Találatok a következő kifejezésre: A külhoni miért utálják, néhol miért (1 db)

A külhoni magyarok miért utálják, néhol miért gyűlölik az anyaországiakat?

Legjobb válasz: Nem tudom ezt hol tapasztaltad,én akármerre jártam,a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt,de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is,akárcsak közöttünk.

Nem tudom ezt hol tapasztaltad, én akármerre jártam, a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt, de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is, akárcsak közöttünk.
ja es Gyurcsany telleg nem felelos ezert hanem az osok akik haboruztak pl Erdelyert es onnan maradt fent ez a haboruskodas!szerintem!(az ezelotti valaszado)
na!a romanok azert utaljak a magyarokat mert vannak akik ocskak es forditva, mert vannak ojan emberek akik azt hiszik, hogy minden kulfoldi bunko!en erdelyben elek es semmi bajom a magyarokkal, sot, szeretek magyarba kimenni.de mar jartam ugy, hogy a honfoglaloba megmondtam, hogy hol elek es le paraszt ciganyozott!az ilyeneket utalom!de a romanok kozul se mindenki ocska, csak annyian mint a magyarok vagy akarminyen mas orszagban elok!!!:)
A politikusoknak ehhez szinte semmi köze. (Pláne nem Gyurcsánynak - na nem mintha kedvelném az ürgét, de ez tényleg nem az õ baromsága.) De szerintem kissé túl van pörögve a dolog. Én Magyarországon élek, de megfordultam Erdélyben és Ausztriában is. Egyáltalán nem utálom a külhoni magyarokat, sõt, elég pozitív véleménnyel vagyok velük szemben. És azt sem vettem észre, hogy õk utálnának engem. Számomra õk ugyanolyan magyarok, mint én, vagy a másik.
A politikusok, fõled a gyurcsányi a ludas.
Külföldön élek. Már jó pár országban éltem 1-2 évet, de azt vettem észre, és eddig mindig bejött, hogy a magyarok még az annyukat is eladnák külföldön. Olyan gusztustalan dolgokat , átveréseket csinálnak a saját országbeliekkel, hogy most már úgy vagyok vele, hogy magyarral nem barátkozom, ha össze hoz a sors elöbb megismerem aztán ha tényleg normális akkor lehet barátságról szó, de nem keresem ´öket. De pl volt, hogy egy magyar kisbusz állt az útszélén és két öreg ült benne térképpel, gondolkodás nélkül megálltam segíteni. Segítek bárkinek de barátkozni nem szivesen.
Nem a határon túli magyarok utálják a magyarokat, hanem az ott élõ románok, szlovákok, szerbek stb, mert tudják ahol élnek az nem az övék.
Ugy latom en vagyok az egyetlen valaszolo aki kulfoldon el, de anyaorszagi magyar. En semmikeppen nem allitanam, hogy a hatarontuli magyarok utaljak az anyaorszagiakat. Ez inkabb sajnos az anyaorszagiakra jellemzo sajnos. Nagykepu, leszolos hozzaallas. Sajnos az anyaorszagiak nemcsak otthon, de kulhonban is sokszor nem hazudtoljak meg onmagukat. Valamiert Europaban amugyis jellemzo az en nemzetem jobb mint a masike - a minap errol beszelgettunk a lengyel szarmazasu fogorvosommal... Nekem van egy olaszorszagban elo, szlovak szarmazasu de Mo-n felnott baratnom...o is tudna meselni... Hogyan is lehetne megertetni az emberekkel, hogy mindenki ugyanolyan max. mas nyelvet beszelunk? Miert kell lenezni a masikat? Erre egy szo van ami ezeket az embereket jellemzi: az ostobasag! Egy New York City-ben elo magyar.
Én Vajdasági vagyok! Nem utáljuk az anyaországi emberkéket, inkább forditva van. Elég rossz érzés, ha valaki megtudja, hogy nem magyar állampolgát vagyok, már rögtön más szemmel néz rám. Szóval szerintem csak ez lehet a gond. Nem utálják, csak inkább félenk attól, hogy lenézik õket, kigúnyolják, stb. Legjobb védekezés a támadás :)
én felvidéki vagyok, mi nem utáljuk a magyarokat, inkább örülünk az anyaországi látogatóknak.de velünk sokszor megestett Magyarországon, h azt mondták:megjöttek a buta tótok.ez nekünk sokszor rosszul esik, mivel mi magyarnak tartjuk magunkat és nem szlováknak.de valahol azért örülnek is nekünk(csak Szlovákiában nem, már több ismerõsömnek is beszóltak a szlovákok, vagy megverték, mert magyar.de ezekrõl az eseményekrõl valahogy nem említ semmit a sajtó.)
Mi idén nyáron jártunk Erdélyben. Nem véletlenül méltán híres az erdélyi vendégszeretet, nagyon kedves volt mindenki. :) Viszont ahogy elhagytud "Erdély határát", és látták, hogy magyarok vagyunk, például az étteremben nem voltak hajlandóak kiszolgálni. Beszélhettünk bármilyen nyelven. Ahogy beszélgettem a vendéglátóinkkal, állításuk szerint a "politikusok a kutyaütõk". Részben igazat adok. Sajnos. :(
Mert rühes férgek

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi van akkor, ha valahol, valamit nem az eredeti aláírásommal írok alá?

Persze nem nagyon komoly dologra gondoltam.

2

Ez egy rasszista támadás volt?

Bántották a szegény négert rossz,gonosz fehérek? (Sajnos keveset tudok angolul.)

8

Egyedül a magyarok sajnálkoznak az Osztrák-Magyar Monarchia szétdarabolásán vagy más népeknél is van ilyen nosztalgia?

8

Magari, Magaria, az magyart és Magyarországot jelent?

ezek kommentek: google fordítóval próbáltam lefordítani de semmi nem jött ki.
"dzaan dzaan mmagaria"
"magari ragacaa ra es kno"
mit jelentenek ezek?

10

Az miért rasszizmus ha egy fehér család nem örül annak ha egy fekete házasodik a családjukba?

Afrikában és szerintem Amerikában ugyan úgy ellenzik a négerek,hogy egy fehér férfi fekete nőt vegyen el, de ha egy fehér kifogásolja azt,hogy a lányát egy fekete férfi szereti akkor az rögtön rasszista, de szerintem teljesen érhető, mind a négerek részéről,hogy nem akarnak fehéreket a családba és a fehérek részéről is normális,hogy nem akarnak feketét.
Ha egy fekete férfi egy fehér nővel sétál Európában akkor 10-ből maximum 2-en szólnák meg őket, vagy még annyian se, de ezzel szemben Afrika legtöbb országában 10-ből 8-an megölnék a fehér férfit aki fekete nővel megy.

Meg úgy egyébként én még sosem láttam fehér férfit fekete nővel, de fordítva már nem is egyet.

54

Trianon kérdés. A franciáknak miért nem volt érdekük, hogy a magyarokat is szövetségesükké tegyék a háború után?

Arra gondolok, hogy etnikailag igazságos határokkal Magyarországot is beilleszthették volna az új Közép-Európában kiépített szövetségi rendszerükbe, amellyel a német és az orosz fenyegetés ellen akartak fellépni.

Miért nem tették?

6

A szomszédos országokban hol csökkent legkevésbé a magyarok száma az elmúlt 90 év alatt?

3

Miért nem küldtek embert a Holdra az utóbbi 40 évben?

Talán náci vagy földönkívüli bázist találtak az apollo expedíciók során?

20

Csernobilt tényleg ennyire felnagyították?

Azt olvastam teljesen indokulatlanul telepítettek ki annyi embert, 1km2 terület elkerítése is elég lett volna és a halálos áldozatok számát is jóval fölülbecsülték. A környezet jobb állapotban van, mint 1986 előtt hiszen kitelepítették az embereket és ez többet számított, mint az a kis sugárzás.

24

Pécsiek! Mi igaz abból, h romák felgyújtottak egy 17 éves gyereket városotokban?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!