Találatok a következő kifejezésre: A kórházban a 300 (7 db)

A Bajcsy kórházba kell 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat?

2011 nyarán volt az esküvőnk és most novemberben érkezik a 2. babánk!

Legjobb válasz: Igen!

Igen!
2010 nyarán házasodtunk, nyár végén megszületett a kislányunk, tavaly szeptemberben a kisfiunk, és mindkét alkalommal jó volt a Bajcsy-nak az eredeti házassági anyakönyvi kivonat, nem kértek 2. alkalommal sem "frisset".
Nem. Ha sétálsz a folyosón, láthatod az anyakönyvezéshez szükséges dolgok listáját. Ott az szerepel, hogy házassági anyakönyvi kivonat. És ha nem cserélték még le a listát, akkor láthatod azt is, hogy kitöröltek belõle egy részt, az volt a 300 napnál nem régebbi kitétel. Vagy felhívod a kórházi védõnõt, õ megmondja, 1 évvel ezelõtt én is tõle kérdeztem meg.

János kórházban (Bp), kérik még a 300 napnál nem régebbi születési anyakönyvi kivonatot, vagy elég az eredeti is?

Legjobb válasz: 2 hónapja szültem ott, de én vittem új másolatot, mert nem szeretem kiadni a kezembõl az eredetit. De úgy rémlik, elfogadják az eredetit is.

2 hónapja szültem ott, de én vittem új másolatot, mert nem szeretem kiadni a kezembõl az eredetit. De úgy rémlik, elfogadják az eredetit is.
Tavaly februárban úgy emlékszem elég volt az eredeti is. Mintha azt mondták volna, hogy úgy is vissza fogják adni, úgyhogy elég az eredeti! De mérget nem vennék rá, mert mi nem voltunk házasok, csak a szobatársaim esete rémlik, hogy így történt!

A kórházban ragaszkodnak a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonathoz?

Mert nekem 2 éve volt az esküv?m és van másolat az anyakönyvi kivonatról. De ha 300 napnál nem régebbit kérnek, akkor be kell szereznem frisset.

Legjobb válasz: szia!Szerintem nem kell, csak az apasági nyilatkozatnál.Jó babavárást!

szia!Szerintem nem kell, csak az apasági nyilatkozatnál.Jó babavárást!
Szia! A kórházban nem, de az okmányirodában igen. E nélkül nem állítják ki a baba anyakönyvi kivonatát, ami nélkül semmit nem tudtok tovább intézni. A 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kiv. amúny ingyenes és ott állítják ki ahol összeházasodtatok. sok sikert!
Kell bizony, es kerdezz ra a korhazban, mert van, ahol elfogadjak a 300 napnal nem regebbit, es van, ahol 90 napnal nem regebbi kell. A korhazba is kell mar vinni.
Szia! Szerintem ez önkormányzat függõ. Én pécsi vagyok és Szigetváron szültem, ezért mi is beszereztük mert már 9 éve házasok vagyunk, de nem kellett. Elvittük az eredetit és azt kérték. Amúgy ezeket a hivatalos dolgokat mind a kórház intézte, nekünk csak a gyeremekünk TAJ kártyáját meg a GYED, és az anyasági támogatást kellett elintéznünk. Boldog babázást. T.
Szia! Nekünk azt mondták az okmányirodában, hogy csak akkor kell, ha nem ugyanott állítják ki a születési anyakönyvi kivonatot, mint a házasságit. Vagyis, ha pl. Debrecenben volt az esküvõ, de Bp-n születik a baba, akkor kell, de ha ugyanott volt az esküvõ, ahol a baba születik, akkor nem kell.
Ugyanez ervenyes a keruletekre. Na de hat altalaban az ember nem ott szul pont, ahol hazasodott. Ha mas keruletbe szulsz, mint ahol eskudtel, rogton kell a hazassagi kivonat, es nem lehet regi, tehat be kell szerezni ujat/masolatot.
NEkem február végén volt az esküvõm, 16nap mulva szülõk és a kház 30napnál nem régebbi házasságit kér, nem semmi mi-még egy papír amiért rohangálni kell.Amúgy már rákérdeztem ingyenesen kiállítják , ott rögtön csak macera az utánna járás..Sztem kérdezz rá, intézmény függõ amúgy.38hetes kismama
Szia! Nyíregyházán csak akkor kérik, ha nem ott lett kötve a házasság. Egyébként nem kell.


Sztem elmehetsz. Az unokatesóm felesége 38 hetesen szüreti fesztiválon volt. Pár napra rá szült meg. Csak addig maradj, amíg jól esik.
Én mindenképp mennék!!!!45-50km egy háromnegyed óra csigatempóban, a mentõ pedig nem úgy közlekedik.Úyghogy bátran kapcsolódj ki, mert utána nem sok idõd lesz:) )).
én is 37 hetesen voltam lagziba.betettük az autóba a csomagomat, ha menni kéne legyen ott.még jól meg is táncoltattam a fiamat a hasamba.a lényeg hogy a cuccodat tedd be az autóba, elfér az a csomagtartóba, és igy kéznél lesz ha szükség lenne rá. szerintem nyugodtan menj el. könnyû szülést és jó bulizást(élvezd ki sokáig ez lesz az utolsó)és persze sok boldogságot az ifjú párnak is.
ja az lemaradt hogy rá 4 hétre szültem.
Nehogy kihagyd, fantasztikus lesz, jó mulatást!!!
Szerintem se hagyd ki:) Én ennyi idõsen margitszigeti szabadtéri színpadon voltam Pesten:) Nagyon élveztem, és hosszú idõre ez volt az utolsó kikapcsolódás:)
En siman elmennek. Vidd magaddal a cuccokat. Ha belegondolok: mi bo egy oranyi utra voltunk a korhaztol a masodik szulesnel ugy, hogy kozben a nagyobbik gyereket meg utkozben be kellett adnunk a nagyzulokhoz. Es en villamszulo vagyok (az elso baba mindennel egyutt 3 ora alatt lett meg), de igy sem ellenezte az orvos. Ilyen messze laktunk, ez van. Ettol karcosabb helyzetben nem leszel, sot. Nalunk sem volt semmi gond, igy is beertunk.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat , akkor megyünk :)
Én is elmennék. Elõtte pihenj napközben, hogy ne legyél fáradt!

Valaki dolgozik a ryanairnél, 4, . én utaztunk volna, de fiam kórházba került, 300 font volt a jegy, és most szeretném valahogy visszakérni a jegy árát, de semmi lehetőséget nem találok, hogy tudnám megoldani?

Legjobb válasz: Kérhetek viteldíj-visszatérítést a fel nem használt foglalásom után? A Ryanair foglalásain szereplõ nevek, idõpontok és útvonaltervek a járat indulása elõtt legkésõbb 4 órával módosíthatók a honlap Foglalásaim kezelése menüpontja alatt. Viteldíjat, díjat és egyéb költséget nem térítünk vissza. Ha nem használja fel a foglalását, akkor a viteldíjat, valamint egyéb díjakat és költségeket nem tudja visszaigényelni, de az utazás dátuma utáni egy hónapban lehetõsége van írásban kérni a kifizetett adótartalom visszatérítését. Az adó-visszatérítés adminisztrációs költséggel terhelt.

Kérhetek viteldíj-visszatérítést a fel nem használt foglalásom után? A Ryanair foglalásain szereplõ nevek, idõpontok és útvonaltervek a járat indulása elõtt legkésõbb 4 órával módosíthatók a honlap Foglalásaim kezelése menüpontja alatt. Viteldíjat, díjat és egyéb költséget nem térítünk vissza. Ha nem használja fel a foglalását, akkor a viteldíjat, valamint egyéb díjakat és költségeket nem tudja visszaigényelni, de az utazás dátuma utáni egy hónapban lehetõsége van írásban kérni a kifizetett adótartalom visszatérítését. Az adó-visszatérítés adminisztrációs költséggel terhelt.
Mivel nagyon drága volt, azért megkérdezem, hol foglaltad? Mert pl. utazási irodában, akkor lehet, hogy van rajta biztosítás. Én mindig szoktam kérni drága jegyeknél a biztosítást. Bizonyos gyûjtõoldalakon is lehet ilyet kérni (pl. supersaver). Kértél ilyet? Szerintem ez lehet az egyetlen esélyed :( (Vagy talán ha vásároltatok elõrre utazási biztosítást, érdemes megnézni hátha ott van erre valami).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sajnos neten rendeltem és semmi biztosítást nem kértem.Megpróbálom karácsonyra átíratni a jegyeket.

Mostanában szült Anyukák! Tőletek kérték a házassági anyakönyvi kivonat hiteles másolatát, ha az eredeti 300 napnál régebbi? Légyszi kórházat és időpontot is írjatok!

Köszönöm! Azért nem egyértelm? számomra, mert olvastam, hogy már eltörölték ezt a törvényt, és nem kell a hiteles másolat, viszont vkit?l meg azt hallottam, hogy mégis kérte t?le a kórház mostanában.

Legjobb válasz: Én szeptemberben szültem az István kórházban és ott mondták is hogy már eltörölték ezt hogy csak 300 napnál nem régebbit fogadnának el és így is volt elfogadták az eredetinket ami 2003-as.

Én szeptemberben szültem az István kórházban és ott mondták is hogy már eltörölték ezt hogy csak 300 napnál nem régebbit fogadnának el és így is volt elfogadták az eredetinket ami 2003-as.
Idén szeptember, Bp III. kerület Margit Kh. kérték. Itt a kerületben egyébként van olyan könnyítés, hogy aki itt szül a Margitban, és házasságot is itt kötött a kerületben, akkor nem kell vinni kivonatot, mert utánanéznek a saját rendszerükben. Mi máshol házasodtunk, így kellett vinni. De az a legbiztosabb, hogyha megkérdezed a kórházban, ahol szülni fogsz!
nem tudok eltörlésrõl A gyerek neve érdekében kérik, annak hiányában teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot. Ha valakinek az sincs, gondolom, az anya nevére anyakönyvezik a bébit.
3 hete szültem a Dél-Pestiben, itt kérték vagy a házasságit, vagy az apaságit.
A kérdező hozzászólása: Második! Tudom, hogy kell a házassági, de kérik a hiteles másolatot, vagy elfogadják a 300napnál régebbi eredetit?
Szerintem az a biztos, ha a kórházat kérdezed meg, ahol szülni fogsz. Nálunk hiába nem kellett, ha nálad kell... Nekem a védõnõ azt mondta, hogy nem kell, csak az eredeti fénymásolata, de azért megkérdezem a kórházat is, a dokit is, végsõ esetben kérek egy hiteles másolatot a polghivban-nem olyan nagy dolog az...inkább legyen, mint ne legyen...

Ha valakinek nincsen munkahelye (munkanélkülit sem kap) és mondjuk kórházba kerül (pl. szülés) akkor is csak 300 forint napidíjat kell kifiztenie, vagy a teljes költséget?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))

Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))
Szülés elméletileg ingyen megy, meg minden ami a babával jár a terhesség alatt, mert a kiskönyv erre feljogosít.
Hasonló helyzetben vagyok és úgy tudom, hogy ha szülsz, akkor ellátnak ugyan, mert az sürgõsségi ellátásnak bizonyul, de utána az OEP kiszámlázza neked a szülés költségeit. Havonta 4800 Ft-ot kell fizetned, hogy jogosult legyél TB ellátásra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!