Találatok a következő kifejezésre: A kórterembe a (64 db)

Ugye kamu, ugye?
fiú vagy lány lesz? :) ha igaz, akkor sok szerencsét hozzá!
A kérdező hozzászólása: Semmi kamu sincs a kérdésben! Az ultrahang fiút mutatott :) nagyon örülünk neki!
Nem hogy pornót néznél ha már van wifi!!
gratulálok :)

Szülés után be jöhet az apuka a korterembe?

Jahn Ferenc kórház

Legjobb válasz: Én is ott szültem tavaly, nálunk sajnos látogatási tilalom volt, de a szülésnél ott lehetett. Miután átvittek a kórterembe, pár percet bent volt nálam utána kiküldték. Többágyas szobában voltam, azt mondták, ha egyágyasat (ami fizetõs) választok akkor hosszabban bent lehet az apuka és a baba is velem lesz, minden nap akár egész nap ott lehet velünk, ha többágyas szoba, akkor nem lehet bent csak pár percet.

Én is ott szültem tavaly, nálunk sajnos látogatási tilalom volt, de a szülésnél ott lehetett. Miután átvittek a kórterembe, pár percet bent volt nálam utána kiküldték. Többágyas szobában voltam, azt mondták, ha egyágyasat (ami fizetõs) választok akkor hosszabban bent lehet az apuka és a baba is velem lesz, minden nap akár egész nap ott lehet velünk, ha többágyas szoba, akkor nem lehet bent csak pár percet.

Dél-pesti kórházban volt valaki egyágyas szobában? Milyen volt maga a kórterem és az hogy egyedül voltatok?

Legjobb válasz: Úgy volt, hogy egyágyas szobát kérek, de mivel látogatási tilalom volt, és így a férjem nem jöhetett be, nem láttam értelmét, de volt egy lány, aki átjött hozzánk, és azt mondta megbánta, rossz volt egyedül, a pici vele volt egész éjjel és ordított, nem tudott vele mit kezdeni. A kórterem nem volt egy nagy szám, annyi, hogy külön fürdõd van. Ha nem szereted a nyüzsit, akkor jó.

Úgy volt, hogy egyágyas szobát kérek, de mivel látogatási tilalom volt, és így a férjem nem jöhetett be, nem láttam értelmét, de volt egy lány, aki átjött hozzánk, és azt mondta megbánta, rossz volt egyedül, a pici vele volt egész éjjel és ordított, nem tudott vele mit kezdeni. A kórterem nem volt egy nagy szám, annyi, hogy külön fürdõd van. Ha nem szereted a nyüzsit, akkor jó.
A kérdező hozzászólása: Vele volt egész éjjel a pici? Õ döntött így, vagy kötelezõen ott kell lennie?
Ha többágyas szobában vagy, akkor este fél 11-11 körül elviszik a piciket, akkor nem lehet veled, viszont ha egyágyas szobában vagy, akkor veled marad egész éjjel, nem viszik el, nem a lány választotta, hanem ez így szokás én úgy tudom.
A kérdező hozzászólása: Ha valóban így van, akkor nem is akarok annyira egyágyas szobát. :-)
Ha van orvosod, vagy szülésznõd, akkor azért kérdezz rá nála, de én tavaly szültem, akkor így volt. A végén én sem bántam meg a többágyas kórtermet, az idõ is jobban telt, illetve õszintén szólva az elején még a pici fiam nappali ellátása is nehezen ment (császároztak), nemhogy éjjel... viszont van akinek meg az a jó, ha éjjel is vele van, de mindenesetre mérlegelj, és gondold át. Kellemes babavárást és jó egészséget kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infót! Sajnos én is császáros leszek, ezért is írtam, hogy ha éjjel is ott van a baba, akkor inkább nem, mert még magammal is lesz elég bajom. Jó egészséget nektek is!

A kórházakban a toxikológiai kórteremben milyen betegek vannak? Mi az a toxikológiai kórterem?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen!! :)) És aki benn fekszik, a saját lábán megy ki cigizni, zuhanyozni , akkor az nem komoly, ugye?! Akkor annak pl. mi baja lehet?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!! :) ) És aki benn fekszik, a saját lábán megy ki cigizni, zuhanyozni , akkor az nem komoly, ugye?! Akkor annak pl. mi baja lehet?
Szívesen:) Azokat ott fürdetik. Sztem azok tán lábadoznak, javul az állapotuk..
A kérdező hozzászólása: Kiket fürdetnek? Akkor a toxikológiai kórteremben akkor kik is vannak pontosan? Akkor lehet, hogy aki már magától zuhanyzik, annak súlyosabb volt az állapota?
A kérdező hozzászólása: De lehet, hogy bekerül, és amikor bekerül akkor is tud a saját lábán menni nem?!
Sztem azokat zuhanyoztatják akik nm tudnak rendesen ellátni magukat.. Aki magától zuhanyzik nm volt, olyan súlyos az állapota v. javult.."a saját lábán érkezett, könnyebben mérgezett embereket kezelik." Az attól függ mivel került be.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!! :D
Re:Szívesen;-)

A vajúdás, hol, , történik"? Úgy értem, az a kórteremben van, vagy már lent a szülőszobán?

Bocsi ha hülye kérdés! Els? babás vagyok! :D 31 hkm

Legjobb válasz: Otthon. Már a 10perces fájások is vajúdás, de a kórházba csak a 3percesekkel kell menni. Aztán ott még elvajúdgatsz :) Sétálva, kórterembe, folyóson, labdán, ülve, fekve, ahogy jó neked. Én pl fekve vajúdtam, úgy volt jó. Barátnõim sétáltak. Aztán amikor odaérsz, hogy kitolási szakasz, akkor már nem vajúdsz, hanem megszülöd a kisbabát. De ne félj! Eddig mindannyian kibírtuk :D

Otthon. Már a 10perces fájások is vajúdás, de a kórházba csak a 3percesekkel kell menni. Aztán ott még elvajúdgatsz :) Sétálva, kórterembe, folyóson, labdán, ülve, fekve, ahogy jó neked. Én pl fekve vajúdtam, úgy volt jó. Barátnõim sétáltak. Aztán amikor odaérsz, hogy kitolási szakasz, akkor már nem vajúdsz, hanem megszülöd a kisbabát. De ne félj! Eddig mindannyian kibírtuk :D
Vagy nem otthon. Én a kórházban vajúdtam, mert 37. héten beutaltak az osztályra. Vajúdtam 1 órát, a kórteremben, majd megvizsgált az ügyeletes doki, mondta, hogy szedjem a cuccom megyünk fel a szülõszobára. Ott is megvizsgáltak, kicsit ott is vajúdtam, 2 óra múlva megszületett a lányunk. Rövid, de nagyon fájdalmas spontán szülésem volt.
Szia.Ha nincs semmi baj, akkor érdemes otthon vajúdni.Mivel elsõ baba, 5 perces fájásokkal érdemes elindulni, hogy ne pánikolj és nyugodtabb legyél.De elõbb ne menj be, ha nem muszáj.Ha mégis úgy érzed, hogy jobb lenne bent neked akkor is érdemes megvárnod, amíg 10 percenként rendszeres fájásaid lesznek.
Én 3 percesekkel mentem be, végig a szülõszobán vajúdtam. Kórházfüggõ.
Szívesen :) Nem, csak orvost fogadtam! Te tervezel?
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó!!! :D Neked lesz fogadott szülésznõd?
Én is Vácon fogok szülni! A szülõszobán történik a vajúdás, nincs külön vajúdószoba. Zuhanyozni viszont el lehet menni. Szépek egyébként a szülõszobák, és van egy alternatív is! Ha gondolod, minden hónap elsõ szerdáján van szülésfelkészítõ, és fel is lehet menni a szülõszobát megnézni! Érdemes szerintem, így nem tûnik majd olyan idegennek a hely :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok-sok választ lányok! :D Utána érdeklõdöm akkor a kórházba (Vác) ahol fogok szülni! Köszi a tanácsokat, véleményeket! Ment a zöld kéz!!! :DDD Jó babázást NEKTEK!
6-os vagyok, mondjuk nálunk nem nagyon lehet járkálni, mert a vajúdószobában egybõl rámrakták az NST gépet. Úgyanúgy a szülõszobán is rajtam volt.
Változó. Az elsõ gyerekemmel, mikor bementem, rögtön szülõszobára tettek, annyira ki voltam tágulva, ott vajúdtam kb. 1 órát. Második gyerekemmel vajúdószobába tettek (nálunk külön van a szülõszobák mellett egy vajúdószoba, hogy akik még nincsenek megfelelõen kitágulva, ott vajúdjanak). Kb. 2 órát voltam ott, mikor elfolyt a magzatvíz, akkor vittek át szülõszobára. Tanácsként, szerintem is 5 perces fájásokkal indulj kórházba, mert nem mindegy milyen messze vagy a kórháztól és nagyon gyorsan beindulhat a szülés, akár elsõ terhességnél is. De ha úgy gondolod, hogy megnyugtat téged és messze laksz a kórháztól, nyugodtan hívd ki a mentõket.
Ez teljesen kórházfüggõ! Van ahol van külön vajúdó, ahol többen is lehetnek egyszerre, van olyan barátnõm, aki jött ment a folyosón közben. Én a János kórházban szültem, itt mindenkinek külön szülõszobája van, beöntés után egybõl oda vittek, ott szépen berendezkedtünk a férjemmel, és végig ott voltunk, még a szülés utáni 2 óra megfigyelés is ott zajlott... Hol fogsz szülni? Érdemes ott utána kérdezni...
Én pont NST-n voltam, mikor elfolyt a magzatvíz, szóval én már egybõl a vajúdóba mentem. Ott feküdtem 12 órát, volt tv, telefonálhattam nyugodtan, ettem-ittam, majd az utolsó 3 órában megkezdõdtek a fájások 5 percesekkel, akkor bevittek a szülõszobába, ott is szenvedtem még vagy 3 órát, majd toltam 1-1, 5 óráig, és megszületett a fiam. A szülés utáni 2 órás megfigyelés is szintén a vajúdóban történt.

Ugyan még hátra van egy kis idő, de érdekelne, hogy szülés után a látogatás hogy zajlik? Ha ott van veled a pici bemehet a család a kórterembe vagy Te mész ki? Addig ki vigyáz a picire? Stb. ,

Rég szültem,majd 17éve.Most 18hetes kismama vagyok.A közelembe nincs olyan aki tudná,sajnos.Védön?höz csak 2hét múlva megyek,hogy meg tudjam kérdezni.Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én a testvéremhez bemehettem a kórterembe. Saját tapasztalatom sajnos nem lett, mert mikor én szültem, akkor influenza járvány miatt egyáltalán nem lehetett látogatni.

Én a testvéremhez bemehettem a kórterembe. Saját tapasztalatom sajnos nem lett, mert mikor én szültem, akkor influenza járvány miatt egyáltalán nem lehetett látogatni.
ja es a latogatok is jottek mentek:) meg este 9 kor a melletem levo aszonyhoz csoportosan jottek a latogatok anyukam meg vegig bent volt velem a korterembe is ott aludt velem:) hihetetlen mi?
ahol en szultem ott a gyerek egesz vegig mig a korhazba voltunk melletem volt!ejjel nappal! es szerintem igy normalis!
pécsen nem jöhetnek be, van 1 kötél kihúzva, és onnan nem jöhetnek tovább. Elsõ babám (2005), csak egy üvegfalon keresztül mutathattam meg, a 2.-at(2006) már kivihettem, és bárki kézbe vehette. Azért nem tartom jó ötletnek, hogy bemennek a kórterembe, mert ott azért ha valaki elalszik, vagy nem figyel úgy oda magára, akkor véres lesz a ruhája, és azt ne nézegesse senki. AKik szoptatnak, azok sem hinném, hogy jó szemmel nézik, ha ki-be rohangálnak a látogatók. Én legalább is nem néztem volna jó szemmel.
Velem nem volt ott a kicsi, ot csak kimutattak az ablakon, tudod ilyen regi modszerrel. De aki a korhazba bejott, otthon ugyis meglatogatott, igy lathatta a babat eleget, nemcsak par pillanatra, mint az ablaknal a korhazban. A baratnomnel viszont vele volt a kicsi, es bemehettunk hozza a korterembe, nezhettuk a kicsit. En otthon szivesebben latogattam mar meg ot, amikor olyan jo kis otthonos volt minden. A korhazban olyan feszelyezett a dolog, csendben kell lenni...stb. Es mar tudod, hogy baba-mama szobaban leszel?
Nálunk nem lehetett bemenni, mondjuk orulok is neki. Voltak privát szobák, ahova apuka bemehetett, olyankor egy novér végigfutott a folyoson és becsukott minden szobaajtót, hisz csupa hálóinges-kimerult-szoptatós társaság voltunk:) Nálunk van egy helység, uveg válaszfal a kozepén, oda bejohetnek a látogatók, láthatják a babát, de nincs kozvetlen baciveszélynek kitéve. Nekem nagyon síros volt a kicsi, és úgy idozítettuk a látogatásokat, amikor aludt (igaz, így pihenni nem tudtam, de legalább pár szót tudtunk váltani).
Kórháztól függ. Ahol én szültem ott ki volt írva az ajtóra, hogy tilos a bemenet és mégis bejöhettek a látogatók, nem szólt nekik senki. Érdeklõdj a helyi szokásokról.
Nálunk úgy volt, hogy a "kocsiban" kitoltam a lengõajtóig a babát és úgy nézte meg a család. Kétágyasban voltam, ha a kicsim aludt és a szobatársam a szobában volt, figyelt a kicsire én pedig kitudtam menni beszélgetni a családtagjaimmal. Persze viszonoztam neki én is. Ha pedig sírni kezdett a kicsi, felhívott és én rohantam a szobába vissza. A kórterembe nálunk nem jöhettek be. Egyébként kórházfüggõ a dolog. Érdeklõdj utána. Szép szülést és rendes szobatársa/ka/t kívánok! (nekem volt mindkettõben részem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Ezek szerint, ahány hely annyi szokás!Érdeklõdni fogok!Mindenkinek jó egészséget!Boldog babázást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Igaz szerintem sem jó, ha mindenki csak bemászkálhat.Öszintén mondva én sem vagyok érte oda, sõt.Még nem tudom milyen szobában szeretnék lenni, persze meg majd milyenbe lehet, milyen jut stb., Köszi mégegyszer a válaszokat!
Ahol én szültem 9 éve és fogok nemsokára, ott egyáltalán nem lehet bemenni, van egy ajtó, meg üvegfal és max.kiskocsiban oda lehet tolni a gyerkõcöt. Ha kimegy valaki látogatót fogadni, akkor meg betolja addig a csecsemõsrészlegre.
A Szt.István khzban egész nap bejöhetnek a látogatók, a babák is kint vannak a nap 24 órájában.Még nem hallottam, h ebbõl gond lett volna(akár egy baba is megbetegedett volna)Ez a khz bababarát, ezért nem is igen lehet még éjszakára sem leadni a babákat(ebbõl következik, h kicsi a csecsemõ-részleg, hely és lehetõség sincs, h ott mutassák meg a babákat), ezért ez az anyukák "feladata".Ha nem akarod, h bemenjen vmelyik hozzátartozód a kórterembe, akkor kitolhatod a folyosóra(de ez azért értelmetlen, mert a többi anyukához bemennek)A másik lehetõség, h 1 személyes szobába mész(ami itt kb.10000 ft/nap)
Kórháza válogatja. Én Gyõrben szültem, ott egész nap bárki bejöhetett, velem volt a baba. Igaz én egyágyasban voltam, így nem zavartunk senkit, de szerintem zavaró, ha többen vannak, és bármikor bárki bemehet... Ha többet vagytok, a babára addig a szomszéd ránéz, vagy leadod a csecsemõs nõvérnek, vigyáz rá amíg fürdesz, vagy elmész valahova.

Hogyan tudnék eljutni a Népligettől a Móricz Zsigmond körtérig?

Népligetig busszal utazók, de utána nem igazán tudom, h melyik metró/villamos vagy esetleg buszra szálljak fel. Nem igazán vagyok jártas BP-én, főleg nem a budai részen :-/ Reggel 9-re már ott kellene lennem a helyen. (idő és ár is érdekelne) :/

Legjobb válasz: Az M3-as metróra kell felszállnod, Újpest-Központ irányában. Utazz 3 megállót, a Corvin-negyedig. Az aluljáróban a kb. 2-3 óra irányában található lépcsõt célozd be, ez visz fel a 4-es és 6-os villamosok Buda irányú megállójához. A 6-os villamossal kell utaznod a Móricz Zs. körtér végállomásig. Az út kb. 20 percig tart, csúcsidõben 2-3, csúcson kívül kb. 5 percenként követik egymást a vonatok ill. a villamosok. Két darab vonaljegyre vagy egy átszállójegyre lesz szükséged. Az útvonaltervezõ adhat olyan tippet, hogy utazz a Ferenciek terén át, de ezt a tér átépítése miatt nem javaslom.

Az M3-as metróra kell felszállnod, Újpest-Központ irányában. Utazz 3 megállót, a Corvin-negyedig. Az aluljáróban a kb. 2-3 óra irányában található lépcsõt célozd be, ez visz fel a 4-es és 6-os villamosok Buda irányú megállójához. A 6-os villamossal kell utaznod a Móricz Zs. körtér végállomásig. Az út kb. 20 percig tart, csúcsidõben 2-3, csúcson kívül kb. 5 percenként követik egymást a vonatok ill. a villamosok. Két darab vonaljegyre vagy egy átszállójegyre lesz szükséged. Az útvonaltervezõ adhat olyan tippet, hogy utazz a Ferenciek terén át, de ezt a tér átépítése miatt nem javaslom.
4-eske, lassan lehetetlen követni az átnevezési hullámot városban. Valóban, '11 óta már nem így hívják, de azért nem kell osztani az észt.
Felszállsz a 103 as buszra. A Busz a Népliget autóbusz állomás melletti BKV végállomásról indul Kelenföld vasútállomás felé. Reggelente ez a busz 5 percenként közlekedik. A busszal elmész a Dombóvári utcáig, majd itt leszállsz és átmész az úton a szemközti megállóba. Innen a 33 as busszal kell a Móricz Zs. téri irányába utaznod. Ez a busz 5-10 percenként jár. Idõben kb. 20-30 perc. Átszállójegyet vegyél, így 530.- lesz Választhatsz egy olcsóbb, gyaloglós utat is, az pedig annyi, hogy a Dombóvári utcától gyalogolsz. Ez egy olyan 1, 3 km. Így az út kb. 30-35 perc és 350 forintodba kerül.
2-eske, a Ferenc körutat mi pestiek, oké, használjuk egymás közt, de az ideérkezõnek mondjunk légyszi Corvin-negyedet, mert ez van kiírva, ez a hivatalos név. Köszi.
Metróval a Ferenc krt-ig onnan 6-os villamos a Móriczig, 2 jegy. Vissza ugyanez. Bõ fél óránál nem lehet több, egyik sem áll a dugóban.
Google Maps megtervezi neked az utat, a BKK honlapon pedig mindent megtalálsz a jegyekrõl.
Namármost. A Ferenciek tere semmikép se menny, mert tuti dugó lesz. A 6 os villamost sem javaslom, mert pótlóbuszok járnak és ugyanúgy a dugóban állhat... Így szerintem a legbiztosabb (idõ szempontjából) ha elmész az M3 as metróval (Újpest irányába) a Kálvin térig, majd innen a 47 es villamossal (Újbuda-Központ irányába) a Móricz Zs. körtérig. Idõben egy 35 percet vesz igénybe, árban pedig egy átszállójegy, tehát 530.-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek :)

A győri szülészeten milyen a kórház és a személyzet? Hogy zajlik ott egy szülész? A szülésznő mindent elmond? A látogatók bejöhetnek a korterembe?

37 hetes vagyok, el?ször fogok szülni. Idáig úgy néz ki természetes úton. Van fogadott dokim.

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem ott pápáról mentünk át oda, nagyon aranyosak voltak bár csak a fogadott szülésznõ és afogadottorvos foglakoztak velem, a csecsemõsökkel nincs semmibaj ha nem viszed oda a babát hozzájuk, van köztük egy nagyon aranyos õ már idõsebb nyugdíja korú, õ sokat segít a szoptatásnál de ha megkéred õket a többi is segít mi telefonos kapcsolatban voltunk szülésznõnkkel és amikor 4 perces fájásaim voltak akkor indultunk el, becsöngettünk hogy jöttünk szülni megvizsgáltak, átöltöztem korházi hálóingbe, papir kitöltés és irány a szülõszoba elõszöör alternatívba másodszor pedig rendes szülõszobába kerültem, lehet beöntést kérn ide én nem kértem, a látogatók a kórterembe bvemehetnek. ha még valamit zseretnél todni írj privit és szivesen válaszolok minden kérdésedre

szia én már kétszer szültem ott pápáról mentünk át oda, nagyon aranyosak voltak bár csak a fogadott szülésznõ és afogadottorvos foglakoztak velem, a csecsemõsökkel nincs semmibaj ha nem viszed oda a babát hozzájuk, van köztük egy nagyon aranyos õ már idõsebb nyugdíja korú, õ sokat segít a szoptatásnál de ha megkéred õket a többi is segít mi telefonos kapcsolatban voltunk szülésznõnkkel és amikor 4 perces fájásaim voltak akkor indultunk el, becsöngettünk hogy jöttünk szülni megvizsgáltak, átöltöztem korházi hálóingbe, papir kitöltés és irány a szülõszoba elõszöör alternatívba másodszor pedig rendes szülõszobába kerültem, lehet beöntést kérn ide én nem kértem, a látogatók a kórterembe bvemehetnek. ha még valamit zseretnél todni írj privit és szivesen válaszolok minden kérdésedre
Szia! Én 3 hónapja szültem itt Gyõrben. Volt fogadott orvosom, de szülésznõm nem, ettõl függetlenül nagyon kedvesek, figyelmesek voltak velem, egy rossz szavam sem lehet rájuk. Reggel bementünk rendszertelen fájásokkal 41 hetesen, elõkészítettek( beöntés, borotválás, tusolás), aztán mentünk a szülõszobára és délben megszülettet a kisfiam. A szülésznõ végig velem volt- aki mindent el fog mondani - és a párom is. Miután meglett a baba (természetes úton szültem), 2 óra hosszat még a szülõszobán kell maradni, megfigyelésre. A párod és a baba természetesen ekkor is végig veled lehet és készülhetnek az elsõ jó kis fotók , családi videók.:) A látogatók bejöhetnek a kórterembe, de azért igyekeznek az osztályon a délelõtti és délutáni látogatásokat betartatni. Ha mindig nyüzsi lenne, akkor nem tudtok pihenni és nem tudod a babádat kényelmesen szoptatni, ezért jó is, hogy nem engedik éjjel - nappal a bemászkálást. Persze , ha szükséged van valamire és a párod mondjuk behozza, azért beengedik látogatási idõn kívül is. A csecsemõsnõvérekkel azért már nem voltam ennyire elégedett. Köztük volt egy-két nem odaillõ, szerintem... Azért , ha mgekéred õket segíteni fognak, csak maguktól nem nagyon kérdezik meg, hogy minden rendben van-e. Ha gondod van, akkor nyugodtan szólj és segítenek, vagy kérhetsz segítséget a kórházi védõnõtõl Õ nagyon kedves, mindent megmutat ( nekem segített a szoptatásnál eleinte) , ha valamit nem tudsz a babával kapcsolatban.A többi jön magától, ösztönösen majd meglátod!:) MInden jót és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi csajok, rendesek vagytok! Most egy kicsit megnyugodtam. Az elsõ válaszolónak írtam priviben, várom válaszát! Jó babázást nektek, és köszi a jókívánságokat!
Szia! Én hat hete szültem a gyõri szülészeten, fogadott orvosom nem volt, se szülésznõm, de mind kettõjükkel nagyon meg voltam elégedve, irtó rendesek és lelkiismeretesek voltak. A csecsemõs nõvérek viszont nem nagyon erõltetik meg magukat segítség nyújtás céljából, bár vannak kivételek. Összevetve csak jó emlékeim vannak a szülészetrõl, és a személyzetrõl. Ja amúgy természetes úton szültem, és ikerbabákat. Jó szülést kívánok!!

Máv (Honvéd) kórházról mesélne valaki? Hogy működik ott a dolog, látogatók bejöhetnek e a kórterembe? Stb

Legjobb válasz: Én is kíváncsi lennék, mert ott szülök majd! :) Mikorra vagy kiírva?

Én is kíváncsi lennék, mert ott szülök majd! :) Mikorra vagy kiírva?
Szia Kérdezõ! Engem is minden érdekelne, ami csak szóba jöhet! Én júniusra vagyok kiírva, az ÁEK szakrendelõjébe meg elõször február 6-án megyek, mert ott rendel az új orvosom akivel még csak nem is találkoztam :) Pl. ha jártál oda is, meg tudod mondani, hogy a szakrendelõkben is van uh, vagy az csak a MÁV épületében csinálják?
Engem érdekelne nagyon az összes tapasztalatod, márciusra vagyok kiírva. Kíváncsi vok mindenre! :-)
A kérdező hozzászólása: Ha valakit érdekel a kórházról valami írjatok, én már túl vagyok rajta.Válaszolok szivesen.
Én júniusra vagyok kiírva, nincs fogadott orvosom, 11. hétben vagyok. Pénteken megyek az újpesti sztk-ba a 12. heti UH-ra. Nem tudom, hogy onnan tovább küldenek-e bárhova, remélem, nem lesz indokolt. 4D-t és vele együtt vérvételes szûrést down-ra és egyéb bajokra karácsony utáni napokra tervezem. Mindenkinek sok egészséget és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nekem a genetika nem ott volt, de az hasi amúgy és bemehet apa.
Én is ott fogok szülni május végén. Most vagyunk 13 hetesek. Minden info érdekel engem is.:) A genetikaira is csak jövõ hétre kaptam idõpontot. Arról van tapasztalatotok? Hüvelyi vagy hasi? Apa bejöhet ugye?
A kérdező hozzászólása: Én holnap leszek pont 40.hetes, de az orvos azt mondta, hogy december elseje.Pont most voltam nála és azt mondta, hogy 3, 5-4, 0 kiló közötti eddig a baba.Nem akarom már tovább bent hizlalni.Te mikorra vagy kiírva?Kik az orvosaitok?Köszönöm a válaszokat:)
Én ugyancsak ott fogok, majd június elején, közepén. Csak hallomásból és fórumokból tudom, amit tudok, így biztos hiányos és talán nem is a legpontosabb, de több a semminél. Amúgy van szülõszoba látogatás ahol elõadást hallgathatsz, majd körbevezetnek és kérdezhetsz mindent. Minden hónap 2., 3. szerdáján van, elsõ alkalommal 18:00-kor, második alkalommal meg 14:00-kor. Amit eddig hallottam róla, hogy szülésznõt fogadni nem lehet. A szobák 3 ágyasak, bent van wc, mosdó és talán légkondis?! Két "bejárata" van a szobáknak, egy a babás folyosóra nyílik, egy a látogatók felé. Látogató a szobába tudtommal nem mehet. Sõt, enni sem lehet a szobákba, külön étkezõ van. A babák az anyukákkal vannak. A csecsemõsök szívesen segítenek, ha gond van, vissza is viheted hozzájuk a babát egy kicsit, csak kérni, szólni kell nekik. Hazamenetelhez kell ruhát vinni a babának, többit ott adják, textil pelust is kapnak a fejük alá. Nem baj, ha viszel a babának plusz egy takarót, mert egyet adnak, de az egyikkel betakarod, a másikkal meg a hátát támasztod meg, mert oldalt kell fektetni a babát. Elvileg, ha minden rendben van, 3 nap után haza lehet menni. Arról két infót is hallottam, hogy adják a pelust, popsitörlõt, illetve azt is, hogy csak azt nem és vigyünk. Elõbbi esetben a köldökvédõs newborn pelust adják, popsitörlõt, meg krémet cicire, ha kellene és mindent. A fürdetésen kívül elvileg mindent megmutatnak, segítenek, csak nyisd ki a szád! :) Azt hiszem, eddig ennyit tudtam meg... Persze ha van aki jobban, vagy többet tud, én is várom a hozzászólást! Kedves elsõ és kérdezõ, mikorra vagytok kiírva?
A kérdező hozzászólása: Én uh ra magánrendelésre jártam, de a végén 2szer a Máv épületben csináltak kétszer.Akkor leírom, ami eszembe jut aztán ha valami lemaradt kérdezzetek nyugodtan aztán ha tudok válaszolok:) A szülõszobák szerintem a legjobbak ott!A szülõágyakat gombokkal lehet beállítani, amit magadnak is tudsz, ahogy kényelmes.Van bent digitális óra, amit nézegethetsz, hogy na ugyan mennyire nem telik az idõ:) 1 fürdõkádas szoba van.A labdát azt szerintem használjátok, az nekem sokat segített.Az ügyeletes szülésznõk jönnek elég sûrûn megvizsgálni.Elég rendesek, bár az egyik szobatársam mondta, hogy õ egy elmebeteget fogott ki.Amikor felveszik az adataitokat, kitöltenek veletek egy papírt, betegségetek van e stb és abban van olyan kérdés is, hogy engeded e, hogy tanulók is vizsgáljanak.... Na azt ne engedjétek... Minden alkalommal mikor a szülésznõ meg vizsgál utána megy a kis tanuló és turkál az is.Aranyosak a kis tanulók, de lesz elég bajotok egyébként is, nem, hogy dupla annyit turkáljanak bennetek!Aztán meg voltak nem magyar tanulók is azok egyszerre 3an jöttek be és tátották ott a szájukat.Ja!Ha éjszaka jön rátok a dolog... mi csak a Dózsa György út felõl tudtunk bemenni.Ha apás szülés lesz legyen sok-sok apró a parkoló automatába:) (Nekem a végén császár lett....) A mûtõs fiú nagyon aranyos... Császár közben apuka egy ablakon keresztül nézheti a dolgokat végig, aztán ha megvan a baba kiviszik neki egy nagyobb darab köldökzsinórral és így is át élheti azt, hogy õ vágja el.Ajánlanám a gerincbe szurit... borzalmasan hangzik, de egyáltalán a fájásokhoz képest kicsit sem fáj, és nekem semmi mellékhatás sem volt.Szülés után még ott hagynak a szülõszobán 2órát azt hiszem, de ebben nem vagyok biztos, mert kába voltam:) Aztán feltolnak megfigyelõ szobába.Ott is vagy 2órát vagy mennyit (kába voltam, de a babát már akkor is oda hozták nem tudom mennyi idõre....aludtam...) Aztán mentem megint másik szobába.3ágyas szobák vannak, ahova látogató nem mehet be.A szobában van a fürdõ wc-vel.a csecsemõsök közt van 1aki normális a többi bunkó!Meg szó szerint szarnak rád.A kaja... rémes!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!