Találatok a következő kifejezésre: A kórházban a 300 napnál nem (3 db)

A Bajcsy kórházba kell 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat?

2011 nyarán volt az esküvőnk és most novemberben érkezik a 2. babánk!

Legjobb válasz: Igen!

Igen!
2010 nyarán házasodtunk, nyár végén megszületett a kislányunk, tavaly szeptemberben a kisfiunk, és mindkét alkalommal jó volt a Bajcsy-nak az eredeti házassági anyakönyvi kivonat, nem kértek 2. alkalommal sem "frisset".
Nem. Ha sétálsz a folyosón, láthatod az anyakönyvezéshez szükséges dolgok listáját. Ott az szerepel, hogy házassági anyakönyvi kivonat. És ha nem cserélték még le a listát, akkor láthatod azt is, hogy kitöröltek belõle egy részt, az volt a 300 napnál nem régebbi kitétel. Vagy felhívod a kórházi védõnõt, õ megmondja, 1 évvel ezelõtt én is tõle kérdeztem meg.

János kórházban (Bp), kérik még a 300 napnál nem régebbi születési anyakönyvi kivonatot, vagy elég az eredeti is?

Legjobb válasz: 2 hónapja szültem ott, de én vittem új másolatot, mert nem szeretem kiadni a kezembõl az eredetit. De úgy rémlik, elfogadják az eredetit is.

2 hónapja szültem ott, de én vittem új másolatot, mert nem szeretem kiadni a kezembõl az eredetit. De úgy rémlik, elfogadják az eredetit is.
Tavaly februárban úgy emlékszem elég volt az eredeti is. Mintha azt mondták volna, hogy úgy is vissza fogják adni, úgyhogy elég az eredeti! De mérget nem vennék rá, mert mi nem voltunk házasok, csak a szobatársaim esete rémlik, hogy így történt!

A kórházban ragaszkodnak a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonathoz?

Mert nekem 2 éve volt az esküv?m és van másolat az anyakönyvi kivonatról. De ha 300 napnál nem régebbit kérnek, akkor be kell szereznem frisset.

Legjobb válasz: szia!Szerintem nem kell, csak az apasági nyilatkozatnál.Jó babavárást!

szia!Szerintem nem kell, csak az apasági nyilatkozatnál.Jó babavárást!
Szia! A kórházban nem, de az okmányirodában igen. E nélkül nem állítják ki a baba anyakönyvi kivonatát, ami nélkül semmit nem tudtok tovább intézni. A 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kiv. amúny ingyenes és ott állítják ki ahol összeházasodtatok. sok sikert!
Kell bizony, es kerdezz ra a korhazban, mert van, ahol elfogadjak a 300 napnal nem regebbit, es van, ahol 90 napnal nem regebbi kell. A korhazba is kell mar vinni.
Szia! Szerintem ez önkormányzat függõ. Én pécsi vagyok és Szigetváron szültem, ezért mi is beszereztük mert már 9 éve házasok vagyunk, de nem kellett. Elvittük az eredetit és azt kérték. Amúgy ezeket a hivatalos dolgokat mind a kórház intézte, nekünk csak a gyeremekünk TAJ kártyáját meg a GYED, és az anyasági támogatást kellett elintéznünk. Boldog babázást. T.
Szia! Nekünk azt mondták az okmányirodában, hogy csak akkor kell, ha nem ugyanott állítják ki a születési anyakönyvi kivonatot, mint a házasságit. Vagyis, ha pl. Debrecenben volt az esküvõ, de Bp-n születik a baba, akkor kell, de ha ugyanott volt az esküvõ, ahol a baba születik, akkor nem kell.
Ugyanez ervenyes a keruletekre. Na de hat altalaban az ember nem ott szul pont, ahol hazasodott. Ha mas keruletbe szulsz, mint ahol eskudtel, rogton kell a hazassagi kivonat, es nem lehet regi, tehat be kell szerezni ujat/masolatot.
NEkem február végén volt az esküvõm, 16nap mulva szülõk és a kház 30napnál nem régebbi házasságit kér, nem semmi mi-még egy papír amiért rohangálni kell.Amúgy már rákérdeztem ingyenesen kiállítják , ott rögtön csak macera az utánna járás..Sztem kérdezz rá, intézmény függõ amúgy.38hetes kismama
Szia! Nyíregyházán csak akkor kérik, ha nem ott lett kötve a házasság. Egyébként nem kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!