Találatok a következő kifejezésre: A külhoni miért (5 db)

A magyar állampolgárok miért szeretik jobban a kinai "rokonokat" mint a külhoni magyarokat?

Egy kinai 1,5-2 év alatt már állampolgát, én meg lassan 4 éve élek itt és még csak most csinálom a letelepedésit.

Legjobb válasz: Figyelj, sajnálom a rossz tapasztalataidat, de azt gondolom tudod, hogy ezek nem azon múlnak, hogy valaki kínai-e vagy magyar. Ha annyira itt szeretnél élni, miért nem kezdted el elõbb intézni ezt a dolgot? És miért feltételezed mindenkirõl, hogy utálja a külhoni magyarokat? (az elõzõ kérdéseidbõl kiindulva). Ha pedig így gondolod, akkor miért akarsz olyan helyen élni, ahol - szerinted - csupa ellenséggel vagy körülvéve? Azon lehetne vitatkozni, hogy miért kell a határon túli magyaroknak ugyanúgy kuncsorogni az állampolgárságért, mint mondjuk a kínaiaknak, de ez bürökrácia, nem utálat.

Figyelj, sajnálom a rossz tapasztalataidat, de azt gondolom tudod, hogy ezek nem azon múlnak, hogy valaki kínai-e vagy magyar. Ha annyira itt szeretnél élni, miért nem kezdted el elõbb intézni ezt a dolgot? És miért feltételezed mindenkirõl, hogy utálja a külhoni magyarokat? (az elõzõ kérdéseidbõl kiindulva). Ha pedig így gondolod, akkor miért akarsz olyan helyen élni, ahol - szerinted - csupa ellenséggel vagy körülvéve? Azon lehetne vitatkozni, hogy miért kell a határon túli magyaroknak ugyanúgy kuncsorogni az állampolgárságért, mint mondjuk a kínaiaknak, de ez bürökrácia, nem utálat.
A kérdező hozzászólása: 1) Elkezdtem idõben mindent, de már visszautasitották a letelepedésimet és most ujra azzal próbálkozom! 2) Hogy miért feltételezem, hogy nem szeretik a külhoni magyarokat itt az anyaországban? Mert ez a tapasztalatom! 10 emberbõl 8 lenézett, kigúnyolt, haza küldött miután megtudták, hogy nem magyar állampolgár vagyok. 3) Azért szeretnék és szeretek itt élni, mert magyar vagyok. Ahová születtem, nem beszélhetek az anyanyalvemen, mert semmibe vesznek, és ott munkát sem adnak szivesen a "származásom" miatt. És szeretem Magyarországot. 4) Csak azért tettem fel a kérdést, mert tudni szeretném, hogy pontosan és õszintén mi a véleményetek!!!
Nem szeretjük õket egyátalán, mármint a kínaiakat! Nekem is van egy munkatársam, aki áttelepült, és már elég régóta folyik az ügyintézés! Sajnálom! Meg ahogy elmondta, olyan kérdéseket is feltesznek, hogy csak les az ember pl. hol és mikor házasodott össze az anyai nagymamája stb... Eszméletlen! De tényleg! Kitartás! Büszke vagyok az ilyen emberekre!
Hu nekem van egy Roamiabol attelepult ismerosom aki 1 (azaz EGY) het alatt mindent megkapott...meg a magyar utlevele is a kezeben volt...aztan tovabb allt - mert neki meg Romaniabol nem sikerult. Nagyon sajnalom! A kinai velemenyeddel nagyon egyetertek! Mellesleg erzeketlen, gusztustalan retkes egy nep. Biztos van koztuk is kivetel, de nem tul gyakori.
Én is külhoni magyar vagyok. Te is ismered a fajtánk. Még otthonról. A másik ürüléke édesebb, azt szívesebben esszük. Nincs ez másképp Magyarországon sem. Mellesleg, nem kell mellre szívni a magyar hülyeséget, csak tudni kell magunkat túltenni rajta, és nem utolsó sorban orvosolni.
Nem tudom miért letelepedésit kérsz, miért nem az állampolgárságot céloztad meg?Igaz hogy még '90-ben volt, de akkor néhány családot mi pátyolgattunk, jártunk utána a dolgaiknak, és rögtön állampolgárságra adtuk be a papírokat, és mindegyik 1-1, 5 év után meg is kapta.Ebbe minden beletartozik, már nincs szükség letelepedésire.Vagy már próbáltad és ez megváltozott?Ha nem, feltétlenül nézz utána, ez sokkal elõnyösebb.Arra ne figyelj, hogy rosszindulatú emberek is hozzászólnak, sajnos ilyenek is vagyunk.Sok sikert a magyarok között.
Itt a válasz, remélem megmagyaráz sokmindent.Én pl.Ausztráliába készülök, minél messzebb Európától. http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=2&HirID=28282
Szerintem, olyan helyet kell találnod az országban, ahol nincs ilyen elõítélet.Nálunk több külhoni magyar telepedett le és be is fogadták Õket.A legjobb barátaim 9 éve élnek itt, nagyon nehéz volt az út.Mindenkinek meg kell érte harcolni, ne add fel!
Kérdezd meg ezt a kormányt! Én automatikusan megadnám minden határon túli magyarnak a kettõs állampolgárságot! Ez a minimum! Nem kellett volna 2004.decemberében ezen cirkuszolni, és a nemre buzdítania a miniszterelnöknek.

A külhoni magyarok miért utálják, néhol miért gyűlölik az anyaországiakat?

Legjobb válasz: Nem tudom ezt hol tapasztaltad,én akármerre jártam,a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt,de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is,akárcsak közöttünk.

Nem tudom ezt hol tapasztaltad, én akármerre jártam, a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt, de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is, akárcsak közöttünk.
ja es Gyurcsany telleg nem felelos ezert hanem az osok akik haboruztak pl Erdelyert es onnan maradt fent ez a haboruskodas!szerintem!(az ezelotti valaszado)
na!a romanok azert utaljak a magyarokat mert vannak akik ocskak es forditva, mert vannak ojan emberek akik azt hiszik, hogy minden kulfoldi bunko!en erdelyben elek es semmi bajom a magyarokkal, sot, szeretek magyarba kimenni.de mar jartam ugy, hogy a honfoglaloba megmondtam, hogy hol elek es le paraszt ciganyozott!az ilyeneket utalom!de a romanok kozul se mindenki ocska, csak annyian mint a magyarok vagy akarminyen mas orszagban elok!!!:)
A politikusoknak ehhez szinte semmi köze. (Pláne nem Gyurcsánynak - na nem mintha kedvelném az ürgét, de ez tényleg nem az õ baromsága.) De szerintem kissé túl van pörögve a dolog. Én Magyarországon élek, de megfordultam Erdélyben és Ausztriában is. Egyáltalán nem utálom a külhoni magyarokat, sõt, elég pozitív véleménnyel vagyok velük szemben. És azt sem vettem észre, hogy õk utálnának engem. Számomra õk ugyanolyan magyarok, mint én, vagy a másik.
A politikusok, fõled a gyurcsányi a ludas.
Külföldön élek. Már jó pár országban éltem 1-2 évet, de azt vettem észre, és eddig mindig bejött, hogy a magyarok még az annyukat is eladnák külföldön. Olyan gusztustalan dolgokat , átveréseket csinálnak a saját országbeliekkel, hogy most már úgy vagyok vele, hogy magyarral nem barátkozom, ha össze hoz a sors elöbb megismerem aztán ha tényleg normális akkor lehet barátságról szó, de nem keresem ´öket. De pl volt, hogy egy magyar kisbusz állt az útszélén és két öreg ült benne térképpel, gondolkodás nélkül megálltam segíteni. Segítek bárkinek de barátkozni nem szivesen.
Nem a határon túli magyarok utálják a magyarokat, hanem az ott élõ románok, szlovákok, szerbek stb, mert tudják ahol élnek az nem az övék.
Ugy latom en vagyok az egyetlen valaszolo aki kulfoldon el, de anyaorszagi magyar. En semmikeppen nem allitanam, hogy a hatarontuli magyarok utaljak az anyaorszagiakat. Ez inkabb sajnos az anyaorszagiakra jellemzo sajnos. Nagykepu, leszolos hozzaallas. Sajnos az anyaorszagiak nemcsak otthon, de kulhonban is sokszor nem hazudtoljak meg onmagukat. Valamiert Europaban amugyis jellemzo az en nemzetem jobb mint a masike - a minap errol beszelgettunk a lengyel szarmazasu fogorvosommal... Nekem van egy olaszorszagban elo, szlovak szarmazasu de Mo-n felnott baratnom...o is tudna meselni... Hogyan is lehetne megertetni az emberekkel, hogy mindenki ugyanolyan max. mas nyelvet beszelunk? Miert kell lenezni a masikat? Erre egy szo van ami ezeket az embereket jellemzi: az ostobasag! Egy New York City-ben elo magyar.
Én Vajdasági vagyok! Nem utáljuk az anyaországi emberkéket, inkább forditva van. Elég rossz érzés, ha valaki megtudja, hogy nem magyar állampolgát vagyok, már rögtön más szemmel néz rám. Szóval szerintem csak ez lehet a gond. Nem utálják, csak inkább félenk attól, hogy lenézik õket, kigúnyolják, stb. Legjobb védekezés a támadás :)
én felvidéki vagyok, mi nem utáljuk a magyarokat, inkább örülünk az anyaországi látogatóknak.de velünk sokszor megestett Magyarországon, h azt mondták:megjöttek a buta tótok.ez nekünk sokszor rosszul esik, mivel mi magyarnak tartjuk magunkat és nem szlováknak.de valahol azért örülnek is nekünk(csak Szlovákiában nem, már több ismerõsömnek is beszóltak a szlovákok, vagy megverték, mert magyar.de ezekrõl az eseményekrõl valahogy nem említ semmit a sajtó.)
Mi idén nyáron jártunk Erdélyben. Nem véletlenül méltán híres az erdélyi vendégszeretet, nagyon kedves volt mindenki. :) Viszont ahogy elhagytud "Erdély határát", és látták, hogy magyarok vagyunk, például az étteremben nem voltak hajlandóak kiszolgálni. Beszélhettünk bármilyen nyelven. Ahogy beszélgettem a vendéglátóinkkal, állításuk szerint a "politikusok a kutyaütõk". Részben igazat adok. Sajnos. :(
Mert rühes férgek

A magyar állampolgárok miért gyűlölik a külhoni magyarokat?

Legjobb válasz: Engem egy dolog zavar. Ezt sokszor tapasztaltam, íme egy példa: Tavaly nyáron egy zenei fesztiválon voltam Szlovákiában, ahol ottani magyar fiatalokkal beszélgettem, akik sokszor hangsúlyozták, hogy õk magyarok, meg azt is mondták, hogy nekik is járna beleszólási jog az ország politikai életébe. Közben kérdeztek arról, hogy honnan is jöttem. Mondtam nekik, hogy Pécsrõl. Erre mind megkérdezték, hogy az merre van. Mondtam nekik, hogy az ország déli részénél. Erre is csak bámultak. Na most, ha õk ennyire magyarok, akkor legalább egy megyeszékhelyet illene ismerni, nem csak annyit, hogy hol van Budapest és Komárom.

Engem egy dolog zavar. Ezt sokszor tapasztaltam, íme egy példa: Tavaly nyáron egy zenei fesztiválon voltam Szlovákiában, ahol ottani magyar fiatalokkal beszélgettem, akik sokszor hangsúlyozták, hogy õk magyarok, meg azt is mondták, hogy nekik is járna beleszólási jog az ország politikai életébe. Közben kérdeztek arról, hogy honnan is jöttem. Mondtam nekik, hogy Pécsrõl. Erre mind megkérdezték, hogy az merre van. Mondtam nekik, hogy az ország déli részénél. Erre is csak bámultak. Na most, ha õk ennyire magyarok, akkor legalább egy megyeszékhelyet illene ismerni, nem csak annyit, hogy hol van Budapest és Komárom.
Csak az gyûlöli õket, aki nem normális. Az, hogy nem szavaztuk meg az állampolgárságot, meg nem szeretnénk, hogy beleszóljanak az itteni politikába, ha nem itt élnek, az nem gyûlölködés, hanem józan ész. Attól még lehet szeretni õket, ahogy pedig kiállnak a magyarságuk mellett, gyakran nagyon ellenséges körülmények között, az mindenképp tszteletre méltó.
Ha beleszólási jogot akar, akkor jöjjön ide, éljen itt, szerezze meg a magyar állampolgárságot és akkor majd lehet mirõl beszélni! De addig õk csak szlovák, román állampolgárok, akik magyarul is beszélnek! Nem utálja õket senki, de mit várnak tõlünk? Ha akar magának magyarságot, jöjjön ide, és ne a távolból "szeressen minket"! Tegyenek érte!
Egyet értek az elõttem szólóval!Annyit tennék hozzá, ha majd ide fizet adót akkor majd szavazhat is .Ki hallott ekkora szemétséget, hogy a határon túli magyarnak is legyen szavazati joga, meg mért utazhat kedvezménnyel a MÁV-nál a határon túli magyar én aki ide adózok én mért nem?
Köszönjétek O.V-nak
Ugy látom, sokan vannak a megtévesztettek közül az itt beírók.Utólag, csak hogy tudjátok:Az állampolgárság önmagában nem jogosít fel semmire!Ahhoz hogy valaki szavazzon, 1001 feltétel szükséges!Ebbõl csak egy:állandó bejelentett lakás!A többi 1000 már nem érdekes, mert aki ezt teljesíti, az már annyit itt tartózkodik, hogy joga van beleszólni is az ország dolgaiba.Mert olyat nem ismerek, aki csak úgy bejelentene a saját lakásába állandóra akárcsak egy embert is. A megtévesztés és a megtévesztõ a bûnös, de még sokan vagyunk akik szeretettel gondolunk a határokon túliakra, és megtesszük amit lehet.
Én nem gyûlölöm õket, sõt: Gyakran nagyobb magyarnak nézem õket, hazaszeretõbbnek mint az anyaországi magyarokat! Szeretem, tisztelem õket!

Miért hívják a külhoni magyarok az anyaországiak egy részét táposnak, tápos-magyarnak?

El kell árulnom,hogy van sejtésem, hogy kifélékre és miért mondják, de mit gondoltok ti err?l?Vajon igazuk van amikor ezt mondják ?

Legjobb válasz: Nos en erdelyi magyarkent nem hasznalom de megtudtam egy karpataljai magyartol hogy a tapszeres kajak miatt van az elnevezes.Jol leszidtam ot inkabb a nyugatot tapozd b,,,meg de ne a sajat nepedet.

Nos en erdelyi magyarkent nem hasznalom de megtudtam egy karpataljai magyartol hogy a tapszeres kajak miatt van az elnevezes.Jol leszidtam ot inkabb a nyugatot tapozd b, , , meg de ne a sajat nepedet.
A rengeteg külföldrõl behozott tápos állathús miatt? :D
Ez megint valami feszültségkeltõ kérdés lehet. Soha nem hallottam még ezt a kifejezést.
Talán mert az anyaországiak jobb életszínvonalon élnek.
A felvidéki Garam-mentén sohasem hallottam ezt a kifejezést, de a szlovákiai sajtóban sem találkoztam vele.
A kérdező hozzászólása: Szerintem táposok alatt értendõk azok a "rideg tartásos" évek után kinevelt és elkapatott "kádárikusz pitekuszok" és leszármazottaik. Azok akik a maguk erejébõl (eszecskéjébõl) sohasem boldogultak volna, mindent az államnak köszönhetnek és az állam csöcsén csüngnének most is ha lenne neki akkora még, hogy jusson belõle nekik is. És mostanában nagyon sír a szájuk közülük néhánynak, mert már alig van mire felvágjanak. Mi többiek , ridegen tartottak pedig csak nézzük, hogy mi munkánkba és erõfeszítésünkbe( akár szellemi) van az, hogy ugyanazt összehozzuk, amit õk csak úgy kaptak .Büszkék is voltak rá sokszor és sokáig. A gyengébbek kedvéért :Átvitt értelembe a dolgok mögé nézve.

Miért haragszanak a magyarok a külhoni magyarokra ( erdélyiekre, kárpátaljaiakra)?

Egyes hozzászólások ugyanis ezt tükrözik.

Legjobb válasz: Ezzel a szavazati joggal és állampolgársággal csak eszmeileg, végtelenül egyszerûen kedvére tesz egy jelenõs választócsoportnak, akiket ezzel könnyedén meg is nyer magának, nekik már más nem is számít. A magyarországi élet részleteivel nincsenek is valószínûleg tisztában, legalábbis a saját bõrükon biztos nem tapasztalják. Mo.-ról régóta egy eléggé túlidealizált kép él amúgyis a fejükben. Ez egy újabb réteg kisajátítása a hívõ keresztények után, egy "rendes" magyar, egy "rendes" keresztény márpedig rájuk szavaz.

Unkahúgomék, jártak egyszer rosszul, mer magyarul szólaltak meg s jól megverték õket. A múltkor igaz Kassa felé a magyar kaler nem állt szóba velük. Nekünk sem mondott semmit, egy másik, mer, h õ nem tud magyarul. Aztán volt olyan ismerõsöm, aki inkább magyarnak mondta magát pedig szlovák volt. Meg volt olyan is, szintén szlovák, a vevõ is az eladó is, de az istennek nem szólalt volna meg magyarul, mondták is neki, h tudjuk, h tudsz magyarul te #@... Bár ez nem teljesen a kérdéshez kapcsolódik, de ebbõl is látszik/érzõdik, h ez szerintem sokkal mélyebb, s régebbi dolog miatt van.
Ezzel a szavazati joggal és állampolgársággal csak eszmeileg, végtelenül egyszerûen kedvére tesz egy jelenõs választócsoportnak, akiket ezzel könnyedén meg is nyer magának, nekik már más nem is számít. A magyarországi élet részleteivel nincsenek is valószínûleg tisztában, legalábbis a saját bõrükon biztos nem tapasztalják. Mo.-ról régóta egy eléggé túlidealizált kép él amúgyis a fejükben. Ez egy újabb réteg kisajátítása a hívõ keresztények után, egy "rendes" magyar, egy "rendes" keresztény márpedig rájuk szavaz.
Nem haragszom, de nem adnék nekik szavazati jogot. Mert nem itt kell adózniuk, élniük, és semmilyen közvetlen hatása nincs annak az életükre, h kire szavaznak...
Ez nem harag, de van bizonyos ellenszenv ami Orbán miatt keletkezett azzal hogy a határon túli Magyaroknak megadta a szavazati jogot. Gondolj bele hogy mirólunk a mi életünkrõl hogy dönthet egy olyan ember aki nem itt él velünk, én például ha a ti helyetekben lennék ezt eleve elutasítanám. Bennem fel sem merül ilyen hogy én annak a sorsáról döntsek akirõl csak minimális információim vannak és hogyjövök én ehhez. Szóval Orbán nemhogy összekovácsolná a Nemzetet ezzel de inkább ellenségeskedést csináltsajnos. Azt gondolom hogy ti Határon túli Magyarok is így gondoljátok ezt.vagy nem?
Nem csak rájuk haragszanak hanem szinte mindenkire.
Nem haragszunk, csak én pl nagyon nem örülök neki, hogy szavazhattok.
"ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el". Magyarigazolványom is van (Záhony-Bp menettérti 1100 Ft), kettõsállampolgárságom is van és szavazni is fogok ha lesz rá lehetõségem. Ezeket az "elõnyöket" ÉN (MI) NEM KÉRTEM, felkínálták (a kormányotok akit ti 2/3-os többséggel megszavaztatok) és élek a lehetõséggel, miért ne? lehet lepontozni.
Az én szememben "erdélyi magyar" nincs, csak román van. Nem haragszom rájuk, de Romániának fizetik az adójukat, Románia tartja el õket, román állampolgárok, akkor milyen alapon lenne is magyar? Foglalkozzon a saját dolgaival, ne várjon Magyarországtól semmit, fõleg, hogy Románia lassan utcahosszal beelõzi Magyarországot fejlettségben, mindenben.
A kérdező hozzászólása: Kedves 14-es! Köszönöm a válaszodat, nagyon tetszett. Nagyot téved, aki azt hiszi, hogy anélkül hogy ott munkába állnánk és adóznánk, jár nekünk bármiféle orvosi ellátás. Nagyot téved, aki azt hiszi, hogy most hogy kettõs állampolgárságunk van, máris költözködünk. De ha megy is innen valaki, az mindig a munkalehetõséget keresi, nem pedig az ingyenes ellátásokat. Van aki itt él magyarországi párjával! És a szavazójogért sem küzdöttünk egyetlen percet sem. Tudom, nálatok sem könnyû, mondják is ismerõsök, hogy ne költözzünk ki. Valahogy lesz. Amúgy kárpátaljai vagyok, de a kérdés szempontjából ez lényegtelen.
Én nem haragszok senkire, aki meg igen az csak "politikus" ésszel fog fel egyes dolgot Mondjuk az tény és való, hogy egyszer Erdélyben nem akartak kiszolgálni mert magyarul kértem egy energia italt, és nagyf*sz volt a csaj, az arcomba vágta ezt "Ne haragudj nem beszélek jól magyarul" Mondom én meg "Egy energiaitalt szeretnék semmi mást" Szóval tudott Õ csak szemét volt velem 20/F
A kérdező hozzászólása: Eszembe sem jutott, hogy szavazzak, amíg nem élek ott. De én inkább arra lettem volna kiváncsi, hogy ha innen kimegy valaki oda, Mo.-ra élni, pl.odamegy férjhez, éedekel -e valakit, hogy milyen ember valójában, vagy eleve meg van bélyegezve, mert nem Magyarországon született.
Kommentekbõl ítélve, MI nagyobb magyarok vagyunk, mint TI Anyaországiak, ha letagadtok minket.
*netes szájhõsködét
O_O
Elõzõ, akkor húzzál a Regátba és neked is olyan jó dolgod lesz, hát még ha a deltába mennél, az a neked való hely ☻. Románia tarja el õket???? nem inkább õk tartják el Romániát? eddig úgy tudtam az adófizetõ tarja el az országot, nem fordítva. Örülj, mert tiéd a mennyek országa ☺ ! (ha nem érted miért, akkor biztos hogy a tiéd ☺ ☺)
Mert a magyar útlevélért cserébe mind Orbán és fidesz mániás. Nem gyõznek hajbókolni ha arra jár valaki Orbán csapatából.
Én nem haragszok senkire, semmiért alaból. Ellenben aki nem Magyarországon él az ne szóljon bele abba, ami itt történik. Gyertek át, vállaljatok munkát, építsetek házat, gyarapodjatok itt, várunk szeretettel. A magyarság nem papír kérdése, hanem szívbõl jön. Ehhez nem kell állampolgárság, magyarigazolvány. Építsd a magyar közösséget ott, ahol élsz. Én kétlem, hogy tömegesen szavaznának a határon túli magyarok, de amúgy ne is tegyék, hadd döntsek én a sorsomról, elvégre én élem át nap mint nap azt ami itt megy. Az elszakított országrészeket sose csatolják vissza, úgyhogy kár ezen keseregni. A határok azonban nyitva vannak, lehet rokonokat látogatni, sõt egymásnál nyaralni, karácsonyozni is.
valamikor szerettem volna magyar állampolgárságot. Itthon, nem magyarországon. Eszem ágában sem lett volna átköltõzni, és most sincs. Csak most már nem akarom az állampolgárságot. Inkább maradok hazátlan, elég nekem a szülõfoldem, ha a hazának nem kellettem. Erkölcsi elégtélel lett volna. De sokan még ma sem akarnak minket. A nemzetbõl ki nem tagadhattok. Pedig szavazni sem akarok. És sokan nem is fognak. Abban igazatok van, hogy nem a liberális, szocialista pártokra szavaznánk, mert miért is? Mit is köszönhetünk nekik? Esetleg ezt az ellenséges hangulatot irántunk. De legyetek nyugodtak, nem kell semmi. A magyar igazolványt sem váltottam ki, nehogy azt fogjátok rám, hogy éllõsködök. pedig eszem ágában sem lenne vonaton utazni. Nekem nem kell hozzá papír, hogy tudjam magyar vagyok. De sajnos sok Magyarországi papíral sem tudja, hogy mi is.
A kérdező hozzászólása: Ezt az ott élõ magyaroknak nap mint nap el kell viselniük. Legalábbis a kárpátaljaiaknak.
Azért mert sokan csak a kedvezményeket akarják kihasználni. (Pl.: 90% -os utazás, eü ellátás, könnyített munkavállalás stb.) A kettõs állampolgársági szavazásnál is ez volt a legfõbb ellenérv és nem az, hogy utálják az ottaniakat. A "külhoniak" nem veszik észre, hogy a politika csak bábnak használja õket. "Mo.-n" sokaknak fogalmuk sincs, hogy mi van Erdélyben, és tulajdonképpen egy skanzennak tekintik az egészet. Azt hiszik, hogy ott mindenki népviseletbe járkál meg fákat farigcsál.
Pl. ezért: Határon túli magyar vagyok. Én úgy gondolom, hogy a Fidesz nem rossz. Nem minden intézkedésnek terem rögtön másnap a gyümölcse és remélem, hogy Magyarország valahogy kihúzza magát. Szidni mindenkit tudnak a magyarok, ezt már láttuk. Akárki lesz a hatalmon Magyarországon, úgyis szidni fogják. Erre a nyakamat adom! Nekem Orbán már csak azért is jó, mert õ volt az elsõ politikus, aki adott nekünk határon túliaknak állampolgárságra lehetõséget és így nem kell mindenhol fél óráig magyarázkodni, hogy hogy vagyunk mi magyarok, mikor más dokumentumokkal rendelkezünk, stb. Tudom, hogy lefogtok pontozni, de ez a véleményem. A válasz 53%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad. # 19/27 ma 13:45
A kérdező hozzászólása: Nem esett le azonnal, hogy ez egy másik kérdésbõl bemásolt komment. Mi volt a kérdés? És miért bánt téged egy ilyen vélemény?
A kérdező hozzászólása: És köszönöm mindenkinek, hogy leírta a véleményét, számomra mindegyik válasz hasznos volt.
1-es, Neked eszedbe sem jut, hogy a kiszolgáló, aki nem tudott jól magyarul, az nem is volt erdélyi magyar. Az bizony erdélyi román volt. De a kérdés másról szólt...
6-os, ma 15:35 Elolvastam mindkét cikket, de nem derül ki belõle, hogy erdélyi magyarok lettek volna, az meg pláné nem, hogy székelyek. Ezeket mind Te fûzted hozzá ? Csak az derült ki a cikkekbõl, hogy az illetõk román állampolgárok voltak, tehát lehettek román ajkú erdélyiek, de moldvaiak is.
Egyrészt a magyarországi magyarok is ugyan annyit verekednek mind az Erdélyiek , és szerintem csak a buta emberek haragszanak az Erdélyiekre , és az okosabbak Székelydöldre is ugy tekintenek mint magyarországra , és nem azt látják hogy Erdélyi magyarok hanem azt Hogy MAGYAROK . És ha valaki szidja az Erdélyi magyarokat akkor csak azért teszi mert nincs kit szídjon , és ha valaki azt mondja hogy a székelyek parasztok , szerintem anyinak kellene látni mindha azt mondaná hogy a magyarok parasztok ..... És a konfrugtusok onnan kezdõdtek hogy az Erdélyieknek csak most nemrég kezdték megadni az álampolgárságot , mert az elején leszavazták ..
09-07 23:41 Nem MI és TI-rõl van szó. És akkor az "anyaországiak" mit mondjanak? Mert több százezer magyar pl elrománosodott és elszlovákosodott, magyarságára sem emlékszik. Õk is mondhatnák hogy ezért a határon túliakra nem lehet számítani. De aki ismeri a magyar lélektant az ilyet nem mond. Egy ukrán is lehet magyar lelkületû, még akkor is ha ukránnak született. De egy magyar is lehet akármilyen negatív is. Ne területekhez kösd azt hogy ki milyen és ne a sajtóból indulj ki. Aki a széthúzást támogatja és Mi/Ti-ként fogalmazza meg a magyarságot az csak tovább erõsíti a széthúzást. Pont ez vezetett trianonhoz. Tovább akarod forgácsolni? A legnagyobb magyarok max csak összetartozásról beszéltek, soha nem széthúzásról.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!