Találatok a következő kifejezésre: A közúti résztvevő (1 db)

A közúti forgalomban résztvevő kerékpárosoknak miért nem kell jogosítvány, miközben rengeteg balesetnek okozói, elszenvedői?

Legjobb válasz: Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.

Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.
tudok jobbat. miért nem oktatunk kreszt már alapfokon óvodában? és akkor nem kellene jogsi a biciklihez...én már 6évesen egyedül jártam suliba bringával, mert messze volt, egy 6éves gyereket hogy vizsgáztatnál le?
Mit változtatna meg?A gépkocsit vezetõknek is van jogosítványuk, mégis rengeteg balasetet okoznak.Már az óvodában-iskolában tanulják a kreszt.A balesetek nem a nem tudás miatt következnek be, hanem a nem betartás miatt.Ezzel az erõvel a gyalogosoknak is lehetne jogosítványt kapni, hiszen õk is a közúti forgalom résztvevõi, és elszenvedõi.
Az ember már 4 évesen megtanul biciklizni, hogy lehetne már elvárni tõle, hogy tanulja meg a kreszt, amikor még olvasni se tud, és ha mégis, akkor is túl nehéz lenne neki!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy lehet utaztatni egy 9 éves gyereket Magyarországon személyautóval (kis mikrobusz)? Pl. Nyíregyen belül.

Szóval milyen biztonsági intézkedések kötelezőek.

4

Ha még nem telt le a 2 év, de én máris külföldön vezetek, akkor mit tud csinálni a rendőr ha megállít?

Mert amíg nem telik le a 2 év addig a magyar törvények tiltják a külföldön vezetést, de ha egy külföldi rendőr megállít ő nem hiszem, hogy ismeri a magyar törvényeket. Szóval le lehet bukni egyáltalán?

6

Egy korábban felborult autót lehet használni ha működőképes marad?

A szomszédom minden bizonnyal felborult mert a kocsijának be van nyomva a teteje, az első szélvédőn hajszálrepedések vannak végig, a csomagtartó is ragasztószalaggal van leragasztva, hogy ne nyíljon fel, kb minden ablaka le van ragasztva, illetve hát az ablakok helye mert feltételezem,hogy az üvegek betörtek, szóval ilyen Afrikai viszonylatoknak felelne meg amit a külső tükröz, de már kétszer is szembe jött velem főúton is, tehát továbbra is használja.
Ja és a tükrök is hiányoznak, illetve valami házilag barkácsolt Trabant tükörre emlékeztető tükör van felragasztva szigetelőszalaggal.
Egy újabb fajta Subaru Legacyról van szó, így érthető hogy nem akarja letenni, de ha megállítaná a rendőr akkor megbüntethetné?S ha egy kevésbé törött, de borult autót használ valaki azért szólhatnak a rendőrök?
(Belülről is nagyon esztétikus, minden légzsák nyílt kivétel a kormány légzsák, vagy azt kicseréltette, nem tudom, de az rendben van)

3

14 évet betöltött személy milyen kétkerekű motoros járműre kaphat engedélyt?

3

Buszon az emberek miért nem használják a biztonsági övet?

Egyre több buszon van biztonsági öv, a KRESZ szerint a becsatolása is kötelező, viszont a népesség 99%-ka kortól és nemtől függetlenül nem használja. A mikrobuszoknak pedig még a nagyobb százalékában van öv, de ott is ugyanez a helyzet. Miért van így?

9

Van a vasúti átjárókban kamera?

A minap szemembe sütött a nap és nem vettem észre,hogy piros a lámpa és áthajtottam a sínen. tiszta bamba vagyok. szerintetek van kamera benne?

10

Gepida bringákkal kompatibilis a SpyBike nyomkövető?

1

Miért vannak felháborodva az autósok azon, hogy a rendőrök "lesből" fotóznak?

Ha egy sofőr szabályosan vezet, akkor hol van ebben a probléma? Ha meg szabálytalanul, akkor hogyhogy még ő van felháborodva, amikor megbüntetik?

13

Az M9-es hídnál van bicikliút?

Van valami korlát és azon túl egy járda szerűség.
Ha az bicikliút, akkor robogóval lehet rajta közlekedni.
Így van?

4

Kezdő vezető vagyok. Tudom a gyakorlat teszi a mestert, de olyan nehéz felmérnem, hogy ha pl előttem van egy akadály és ki kell kerülnöm és szembe jönnek, akkor beférek vagy nem. Hogy tudnám felmérni?

Tudom, gyakorlással, de pont így a rutin hiánya miatt ülök nehezebben autóba. 22es csapdája :-)
Azt utálom még amikor biciklist kell kerülnöm és jönnek szembe.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!