Találatok a következő kifejezésre: A közös miért mondja azt, hogy (3 db)

A közös képviselő miért mondja azt, hogy elmaradásunk van, amikor megvannak róla a papirok, végig be van fizetve?

olondnak néz?le akar huzni??

Legjobb válasz: nem feltétlenül. lehet xar a nyilvántartása. az utolsóról még nem kapta meg az értesítést, esetleg változott közben a díj, de ti késöbb kezdtetek többet befizetni, sokminden le kell vele ülni és végigmenni a dolgon.

nem feltétlenül. lehet xar a nyilvántartása. az utolsóról még nem kapta meg az értesítést, esetleg változott közben a díj, de ti késöbb kezdtetek többet befizetni, sokminden le kell vele ülni és végigmenni a dolgon.
Nekem 2 évben is rosszul könyveltek és még engem akartak hülyének nézni.

Miért mondja az edzőm, hogy a közös időtöltés felér egy kemény edzéssel?

Nem azért kérdezem, mert nem szeretek a csapattársaimmal lenni.

Legjobb válasz: Jobban összeszoktok, nagyobb lesz az egyetértés köztetek, megismeritek egymást és így tudjátok a másik hogyan gondolkodik, ez azért elég nagy elõny egy csapatban.

Jobban összeszoktok, nagyobb lesz az egyetértés köztetek, megismeritek egymást és így tudjátok a másik hogyan gondolkodik, ez azért elég nagy elõny egy csapatban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

A párom teljesen meg van kattanva mióta mondtam neki hogy a házunk (közösen építettük) élvezeti jogát irassa rám! Azóta teljesen kifordult magából, Mindíg azt mondja õ nem akar papucs lenni. Miért lenne ez papucsság?

Legjobb válasz: Tökéletesen igaza van abban, hogy nem akarja rád íratni. Ettöl kezdve ugyanis a házzal CSAK az történhetne, amibe te beleegyezel, mert a haszomélvezeti joggal rendelkezö személynem jogában áll akár a tulajdonost is kitiltani a házból. (Mellesleg nem "élvezeti" jog, hanem "haszonélvezeti" - a kettö nem ugyanazt jelenti)

Tökéletesen igaza van abban, hogy nem akarja rád íratni. Ettöl kezdve ugyanis a házzal CSAK az történhetne, amibe te beleegyezel, mert a haszomélvezeti joggal rendelkezö személynem jogában áll akár a tulajdonost is kitiltani a házból. (Mellesleg nem "élvezeti" jog, hanem "haszonélvezeti" - a kettö nem ugyanazt jelenti)
Hülye a kérdezõ úgy ahogy van.
off: privát üzenetet kitenni publikusba elég nagy tahóság..
Na, látom valamelyik trollocska nem késlekedett nullát nyomni, de ettõl a tahóság még tahóság marad. Na mindegy. Ami a kérdést illeti, a második hozzászólónál tulajdonképpen megválaszolást nyert. Ha közösen építettétek a házat, akkor ezt a tulajdonjogban kellene érvényesíteni. Nem tudom, milyen arányban történtek a ráfordítások kettõtök részérõl, de ha fele-fele, akkor jogosan tarthatsz igényt 1/2 tulajdonrészre.
Mert privátba szidni a másikat mennyivel jobb?
A kérdező hozzászólása: Ha jól emlékzem megoldási lehetõséget kérdeztem, és NEM VÉLEMÉNYEKET!!!!!!
Erre nincs megoldás, egyszerûen olyan dolgot kértél, amivel elõre vetíted, hogy ki akarod semmizni, erre nincs megoldás.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg ha nem addig tervezte a családját míg felépül a ház, akkor kell lennie megoldásnak.A második válaszolónak valószínû hogy igaza van, s õ legalább megoldási lehetõséget írt.De szerintem az sem lenne rossz megoldás, ha a tulajdon jogot átírnánk a gyerekekre, az élvezetet megtartanánk magunkon.Nem a családom szétrombolása volt, hanem hogy ne lógjak a levegõben.De ezt a párom sem érti meg......!dE A TERVEI HA CSK ENNYI IDÕRE SZÓLTAK, MEG ARRA HOGY A RENGETEG TARTOZÁST KIFIZZESSÜK, HÁT EZ VAN......:-( Majd meglátjuk mi lesz.
Azt nem érted meg, hogy a haszonélvezeti jog a legmagasabb rendû jog, amit egy ingatlanon gyakorolhat valaki, magasabb rendû a tulajdonjognál! A haszonélvezõ dönti el, ki lakik a házban, õ húzza minden hasznát, õ rendelkezik teljes körûen felette, még a tulajdonost is kirakhatja. Tõlem ilyen kérne a barátnõm, én is rohadtul fel lennék háborodva.
A kérdező hozzászólása: Látom még mindíg nem érted.Van közös út, és lehetõség pl 50-50%os tulajdon, de ebbe sem akar beleegyezni.Teljesen magáénak akarja, mert azt hiszi zsarolni, és uralkodni tud felettem életünk végéig, vagy amíg rám nem un.De én magunknak kapartam, nem másnak.S az hogy nem fogom ezt így tovább cinálni, nem kis döntés volt.Ha nem hát nem.
Ezt a tulajdonmegosztást az építkezés megkezdése elõtt kellett volna rendbe tenni. Az építési telket megfelezni, minden építkezéssel kapcsolatos iraton rajta a te neved is, stb.. persze tudom, ezzel a válasszal nem vagy kisegítve. A te helyzetedben, ha vita merülne fel, akkor esetleg az építkezés során a te nevedre kiállított számlákkal tudod bizonyítani, hogy neked is anyagi erõforrásaid fekszenek az ingatlanban.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amúgy jól vagy, kérdezõ? Mi a búbánatnak irkálsz nekem privát kisregényeket, ismerkedni akarsz? Én se íratom rád a házam haszonélvezeti jogát, szóval kár az erõlködésért. Az üzenet küldõje: trixi77 Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló Az elküldés idõpontja: ma 11:42 Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: A párom teljesen meg van kattanva mióta mondtam neki hogy a házunk (közösen építettük) élvezeti jogát irassa rám! Azóta teljesen kifordult magából, Mindíg azt mondja õ nem akar papucs lenni. Miért lenne ez papucsság? "Ez valóban nem papucsság, ez józan ész a párod részérõl. ... és alighanem elgondolkodott azon is, vajon miért akarod kisemmizni... ugyanis a.." Az üzenet témája: h Az üzenet szövege: Okos tojás!Nem akartam kisemmizni senkit!Csak nem akarok a levegõben lógni!Igazad van semmizzen ki engem.Azok után hogy ezt kértem tõle(más lehetõségre is hajlottam volna), kifordult magából.Megvert, leklökkött a lépcsõn stb.Talán ez normális?Ha igazatok van, és a fele jogoóilag akkor is az enyém akkor ezek után lehet nem marad semmije!Sem gyerekei, 12 év után is szetelmes asszonykája, háza , vagyona, Telkei(az is van egy pár, s szintén mellettem szerezte).Nem gyarapítom tovább.De titeket össze kellene kötni.Ugyan olyan begyöpössödött vagy.
Igaza van a párodnak. Teljesen hülyének nézted, pedig nem az:) szerencsére. Buktad.
Tulajdonjogot kérj (ha nincs), így lesztek egyenjogú tulajdonosok, ez így korrekt.
Második: ha a házasság alatt közösen építették a házat, akkor autómatikusan felesben tulajdonosok, függetlenül attól, hogy kinek a neve szerepel a tulajdoni lapon!!!!!
de mért kéne rád íratni?
Elég hülye lenne ha megtenné. Mi van válni készülsz?
Miért kellene rád íratnia? Nem közös? Vagy közösen, közös pénzbõl építettétek, de nem vagytok házasok az egész az õ nevén van? Akkor inkább azt papírozzátok le, hogy fele-fele arányban legyen a tulajdonotok.
Harmadik: ebben igazad van, de mivel párjának, és nem férjének nevezte, így azt feltételezem, hogy nem házasok.
Akkor is a tulajdoni jogot felezzék ne haszonélvezet kapjon, hogy felé kerekedjen.
Hát igen, ezért is jobb a házasság, mint az együttélés, mert ott a halála után automatikusan megkapod a haszonélvezeti jogot.
Ez valóban nem papucsság, ez józan ész a párod részérõl. ... és alighanem elgondolkodott azon is, vajon miért akarod kisemmizni... ugyanis a haszonélvezeti jog felülírja a tulajdonjogot, (de ezt kétségtelenül tudod, hiszen biztosan nem véletlenül nem a fél ház tulajdonjogát kérted) tehát mint haszonélvezõ, akármikor kidobhatnád a párodat a saját házából. Attól, hogy valaki nem dõl be egy ilyen aljas trükknek, még nem "meg van kattanva" ... bepróbálkoztál, õ észnél volt, ezt buktad. Keress egy másik balekot, hátha annál mûködni fog.
Ne keverjük bele az özvegyi jogot. Az csak addig él, amíg újra nem nõsül, utána annak vége, míg a haszonélvezeti jog élethosszig tart. Hülye lenne neked haszonélvezetet adni, akkor a válás után az ingatlan eladhatatlan lesz és te laksz benne halálodig. Hiába kér vagyon megosztás, lakáshasználati díjat, semmire sem jogosult, mert minden felett a haszonélvezõ rendelkezik, megszüntetni pedig vagy megváltással lehet, vagy a tulajok beleegyezésével. Mivel te tulaj is vagy, ez lehetetlen lenne. Ezzel, hogy felvetetted a haszonélvezeti jogot, elõrevetítetted, hogy válni akarsz és mindent meg akarsz tartani magadnak, én visszakézbõl pofán vertelek volna.
A kérdező hozzászólása: Majd az ügyvéd megválaszolja.Tuti van megoldás.....Csak a párom földbe dugja a fejét.Ma már nem úgy van mint 20 évvel ezelõtt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!