Találatok a következő kifejezésre: A közlekedési is (42 db)

M kategóriában a közlekedésben is szükség van a protektoros védőruházatra vagy az csak az oktatásnál szükséges?

A márciusban bevezetett a motoros oktatásban beújított törvény miatt kérdezem.

Legjobb válasz: Közlekedésben csak bukó kötelezõ. Akár milyen kategóriát vezethetsz védõfelszerelés nélkül(kivéve persze a bukót). Vizsgán azért elõírás mert ott az oktató felelõssége is ha hülye vagy azt a rutinpályán nekimész valaminek.

Közlekedésben csak bukó kötelezõ. Akár milyen kategóriát vezethetsz védõfelszerelés nélkül(kivéve persze a bukót). Vizsgán azért elõírás mert ott az oktató felelõssége is ha hülye vagy azt a rutinpályán nekimész valaminek.

A jogositvany megszerzese utan mennyi vezetesre volt szuksegetek amig gond nelkul magatok is megalltatok a helyetek a kozlekedesben?

Legjobb válasz: Nekem 2 év után már meg volt a kellõ rutninom, és magabiztosságom, hogy biztonságosan vezessek. Sosem az a fontos, hogy mennyit bír az a jármû, hanem, hogy az utasaidat éppségben eljuttasd A-ból B-be. Ha ezt megérted, na és persze azt, hogy "Elsõbbséged akkor, és csakis akkor van, ha meg is adják!", akkor nem lesz gondod a közlekedésben. Sok sikert.

Nekem 2 év után már meg volt a kellõ rutninom, és magabiztosságom, hogy biztonságosan vezessek. Sosem az a fontos, hogy mennyit bír az a jármû, hanem, hogy az utasaidat éppségben eljuttasd A-ból B-be. Ha ezt megérted, na és persze azt, hogy "Elsõbbséged akkor, és csakis akkor van, ha meg is adják!", akkor nem lesz gondod a közlekedésben. Sok sikert.
Én ahogy megkaptam a jogsit, rá egy hétre indultam magamban Németbe. Minden rendben zajlott, magabiztos is voltam meg minden.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszaitokat. A masodik valaszolo igazan ugyes en biztosan nem vallaltam volna be..vezetek, egy eve van jogsim, igaz fel ev kihagyassal ...zavar, mert kellene a munkahelyemre es felek a dologtol...barhova elvezetek de valaki mindeg ul mellettem es segit, hogy jol csinaljam
2-es vagyok. Hát igen, amúgy is bevállalós tipus vagyok, meg be kell ismernem, hogy már sokat vezettem mezõn a jogsi elõtt meg ilyesmi, bár ettõl a forgalomban ugye még nem vagyok jártas. De én mindig már kiskorom óta mikor utaztam autóban, mindig figyeltem a sofõrt (legtöbbször a fatert), hogy mit csinál, hogy csinál, és én is elképzeltem, hogy mit csinálnék az adott szituációban. Szinte már én is éreztem az autót, a hátsó ülésrõl megéreztem, ha nem jó sebességben van az autó, vagy túl gyorsan megyünk, stb. Aztán levezettem 30 órát, meglett a jogsim, és attól a naptól, hogy meglett, a faterral kellett menjek minden nap jó hosszú utakra, autópályán is mentünk. Látta, hogy jól vezetek, az autóra is vigyázok, igy elengedtek egy ilyen hosszú útra magamban.
No, azért a vezetni tudás, meg a rutin között van némi különbség. Én harminc éve vezetek, soha, még egy koccanásom sem volt, de sohasem szabad elfelejteni, hogy az út mindenkié, és nem mindig rajtad múlik, hogy hazaérsz-e.


A közlekedési rendőröknek is van fegyverük? Használhatják is?

Legjobb válasz: igen,van,és használhatják.

igen, van, és használhatják.
minden rendõrnek van fegyvere, és ha szükséges, akkor használhatják. Persze nem szíre-szóra, csak ha olyan lenne a helyzet. Nekik is be kell tartaniuk bizonyos szabályokat!

Ha már egyszer az autósiskolám kiadta a Közlekedési Hatóságnak az összes papíromat az igazoláshoz, akkor miért is keresnek pénzt rajtam?

Bemondtak itt nekem egy olyan összeget, amivel még adós maradtam, miközben ezzel csak két gond van. 1: szerintem azok után, hogy az utolsó ponton, ahol megfoghattak volna engem kiadták a papírjaimat, magyarán utamra engedtek, nem tették, ezért "pénztártól távozás után nincs reklamáció" áll fenn. 2: Olyan összeget mondtak be, hogy akárhogy osztom és szorzom a különböző felmerült költségeket, nem lehetséges azt az összeget kihozni a fentiek összegeiből...

Legjobb válasz: Hát nézd, én hasonlóan jártam anno, csak épp én fizettem be túl sokat, így felhívtak ( 2 héttel azután, hogy már levizsgáztam és közöm nem volt az iskolához többé), hogy menjek be, mert 5ezer pluszom van és õk azzal tartoznak. És akkor én is hiába számoltam vissza, nem tudom hogy jött ki a plusz. Tehát, ha itt érvényes lenne "pénztártól távozás után nincs reklamáció" c. érved, akkor elvileg engem sem kellett volna felhívniuk és elég hihetetlen, hogy a mai világban vannak olyan lelkiismeretes dolgozók, akik mégis megteszik. Szóval szerintem, ha tényleg tartozol az iskola felé, akkor azt ki is kell fizetned.

Hát nézd, én hasonlóan jártam anno, csak épp én fizettem be túl sokat, így felhívtak ( 2 héttel azután, hogy már levizsgáztam és közöm nem volt az iskolához többé), hogy menjek be, mert 5ezer pluszom van és õk azzal tartoznak. És akkor én is hiába számoltam vissza, nem tudom hogy jött ki a plusz. Tehát, ha itt érvényes lenne "pénztártól távozás után nincs reklamáció" c. érved, akkor elvileg engem sem kellett volna felhívniuk és elég hihetetlen, hogy a mai világban vannak olyan lelkiismeretes dolgozók, akik mégis megteszik. Szóval szerintem, ha tényleg tartozol az iskola felé, akkor azt ki is kell fizetned.

Melyik szakot válasszam? Mûszaki menedzser, pénzügy és számvitel és a közlekedés-mérnöki, között nem tudok dönteni. Az építõmérnöki szak is szóba jött.

A felhozatal nagyon vegyes, ez azért van mert mindegyik részben érdekel. Suliba matekfaktos vagyok, semmibõl sem vagyok kiemelkedõ de nem vagyok rossz tanuló . Olyan szak mellett döntenék, aminél a matek mellett valami más is dominál mert pont azt használnám ki hogy másban is tudnék jó lenni ( ezért jött szóba a pénzügy és számvitel és a mûszaki menedzser elsõként). És most lehet kövezni de a következõ legfontosabb szempont hogy minél többet tudjak majd keresni. Ezek alapján melyik szakot ajánlanátok? Esetleg valami más ötlet?

Legjobb válasz: Én a pénzügyre szavazok.

Én a pénzügyre szavazok.
Elõzõ válaszolóhoz csatlakozom. Minél közelebb van az ember a pénz forrásához, annál több jut belõle (mint a tûznél, aki közelebb van, az kevésbé fázik).
Szerintem ha igazán szeretnél mérnök lenni, akkor az, mert a pénzügy nem embernek való világ szerintem.. Éjszakázás, kezdetben éhbérért aljamunka éjjel-nappal, mire elérsz oda, hogy jól keresel (kis szerencsével) addigra már családot szeretnél.. Mérnökként könnyebb, de az egyetemet milliószor nehezebb elvégezni, fõleg egy közlekedésmérnökin.. A mûszaki menedzsernek meg szerintem nem sok értelme, az olyan nesze semmi fogd meg jól. De mérnöknek, fõleg a bme-n iszonyat nehéz, ezt most leszögezem, és nem viccelek, én is azt hittem középiskolában, hogy én olyan okos vagyok és csont nélkül, de nem tudod elképzelni.. Biztos a pénzügy is nehéz, de én azt látom, hogy a gyengébb képességû volt osztálytársaim is jól teljesítenek ott (na nem a Corvinusra járnak), de a BME-n a legjobbak is vért izzadnak. Szóval közlekedésmérnöknek, építõmérnöknek csak ha nagyon erre vágysz.

Ez a robogó megfelel télen-nyáron, akár két személlyel is a közlekedésre?

http://17robogo.hu/?q=node/35 Télen-nyáron fő közlekedési eszköznek használnám, budapesten főként, de néha a megyében főutakon is használnánk ketten. Fontos hogy a nyári kánikulában és a téli minusz 15 fokban is működjön, bár nagyon havas úton már nem indulnék el, mint a legutóbbi télen. Lenne gyilkolva rendesen.

Legjobb válasz: Ha rendszeresen mínuszokban motorozol akkor 10 év múlva sorra elõjönnek az ízületi problémák.

Ha rendszeresen mínuszokban motorozol akkor 10 év múlva sorra elõjönnek az ízületi problémák.
Nem akarlak elszomorítani de ez a motor még nyáron sem fog neked tökéletesen mûködni.Nem részletezem nézd a tesztet. Küldöm a linket. Kérlek a zöldet ne feledd klikkelni. http://www.motorinfo.hu/tesztek/keewayhacker125_09/
Azt elfelejtettem, hogy menni épp lehet a 125-össel 2 személlyel, de csodát ne várj tõle. Igazából rendes haladásra 2 személlyel nem hiszem, hogy bármilyen 125-ös motor alkalmas lenne.
9800 km? ne nevettess nekem az 50 köbös yamahámba másfél év alatt 15000 lett beletéve.pedig 10 éves volt akkor a motor vettem.Ja és semmi baja
A kérdező hozzászólása: szerintem pestre bõven elég a 125ös két emberrel. bár tapasztalat az még nincsen ezzel. de az 50-es kétütütemû csörgõ zörgõ blokkos 25 éves japán robogóm alig érzi meg a két embert, úgyhogy szerintem nem lesz gond vele
odem: Nem igazán értem, hogy ez most hogy jön ide. Kérdezõ: Nekem még a 250-es motorom is megérzi a 2 személyt. Nem azt jelenti persze, hogy nem megy, csak azt, hogy nem úgy, mint egyedül. Ezt azért egy 50-esél fokozottan érezni kéne.
A kérdező hozzászólása: hát a gyorsulásban érzõdik kicsit amíg ki nem pörög rendesen, mert 2t, de amúgy jól megy. manõverezni mondjuk nehezebb így vele.

Ideiglenesen forgalomból kivont autómat szeretném ismét forgalomba helyezni de időközben a műszaki lejárt, ilyen esetben a Közlekedési Felügyelethez kell-e vinnem műszakira vagy akármelyik vizsgaállomásra vihetem?

Persze útvonalengedéllyel a zsebben. Kérem az válaszoljon aki biztos abban amit ír.

Legjobb válasz: Akárhova viheted utána! Rakasd vissza forgalomba, ezért fizetni kell pár ezret (nem vészes) és visszakapod a forgalmit meg a rendszámot és viheted is mûszakira! Ez tuti így van kollégám dettó ebbe a helyzetben volt pár hónapja!

Akárhova viheted utána! Rakasd vissza forgalomba, ezért fizetni kell pár ezret (nem vészes) és visszakapod a forgalmit meg a rendszámot és viheted is mûszakira! Ez tuti így van kollégám dettó ebbe a helyzetben volt pár hónapja!
Nem tudom az elsõ mirõl beszél, mert a forgalmit és a rendszámot nem kell leadni ideiglenesnél. Bármelyik vizsgaállomásra viheted és a sikeres vizsga után kell bemenni az okmányirodába a forgalmival meg a hátsó rendszámmal. Vizsga elõtt a kötelezõt megkötni!
hogy ne kéne leadni? Hát gondolj bele, akkor te bemész ideiglenesen kivonatsz egy olyan autót amin még van mûszaki és nálad marad a forgalmi meg a rendszám és mész tovább? ezt nem engedik!
Ideiglenesnél nem kell leadni semmit, csak bejegyzik a forgalmiba, hogy : "Forgalomból ideiglenesen kivonva" . Errõl értesítik a hatóságot is. Ha lejár a 6 hónap türelmi idõ és még érvényes a mûszakija, biztosítása, akkor részt vehet a forgalomban. Ha 6 hónapon belül akarod újra használni, be kell menni az okmányirodába is visszavonják a kivonást. Múlt héten csináltattam ezt.....
Egyébként a kereskedõk egy része is ideiglenesen kivonatja az autóit eladásig, mert így nem kell rá súlyadót, kötelezõt, illetéket, stb. fizetniük.
akkor ezen, hogy le kell e adni ideiglenesnél nem olyan régen változtathattak, mert régebben le kellett adni minden esetben!
Hát elég régóta van ez már. Az egyik autóm több mint 5 éve így van kivonva a forgalomból. Lassan betelik a forgalmi a bejegyzésektõl. De már nemsokára kész lesz :)

Mennyibe kerül egy éjszakai menetjegy a BKV közlekedési eszközein? A sofőr is értékesíti vagy hol lehet ezt megvenni?

Legjobb válasz: Nincsen már külön éjszakai menetjegy, a sima 320 forintos vonaljeggyel utazhatsz. Megvásárolhatod nagyon sok automatából, vagy ha esetleg nem tudsz venni, és van a buszon ellenõr, akkor Õ is ad, csak drágábban, 400 ft-ért. (Ez a helyszínen váltott vonaljegy ára.) Ha jegyed nincs, és ellenõr sincsen akitõl vehetnél akkor nem tudok mit javasolni, utazz bliccelve... :S A buszsofõrnél szinte kizárt hogy lesz eladó jegy, nappal is csak elég ritka a jegyet árusító sofõr, fõleg a trolikon adnak jegyet.

Nincsen már külön éjszakai menetjegy, a sima 320 forintos vonaljeggyel utazhatsz. Megvásárolhatod nagyon sok automatából, vagy ha esetleg nem tudsz venni, és van a buszon ellenõr, akkor Õ is ad, csak drágábban, 400 ft-ért. (Ez a helyszínen váltott vonaljegy ára.) Ha jegyed nincs, és ellenõr sincsen akitõl vehetnél akkor nem tudok mit javasolni, utazz bliccelve... :S A buszsofõrnél szinte kizárt hogy lesz eladó jegy, nappal is csak elég ritka a jegyet árusító sofõr, fõleg a trolikon adnak jegyet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!