Találatok a következő kifejezésre: A kötelező uh-ra (16 db)

12 hét 2 napos leszek amikor megyek a kötelező uh-ra. Elvileg mikor kell menni? Jókor megyek? Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Jókor mész!Ez egy jó kis hosszú uh lesz, végig mérik az egész babát!A legfontosabb a nyaki redõ mérése(Down kór szûrés)!

Jókor mész!Ez egy jó kis hosszú uh lesz, végig mérik az egész babát!A legfontosabb a nyaki redõ mérése(Down kór szûrés)!
Én jövõ hét kedden megyek, 12+1 naposan. Már én is nagyon várom:)
Biztos minden rendben lesz, van! Ne izgulj! Nekem a 12 hetes UH-n már 7cm volt a Pocaklakóm! Neked is kb. ennyi, gondolj erre a kis csöpségre és mindig mosolyogj! Amúgy jókor mész! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod! Már nagyon várom! Múlt héten voltam szintén uh-n és akkor mondta a dokim hogy a héten mehetek. Akkor minden rendben volt. Remélem most is az lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek is! Állandóan vigyorgok mint a tejbetök és csak arra gondolok hogy minden rendben van. Olyan jó lesz újra látni! :)

Ha magándokihoz járok, akkor is menni kell a kötelező UH-ra az sztk-ba?

4hetente járok a dokimhoz. 27hetes vagyok. Mikor vannak kötelez? UH-ok? 18hetesen voltam utoljára az sztk-ban.Mennem kell oda is?

Legjobb válasz: A 28-30 hét körül van a következõ kötelezõ, utána majd csak a 36. hét körül lesz megint.

A 28-30 hét körül van a következõ kötelezõ, utána majd csak a 36. hét körül lesz megint.
szio!!!ha jársz külön dokihoz, akkor nemkell az SZTK-ba menned...... mindent a választott nõdokid intéz, még a 36.-héttöl a CTG-ket is....legalábbis nálunk Szegeden... Üdv 35heteske
Szia Én csak a magándokimhoz járok uh-ra a kötelezõknél kitöltögeti a papírt és azt mutatom meg terhesgondozáson van ahol elfogadják van ahol nem. A kötelezõ uh is szinte mindenhol változó de a 28-32 hét között szokott lenni
Szia! Hát nem feltétlen a magán doki! Én is 4 hetente járok magánhoz! DE a kötelezõ Uh.kra mindig a kórházba kell mennem! / Kecskeméten /
Szia! Én a saját megnyugtatásomra elmentem az Sztk-ba is. Nálunk van a 26-28. héten és a 36. héten is Uh.
Szia.Én is magándokihoz jártam, és a 12.18heti uh-n kívül õ csinálta a többit, nem kelett külön menni az Sztk-ba.Én 6hetente jártam hozzá és mindig csinált UH-t, jó volt ilyen sûrün látni a babát:D.Az enyém már 6hós kislegény.:)

Áramlásvizsgálatra ugyanoda kell menni, mint a kötelező UH-ra? Kell beutaló a háziorvostól?

A dokim mondta,h mikor menjek,ett?l függetlenül kell beutalót kérnem?Lényegében UH-al nézi,ahogy a többi alkalomkor?

Legjobb válasz: Hogy hova kell menned azt nem tudom,de UH-val nézik!Csak nem a baba méreteit,hanem az erek áramlását.A köldökzsinórét,a baba fejében futó ereket,stb. ha jól tudom...

Hogy hova kell menned azt nem tudom, de UH-val nézik!Csak nem a baba méreteit, hanem az erek áramlását.A köldökzsinórét, a baba fejében futó ereket, stb. ha jól tudom...
Nekem sima uh- alatt nézték. Nem kell beutaló, csak a kiskönyv, mintha uh-ra mennél (legalábbis nálunk).


Nem baj ha a kötelező uh-ok után elmegyünk 4duh -ra is?

12 hetes uh után elmentünk,mert szerintem alaposabban át kellene nézni mint ahogy azt kötelezőn teszik,mert pl.a kötelezőn a lepényt oldalt mélyen látták,és hogy vigyáznom kell,a 4d uh-on meg rá 1 napra mindent rendben látott jó helyen. Az nem sok ha most 18 hetes uh után is elmegyek 4d-re és még 26hetes körül is?

Legjobb válasz: Szia én úgy tudom nem jó a babának ha sûrûn van uh-va Boldog baba várást 37 hkm

Szia én úgy tudom nem jó a babának ha sûrûn van uh-va Boldog baba várást 37 hkm
Semmilyen hatással nincs az ultrahang a magzatra. Annyiszor mész, amennyiszer akarsz. Én egyéb betegség miatt jártam, az elsõ fél évben majdnem kéthetente. A világon semmi bajunk, de én is utánaolvastam, és mindenhol írják, az ultrahangnak nincs káros hatása.
1., rosszul tudod. Nyugodtan mehetsz 4d-re is. :)
Elsõ vagyok Akkor bocsánat rosszul tudtam :) Nekem a védõnõ mondta. Boldog baba várást mindenkinek :)
Nincs rossz hatással a babára, maximum õk nem élvezik annyira. Legalábbis nekem feltûnt, hogy az elején még bírja, de vizsgálat vége felé mindig hátat fordít, bújik meg ilyenek. :) De van akinek sokkal többször kell mennie ultrahangra. Nyilván nem lehetne, ha ez káros lenne a picire.
Nekem hetente 2x kell mennem sok magzatviz miatt. ..nyilván ha ártana akkor nem köteleznenek:-)
Nyugodtan elmehetsz. A legjobb az, ha nem kimondottan Babamozira mész, hanem a kórházban csináltattok fizetõs 4D UH-t, mert akkor korrekt orvosi szakvéleményt is kaptok mellé. Legalábbis itt így van.

Ha a 32 héten megyek 4D-s uh-ra akkor az kiváltja a kötelező Uh-t vagy oda is el kell mennem?

Legjobb válasz: Attól függ ha egy helyen van,szerintem csinálnak egy hivatalos papírt az adatokról,majd neked a dvd-t,fényképeket.Ha nincs egy helyen kérd ki a doki tanácsát.

Attól függ ha egy helyen van, szerintem csinálnak egy hivatalos papírt az adatokról, majd neked a dvd-t, fényképeket.Ha nincs egy helyen kérd ki a doki tanácsát.
orvosa válogatja. van aki elfogadja a 4d-s ultrahang eredményt, van aki nem és leküld ultrahangra.nekem anno az orvosom azt mondta hogy a 4d-s ultrahang csak babamozi a szülõknek de neki annál több adat kell mint amit ott adnak a babáról.már csak a baba fejlõdése miatt is.meg szerintem élmény mindig mikor láthatod a kisbabádat, a kötelezõ emg ingyen van úgyhogy nem érdemes kihagyni.a babának nem árt :) sok sikert egy 38 hetes kismama

A 12. hetes kötelező uh-ra mikor mentetek pontosan? Hány hét hány naposan?

Legjobb válasz: Szia!Pont 12 hetesen mentem!:)34 hetes kismama

Szia!Pont 12 hetesen mentem!:) 34 hetes kismama
Most legutóbb 11+5hetesen voltam.
A kérdésedbe benne van a válasz. A 12 hetes ultrahangra 12 hetesen kell menni.
13hét 1naposan voltam
12+5 voltam. 12 hetesen kell menned, tehát a 12+0-tól a 12+6-ig bármelyik nap
Pontosan 15 hetesen...nem is értettem miért. Aztán azt mondták, mert nálluk ez a protokoll.
12+2 hetesen mentem.
Én 12+4 hetesen megyek majd 25-én.
Pont 12 hetes voltam. Bár azóta már nem úgy számolják a heteimet. akkor még csütörtökön váltottam hetet, ma már hétfõn. :) kb 17 hetes koromban változtatták meg.
Menj 15-én.
Akár 13+2 naposan is el lehet menni, nem kell napra pontosan megjelenni.
Én is 13 hetesen voltam 12 hetes kötelezõn. Az nem baj, ha egy hetet késel, viszont elõtte nem érdemes menni, mert esetleg még nem látnak annyi mindent.

Budapesten a Szent István kórházba a 12. heti kötelező uh-ra beengedik az apukát is?

Legjobb válasz: Igen, nálunk benn volt az apuka. Gondolom, nálatok sem fogják kidobni a kispapát :)! Boldog babavárást!:)

Igen, nálunk benn volt az apuka. Gondolom, nálatok sem fogják kidobni a kispapát :) ! Boldog babavárást!:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a választ.Nagyon szeretne bejönni, remélem engedik neki.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés:ez az ultrahang hasi lesz vagy hüvelyi?
Én hasira készültem, mert a dokim azt mondta az lesz. Jó sokat ittam elõtte, úgyhogy tele volt a hólyagom. Az ottani orvos meg hüvelyit akart, de persze teli hólyagnál nem látott semmit, úgyhogy a végén hasi lett. Ezek alapján nem tudom, mit mondjak neked...
Nálunk (Miskolc) bemehet a kórházi uh-ra is.
mi tegnap voltunk, bejöhetett (kórházban volt)
A kérdező hozzászólása: Én is miskolci vagyok. Melyikben voltatok? Mi a Semmelweisben vagyunk, de most a Vasgyáriba kell menni az UH-ra Hajashoz.
2. vagyok. Mi a megyeibe járunk! de barátnõm a vasgyáriba(Semmelweis) jár, és vele is bemehetett a párja!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!
Szerintem mindenhol beengedik uh-ra az apukákat. Nekem nincs magándokim, én sztk-ba járok de a doki akihez szoktam menni még a rendelésre is beengedi ha éppen nem akar megvizsgálni.
Utolsó válaszolónak: Ez nem egészen igaz.Nálunk sem engedték be egyszer sem a páromat ultra hangra pedig mi is kórházban voltunk és nem magánrendelésen.Sõt vizsgálatra sem jöhet be, és még képünk sincs a babáról.Egyedül a védõnõhöz jöhet be így ha nem is láthatta eddig a szívhangját hallhatta.De kedden már megyünk 4D uh-ra ott végre Õ is bejöhet és megnézheti. A kérdezõnek pedig sok szerencsét remélem beengedik a férjedet!Nálunk ez nem divat.Csak magánrendelésen. Boldog babavárást! 22 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszi! beengedték a férjem. Talán kisfiú lesz, de nem volt biztos benne. :)

A kötelező genetikai uh-ra csak 3 hét múlva kaptam időpontot. akkor már 21 hetes leszek. nem lesz túl késő?

Legjobb válasz: Nekem is akkor csinálták, ráadásul az afp eredmény nélkül. Mert -akkor- még mindig nem érkezett meg. Így a kórházban nem is csinálták meg az uh-t-magánrendelésen kellett megcsináltatnom.

Nekem is akkor csinálták, ráadásul az afp eredmény nélkül. Mert -akkor- még mindig nem érkezett meg. Így a kórházban nem is csinálták meg az uh-t-magánrendelésen kellett megcsináltatnom.
A kérdező hozzászólása: én is az afp-re vártam, mert csak annak birtokában fogadnak az uh-n. nem volt túl késõ? látta a doki az, amit kell?
Van már afp eredményed??
Szia, látni fogja a doki amit kell. Én igazából azért csalódtam, mert azt hiszem nagy elvárásokkal mentem erre a vizsgálatra. Kb. 3 percig tartott az egész, a genetikus orvos elég bunkó volt, igazából meg se mérte a baba hosszát, de adott egy nyúlfarknyi leletet és lezárta annyiban a dolgot, hogy minden rendben van. Az egész olyan volt mint egy futószalagon. Utána kibõgtem magam, mert szinte semmit nem tudtam meg a gyermekemrõl, és elmentem a szokásos dokimhoz, hogy nézzen õ is meg mindent. Szóval elég csalódás volt volt a vizsgálat.
mindegy, hogy hova mész uh-ra?? miért nem kérsz máshova idõpontot? nekem egy kicsit magas volt az afp-m tegnap, ma már gnetikai uh-n voltam, ahol rettentõen kedvesek voltak, odafigyeltek rám, és még azt is megmondták, hogy kisfiam lesz!! ja, és minden rendben van velünk!!:) 18 hetes vagyok (szólj, ha kell vm tel.szám..)
A kérdező hozzászólása: az afp-m tökéletes: 1, 4 MOM az a baj, hogy az eredményre vártam, és miután megjött, csak akkor kértem uh-ra idõpontot.
A kérdező hozzászólása: pécsi vagyok, a klinikára van beutalóm. máshova is lehet menni pécsett?
Szia. Nekem 3 hete mondta a dokim, hogy kérjek idõpontot genetikai uh-ra Pécsre, ápr 3.-ra kaptam idõpontot, 1 hónapra rá. Dokim ez miatt minden héten rá nézett uh-on a picire. Én meg Bp-en kértem egy másik idõpontot a géndiagnosztika centrumba. 2 nap múlva mehettem. 14.000 Ft volt, de legalább megtudtam, hogy minden ok. Ha érdekel megadom a számukat, vagy a http://www.gendiagnosztika.hu oldalon mindent megtalálsz. Üdv.: 22hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!