Találatok a következő kifejezésre: A köldökcsonk után hogyan (3 db)

Hogyan tovább a köldökcsonk leesése után?

ma délután leesett a köldökcsont a 19napos fiamnak.De valami ott maradt a köldökben.Olyan a színe mint annak a váladéknak ami eddig ott volt.De olyan az állaga mintha vatta darabka lenne.Pedig tuti nem az.És nem is sebes. Ez most ugyanúgy "ki" fog esni,és továbbra is alkohol + hint?por? Sajnos a véd?n?nk pont a héten szabin van :-(

Legjobb válasz: Az egy kis váladék, simán ki lehet törölni (nyúlj bele rendesen, ne félj, nem fáj Neki) alkoholos vattával. Én miután leesett a csonk még kb 2-3 fürdés elõtt alkoholoztam, aztán azt is elhagytam. Ha látod, hogy szép, nem is kell. Ha esetleg lesz még benne váladék, töröld ki, de különösebb tenni való már nincs vele. Gratulálok a babához! :)

Az egy kis váladék, simán ki lehet törölni (nyúlj bele rendesen, ne félj, nem fáj Neki) alkoholos vattával. Én miután leesett a csonk még kb 2-3 fürdés elõtt alkoholoztam, aztán azt is elhagytam. Ha látod, hogy szép, nem is kell. Ha esetleg lesz még benne váladék, töröld ki, de különösebb tenni való már nincs vele. Gratulálok a babához! :)
Én ezeket a váladékszerû dolgokat ugyanúgy kiszedem alkoholos fülpálcikával naponta egyszer. Hintõport, gézlapot már nem használok. 3 hetes fiam van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ameddig váladék van, addig nem érheti víz, plusz addig hintõporozni kell, az felszívja a váladékot, és nem telepszenek bacik(sose "kotorásztam" neki benne, így olyan sebszerû lett és magától tisztult a saját tempójában). Én így is csináltam és szép lett a köldöke, semmi baj nem volt vele. De mások másképp... Jó babázást!
Ezt hívják köldöksebnek. Ugyanúgy kell kezelni, mint a csonkot, amíg teljesen be nem gyógyul. Nekünk azt mondta a védõnõ, hogy víz már érheti, csak ne áztassuk!
Igen, addig szárazon kell tartani, és folyamatosan kezelgetni kell.
Igen, én is így tudom. Persze, az nem baj, ha pár csepp, kis víz rámfröccsen fürcsi közben, de beletenni még nem szabad, amíg váladékozik.
Igen, addig csak úgy lehet fürcsiztetni, hogy a köldökét ne érje a víz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A köldökcsonk leesése után hogyan kell tovább ápolni a köldököt? Ugyanúgy alkohollal ecsetelni és hintőporozni? Még seb van a csonk helyén.

Legjobb válasz: Igen, egészen addig, míg teljesen be nem fordul a köldök, váladékozni fog, és lesz varr a seben, ezt mindig ki kell tisztítani, amíg teljesen be nem fordul, és nem sebes. Addig alkohollal ugyanúgy kikezelni, csak már lehet a köldököt is, nem csak a környékét, és hintõporozni minden pelenkázásor 3 hetes kislány anyukája

Igen, egészen addig, míg teljesen be nem fordul a köldök, váladékozni fog, és lesz varr a seben, ezt mindig ki kell tisztítani, amíg teljesen be nem fordul, és nem sebes. Addig alkohollal ugyanúgy kikezelni, csak már lehet a köldököt is, nem csak a környékét, és hintõporozni minden pelenkázásor 3 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!