Találatok a következő kifejezésre: A közúti résztvevő kerékpárosoknak miért nem (1 db)

A közúti forgalomban résztvevő kerékpárosoknak miért nem kell jogosítvány, miközben rengeteg balesetnek okozói, elszenvedői?

Legjobb válasz: Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.

Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.
tudok jobbat. miért nem oktatunk kreszt már alapfokon óvodában? és akkor nem kellene jogsi a biciklihez...én már 6évesen egyedül jártam suliba bringával, mert messze volt, egy 6éves gyereket hogy vizsgáztatnál le?
Mit változtatna meg?A gépkocsit vezetõknek is van jogosítványuk, mégis rengeteg balasetet okoznak.Már az óvodában-iskolában tanulják a kreszt.A balesetek nem a nem tudás miatt következnek be, hanem a nem betartás miatt.Ezzel az erõvel a gyalogosoknak is lehetne jogosítványt kapni, hiszen õk is a közúti forgalom résztvevõi, és elszenvedõi.
Az ember már 4 évesen megtanul biciklizni, hogy lehetne már elvárni tõle, hogy tanulja meg a kreszt, amikor még olvasni se tud, és ha mégis, akkor is túl nehéz lenne neki!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Magyarországon miért van annyi kátyú az útakon? Ausztriában miért nincs?

19

Ha kinyilik a légzsák az orrod eltörheti?

Tudni szeretném hogy ha kinyilik a légzsák valami bajod lehet,mert ugy hallotam igen de nem tudom igaz?

9

Buszsávban haladtam. Valószínűleg lekameráztak. Mikorra várhatom a büntetést? Illetve mennyi idő múlva "lélegezhetek fel", azaz hogy mégsem büntetnek meg?

Persze hülye voltam, de siettem..

1

6 hónapig jártam vezetni, vezettem 60 órát. Nagyon félek a kocsiban, és nem szeretnék vezetni. De a szüleim nem értik meg, és mindenképpen rám akarják erőszakolni. Mit tehetnék? Hogy próbáljam nekik meg elmondani?

8

Bekanyarodhatok-e a buszsávba, ha után az első kereszteződésben jobbra kanyarodok?

A KRESZ szerint: "Más jármű erre a forgalmi sávra − a sáv keresztezését és a bekanyarodásra felkészülést kivéve − nem hajthat rá." Ebből nekem az következik, hogy csak a legvégén hajthatok rá a buszsávra.

6

Gumiabroncsnak az oldalfalát lehet javítani?

15-colos Meteor típusú gumiról van szó.
Az oldalán van egy sérülés Függőlegesen.
Kb 5-cm hosszú és fél milliméter mély.
FONTOS LENNE!

3

Minden országban olyan a közlekedés, hogy nekem kell figyelnem a másik hülyeségeire? Ergo defenzív vezetés?

Nincs olyan, hogy ha valaki egyértelműen megszegi a szabályt, és belém jön, nincs vita, hogy ki volt a hibás, hanem Õ volt a hibás és kész?
Nincs rendőrség majd megállapítja...

Ilyen gondolom nincs.

3

Ha nincs más út, és utat építenek, akkor kénytelen vagyok bele törődni, hogy állhatok a lámpánál?

Fel van szedve az egyik út, elég hosszan, és csak egy út megy be a városba.
És 1 sávra van szűkítve, s 2 lámnpa is van, egyik kicsit odébb.
És 7-8 percet simán állok, ha bevált az egyik lámpa előttem.
Ilyenkor nincs mit tennem? Várok és kész? Nem lehet máshogy megoldani, ha csak egy út megy oda?

7

Autóbalesetem volt hogyan tovább részletesebben bővebben lent?

tegnap reggel azaz 06. 20 én volt egy balesetem Jászberény és Nagykáta között.
az előttem haladó tehergépkocsi rakománya elém esett, mert nem volt rendesen rögzítve. ez egy BOBCAT segéd munkagép beton vágó ütve fúró eleme volt ami az útra esett.
ez egy jó 2 méter szer 1 méteres vas darab, egy méter magas kiálló vasrúddal a közepén.
amint megláttam hogy ez leesek, és egyenesen a szélvédőm felé tart, azonnal lehajoltam úgy, hogy a szélvédő alatt legyek, ha betöri az ablakot engem ne találjon el, és azonnal fékezni kezdtem, csak az lett a vége, hogy az árokban kötöttem ki, mert elrántottam a kormányt, hogy elkerüljem az ütközést.
kiszálltam az autóból ahogy ki tudtam, megkérdeztem hogy másnak lett-e baja, mondták hogy nem, ekkor kihívtam a rendőrséget.
kijött a rendőr 40 percre, az első lépése az volt, hogy az adatokat összegyűjtse személyi josgi, STB.
ez meg is történt, szondáztatás megvolt, utána a baleset okozóját beültette az autóba, hogy kihalgassa. csodálkoztam, hogy nem engem hallgat ki először.
utána olyan 30 perc múlva kiszálltak, hívtak egy autómentő darut hogy a ford transitomat kihúzza az árok aljából, nekem adott egy lapot hogy menjek a biztosítóhoz bele, ő pedig kapott egy egyszerű helyszíni bírságot.

A lényeg az, hogy engem, mint feljelentőt nem is hallgatott ki, lezárult az elgárás viszont látásra. beült az autóba, és elment.
amíg az autómat húzták ki, addig a vétkes autós végig a rendőrnő küröl álldogált, beszélt hozzá, mosolygott, bazsajgott és körbe a fejét oldalra fordítva nevetgélt a rendőrnőnek.

tudomásom szerint kellett volna jegyzőkönyvet felvenni, mert máskor behorpasztottam valakinek az ajtaját, és akkor is vettek fel nem is kicsi jegyzőkönyvet mind a két fél részéről.
megkérdezzema Jászberényi rendőrségen hogy miért nem hallgattak ki?
vagy nem fontos?
mert a biztosítónak kellene a baleset leírása.... nem csak az a papír, hogy a másik fél elismerte hogy bűnös volt.
előre is köszi!

5

Mennyi idő múlva megy ki 3 korsó sör a vérből?

2 kor ittam, 7-kor vezetnék, állítólag 5 óra alatt kimegy. Igaz ez? Ha szondáztatnak 5 óra múlva nem mutatja ki a 1,5 liter sört a szonda?

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!