Találatok a következő kifejezésre: A közúti résztvevő kerékpárosoknak miért nem (1 db)

A közúti forgalomban résztvevő kerékpárosoknak miért nem kell jogosítvány, miközben rengeteg balesetnek okozói, elszenvedői?

Legjobb válasz: Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.

Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.
tudok jobbat. miért nem oktatunk kreszt már alapfokon óvodában? és akkor nem kellene jogsi a biciklihez...én már 6évesen egyedül jártam suliba bringával, mert messze volt, egy 6éves gyereket hogy vizsgáztatnál le?
Mit változtatna meg?A gépkocsit vezetõknek is van jogosítványuk, mégis rengeteg balasetet okoznak.Már az óvodában-iskolában tanulják a kreszt.A balesetek nem a nem tudás miatt következnek be, hanem a nem betartás miatt.Ezzel az erõvel a gyalogosoknak is lehetne jogosítványt kapni, hiszen õk is a közúti forgalom résztvevõi, és elszenvedõi.
Az ember már 4 évesen megtanul biciklizni, hogy lehetne már elvárni tõle, hogy tanulja meg a kreszt, amikor még olvasni se tud, és ha mégis, akkor is túl nehéz lenne neki!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Most akkor lehet ittasan kerékpározni, avagy sem?

Itt ellentétes infokba akadok, van ahol azt írják igen, van ahol azt, hogy nem.

7

Gyakran lefullad alattam az autó emelkedőn. Hogy érdemes elindulni?

Gyakran lefullad alattam az autó emelkedőn... Hogy érdemes elindulni? Eléggé fent fog a kuplung, tipikus Renault betegség, és ráadásul bivaly kemény is... 10 éve vezetek, de ez kezd kifogni rajtam :D

6

Ha egy autóban gyárilag nincs hátul biztonsági öv, akkor hogyan szállíthatok vele gyereket?

Egyáltalán nem lehet? Vagy akkor nem kötöm be a gyerekülést??? A kresz szerint hogy van???

2

"Gyermekek" veszélyt jelző táblánál, minden esetben 30-ra kell lassítani?

Minden egyes ilyen táblánál érvényes a sebességkorlátozás (ha csak önmagában van), vagy csak azoknál, ahol kiegészítő tábla van a veszélyt jelző tábla alatt?

2

Tapasztalta ezt más is? Biciklis a gyalogátkelőhely előtt nem fékez, hanem az utolsó pillanatban félrekapja a kormányt a gyalogos előtt.

Én értem, hogy nem akarja elveszíteni a lendületét, de a gyalogos azt hiszi, hogy nekimegy. Ma egy bringás emiatt esett el, mert én meg voltam győződve, hogy nekem jön és el akartam engedni magam előtt, ő pedig mögöttem akart elmenni, de én ezt nem láttam. Õ elesett, nekem meg kiszakadt a gatyám.

6

A gyerekülésünk eu szabványos?

Van egy autós gyerekülésünk.kaptuk,olyan fajta aminek a háttámláját le lehet venni és ülésmagasítóként használható tovább.a huzata kopott,így nehezen olvasható rajta a felirat.valahonnan kideríthető hogy szabványos e?illetve igazoltatáskor a rendőrök nézik?

3

Megoldható így az ivás, és a vezetés? Vagy ne kockáztassak?

Lesz egy buli haveroméknál, és elég messze lakik, busszal 1,5 óra oda, és megint 1,5 vissza, ráadásul hétvégén ritkábban jár a busz... :S Fuvarozni meg senki nem tud, mert mindenki iszik. És inni akarok. De az megoldható, hogy kocsival lemegyek hozzá délután, akkor iszogatok 10-11ig, utána abba hagyom, akkor reggelre 8-9 re vezethetek már?
Oké, hogy nem kéne ittasan vezetni, de ha abba hagyom az alkohol ivást vezetés előtt 6-7 órával akkor már nem lesz olyan veszélyes a helyzet?

8

Valamilyen szabály utal-e arra, hogy a gyerek meddig használhatja kocsiban elhelyezett ülésmagasítót? Gyakorlatilag már nem kéne, de a becsatolt biztonsági öv (legalsó állásában is) az álla alatt van.

3

Elsősegély vizsga Veszprém megyén belül hol?

sziasztok! Végre sikerült a forgalmi vizsga, már csak ez van hátra. Tanfolyamon voltam már Pécsett, csak az EÜ vizsga van hátra, amit nyáron meg szeretnék csinálni. Lehetőleg Ajkán, Veszprémben vagy Balatonfüreden. Keresgéltem a vöröskereszt honlapján időpontokat, meg a googleban, de csak 2012-es dátumú időpontokat találtam. Ötlet, hogy hol tudnám megnézni?

2

Halad egy miniszteri konvoj egy kereszteződés felé, azonban az útjukat keresztezi egy szirénázó mentőautó, a miniszteri konvoj ilyenkor megáll, és elengedi a mentőt, avagy a mentő áll meg amíg elmegy a konvoj?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!