Találatok a következő kifejezésre: A kórházban a (5757 db)

Agyvérzés után a kórházban a zárójelentésre az volt írva, hogy jelentkezzen a háziorvosánál. Most vagyunk az agyvérzés után 3 nappal, a beteg egész jól van. Elmehetünk a háziorvoshoz? Nem lesz negatív hatással a beteg állapotára ez a kitérő?

Legjobb válasz: Teljes mértékben nem tudok hozzászólni csak annyit, hogy férjemnek dec. 15.-én balesete volt, aznap mûtétre került sor, majd 2 nappal késõbb elbocsátották a kórházból, 26 hét fekvéssel". Így én mentem le a háziorvosához, ez teljesen egyértelmû, sõt, a betegállomány miatt kb. 2 hetente meg kell jelenni a háziorvosnál, így azóta újra voltam, és még egyszer nekem kell menni, mivel õ nem is tud megjelenni személyesen. Hozzátartozó is intézheti ezt, ha másképpen nem megy.

Teljes mértékben nem tudok hozzászólni csak annyit, hogy férjemnek dec. 15.-én balesete volt, aznap mûtétre került sor, majd 2 nappal késõbb elbocsátották a kórházból, 26 hét fekvéssel". Így én mentem le a háziorvosához, ez teljesen egyértelmû, sõt, a betegállomány miatt kb. 2 hetente meg kell jelenni a háziorvosnál, így azóta újra voltam, és még egyszer nekem kell menni, mivel õ nem is tud megjelenni személyesen. Hozzátartozó is intézheti ezt, ha másképpen nem megy.
Bocsánat nem 26, hanem 6 hét. (meg is õrülnék ha 26 lenne. :D )
A háziorvos ilyen esetben kimegy a beteghez. A további teendõket bizonyára elmondja.Kérni kell, hogy menjen ki/pl. telefonon/.Félre érthetõ a kérdés.3 napja jött ki a kórházból, vagy 3 napja volt a vérzés. Nagy különbség!
A kérdező hozzászólása: 3 napja történt minden! ugyanis az ellátás után hazaengedték rögtön.
Szerintem sürgõsen hívjátok ki az orvost! Még akkor is , ha úgy látjátok jól van.Vagy vidéken laktok, és ez problémás?
A kérdező hozzászólása: nem problémás, csak a háziorvosára tartozik innentõl kezdve a kezelés.a gyógyszereit szedi a vérnyomása kezd beállni, nyilván nincs tökéletes állapotban, de a körzetinek tudnia kell errõl.lehet, most hülyének néznek néhányan de nem tudom eldönteni mi lenne jobb:a körzeti úgy is kivizsgálja alaposan, azt itthon nem tudja, hiába hívom ki.konkrétan azt szeretném tudni, hogy ha elvisszük az orvoshoz nem e ártunk az állapotának...???!!!

Meglátogasson két és fél éves kislányom a kórházban a kistesó születése utáni napokban?

Furinak hangzik a kérdés, de nem tudom mi lenne jobb. Különben teljesen elvan nélkülem a nagyinál, többször aludt már nála, ilyenkor 2 napot töltöttünk külön, azaz 1 éjszakát. Sokáig "elszöktem" mikor ott maradt a nagyinál, de mostanában már elmagyarázom, hogy elmegyek de majd jövök vissza, és ? integet, semmi gondja sincs, már megérti, hogy nem t?nök el örökre. De mi van, ha bejön hozzánk fél órára, látja a kistesót és utána ott kell engem hagynia...?????na ett?l félek, így még sosem volt. Vagy mivel el van nélkülem, ne zargassam, és 3 nap után mkor hazamegyünk lásson engem újra a kistesóvel, és persze a kistesó ajándékával amit neki hozott....???? Tapszatalat?

Legjobb válasz: én ki se bírtam volna, ha a nagy/ok nem jöttek volna be hozzám a kórházba, mikor szültem :) A gyereknek is jobb, ha már a kórházban "szembesül" a tesóval és nem a picivel a kezedben lát elõször... Az ajándékot meg akár a kórházban is megkaphatja :), õ is vihet valami apróságot a picinek...

én ki se bírtam volna, ha a nagy/ok nem jöttek volna be hozzám a kórházba, mikor szültem :) A gyereknek is jobb, ha már a kórházban "szembesül" a tesóval és nem a picivel a kezedben lát elõször... Az ajándékot meg akár a kórházban is megkaphatja :) , õ is vihet valami apróságot a picinek...
Bár nálunk csak 1, 5 év a korkülönbség, de én jobbnak láttam ha a "nagy" nem jön be.Bár a szívem szakadt meg, hogy nem láthatom, de úgy érzem jobb volt így...
Hát igazából ez attól függ hogy mennyire van felkészítve a kistesóra. Mennyire várja. De az is lehet hogy bármennyire is felkészült azért mindenképpen váratlanul éri a helyzet és azért õ még elég picike és lehet csak a számára lényeges dolgot érti meg. És 2 lehetõség van vagy örülni fog hogy látja a kistesót és alig várja már hogy hazaérjen, vagy pedig csak annyit fog felfogni az egészbõl hogy anya egy másik babával van és õ nem lehet vele. Szerintem ha olyan jól elvan a nagyinál akkor ezt ne kockáztasd meg, mert ha csak pár órára lát utána nem tudja úgy feldolgozni a dolgokat mintha mellette lennél és a számára nyitva álló kérdéseket egybõl el tudnád magyarázni neki, ahhoz hogy megszokja és megértse hogy most már nem csak õ lesz egyedül anyának, hanem van egy kistesója is. Én nem hivnám be bármennyire is szeretném, mert még pici ahhoz hogy ténylegesen megértse és felfogja az új helyzetet. Jobb ha vele vagy és mellette olyankor és utána is.
Szia. Sajnos a döntésben nem tudok segíteni (nekem még csak egy van, õ is csak másfél éves), de pont most olvastam egy cikket arról, hogy gyereket "egyedül" hagyni az anyának olyan 2, 5-3 éves kora körül "ideális", mikor már megérti, hogy az anya most itt van, de nemsokára jön haza (vagy megy haza). Úgy tûnik, nálatok ez az értelem már most megvan... :) Szóval lehet, hogy sírdogálna kicsit, de megértené már, hogy anya majd jön haza a kicsivel nemsokára.
Én a nagyobbnak, adtam a kórházban a babacsomagból cuccokat, azzal, hogy a kistesód küldi neked ajándékba!Hát igazán jó ötlet volt, mert repesett a boldogságtól. Hozzám bejött, de nálunk nem volt gond, sokat beszélgettünk elõtte a tesóról, és a nagyiékhoz is hozzá volt szokva.Elõtte is rendszeresen aludt náluk is, másoknál is.... Ha te úgy érzed, hogy megviselné, ha nem maradhat veled, akkor inkább ne menjen be, majd otthon találkoznak.:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm lányok! Hát igen, nagyon nehéz kérdés ez, és tudom hogy egyén függõ... hát nem tudom. De nagyon sürget az idõ, lassan el kell döntenünk. Még egyszer köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: 23:11-nek írnám, hogy hát igen azt mondják az az ideális kor, de sztem el lehet ezt nyugodtan kezdeni hamarabb, hiszen akkor hozzá szokik a babó is, hogy máshol is van nem csak otthon az anyukájával(mi kb. 4-5 havonta hagytuk nagyinál 1 éjszakára). Láttam sok iszonyat anyafüggõ gyereket akit még 3 évesen sem lehett otthagyni sehol 2 órára... ez azért nem túl jó. Sztm túl van misztifikálva ez a dolog, ugyanez a véleményem az együttalvásról is. Ezt csak úgy leírtam, semmi rossz szándék nem volt benne.
23:11-es vagyok. :) Igazad van, olyannyira, hogy mi 3 hónapos kora óta rendszeresen bízzuk anyukámra a kicsit. Éjszaka is voltak már együtt, igaz, nem anyunál aludtak, hanem anyu aludt itt vele. Mi pedig lagziban, illetve koncerten is voltunk. Sosincs gondunk, ha pár órára, illetve egy éjszakára a nagyi van vele. :) ))

A kórházba a Babának a cuccait is egyből vinni kell, mi legyen nálunk? Margit kórházi születési tapasztalatok?

Legjobb válasz: Pont ezen a héten kérdeztem a Mrgit kórházban, a terhesgondozóban és azt mondta a hölgy, hogy nem kötelezõ ruhát bevinni, de ha rakaszkodik hoozá az anyuka, hogy a saját cuccában legyeb a bébi, akkor lehet. 9 éve nem vittem be és most sem fogok. (akkor fel sem merült ilyen kérdés, most is csak azért kérdeztem meg, mert va olyan kórház, ahol kifejezetten kének ruhát) Amúgy 3 napig kell bent maradn, ha minden ok.

Pont ezen a héten kérdeztem a Mrgit kórházban, a terhesgondozóban és azt mondta a hölgy, hogy nem kötelezõ ruhát bevinni, de ha rakaszkodik hoozá az anyuka, hogy a saját cuccában legyeb a bébi, akkor lehet. 9 éve nem vittem be és most sem fogok. (akkor fel sem merült ilyen kérdés, most is csak azért kérdeztem meg, mert va olyan kórház, ahol kifejezetten kének ruhát) Amúgy 3 napig kell bent maradn, ha minden ok.
http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr.. még én is várom a babat, és nem is a margitban fogok szulni, a tobbi reszhez nem tudok hozzaszolni, de remelem a fenti link segit

Ha szülés előtt bent kellett feküdnöm a kórházban. A kórházi táppénzről szóló papírt ki állítja ki?

a kórház vagy a háziorvos? a kórházban csak zárójelentést kaptam

Legjobb válasz: A kórház! Ha nem kaptál akkor reklamálj!

A kórház! Ha nem kaptál akkor reklamálj!
Én a kórházban automatikusan kaptam egy nyomtatványt, ami meg volt fejelve, kórház részérõl ki volt állítva, csak nekem kellett volna még aláírnom és leadnom (talán OEP fele, nem tudom). Többet nem tudok róla írni, mert nekem nem volt bejelentett munkahelyem, így táppénzre sem voltam jogosult, ezért nem foglalkoztam azzal a papírral, de az biztos, hogy ezt automatikusan adta a kórház a zárójelentéssel és a beavatkozás költségeinek elszámolásával. Hívd fel a kórházat, vagy háziorvosodat, lehet, hogy nála is van ilyen papír és tudja igazolni, hogy tényleg bent voltál a kórházban. Bocsi, ennyit tudok csak segíteni, de lehet, hogy jön még erre a kérdésre érdemlegesebb válasz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm lehet, hogy az "elszámolási bizonylat" lenne az? vagy külön kellett volna kapni valamit? :(

Hány napos házassági anyakönyvi kivonat kell a kórháznak a szüléskor? Hol lehet hivatalos helyen ennek utánanézni?

Eddig ezeket láttam: 30 nap, 300 nap, 3 hónap. A dokim szerint 3 hónap, de szerintem fogalma sincs róla. A 300 is logikus lenne, hiszen kb. akkor kezd?dött a terhesség (280 nap). Nekem fél éves van, úgyhogy ennek örülnék a legjobban...

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem régebbi. De kórháza válogatja. Mert ahol én szülök, oda jó az eredeti is... Mi 3,5 éve vagyunk házasok. A kórházban érdeklõdj utána, és utána az illetékes Polgármesteri Hivatalban intézkedhetsz:)

Szia! Én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem régebbi. De kórháza válogatja. Mert ahol én szülök, oda jó az eredeti is... Mi 3, 5 éve vagyunk házasok. A kórházban érdeklõdj utána, és utána az illetékes Polgármesteri Hivatalban intézkedhetsz:)
Hali! 300 napnál nem régebbi. Ez biztos!
Szia! 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.Ez tuti, mert kaptam egy listát a kórházból, hogy mi kell a pici anyakönyvezéséhez és azon volt rajta. Egyébként a polgálmesteri hivatalban lehet kérni, ahol megkötöttétek a házasságot.
Szia! 1 évnél nem régebbi ez 100%. Nálunk sajnos 10 nappal fogjuk túl lépni az egy évet így újat kell kérnem. (07.07-én lesz az elsõ házzassági évfordulónk és 07.17-ére vagyok kiírva, ezért újat kell kérnem.) Üdv: 20 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem a többiek nem lesznek ugyanennyire biztosak a másik kettõben! :-))
A kérdező hozzászólása: Ez az 1 év ez új... Újabb tippek? :-)) Ha majd odáig jutok, azért megkérdezem a klinikán, ahol szülni fogok. Õk már csak tudják, nem?
A kérdező hozzászólása: Na, nem tudtam megnyugodni, úgyhogy rákerestem. Íme: 6/2003. (III. 7.) BM rendelet az anyakönyvekrõl, a házasságkötési eljárásról és a névviselésrõl ... 15. § (1) A születés bejelentésére szolgáló nyomtatványt a szülõk személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokiratok (különösen a szülõk 300 napnál nem régebben kiállított házassági anyakönyvi kivonata) alapján kell kitölteni.
Én is a 300 napra szavazok, egy mostani kiadványban olvastam a napokba. De valóban, kórháza is válogatja, érdemes ott megkérdezni még idõben!!

Milyen betetet vittetek a korhazba? A korhazba milyet adnak?

Legjobb válasz: Éjjeli Always, aztán pluszba hozattam még be Tenát. A kórházban gézbe csavart vattát adtak, ezt rátettem az Alwaysra, így nem ázott át, de a darabokat a géz megfogta.

Éjjeli Always, aztán pluszba hozattam még be Tenát. A kórházban gézbe csavart vattát adtak, ezt rátettem az Alwaysra, így nem ázott át, de a darabokat a géz megfogta.
A legnagyobb Tena-t. Szülés elõtt még röhögtem rajtam, mert majdnem akkora volt, mint az újszülött pelenkája. De nekem kellett. A kórházban ezt használtam, itthonra már az éjszakai Always is elég volt. A 2.-nál meg olyan szinten véreztem, hogy még a legnagyobb Tena is kicsi volt. A Szent Imrében amúgy nem adtak semmit, mindenki vitte magának. Jó, ha nem lett volna nálam, biztos adtak volna (inkább, mint hogy mindent összevérezzek), de az volt a szokás, hogy mindenki vitte.
Én a Libresse-t szerettem, az nem sértette a gátat, gátmetszés után nem akadt bele a varrat... de vittem már Always-t, az lyukacsos, abba a varrat bele akadt, dörzsölte a gátat. 2 csomag éjszakait szoktam vinni, és 2 csomag rendeset. Most be van készítve a Libresse mellé egy csomag Inti is (Penny-s). A kórházban semmilyet sem adnak felénk.
Vittem egy nagy csomag tenát nem a legnagyobb méretet, 1-et használtam belõle, mert nem volterõs a vérzésem, elég volt sima éjszakai betét.A kórházban 1db tenát adtak a szülõszobán.
Én is éjszakait vittem be, mert nálunk nem adnak semmit a kórhában még wc-papír se volt, a vizsgálatokra is úgy kellett menni hogy papírtörlõvel felszerelkezve, mert õk nem tudják finanszírozni....
A kórházban nekem is csak a szülõszobán adtak. Én is sima éjszakait vittem be, elég volt. Pár nap múlva már a normál is simán elég volt.
A kérdező hozzászólása: En Tenat vittem be ket eve, es akorhazba amit kaptam, nem tudom melyik fajta lehetet, de nagyon kenylmes es puha volt.
Én always éjszakaival indultam, de mivel belõlem ömlött a cucc, folyamatosan átáztam pár perc után, így tenát hozattam be. Na ez tuti volt ;)
Kórházban 5db nagyon vastag és kényelmetlen betétet adtak, de gondolom kórháza válogatja! Én Tenát vittem be meg Alwayst, az elsõ 1-2 nap kellett a Tena. Mellé én a DM-ben kapható eldobható bugyit vittem, nem kellett kínlódni vele, csak eldobtam. De hallottam már olyat is aki olyan eldobható bugyit szerzett be amiben benne van a betét, az is praktikus ebben az esetben!
Én bababoltban vettem, jó nagy, pelenkaszerû betétet, (gyermekágyas betétet keress). A lényeg, hogy ne legyen szárnyas, mert az kellemetlen lenne a gátvarrat miatt. Nekünk a kórházban Bella betétet adtak, én azokat az utolsó napokra hagytam, mert kicsik. Én eldobható bugyit is vittem.
Ahogy az elsõ írta, a kórházba vatta van, ilyen papír betét féle. De azt csak addig kapsz amíg a szülõszobán vagy, utána már a sajátodat kell használni, legalább is nekem úgy volt. Nekem elég volt az éjszakai Always, nem kellett a Tena, nerm is vittem be.
Én tena supert vetettem SOSbe. a tena normállal is eláztam.
Szia, en azonnal mentot hivnek es indulnek a korhazba. Sok boldogsagot a babahoz! :-)
Gratulálok!!!
Gratulálok!Sok boldogságot nektek!!!
Ha ennyire távol vagy mindentõl és mindenkitõl, akkor mindenképp mentõt minél hamarabb :) Az egyik válaszolónak, én 3 perces fájásokkal indultam kórházba :) Miután otthon vajúdtam kb. 24 órája :) 4 óra alatt meglett a babám. :)
Hetekig volak 10 perces fájásaim, majdnemhogy folyamatosan. Remélem neked a szülés jön most már!
Remélem ezt már nem olvasod el, mert a kórházban vagy! :) Könnyû szülést kívánok!
Hát igazán vakmerõ vagy ha 9 perces fájásokkal te még otthon vagy és internetezel , én már 20 perces fájásokkal ezerrel mentem a kórházba. Irány a kórház de gyorsan ha nem akarsz otthon szülni.Gratulálok a babához remélem minden rendben folyik majd és gyönyörû kisbabád lesz.Majd írd meg hogy vagytok , szorítok nektek.Ja és persze hívd a mentõt.
Majd jelentkezz, hogy mi lett veletek!Könnyü szülést!!
Ha tényleg rendszeres 9percesek akkor hívnám a mentõt a helyedben és azért riasztanám apát is:-)Könnyû gyors szülést neked!
HANNA AMINA! De édes... Én is gondolkodtam ezeken a neveken, pedig tudtam, hogy kisfiam lesz:) Gratulálok a babádhoz! Remélem minden rendben és könnyen ment :) Jó egészséget az egész családnak! :)
Gratulálok és sok boldogságot Nektek!
Gratulálok!Sok boldogságot és jó egészséget kívánok mindkettõtöknek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Hívtam a mentõt, és még hajnalban megszületett Hanna Amina:) Egészséges, nagyon szép, 3 napja vagyunk itthon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:) szerintem is nagyon aranyos a neve.szerencsére minden rendben ment, semmi komplikáció nem volt:) azt kivéve, hogy apa csak a köldökzsinórvágásra ért oda.

Utaltak be így a kórházba a babáddal? Bővebben lent.

Kislányom 5 hónapos.Kezdetekt?l gyógytornára járunk mert egy kis izom gyengeséggel született.Szépen fejl?dik és javul is,szinte semmivel sincs elmaradva s?t.Forog hasra és vissza, tartja is a fejét de azért még nem tökéletesen.Szóval ma voltunk kontrolon a neurologus professzornál,azt mondta szépen javul de Õ mégis 2 hét intenzív gyógytornát javasol úgy hogy be is feküdjünk a kislányommal a kórházba.Így minden nap tornázna akár többször is.Mondtuk hogy bejárnánk inkább de megsem hallotta.El?jegyztek felvételre szeptemberre,de én nem szívessen fekszem be mert nem látom értelmét annak hogy egész nap ott lébecoljunk azért a napi 1-2 tornáért.Szerintetek?

Legjobb válasz: Így elsõre nagyon drasztikusnak hallatszik a 2 hét. Mondjuk én nem vagyok kórház párti. Nem tudsz újra elmenni a dokihoz és megbeszélni vele? Hátha õ lát valamit, ami miatt javasolta a 2 hetet... Vagy a kórházat is maglátogathatnád, ott hátha tud valamit mondani egy nõvér. Lehet, hogy erre a fajta kezelésre nem lehet külsõsöknek bejárni.

Így elsõre nagyon drasztikusnak hallatszik a 2 hét. Mondjuk én nem vagyok kórház párti. Nem tudsz újra elmenni a dokihoz és megbeszélni vele? Hátha õ lát valamit, ami miatt javasolta a 2 hetet... Vagy a kórházat is maglátogathatnád, ott hátha tud valamit mondani egy nõvér. Lehet, hogy erre a fajta kezelésre nem lehet külsõsöknek bejárni.
Én biztos megmutatnám más orvosnak vagy gyógytornásznak is. Már csak azért sem szívesen feküdnék be, mert ki tudja mit szed össze a kórházban.
Ilyet még nem hallottam, de ha ezt mondta, akkor biztos oka van. De azért elmagyarázhatta volna, hogy miért van erre szükség. Azért 2 hét az nem semmi! De csak úgy nem tartanak benn senkit.
Igazad van teljesen! 3hetes volt a lányom, mikor befektettek minket megfigyelésre... Hangosan vette a levegõt - kiderült csak gégeporc-gyengesége, amivel nem kell csinálni semmit, mert kinövik a babák. De azért benn tartottak 4napig, hogy kapják utánunk a pénzt... Értelme nem volt, ráadásul állandóan hozták a babákat fertõzésekkel, betegségekkel... Még egy hepatitiszes baba is a mi szobánkba került - róla is csak késõbb derült ez ki... Hát azt a rengeteg idegeskedést nem kívánom senkinek! Szidtam magam, de kezdõ szülõként megijedve úgy gondoltam jobb lesz a babámnak, ha kivizsgálják. Ma már nem egyeznék bele, hogy befektessenek "csak úgy". Rémálomként emlékszem vissza a kórházi napokra... Pedig én is minden nap jártam az orvosok nyakára, hogy engedjenek már haza. Mindig kitaláltak vmit, hogy még miért is kell maradnunk egy napot - a végére így lett négy...
Állj a sarkadra és jelentsd ki , hogy nem fekszel be ! Adjanak idõpontot és rászánod az idõt , de nem vagy hajlandó " befeküdni" . Legfeljebb azt csinálják amit szoktak ( papiron bent vagy , igazából meg saját pénzen utazol a picivel ). Nálunk kicsit más volt a felállás 6 nap után saját felelõségre hazahoztam a gyerekem mivel 4 diagnózist állítottak fel 5 nap alatt és be voltunk zárva egy csöpp szobába egy másfél éves örökmozgóval ! Papíron 13 napot voltunk bent , apa meg a két naggyal itthon ! Tarts ki az elképzelésed mellett .
ha be tudsz járni, beszéld meg a dokival, hogy papíron befekszetek, fizikailag nem. így a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad!
O.o Én még ilyet nem hallottam, hogy befeküdni babával, pedig mi aztán érintettek vagyunk a ti problémátokban. Írj már rám kérlek egy privit, hogy melyik kórház és a ki a neurológus. De így látatlanba, be ne feküdjetek, az összes kórházi szutykot összeszeditek, nem csak a baba, hanem te is. Járjatok be, ha megtudjátok oldani, összehasonlíthatatlanul kényelmesebb otthon. Igazad van, így semmi értelme. Meg egyáltalán... A gyógytorna nem antibiotikum, hogy pár nap alatt szemmel látható a javulás, illetve az esetleges mellékhatások és esetleg indokolt az állandó megfigyelés.
Igen, kinõtte! :) Ne aggódj, pár hónap alatt megszûnik, de azt mondják, hogy egy éves koráig szinte biztosan megerõsödik kellõképpen a gégeporc.
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen beszélek még a dokival mert nem szeretnék befeküdni.Csak kiváncsi vagyok járt e így más is.Utolsó hozzászolótol kérdezném hogy kinõtte e a kislányod a gégeporc gyengeséget?Mert sajnos az is van nekünk is.Jvult már de még mindig hallatszik fõleg ha izgatottab.
Nekem is durván hangzik a 2 hét befekvés! Próbáld megbeszélni a proffal, hogy inkább bejártok naponta akár 2x is, csak ne kelljen befeküdni a sok beteg gyerek közé! Én a kisfiammal voltam 1 hetet, mert szívzörejjel született és 1 hetesen bekékült... 1 hét "megfigyelés"... Én nem mehettem be hozzá, csak szoptatni, szegény gyerek egész nap ordított, még rá se bagóztak, pedig elvileg nem lett volna szabad sírni hagyni a szíve miatt... Én majd megõrültem a tehetetlenség miatt, csinálni semmit nem tudtam, ahogy a gyerek a szobában ordít. Közben hozták az ilyen-olyan beteg gyerekeket az én néhány naposom mellé... Kitört valami hasmenéses vírus, a legtöbb gyerek elkapta, attól féltem, az enyém is... Nem kívánom senkinek azokat a napokat! Tehát beszélj a proffal mindenképp!!! Egy egészséges baba nem a kórházba való!

Behozassam a 2 éves lányomat a kórházba a férjemmel, ha megszületik a kisöccse?

Mikor Õt szültem, akkor is sok anyukához jött nagyobb gyermeke látogatóba, csak azt nem tudom, hogy még rosszabbat teszek, ha lát engem és nem mehetek velük vagy jó lesz neki, ha találkozunk. Én az utóbbit érzem a jó megoldásnak, csak félek attól, hogy nagyon fog sírni, hogy én maradok, Õ megy haza apával...

Legjobb válasz: Ahogy érzed.Ha úgy gondolod jót tesz neki,hogy megöleled,megpuszilgatod,akkor vitesd,nem könnyû,mert 2éves.Az én lányom 3 éves volt mikor mûtöttek,mielõtt bevonultam a kórházba megvettem álmai póniját,telefonon beszéltem vele és a párom kb.2x be is hozta.Nagyon hiányoztam neki,de nem volt gond vele.Mostmár 5éves lesz és tudja,hogy anyának kórházba kell menni nyáron,mert jön a kistesó.Szerintem ha sír is jobb ha lát,viszont féltékeny lesz a babára.

Ahogy érzed.Ha úgy gondolod jót tesz neki, hogy megöleled, megpuszilgatod, akkor vitesd, nem könnyû, mert 2éves.Az én lányom 3 éves volt mikor mûtöttek, mielõtt bevonultam a kórházba megvettem álmai póniját, telefonon beszéltem vele és a párom kb.2x be is hozta.Nagyon hiányoztam neki, de nem volt gond vele.Mostmár 5éves lesz és tudja, hogy anyának kórházba kell menni nyáron, mert jön a kistesó.Szerintem ha sír is jobb ha lát, viszont féltékeny lesz a babára.
Szerintem jó, ha látja, hogy "nem vesztél el". Elmondhatod neki, hogy a tesójáért jöttél be a kórházba, de õ még nem jöhet rögtön haza, mert még nagyon kicsi és a doktor bácsik/nénik biztosak akarnak lenni benne, hogy szépen növekszik, mielõtt hazaengedik. És neked vele kell maradnod, hogy ne féljen egyedül a kórházban. Ezen a ponton én híve vagyok egy-két apró ajándéknak, azzal a szöveggel, hogy a kistesója hozta neki. Így nem az a rossz érzés társul a tesóhoz, hogy anya nincs otthon, hanem az ajándék jó érzése is. (Lehetõleg ez valami játék, esetleg plüss legyen, amit hazavihet és otthon vele van, ezért sztem nem jó az édesség például.) Ráadásul, amikor hazamentek a babával együtt, én akkor is vinnék valami apróságot a tesó nevében, szintén azért, hogy jó élménnyel társuljon a tesó érkezése. (Csak úgy magától ez nem biztos, hogy olyan jó élmény, mert ugye ilyenkor mindenki az új jövevénnyel van elfoglalva) És az elsõ otthon töltött napokban igyekeznék minél többet foglalkozni vele, amíg tehetem, mert még sokat alszik a baba. Késõbb ezt úgyis nagyon nehéz lesz megvalósítani, de addigra talán beleszokik. Még nincs a fiamnak tesója, de ha majd lesz, így tervezem a dolgot :)
Nagyon szép amit a másik két válaszoló leírt, de vedd számításba, hogy sok helyen nem mehet be pici gyerek a gyerekágyas osztályra.
Vidd be nyugodtan mert nehogy hírtelen meglepõdjön otthon ha a babával állítasz be. Nem lesz féltékeny így annyira ha már látja mikor veled van.
Saját tapasztalatom, hogy vigyétek be a kórházba. Nálunk be lehetett és jobb volt így. Látta, hogy hol vagyunk, hogy kijött a pociból a tesó és majd megyünk haza. Nem volt sírás teljesen megértette a dolgot (2 év és 3 hónap van a két gyerek között). Szerintem jobb így minthogy eltûnsz egyszer meg hazaállítasz egy kicsivel. Ajándék szerintem nem kell, csak mikor bemegy vele beszélgess, ne apával, lássa, hogy nem kerül háttérbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!