Találatok a következő kifejezésre: A közlekedési is van (11 db)

M kategóriában a közlekedésben is szükség van a protektoros védőruházatra vagy az csak az oktatásnál szükséges?

A márciusban bevezetett a motoros oktatásban beújított törvény miatt kérdezem.

Legjobb válasz: Közlekedésben csak bukó kötelezõ. Akár milyen kategóriát vezethetsz védõfelszerelés nélkül(kivéve persze a bukót). Vizsgán azért elõírás mert ott az oktató felelõssége is ha hülye vagy azt a rutinpályán nekimész valaminek.

Közlekedésben csak bukó kötelezõ. Akár milyen kategóriát vezethetsz védõfelszerelés nélkül(kivéve persze a bukót). Vizsgán azért elõírás mert ott az oktató felelõssége is ha hülye vagy azt a rutinpályán nekimész valaminek.

A közlekedési rendőröknek is van fegyverük? Használhatják is?

Legjobb válasz: igen,van,és használhatják.

igen, van, és használhatják.
minden rendõrnek van fegyvere, és ha szükséges, akkor használhatják. Persze nem szíre-szóra, csak ha olyan lenne a helyzet. Nekik is be kell tartaniuk bizonyos szabályokat!


Akinek van epilepsziára 90%-os államkincstári kártyája annak a helyi volán buszon ingyenes a közlekedés? és ha van vele kisérő akkor neki is ingyenes vagy csak kevesebbet kell mind kettőjüknek fizetni? Mert a vonaton csak olcsóbb a jegy azt tudom

Értelmes válaszokat szeretnék :P

Legjobb válasz: Üzemeltetõtõl függetlenül mindenhol ingyenes az utazás Magyarországon a helyi járatokon, tehát nem csak a Volán helyi járatain igaz ez.

Üzemeltetõtõl függetlenül mindenhol ingyenes az utazás Magyarországon a helyi járatokon, tehát nem csak a Volán helyi járatain igaz ez.
A kérdező hozzászólása: Jójó rendben köszönöm a választ :) jó tudni mert inkább vonatoztam eddig :)

Vásároltam ma egy biciklit Angliában, de nem elég, hogy fordított a közlekedés, még a fékkar is fordítva van. Alap esetben a jobb oldali a hátsó a bal pedig az első. Ha megcserélem a két fékkart úgy megoldódik a gondom?

Nem akarom a bovdeneket piszkálni. Elméletileg működnie kell mert nem fog hosszabb úton járni a bovden, csak a hely változik. Javítsatok ki, ha tévedek.

Legjobb válasz: Igen, elvileg mûködnie kell továbbra is rendesen ha felcseréled.

Igen, elvileg mûködnie kell továbbra is rendesen ha felcseréled.
Alap esetben a jobboldali az elsõ, de mindegy. Csak kevés olyan kar van(Avid pl), ami jobbos-balos, ha a tiéd nem ilyen, akkor jobb, ha a bowdeneket cseréled a fékkarban, nem pedig a fékkarokat, mert akkor fejjel lefelé lesznek. Úgy is mûködik, csak nem túl szép. Egyébként a bowdeneket nem nagy kunszt megcserélni, ki lehet akasztani és ha a finombeállító csavarok megfelelõ pozícióban vannak simán kiveszed és átrakod a másikba. Egy kis segítség: http://www.youtube.com/watch?v=8dCZZ1kzTd8
E? A kérdezõnek van igaza, Magyarországon tényleg jobbra szokták tenni a hátsó váltó karját és a hátsó féket, balra pedig az elsõket. Kivétel ez alól a kontrás bicikli, azon hol jobbra rakják a elsõ féket, hol balra, láttam ilyet is, olyat is. A fékkarokat tényleg nem érdemes szerintem kicserélni, a bovdent nézegessed kicsit, hogy hogyan van beakasztva, azt simán ki tudod cserélni. Segít, ha addig kiakasztod a fék gyorskioldóját, úgy több lesz a mozgástered.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szerdán szünetem lesz, akkor átnézem. Bár mindenképp el kell vinnem szervizbe, mert a tárcsák sincsenek rendesen beállítva, túl puhák, ahhoz meg nem merek hozzá nyúlni amatõrként. Ja vásárláskor a szerelõ válasza a kérdésemre, hogy meg kéne cserélni a fékeket: ez Anglia, itt ez a szabvány, szokd meg. Nem a vásárló az elsõ? Szerintem nincs törvényileg meghatározva melyik országba melyik oldalon használod a fékeidet. Ha egy európai kocsival jövök ki, akkor se fordítanak vissza a határon. Na mind1
Igazatok van, a jobboldali a hátsó. Pedig három bringa is van itthon, de ezt benéztem. Mindegy a többi amit írtam, áll.
A kérdező hozzászólása: Sikerült a dolog. Nem a fékkarokat cseréltem át hanem a bovdeneket. Nem tudtam leszedni a féket mert akkor a váltó kart is szét kellett volna :D egybe van. Viszont a tárcsafék beállítása jó nagy szopás. Ha 3 órán keresztül nem csináltam, akkor semeddig...
az enyémen is meglett cserélve, szintén Anglia:)

Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola Szakiskola és Sportiskolai Módszertani Központ győrben a testnevelés szakra /foci/ szoktak lányok jelentkezni? Van külön lány csapat is?

Legjobb válasz: Szia, Bercsényiben a tesi osztályok fiú/lány részre van osztva. Futsal csapata van a Bercsényinek :) Bercsényis vagyok:)

Szia, Bercsényiben a tesi osztályok fiú/lány részre van osztva. Futsal csapata van a Bercsényinek :) Bercsényis vagyok:)
maps.google.hu
A kérdező hozzászólása: ment a pont
igen, maps.google.hu, csak vigyázz nehogy Japánból menj mondjuk Taiwanra, mert akkor az utitervben van egy laza 729 km jetsky "át a "Csendes óceánon, majd egy hasonló csak átúszással... :D DE ilyen helyekre tökéletes... :)

Hol nézhetem meg a netet az összes közlekedési táblát de ugy hogy irja is hogy mire van?

Pl Stop táblánál kötelez? a megállás...

Legjobb válasz: *neten

A kérdező hozzászólása: *neten
Ezen az oldalon: http://www.kreszdoktor.hu/ a KRESZ II - Közúti jelzések menüpont alatt. Ez magában foglalja a legújabb KRESZ-módosításokat is!
A kérdező hozzászólása: Köszi!

A gödöllői héven miért bal oldalon járnak a szerelvények? Miért nem jobboldali kozlekedés van ott is? Fog változni ez?

Legjobb válasz: Fog változni, amint a 4-es metró kész, számításaim ha nem csalnak, körülbelül 2321-re véget ér a Gödöllõi HÉV jobboldalasítása! Mert nagyon sok embert zavar.

Fog változni, amint a 4-es metró kész, számításaim ha nem csalnak, körülbelül 2321-re véget ér a Gödöllõi HÉV jobboldalasítása! Mert nagyon sok embert zavar.
Haha, utolsó. Egyébként fog változni, amint a következõs uniós pénzügyi-ciklusban tudnak erre is pénzt áldozni (tervben van). Ezt a H8-M2 összekötés keretében akarják megvalósítani. Azért jár bal oldalon, mert a biztosítóberendezés helyenként nem teszi lehetõvé a jobboldali forgalmat.
Igazából eleinte minden vonat balmenetben közlekedett eleinte a kétvágányú pályákon, ez az egy így is maradt. De más vonalakon is látni ennek nyomait, pl. látszólag tök logikátlan, hogy a H5-ös HÉV több megállójánál is a peronok az átjárók elõtt vannak (a keresztezõ forgalom tehát meg kell, hogy várja az utascserét) - ami persze a jobbmenetû közlekedés bevezetése elõtt teljesen logikus is volt.
A kérdező hozzászólása: Erre az utolsora tudnal plt mondani. Nem vilagos teljesen :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!