Találatok a következő kifejezésre: A közúti résztvevő (1 db)

A közúti forgalomban résztvevő kerékpárosoknak miért nem kell jogosítvány, miközben rengeteg balesetnek okozói, elszenvedői?

Legjobb válasz: Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.

Ez egy jó kérdés. Egy teljes mértékig korrekt társadalomban nyilván kellene nekik is jogosítvány. Jelenleg csak a bicikli felszereltségére (lámpa) vonatkoznak jogszabályok. Annyi mindenki használ biciklit (a gyerekektõl a nyugdíjasokig), hogy egy ilyen változtatás végigverése a társadalmon manapság már nem menne. Báááár... Elég drasztikus döntést hozott már az aktuális kormányunk, simán mellé férne ez is.
tudok jobbat. miért nem oktatunk kreszt már alapfokon óvodában? és akkor nem kellene jogsi a biciklihez...én már 6évesen egyedül jártam suliba bringával, mert messze volt, egy 6éves gyereket hogy vizsgáztatnál le?
Mit változtatna meg?A gépkocsit vezetõknek is van jogosítványuk, mégis rengeteg balasetet okoznak.Már az óvodában-iskolában tanulják a kreszt.A balesetek nem a nem tudás miatt következnek be, hanem a nem betartás miatt.Ezzel az erõvel a gyalogosoknak is lehetne jogosítványt kapni, hiszen õk is a közúti forgalom résztvevõi, és elszenvedõi.
Az ember már 4 évesen megtanul biciklizni, hogy lehetne már elvárni tõle, hogy tanulja meg a kreszt, amikor még olvasni se tud, és ha mégis, akkor is túl nehéz lenne neki!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Itt mi volt a gond? Miért nem tudott kijönni?

http://www.youtube.com/watch?v=kqcxjSPCQOE

Kiásták a hóból, de kipörgött a kerék.
Pedig aszfalthoz tapadnia kellett volna nem?

2

Miért a női sofőröket kell mindenkinek szídnia?

A haverok is: "Jaj, ezt a hülye p**át!, mit csinált ez!!!? hát besz**ok!"

Aztán nekem eddig csak férfiak voltak akik 1. úgy rám állt, hogy beszállni nem tudtam. 2 szembe jött egyirányú utcában, 3. kanyarodtam be az meg a buszt akarta kikerülni, és szembejött...

5

Miért azt a felét aszfaltozták újra az útnak, ami nem is olyan vészes?

Van egy út, ahol közlekedek, átm átmegy egy településen. És nincs más út, csak hosszú kerülő, meg autópálya talán.
És 1 hónapig le volt zárva félpályára, utána a másik felére megint 1 hónap.
Miért pont azt a pár 100 métert aszfaltozták le, ami nem is volt annyira kátyús? Utána olyan kátyút tudok, hogy bele megy az ember 40 el, és leszakad a veséje.

Azt bezzeg kihagyták, azt a szakaszt, ahol akkora káryúk vannak, hogy kikerülni nem lehet őket.
Hol itt a logika?

2

Balaton körül lakók nektek is feltűnt már?

Vagy éppen más nagy vizeknél lakóknak, hogy péntek délutántól vasárnap estig egyszerűen lehetetlen normálisan vezetni? Meg jönnek a "nagyfaluban" lakó, közlekedő emberek és már felborul minden. Egyszerűen nem tudják mit kell csinálni egy sima kereszteződésben, nem tudja hol van vége a lakott területnek és hol kezdődik, hiába van kitáblázva. 50-el mennek 90 helyett azért mert az út mellett nyaralók vannak.. Sok kis apróság de nagyon idegesítőek. ÉS sajnos ezt nem csak az én véleményem hanem mindenki így látja... titeket nem zavar? Ezen nem lehetne javítani valahogy?

6

Mi történik, ha valaki biciklivel 70-el megy lejtőn?

A barátom (21 éves) állandóan azzal jön elő, hogy menjek már el vele biciklizni Dobogókőre és környékére, mert ott van jó hosszú lejtős út, és ő szeretne ott száguldani lefelé a biciklivel. Nem emlékszem pontosan mennyit mondott, de több, mint 70 km/h-t szeretne elérni egy ilyen lejtőn. Eszemben sincs elmenni, mert szerintem életveszélyes, de nem is ismerem azt a környéket, sem az út minőségét (milyen kanyarok vannak, beláthatók-e, mennyi kátyú/bucka van az úton, stb.). Szerintetek is életveszélyes? Pontosan milyen baj történhet, ha már valaki legalább a 70-et eléri biciklivel (és hogy fokozzam a hangulatot: a barátom mindezt bukósisak nélkül gondolta)? Nélkülem valamiért sose megy el, mindig bele akar rángatni a hülyébbnél hülyébb ötleteibe.

11

Ha kikerülök egy kátyút a saját sávomba, éls a szembejöüvő azt hiszi rá húzopm a kocsit, és felrántja a kocsit a padkára, az az én hibám?

7

Szokott olyat csinálni a rendőrség, hogy civil autóval olyan helyen állnak meg, ahol tilos kikerülni?

Mert állt egy kocsi egy megállóban, de se index, se elakadás jelző, se a motor nem ment. Én meg lendületből kikerültem záróvonalon.
Azon gondolkoztam, hogy mi van, ha a rendőrök csinálják, és lefotóznak, hogy rajta vagyok a záró vonalon.
Szoktak ilyet csinálni?

7

Miért nincs annyi eszük az embereknek, hogy nem egymás mellé parkolnak be egy szűk utcába?

Imádom mikor többszáz méter hely van, de valakiknek mindig az út egyik, és a másik szélére kell állniuk, és ha megyek kocsival lassíthatok le gyök 2 re, és centizhetem ki...
Ha az egyik előrébb állni meg 3 méterrel, máris nem lenne gond...
Miért kell mindig egymással párhuzamosan leparkolni egy kis szűk utca szélére?

5

Miért szarik sok ember arra, hogy akadályozza a másikat?

Kedvencem, mikor kanyarodnék be balra, de állnmak sorban az autók, és valaki elállja az utat, de előrébb tudna gurulni még 1-2 métert, de nem, Õ áll.

Annyira idegesítő az ilyen.
Ha én állom el ilyenkor az utat, vissza tolatok, vagy bármi.
Mások miért szarnak bele, hogy eltorlaszolják az utat?

4

Körülbelül mióta használnak közúti fénysorompót Magyarországon?

Ha pontos évet nem is, de nagyjából valaki betudja határolni, hogy mióta léteznek ezek a közúti fényjelző berendezések hazánkban?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!