Találatok a következő kifejezésre: A közúti résztvevő kerékpárosoknak (1 db)

A közúti forgalomban résztvevő kerékpárosoknak miért nem kell jogosítvány, miközben rengeteg balesetnek okozói, elszenvedői?

Legjobb válasz: Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.

Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.
tudok jobbat. miért nem oktatunk kreszt már alapfokon óvodában? és akkor nem kellene jogsi a biciklihez...én már 6évesen egyedül jártam suliba bringával, mert messze volt, egy 6éves gyereket hogy vizsgáztatnál le?
Mit változtatna meg?A gépkocsit vezetõknek is van jogosítványuk, mégis rengeteg balasetet okoznak.Már az óvodában-iskolában tanulják a kreszt.A balesetek nem a nem tudás miatt következnek be, hanem a nem betartás miatt.Ezzel az erõvel a gyalogosoknak is lehetne jogosítványt kapni, hiszen õk is a közúti forgalom résztvevõi, és elszenvedõi.
Az ember már 4 évesen megtanul biciklizni, hogy lehetne már elvárni tõle, hogy tanulja meg a kreszt, amikor még olvasni se tud, és ha mégis, akkor is túl nehéz lenne neki!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Amiből vizsgáznak B-jogsinál KRESZből az csak egy töredék része?

Mert sokszor olvasom itt a kérdéseket, és belinkelnek KRESZ jogszabályokat, és nem is tanultam annak idején ilyenről.
Pedig 2 éve vizsgáztam hibátlanra.
Az akkori KRESZ oktató könyvet 4x olvastam el, az órákon mindig ott voltam.
De sokszor olyan jogszabályt linkelnek, amiről nem is hallottam, tanultam.
Pedig az is vonatkozik személyautóra.
Miért? Az csak egy kis töredéke, a fontosabb szabályok, amiket megtanítanak velünk?

3

Nem úgy van, hogy ha 2 egyenes sáv van, akkor a belsőbe mennek a gyorsabban haladók? Vagy ez csak tévhit?

Én úgy tudom. Legalábbis autópályán 100%. Máshol nem?
Pl. Örstől egyenesen a Stadionokhoz, megyek a belsőben, és 50-nel mennek előttem, mikor 70 es tábla van.
A külsőbe meg elhúznak mellettem 70nel.

Nem úgy van, hogy a belsőben nem kléne feltartani másokat?

8

Ha leveszem a gyújtást autóvezetés közben, a kormányzár aktivizálódik?

'92-es Opel Astra, 1,4-es benzines, 44kW.

Benzinspórolás miatt gondoltam, h szerpentinen lefele menet lekapcsolnám a motort, h úgymond had guruljon az autó a saját lendületéből. Annyira nem vészes a lejtés azon a szakaszon és nem is túl kanyargós, de elég hosszú szakasz és sokat tudnék spórolni így. Természetesen nappali körülmények között csinálnám és a kulcsot nem veszem ki az autóból erre az időre.

Csak akkor aktivizálódik a kormányzár, ha kiveszem a kulcsot, vagy rögtön ahogy leállítom a motort (tehát a kulcsot abba az állapotba helyezem, ahogy bedugom)?

16

Budapesten sáv váltásnál mehetek "keményen" magabiztosan?

Mert van aki azt mondta nekem, hogy a legrosszabb amikor valaki bizonytalan, és beengednék, de nem megy, és akkor feltart mindenkit a bizonytalanságával.
De van aki azt mondja, hogy ja, de Bp, ha te tolakodsz, meg mennél át a másik sávba mint az eszetlen hülye, akkor biztos lehetsz benne, hogy valamelyik idegesebb ember, neked fog menni, és még te leszel a hibás.

Most mi a helyzet?

5

Jó az nekem, ha én nem engedek be senkit az én sávomba, ha nagy a sor, vagy dugó van?

Bátyám haverja mondta, hogy ne engedjem, hogy ha áll a sor, vagy nagy a dugó, akkor valaki befurakodjon elém. Mert akkor mindenki ezt fogja, és én meg soha nem fogok eljutni időben ahova menni akarok.
Õ se enged be senkit, ha át akarnak menni a sávjába, akkor közelebb gurul az előtte állóhoz, akár hogy csak fél méter hely maradjon.
Azt mondja, muszáj határozottan és keményen közlekedni Budapesten, főleg forgalmasabb helyeken, mert sok "haszonleső" ahogy Õ nevezi őket, végig mennek egy sávon, ahol kanyarodó lesz, és befurakodnak az egyenesen menőbe, hogy megelőzzenek 20-30 autót akár.
És ezeket nem szabad engedni magunk elé.

Igaz van? Fogadjam meg ezt a tanácsot?
Más is alkalmazza ezt?

8

Ha nem történt baleset, miért fényképeznek rendőr egy autót?

Elmentem egy autó mellett, állt egy körforgalomban. Nem láttam semmilyen törést a kocsin, se másik autót.
Előtte a körforgalomban állt két rendőrautó, vagyis egyik előtte, a másik mögötte állt a forgalom szélén.
És egy rendőr fényképezte az autót gugolva oldalról, majd szemből.
Miért?
Nem láttam, hogy baleset lett volna, másik autó nem volt ott, se motoros, se biciklis, csak két rendőrautó között egy autó a körforg. szélén, és fényképezték a kocsit.

Mi történhetett?

3

Mi van ma? Miért vannak ilyen sokan ma az utakon? Délelőtt is alig tudtam beérni az Arénába.

Az Örstől ami kb. tíz-15 perc alatt beérek az Arénába, délelőtt(10-11 órakor) ma azt fél-3/4 óra alatt tettem meg. A Stadionoknál is bedugult minden, és a kereszben autózók is benn ragadtak a kereszteződésben.
Az Arénában is dugig volt a Parkoló, és 11 kor mentem.
Amikor üres szokott lenni máskor.
Kifele is, délután 2/fél3 kor is alig tudtam eljutni az Örsig, Cinkotáig.
Mi történt, hogy ilyen r*hadt sokan voltak ma az utakon?
Nem szokott ilyen lenni, még Péntekenként sem.

5

Miért nincs villogó zöld jelzés az autósoknak Magyarországon?

Nemrég Bécsben jártam, és tök jó ötletnek tartottam, hogy a zöld lámpa villogni kezd, mielőtt sárgara vált. Nalunk vajon ez miért nincs?

7

Motorosok, hogyan szoktatok jelezni a követési távolságot be nem tartó autósoknak?

Minap történt, hogy nagyon közel követett egy autó, hátrafordultam és függőleges kézmodulatokkal jeleztem, hogy maradjon le, erre ő rögtön kielőzött aztán még meg is köszönte (vészvillogózott párat).
Azt hiszem, hogy félreértette a szándékomat, azt hitte jelzem, nyugodtan előzzön.

6

Két motoros egy sávon belül mehet egymás mellett?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!