Találatok a következő kifejezésre: A következő étel (25 db)

Fogyaszthatom a következő ételeket a diétám alatt?

hasábburgonya, panírozott hal ( olajban vagy zsírban sütve), kirántott sajt ??? ehetem ezeket? nagy a kalória tartalma? hízhatok tőle? ( ha nem ehetem ilyen formában akkor máshogy elkészítve ehetem? )

Legjobb válasz: Hát sikerült felsorolnod a klasszikus "mit ne egyek fogyókúra alatt" ételek egy részét. :) Halat egyél párolva párolt zöldséggel (de még jobb lenne friss nyers zöldséggekkel) . A burgonyát hanyagolnám, és a rántott sajtott is. Ha már valamit olajban csinálsz akkor elgalább extra szûz olivaolajat használj.

Hát sikerült felsorolnod a klasszikus "mit ne egyek fogyókúra alatt" ételek egy részét. :) Halat egyél párolva párolt zöldséggel (de még jobb lenne friss nyers zöldséggekkel) . A burgonyát hanyagolnám, és a rántott sajtott is. Ha már valamit olajban csinálsz akkor elgalább extra szûz olivaolajat használj.
Nem eheted egyiket sem:) Sorry!
a rántott sajtnak a legbrutálabb a kalória tartalma. Egyszer lemértem egy adagot, nem volt óriási és majdnem 1000 kalória volt, és hát hozzá a sült krumpli rengeteg. Ezeket néha és alkalmanként kis mennyiségben, ha nagyon kívánod.

Ki mivel egészítené ki a következõ ételt - Rizses húst?

Én amire gondoltam rizses húst kiegészíteném gomba karikákkal, répával vékony csíkokra vágva, zöldborsóval és kukoricával ! Arra lennék kíváncsi ki mivel egészítené még ki mit lehetne belerakni avagy mellé kínálni ( paradicsom paprika salátára is gondoltam már ) ?

Legjobb válasz: cékla

cékla
Próbáltad már szilva befõttel? Isteni!!
Csemege uborka, almapaprika.
Lehet hozzáenni vegyesvágottat, csemegeubit, céklasalátát, almakompótot, egyébb befõttet... Én még vagy majonézt vagy olvasztott sajtot tennék bele.
Én sajtszószt öntök rá. Besamel mártást elkeverek egy tömlõs sajttal, esetleg adok még hozzá egy kis reszelt trappistát. Isteni.
Én zöldborsót szoktam még bele, volt, hogy zöldbabot. Bármilyen savanyúság finom hozzá, ami van itthon, akár cékla, akár csalamádé, uborka, kisdinnye stb.

Mik a következő ételek nevei angolul?

o Paprikás krumpli - o Vörösboros marhapörkölt o Töltött káposzta o Töltött paprika o Kocsonya o Újházy tyúkhúsleves o Házi disznótoros (Véres/májas hurka) o Halászlé

Legjobb válasz: paprika tomatoes stewed beef (marhapörkölt) stuffed cabbage (töltött káposzta) stuffed paprika(töltött p) jelly (aspic) (kocsonya) chicken soup a lá Ujházy

paprika tomatoes stewed beef (marhapörkölt) stuffed cabbage (töltött káposzta) stuffed paprika(töltött p) jelly (aspic) (kocsonya) chicken soup a lá Ujházy
white sausage (májas s hurka) (black sausage Véres hurka) Halászlé fish-soup
A kérdező hozzászólása: KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI!!!!! megy a zöld pacsi


Mi legyen a következő étel?

Lassan 5 hónapos babám tízóraira már kapja a gyümölcsöt.Most a zöldség a következ? ebédre?Tejpépet mikor kaphat/kapjon?Hogy csináltátok?

Legjobb válasz: Én pépet nem adnék a babának. Az enyém 4 hós és nem kap. Gyümi után répa, krumpli.

Én pépet nem adnék a babának. Az enyém 4 hós és nem kap. Gyümi után répa, krumpli.
még nem az ebéd jön. elõször csak 10 órai elõtt kóstoltass zöldséget, és ha már túl vagytok 3-4 ízen és meg is eszi õket, akkor kezdheted kiváltani az ebédet. de a kóstoltatás mindig marad 10óraikor!
Mi 4 hónaposan kezdtük, egyszerre kiváltottunk 3 étkezést a doki tanácsára, kóstoltatni mindig délelõtt kóstoltattam de általában úgy, hogyha elsõ nap a pár kanál nem okozott gondot, akkor másnap rendes adagot kapott, tejpépet este is adhatsz meg reggel is amikor akarod.elõször kapjon krumplit, répát, céklát, sütõtököt, persze ne egyszerre egymás után, szokták szeretni, kóstoltasd délelõtt vagy ebédkor tej vagy tápszer mellé.

A következő ételeket mikortól eheti a baba?

1. Sajt 2. Túró 3. Tojás sárgája 4. Sóska, spenót 5. Paradicsom 8 hónapos lesz lassan a fiam. Mikortól adjam neki?

Legjobb válasz: Én így adtam: 8-9 hónaposan sajt, túró (sajt meleg fõzelékbe, túró gyümivel keverve). 9-10 hónaposan tojássárgája (fõzelékhez). 8 hónaposan paradicsom (akár magában is megette), sóska, spenót. Bébiételben van, ami hamarabb adható, de ha otthon készítettem, akkor onnantól adtam, ahogy elõbb írtam.

Én így adtam: 8-9 hónaposan sajt, túró (sajt meleg fõzelékbe, túró gyümivel keverve). 9-10 hónaposan tojássárgája (fõzelékhez). 8 hónaposan paradicsom (akár magában is megette), sóska, spenót. Bébiételben van, ami hamarabb adható, de ha otthon készítettem, akkor onnantól adtam, ahogy elõbb írtam.
én így adtam: 8 hónapos korától: sajt, túró, sóska, spenót 10 hónapos korától: tojás sárgája paradicsomot meg 6 hónapos korától de akkor még passzíroztam
betöltött 8. hónaptól mindegyiket kaphatja már! Sajtból csak a simát, füstöltet nem.
8 hónaposan ezek közül mindet adhatod.
1. 8 hós korától meleg fõzelékbe reszelve 2. 8 hós korától gyümivel 3. 8 hós korától fõzelékbe 4. 8 hótól 5. paszírozva héjja és mag nélkül 6 hós korától héjjastól, magostól több mint 1 évesen mert még 11 hós korában is kipöttyösödött a paradicsom apró magvaitól!

A következő ételeket mikor adhatom babámnak?

1. tojás nélküli tészta 2. paradicsom 3. natúr/gyümi joghurt 4. tejföl? Köszi! Zöld kezecske megy érte!

Legjobb válasz: az tök mindegy mikor kezdted, akkor is ugyan annyi idõsen lehet bevezetni ha 6 hósan és akkor is ha 2 hósan kezdted... bocs az offért. én: 1. 6 hósan 2. 6hósan (héjastul 9 hónaposan szüretelte a kerben a koktél paradicsomot) 3. 7 hósan 4. 8 hósan adtam

az tök mindegy mikor kezdted, akkor is ugyan annyi idõsen lehet bevezetni ha 6 hósan és akkor is ha 2 hósan kezdted... bocs az offért. én: 1. 6 hósan 2. 6hósan (héjastul 9 hónaposan szüretelte a kerben a koktél paradicsomot) 3. 7 hósan 4. 8 hósan adtam
7 hónaposnak nyudtan adhatsz tésztát, paradicsomot, joghurtot. Esetleg a teljöllel várnék 1-2 hónapot, de van aki már ezt is ad ilyen korban.
Én úgy gondolom, nagyon is nem mind1 mikor kezdik! Van aki akár 7-8 hónaposan kezdi el. Annak nyilván nem fogsz egybõl egy spagettit összedobni...(paradicsom + tészta)
Szia. Ezekre mindenki mást fog mondani. Én kb. így adtam neki. Most 1 éves. 1. kb 6 hónapos 2. kb 6 hónapos 3. natúr - 8 hónapos, gyümis - kb 1 hete (ha natúr joghurtba teszel friss gyümit, akkor persze más) vagy babajoghurt, arra rá van írva mikortól 4. még nem kapott, de már ma-holnap fog, amint olyat eszik amiben van/amihez illik. Ehhez tudni kell, hogy 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. Ha 6 hónaposan kezded, akkor értelemszerûen...
Én ezeket már 8 hónaposan adtam, a paradicsomot fõzve természetesen. A tésztát magam gyúrom tojással, semmi baja nem lett a fiamnak tõle. /a boltiban is van tojás amúgy/
A kérdező hozzászólása: Lemaradt, hogy 7 hónapos a fiam, 5 hónapos kora óta tápláljuk hozzá.

Mikor/hány hós kortól/ adtátok babátoknak a következő ételeket?

-rántásos f?zelék/tehát nem krumplival sürített/

Legjobb válasz: 10 hónaposak leszünk 27-én, de 8 hónapos korától kapja a rudit, felvágottakat(zala, párizsi). Májkrémet kb. 2 hete kapott, tésztát tegnap evett elõször. Szerintem adtam volna neki elõbb is ezeket, de nagyon cicirajongó, szinte csak cicizne!Folyadékot pl. nem is fogad el. A többit még nem próbáltuk!

10 hónaposak leszünk 27-én, de 8 hónapos korától kapja a rudit, felvágottakat(zala, párizsi). Májkrémet kb. 2 hete kapott, tésztát tegnap evett elõször. Szerintem adtam volna neki elõbb is ezeket, de nagyon cicirajongó, szinte csak cicizne!Folyadékot pl. nem is fogad el. A többit még nem próbáltuk!
-rántásos fõzelék/tehát nem krumplival sürített/ 8 honap -parizer, gépsonka 8-9 honap -májkrém 10 honap -medvesajt 8-9 honap -danonino, túró rudi belseje 9 honap -tésztafélék 8 honap -káposzta, karalábé stb...amik fújnak 9 honap -és sima csapvizet? 7 honap
Lassan egy évesemnek még csak a káposzta, karalábé, kelkáposzta stb. kategóriát adtam a felsoroltak közül. A csapvizet még mindig forralom. A többit még nem kapta, de én tisztában vagyok vele, hogy már túl óvatos vagyok....
Rántásost anyatejesemnek egy év után, táposomnak doki tanácsára már 9 hó körül. PArizert, gépsonkát 1 év után Májkrémet 1 év után Medvesjatot még soha nem ettek... Túró rudit kb 2X evett a lányom, de ha adnám is másfél év után Tésztafélét-babatésztát már 8-9 hótól, rendes tésztát 1 év után K betûsöket 8 hótól Sima csapvizet elsõvel fél év rémlik, a másodikkal msot egy évet mondott a doki, tartottam.
-rántásos fõzelék/tehát nem krumplival sürített/ : 10 hós kortól, bár én magunknak is inkább keményítõvel sûrítek -parizer, gépsonka : mi sem esszük egyikes sem, csak színhús sonkát kap 11 hós korától, de azt sem szereti -májkrém : még nem kapott -medvesajt : ez és a Boci krémsajt a kedvence, 11 hós korától adom -danonino, túró rudi belseje : danonino-t nem is tervezek adni, inkább Cserpes joghurtot eszünk, túró rudi belsejét 10 hós korától néha-néha -tésztafélék : bio tönköly 8 hós korától -káposzta, karalábé stb...amik fújnak. karalábé 8 hóskortól (húslevesbõl), kelkáposztát, kelbimbót 10 hós, karfiolt 8 hós korától. -babot, lencsét, sárgaborsót 1 éves korától -és sima csapvizet? még nem kapott 14 hónapos a fiam.
-rántásos fõzelék/tehát nem krumplival sürített/: 10 hónapos korától -parizer, gépsonka: 1 éves korától, de csirkemellet -májkrém: még nem evett -medvesajt: még nem evett -danonino, túró rudi belseje: danoninot még nem evett, rudi belseje 10 hónapos korától -tésztafélék: 1 éves korától -káposzta, karalábé stb...amik fújnak: még nem nagyon evett, viszont töltött káposzta belsejét 1 évesen. -és sima csapvizet? felforraltat 1 hónapos korától, a tápszeréhez, amúgy ásványvizet iszik 1 éves kislány anyukája
-rántásos fõzelék/tehát nem krumplival sürített/ : nem tervezem 1 éves kora elõtt, magunknak is habarok inkább -parizer, gépsonka : mi sem esszük egyiket sem, csecsemõnek pláne nem adnám -májkrém : még nem kapott -medvesajt : még nem kapott, talán egy éves kora után -danonino, túró rudi belseje : danonino helyett humana babajoghurtot kap (nem drágább 4*100 g 295.- Ft), túró rudi belsejét 8 hós korától néha-néha -tésztafélék : bio teljeskiörlésû durum 7 hós -káposzta, karalábé stb...majd 10 hós kortól, kelbimbó, karfiol 8 hó -és sima csapvizet mi sem iszunk.(Forralom.) 8, 5 hónapos a lányom.
-rántásos fõzelék/tehát nem krumplival sürített/- 6 hónapos kortól (dokival ezt megbeszéltük) -parizer, gépsonka-parizert sosem kapott, jobb minõségû sonkát és virslit kap kb 10 hós korától -májkrém- 7 hós korától, amit én csinálok, a boltit nem eszi meg (13 hós) -medvesajt- 8-9 hós korától kap, az egyik kedvence -danonino, túró rudi belseje- a túrót nem eszi meg, danoninót most adtam neki elõször 13 hósan -tésztafélék- durum tésztát kapott 10 hósan, most már kap tojással készültet is -káposzta, karalábé stb...amik fújnak- nem nagyon kapott eddig, mert sokszor görcsölt tõlük, a zöldbabnál leragadtunk -és sima csapvizet? - 1 éves kora óra idõnként kap, de Szentkirályi vizet adunk neki

Miért felejtősek a következő ételek? Már nem divatosak? Szalon tüdő, vese-velő, pacal, vadas stb?

Legjobb válasz: Engem nem érdekel, hogy divat-e vagy sem, a vadast imádom, a többit nem szeretem.

Engem nem érdekel, hogy divat-e vagy sem, a vadast imádom, a többit nem szeretem.
Sokan nem szeretik õket.
Én a velõ kivételével mindegyiket imádom.
Utolsó, ételre nem mondunk olyat, hogy undorító! Esetleg te nem szereted. Miért? Mibõl van a disznósajt? Mégis nagyon finom. Velõ is jó, a szalontüdõ, a vadas (fõleg, ha nyúl). A pacalt nem szeretem.
Kedves utolsó, de szívesen visszarepítenélek úgy 50 évet az idõben. Vagy kiraknálak pár hétre Afrikában vagy valami más szegényebb helyen. Megtanulnád értékelni az ételt.. Rád férne!!!
Részben azért is, mert nem könnyû hozzájuk jutni. Másrészt pedig, a mai fiatalasszonyok csak a csirkemellet tudják elkészíteni, mást nem nagyon, ezek elkészítése meghaladja a tudásszintjüket. Tisztelet a kivételnek.
Divat vagy sem ha az lenne akkor sem enném meg egyiket sem, nem szeretem õket.Amúgy mi manapság a divat kaja?
A vadas jó de a többi szerintem undorító. Most gondolj már bele, mi a vese szerepe...
Én meg mondom, szerintem a disznósajt is undorító, sõt az összes sajt, sõt még kb. 85 féle ételt tudnék sorolni ami szerintem undorító. Mit kell ezen problémázni...
Undorítóak... :S
Egyrészt az ár, másrészt a reformétkezés, harmadrészt az idõigény, negyedrészt a macera/beszerzés, fõzés terén/.Van mûkörmös cicakolléganõm, aki tökéletesen fõz-bográcsban is-, süt és 28 éves.Az 50hez közeli kolléganõm recept helyett a cukrászda címét kérdezi, s rántottszeleten kívül mást még nem készített a vasárnapi asztalra..
Emberek, tudjátok, miért (is) van velem a pasim? Mert megeszem az ilyen kajákat is. Mert tudom, hogy néz ki egy pulyka, nem csodálkozok, hogy jééé de aranyos bárányka, ha látok egy kecskét, tudom, milyen részei vannak egy disznónak. Imádom a pacalt, a velõt, a disznósajtot, kolbászt, hurkát, és nem csak a natúr csirkemellen meg a cézár salátán élek. Pedig nem vagyok falusi parasztlány, csupán egy élettel teli, városi csaj, napközben kiskosztümben járok dolgozni, viszont hétvégén ki tudok menni a természetbe akár 40-50 km-t is túrázni, nem esik le a gyûrû az ujjamról, ha sátorban kell aludnom vagy épp koszos, mocskos leszek az egész napos disznóvágástól. Azt mondta, van bennem élet, én vagyok a természet számára.
a belsõségekhez nehéz hozzájutni. piacon van, de pl tesco, auchanban ahol sokan vásárolnak nincs. a vadas meg marhahátszínbõl, nem épp a legolcsóbb kaják egyike. csinálhatod disznóból is, csak akkor már nem igazi vadas.
Nekem az egyik kedvenc séfem Bíró Lajos. Neki szinte mániája, hogy belsõségekbõl fõz csúcsgasztronómiai ételeket. Szóval vannak, akik újra felfedezik. Magam részérõl a pacalt és a vadast szeretem (Mondjuk nem is értem, hogy a vadas miért van a felsorolásban. Abban nincs semmi extra: husi meg jó sok zöldség.)A másik kettõt még nem próbáltam.
Én nem a divat szerint étkezem, van saját ízlésem. A felsorolt ételeket szeretem, a vadas pedig az egyik kedvencem!
Szalontüdõ különckaja, velõt szeretem, Pacalt imádom:) a vadas számomra vhogy gusztustalan, párom meg forditva:utálja a pacalt(törölközõt:D) de a vadast imádja:) Szerintem azért felejtõsek mert sokáig tart és nehéz jól elkésziteni ezeket.Pl a pacalt 3-4órát is fõzni kell hogy jó puha legyen:) de rég ettem már-... Tényleg te ettél már tojáspörköltet? S párizsipörköltet? 25L
mi szeretjük és fogyasztjuk is ezeket az ételeket.nagyon finoman el lehet készíteni mindegyiket, bár nálunk is az ifjúság a finnyássabb, legalábbis a nõi szakasz. a férjem kedvence a szalontüdõ zsömlegombóccal. de jöhet minden , körömpörkölt, velõspacal és társai..:) ) mendemelett 185 centi és 80 kg.úúúúgy irigylem!
Mi mindegyiket szeretjük kivétel nélkül.
A kérdező hozzászólása: Tüdõ-sziv-vese 500 ft alatt van.
Azért "mentek ki a divatból", mert ahogy a szüleimtõl hallom pl. a pacal régen a szegények étele volt, fillérekért adták most viszont iszonyú drága. Mi nagyon szeretjük a párommal a pacalt, de pont az ára miatt ritkán csinálom mert nincs rá pénzünk. Tüdõt, velõt vesét meg még a hentesnél se szoktam látni, bár nem is keresem.De gondolom nem olcso az sem.
A kérdező hozzászólása: Tüdõ, sziv megfõzve puhára sóban, vizben, babér levéllel stb. és egy kellemes tejfölös szaftba helyezve, -ez a szalon tüdõ.
A szalon tüdõn kivül mindet imádom Mi az a szalon tüdõ?
Halászlé nyami! Azt is imádom, jó sok friss kenyérrel.
Mi imádjuk a vadast, a szalontüdõt, a körömpörköltet, de mostanában úgy látom, ezeket az ételeket egészségtelennek kiáltották ki, ezért már szinte megkövezik azt, aki ilyen ételekkel "károsítja" a szervezetét. Ma csak párolt csirkemellfilét és tenger gyümölcseit sikk enni, egy jó kis rántott ponty vagy egy harcsapörkölt már "egészségtelen" és ciki.
Azért mentek ki az étrendbõl, mert a mai mûkörmös cicababák ( tisztelet a kivételnek) nem tudnak se fõzni, nem hogy ilyen kajákat csinálni. Aki olyan családban nõtt fel, ahol jól fõztek és fõztek ilyeneket és szerette, az elõbb-utóbb rákényszerül, hogy Õ is csinálja. Én is így vagyok vele. Imádom a szalon tüdõt és a pacalt, de a kedvencem a körömpörkölt a mai napig, pedig 26 éves vagyok.Sajnos sokan nem tudják ezeket megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mentek a pontok. Nekem is bántja a fülemet, ha valaki tiszteletlenül beszél az ételrõl.
Na, a hétvégén megkergetünk, ekapunk, aztán levágunk vagy 4-5 pacalt, és megfõzzük pörköltnek!

Milyen sorrendbe kombináljam a következő ételeket, és tápélék kiegészítőket ( testépítéshez)?

tej termékek : tej, tejföl, kefír, túró ,(minden zsírszegény vagy 1,5%os) normál kaja : zabpehely, csirkemell , rízs, zöldségek mirelit és normál, baromfi virsli( csak 5 adagnyi) táplálék kieg: 100% whey protein professional (920grammos) sz?l?cukor Brutal Natrition Anadrol (teszto növel? 90szem napi 3 szem edzés elött a doboz szerint) Inni: ásványvíz tej és persze a fehérje turmix néha energia ital , vagy kóla (Néha!)

Legjobb válasz: 20/f 100 kg ,190 cm (izmot szeretnék felszedni látványosat a legaláis határkon belül)

A kérdező hozzászólása: 20/f 100 kg , 190 cm (izmot szeretnék felszedni látványosat a legaláis határkon belül)
Kevés fehérjét vettél, az nem sokáig lesz elég.. 6:00: zabpehely + 100% whey protein professional 9:00: rizs + csirkemell 12:00: rizs + csirkemell 15:00: rizs + csirkemell 16:30-18:00ig edzés 18:00 (edzés után): 100% whey p. p. + szõlõcukor 18:45: rizs + csirkemell 21:00: sovány túró Nézz egy kalóriatáblázatot és számold ki mibõl mennyit kell enned, hogy kijöjjön a kb. a 200-250g (állati eredetû) fehérje és a szénhidrát mennyiség is meglegyen.

Lehet-e enni a következő ételeket szoptatás alatt?

paradicsom, csíp?s paprika, hagyma, gyümölcslé, csokoládé? Ne kövezzetek meg a csíp?s paprikáért, arra gondoltam, hogy Indiában pl. curryt és chilit esznek állandó jelleggel, mégsincs kutya bajuk sem a kisbabáknak. Csak mert imádom a csíp?set...

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy nem szabad, mert átmegy a tejbe, és a gyereknek nem fog ízleni! De nem bírtam ellenállni neki, és ettem! A gyereknek semmi problémája nem volt, ugyanúgy evett!

Nekem azt mondták, hogy nem szabad, mert átmegy a tejbe, és a gyereknek nem fog ízleni! De nem bírtam ellenállni neki, és ettem! A gyereknek semmi problémája nem volt, ugyanúgy evett!
Én is imádom a csípõset és egész terhesség alatt ettem is. Most vagyok 37 hetes, remélem szoptatás alatt is ízleni fog a babámnak:-))
Szia! Ha csípõset eszel, nem lesz csípõs a tejed tõle, úgyhogy nyugodtan egyed.Én mindent ettem a k betûsöket is beleértve, a hasfájás sem azon múlik, hogy te mit eszel.Jó étvágyat. /Z/
Persze hogy eheted...ki kell probalni es ha a babad elutasitja a cicit akkor masnap nem eszed...ennyire egyszeru. Nem a kajatol fog fajni a hasa sem hanem azert mert levegot nyel szopi kozben...kamu ez a "nem szabad szoptatas alatt enni "dolog. az elejen panikol a kismama de aztan lassan rajon hogy szinte barmit ehet
Próbáld ki, erre nincsenek szabályok. A k betûs mizéria is hülyeség. Nekem abszolút nem jött be. (csak brokkolit nem ehettem, azt is csak kezdetben) Óvatosan, nem túl nagy mennyiséggel kipróbálod, és várod a baba reakcióit.
A kérdező hozzászólása: sziasztok, köszi a válaszokat. A kislányom hasfájós, de akkor is fáj neki néha, amikor csak krumplit és csirkét eszem, viszont a káposztás sztrapacskát észre sem vette....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!