Találatok a következő kifejezésre: A köszönöm miből (5 db)

A köszönöm szó miből alakult ki? Lehetséges, hogy török jövevényszavunk?

Legjobb válasz: biztos nem török törökül a köszönöm:tesekür

biztos nem török törökül a köszönöm:tesekür
A tesekkür meg arab szó amit a törökök vettek át...Inkább nézz meg egy etimológiai szótárt, semmi sem lehetetlen!

Miből vettétek észre hogy a nőgyögyászotoknak már nem elé a "köszönöm"?

most miota már kezelésre szorulok egy betegség miatt ugy érzem hogy negyon mereven áll hozzám,nem kedves és nem magyaráz el semmit.lehet a pénz miatt?még sose fizettem nödokinak.

Legjobb válasz: sztk-ba járok,de van aki ilyenkor is oda csúsztat egy keveset?nagyon ugy néz ki hgoy várja.amugy mennyi a normál kb.2000?

A kérdező hozzászólása: sztk-ba járok, de van aki ilyenkor is oda csúsztat egy keveset?nagyon ugy néz ki hgoy várja.amugy mennyi a normál kb.2000?
kicsit leírhatnád pontosabban a dolgot.... ha magánorvoshoz jársz, akkor mi az hogy még nem fizettél neki??? Ha SZTK alapon, akkor meg minek fizetni neki?
hát ha nem magán doki akkor ne is fizess semmit sem.én magánhoz járok havi 1x mert próblémáim vannak és 2000ft kér el, de mindenhogy megvizsgál.
ne legyél hülye, SZTK-s orvosnak senki sem fizet... ha igen, akkor meg egy lúzer.
Igen, de ilyen méretnél ez már nem teljesen egyértelmû dolog. Egy kvark kb. 100-szor nehezebb egy protonnál, amiben hárman vannak. Úgyhogy nem igazán jó szó, hogy "abból áll" - inkább úgy kellene mondani, hogy abból lehet összerakni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek
na ez engem is baromira érdekelt, nem aludtam 3 hete ez miatt a kérdés miatt!


Kotelessegem beszamolni arrol az elemezesvezetonek, hogy mibol, mennyit kell rendelni, vagy ha netan elfogyott valami a raktarbol, nekem kell osszeirni a napi nyersanyag mennyiseg hasznalatat? Koszonom valaszotokat.

szakacs vagyok

Legjobb válasz: Szia! Szerintem részben igen, mert te használod fel, de neki is kutya kötelessége lenne ezt látni, hogy valami fogytán van a raktárban! Egy házi asszony.

Szia! Szerintem részben igen, mert te használod fel, de neki is kutya kötelessége lenne ezt látni, hogy valami fogytán van a raktárban! Egy házi asszony.
Én ugyan nem élelmiszeriparban dolgozom, de az én munkahelyemen minden dolgozónak kötelessége volt munka közben füzetbe felírni a fogyó és rendelendõ anyagokat. A rendelést utána a csoportvezetõk ebbõl kiindulva készítették el.
Természetesen. Hiszen ez alapján tudja pótolni a megfelelõ alapanyagokat. nem tudom mit szólnál, hozzá ha egyszer csak bemennél a száraz áru raktárba és nem lenne liszt. Természetesen õ is megnézni, de nem tudja úgy követni a napi fogyást , hogy mindenki után bemegy a raktárakba. De ezt tanulnod kellett volna
A kérdező hozzászólása: Szakacskent dolgozom egy oviban.arrol ne is beszelve, hogy az elemezes vezeto rengeteg dolgot elfelejt, rendelesei hianyosak, szamtalanszor fordult elo mar, hogy reggel, fozes elott nem volt nyersanyag.Most tenyleg nem ertem..a szakacs a hibas?
Csapatmunkának kell lenni, ez a lényeg.
Lehet a szakács is a hibás azért mert az élelmezésvezetõ rendelései hiányosak. Ha nem ismeri a szakács hibájából a fogyás pontos mértékét illetve a változások miatt is lehet gond. Hiszen nem minden nap azonos a létszám amire fõzni kell stb. Tényleg az a lényeg, hogy te is segítsd az õ munkáját és õ is a tiéteket azzal, hogy odafigyel az ö munkájára. Szóval csapatmunka.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!