Találatok a következő kifejezésre: A külhoni miért utálják, néhol (1 db)

A külhoni magyarok miért utálják, néhol miért gyűlölik az anyaországiakat?

Legjobb válasz: Nem tudom ezt hol tapasztaltad,én akármerre jártam,a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt,de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is,akárcsak közöttünk.

Nem tudom ezt hol tapasztaltad, én akármerre jártam, a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt, de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is, akárcsak közöttünk.
ja es Gyurcsany telleg nem felelos ezert hanem az osok akik haboruztak pl Erdelyert es onnan maradt fent ez a haboruskodas!szerintem!(az ezelotti valaszado)
na!a romanok azert utaljak a magyarokat mert vannak akik ocskak es forditva, mert vannak ojan emberek akik azt hiszik, hogy minden kulfoldi bunko!en erdelyben elek es semmi bajom a magyarokkal, sot, szeretek magyarba kimenni.de mar jartam ugy, hogy a honfoglaloba megmondtam, hogy hol elek es le paraszt ciganyozott!az ilyeneket utalom!de a romanok kozul se mindenki ocska, csak annyian mint a magyarok vagy akarminyen mas orszagban elok!!!:)
A politikusoknak ehhez szinte semmi köze. (Pláne nem Gyurcsánynak - na nem mintha kedvelném az ürgét, de ez tényleg nem az õ baromsága.) De szerintem kissé túl van pörögve a dolog. Én Magyarországon élek, de megfordultam Erdélyben és Ausztriában is. Egyáltalán nem utálom a külhoni magyarokat, sõt, elég pozitív véleménnyel vagyok velük szemben. És azt sem vettem észre, hogy õk utálnának engem. Számomra õk ugyanolyan magyarok, mint én, vagy a másik.
A politikusok, fõled a gyurcsányi a ludas.
Külföldön élek. Már jó pár országban éltem 1-2 évet, de azt vettem észre, és eddig mindig bejött, hogy a magyarok még az annyukat is eladnák külföldön. Olyan gusztustalan dolgokat , átveréseket csinálnak a saját országbeliekkel, hogy most már úgy vagyok vele, hogy magyarral nem barátkozom, ha össze hoz a sors elöbb megismerem aztán ha tényleg normális akkor lehet barátságról szó, de nem keresem ´öket. De pl volt, hogy egy magyar kisbusz állt az útszélén és két öreg ült benne térképpel, gondolkodás nélkül megálltam segíteni. Segítek bárkinek de barátkozni nem szivesen.
Nem a határon túli magyarok utálják a magyarokat, hanem az ott élõ románok, szlovákok, szerbek stb, mert tudják ahol élnek az nem az övék.
Ugy latom en vagyok az egyetlen valaszolo aki kulfoldon el, de anyaorszagi magyar. En semmikeppen nem allitanam, hogy a hatarontuli magyarok utaljak az anyaorszagiakat. Ez inkabb sajnos az anyaorszagiakra jellemzo sajnos. Nagykepu, leszolos hozzaallas. Sajnos az anyaorszagiak nemcsak otthon, de kulhonban is sokszor nem hazudtoljak meg onmagukat. Valamiert Europaban amugyis jellemzo az en nemzetem jobb mint a masike - a minap errol beszelgettunk a lengyel szarmazasu fogorvosommal... Nekem van egy olaszorszagban elo, szlovak szarmazasu de Mo-n felnott baratnom...o is tudna meselni... Hogyan is lehetne megertetni az emberekkel, hogy mindenki ugyanolyan max. mas nyelvet beszelunk? Miert kell lenezni a masikat? Erre egy szo van ami ezeket az embereket jellemzi: az ostobasag! Egy New York City-ben elo magyar.
Én Vajdasági vagyok! Nem utáljuk az anyaországi emberkéket, inkább forditva van. Elég rossz érzés, ha valaki megtudja, hogy nem magyar állampolgát vagyok, már rögtön más szemmel néz rám. Szóval szerintem csak ez lehet a gond. Nem utálják, csak inkább félenk attól, hogy lenézik õket, kigúnyolják, stb. Legjobb védekezés a támadás :)
én felvidéki vagyok, mi nem utáljuk a magyarokat, inkább örülünk az anyaországi látogatóknak.de velünk sokszor megestett Magyarországon, h azt mondták:megjöttek a buta tótok.ez nekünk sokszor rosszul esik, mivel mi magyarnak tartjuk magunkat és nem szlováknak.de valahol azért örülnek is nekünk(csak Szlovákiában nem, már több ismerõsömnek is beszóltak a szlovákok, vagy megverték, mert magyar.de ezekrõl az eseményekrõl valahogy nem említ semmit a sajtó.)
Mi idén nyáron jártunk Erdélyben. Nem véletlenül méltán híres az erdélyi vendégszeretet, nagyon kedves volt mindenki. :) Viszont ahogy elhagytud "Erdély határát", és látták, hogy magyarok vagyunk, például az étteremben nem voltak hajlandóak kiszolgálni. Beszélhettünk bármilyen nyelven. Ahogy beszélgettem a vendéglátóinkkal, állításuk szerint a "politikusok a kutyaütõk". Részben igazat adok. Sajnos. :(
Mert rühes férgek

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy Budapesthez közeli nagyközséget várossá nyilvánítottak, akkor van esély, hogy Budapesthez tartozzunk?

Tök jó lenne:) Gyakrabban járna erre busz, meg minden:) És jól is jönne, mert itt lakok a település legeslegeslegvégén a bús komor francban.

3

Ki ez a Showden, hogy ennyit foglalkoznak vele?

1

Mi volt az oka, hogy az I. világháborúban a németek megverték az oroszokat, de a II. világháborúban már nem voltak képesek rá?

Én úgy tudtam, hogy a náci Németország hadserege eredményesebb és erősebb volt, mint a császári Németországé. Franciaországot is lerohanták 6 hét alatt, az I. vh-ban meg 4 évig szenvedtek velük. Hol volt a hiba?

14

A járási hivataloknál a lacím átírását is el tudom intézni?

1

Ki ő? 1934-ben készült. Valaki felismeri? Talán politikus, talán nem, nem tudom.

http://kepfeltoltes.hu/130801/gy_ri_dezs__008__665x890__www...

5

Romániában hogyhogy nincs olyan magyar párt, ami Erdély elszakadását támogatja?

Minden párt csak Székelyföld autonómiájáról beszél itt.

4

Arab, muszlim államokban vannak cigányok?

gondolom oda nem vándoroltak mert az arabok nem engedték volna oda őket, meg ott a liberalizmus,demokrácia nem népszerű

6

Ez milyen repülő volt?

mi a típusa, és mire használják, katonai vagy személy szállítás?
hát pontosan nem tudom körül írni de hátha, olyan volt mint egy Boeing személyszállító csak kisebb, és valami tányér szerű antenna vagy mi volt a tetején. filmekben láttam már ilyet de nem emlékszem milyen célt szolgált, nem tudom talán az air force one volt, vagy nem tom,

11

Miért lett divat, hogy bűnözőkből, gyilkosokból mártírt, szent állatot csinálnak?

Vagy velem van a probléma, hogy én egyáltalán semennyire sem tudom sajnálni se Stohl-t, se Breiviket, se a többit?
Miért akarják ezeket védeni?

3 ismertebb példa:

1. Breivik diákokat, gyerekeket, és járókelőket mészárolt le, kb 70-en meghaltak. Erre itt (pl a GyK-n) olyanokat olvasni, hogy "érthető a gondolatmenete, csak kicsit szélsőséges", "utálja a liberalizmust, de az normális", stb stb. Most komolyan, miért kell egy elmebeteg tömeggyilkost sajnálni?

2. Az a pasas, aki miatt kitörtek az angliai zavargások. Lelőtték. Erre egyből mindenki : "2 gyerekes rendes családapa volt". Azzal már senki sem foglalkozott, hogy ő ugyanúgy lövöldözött, és rengeteg ember életét tette tönkre, és ő is ölt. De ez senkit sem érdekelt?

3. Stohl András. Ugyanez. Abból a média csinált szent tehenet, meg most azt hiszi, hogy ő a mindenható, ha drogozott, és most küzd a drog ellen.

Komolyan, nem provokálásnak szánom, de miért kell ezt? Az ilyen embereknek akkor is ez lenne a véleménye, ha pl Breivik az ő gyerekét ölte volna meg?

20

Mik a különbségek az eredeti és a modern liberális eszmék között?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!