Találatok a következő kifejezésre: A közeljövőben szeretnénk (8 db)

Olyat lehet csinálni, hogy a közeljövőben szeretnénk vásárolni egy ingatlant (használtan) és a vásárlása előtt megigényelnénk a szocpolt? Nekünk még nincs gyerekünk, de szeretnénk egyet.

Ilyen esetben alá irattatnak velünk egy olyan szerződést, amely XY éven belül kötelező a gyermek? Ezt, hol kell el kezdeni? Hova kell menni?

Legjobb válasz: Ilyet azért nem tudsz csinálni, mert használt lakásra jelenleg egyáltalán nem jár szocpol.

Ilyet azért nem tudsz csinálni, mert használt lakásra jelenleg egyáltalán nem jár szocpol.
A kérdező hozzászólása: Ó... Ezt sajnos nem tudtam! :( De amúgy köszönöm a választ!

A közeljövőben szeretnénk tengerimalacot venni, egyet vagy kettőt. Hol tudnánk olcsóbban ketrechez jutni? Mekkorát érdemes venni?

Legjobb válasz: szia!nekem 3 cocim van(2 fiú, 1 lány)a fiuké házikészítésû(szal alig volt pár ezer a rács) a lánymalackámé pedig IKEA-ból van két tároló doboz! az egyik(alsó rész)mûanyag,a felsõ meg fém rács(igazából ruha tároló dobozok de hát legyünk kreatívak...;)) és egybe raktuk õket és tökéletesen érzi magát a kis hölgy:) a lány ketrece 4.000ft körül volt(és kb. 90×80-as a két tál)sok szerencsét a malackáidhoz!:)

szia!nekem 3 cocim van(2 fiú, 1 lány)a fiuké házikészítésû(szal alig volt pár ezer a rács) a lánymalackámé pedig IKEA-ból van két tároló doboz! az egyik(alsó rész)mûanyag, a felsõ meg fém rács(igazából ruha tároló dobozok de hát legyünk kreatívak...;)) és egybe raktuk õket és tökéletesen érzi magát a kis hölgy:) a lány ketrece 4.000ft körül volt(és kb. 90×80-as a két tál)sok szerencsét a malackáidhoz!:)
Szia! Azt hiszem tárgytalan, én pesti vagyok. Azért válnék meg tõlük, mert az elkövetkezendõ 2 évben, nagy szükségem lesz a pénzre, az etetésük pedig nem olcsó, és mellettük még más állataim is vannak. 5 éve tartok már malacokat. Köszönöm, hogy írtál!
A kérdező hozzászólása: A válasz megírásának idõpontja: tegnapelõtt 21:56: Szia. Írtam neked emailt. Köszi, hogy írtál.
Szia! Nekem van két 1 éves lány malackám nagy ketreccel, odúval, wc-vel. Szeretnék nekik új gazdit találni. A ketrec eredeti árának töredékéért, odaadnék mindent. Ha esetleg érdekel, írj privátot! Fotókat is tudok küldeni. Ha írnál, kérlek, azt itt is tûntesd fel, mert nem szeretnék olyanokkal levelezni, akik elolvassák a válaszomat itt, és poénból írogatnak. Elõre is köszi!
minimum 100x50 -es ketrecet vegyél legyen egy házikó in benne minden képpen egy tengerimalacot KÍNZÁS
10ezer körül lehet venni 100x50x50-es nyúlketrecet.
Szia. Nekünk két malacunk van/egyébként társas lények/ a ketrecet amiben vannak egy asztalossal csináltattuk. Minél nagyobbat csináltatsz, annál jobb.A ketrecek elég drágák egyébként és nem is annyira jó, szerintem.Sok szerencsét a malacokhoz.
Vatera, teszvesz
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, hogy írtál. :) Keresgélünk mi is, ötletek után is, hogy esetleg magunk csinálnánk meg a kis helyüket. :) Nem tudnál esetleg fotót küldeni róla?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze! Azért köszönöm! Remélem jó gazdit találsz majd nekik! :)

6 eves a kislanyom es nem sikrul azota a baba a gyerek pedig szeretnenk meg babat. Volt igy meg valaki? Hogy lehet kibirni, hogy a gyerek es mi is nagyon szeretnenk es nem jon? A nagy korkulonbseg lehet meg jo, ha esetleg a kozeljovoben osszejonne?

A nagy korkulonbseg lehet meg jo, ha esetleg a kozeljovoben osszejone? Habar nem is tudom remelhetek-e. A ferjemmel jol vagyunk. Miert buntet Isten/a sors?

Legjobb válasz: Az utolsó kérdésed nagyon jó. Segíts magadon, az Isten is megsegít.:) Õ nem büntet téged, te bünteted magadat. Mióta próbálkoztok? 6 éve? És még nem mentetek orvoshoz? És miért agyalsz azon, hogy bármilyen korkülönbség jó-e vagy rossz? Egyik sem jó vagy rossz, csak van.:) Ezenkívül: próbáltál már arra gondolni, hogy most valami más vár téged az életben? pl. egy elõléptetés?:) mindennek van oka!

Az utolsó kérdésed nagyon jó. Segíts magadon, az Isten is megsegít.:) Õ nem büntet téged, te bünteted magadat. Mióta próbálkoztok? 6 éve? És még nem mentetek orvoshoz? És miért agyalsz azon, hogy bármilyen korkülönbség jó-e vagy rossz? Egyik sem jó vagy rossz, csak van.:) Ezenkívül: próbáltál már arra gondolni, hogy most valami más vár téged az életben? pl. egy elõléptetés?:) mindennek van oka!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, volt hormon es spermiogramm, de valahogy mégsem oké. Örülök, hogy megosztottátom velem, a korkülönbség nem feltétlenül probléma. Tudom, hogy a gond a kompetdns doki megtalálása, talán ez dühìf a ldgjobban, hogy nem vagyom képes megtalálni a msgfelelôt
A párodat is megvizsgálták? Amúgy unokatesóm és húga között kb 10 év korkülönbség van, így jött össze nekik:) A nagy korkülönbség is lehet jó! mindennek van hátránya, de elõnye is :D Szerintem ha tényleg rendesen kivizsgáltak titeket(szakorvos) és nincs probléma akkor máshol kell keresni. Nézz utána neten mindenképp ilyen dolgoknak, hátha találsz valami hasznosat:)
Vérvételek adott ciklus napon, hormonszint, spermiogramm, IR vizsgálat, petevezeték átfújás - HSG vagy lapar. Ha megvan a gond, könnyebb lépni, pl.inszemináció vagy lombik.
A szüleim 7-7 évig próbálkoztak, hogy végre sikerüljünk. Hárman vagyunk testvérek, és a nagy korkülönbség ellenére nagyon jó testvérek vagyunk, szeretjük egymást. Még a bátyám és a húgom, akik között 14 év van, is nagyon jól kijönnek. Én is szeretnék 5-6-7 év korkülönbséget a gyerekeim között. Emiatt ne aggódj. A testvérkapcsolat nem a korkülönbségen múlik, inkább a nevelésen.
Milyen vizsgálatok voltak eddig??
A kérdező hozzászólása: Erdedmenyek jok
Már ha egy évig nem jön össze a baba, akkor is orvoshoz kéne menni, nem még évekig ezen rágódni meg kínlódni. Nem a korkülönbségen múlik, hogy jó testvérek lesznek-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: A problema az, hogy legalabb mar 6 orvosnal jartam es szinte mind azt mondja oke, amelyik meg azt mondja nem, sem talalja a megoldast a problemara, csak talalgat, de eddig hiaba :-((
Ha nem sikerül el kell menni orvoshoz.Bármi lehet az oka.Nekem mind2 babám orvosi segitséggel sikerült.A nagy 2, 5 éves a kicsi a pocakban van :) A nagy korkülönbség nem baj, legalább a nagy segít majd a kicsi körül.
A kérdező hozzászólása: Elnézést a helyesírásért, nem a géprôl írok.


Kosztasz Cakopulosz bácsi aparmanjának 3 és fél éve még volt..azóta nem tudom, mi lett. [email protected]

A párommal külföldön szeretnénk tartani az esküvőnket a közeljövőben, viszont ez egy nem hivatalos esküvő lenne, mert a polgári itthon lesz. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy maga a ceremónia kb mennyibe kerül?

Persze itt is lehetnek különböz? igények, mi ilyen középkategóriást szeretnénk. Gondolom valamivel olcsóbb mint egy hivatalos szertartásnál. Olyan párok tapasztalataira is kíváncsiak lennénk, akik szintén külföldön esküdtek.

Legjobb válasz: nem egyertelmu hol mikor melyik orszag melyik helyszin miert hivatalos hany vendeg stb Nem lehet hasra utve egy osszeget mondani

nem egyertelmu hol mikor melyik orszag melyik helyszin miert hivatalos hany vendeg stb Nem lehet hasra utve egy osszeget mondani

Lakást szeretnénk venni a közeljövőben, milyet érdemes?

Távf?téses lakást azt mondják nehogy vegyek, mert a gatyám rámegy a gáz számlára.

Legjobb válasz: Ha olyan a távfûtés, hogy be van szerelve az egyedi hõfokszabályzó és mérõ, nyugodtan vehetsz távfûtéseset. áltlánosságban elmondható, ha hosszabb távra és jól akarsz járni, és nem korlátlanok a lehetõségek, inkább egy kisebbet jó környéken, és helyen, mint egy szép nagyot olyan közegben, ahol szabadulnak a lakásoktól mert rossz hírû a környék..

Ha olyan a távfûtés, hogy be van szerelve az egyedi hõfokszabályzó és mérõ, nyugodtan vehetsz távfûtéseset. áltlánosságban elmondható, ha hosszabb távra és jól akarsz járni, és nem korlátlanok a lehetõségek, inkább egy kisebbet jó környéken, és helyen, mint egy szép nagyot olyan közegben, ahol szabadulnak a lakásoktól mert rossz hírû a környék..
Ha csak a fûtés szempontjából kérdezed, akkor valóban az egyei fûtéses a legjobb, viszont ahogy Te is írtad nem olyan nagy a választék.. A távfûtésesek közül van olyan ahol egyénileg szaályozható (minden lakásban van hõfokszabályozó a radiátoron), és az egyéni fogyasztástól függõen éves elszámolás van. Ha kevesebbet fogyasztottál mint amennyit havonta ki kellett fizetned, akkor visszakapod a különbözetet. Mi példáil ilyenben lakuk, a téli hónapokban elég kemény, de nyáron (illetve a fûtésszezonon kívül) kb. 2000 Ft-ot fizetünk csak. Tavaly visszakaptunk az éves elszámoláskor (igaz, olyan is volt a lépcsõházban akinek kb 100 000 Ft-ot kellett még pluszban fizetnie).
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor ezt nagyon át kell gondolnom. De ha ilyen egyedi mérõórás, vagy mi, akkor az jó ugye? Nem nagyon értek hozzá, a fene vigye el...
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz! Ne távfûtésest! Egyazon egységnyi fûtési energia távfûtésnél 1, 5-2-szerese mint az egyedi fûtésnél, ha van mérõ és szigetelt a lakás! Ha nincs mérõ és szigetelés, lehet fölfelé szorozgatni! Minél újabb, minél modernebb lakást vegyél, hosszútávon csak az éri meg, jön az épület-energetikai tanúsítvány, nem lesz értékük az elavult ingatlanoknak!
Az egyedi fûtésût ajánlom. Saját tapasztalatból is! Az egyedi fûtési mód is kétféle lehet: a cirkós megoldás a legjobb a kettõ közül. A beruházás értéke jóval meghaladja a konvektoros fûtésre való szerelés költségét, viszont az üzembe helyezést követõen lényegesen kevesebb költségbe kerül a fûtés, különösen, ha optimális hõfokon van cirkuláltatva a rendszerben a víz, és thermo elemes hõfokszabályzó van felszerelve radiátoronként. Nekem osztrák Romantik lapradiátoros a kp-i fûtés, és 60 fokosra van állítva a viz hõmérséklete, e radiátornak ez a legoptimálisabb. A gyártók ezt az optimális értéket mindíg megadják.Fûtési mód választása elõtt érdemes szakember tanácsát is kikérni.
Amelyiknek van tetõje nehogy elázzál!!! Na meg nem árt ha van fal meg ablak de ha szereted a légkondit akk minek:) ))

A párommal szeretnénk babát a közeljövőben. Dolgoztam 5évet egy heyen folyamatosan viszont nem voltam bejelentve. Így milyen segélyre lehet számítani?

Legjobb válasz: Fogsz kapni majd egyszeri anyasági támogatást. Csak a gyes fog járni meg a csládi pótlék. A gyed és tgyás feltétele a bejelentette munkaviszony az számít biztosítási idõnek. Ennek ideje a szülés elõtt 365 nap aminen nem kell folyamatosnak lennie.

Fogsz kapni majd egyszeri anyasági támogatást. Csak a gyes fog járni meg a csládi pótlék. A gyed és tgyás feltétele a bejelentette munkaviszony az számít biztosítási idõnek. Ennek ideje a szülés elõtt 365 nap aminen nem kell folyamatosnak lennie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!