Találatok a következő kifejezésre: A körömgombát lehet (3 db)

Mit lehet kezdeni a körömgombával?

Az esetes dolgot már kipróbáltam, most csinálom két hónapja, de semmi változás:-( S?t, egyre jobban áll el a körmöm az ujjamtól, és egyre vastagabb... Esetleg más megoldás gyógyszeren kívül?

Legjobb válasz: A hoxa honlapon keress rá a körömgombára ott találsz jó tanácsokat. Én javasolnám neked az Ökonetes szappant nagyon sokat segít, a megvastagodást 1 hónap alatt eltünteti.

A hoxa honlapon keress rá a körömgombára ott találsz jó tanácsokat. Én javasolnám neked az Ökonetes szappant nagyon sokat segít, a megvastagodást 1 hónap alatt eltünteti.
Grefi csepp!!!
elõször is honnan tudod, hogy ez gomba? le kell vágni a körmöt maximális rövidre és vékonyan be kell kenni canesten krémmel, lehetõleg a köröm alá is bekenve és a körömágyon körben is, majd be kell a lábujjat csomagolni foliába vagy akármibe, hogy ne kenõdjön el és sok ejjel igy hagyni, mert a körmön át nagyon lassan szivódik fel a krém. ha ez nem segit kérj recept nélkül más gombaellenes krémet a patikában. beszélj orvossal, különösen, ha antibiotikumokat kaptál mostanában. hozzd rendbe a vastagbél florát ecet nélküli vecsési káposztával, minden nap kétszer egy kis adagot kell enni, nem fözve, persze.
És ha még nagyobb össztüzet akarsz a gombára, akkor egy hónapig napi rendszerességgel áztasd a lábadat meleg ecetes oldatban.
én is az ecetes vízre esküszöm, de szódabikarbonát is szoktam bele tenni és tényleg hat emellett használom még a sunsmile gyümölcslemosot és tényleg eltüntette

A körömgombát hogyan lehet házilag kezelni?

Nagyon szegyenlem magam a körömgomba miatt. Egészen fiatalon vedtem észre, hogy gombás a körmöm a lábamon. Nálunk a családban senkinek nincs, így nem értem miként kaptam el. Szedtem valami gyógyszert rá, de nagyon drága volt és abbahagytam a szedését.

Legjobb válasz: Házi receptet nem tudok, de nekem egy gyógyszertárban kapható, Nagelprotektor nevü ecsetelõtõl múlt el! Megjegyzem, a körömgombának számtalan fajtája létezik, és nem biztos, hogy az általam ajánlott, a biztos recept. Erre csak a bõrgyógyász tud jó választ adni, akit minden szégyenkezés nélkûl felkereshetsz!

Házi receptet nem tudok, de nekem egy gyógyszertárban kapható, Nagelprotektor nevü ecsetelõtõl múlt el! Megjegyzem, a körömgombának számtalan fajtája létezik, és nem biztos, hogy az általam ajánlott, a biztos recept. Erre csak a bõrgyógyász tud jó választ adni, akit minden szégyenkezés nélkûl felkereshetsz!
A Nailner körömgomba stift most 6700.- a patikákban!
Igen az ecetes jó, -- ecet, só, naponta 2x bekenni, ez még elviselhetõ, de van az ecetes fokhagymás is, ezeket csak este ajánlatos, v. ha nem mész sehová. Kb. 3 hétig (ajánlatos egy kis, jól zárható üvegben elkészíteni, így nem kell a megcsinálással idõznöd) én is most próbálom!! üdv.!
A Nailner jó, légy kitartó!
Nekem van egy bevált receotem anyukám és mamámon tesztelve mindennap be kell kenni ecettel ezt egy hónapig csinálod és szépen le fog nõni nekünk hatott remélem tudtams egíteni
A NAILNER stift árát rosszul írtam: nem 300, hanem 3000. Bocsi!
Körömgombát nem igazán lehet házilag kezelni, gyógyszeres kezelés ajánlott, a bõrgyógyászhoz kell vele fordulni. Nekem egy mûtét után lett körömgombám, és a dokim Lamisil tablettát írt fel, nem egy olcsó mulatság (5000.-), de fél évembe került míg teljesen elmúlt. Nekem használt, neked nem biztos, hogy ugyan ez fog beválni.
a legújabb gyóygtermék: NAILNER körömgomba elleni stift. Kb. 300 forint körül van. Sajnos, a többi hasonló készítmény sem sokkal olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Voltam vele bõrgyógyásznál, õ elküldött vérvételre, és utána írt fel gyógyszert, ami nekem nagyon sokba került 8000Ft. 4 hónapig szedtem, nem volt hatása, pedig egy körmöm, ami nagyon gombás, a többi csak kezd. Nem tudom fizetni ezt a drága gyógyszert. A többi körmöm még fehér, nem sárgult be, de félek, az lesz a következõ. Köszö a tanácsot.
Az ecetes megoldás mindenképpen jó, nálam mindig beválik. Az ecet fertõtlenít, én még pluszba szoktam bele kamillavirágot tenni. A kamilla nyugtató hatású.

A körömgombát el lehet kapni családon belül?

Ha a családban egy személynek van körömgombája és azt nem kezeli, azt elkaphatják a családtagok?

Legjobb válasz: Sajnos igen. Sõt saját magadtól is elkaphatod. Ne nevess. Nekem a lábamon van körömgomba, rendszeresen kezelem, tisztítom stb. Egy idõ után az egyik kézujjamon már keresztben beszakadva nõtt ki a köröm. Az orvos azt mondta, hogy ez is gomba. Azóta vékony gumikesztyût használok a lábkörmeim kezelésére.

Sajnos igen. Sõt saját magadtól is elkaphatod. Ne nevess. Nekem a lábamon van körömgomba, rendszeresen kezelem, tisztítom stb. Egy idõ után az egyik kézujjamon már keresztben beszakadva nõtt ki a köröm. Az orvos azt mondta, hogy ez is gomba. Azóta vékony gumikesztyût használok a lábkörmeim kezelésére.
Simán!
A kérdező hozzászólása: Nem nevetek 1-es válaszoló!:) Nálunk az a helyzet, hogy az egyik családtagunk lábujjain van, de nem kezeli. Vettünk neki Canespro készítményt (nem is volt olcsó), de azóta is ott áll a szekrényben. Nemrég vettem észre, hogy az én lábujjamon is(nagy körmön) sárgás folt van, s megkeményedett. Sikerült azt a részt levágni róla és Canesten krémmel kezdtem el kenni. Nem tudom ez hatásos-e. Nem is beszélve arról, hogyha a fent említett családtag továbbra sem kezeli magát, mit lehet tenni.
1-es vagyok. Sajnos csak õ tud tenni a többi családtag érdekében. Ha õ elutasító, akkor csak a külön fürdõszoba, külön zuhanytálca, zoknik elkülönített mosása segíthet. Manapság viszont kevés családban van erre lehetõség. Esetleg fürdés, zuhanyozás elõtt a kádat vagy zuhanytálcát most ki magadnak és töröld át ecetes-vizes szivaccsal.tulajdonképpen a gombaölõszerek (krémek, ecsetelõk) is valahol az eceten alapulnak, csak minden kutyafülét hozzátesznek, hogy jó sokért el lehessen adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos tanácsot, kedves Tõled!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!