Találatok a következő kifejezésre: A középiskolába hogy (275 db)

Facebookon hova írja a középiskolát, hogy ha fent a keresőben keresnek, akkor azt írja ki, hogy melyik iskolába járok és mettől meddig járok oda?

munkahelyre vagy iskolavégzettséghez írja,hogy kiírja azt,hogy 2011-2016-ig járok oda? ost csak azt írja ki,hogy melyik városban lakok?

Lányok, volt már olyan a középiskolában, hogy egy fiú szünetben leszólított?

És ha igen mivel? Kort is! :))

Legjobb válasz: Jó a segged, kõ kóla? Aztán vett nekem egy liter cocát.

Jó a segged, kõ kóla? Aztán vett nekem egy liter cocát.
Letapizott...nemtudom, hogy ez mennyire tartozik a leszólításhoz.xD
Milyen boldog is volt a tudatlanság kora :) ))) 67N
nekem van egy csaj osztálytársam akire most rányomult egy csávó. nem tudom már hogyan indult de sokszor dumál vele

Milyen volt az első napotok a középiskolában? Hogy illeszkedtetek be?

Legjobb válasz: (én most egyetemi gólyatáborban voltam, és jól beilleszkedtem. kicsit más a helyzet, de a lényeg ugyanaz. csak nyitottnak kell lenni. ;) És neked hogy ment?

(én most egyetemi gólyatáborban voltam, és jól beilleszkedtem. kicsit más a helyzet, de a lényeg ugyanaz. csak nyitottnak kell lenni. ;) És neked hogy ment?
A kérdező hozzászólása: jól, én õszintén megmondva rosszabbra számítottam:)


Középiskolai központi felvételi megírásánál jobb, ha gyengébb középiskolát választunk? Tudom, hogy központban rangsorolnak, de a javítás az adott középiskolában történik. Ha gyengébb a középiskola szintje a tanár is e szerint javíthat?

Gyenge ,vagy er?s középiskola befolyásolhatja -e a beadott központi végeredményét ??(Szigorú pontadás ,javítás) köszi el?re is !!!

Legjobb válasz: szerintem nem meg van adva a megoldókulcs, az alapján javítanak eltérni csak jelentõs indokkal lehet (hibás megoldókulcs)

szerintem nem meg van adva a megoldókulcs, az alapján javítanak eltérni csak jelentõs indokkal lehet (hibás megoldókulcs)
Nem. Egységes javítókulcs van, a tanár csak azt fogadhatja el, ami a javítókulcsban van. Ha már más szavakkal írod ugyanazt, akkor arra már nincs pont.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat !
De pl a fogalmazás a tanártól függ és 10 pontot ér és az a tíz pont is sok.
A kérdező hozzászólása: Igen, én pont erre gondoltam !!Nagyon köszönöm , hogy válaszoltál!!!!! Szép napot!
A gimnázium is középiskola.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszolt. Kicsit pontosítanék. A gyerkõc akirõl szó van, egy éve gimibe jár, és most az apja szeretné ha átmenne Szakiskolába, hogy legyen szakmája.( Õ egyébként a párom fia) Na most az anyuka ragaszkodik a gimihez, és ahhoz , hogy a gyerek egyetemre menjen, és nem akarja, hogy átmenjen most másik suliba. Viszont itt a Gimibe, már van két igazgatói intõje, több tantárgyból bukásra áll. Ráadásul, lusta, nem törõdöm, felelõtlen. Szóval ilyen okok miatt gondoltuk, mi a párommal, hogy jobb lenne másik suli, de az anyuka hajthatatlan.
Mindenkepp fontos, hogy a gyerek mit akar, hiszen az o eleterol van szo. At kell azt is gondolni, meg kell nezni, hogy a gyerek milyen tanulo hiszen ha nincs meg a 4-egesz atlag akkor nem erdemes gimnaziumba iratni, hiszen egy gyengebb giminel jobb egy szakkozep. Viszont ha latszik, hogy .jo feje, jo kepessegu akkor mindenkepp egy erosebb gimnaziumot javasolnek hisz abbol tovabb tud menni orvosnak, ugyvednek, jogasznak stb. Persze minden attol is fugg, hogy a gyerek mennyire akar tovabb tanulni, mennyire birja a rengeteg tanulast stb.:)
Ha nem írtam volna jó érettségit, aminek megjegyzem nem sok esélye volt, mert normálisan fel szoktam készülni minden fontos vizsgámra, akkor õsszel megismételtem volna az érettségit abból a kemény két tárgyból ami kell az orvosira történõ felvételhez, és ha az sem sikerül jól, akkor tavasszal is megismételtem volna. Azt az egy évet pedig értelmesen eltöltöttem volna, munkával vagy tanulással. Lehet, hogy egy kis utazgatás is belefért volna. Összességében egy évvel kezdtem volna késõbb az egyetemet, hát nagy cucc.
Tényleg?! És ha nem írt volna jót? Akkor néz ki a fejébõl?
Kedves elõzõ ez baromság. Én nem voltam jó tanuló gimiben. 3, 7 volt a legjobb átlagom. Mindezek ellenére kitûnõ érettségit írtam, és elsõre felvettek az orvosira.
a gimnáziumban HA nem lesz jó tanuló 4 évet csak el pazarol utána mehet pénzes OKJ-re , de ha szakközépbe megy lehet ott is nem jó tanuló de meg van a szakma+ érettségi de ha szakközépbe jó tanuló akkor onnan is mehet egyetem/ fõiskolára és plusz pont a szakma (állítólag)...
Ja, és a gimi, szakközép, szakmunkás mind középiskola.
Gimnáziumba általában értelmesebbek járnak, mindenbõl felkészít, nekem anno minden osztálytársamat felvették a kívánt egyetemre.Szakközép sem ad szakmát, ott kell maradni x idõt, hogy kapj szakmát.
Ha a gyereknek konkrét elképzelése van arról, hogy mi akar lenni csak akkor éri meg a szakközép, egyébként nem. Az megint más kérdés, hogy mennyire ad egy ilyen iskola szakmát... húgom közgazdasági szki-ba járt. Lenyomott ott öt évet, leérettségizett de szakmát csak akkor kapott volna, ha ott marad még egy évet. Hát szerintem ennek nincs sok értelme így. A gimnáziumnak az az elõnye, a szakközéppel szemben, hogy minden téren magas színvonalú oktatást biztosít, és egy erõs gimnázium után bármilyen egyetemre viszonylag könnyû bekerülni. Továbbá egy normális gimnáziumban lényegesen kevesebb az idióta, mint egy szakközépben. Megjegyzem, szerintem egy 14 éves gyerek azt azért már el tudja dönteni, hogy hol, milyen iskolán akar tanulni, továbbá jobban rálát az iskolák színvonalára, mint te szülõként, ezért érdemes ráhagyni a végsõ döntést, és maximum javaslatokat tenni neki, felvázolni, hogy szerinted minek mi az elõnye és a hátránya.
A középiskola alatt gondolom szakközépet értettél. Én nem engedném oda a gyerekemet. Járja ki a gimnáziumot, érettségizzen le rendesen. Ne vedd el tõle eleve a lehetõséget, hogy tovább tanuljon. (Szakközépbõl nehéz tovább menni.) Ha nem megy neki, vagy nem akarja, még mindig tanulhat majd szakmát. (Bár hozzá kell tennem, lehet elfogult vagyok, mi a párommal mindketten egyetemet végeztünk, és mindig jó tanulók voltunk.)
Ha már nagyjából van elképzelése a gyereknek, hogy mi szeretne lenni, mivel akar felnõttként foglalkozni, stb, esetleg akkor lenne érdemes középiskolába küldeni, ahol elsajátíthatja a szakmát. De ha még a gyerek se tudja, akkor szerintem jobb a gimnázium. Ott mindent tanul, nem pedig csak szakirányosan valamit. Gimiben az összes tantárgy ugyanolyan fontos, mindenbõl felkészítik, ezért késõbb bármilyen irányba elmehet majd, sokkal jobb eséllyel veszik fel egyetemre is, és van plusz 4 éve eldönteni, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz, nem kell most, 14 éves korában választania egy szakmát.
A gimnázium semmit se ér, viszont tényleg ott valami értelmesebbek, de nem mindig.. Ha rendesen tanul ugyanolyan jol megirhatja az erettsegit, es lesz egy szakmaja legalabb.
Középiskolába járok/jártam, én ha választhatnék újra mindenképp gimnáziumba mennék.Szakmám nincsen de úgy gondolom ha lenne sem érne annyit , hogy 4 éven keresztül idiótákkal vegyem körbe magam.Egy idõ után megváltoztatja az embert a környezete...
Hat ha ennyire nem erdekli ugymond a tanulas, akkor tenyleg erdemes lenne atiratni egy szakkozepbe, ha lehet nem tudom, hogy megy ez. Ha bukasra all tobb tantargybol legyen at fontosabb akkor pedig az eretsegie se lesz majd valami fenyes es szinte biztos nem fogjak folvenni egy jobb egyetemre se. En mindenkepp a szakkozepet ajanlanam.:)

Hogy is van a középiskola? (bővebben lent. )

Szóval az lenne a kérdésem hogy most leszek 9-es egy Vendéglátós suliba.De ha én esetleg nem szakács szeretnék lenni hanem mondjuk ruhaboltos amit ott nem tanítanak a suliba azaz kereskedelmet attól én még majd dolgozhatok ruha boltba?:)

Legjobb válasz: Középiskola után is még tanulhatsz bárhol, bármit :) De ha már most tudod mit szeretnél, akkor érdemesebb lenne azt tanulni, nem pedig pocsékolni az éveket.

Középiskola után is még tanulhatsz bárhol, bármit :) De ha már most tudod mit szeretnél, akkor érdemesebb lenne azt tanulni, nem pedig pocsékolni az éveket.
ha már most tudod, hogy nem az akarsz lenni akkor tényleg iratkozz át máshova, nincs értelme elpazarolni az éveket.
Ott dolgozhatsz, ahova csak felvesznek. De ha ruházati eladó szeretnél lenni, akkor feleslegesen jársz vendéglátós iskolába, nem lesz kereskedelmi végzettséged. Menj át másik iskolába, legfeljebb teszel egy különbözeti vizsgát, ha kell.
A kérdező hozzászólása: És ha mondjuk az iskola után elmennék dolgozni ruha boltba akkor nem vennének föl mert nem olyan végzettségem van?:S Amugy azért nem mentem kereskedelmire mert apum szerette volna ha abba a suliba járok:/:) .
Megfelelõ képesítés nélkül nem vesznek fel sehova senkit.

Most vagyok 7. -es, és azon gondolkodom, hogy a középiskolát Londonban kezdeném. Mennyi az esély hogy valahova felvesznek? Van ott magyar tannyelvű iskola?

Legjobb válasz: Szerintem túl fiatal vagy az egészhez. Ha vannak rokonaid akkor oké, de azok nélkül szerintem felejtõs. A szüleid amúgy mit szólnak hozzá? A kérdésre válaszolva kizártnak tartom, hogy van magyar nyelvû középiskola.

Szerintem túl fiatal vagy az egészhez. Ha vannak rokonaid akkor oké, de azok nélkül szerintem felejtõs. A szüleid amúgy mit szólnak hozzá? A kérdésre válaszolva kizártnak tartom, hogy van magyar nyelvû középiskola.
A kérdező hozzászólása: õk sem szeretnék , hogy 'itthagyjam õket' de az angol nyelvet akarom teljesen elsajátítani , és folyékonyan akarok beszélni, de ehhez úgy gondolom, hogy az lenne a legjobb hogy 'úgymond rá legyek szorulva' arra a nyelvre, és úgy másabb lenne mint itt.:S azért köszönööm a válaszod !:) )
Én tíz éve voltam gimis, és nekem két osztálytársam kiment annak idején Amerikába középiskolába. Az egyiknek már akkor kint élt a testvére évek óta, így neki a lakhatás nem volt gond. A másiknak nem volt ott senkije, így neki rengeteg pénzbe került. Annyiból jó volt, hogy a nyelvet tényleg megtanulták, viszont itthon nem fogadták el a kinti évüket, ezért 5 évig jártak gimibe. Bár nem Angliáról írtam, remélem tudtam valamit segíteni. Pénz kérdése az egész. Egy kéttannyelvûben vagy egy erõs angol tagozaton itthon is meg tudod tanulni a nyelvet, ha elég szorgalmas vagy.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat! :) )
simán felvesznek, ha kiköltözöl, életkor alapján. viszont minek keresel magyar tannyelvût, ha angolul akarsz megtanulni, és azért jönnél ki?
A kérdező hozzászólása: Azért , mert annyit nem fogok tudni , hogy óráról - órára mindent megértsek, és úgy is tanuljam meg...Elõször meg kellene szoknom az egész ottlétet meg minden...remélem érted:D mert 13-14 évig mégis csak magyarul beszéltem a hétköznapokban...:D
pedig pont akkor lennél a leginkább rászorulva. ha rögtön angol tannyelvû lenne. és az is lesz, mert elég kevés az esély magyar tannyelvûre. de egyébként otthon is meg tudsz tanulni folyékonyan angolul, nekem is sikerült, pedig én nem is két tannyelvûbe jártam, "csak" öt angolóránk volt egy héten.
Szia! Szerintem várj még. Én is külföldön szeretnék karriert építeni, de a középiskolát (gimnáziumot) még itthon végzem, kéttannyelvûn. Elsõs vagyok, Heti 19 angolórám van, plusz kettõ History meg kettõ matek, félig-meddig angolul. Az angol töri nem nehéz, a suli sem, viszont a nyelvvizsgára készülni már nem könnyû. Az angolt csak ebben az évben kezdtem, eddig németet tanultam, (kitûnõ voltam) de sokkal jobban tudok angolul. A beszéd könnyû, mindent megérteni már nehezebb, talán mert mindent öt vagy több szóval is ki tudnak fejezni. Néha már az is nehéz, hogy megértsd õket, az akcentusok miatt, és mert nem minden szót használnak minden országban. Leginkább az amerikai és a brit között van eltérés, de az ausztrálok is tudnak érdekeseket mondani. (ezt a lektoroktól tudom :) A nyelvtan se könnyû, a 12 igeidõt könnyen össze lehet keverni, bár szóban annyira nem figyelnek rá õk se. Heti 5 angol nyelvtanom van, de kevésnek érzem. Összefoglalva igazából csak annyi lenne, hogy szerintem sokkal többre mész egy kéttannyelvû középiskolával, majd utána egy brit egyetemmel/fõsulival mintha most elkezdenéd. Nem tudom, milyen szinten beszélsz angolul, de szerintem tanulni csak nagyon erõs középfokúval, vagy felsõfokúval érdemes kimenni. :)

Hogyan zajlott a régi rendszerben (tehát nem bologna) a tanárképzés? Hogy lett vkiből középiskolai tanár? Van rá esély h visszaállítják?

Legjobb válasz: Úgy lett valakibõl középiskolai tanár, hogy elhatározta, hogy az szeretne lenni, majd jelentkezett egy egyetem tanárképzésére. Ekkor rögtön elkezdte mindkét szakját tanulni, nem volt szakosodás és minor szak. 5 év alatt elvégezte, megszerezte a diplomáját, majd elkezdett tanítani. Hogy visszaállítják-e? Lehetetlen megmondani...

Úgy lett valakibõl középiskolai tanár, hogy elhatározta, hogy az szeretne lenni, majd jelentkezett egy egyetem tanárképzésére. Ekkor rögtön elkezdte mindkét szakját tanulni, nem volt szakosodás és minor szak. 5 év alatt elvégezte, megszerezte a diplomáját, majd elkezdett tanítani. Hogy visszaállítják-e? Lehetetlen megmondani...
Illetve olyan is volt, hogy egyszakos tanár, például matek tanár. Bologna rendszerben ma már csak kétszakosak vannak.
bolonyába nem is lehetsz két szakos, csak ha az egyiket fizeted, nem? régen úgy ment, hogy felvetted a szakodat, majd a 2. évtõl felvetted a tanárszakos tárgyakat, elõadások, szemináriumok, ha ezek megvoltak, leszigorlatoztál belõle, és mehettél a gyakorlótanításra (1-2 félév) ha ez is megvolt, letetted a szakos államvizsgát és a tanári képesítõ vizsgát, és megkaptad a diplomát állítólag az MTA-nak se nagyon tetszik az új rendszer, úgyhogy ha nem ezek nyernek a választásokon, én bízom benne, h visszaállítják a régit, v legalább is ezt sürgõsen eltörlik
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. én most fogok felvételizni, reméltem, hogy jövõre már visszaállítják, de úgy fest bolognázom én is :s
Bolognai rendszerben csak kétszakos lehetsz, nem kell fizetned a másodikat. Minor szakként, 50 kredittel veszed fel és csak a fõbb tárgyakat tanulod. Mivel az alapszakodból tanári szakirányon alig marad szakirányos tárgyad (szinte csak az alapképzési tárgyaid, esetleg 1-2 szakmódszertani), ezért beleférsz a 180 kreditbe.

A középiskola kap levelet arról, hogy hová vettek fel vagy hogy elmentem-e pl. az alkalmasságira?

Legjobb válasz: A középiskolának hivatalosan semmi köze ahhoz, hogy mi történik a volt tanítványaival, minden tájékoztatást csak a diák maga adhat meg.

A középiskolának hivatalosan semmi köze ahhoz, hogy mi történik a volt tanítványaival, minden tájékoztatást csak a diák maga adhat meg.
Érettségi után ?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!