Találatok a következő kifejezésre: A kórházban ha (1065 db)

Februárba születik a babám. Mit érdemes a babára adni a kórházban (ha lehet saját ruhába öltöztetni-méretek? ) és hogyan kell majd otthon felöltöztetnem este illetve napközben?

Egy nap hányszor cseréltetek ruhát neki? Van 56-os és 62-es hosszú ujjú body , de nem igazán tudom, hogy fölé mit kell rá adnom. Rugdalózóból van pár plüss anyagú , de azok rövidujjuak. Egy hosszú ujjú bodyval elég az? A gyereken lesz még hálózsák meg takaró. A nem plüss anyagú rugik hosszúujjuak ezek elég pizsama érzés?ek, ezeket napközben is ráadhatom vagy ha elmegyünk valahova? Rövid ujjú bodyt nem is kell ráadnom, vagy csak hosszú ujjú rugi alá ráadhatom? Bocs a sok kérdésért, de fontos:)

Legjobb válasz: Szia. Én januárban szültem. A kórházban adtak ruhát, ott hosszú ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta, plusz kórházi takaró, meg valamikor ráraktam az itthonról vitt plédet is. 56-os ruhákat hordtunk kb másfél hónapig. Itthon is hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi volt rajta. Jó az ujjatlan plüss rugi hosszú ujjú bodyval, fõleg ha még hálózsák is lesz és takaró. Gondolom elvinni a babát otthonról nem egybõl 1-2 hetes korában fogod, így akkorra már lehet jobb idõ is lesz. Én 4 hetesen vittem ki elõször sétálni, akkor február vége volt. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi volt rajta, nagyon vastag bundazsák, plusz még ezen 2 takaró.

Szia. Én januárban szültem. A kórházban adtak ruhát, ott hosszú ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta, plusz kórházi takaró, meg valamikor ráraktam az itthonról vitt plédet is. 56-os ruhákat hordtunk kb másfél hónapig. Itthon is hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi volt rajta. Jó az ujjatlan plüss rugi hosszú ujjú bodyval, fõleg ha még hálózsák is lesz és takaró. Gondolom elvinni a babát otthonról nem egybõl 1-2 hetes korában fogod, így akkorra már lehet jobb idõ is lesz. Én 4 hetesen vittem ki elõször sétálni, akkor február vége volt. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi volt rajta, nagyon vastag bundazsák, plusz még ezen 2 takaró.
A lányom február 24-én született. A kórházban angolpólya volt rajta. Ez olyan, mint egy hálózsák, csak vékony. Ez alá saját hosszú ujjú bodyt adtam. Lehetett volna rugit is adni rá, de nekem így kényelmesebb volt. Itthon eleinte rövid ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta. Utána meg hosszú ujjú body pamut nadrággal. Szerettem a talpas nadrágokat nagyon. A rugi nekem is olyan pizsi jellegû volt, igy nem is nagyon adtam rá itthon, max 1-2 hétig. Utána abban aludt. Meg hálózsákban. Õ 7 hetes koráig hordta az 56-os méretet, de a 62-es 2 hétig volt jó rá. Vagyis azt átugrotta. Rövid ujjú bodyt én vékony pulcsi alá adtam rá, amikor mentünk valahova. Sosem volt fagyos gyerek, most is simán elvan takaró nélkül éjszaka. Én meg majd' megfagyok. :)
Én feb. 18-án szültem! A kórházban kórházi ruhákat adtak rá, nekem csak pelust kellett vinnem! Otthon általában egy body és rugi volt rajta + takaró, de igazából attól függ, hogy milyen meleg van a lakásban! Utcára egyértelmûen az idõjárásnak megfelelõen öltöztesd fel! Az se jó, ha túlöltözteted a gyereket, mert megizzad és könnyebben megfázik!
Szia az én lányom febr 2 án született...hosszu uju bady volt rajta 56 os azt én vittem de a korházba polyát adtak rá..más nem volt rajrta fürdés utánra kértek egy kis cérna sapit...vagy ha akarsz a kezére kiskesztyû hogy ne karmolja magát...mikor jöttek látogatni kimentünk a babávala folyosora még egy kis plédet raktam rá a polyára... otthon bady és hosszu ujju rugi volt rajta...más nem éjszaka polyában altattam rá egy pokroc...késõbb hálózsák lett a polyábol mikor kinõtte...Ja 56 cm volt a lányom de az 56 os rucik logtak rajta....remélem mindenre válaszoltam...Hol szülsz?
A kérdező hozzászólása: markusovszky-szombathely
Ruhacsere egy nap legalább egyszer, de ha baleset van, többször is. Nekem a fiamra eleinte az 50es ruhák voltak jók. A kórházban úgy öltöztették, hogy rövid ujjú body + hosszu ujjú rugi, plusz takaró, de ahol én szültem ott nagyon meleg volt. Ha elsõ gyerek, és még nincs rutinod az öltöztetésben, akkor inkább rövid ujjú bodyt adj rá hosszu ujjú rugival, azt könnyebb feladni. Vagy ha hosszu ujjú bodyt akarsz akkor elöl kapcsos legyen. Én mindig úgy öltöztetem hogy rövid ujjú body + hosszu ujjú rugi vagy hosszu ujjú body + ujjatlan rugi. Erre megy a hálózsák éjszakára.

Elég lesz ha akkor indulok a kórházba ha 5 perces fájásaim lesznek? 20 km-re van a kórház.

Legjobb válasz: Szerintem simán,fõleg ha elsõ. Én is 20 km-re laktam a kórháztól,amikor az elsõt vártam,és én is 5 perceseknél indultam.Ráérsz,elõbb felesleges menni,mert akkor sokat kell bent dekkolni,ami nem biztos,hogy túl jó.A vajúdás nagy részét jobb otthon átélni,a kórházi légkör csak stresszessé tesz,ami visszaveti a dolgokat. Könnyû szülést,jó babázást!:-)

Szerintem simán, fõleg ha elsõ. Én is 20 km-re laktam a kórháztól, amikor az elsõt vártam, és én is 5 perceseknél indultam.Ráérsz, elõbb felesleges menni, mert akkor sokat kell bent dekkolni, ami nem biztos, hogy túl jó.A vajúdás nagy részét jobb otthon átélni, a kórházi légkör csak stresszessé tesz, ami visszaveti a dolgokat. Könnyû szülést, jó babázást!:-)
Szia, csatlakozom az elöttem szólóhoz.Én is csak akkor mentem mikor már 3 p volt, és a második babám volt, 40 km-re a korháztól.még a 3 perces nem volt rendszeres, de elindultunk, itthon befeküdtem egy jó meleg vízbe és totál enyhítette a fájásokat, nagyon kellemes volt.mire beértünk már 5 ujnyira kivoltam tágulva, még 3 óra bent a szülõszobán, és megszületett a bébink. Könnyû és gyors szülést kívánok neked.
én az 5 perceseknél indultam be elsõ baba és majdnem elkéstem :) fájásokkal együtt 45 perc volt kivánom hogy neked is ilyen könnyû legyen hogy majdnem elkésel:)
Elég. Még a 2-3 percesekkel is el lehet órákat vajúdni. Kérdezd meg édesanyád õ könnyen szült e. Hasonlóra számíthatsz kb.
Szia!Én itt lakom a kórház mellett, elsõ babám, és egybõl 3 percesek voltak.Azért mentem be elöbb, mert elfolyt aa magzatvízem.De a fájásoktól nem bírtam volna bemenni!
A kérdező hozzászólása: Anyukám sajnos több mint egy napot vajúdott, remélem nekem könnyebb lesz...
10perceseknélmár készülõdj.. nagyon hamar beindulhatnak a jó és a rosszabb dolgok is.. lehet h még sokat vajúdsz bent, de épp most olvastam egy szüléstörténetet, ahol 6kor értek be 10percesekkel, 9kor meg kibújt a pici úgy begyorsult, szóval biztonságosabb ha bent vagy idõben :) ma már nagyon családbarátak a kórházak, és sok a segítség a vajúdáshoz

Mellszívót előre meg kell vennem, már vigyem be a kórházba, ha megyek szülni? Neked volt ilyened?

Bocs, de anyumnak, mamámnak ilyen szerkezet még nem volt, én meg nem tudom hogy simát vegyek, vagy elektromosat, mikor, hogyan használjam, patikában vegyem-e? Szerinted kell ilyen, neked volt?

Legjobb válasz: Sajnos én nem vittem a kórházba pedig kellett volna. A kórházi tartózkodás idejét a pici fiam szinte végigaludta, nem is akart szopizni, úgyhogy nagyon jól jött volna a mellszívó. Mellettem feküdt egy anyuka a második babájával volt benn, neki volt és úgy irigyeltem. Az elektromos szívó sokkal hatásosabb.

Sajnos én nem vittem a kórházba pedig kellett volna. A kórházi tartózkodás idejét a pici fiam szinte végigaludta, nem is akart szopizni, úgyhogy nagyon jól jött volna a mellszívó. Mellettem feküdt egy anyuka a második babájával volt benn, neki volt és úgy irigyeltem. Az elektromos szívó sokkal hatásosabb.
Az elõzõ vagyok: Szerintem a patikában a legdrágább, máshol kellene beszerezni, mondjuk nálunk a kórházban is árultak, (de mikor jöttünk haza, akkor hozták). Az hogy hogyan kell használni, le van írva, és képekkel is mutatják.
Nem biztos, hogy szükséged lesz rá. Én nem vettem meg elõre emiatt. Aztán mikor belövellt a tejem, rengeteg lett, fejnem kellett. Akkor hozattam a párommal, amíg nem ért oda, addig kézzel fejtem ki a felesleget. Szombathelyen rendesek a csecsemõs nõvérek, megmutatták, hogyan kell fejni kézzel. A mellszívó meg adja magát, ahhoz nem kell segítség. Kézi Medelát vettünk, szerintem jó, mást nem próbáltam.
Igen, nagyon hasznat vettem, konnyebb ugy fejni mint kezzel.nem vittem, de a szobaban mindenkinek volt.fel ora alatt nekem is vettek anyumek.
Nem biztos, hogy szükséged lesz rá, de szerintem nem árt, ha beszerzel egyet, és viszed a kórházba is. Én kaptam egy barátnõmtõl kölcsön, alig használta, kézi mellszívó volt, és én se vittem be, a férjem hozta be látogatáskor, mert kellett. A kisfiam kis súllyal született, így 1-2 napig inkubátorba volt, így üveggel etették tápszerrel. Mire lett tejem 2 nap múlva, addigra már velem lehetett, de nem akart szopni, mert gondolom az üveghez szokott, és így hírtelen fárasztó lehetett, hogy szívni kell, és csak sírt egész nap, a mellem meg majd kidurrant már. Úgyhogy jól jött, hogy le tudtam szívni, és azt rakattam át üvegbe, úgy evett. Mondjuk ha így belegondolok, akkor is kellett volna a mellszívó, ha rendesen tud szopizni, mert kezdetben szinte ömlött a tej, jóval a többszöröse termelõdött a szükségesnek. Bár kézzel is le lehet fejni, gondolom a szüleink, nagymamáink így csinálták akkoriban, késõbb otthon én is rájöttem a technikájára, és szinte gyorsabban, és kevesebb fáradtsággal sikerült, mint a kézi mellszívóval pumpálással, de azért ezt ki kell tapasztalni, elsõre ott a kórházban nem igazán ment. Az elektromos mellszívó hatékonyabb, viszont hangos, tehát éjjel használni nem túl szerencsés.
Nekem nem volt a kórházban, de nekem csak a 3. napon lett tejem, akkor viszont nagyon jó lett volna, ha már van. Akkor rohantunk el venni egy kézit, de vettem utána elektromosat is. Mindkettõt használtam, éjjel a kézit, nappal az elektromosat. Éjjel is fejtem, mert nekem akkor nagyon sok volt, és letettem másnapra, akkor jó volt, hogy nem zúgott a fejembe az elektromos.
Én csak kinéztem, hogy melyik legyen.A kórházban mikor beindult a tejem kb. harmadik nap és szükség lett rá akkor a párom megvette és behozta nekem.Feleslegesen nem akartuk megvenni elõre.kézit használtam.


Akinek otthon kezdődtek a fájások, esetleg indult meg a szülés az hogy indult el a kórházba ha nincs autója?

Már egyre jobban izgulok, hogy hogy lesznek a dolgok, mi hogy fog történni ha itt van az id?. 32 hetes kismama

Legjobb válasz: ja, kihívod a mentõt, ha nincs a közelben senki, aki el tudna vinni. Vagy taxi, de az drága. Anyukám gyalog indult el apukámmal a kórházba mikor megkezdõdtek a fájások, nem volt kocsi...Aztán megállt mellettük egy kispolszki, benne a barátaik, akik szintén mentek szülni.Na felvették anyáékat, így abban a pici kocsiban utazott 2 leendõ apuka és két vajúdó nõ:) Azt mondta anya néztek a kórházban mikor kiszálltak:D

ja, kihívod a mentõt, ha nincs a közelben senki, aki el tudna vinni. Vagy taxi, de az drága. Anyukám gyalog indult el apukámmal a kórházba mikor megkezdõdtek a fájások, nem volt kocsi...Aztán megállt mellettük egy kispolszki, benne a barátaik, akik szintén mentek szülni.Na felvették anyáékat, így abban a pici kocsiban utazott 2 leendõ apuka és két vajúdó nõ:) Azt mondta anya néztek a kórházban mikor kiszálltak:D
hívhatsz mentõt vagy bevihet a szomszéd. Én aznap szültem, amikorra ki voltam írva. Elõzõ nap este 8kor még a munkahelyemen ültem és néztem a másnapi ügyfeleimet a naptáramban, majd egy hirtelen ötlettõl vezérelve felhívtam mindenkit és áttettem 2 nappal késõbbre a tárgyalásaimat. Elsõ körben 2 héttel késõbbre voltam kiírva, így kapaszkodtam abba a dátumba.... Másnap hajnalban volt egy fura érzésem, mintha lefejeltek volna belülrõl, szaladtam a mosdóba és már folyt is a magzatvizem. Miután kicsurogta magát, bekapcsoltam a számítógépet, írtam egy emailt az asszisztensemnek, hogy szülni megyek és ezért milyen plusz teendõket varrnék a nyakába az adott napon. Ezután nekiálltam összeszedni a terhestáskám, mert addig csak egy köntöst és egy papucsot tettem bele. A férjem még elõzõ nap is hisztizett, hogy nem vagyok összepakolva és éles helyzetben majd vele fogok kiszúrni. Amikor nekiálltam reggel 6kor pakolni, akkor már fájásaim voltak, ez feltûnt a férjemnek is, így kiugrott az ágyból és segített pakolni. Hallgathattam, hogy õ megmondta, hogy pakoljak össze és végül mégis csak neki kell. :) ) Ezek után kocsival mentünk a kórházba, de mivel a kórház körül fizetõs a parkoló övezet én meg spórolós vagyok, mondtam a férjemnek, hogy parkoljunk le még ott ahol ingyen lehet parkolni. Ez azt jelentette, hogy 20 percre a kórháztól leparkoltunk, megvártuk a trolit, mentünk vele 2 megállót (a helyét senki nem adta át...), majd amikor leszálltunk, akkor még kellett menni kb 5 percet gyalog, na az már nagyon fájt.... Azt hittem megszülök a körúton sétálva. Nagyon hosszú volt zebra... 8ra értünk a kórházba és 15:45kor született a kisfiam.
Sose mentel meg be a korhazba ezt megbeszelni valakivel, vagy tajekozodni a korulmenyekrol? (Azt meg se kerdezem, hogy van-e orvosod vagy bábád...)
Azert nem kerrdezem meg, hoyg van-e, mert ha volna, akkor nem tenne fel yilen kerdest, tehat TUDNI lehet, hogy nincs neki, nem jart terhesgondozasra, nem jart tanfolyamra dulakhoz, hoyg tajekozodjon, hogy mik fognak tortenni vele, hogyan lelegezzen, stb. De azert egyzser bemenni es korbeerdeklodni, hogy mi fog tortenni, anelkul is lehet.
taxi, mentõ, ismerõst megkérsz, stb. ja, és nem vagy rossz ember, ha nincs fogadott orvosod, nekem sincs, mert másra költöm azt a pár százezer forintot :)
Én is ezen agyaltam, aztán 37. héten nst-n bent tartottak, és aznap már indították is a szülést... Most újra babát várok, ha itthon leszek, mentõt fogok hívni, mert nem nagyon számíthatunk senki másra, akinek autója van. 34 hetes km
Férjem külföldön volt éppen, kocsi ott állt a ház elõtt, de jogsim nem volt, szomszéd felajánlotta, hogy ha kell azonnal szóljak éjjel-nappal , bármikor és bevisz szülni ha itt az idõ. Úgy is volt, a szomszéd dolgozott aznap éjjel, rendõr. Miután felhívtam, mondta, hogy belefér a munkaidejébe, úgy, hogy ne aggódjak, két perc és ott lesz, szirénázó rendõrautóval jött értem, hajnali négykor, és úgy is vitt be.
Mentõvel.
Mentõ! Sokan mennek úgy. Azért, mert nincs orvosod ne aggódj, nekem mind a kétszer volt, de kb. 10 percet volt ott az orvosom, és aki az ügyeletes volt, az is nagyon aranyos volt. Nem ezen múlik.
Taxival mentünk be (Budapest), mert nincs kocsink.
Haggyatok mar beken, hol irtam, hoyg ez baj??? Annyit irtam, hoyg enm kerdezek rá (mert a kerdesfeltevesbol lehet tudni, hogy NINCS)! Annyit kerdeztem, hoyg EZt, amit tolunk kerdetel, megkerdezted-e a korhazban esetleg...? Tennel-e egyszerui latogatast ott, hogy elso kezbol kapj idegenvezetest es felvilagositast egy folyoson elkapott noverketol vagy orvosi rendelesen (ami ingyenes!), hogy ne izguljal, hogy mi lesz ott... esetleg? Ugy tudtam, a terhesgondozas kotelezo magyarorszagon, csak remelem, hogy nem, mert nagyon rossz velemennyel vagyok a magyar nogyogyaszatrol.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom, se gyerekem, elsõ babám lesz, de ez miért baj? Sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy lehessen orvosom, de nem hiszem, hogy ezt csak egy magándokival lehetne megbeszélni. Nincs szüléssel kapcsolatos tapasztalatom, magamtól is van annyi eszem, hogy tudjam milyen lehetõségek vannak, de azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam arra, hogy másnál ez hogy történt. Ez miért baj?
Akkor a Mária u - Baross u-i komplexumban szultel.:)
Én nemrég szültem, és mentõvel mentünk. Van autónk, csak a párom épp akkor ért haza a munkából piszkosan, így hívtuk a mentõt, kb. 6-7 perc múlva jött is, 20 perc alatt a kórházban voltunk (40 km-re innen). A párom meg utánam jött autóval. Semmi ciki nincs ebben. Megkérdezik a telefonban, milyen fájások vannak, magzatvíz elfolyt-e. Nálunk elfolyt. Semmi pánik! :)
Azt meg se kerdezem, hogy van-e orvosod vagy bábád... 3.vagyok, ezt nem értem...miért baj, ha nincs valakinek dokija???nekem sem volt, mégis megszültem a fiam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Mennyi ideig tartják benn az embert a kórházba, ha sérvműtéten vesz részt?

Legjobb válasz: Milyen sérv?És milyen érzéstelenítésben? Ha gerinc,akkor akár már a 2. napon is haza lehet menni.Ha altatásban végzett hasfali sérv,akkor sztem nincs kórház ami 4 napnál hamarább hazaenged. /Legalábbi remélem,hogy nincs/

Milyen sérv?És milyen érzéstelenítésben? Ha gerinc, akkor akár már a 2. napon is haza lehet menni.Ha altatásban végzett hasfali sérv, akkor sztem nincs kórház ami 4 napnál hamarább hazaenged. /Legalábbi remélem, hogy nincs/
ha *gerincbe adott érzéstelenítés*, bocs de így félreérthetõ volt.
A kérdező hozzászólása: Heresérvvel. :S
Ha nincs a gerinceddel probléma akkor azt simán megcsinálják gerincérzéstelenítésben.Egy kis bemetszés lesz combtõben.1 nap fekvés aztán szerintem következõ nap irány haza.Persze ha nincs más alapbetegség, pl magasvérnyomás, 2 lábon kihordott infarktus stb... Varratszedést álalában a 8. napon ejtik meg, ha kapcsozzák akkor azt az 5. napon szokták kiszedni.Általában. Ne izgulj, rutinmûtét, semmi gond nem lesz!

Mit kell vinni a kórházba, ha görcsölés miatt befektetnek?

A második trimeszterben?

Legjobb válasz: Ez attól is függ mennyi idõre fektetnek be. De egyenlõre csak magadnak kell pakolni cuccot mert szülés még nem várható.Rakj pizsit,tisztálkodószereket ,alsónemût,az összes leletedet,írataidat, vigyél inni,kaját kapsz a kórházban de egy kis rágcsálnivalót vihetsz magaddal,újságot, rejtvényt, terhesvitamint ha szedsz(tehát a gyógyszereidet).Papírzsepit, evõeszközöket, köntöst, papírtörlõt, törölközõt,papucsot, zoknit.Más most nem jut eszembe.

Ez attól is függ mennyi idõre fektetnek be. De egyenlõre csak magadnak kell pakolni cuccot mert szülés még nem várható.Rakj pizsit, tisztálkodószereket , alsónemût, az összes leletedet, írataidat, vigyél inni, kaját kapsz a kórházban de egy kis rágcsálnivalót vihetsz magaddal, újságot, rejtvényt, terhesvitamint ha szedsz(tehát a gyógyszereidet).Papírzsepit, evõeszközöket, köntöst, papírtörlõt, törölközõt, papucsot, zoknit.Más most nem jut eszembe.
Elviheted magaddal a magnéziumot is amit szedsz, de sztem azt infúzió formájában úgy is adni fognak bent, mert vissza kell hogy tartsák a szülést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Reggel a nagy pánikban semmi sem jutott eszembe. :) Így már egyszerre fogom tudni, ha ne adj'Isten idõ elõtt be kell mennem.

Egy beteg elhagyhatja a kórházat ha már jobban érzi magát, de az orvos még 5 napig bent tartaná? Ilyenkor alá kell írni valami dokumentumot?

Legjobb válasz: Néha nem véletlen mondják h jobb bent maradni,bármennyire is rossz a korház nem véletlen gondolják h biztonságosabb lenne bent.Saját felelösségre el lehet menni,asszem alá kell irni valamit,de érdemes meggondolni.

Néha nem véletlen mondják h jobb bent maradni, bármennyire is rossz a korház nem véletlen gondolják h biztonságosabb lenne bent.Saját felelösségre el lehet menni, asszem alá kell irni valamit, de érdemes meggondolni.
Saját felelõsségedre bármikor elhagyhatod a kórházat. Más kérdés, hogy megéri-e.
Attól, mert jobban érzed magad nem jelenti azt, hogy jól is vagy. Az orvosban kéne bízni, õ járt orvosi egyetemre. Én se szólok be a mérnöknek, hogy miért úgy tervezte meg a megyeri hidat, ahogy... Egyébként ha elmúltál 18 és nem vagy gyámság alatt akkor persze.
Igen, saját felelõsségre bármikor elhagyhatod, errõl aláíratnak veled egy papírt. Ha így teszel minden további következményt viselned kell, nem perelheted az intézményt, továbbá ha visszaesnél, vagy állapotod ujra romlásnak indulna, mentõvel sem vitetheted vissza magad. Most így hirtelen ezek jutottak eszembe

Mi történik az emberrel a kórházban ha szülés előtt két héttel befektetik magas vérnyomás miatt?

Legjobb válasz: Pihen, és megismeri a kórház orvosait, ápolónõit. Én is így jártam, ismerõsként kezeltek, amikor visszamentem szülni.

Pihen, és megismeri a kórház orvosait, ápolónõit. Én is így jártam, ismerõsként kezeltek, amikor visszamentem szülni.
Nálunk minden nap csináltak nst-t....
szia, en ketszer is voltam bent: naponta tobbszor mérték a vérnyomást, csináltak párszor EKG-t, ill. CTG-t is naponta kétszer. Jobb lett volna otthon pihenni, de azért megnyugtato volt, hogy figyeltek rám is, és foleg a babára.
Szia! Én 5 hétig voltam bent a kisfiam születése elõtt! Naponta 3x vérnyomásmérés, elém rakták a sómentes, vesekímélõ ebédet, így tuti betartottam a diétát, ami otthon nem ment. Naponta NST, ultrahang, hogy ha gond lett volna, minél hamarabb kiderüljön. Meg pihi ezerrel! Sajna a magas vérnyomás nagyon csúnya dolgokat képes mûvelni, még az utolsó napokban is, ha nem figyelnek rá.

Milyen dolgokat vigyek a korházba, ha max 2 napig leszek bent?

Nőgyógyászatra megyek,1kisebb műtétre,de még sosem voltam korházban,fogalmam sincs,hogy mit vigyek magammal. Betétet csak tisztaságit vettem,azt mondták,hogy nem fogok vérezni. Ez is jó lesz,ha mégis kell,ugye?

Legjobb válasz: Vigyél magaddal törölközõt, egy kisebbet és egy nagyobbat, 2 váltás hálóruhát (hálóing vagy pizsama, amit szeretsz), legyen nálad 3-4 bugyi (normális, ne tanga, meg tiszta mûanyag csipke), inkább rendes betét is kéne, nem csak tisztasági, mert inkább fölöslegesen legyen nálam, minthogy ázzak a vérben és kunyerálni kelljen, de tampont ne vigyél, aztán: zokni, köntös, papucs (én ebbõl is kettõ párral vinnék, az egyik gumipapucs a zuhanyozáshoz, a másik sima papucs mászkálni), tusfürdõ vagy szappan, fogkefe, fogkrém, fésû, hajkefe, hajgumi ha hosszú hajad van, arckrém, pohár és bögre, egy-egy darab kanál, kés, villa (a kórházakban nem jellemzõ, hogy adnak evõeszközt), pár darab szalvéta, egy guriga WC papír, pár darab papírzsepi, pár darab újság vagy magazin vagy egy jó könyv olvasnivalónak, esetleg rejtvény és toll, pár darab 10-es, 20-as, 100-as aprópénz, ha innál néha egy kávét az automatából, vihetsz kispárnát ha nem tudsz nélküle aludni (én egy tapodtat sem megyek kispárna nélkül, mert nem biztos, hogy akárhova megyek ott van), ha van valami olyan gyógyszer amit minden nap szedned kell azt is vidd magaddal, a mobilod legyen fullra töltve és akkor a töltõ nem kell, pár üveg ásványvíz, esetleg egy gyümölcslé is, de ne szénsavasat, és ha akarsz esetleg adni paraszolvenciát nõvérkének, mûtõsfiúnak, vagy a dokinak akkor pénz és boríték. :) Más nem jut eszembe, ha ez nálad van akkor nagy meglepi nem érhet. :) Jobbulást kívánok!

Vigyél magaddal törölközõt, egy kisebbet és egy nagyobbat, 2 váltás hálóruhát (hálóing vagy pizsama, amit szeretsz), legyen nálad 3-4 bugyi (normális, ne tanga, meg tiszta mûanyag csipke), inkább rendes betét is kéne, nem csak tisztasági, mert inkább fölöslegesen legyen nálam, minthogy ázzak a vérben és kunyerálni kelljen, de tampont ne vigyél, aztán: zokni, köntös, papucs (én ebbõl is kettõ párral vinnék, az egyik gumipapucs a zuhanyozáshoz, a másik sima papucs mászkálni), tusfürdõ vagy szappan, fogkefe, fogkrém, fésû, hajkefe, hajgumi ha hosszú hajad van, arckrém, pohár és bögre, egy-egy darab kanál, kés, villa (a kórházakban nem jellemzõ, hogy adnak evõeszközt), pár darab szalvéta, egy guriga WC papír, pár darab papírzsepi, pár darab újság vagy magazin vagy egy jó könyv olvasnivalónak, esetleg rejtvény és toll, pár darab 10-es, 20-as, 100-as aprópénz, ha innál néha egy kávét az automatából, vihetsz kispárnát ha nem tudsz nélküle aludni (én egy tapodtat sem megyek kispárna nélkül, mert nem biztos, hogy akárhova megyek ott van), ha van valami olyan gyógyszer amit minden nap szedned kell azt is vidd magaddal, a mobilod legyen fullra töltve és akkor a töltõ nem kell, pár üveg ásványvíz, esetleg egy gyümölcslé is, de ne szénsavasat, és ha akarsz esetleg adni paraszolvenciát nõvérkének, mûtõsfiúnak, vagy a dokinak akkor pénz és boríték. :) Más nem jut eszembe, ha ez nálad van akkor nagy meglepi nem érhet. :) Jobbulást kívánok!

35+5-hetes kismama! A kórházban, ha megszületik a baba megmutatnak mindent maguktól a csecsemösök? Aggodom fogok-e tudni mindent!

PL:pelenkázás,köldökápolás,szopizás,ja és hogy mikor hogyan kell milyen idönként!kicsit tapasztalatlan vagyok elsö baba.

Legjobb válasz: Kórház és emberfüggõ. Nem árt ha megkérsz valakit hogy segítsen, némi plusz motivációval esetleg. Nem tudom, ez benne van-e alapból a feladataik között, de én ezt hallottam.

Kórház és emberfüggõ. Nem árt ha megkérsz valakit hogy segítsen, némi plusz motivációval esetleg. Nem tudom, ez benne van-e alapból a feladataik között, de én ezt hallottam.
Szia! Szerintem beszélj a védõnõddel.Gondolom ha hazajöttök a kórházból örülsz, hogy otthon lehetsz.De a védõnõ szerintem szívesen kimegy hozzád és elmagyarázza a dolgokat. Könnyû szülést kívánok!!! 27 hetes
Nekem sajnos nem segítettek semmiben! Mindenért szólni kell ha nem tudod hogyan csináld! De bátran kérdezd a csecsemõsöket, hisz ez is a dolguk!
Én 3 napig jártam a nyakukra, hogy mutassák meg, hogyan kell szoptatni, de csak ígérgették, hogy bejönnek. Végül az egyik szobatársam (aki a második babáját szülte) mutatta meg, hogy kell. A pelusozást is õ tanította. A SOTE I-en szültem.
A kérdező hozzászólása: akkor még fizess a csecsemösöknek is hogy törödjenek veletek?kis fA....T
Köszönöm a lepontozást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!