Találatok a következő kifejezésre: A külhoni miért utálják, néhol miért (1 db)

A külhoni magyarok miért utálják, néhol miért gyűlölik az anyaországiakat?

Legjobb válasz: Nem tudom ezt hol tapasztaltad,én akármerre jártam,a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt,de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is,akárcsak közöttünk.

Nem tudom ezt hol tapasztaltad, én akármerre jártam, a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt, de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is, akárcsak közöttünk.
ja es Gyurcsany telleg nem felelos ezert hanem az osok akik haboruztak pl Erdelyert es onnan maradt fent ez a haboruskodas!szerintem!(az ezelotti valaszado)
na!a romanok azert utaljak a magyarokat mert vannak akik ocskak es forditva, mert vannak ojan emberek akik azt hiszik, hogy minden kulfoldi bunko!en erdelyben elek es semmi bajom a magyarokkal, sot, szeretek magyarba kimenni.de mar jartam ugy, hogy a honfoglaloba megmondtam, hogy hol elek es le paraszt ciganyozott!az ilyeneket utalom!de a romanok kozul se mindenki ocska, csak annyian mint a magyarok vagy akarminyen mas orszagban elok!!!:)
A politikusoknak ehhez szinte semmi köze. (Pláne nem Gyurcsánynak - na nem mintha kedvelném az ürgét, de ez tényleg nem az õ baromsága.) De szerintem kissé túl van pörögve a dolog. Én Magyarországon élek, de megfordultam Erdélyben és Ausztriában is. Egyáltalán nem utálom a külhoni magyarokat, sõt, elég pozitív véleménnyel vagyok velük szemben. És azt sem vettem észre, hogy õk utálnának engem. Számomra õk ugyanolyan magyarok, mint én, vagy a másik.
A politikusok, fõled a gyurcsányi a ludas.
Külföldön élek. Már jó pár országban éltem 1-2 évet, de azt vettem észre, és eddig mindig bejött, hogy a magyarok még az annyukat is eladnák külföldön. Olyan gusztustalan dolgokat , átveréseket csinálnak a saját országbeliekkel, hogy most már úgy vagyok vele, hogy magyarral nem barátkozom, ha össze hoz a sors elöbb megismerem aztán ha tényleg normális akkor lehet barátságról szó, de nem keresem ´öket. De pl volt, hogy egy magyar kisbusz állt az útszélén és két öreg ült benne térképpel, gondolkodás nélkül megálltam segíteni. Segítek bárkinek de barátkozni nem szivesen.
Nem a határon túli magyarok utálják a magyarokat, hanem az ott élõ románok, szlovákok, szerbek stb, mert tudják ahol élnek az nem az övék.
Ugy latom en vagyok az egyetlen valaszolo aki kulfoldon el, de anyaorszagi magyar. En semmikeppen nem allitanam, hogy a hatarontuli magyarok utaljak az anyaorszagiakat. Ez inkabb sajnos az anyaorszagiakra jellemzo sajnos. Nagykepu, leszolos hozzaallas. Sajnos az anyaorszagiak nemcsak otthon, de kulhonban is sokszor nem hazudtoljak meg onmagukat. Valamiert Europaban amugyis jellemzo az en nemzetem jobb mint a masike - a minap errol beszelgettunk a lengyel szarmazasu fogorvosommal... Nekem van egy olaszorszagban elo, szlovak szarmazasu de Mo-n felnott baratnom...o is tudna meselni... Hogyan is lehetne megertetni az emberekkel, hogy mindenki ugyanolyan max. mas nyelvet beszelunk? Miert kell lenezni a masikat? Erre egy szo van ami ezeket az embereket jellemzi: az ostobasag! Egy New York City-ben elo magyar.
Én Vajdasági vagyok! Nem utáljuk az anyaországi emberkéket, inkább forditva van. Elég rossz érzés, ha valaki megtudja, hogy nem magyar állampolgát vagyok, már rögtön más szemmel néz rám. Szóval szerintem csak ez lehet a gond. Nem utálják, csak inkább félenk attól, hogy lenézik õket, kigúnyolják, stb. Legjobb védekezés a támadás :)
én felvidéki vagyok, mi nem utáljuk a magyarokat, inkább örülünk az anyaországi látogatóknak.de velünk sokszor megestett Magyarországon, h azt mondták:megjöttek a buta tótok.ez nekünk sokszor rosszul esik, mivel mi magyarnak tartjuk magunkat és nem szlováknak.de valahol azért örülnek is nekünk(csak Szlovákiában nem, már több ismerõsömnek is beszóltak a szlovákok, vagy megverték, mert magyar.de ezekrõl az eseményekrõl valahogy nem említ semmit a sajtó.)
Mi idén nyáron jártunk Erdélyben. Nem véletlenül méltán híres az erdélyi vendégszeretet, nagyon kedves volt mindenki. :) Viszont ahogy elhagytud "Erdély határát", és látták, hogy magyarok vagyunk, például az étteremben nem voltak hajlandóak kiszolgálni. Beszélhettünk bármilyen nyelven. Ahogy beszélgettem a vendéglátóinkkal, állításuk szerint a "politikusok a kutyaütõk". Részben igazat adok. Sajnos. :(
Mert rühes férgek

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vannak még Szerbiában magyar többségű települések?

Ha vannak, melyek ezek?

6

Történhet olyan támadás mint szeptember 11. -e volt, vagy már olyan nagy a biztonság, hogy ilyen már nem történhet meg? W

ármelyik országban

4

Miért van az, hogy egyes országok nem tudnak jóban lenni egymással a történelmi, területi vagy a politikai háttér miatt?

Történelem: tegyük fel például az angolok és a franciák háborúztak egymással; az izlandiak nem szeretik a dánokat, mert dán uralom alatt álltak 1944-ig; mi pedig az oroszokkal vívtunk a csatát, nem is beszélve a rendszerváltásról; stb.

Politika: Orbán kiadta az azeri gyilkos, emiatt megharagudtak ránk az örmények. Pedig mi, civilek nem ártottunk nekik. Mi is haragszunk Orbánra, hogy ilyen döntést hozott.

Ami a történelmet illeti: ami elmúlt, az elmúlt. Miért kell emiatt utálni egymást? Az izlandiak (még a tanultabbak is) annyira utálják a dánokat, hogy köpnek egyet, ha róluk beszélnek. A törökök és a görögök még mindig rühellik egymást. Én magyar ember létemre sosem utáltam a szlovákokat vagy a románokat. Engem úgy neveltek fel, hogy nem minden ember egyforma. Lehet az egyik rendes, lehet a másik utálatos. A szakközépben volt egy szlovák iskolatársam. Nagyon rendes fiú volt, sosem utálta a magyarokat. Ezért haragudott Slotára, de nagyon, mert állandóan szidott bennünket. Romániában is jó tapasztalatokat szereztem a helybéliekről. Találkoztam olyanokkal is, akik örültek nekem, mert szeretik a magyarokat. (És mi is megsirattuk Marian Cozmát). Az oroszokat sem volt okom utálni, mert tudom, hogy vannak rendesek köztük. Még az őseim sem utálták őket, meg a volt iskolatársaim se.

Politika: amikor a kormány valamelyik tagja szidja a másik nemzet vezetőjét, akkor miért kell a népeknek is egymás ellen fordulniuk?

Az, hogy valaki azért utálja -mondjuk- az amerikaiakat, mert álszentek, beképzeltek; az érthető, de tudni kell, hogy nem mindegyik ilyen.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett.

3

A ferihegyi repülőtér miért lett Liszt Ferenc repülőtér?

Most ha én azt mondom, hogy a ferihegyi repülőtér-re szeretnék eljutni, ami már nem az, akkor elvisznek a bolsevikok és megkínoznak?

13

S. Ábelnek milyen tiltott gyógyszert adtak be az elmeorvosai, hogy így bekattant?

Sok mostanában a pszichiátriai kezeltek által elkövetett ámokfutás. Ezért mongolom, hogy ők lehetnek az igazi okai és nem a kezeltek.

14

Miért néznek ki a Közterület Felügyelők úgy mint egy Rendőr?

Egyre jobban kezdik a Közterület felügyelőket "beolvasztani" a BM. Hivatásos állomány közé...látszatra. Mostanában egyre több "ködvágó sapkás", 10M ERGY nadrágot, megtévesztően a Rendőrségéhez hasonló mellényt viselő, oldalukon tonfát, derekukon bilincset viselő Közterület-Felügyelőt látni. Õk is megkapták a 10M gyakorló öltözetet, vagy mi az oka ennek, hogy ilyen jelleget öltenek? Elég vicces, és tekintélyt romboló amikor idős, őszülő, pocakos bácsikon ilyet lehet látni. Én régen a Közterület-Felügyelet munkatársait fehér/kék ing, nyakkendő, sötétkék szövet/farmer nadrágban láttam, és ez szerintem így is volt helyénvaló.

1

Van 2010 után készült etnikai térkép a határon túli magyarságról?

Tudna valaki linkelni?
Ha nem akkor valami hitelesnek mondott statisztikát esetleg?

4

Miért küzdenek Székelyföld autonómiájáért?

Egyértelmű, hogy ha megkapnák, az az erdélyi magyarság végét jelentené, ugyanis a magyarok több mint fele nem is ott él.
Az autonómia megadása úgy letörné a nemzeti törekvéseket, hogy eufóriába fulladna az egész, és mindenki örülne a semminek.

7

Hitler "megalkotta" a Harmadik Birodalmat, de melyik volt az első kettő?

6

Most akkor jó vagy rossz az államadósság?

Egyesek azt szajkózzák, hogy jó, mert minden fejlett ország nagyon el van adósodva, mások meg azt, hogy nem jó, mert már a kamatok is több száz vagy akár ezer milliárd forintot is elvisznek évente.

Most akkor melyik?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!