Találatok a következő kifejezésre: A kórházban ha elviszik a (3 db)

Pest megyébe lakunk, közelbe kórház csak Pesten van Az autót apa reggel elviszi, tömegközlekedés olyan amilyen. Ha történik valami és be kell menni sürgősen a kórházba azt se tudom hogy jutnánk el oda. Más is van hasonló helyzetben?

(Heim Pál pl autóval egy fél óra). Taxival? Csak szeretnék képbe lenni.

Legjobb válasz: Mentõ, taxi, szomszéd. Ha majd ilyen helyzetben leszel, úgyis feltalálod magadat.

Mentõ, taxi, szomszéd. Ha majd ilyen helyzetben leszel, úgyis feltalálod magadat.
ha sürgõs, akkor egyértelmûen mentõ, de akkor akár Pesten is lakhatsz, mert a mentõben el is kezdik látni, és ott a doki jobban tudja mit kell csinálni...persze ehhez az kell, hogy gyorsan ki is érjen
Szia! Szintén zenész:-(Most költöztünk ide, azt sem tudom merre kéne menni, ha ne adj Isten gond lenne akkor mindenképp mentõ mert ha lenne is kocsi szerintem akkor sem tudnék úgy vezetni teljesen ismeretlen terepen, hogy tiszta ideg vagyok mert mellettem a nagyon beteg gyerekem. Remélem ilyenre nem is lesz szükség.

A kórházban jobb, ha elviszik a babát estére, vagy megnyugtatóbb, ha ott van mellettem a nap 24 órájában?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy ott lehet-e vagy sem. Szerintem ha másokkal vagy egy szobában és õk nem vitetik el a babájukat éjszakára akkor neked sem kell, mert akkor már mindegy. Hisz pihenni akkor sem fogsz ha a tiéd nincs ott mert majd a másé fog bömbölni és attól nem tusz majd pihenni. Nekem is átfutott már az agyamon ez a kérdés. Én elvitetném éjszakára hogy pihenni tudjak legalább addig mig haza nem megyünk, de ha a másoké ott lesz akkor tök mindegy.

Az attól függ, hogy ott lehet-e vagy sem. Szerintem ha másokkal vagy egy szobában és õk nem vitetik el a babájukat éjszakára akkor neked sem kell, mert akkor már mindegy. Hisz pihenni akkor sem fogsz ha a tiéd nincs ott mert majd a másé fog bömbölni és attól nem tusz majd pihenni. Nekem is átfutott már az agyamon ez a kérdés. Én elvitetném éjszakára hogy pihenni tudjak legalább addig mig haza nem megyünk, de ha a másoké ott lesz akkor tök mindegy.
Szia, én is belekotnyeleskednék, habár még nem szültem, 22. hétben vagyok. bennem is felmerült már ez a kérdés, de szerintem lelki beállítottságtól függ, hogy kinek mi a megnyugtató. Én együtt leszek majd vele, mert mindig arra gondolok, hogy 9 hónapig hallgatta a szívverésemet, neki az az otthonos, aztán meg fekhet egyedül, szegény...és ha sír...már elõre megsajnálom, de lehet, hogy csak ilyen érzelgõs vagyok. Minden jót neked és a babádnak
Nagyon fontos, hogy éjjel is szopjon a baba, így én csak akkor vinném ki, ha a csecsemõsök kihozzák éjjel is, ha éhes. Különben jó eséllyel megetetik tápszerrel, hogy ne bõgjön... Pihenni amíg lehet... ez a nézet nekem nem jön be, valahogy engem nem fárasztott, hogy éjjel meg kellett szoptatnom a babámat, mert utána rögtön visszaaludtunk, volt, hogy még az ágyamban is maradt, mert elszenderedtem :) Nem feltétlenül fog bõgni, hiszen rád van szüksége, és te ott vagy És még egy, ha úgy döntesz, hogy éjjelre nálad marad, ne zavarjon, ha a többiek meg beviszik, nyugodtan legyen a saját érdeketek a fontosabb...
Szerintem addig pihenj, amíg lehet, és szakszerû felügyelet alatt van a baba. Otthon már úgysincs kire bízni, még a legjobb apa is hamar kidõl - fõleg ha dolgozik-, és õ szoptatni sem tudja. Persze mindenki maga dönti el, de én amúgy is olyan feszélyezve éreztem magam a kórházban, hogy rólam legfeljebb az idegesség ragadt volna rá, nem az öröm...
Ha simán szülsz, jó, ha veled van. Érdemes megfigyelni, hogy a bababarát kórházakban (ezekben folyamatosan az anyukákkal vannak a babák) nincs állandó csecsemõsírás! Azt hiszem, ez önmagában is sokat elmond...
Ja még annyi, hogy valaki írta, hogy csecsemõosztályon nem tud nyogodtan aludni a baba a többi síró picur miatt, hát ez nem így van. Az alváshoz alapvetõen nem szükséges a csend, ez csak berögzõdés, amit nagyon hamar megszokik az ember. De egy újszülött még a legnagyobb zajban is el tud aludni.
Nálunk volt 24 órás rooming in, de volt két ajtóval arrébb csecsemõosztály, ahol állandó felügyelet mellett voltak a babák. Pl. amelyik besárgult, annak úgyis ott kellett lennie a kék fényben éjszakára. Eredetileg én egyáltalán nem akartam átvinni a fiam, csak amíg ebédelünk, meg ilyesmi, de az elsõ éjszaka úgy döntöttem hajnali 3-kor, hogy mostmár talán aludni kéne valamennyit. Nekem nagyon nem indult még be a tejem (délután 3-kor szültem), a baba meg elég kitartóan ordított egész éjszaka. Persze mellre tettem, de egy idõ után már az sem tetszett neki. Ez ment hajnali háromig, akkor úgy döntöttem, hogy átviszem, bár a csecsemõs nõvérek nagyon rosszallóan néztek rám, de hát néha tényleg kell aludni is. Nem hiszem, hogy attól a két órától függött volna bármi is, hiszen ötkor már mennem is kellett érte. Szóval én azt javaslom, ha már nagyon kivagy, és tényleg semmi módon nem tudod a babát elaltatni, akkor vidd csak át egy kis idõre, hiszen neked is szükséged van a pihenésre. És az is érdekes, hogy én a kórteremben csak a saját babám sírására ébredtem fel a másik hároméra nem.
Császárral szültem és szinte az elsõ perctõl velem volt a fiam, én kértem. Nagyon fontos hogy érezze a közelséget ne pedig órákra elszakitva legyen 9 hónap után. Fáradt voltam de mit számit ez ilyenkor.
Szia! Én császárral szültem és csak a mûtéti napon éjszaka vitték el(este 9-tõl reggel 5-ig), de nekem akkor is hiányzott, utána vele lehettem, egy szobatársam volt az õ kisbabója is ott volt és nagyon jó volt, ismerkedtünk a saját és egymás babójával is(neki lánya, nekem fiam van).
Ez változó. Ha jól érzed magad, és szeretnéd, hogy ott legyen, akkor kéred, ha túl fáradt vagy, akkor nem. Ezt neked kell eldöntened, én babával voltam elsõ perctõl kezdve, igaz nem volt könnyû, de nekem megnyugtató volt.
Én császárral szültem, emiatt csak a 3. napon tudtam kikérni egész napra a babát, de sokkal jobb volt, amikor már mellettem volt. A szoptatás miatt is elõnyösebb, mert elsõ két nap akárhányszor hozták mindig aludt, már attól féltem éhen hal szegény, de ha kint van nálad, akkor bármikor meg tudod etetni amikor igényli, nincs a percre pontos 3 óránkénti etetés. És teával sem tudják teletömni szegénykét. Arról nem beszélve, hogy õ is nyugodtabban alszik, mint a csecsemõosztályon a rengeteg síró baba között.
Szerintem a babának a kórházban ha minden rendben vele nem a "szakszerû felügyeletre", hanem az anyukája közelségére van szüksége. Velem születése pillanatától ott volt a babám 24 órás baba-mamában, de ha mégis elvitték vizsgálatra alig vártam, hogy visszahozzák. Egyetlen percre sem zavart, és a szobatársaimé sem, pedig közülük az egyik nagyon sírós volt, nem bújhatott az anyukájához, mert inkubátorban feküdt az anyukája ágya mellett. Az én lányomat is betették egy éjszakára, mert besárgult, de még a kékfényes inkubátort is az ágyamhoz tolták, így még akkor is együtt lehettünk. Nekünk ez így nagyon jó volt.

100%-ig szoptatás mellett elkötelezettek válaszoljanak! Köszi. Mi a teendő abban az esetben a szoptatás sikeres kezdéséért, ha a kórházban sajnos éjszakára elviszik a babámat, és ha sír, cukros teás pótlást kap?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Nálunk is elvitték éjszakára a babát, de én külön kértem a csecsemõs nõvérkéket, hogy amennyiben felébred, hozzák ki szopni éjjel is, ne adjanak neki sem tápszert, sem teát. Ezt meg is tették, nálatok is biztosan megteszik. Ha belövellt a tej, akkor pedig fejhetsz le steril pohárba (a csecsemõsöktõl kérd), és akkor azt adják neki, nem teát. Nálunk megmosolyogtak a nõvérkék, hogy szaladgálok a kis pohárral, de nem bántam meg, 2 éves koráig szoptattam gond nélkül... Sok sikert, és szorítok, hogy minden jó legyen.

Kedves kérdezõ! Nálunk is elvitték éjszakára a babát, de én külön kértem a csecsemõs nõvérkéket, hogy amennyiben felébred, hozzák ki szopni éjjel is, ne adjanak neki sem tápszert, sem teát. Ezt meg is tették, nálatok is biztosan megteszik. Ha belövellt a tej, akkor pedig fejhetsz le steril pohárba (a csecsemõsöktõl kérd), és akkor azt adják neki, nem teát. Nálunk megmosolyogtak a nõvérkék, hogy szaladgálok a kis pohárral, de nem bántam meg, 2 éves koráig szoptattam gond nélkül... Sok sikert, és szorítok, hogy minden jó legyen.
Próbálj határozottan kiállni az érdekeidért, és kérd, hogy ha éjjelre el is viszik a babákat, a tiedet hozzák ki, vagy szóljanak neked, ha felébredne, hogy meg tudd szoptatni. Valamit amit tudsz fejd le, hogy éjjelre azt kaphassa baba, pohárból. Elérhetõségek: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=hova http://www.ibclc.hu/elerhetoseg
Ahol szülni fogsz, ott éjjelre elviszik a babákat? Tõlem nem vették el, csak az elsõ éjszakán. De ha nálatok elveszik, akkor sincs nagy gond, mert nem cumisüvegbõl itatják (remélhetõen), hanem pohárból, igy nem fog bezavarni a szoptatásba. A lényeg, hogy amikor veled van, szoptasd legalább 3 óránként, mindkét mellbõl egymás után, igy 2-3 napon belül belövell a tej és semmi gond nem lesz. A teát lehet, hogy neked is adni kell addig, amig nem indul be a tejed, ha nincs elegendõ elõtej, de ez nem zavar be a szoptatásba.
Szia! Az én babám is kapott cukros vizet hidd el nincs benne nagy tragédia! 10 hónapos koráig szoptattam és rengeteg tejem volt tehát nem ettõl függ. Viszont azt te is tudod milyen ha az embernek leesik a vércukra! Ugyan mi baja lenne tõle? A világon semmi. Nem ugy kell elképzelni hogy amig nincs veled a kicsi döntik bele a cukros vizet hanem egy két cseppet csak hogy acukorral ne legyen gáz. Ettõl ne félj!
Tõlem csak addig vették el a fiamat, amíg megmosdatták, meg bepólyázták. Onnantól kezdve "azt csináltam vele, amit akartam". Adtam neki cukros teát, mikor sírt, de közben folyamatosan tettem õt mellre is. A 3. napon szépen megindult a tejem és azóta is szopik. Segítséget kérhetsz a kórházban, nekem pl megmutatták hogyan kell jól mellre helyezni.
A kérdező hozzászólása: Szeretném a babámat igény szerint és kizárólagosan szoptatni, és nagyon félek, hogy a kórházi napok bekavarnak. Hol tudok ebben elõre is tanácsot kérni? Olvastam szoptatási tanácsadókról, de nem találom az elérhetõségüket!
Császoros voltam, 3napig 3óránként hozták ki a babám, éjjel pedig egyátalán.Pénteki napon császároztak, vasárnapra jött meg a tejem.Tehát addig kapott cukros vizet.Otthon igény szerint szoptattam, még mindig szoptatom, 20hónapos mult.Ne agyalj, ez a természet rendje, minden rendben lesz és kialakul.Csak szoptass, szoptass, ne hallgass senkire csak magadra.
Ezt nem értem. Állampolgári jogod, hogy a babád végig veled lehessen, te pedig, mint szülõ, minden pillanatban a babáddal lehess, hiszen te vagy a gondviselõje, te felelsz érte. Nem válaszhatnak el tõle egyetlen órára sem. De meg lehet nekik mondani, hogy ha sír, akkor téged hívjanak, valamint ÍRÁSBAN megtiltani nekik a teát, cukros vizet. És lehet õket fenyegetni (ha nagyon muszáj )perrel, ombudsmannal. Nincs joguk elvenni a szülõtõl a gyerekét a szülõ akarata ellenére, még egy kórházban sem. Te folyamatosan mellette lehetsz, ez a törvény.
Szia elöszõr is ne légy elkeseredve még nagyon kicsi a babád meg kel tanulni mind2 -nek a dolgot hogy megy nagyon sok anyuka a korházba alig tudja szoptatni a babáját hisz a tejtermelés vmikor a3-4 nap körül indul be igazán elsõsorban pihenjél ne idegeskedjél kezdj él el inni szoptatos teát sok folyadékot rántott levest és hidd el ha otthon leszel majd a babádal sokkal nyugodtabb leszel és befog indulni hamarosan a tejtermelés A potlásért ne keserdj el rengeteg kisbaba kap a korházba nekem most a 2 szülésemnél kisfiam is kapott mivel itthon indult be a tejtertmelésem mégis 13 hónapig tudtam szoptatni Sok sikert neked! és jó egészséget a babának és neked!
melyik kórház ez Magyarországon? Igenis JOGOD van hozzá, hogy veled legyen a pici, egyébként meg szerintem mindenhol a szülés után 2 órát veled lehet, mellre teheted, stb, nincs ilyen, hogy 5 órát hozzád sem engedik! Én éjfélkor szültem, velünk volt 2-3 órát, utána mentem a gyerekágyra és reggel már hozták is, szóval csak pár órát volt az újszülött megfigyelõben
Az, hogy jogunk van hozzá, tiszta sor; de egy sor kórház van, ami egyszerûen nincs felkészülve se az arany órára, se a rooming-inre, még 2013-ban sem. Nemcsak a környezet kivitelezésére gondolok (pl. nincs megfelelõ helység), hanem a dolgozók hozzáállására, kellõ motiváltságára is. Sajnos nagyon messze vagyunk még attól, hogy ezzel a jogunkkal mindenhol maradéktalanul élni tudjunk...
Nekem is azt tanácsolta a védõnõ, hogy cukros víz kell, mert leeshet a vércukra és baj lehet belõle. Oké, gondolom jöttök majd, hogy ez baromság meg így úgy. Én nem akartam kipróbálni a gyerekemen, hogy kinek van igaza. Én ki is vittem, hogy adjanak neki vizet, ha úgy láttam. Ez az elsõ nap volt. A harmadik napon beindult a tejem utána a nõvérpult felé sem mentünk. Nekem a második éjszaka volt katasztrófális mindkét gyerekkel, mert megjött az étvágyuk, nekem még nem indult be a tejem. Én éjfélkor kivittem, lehet tápszert is adtak nekik, de igazándiból nem érdekelt, mertha adtak neki, akkor semmin nem változtat. Én segíteni nem tudtam a babáimnak. Akkor sem lett volna jobb, ha tudom, hogy nem adnak neki sem cukros vizet sem tápszert, viszont üvölt az éhségtõl egész éjjel. A szoptatást magát ez semmiben nem befolyásolta. Utána szoptattam kizárólag 5 -6 hónapig és egyébként pedig 17 illetve 23 hónapos korukig. De tapasztalat, ah gondod lesz a szoptatással, nem a cukros víz lesz. Nem offolok, mert nem ez volt a kérdés, de ez volt a legjelentéktelenebb momentum, mindkét gyerekemnél.
Nem értem, ha Magyarországon szülsz és te megtiltod, hogy cukros vizet adjanak neki, akkor nem adhatnak neki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sok hasznos tanácsot írtatok, és jólesik a bíztatás is! Igen, biztosan nekem is menni fog! :)
ui: ha meg kint van nálad akkor látod majd ha nyekereg, meg ébred akkor mindig tedd cicre. Egyszerû ez belejössz!!!
Még mindég utolsó. A 2. héten nappal se kellett mindég tápszer, inkább csak este fele.
utolsó vagyok még: pótlás csak 2. héten kellett nappal is, 3. héten csak este.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon izgulok a szoptatás miatt... Igen, éjszakára sajnos elviszik 9-tõl reggel 6-ig a babát, sõt szülés után sem lehet egybõl mellre tenni, hanem csak 5 órával késõbb kapom meg (de aki délután szül, az csak másnap reggel). Nappal, amikor velem van a baba, egyszerûen tegyem mellre 2-3 óránként? Nagyon nehéz így elképzelni az egészet, hiába próbálok könyvekbõl felkészülni, még sosem tartottam csecsemõt a kezemben.
Stefix, ezt nem tudtam..:( (elõzõ vagyok) és nagyon elszomorít, bár ha belegondolok, hogy az ország második legnagyobb egyetemének klinikáján szültem, ahol még mindig kötelezõ szülõágyon, kengyelbe felnyomott remegõ lábakkal tolni úgy, hogy kisebesedik mindkét könyököm...üdv 2013, és üdv valóság, versus rózsaszín álmok a szülésrõl


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!