akárcsak közöttünk.
ja es Gyurcsany telleg nem felelos ezert hanem az osok akik haboruztak pl Erdelyert es onnan maradt fent ez a haboruskodas!szerintem!(az ezelotti valaszado)
na!a romanok azert utaljak a magyarokat mert vannak akik ocskak es forditva, mert vannak ojan emberek akik azt hiszik, hogy minden kulfoldi bunko!en erdelyben elek es semmi bajom a magyarokkal, sot, szeretek magyarba kimenni.de mar jartam ugy, hogy a honfoglaloba megmondtam, hogy hol elek es le paraszt ciganyozott!az ilyeneket utalom!de a romanok kozul se mindenki ocska, csak annyian mint a magyarok vagy akarminyen mas orszagban elok!!!:)
A politikusoknak ehhez szinte semmi köze. (Pláne nem Gyurcsánynak - na nem mintha kedvelném az ürgét, de ez tényleg nem az õ baromsága.) De szerintem kissé túl van pörögve a dolog. Én Magyarországon élek, de megfordultam Erdélyben és Ausztriában is. Egyáltalán nem utálom a külhoni magyarokat, sõt, elég pozitív véleménnyel vagyok velük szemben. És azt sem vettem észre, hogy õk utálnának engem. Számomra õk ugyanolyan magyarok, mint én, vagy a másik.
A politikusok, fõled a gyurcsányi a ludas.
Külföldön élek. Már jó pár országban éltem 1-2 évet, de azt vettem észre, és eddig mindig bejött, hogy a magyarok még az annyukat is eladnák külföldön. Olyan gusztustalan dolgokat , átveréseket csinálnak a saját országbeliekkel, hogy most már úgy vagyok vele, hogy magyarral nem barátkozom, ha össze hoz a sors elöbb megismerem aztán ha tényleg normális akkor lehet barátságról szó, de nem keresem ´öket. De pl volt, hogy egy magyar kisbusz állt az útszélén és két öreg ült benne térképpel, gondolkodás nélkül megálltam segíteni. Segítek bárkinek de barátkozni nem szivesen.
Nem a határon túli magyarok utálják a magyarokat, hanem az ott élõ románok, szlovákok, szerbek stb, mert tudják ahol élnek az nem az övék.
Ugy latom en vagyok az egyetlen valaszolo aki kulfoldon el, de anyaorszagi magyar. En semmikeppen nem allitanam, hogy a hatarontuli magyarok utaljak az anyaorszagiakat. Ez inkabb sajnos az anyaorszagiakra jellemzo sajnos. Nagykepu, leszolos hozzaallas. Sajnos az anyaorszagiak nemcsak otthon, de kulhonban is sokszor nem hazudtoljak meg onmagukat. Valamiert Europaban amugyis jellemzo az en nemzetem jobb mint a masike - a minap errol beszelgettunk a lengyel szarmazasu fogorvosommal... Nekem van egy olaszorszagban elo, szlovak szarmazasu de Mo-n felnott baratnom...o is tudna meselni... Hogyan is lehetne megertetni az emberekkel, hogy mindenki ugyanolyan max. mas nyelvet beszelunk? Miert kell lenezni a masikat? Erre egy szo van ami ezeket az embereket jellemzi: az ostobasag! Egy New York City-ben elo magyar.
Én Vajdasági vagyok! Nem utáljuk az anyaországi emberkéket, inkább forditva van. Elég rossz érzés, ha valaki megtudja, hogy nem magyar állampolgát vagyok, már rögtön más szemmel néz rám. Szóval szerintem csak ez lehet a gond. Nem utálják, csak inkább félenk attól, hogy lenézik õket, kigúnyolják, stb. Legjobb védekezés a támadás :)
én felvidéki vagyok, mi nem utáljuk a magyarokat, inkább örülünk az anyaországi látogatóknak.de velünk sokszor megestett Magyarországon, h azt mondták:megjöttek a buta tótok.ez nekünk sokszor rosszul esik, mivel mi magyarnak tartjuk magunkat és nem szlováknak.de valahol azért örülnek is nekünk(csak Szlovákiában nem, már több ismerõsömnek is beszóltak a szlovákok, vagy megverték, mert magyar.de ezekrõl az eseményekrõl valahogy nem említ semmit a sajtó.)
Mi idén nyáron jártunk Erdélyben. Nem véletlenül méltán híres az erdélyi vendégszeretet, nagyon kedves volt mindenki. :) Viszont ahogy elhagytud "Erdély határát", és látták, hogy magyarok vagyunk, például az étteremben nem voltak hajlandóak kiszolgálni. Beszélhettünk bármilyen nyelven. Ahogy beszélgettem a vendéglátóinkkal, állításuk szerint a "politikusok a kutyaütõk". Részben igazat adok. Sajnos. :(
Mert rühes férgek

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért az Alföldön van a legtöbb öngyilkosság Magyarországon?

7

Belegondoltatok már, hogy az ember az egyedüli élőlény, akinek fizetnie kell, hogy itt élhessen?

8

Amerikában mennyivel drágább az élet mint itthon?

2

Mi lett Csintalan Sándorral? Nem látni mostanában.

6

Nálunk miért nem volt egy Kemál Atatürkhöz hasonló rátermett hazafi 1918-19-ben?

Aki a magyar lakosságú területeket megvédhette volna és az új nemzeti Magyarország részévé tehette volna. Miért csak egy Károlyi-féle ostoba alak állt a rendelkezésünkre akkor?

15

Magyarnak lenni vallás, vállalás?

9

Az Európai nemzetek, népek közösségének jó ami most van, stagnálunk, vagy mi van most az EU-val, merre kellene tovább haladjon ez a szekér?

2

A szocializmus alatt azok könnyebben mehettek nyugatra, akiknek amerikai állampolgárságuk is volt a magyar mellett?

Dédanyám öccse kint született az USA-ban, még az I.világháború idején, így amerikai állampolgárságot is kapott.(20-as évek elején hazajöttek) Ha akart volna, könnyebben mehetett volna ő nyugatra mondjuk a 60-70-es években, mint aki "sima" magyar állampolgár?

2

Havi étkezés 50% 3 gyerekes támogatás megvonása a hó közepén? Bővebben lent

Szóval nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz (lehet rossz helyen is tettem fel) elvált családban eddig anyummal laktam és most apumhoz kerülök 5évre és átiratunk (17 vagyok van egy öcsém és egy nővérem aki eddig egy háztartásban élt) a kérdések sokasága pedig:

Így elveszítjük a támogatásokat igaz? (ebéd, ingyen tankönyv)
Ha igen a következők :
a végleges áthelyezés szeptember 15 ezért még ingyen tankönyvet kapok viszont apu fél fizetése amit tartásdíjként adott tesóm ösztöndíja és egyebek megrekedtek... átíratás után még akkor vissza kell adni és megvenni a tankönyveket vagy idén még használhatom?

A menza befizetés így hogy "függőben vannak a dolgok" hangsúlyozom nem kapunk semmi "juttatást" félárú lesz vagy teljes?

Tudom hogy össze-vissza az egész és lehet nem is értitek de ha valaki ért ehhez vagy átment hasonlón kérem segítsen mert teljesen összezavarodtam .

Köszönöm hogy elolvastad:)

1

A honfoglaló magyarok miért a Kárpát-medencébe telepedtek meg?

a vánorlás iránya meg minden azt mutatja hogy, alapból ide akartak jönni, miért?
és szerintetek ha "Ukrajnában" maradunk akkor el szlávosodtunk volna? vagy a török tatár népek be olvasztásával meg maradtunk volna?!

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!